Hirdetés
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Valószínűleg a Honor legolcsóbb modellje lesz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Aktív témák
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
pont ezzel küszködök én is, digit beltérim van, így csak a videobemenetet használom, de akadozik a kép, mintha egy 1.7es cerkával nézném. előtte intel D805ös procim volt asus p5nd2slivel, ott bármit csináltam, neteztem, dvd-t írtam, ment a tvtuner, semmi gondom nem volt...
[Szerkesztve] -
dudi
senior tag
biosz
a legújabb elég régóta. Amikor felraktam, örültem, mert egy csomó pici hiba orvoslásra talált, de ez nem.
cmos-t jumperrel van defaults load-dal csináljam? Egy próbát megér, bár már újra kell rakni a gépet, mert a legutóbbi készenlét-tesztből a nagy kékség köszön vissza...
Lehet, hogy winfos a fos?
[Szerkesztve] -
dudi
senior tag
Hi everyB!
Előre elnézést kérek, de nem olvastam vissza 2000hsz-t!
Olyan problémám van, hogy egy DS4-ben (v1.0) csücsül egy E6300 és furcsa hibákat generál, ha pl. xp készenlétből jön vissza. Ami van: első mag 100% terheltség, picit sípoló hang (nemtudom melyik része a gépnek, készenlétbe tét előtt ilyen nincs), instabilitás, alapfesz
Mind1, hogy tuningolva, vagy anélkül csinálom, vagy ez vagy rosszabb a hatás: ventik felpörögnek, de kép fekete, fordulatszámszabályzó sem működik.
A ramok 667-es Kingston-ok, 10év garisak, sztem nem ez a gond.
Valami ötlet, hogy melyik cucc lehet a hibás?
Remélem nem a táp, mert akkor a Bluestorm-ok legendája csak tündérmese. 350-es PPFC-s.
Köszi, Gábor -
Johnny Cage
addikt
Az integrált hang annyiban tűnik vonzóbbnak, hogy mindenféle divatos csilivilit támogat, pl. 7.1 vagy EAX. Ez parasztvakításnak elmegy, de minőségnek nem nevezhető. Példának okáért ezek a chipek a büdös életben nem adnak vissza neked olyan térhangzást, mint teszem azt egy Audigy 2. Továbbá megnézném azt is, milyen leterheltségen pörög a processzor, ha 7.1-be kötünk egy ilyen kütyüt - van egy sejtésem.
Bár akinek nem igazán számít, mi s hogyan szól, csak szóljon a szokol rádió, annak príma. -
tlac
nagyúr
válasz
Johnny Cage #2473 üzenetére
még a 128-as is?
mert, akkor kiszedem a régi gépből -
Johnny Cage
addikt
Hát naná... a hangkártyát se véletlenül találták fel. Két fő problémája van az integrált bizbaszoknak: tripla annyi erőforrást zabálnak, s minőségben is elmaradnak az önálló kártyáktól. Csak annyit mondok, hogy még a régi SB PCI 128-as kártyám is korrektebbül szól, mint bármelyik integrált hangchip, amit eddig hallottam - s ehhez vájtfülünek sem kell lenni. Aki egy kicsit is érzékeny a hangokra, az vesz magának egy hangkártyát.
-
Van már valakinek V3.3-as DS3-ja? Érdekelne mit tud fsb-be a lap.
-
Hihetetlen, de még ezeken a lapokon is nagyon gagyi a hangkari.
Kénytelen voltam betenni a sokéves SB Live! karimat, sokkal jobban szól, és érdekes módon felére esett a TV lejátszó progim CPU használata, miután kikapcsoltam az integráltat. -
petyus_
senior tag
Közben megint nem megy a gép, holnap elviszem vhocva, nézzék meg h a lap hibás-e, másra nem tudok gondolni. Felvittem az FSB-t 266-ra, ramnak adtam 0,3V-ot, 5-5-5-15-ös időzítések, win be se töltött, csináltam CMOS Clear-t, azóta elindul, bejön a képernyő is, aztán kikapcsol (kb 3 mp). Fogalmam sincs mi lehet a baja, másik táppal is ugyanez...
-
bim
veterán
válasz
7Heads Drago #2460 üzenetére
válaszd azt!
-
DLDKox
aktív tag
válasz
Gorneck #2459 üzenetére
De az az érdekes hogy van, hogy kikapcsolás után működik, van hogy nem megy a hálókártya. És ha belépek ilyenkor a Biosba és LAN bemérést piszkálom felvillan a routeren majd megint elalszik a háló és ha felvillan és gyorsan kilépek és így kapcsolom ki akkor természetersen jó. Nah ezt jól körülírtam ;)
-
-
7Heads Drago
veterán
Nekem a DS4-es lapom 5 fokot hült egy Thermaltake Armorban a Gigabyte 3D Aurorához képest!
Melyik procit javasoljátok bele inkább: 6300 vagy 6400?
Nekem szimpatikusabb a 6400........ -
Muréna
őstag
válasz
Gorneck #2450 üzenetére
hmm.. nekem nem valtozott szinte semmit az oldaladon a tablazat...
nalam van csak gebasz?
ez van most:
Muréna E6400, 1*512/533 A-Data, F10 400*8 (1:1) 4-4-4-12-Auto Norm. 2.4V Norm. Norm. Norm
Igy kene:
Muréna E6400, 2*512/533 A-Data, F10 400*8 (1:1) 5-5-5-15-Auto Norm. 2.4V Norm. Norm. Norm
jah es bocs a kavarodasert
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Johnny Cage #2444 üzenetére
Cage: - ''Ugyan mihez gyenge a 350-es táp?''
Gorneck: - ''Egy Codegen?! Mindenhez!!!'' -
Gorneck
legenda
válasz
Johnny Cage #2437 üzenetére
''
'' Ezt szted mé raktam oda...FSP-nek bírnia kéne...simán...
petyus_: Vigyázz mit mondasz...sajna láttam nem egy tápot füstölni aminek mennie kellett volna és bírni...még se tette...kisebb gépet meg röhögve... -
petyus_
senior tag
válasz
Gorneck #2434 üzenetére
350-es FSP Bluestormom van... Sztem nem sok gép van amihez nem elég...
Amúgy meg úgy tűnik a procim nem akar gyorsan menni. FSB-t 300-ra raktam, ramnak adtam +0,2V-ot, 4-4-4-12-es időzítések (667mhz-es A-data), a többi beállítás default, és windows betöltés utűn pár másodperccel kék képernyő... -
Gorneck
legenda
válasz
Johnny Cage #2433 üzenetére
Egy Codegen?! Mindenhez!!!
-
petyus_
senior tag
Lözben megjavult a gépem magától (2 napja mintha leégett volna, elég amperszaga volt, másik táppal sem ment, ma meg gond nélkül bekapcsolt).
Van valakinek E4330-a ebben a lapban? Vagy esetleg mi az az FSB amit biztosan bírnia kell a procinak? -
dodee
csendes tag
Ti milyen eredményeket kaptok az everestben 8*400-as fsb-nél és 500-as ram órajelnél? (4:5)
Nekem kicsit kevésnek tűnik így a 7600 MB/s-os olvasás. Nem 9000 környékén kéne lennie annak ellenére, hogy CL5-ben megy? Ha 7-re teszem a szorzót, 430-as fsb mellett 1:1-ben ad kb 7600-at. Winrar-ban is kb hasonló a helyzet, semmivel nem jobb, ha 1000-en megy a ram CL5-ön, mint 860-on 1:1-ben CL4-ben. Pedig elvileg 965-nél a ram sávszél számít jobban.
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
válasz
Gorneck #2414 üzenetére
Lehet, hogy a kis szorzód miatt van
Nállam 8*380-on 19,5 és 7*434-en 19,0 körül van a 1M Superpi és Xmpeg allatt is kb ennyi a különbség.
Emiatt nem is hajtom a ramokat, mert amihez kevés a gép 8*380-on, azon a 7*434-se segít
Viszont meglepődtem, hogy havernál e6600 975-ös deszkában alapon 18 sec, de azért 3Dmark06 alatt sokkal több pontot kaptam a procira mint ő -
ati2
őstag
Sebeségre jobb a kisebb szorzó nagyobb fsb, csak hát fix 6x-el lőttek az energia takarékos módnak.
Ráadásul a 480-hoz drága ram is kell + egy csomó fesz neki (superpiben kb 1-2 másodpercet számít csak).
Nálam inkább keveset fogyasszon amikor 1 hétig nonstop megy a torrent, amikor kell így is van elég kraft
[Szerkesztve] -
tkesy
őstag
válasz
Gorneck #2410 üzenetére
Gyengus vagy nme. ennyit ment első első körben, stabilan.... 3 GHz fölött már se kép se hang...
Én meg az 1:1-ben való hajtás minnél magasabb fsb-vel...
Az uccsó mondatodat meg nme igazán értem, de mivel nme én vagyok a ''karmester'' ebben a topicban, így elfogadom...
[Szerkesztve] -
tlac
nagyúr
Nortid:
a memóriát kell auto-ra állítani, az az spd, ha nincs tuning
Marcoo:
egy piros felirat system voltage no optimized
Ez tuningolásnál normális.
időziétst a bioszon belul hol tudom beallitani?
bios kezdőlapján ctrl + f1
további kérdéseidre a válasz: olvass visszaszinte minden le van már írva
hoppá, annyi hülyeséget összeírkáltam, hogy fanatikus tag lettem
[Szerkesztve] -
tlac
nagyúr
válasz
Johnny Cage #2387 üzenetére
Lenne kedved egy tesztre? [link]
Azt próbálom kideríteni, hogy gyorsabb-e az új lapok memóriakezelése. -
Nortid
aktív tag
Hali!
Most veszek Geil Velue-t, és a gyártó oldalán az van írva, hogy safe-spd beállitásokkal kell inditani elöször... Ezt hol állíthatom be? Vagy csak nyomjak rá hogy a gyári beállításokkal induljon a bios? -
Marcoo
csendes tag
meg annyi hogy a memori multibaszást
és a időziétst a bioszon belul hol tudom beallitani?
-
Aktív témák
- új, bontatlan Kingston FURY Impact 32 GB KIT DDR4L-3200 SoDIMM CL20-22-22 memória / kisker garancia
- 32GB 3200Mhz DDR4 RAM Kingston Fury Black CL16 2x16GB Garanciális
- KINGSTON FURY 64GB BEAST - DDR4 - 3200MHz - CL16 KIT - memória! - !ÖT ÉV GYÁRI GARANCIÁVAL!
- SAMSUNG / SkHynix 16GB DDR5 Notebook RAM
- Asus P8H61-M LX R2.0 LGA 1155 alaplap, + Quad Core i5-2500 CPU
- Dell 14 Latitude 5440 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- HPE Aruba switch, 48 port, Layer 3, PoE+
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest