- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Magisk
- Yettel topik
- Hiánypótló funkciót vezet be a Nothing
- Google Pixel topik
- Érkezik a One UI 8 az S22-es modellekre
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
Aktív témák
-
tlac
nagyúr
megint játszadoztam a memóriával, újra F8-as bios-szal
azt tapasztaltam, hogy a Memory Performance Enchance-t érdemes Fast-ra állítani, elég jól tudja ellensúlyozni a strap okozta lassulást (lehet, hogy 1066-on megy ilyenkor?)
normalon 300fsb-nél lassabb lesz a memóriakezelés, mint 266-on
de fast-on már leelőzi a 300fsb, a normal-on hajtott 266fsb-t
szerintem 400 fsb körül/alatt érdemes vele szórakozni, viszont kézzel kell beállítani az összes memória állítási lehetőséget, máskülönben lefagy tőle a gép még boot közben
[Szerkesztve] -
SLYM
veterán
ohh. ezt nem tudtam. köszi
ok akkor 1. vinyó 2. CD/DVD 3. Floppy
és hogy van ez az F12-es váltás? tudom, hogy ez ilyen fasz kérdés, de mire átkötöm a tápot az új gépre lemegy a nap. ezért addig kérdezősködök míg ki nem derül mi is volt a baj. 2-re már meg is kaptam a választlegközelebb már remélem nem lesz vele gond. és akkor szerinted nem kell a feszeket birizgálni? nem kell akkor se procinak se memnek se PCI E-nek se plusz feszkó?
-
BPFeri
senior tag
Köszi.. lehet hogy megteszem.. de valszeg hibátlanul fent van az F10 -es BIOS...
.. kicsit sokat leveleztem ma Veletek.. már ennyi.. megy a meccs ( kisfiam üvölt a szomszéd szobábóll )!! Holnap innen folyt. köv !!
KÖSZI A SEGÍTSÉGET !!!!
ja még annyit hogy 8x405 / 1.35v on is BEPIRULT az az átkozott !!!!
Szvsz nálam vmi nem kerek ( proci, deszka , táp, ram .. ) ?!?!?!?! -
Sárpac
nagyúr
Jó, csak azért kérdeztem mivel rákérdeztem a szolgáltatónál és azt mondták, hogy csak ők tudják odabent átírni és akkor lesz jó. Azért gondoltam, hogy nem lehet, de végül is tényleg nem hisz az bele van égetve a kártya romjába a modem szoftvere pedig kétlem, hogy felveszi a kapcsolatot a winnel.
-
Tanya-
tag
Aopen (fsp) 400w-os csoda, 12 cm-s venti potméterrel a seggén, hogy lehessen tekergetni ha emberke akarja. Eddig ment aopen 754as lappan, asus a8n-sli deluxe, s most a ds4.
És nem meleg, lágyan langyi akkor is ha nem pörög. De ha feltekerem a potit maxira akkor elindul. És akkor ha vissza veszem oda ahol mindig is volt, nem vagyok ilyen tekergetös gyerek, akkor már pörög folyamatosan. Szóval ez történik. Ezért nem értem hogy méirt szolna bele ebbe az alaplap, szerintem semmi keresnivaloja a táp ventinél.
De most jön a tuti, haver gépe itt volt pár napig átdobtam bele és ott ment a venti mintha muszáj lenne.
mod: ati2: volt anno egy csoda vippower rackem, abban megsült egy 80as maxtor winyo ugy hogy a rackben lévö összes vezetéröl 8ra égett a szigetelés. Ugyhogy vippowerék réz vezetéket használnak biztos forrásból tudomNagyon jól nézett ki a TT Shark füst moddal, csak a szaga nem finom
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
Állítgatás előtt fel kéne varázsolni vhogy a Sata/raid drivert...DS3+Sata vinya esetén tök egyszerű, mert
1. Intelre a sata hddk.
2. Biosba raid mode
3. Raid driver telepít, ha jól felment, akkor restart.
4 Gigacsatira átpakol az összes hdd.
Elvileg anno így csináltam...DS4nél Te a gigára pakolsz először, majd MatrixSotreblblabla drivert rakod fel... -
LSL1337
őstag
hát elöbb megint elment a kép, nem a VGA nem meleg, visszavettem az órajeleit gyárira... de sztemmost ugyanúgy meg fog fagyni... e az északihíd bordája meg elég meleg a délihídi sztem annyira nemvészes
nem értem miért pont most jött a probléma elő..., annyi volt tegnap este hogy levettem egy P-ata dvd-írót, de utána eégsz este ment a gép (még videót is kódolt) ma hazaértem, és kódoltammég 2-3 órát videót, közben cod2ztem és egyszercsak 6perc orthos után elszállt a kép de a hang az megmaradt..., miért melegszik az északi híd ennyire?:S
nálatok everestnél mennyi szokott az alaplap lenni?
most 7x400on megy MINDEN alapfeszen, és most 43 fok az alaplap idle a gép... cpu 38 :\
nem nagyon figyeltem alaplap hőmérsékletet de szvsz 35 körül szokott lenni (nem biztos!), szóval nem értem hoza ez az emelkedés:S
[Szerkesztve] -
Vakegérke
félisten
Gondolom a boot közben CTRL+I kombinációval előhívható dologra gondolsz. A kedvedért újra indítottam a rendszert, hogy megnézzem.
Mint a csiga. Nyomok egy lefelé nyilat, semmi, nyomok mégegyet, semmi. Aztán kettőt ugrik lefelé. Az enter sem azonnal hatásos. Igen, a felület is lassan frissül.
Két deci házi pálesztől lelassul az ember fia. Ebből logikusan adódik, hogy némi ittasság kívánatos a beállításokhoz. -
ati2
őstag
Asszem 300-tól 420-ig néztem 20-as lépésközzel és tök lineárissan nőt az olvasási sebesség.
Rádásul a késeltetést sehogy nem tudtam levinni 70ns alá, amíg az asus-ban 60ns környékén rohnagált és sokkal gyorasabban is olvasta a ramot 400 alatt.
Igaz ez maximum 3-4% teljesítményvisszaesést jelen csak, ha a teljes konfigot nézzük...
Szóval annyira nem drámai a strap miatti lassulás, mint egyesek állítják -
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
leírtam, és már lőttem is le az új bios beállítás miatt. gondolom, csak elhiszed, nem vagyok az a fajta, aki így szeretne előrejutni...
-win xp- sp2 ma estig minden frissítve
-Giga Ds-3 Rev 3.3as F10es biossal (már így kaptam)
-nem, a sima teszttel néztem, mikor külön kattingatsz mind a 4 mérésre..
nem lesz ez se több, se kevesebb, ugyanolyan fsbvel és időzítéssel elvileg minden memó egydforma kell hogy legyen. -
Rick4
félisten
nah, megnéztem a 3.5össel is.
FSB .. memó .. olvas .. ír .... késleltet .... másol
400.... 800 ... 6420 ... 5690... 83,5 ... 5370
420... 840 ... 6721... 5760... 79,5... 5420
440... 880 ... 7045 ... 5975 ... 75,8 ... 5580
460 ... 920 ... 7353... 6110 ... 72,7 ... 5730
a memó 2.1v-tal ment, 5-5-5-15-auto időzítéssel.
[Szerkesztve] -
Draut_HeV
tag
Az a helyzet, hogy egy E4300-as prockóm van, és úgy láttam, hogy 345 fölötti FSB-vel már eléggé instabil (akkor is, ha mem szorzó x2; proci szorzó 6x). Így nem nagyon tudom megcsinálni azzal az FSB-vel, de most 2.5x mem szorzó mellett szólóban az 1G-s Kingmax 4-4-4-14 mellett 820 MHz-en stabil.
Everest 3.80 eredmények:
Olvasás: 6109 MB/s
Írás: 5962 MB/s
Másolás: 4880 MB/s
Késleltetés: 76.8 ns -
Aktív témák
- Gran Turismo
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vicces képek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- GIGABYTE Z790 UD Alaplap GARI: 2026.07.26.
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1333MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Asus ROG STRIX B450-F GAMING Alaplap
- MEGÉRKEZTEK! - 512MB (3db) - 1GB (16db) - 2GB (21db) DDR2 RAM-ok (és RAM-Kitek)
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Kingston HyperX Renegade 2666MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3288
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3552,100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3083
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest