Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
harkai
tag
válasz
xcbiker
üzenetére
Menne ez a proci a csillagos égig is, de 3150-en adja vmiért legjobb fps-t fps frame testben cs:sourceban, szoval akkor így marad.Az biztos, hogy nem bántam meg a vételt, örök hála h nem a másik fickónak adtat
Majd kihajtom a maxot belőle egyszer, az tuti h alapfeszen viszi 7*450-et, de azért adok neki 1.35-öt, biztos ami biztos

Meg természetesen a lap is jó
-
skippper
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Alapon nem néztem... 400-as FSB 5-5-5-18 (DC) ramokkal 150000/80000 (Ez pontosan annyi, mint a tied húzva) Nem is ezzel van a probléma... Amint megnyomom a BIOS-ban a CTRL+F1-et, egyből leesik 120000-re... Időzítést így abszolút nem tudok állítani. Ha mégis leveszem 4-4-4-12re, akkor leesik 70000-re. Tegnap haver áthozta a 4-4-4-12es Geil ramjait, beraktam és 1 - rosszul olvasta ki az SPDt 2 - még default beállításokkal is 60000-et ment a proci.
-
Gorneck
legenda
válasz
skippper
üzenetére
Nem akarlak idegesíteni, de nem értelek...

Def bios esetén 266 az fsb...amúgy meg minek kapcsolgatod az proci cuccait? Teljesen értelmetlen...
Írj le konkrét beállításokat...
Nálam.
266
3x (800)
4-4-4-12-Auto
Benchmark Results
Integer x8 iSSE4 : 101741 it/s
Float x4 iSSE2 : 55611 it/s -
Bisz
tag
Sziasztok!
Hamarosan én is tag leszek, egy DS3-at fogok venni a héten. Az lenne a kérdésem, hogy ez a lap tudja biosból szabályozni a ventiket? Most Asrock lapom van és azon nem műkszik -
skippper
senior tag
-
Gorneck
legenda
válasz
skippper
üzenetére
''3DM06 -> 4342 ; 3DM05 -> 9788 ; HIS EXCALIBUR X1800GTO ICEQ3 TURBO 16 PIPE @715/715 ; AMD A64 3000+ @2500 ; 2x512 KINGMAX SUPERRAM 2,5-3-3-5 1T @450 ; SAMSUNG SYNCMASTER 795MB ; RAZER DIAMONDBACK PLAZMA + S&S ; SAMSUNG 160GB SATA ; CASETEK CK1026-9A ; CHIEFTEC 410W'' Ez alapján nem tudok segíteni...

-
-
hardzsi2
aktív tag
Kösz ati2, harkai és péter007 a hűtős kérdésemre adott válaszotokat!
Egyelőre én is a Hyper TX felé hajlok - Prohardver hűtőteszteket persze már mind olvastam. -
skippper
senior tag
Sziasztok! Van nekem egy problémám.. magyarázza meg valaki, mert nagyon zavar
Ha beállítom a ramok időzítését 4-4-4-12re, Sandrában leesik a multimedia olyan 60000 és 120000 közé. Tök változó. ha utána visszaállítom 5-5-5-15re akkor megint xar. Restore defaults, semmit nem állítok, csak megrántom az FSB-t 400-ra és újra 150000-et hoz... Ez mitől van? Haver Geil ramjait 5-5-5-18nak vette észre.. ha beállítottam 4-4-4-12t akkor is ilyen 60000et hozott... Nagyon kezd idegesíteni
F8-as bios... -
Gorneck
legenda
válasz
shouryuken
üzenetére
1.6V??? Nemá...az nagyon sok...ezt 1.325V, 1.35V környéki fesszel is tudnia kéne...

-
Gorneck
legenda
válasz
shouryuken
üzenetére
1000-et nem is biztos, hogy vinni fogja...több fesszel és auto időzítésekkel esetleg...sőt lehet elég csak auto-ra rakni az időzítéseket...
-
shouryuken
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Nos, visszalőttem F4-re.
Érdekes, hogy se 333-on, se 400-on nem akar bootolni ha 1000 körül van a ram, eddig +0.3-al próbáltam.
most 400on van a cpu 266 helyett, stabil 1.3625v, ram meg 800-on :<
ram latency beállítások auton vannak általában.
de már probaltam 5-5-5-16-al is
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
shouryuken
üzenetére
Ha vmi rosszul sült el, akkor igen...
Szal beállítottál vmit ami miatt BackUp-olt a bios...
Az jó, mert 667-en megy akkor elvileg a ramod aminek tuti nem kell 2.2V. Szal nem csoda rinyál a lap.
Sztem ez a bizonyos érték dolog hüleség...elég új a lap a bios meg elég a réginek is számíthat akár...mivel a többi lapéból rakták össze...szvsz.
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
shouryuken
üzenetére
Kezdjük az elején...mit mennyire szeretnél húzni?
-
Gorneck
legenda
válasz
shouryuken
üzenetére
1.8-hoz. Szal pl +0,3V az 2.1V. A ddr18v fail akár túl sok fesztől is lehet...
-
shouryuken
senior tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám.
Geil Ultra ramokat használok - Working Voltage: 1.8v ~ 2.3v, de a biosban csak +x voltaget tudok adni. Próbáltam már 0.3-at, 0.4-et, de ddr18v fail. Ez a +mennyiség mihez viszonyított?
Valami ötlet?
ds3p/F4
thx -
péter007
senior tag
válasz
hardzsi2
üzenetére
hy nekem freezer 7 pro-m van és nagyon meg vagyok vele elégdve cssak nagyobb tuninghoz nem elég a teljesítménye
most a d805-ös 3.5 ghz-en everesttel és orthossal tesztelve nem megy 60 fok fölé de én ezt egy kicsit sokallom
már elgondolkoztam h. le kéne cserélni vmi másra úgyhogy én mint freezer tulaj a hyper tx-et ajánlom
[Szerkesztve] -
harkai
tag
válasz
hardzsi2
üzenetére
Szia!
Hyper TX...merem mondani, hogy Sokkal jobb mint freezer 7.Nagyon 12 centis hűtőket is szanaszét ver, ha jó formában van
Én leadom a voksomat a Hyper TX mellett, de ha nem elég akkor nézd meg a nagyteljesítményű cpu hűtők d2d alá tesztet, az első részben van benne. -
-
Nortid
aktív tag
Hali!
DS4-re gondtalanul ráfér egy AC Freezer 7 Pro? -
péter007
senior tag
Jó reggelt mindenkinek.
Korábban már mondtam h. odatettem egy 8centis ventit az északi hídhoz közel.
Szépen le is hűtötte lanygyosra és hát ilyenkor nagy a kísértés a tuningra.
3.4-ről indultam majd mentem 3.6 -ra.
A proci 1.45 volton a ramok 2.2-őn és +0.1 az északi hídnak.
A d805 esetében ez 180-as fsb-t jelent és így a ramok 720-on mentek.
A probléma ott van hogy 2 perc orthos és 1.5 perc everest után hibázik a cucc majd később kékhalál ha nem lépek ki.
A proci 60 fok fölé nem ment a memóriák tapintásra csak langyosak és az északi híd is épp h. csak meleg.
mi lhet a probléma? Mit nem állítottam be a biosba? -
rob5
aktív tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Köszi
, a ram az f5 biosnál auton 2,1 voltot adott neki ezért állítottam el , igaz azóta fellöktem az f8 -t a procinak meg 1,4 adott auton gondolom az f8 már ezt orvosolta.
Lehet hogy a dual orthos okozhat galibát
, de szerintem is a procifesz lesz kevés , valahogy sajnálom egyenlőre feszekkel kinozni így közel alaptól nincs messze 1,344 vs (1,325v) kegyeg nincs nagy hő, zaj stb..na meg a teljesítmény elég lesz mindenre egy darabig.
A x2 2700mhz -hez képest azért hazudnék ha nem érezném a külömbséget , gondolom egy ram még jelentős sebességjavulást hoz , de egyenlőre nincs cash
rá. -
Gorneck
legenda
Sztem a proci fesz lesz kevés...ramot meg tedd auto-ra...de ezt szépen egyesével...
ui: Semmi értelmét nem látom ennek a barom dual orthos baromságnak...két magot terhel így is akkor meg minek...ha vmi nem stabil az úgy is kibukik...csak később. Egyszer már próbáltam 2öt futtatni, de nálam össze vissza viselkedet a gép...oszt áttértem: orthos csak cpu tesztre, memtest csak ram tesztre (másra meg amúgy se jó)...izzad a gép rendesen. 5-6 óra után már lehet mondani, hogy kb stabil... Mondjuk én alapfesz tuning híve vagyok... -
rob5
aktív tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Csak a biztonság kedvéért a ramnak 0,1v, proci 1,375v de orthos közben 1,344v dropp miatt a ramok 1:1 ben , a többi érintetlen ja a ramokat 4,4,4,12 álítottam, (röhögve kell vinnie), de a képen ezek látszanak.
Szerintem elég jó kis proc nem kell neki sok fesz mint egy két képen láttam mármint természetesen e4300-mak között.
[Szerkesztve] -
rob5
aktív tag
Ha gép orthos közbe kikapcs 3300-3400 mhz-nél 10 perc dual orthos közben fesz 1,37volt igaz csak, minek a fesze kevés szerintetek mch, fsb

Egyenlőre itt tartok
3257mhz 1,34volt [link]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
rob210
nagyúr
-
péter007
senior tag
csak az a baj h. nem tudok több ventit rakni a házba
hátul van 2db 12 centis silentblade 800rpm-en
elölmeg egy 12 centis cooler-master 1200-on
meg még ott a freezer 7 9-es ventije meg rácsos az oldallap
még felfogathatok egy 12-eset az oldallapra de akkor az felborítaná a légáramlás a házban...
asszem hétfőn végéigjárom a boltokat vp-ben northq után -
Lipton
őstag
Sokkal jobb megoldás a lappal párhuzamosan rakni egy lassú 9-12 centis ventit. Így jut levegő az NB-re, SB-re és a VGA-ra is.
-
péter007
senior tag
hello minenkinek
most volt időm foglalkozni az északi híd melegedésének gondjával
megtaláltam a pincében
a regi négyszínű 3500rpm-es 8centis coolink ventimet és most fujatom az alapbordát vele 10 centiről
a javulás annyi hogy az eddig megfoghatatlanul forró bordát langyosra hűtötte a venti
de nagyon hangos
na most kérnék véleményeket
elég csak vennem egy sima négycentis ventit a bordára csavarozva vagy beruházzak egy NQ 3880-ra?
[link]
[Szerkesztve] -
rob210
nagyúr
Úgy látom a armokról megy a vita

Nekem sima kingmax 800Mhzes marsom van de megy 900Mhzen.
Össze is tettem a két kezem.
De nem hajtom őket csak 825Mhzen nem akarok még egy gépleállást
A DS4-esem is csak március 18-ára jön vissza javításból.
Akkor mondjuk eladó is lesz azonnal mert kell a pénz.
Pedig szuper kis lap.
Na mindegy ez nem ide tartozik
A lényeg hogy mindegyik ramból ki kell fogni a jót.
A samsungok pldául nekem nem mentek 800Mhzen sem stabilan pedig az a gyárija volt.
Mindenki azt mondta, hogy a MArsok még szarabbak lesznek osztán tessék.
900Mhz és meg se kottyan nekik.
Itt mindíg nagy szerepe van annak is hogy mibe teszi az ember.
Nem minden lappal kompatibilis minden ram.

-
-
Gorneck
legenda
Ramban sose volt szerencsém, ahogy VGA-ba sem...Ramhoz sztem nem szerencse kell...lehet ésszel vásárolni is. VGA-hoz pl az kell...
3 lapban néztem a ramom...eredmény uaz...bár P5B-ben a procim nem azt mutatta, mint kellett volna. Legfőbb befolyásoló tényező a proci...azon múlik minden...vasárnap DS4-ben nézzük meg a ramom...akkor elvileg megdőlhet az elméleted...igaz neked 6600-od van és ahhoz türelem kell...
bim: Amper szag lesz Szfehérváron!

[Szerkesztve] -
1face
senior tag
De hát itt van Robi, kérdezd csak +
-
1face
senior tag
Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- PlayStation 5
- Anime filmek és sorozatok
- E-roller topik
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- További aktív témák...
- Eladó 2 x 8 GB Kingston Fury Beast RGB DDR5 6000MHz CL30 memória
- Új asus rog crosshair x870e hero garancias! AKÁR FÉLKONFIGKÉNT!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390-A Pro Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Csere-Beszámítás! Asus ProArt B760-Creator D4 Alaplap! LGA 1700
- Kingston FURY 32GB (2x16GB) KIT DDR4 3600MHz CL16 Renegade Black - Garancia: 2034.10.07 ALZA
- HP 14 Elitebook 840 G7 FHD IPS i5-10210U 4.2Ghz 16GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Pro Garancia
- ASUS ROG Zephyrus M16
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3734
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Majd kihajtom a maxot belőle egyszer, az tuti h alapfeszen viszi 7*450-et, de azért adok neki 1.35-öt, biztos ami biztos

ez elmaradt...

de nagyon hangos