- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Véletlenül megmutatta a 17 Pro Max hátlapját a Xiaomi
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- OFFTOPIK: Earfun-lányok Magyarországon
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Nonjour: nem fordít az EU-ban az AirPods
Aktív témák
-
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572 #399 üzenetére
Pedig emlékeim szerint használt már nem is egy ember nindzsát DS4-hez...szal nem értem mi van...én még mindig a rev különbségre tippelek...
-
-
Gorneck
legenda
320*7, 3, 960 5-7-7-20-Auto, 2.1V. De sztem nem volt szükséges a 2.1V-ra való emelés...hogy miért?---->>>Vmi gáz akadt...a vga-m nem mindig kapcsol be...sőt a biosban holmi hibát ír ki...jobb panel részén a tuning menünek...aszhem jobb VGA-t kellett volna vennem? Vagy mi lehet?
ui: A borda méltó a színéhez...rendes izzik...pedig nyitott a ház. Mondjuk itt már húsz perce nyúzza az orthos. Hmmm.... -
tlac
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #387 üzenetére
-
Agyas
aktív tag
''de sztem egy kis időre asztalon izzítsd be a gépet...hátha melegen könnyebben ''lebillen'' a csipről''
még soha nem volt házban a cucc
na akkor megpróbálom ''leszakítani''. De ez nagyon ott van ám...mintha pálmatexel tették volna fel
Ha gondolod akkor:
440x8 minden alapon, ram kap1.9V-ot proci bioszban 1.5V ez win alatt load 1.44. A ram a legolcsobb G.skill narancssárga 512Mb (mint bim-nek). -
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572 #387 üzenetére
Hááát úgy csinálták, hogy az egy rev 1-es lap lesz...
Agyas: Simán egy határozott mozdulattal...de sztem egy kis időre asztalon izzítsd be a gépet...hátha melegen könnyebben ''lebillen'' a csipről...én izgultam, hogy véletlen le ne sarkazzuk.
Jahh és ezzel a rammal is kérek eredményeket...mert nem csak a full tuning eredményeket rakom fel, hanem adatot közlök minél több konfig variációval, ha lehet. -
Agyas
aktív tag
válasz
Stalker-2572 #380 üzenetére
Köszi. Sokat segítettél.... -
tlac
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #382 üzenetére
ezt nézted: [link] ?
-
tlac
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #378 üzenetére
itt az van, hogy ok: [link]
-
Agyas
aktív tag
Valaki szedte le DS4-ről a heatpipet? Nekem nem jön le a déli hídról
Feszegetni nem merem. Mintha oda lenne ragasztva
Van valami biztos módszer? -
Stalker-2572
veterán
Szeretném felhívni mindeki figyelmét, hogy a DS4 mellé ne vegyetek Ninja hűtőt, mert nem kontabilis teljes mértékben a lappal, anélkül, hogy hozzányúlnánk!! Kondik egyik oldalon egy kicsit megemelik és ezért nem hűt rendesen! Hűtő tartójából ha lecsoszulonk simán el fog férni szvsz.
Holnap ezt is megincsálom
ps.: Gorneck23 szerintem ez az oldaladon is érdemes lenne feltüntetni. -
ati2
őstag
Ahogy Gorneck23 irta: Q-FLASH -> copy main rom to backup.
De csak akkor másold át, ha biztos jó a main, mert különben mindkettő szar lesz...
Ha szarkodik a bios, akkor érdemes lementeni a tartalmát vinyóra és összehasonlítani, hogy egyforma-e azzal amit beleraktál (akár frissítés után rögtön, mielőtt újraindítod a gépet).
Frissítés, vagy másolás előtt és után legyen load optimized default a biztonság kedvéért...
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
QFLASH-sel, amit bios-ba belépve f8-cal tudsz előhívni...backup/main bios-t is kell frissíteni, de sztem ezt majd egy tulaj elmondja pontosan, hogy is van ez...a floppyra csak a bios image-et kell felmásolnod kb ennyi...sztem egy sima friss qflash-sel simán elég lesz neki...utána nem lesz gondod sztem.
-
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572 #372 üzenetére
A flash proginak nem sok köze van a dologhoz sztem...majd egy éves progit használtam eddig és gondom nem volt soha...F10 előtt frissítettem...egyébként az oldalamon a legfrissebb van...illetve 2-3 napja szedtem le a giga oldaláról...
-
RedCat
senior tag
SZiasztok!
Hogy jártam!
A konfigom egy DS-4, 6300 proci, 2x512 Kingmax ram. Ez a konfig ment eddig alapfeszültségen 2800 MHz-et (7*400). Ment feljebb is, de nekem ez olyan szép kerek szám volt, azért nem jahtottam jobban (meg minek?).
Ahogy olvasgattam a forumot, gondoltam lecserelem a biosom (ami eddig az F4 volt, mert a többiben akárhogy állítottam a venti fordulatszám beállításokat, valahogy nem működtek és hangos volt a gép). De olyan sok szépet írtatok mostanában az F8-ról, gondoltam kipróbálom. Leszedtem gormack oldaláról az új @BIOS-t és az F8-at. Beleírtam vele. Persze a ventillátorok egyből hangosak lettek. De nem ez volt a baj. Ahogy beleléptem a BIOS proci beállítás menüjébe és változtatok valamit és elmentem a gép újta indulgat. Kiírja hogy 6300-as proci, mennyi MHz-en, majd hogy 1GB ram, restart. Kezdi elölről. Csak CMOS clear segít. De ha a tuning részben bérmihez nyúlok ez történik, űjabb CMOS clear kell. Na gondoltam vissza a jól bevált F4-et. Visszaírtam vele. De a helyzet változatlan. Elővettem már régebbi @BIOS-t is, de azzal se változik semmi. Bármit állítok a rammal vagy a procival kapcsolatban, újraindulgat...
Mi tévő legyek?
Előre is köszönöm a segítséget!
RedCat -
harkai
tag
Sziasztok!
Privátban valaki meg tudná írni, hogy hogy kell beállítani integrált hangkártyát hogy ne legyen visszhangja Ventrilo beszélgetőprogiban?Előre is köszönöm, várom a segítséget -
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572 #368 üzenetére
-
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572 #366 üzenetére
Alaplap könyvébe nincs róla szó?
-
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572 #363 üzenetére
Ping gép ip-je nem müxik?! Alaplapi leírás nem ír róla?
-
Stalker-2572
veterán
Kezd egyre jobban megtetszeni a lap
Ez a sok-sok menthető beállítás nagyon bejön.
Tudja valaki hogy működik a ''power on by ring''? (Gorneck23 nem ''ping'')
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Pipiripi #340 üzenetére
Jó,nem is azért mondtam.
Én a gépemen nem igazán használok olyan alkalmazást, ami leterhelné a procit. Vagy hogy időt tudnák nyerni + 5-10% tuninggal!
Valamilyen peltier elemes hütést kellene bele szerezni, de eddig amit láttam nekem túl nagy! A vizzet meg macerásnak tartom. Marad még egy darabig a zalmi. -
Nortid
aktív tag
már megy a biosban nem volt beállítva, köcce
csak azt nem értem, hogy ezek a gyári beállítások :S na mindegy nem érdekel lényeg hogy guruljon! -
Nortid
aktív tag
Van még egy gondom:
amióta összeraktam a ds4-gyel a gépet, a gyári intel hűtő csak max fordulaton pörög... mit csináljak? -
rob210
nagyúr
Na hát urak no tuning leálltam az őrültséggel.
Most 8X400-on hajtom a gépet.
Ennek több oka is van.
1- 2X1giga ram lett a gépemben
2- ÉS ezek a ramok kingmaxok
3- S3 as lapomat nem akarom legyilkolni
No meg rájöttem minek húzzam rommá a gépet amikor így sem akad meg rajta semmi és full kielégíti az igényeimet. -
Muréna
őstag
hali emberek!
kinek van/volt a-data 533mas ramja innen a topikbol??! -
Nortid
aktív tag
Hali!
Megvan a DS4 rev2 -es lapom, ehhez mi a legstabilabb bios? Előre is kössz! -
Pipiripi
senior tag
válasz
7Heads Drago #339 üzenetére
Be van állítva a progi, hogy ha a 65C-t eléri, akkor visítson. Nincs olyan alkalmazás orthos-on kívül, ami efölé emelné a hőfokot. Szal megsülni biztos nem fog. 1,5V még nem olyan durva.
-
g@bo
nagyúr
válasz
7Heads Drago #336 üzenetére
'' Én magamnak 3,2 ghz tűztem ki magamnak ''
-
Pipiripi
senior tag
válasz
7Heads Drago #336 üzenetére
Garancia van rá, szal nagyon nem aggódok. Ez még nem számít extrém tuningnak.
8-as szorzóval megy 430-as fsb-n, a ramok 2,5-ös szorzón vannak, 1075mhz -
7Heads Drago
veterán
válasz
Pipiripi #335 üzenetére
Én is egy 6400-es procit akarok venni, csak április végén!
Én magamnak 3,2 ghz tűztem ki magamnak. Nem szeretem a full tuningon járatást huzamosabb ideig. Nekem halt már meg procim ilyen véget, és inkább vigyázok rá egy kicsit, de a tuningról azért nem mondok le.
Milyen szorzóval megy? 8x? A ramok 860mhz?
[Szerkesztve] -
Pipiripi
senior tag
válasz
7Heads Drago #334 üzenetére
Nekem működik rendesen, bár nincs tv kártyám. Különbséget sem hallok a két driver között. Mondjuk nekem hangzásra az integrált hang is ugynolyan mint az audigy
Lehet rossz a fülem
A proci orthos alatt 66-71C úgy hogy fullon pörög a zalman. Viszont ha játszom, vagy bármilyen mást csinálok, akkor még a 60C-t sem éri el minimum ventillátor fordulat mellett
A proci 1,5V-t kap. Bár minden progi mást ír ki. Everest 1,47, cpuz 1,213, easy tune5 1,52
[Szerkesztve] -
Pipiripi
senior tag
válasz
7Heads Drago #328 üzenetére
Azt használom, amit cd-n adtak hozzá. De egyébként működik olyan driverrel is, ami jó audigy 2 és 4-hez is.
-
Pipiripi
senior tag
válasz
7Heads Drago #325 üzenetére
Nekem audigy4-es van, és nincs vele semmi gondom.
-
7Heads Drago
veterán
Hi all!
Néhány kérdés:
A ds4 lapok nem szeretik a audigy4-es kártyákat?
Xfi hangkártyákkal is van gond?
Ds4-ben D805 procival mennyit lehet elérni?
Nekem 20x175 mhz megy, mert a zalman7000-es nem győzi szusszal. (20x180 mhz 100% proci használatnál már 64-66 fokos a proci és teljes fordulaton megy a zalmi, az meg nekem hangos. Igy most 60 fok alatt van.)
[Szerkesztve] -
Pipiripi
senior tag
Megnéztem tegnap amit kértél. 2-es szorzóval 400fsb --> 800mhz-nél 4-4-4-12-höz elég volt 1.825V. Ez a legkisebb amit be tudtam állítani, lehet kevesebb is elég lett volna.
Megnéztem még 1000mhz 4-4-4-12 2,3V kell, és a vége 1170mhz 5-5-5-15 2,3V. Memtest és windows-os memória teszteket is néztem, kb 20 percet mindegyikkel. Több idő sajnos nem volt.
Volt egy kis problémám is közben. Az egyik beállítást azzal jutalmazta a lap, hogy folyamatosan újraindulgatott. Cmos clear, elem ki-be, de nem segített. Már épp ki akartam szerelni gariztatáshoz, amikor eszembe jutott amit az oldaladon olvastam
Kipróbáltam, hogy az egyik újraindulás pillanatában rátoltam a jumpert, majd le és insert nyomkodás. Nem emlékeztem, hogy a floppy is kell, de így is működött, mert a backup biost beolvasta, és újraindult nagy megkönnyebbülésemre -
bim
veterán
válasz
Stalker-2572 #320 üzenetére
nos tudom.ha nem vetted volna észre alig használok hosszu magánhangzot és egyáltalán nem használok nagybetüt.
ebben is volt 3 de lesz@rom.
ha érdekel melyikek voltak elküldöm priviben.
[Szerkesztve] -
bim
veterán
válasz
Stalker-2572 #317 üzenetére
ird már be a konfigod az adataidhoz!
-
Stalker-2572
veterán
Tetszik a DS4 3200Mhz w/ 1,3Vcore, minden alapon
lassan megnézem mi a vége
-
Muréna
őstag
van olyan progi amivel lehet állitani a ram beállitásokat windowsbol ???
vagyis ami jo ds3 hoz
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
Nos...eddig jutottam ma.
Ram végét keresem azé nem 1:1 (2) hanem 2:3 (3) mellett döntöttem...időzítés auto-n így cpuz 5-7-7-20-auto-t olvas ki. Feszültség 2.0V. A ramok 10-15 perc orthos és memtest közös munkája után már elég komoly hőfokot érnek el...rendes égetnek. A Geil nem volt ilyen meleg sztem.
Ma de, ha lesz idő folytatom a dolgot... -
Uzmany
őstag
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy az integrált lan-t avagy inkább egy 3Com hálókártyát célszerűbb használni?
-
ati2
őstag
válasz
Stalker-2572 #294 üzenetére
Bios főmenüben kell nyomni a CTRL + F1 -et.
A legújabb biosokban max 8 profile-t menthetsz F11 / F12 -vel, ez tuti megmarad a cmos clear után is, mert magába a bios epromjában vannak tárolva.
Csak be kell tölteni az előzőleg mentett profile-t, és minden vissza van állítva -
westlake
félisten
este megnezegetem, hogy a 2.0-as lapnal javitottak-e valamit a feszvezerlesen.. mondjuk mar az 1.0-as is teljesen rendben volt
majdnem az osszes feszvezerlo ic-t lecsereltek masik tipusra.. nem lehet veletlen.. en abban remenykedem, hogy a kulsoleg beallitott feszultseget (voltmod) nem szamolja bele az overvoltege protection ertekbe.
-
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572 #301 üzenetére
Ha van terhelés akkor nincs visszavéve semmi...
Gondolom ping...
Több fps-t vagy fagyást vagy kisebb GPU OC-t.
Biosba? Ha igen akkor ennyi az alapfesze a procidnak... -
Stalker-2572
veterán
Jah, csak lehet, hogy az energiatartalékos üzemmód miatt nem tud beindulni a Zen
.... na majd kiderül
UP kérdések:
power on by ring - Milyen csörgésre kapcsol be?
Robust Grapich Booster - ettől mit mi lehet várni ha állítgatom?
Miért csak 1.23750V a def. vcore?
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3460, 94% Akkumulátor
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Asus ROG Strix G614JVR-N4014W SZÁMLÁVAL GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest