Aktív témák
-
Pietrosz
addikt
-
1face
senior tag
válasz
Gorneck #2085 üzenetére
Na jóvan, hagyjuk
Ez van és kész. Egyébként tökéletesen meg vagyok elégedve ezzel a lappal, csak vannak dolgok amiket nem igazán értek.
Az előző lapom egy Giga 945-ös lap volt 950-es procival, szintén a reserator hűtötte és annál a lapnál 25-26 fokot mért a procinál.
Azt sem hittem el!Köszi a segítséget!
-
1face
senior tag
-
válasz
Gorneck #2065 üzenetére
4 lapot végig teszteltünk 3 féle rammal 2 db 512 és egy db 1 giga egyik sem kapcsolt be magyarul gyári hibás küldjük is vissza őket nagykernek ohhh yeah:....
Elvileg ma házhoz hoznak egy p5b lapot 1 hónapos használtat remélem ezzel több szerencsém lessz...
[Szerkesztve] -
Whynot?
aktív tag
válasz
Gorneck #2049 üzenetére
megtaláltam végre
most viszont sokkal több állítási lehetőséggel találtam szemben magam, mint az 5-5-5-15
A CPU-Z-ből kizárásos alapon nagyjából rájöttem, hogy melyeket kell állítani, de előtte azért inkább kérdezek.
Szal az első 4-ről van szó, ugye?
Cas latency time - 5
DRAM RAS# to Cas# Delay - 5
DRAM RAS# Precharge - 5
Precharge Delay (tRAS) - 15 -
Whynot?
aktív tag
válasz
Gorneck #2036 üzenetére
Oké, ctrl+f1, de hol? miben? Mondom, hogy nem vágom a témát
Tök auto beáll valamilyen értékre, most éppen magától is 5-5-5-15, de ha változtatom az FSB-t, akkor ez is elmászkál 4-4-4-12 -re vagy 5-5-5-18-ra.
Meg fura, hogyha manuálban hagyom a fesz szabályzást a BIOS-ban, és +0,1-et adok a RAM-nak, akkor csak 1,9-et kap. Ha hagyom, hogy auto-ban szabályozza, akkor meg 2,1-et ad neki.
Sajna 332FSB a max, efölött már böngészés közben is kifagy.
[Szerkesztve] -
fixerx
tag
válasz
Gorneck #2015 üzenetére
Tudom hogy nem idevág a téma de nagyon fontos,és remélem itt valaki tud segíteni!
Vettem egy Abit IC-7 MAX3-as lapot.Mikor elindítom a gépet kiírja hogy ''Cpu is unworkable or has been changed please recheck in the soft menu''
Bemegyek a soft menü be és beállítom a procit meg minden,és mikor lépnéki hogy mentese el nem fogadja el se az y-,se a z-t.Amikor viszont mentés nélkül lépek ki akkkor elfogadja és ki is tudok lépni ez nem tudom mitől van remélem valaki tud segíteni. -
-
westlake
félisten
válasz
Gorneck #1983 üzenetére
nem valami jo a megfigyelokepesseged
ha jobban megnezed a ket lapot, akkor lathatod, hogy a rev2-t jonehany helyen atterveztek
engem csak az zavar, hogy az euproba szant csomagolasokon biztosan nem fogjak feltuntetni, hogy rev2.. max varhatunk addig, amig egy nagykerbol szolnak valakinek, hogy mar az uj lapokat kaptak.. juteszembe.. ok sem fogjak megtudni
mod: ha szerencsenk van, akkor a matrican szerepel majd, hogy rev2..
[Szerkesztve] -
Ősember
őstag
válasz
Gorneck #1907 üzenetére
hello
Mankó kollega tippjei követve beindult a gépkihuzogattam az összes alaplapba cstlakoztatott eszközt és ugy beindult. nem tudom véletlen-e, de akkor is hálás vagyok a tippért! most is egy 512-es ram van a 4. slotban, de mit is értesz pontosan a bios mentés alatt?
azt tudom hogyan kell frissiteni, de menteni nem
a bisoz beállitások mentésére gondolsz?
-
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #1863 üzenetére
Hát ebben a formában nem, mert nagyker. Persze érdekes, mert szerintük nem hibás a ram, náluk állítólag nem hibázik, de ''jófejségből'' kicserélik. Ezért nem veszik vissza a másikat, de mindegy, valahogy megoldom.
Nem lesz könnyű 1 db 1gigás modult elnyomni az biztos, de ha valaki ilyet készül venni 2-öt akkor szóljon és ezt nagykeráron viheti. -
Ősember
őstag
válasz
Gorneck #1854 üzenetére
ugyan olyan ramokat cseréltem. micron 1gb d9dqw azokat probálgatom, amik az aláirásomban szerepelnek... az összes probléma elötti ram is nálam van, de akkor is csak 1-et használtam és most is csak 1-et tettem be.
Robi_73 hálás köszönet a felvilágositásért! sajna erre sem reagálmegprobálom még egy párszor ezt a modszert. sajnos tényleg nem a legjobb a ds3 biosza
[Szerkesztve] -
Robi_73
őstag
válasz
Gorneck #1820 üzenetére
Igen én hívtalak.
Most kipróbáltam a lapot, de semmi változás.
Másik proci Celeron (533fsb)
Memória 256,512,1GB Geil,Vdata,Samsung,Noname stb..
Nem értem ezt a biost, miért nem lehet törölni teljesen. Külföldi fórumokon is sokan belesetek ebbe a hibába, és többen írtak is a Gigabyte-nak. Elméletileg rajta vannak az ügyön és javítani fogják egy új bios verzióval. Most még mindig kutatok full cmos clear után. Esély a 0-val egyenlő. -
Robi_73
őstag
válasz
Gorneck #1802 üzenetére
Tudom hogy szóltál, de gáz szerintem az egész. Ha biost restel az ember a beállítások miért maradnak meg? Ez a Dual bios is egy nagy humbuk. Volt úgy hogy sima reboot után bios cheksum erroral indul a lap, majd floppyról frissíti magát majd restart. Kezdem megérteni XaraX-ot, hogy miért váltott vissza AMD-re. Két hét két alaplap. Olvastam hogy valaki már négynél jár!
-
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #1775 üzenetére
hát most az lesz, hogy 2-4 ram 800 1:1-ben és teszt reggelig
ha megdől akkor ennyi.
Nem lenne elég, ha azt a ramot tesztelném amelyik 1000mhz-en megdőlt?
800on 1:1-ben by spd beállításokkal adjak neki feszültséget?
Alapon megy fesz emelés nélkül, de a feltűntetett időzítéseket 5-5-5-12 már 1.9V-on garantálja a Corsair.
Szerinted, hogy teszteljem?
1:1 800 by spd gyári fesz (vagy adjam neki a szokásos 0.2-t)
1:1 800 5-5-5-12 +0,1 vagy 0,2 -
Gorneck
legenda
-
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #1738 üzenetére
Újratelepítettem a rendszert...
Lesz új procim és nekiugrok azzal a további tesztelésnek. A memóriákat egyesével megnézem.
Szerinted mennyi idő kell a memtesben, hogy reális képet kapjak, mert 1000mhz-en másfél óra alatt nem hibázott?
Amúgy kezdetnek megkapom a ramokat a barátomtól tesztre, azok mennek 1066-on nála, ha itt megdől akkor a ram kizárva véglegesen. Közben ő is teszteli az enyémeket.
Köszi a sok jótanácsot -
Simon02
tag
válasz
Gorneck #1752 üzenetére
Kár
Konkrét dologra nem gondoltam, de pl elképzelhető olyan, hogy csak az egyik gpu működik, bár ez elég valószínütlen. Igazából, csak az érdekelt volna, hogy ha megy, akkor tökéletesen megy-e. Mondjuk a véleményed érdekelne, hogy szerinted működik-e (az asus lapján a támogatott lapoknál - sajnos csak asusokat néztek meg - működik P5B-vel)
[Szerkesztve] -
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #1702 üzenetére
Csak annyit jelent, hogy még idegesebb leszek tőle....
Amúgy a DS4 kompatibilitási listáján rajta van a modulom.
Mindegy, most van egy új vinyóm is, arra felnyomok egy új XP-t és tesztelek tovább, mert lehet, hogy valami software gebasz van mégis. Bár szerintem a mem okozza.
Olvastam a memtest oldalán, hogy ha hibát jelez, az még nem 100%, hogy hibázik is a ram.
Bakker ha sem a Memtest sem az Orthos blend teszt nem tekinthető mérvadónak, akkor honnan a gyíkból tudom meg, hogy jó a ram vagy sem.
Nagyon unom már ezt a szarságot. Meg érdekes, de játék még egyszer sem fagyott le.
De kékhalál és hibaüzenet sem volt soha, sem csonttáfagyás. -
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #1688 üzenetére
Az én 6400esem max 360-as FSB-t bír 8as szorzóval, tehát a proci vége 2.880mhz.
Ezért nyomom 7x400-on, 2.50 ill 2.66-os ram szorzóval ami ugye 1000 és 1064 ezeken az orthos ramteszt nem de a memtest hibázott.
Így elindultam visszafelé a többit tudod.
Egy 800as ramnak 1:1-be 800-on nem kellene működnie? -
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #1681 üzenetére
Geil value volt és az istennek sem állt fel a rendszer 900 fölött, akármit csináltam.
Lehet, hogy a procim miatt van az egész.
A Corsair-rel mondjuk 1066-on is bebootol és Oblivionozhatok vele órákig, olyan előfordul, hogy visszadob az asztalra de nem ugrik ki a játékból csak ki taskol. Orthos fut, stb.
Rendszertelenül előjönnek problémák, egyszerűen megáll a gép. Böngészek, MSN, Skype és
aztán megnyitok valamit és megfagy, továbbra is tudok beszélni de nem tudok egy ablakot se bezárni, nem jön elő a feladatkezelő sem, csak az egérrel tudok játszani de ráklikkelni semmire.
De régóta ígyvan csak eddig nem foglalkoztam a géppel, most viszont szinte naponta használom és gondoltam megoldom a problémát. A ramra gyanakodtam ezért elkezdtem memtest-et futtatni. 1066-ról haladtam visszafelé egészen 1:1 800-ig ahol szintén hibázott. Na ezt nem tudom felfogni. Lehet, hogy olyan szar a proci, hogy 7x400-on is szarakodik és ezért megdől a memtest?
Nem hiszem el, hogy egy Corsair XMS2 ilyen szar lenne.
Bios F6 mindkettő
Ram performance normal
a többi feszt pedig minden kombinációban kipróbáltam már
A ramnak is adtam 0.4ig mindent 0.275-0,300-0,325 és így tovább. -
tlac
nagyúr
válasz
Gorneck #1682 üzenetére
Akkor csak én szívok. (Antec Solo ház
) Ha véletlen bekapcsoláskor a reset-et nyomom tövig, és után akarom bekapcsolni a gépet, akkor hasonló hibát produkál a lap, mint amikor a mem-mel van baja. Tehát kikapcsol, bekapcsol egy folytában. De ezt meg lehet állítani úgy, hogy áramtalanítom a gépet, és benyomom tövig megint a resetet. Majd gép indít és rendesen megy. De úgy látom, hogy nem minden esetben fordul elő, talán csak akkor mikor pont zárom a kapcsolót. Egyébként ha megy a gép, akkor tökmindegy, hogy zárva vagy nyitva van a resetkapcsoló, ha benyomom akkor resetel szépen. Csak indítás előtt jelent problémát, ha az utolsó állapotot változtatom (talán zárta), amire a gép ilyenkor furcsán válaszol.
Normális ez ígyA powergomb is kapcsoló, de arra nem csinál semmi hülyeséget.
Azért kérdeztem a resetet, mert kíváncsi lettem volna, hogy ezt más is tudja-e reprodukáni.
Ez az érdkesség független az előbbi ramos hibámtól! -
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #1670 üzenetére
Tehát azt akarod mondani, hogy 1:1-ben nem megy 800-at egy 800-as Corsair XMS2 ami a dobozán áradozik az Overclockról....
Az egyik barátomnak ugyanilyen Corsair ramja van csak más széria és neki megy 1066-on, hibátlanul.
Előtte Geil memóriám volt, az sem ment 900 fölött.
A Corsairről nem gondoltam volna, hogy szopás lesz.
A gép pedig azért egy rakás szar, mert szarakodik, fagyogat (teljesen alapon) ram 2:3, és nem tudok rájönni az okára. Egyszerűen belassul a gép, lassan nyílik meg ez-az, van olyan, hogy úgy fagy meg a gép, hogy Skype-olok és megnyitok valamit, ami aztán nem nyílik meg de onnanatól semmit sem lehet csinálni a géppel, nem jön elő a feladatkezelő sem csak az egeret lehet mozgatni de ráklikkelni semmire sem. A beszélgetés viszont megy tovább, de az sem mindig. Meg hasonlók.....
Nem a windows-zal van baj ezt rögtön le kell szögezzem. -
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #1666 üzenetére
Van még egy Big Water 745 is.
Ahogy nézem, bárhogy fordíthatod az extreme spirit 2-őt, de így is neccesnek tűnik.
Picit visszatérve a gépemhez:
Lehet, hogy a proci instabilitása miatt hibázik a ram a memtest alatt?
7x400-on futtatom a ramteszeket az E6400-es procimon, 2es osztóval, úgy 1:1 800mhz és hibázik. Ha kipróbálom a procit 2.133 (minden alapon) akkor 2:3-mon lesz meg a 800 és úgy viszont nem fog hibázni, akkor mi a tanulság?
Fagyhat a ram a proci miatt?
Valami nagyon gáz, ilyen szar gépem még nem volt. -
-
slett27
addikt
válasz
Gorneck #1642 üzenetére
Az a Thermalright HR5 az naon megteccett nékem, szimpi a mérete meg a hatásfoka is.
Volt alkalmam bent a cégnél tesztelni Thermaltake-nek egy NB hűtőjét, fordulatszám szabályzós, olyan mókuskerék a hűtője(...vagy hogy is akarjam kifejezni magának
), tehát az alaplapra merőleges a ventije, de min fordulaton is iszonyat hangos. A Thermaltake oldalán már nem látom ezt a hűtőt.
RAM hűtéssel kapcsolatban : [link]
-> UFO-k pedig léteznek...
[Szerkesztve] -
slett27
addikt
válasz
Gorneck #1614 üzenetére
Ez ügyben akkor még beszélünk, ha találkozunk, ha bejösz a boltba, vagy telefonon.
Igazad van, tíz percért nem kell vmi csodahűtő. 2,3V tolok neki egy kövéret, aztán hagyom 800MHz-en 4-4-4-12-ben csak arra vagyok kíváncsi mennyire stabil 1000-en.
Hogyan rögzítetted az északi hídon a ventit ? Most jutott eszembe.... -
slett27
addikt
válasz
Gorneck #1602 üzenetére
Ismersz, mindig mindent ''kajakra'' megrántok
, nem bírok nyugodni. Szerencsém volt, mert ezek a RAM-ok ahogy olvastam olyan 965MHz-nél kifulladnak.
Nem igazán a topicba vág, de tudsz vmi hűtőt RAM-okra ? Láttam ventiket amik felűről hűtik, vmi műanyag patenttal lehet rögzíteni.
Vki csinálhatna vmit az adatmódosítással....
[Szerkesztve] -
tlac
nagyúr
válasz
Gorneck #1596 üzenetére
Köszönöm, most adtatok pár ötletet.
F6 az elég friss. Vagy mire gondolsz?
Egyébként a lap sarkában az van, hogy rev 1.0. De amikor kerestem képeket, ott inkább olyanokat láttam, hogy 0.2. Ez jelent vmit? Én úgy tudtam, hogy ebből csak egy rev van.
Ja igen, és C1-es a chip van rajta.
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest