- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
CyberJedi
tag
Tlac, sajnos nekem nincs időm órákon át tesztelni a gépet, plusz rohadt sok áramköltségben is mondjuk 24 óra max terhelésen.
Munka során nincs a proci hosszabban terhelve, mint 20 perc mondjuk egyszerre, játék közben meg kifagyhat, nincs káros hatása.
Tehát ha nekem kibír 30 percet egy teszt alatt, akkor az elégséges.
Ez a 4.2 GHz nekem tökéletes.
Ja és v3.3-as a DS4-em, direkt így vettem anno.
Már csak vmi klassz 2x2GB 1066-os ram kellene hozzá.... Eddig két párt próbáltam, azok egyike sem ment.
-
CyberJedi
tag
Siker! Hála Tlac-nak...
4275 MHz-en megy a proci, lefuttattam IntelBurnTest-et, hát, ilyet még nem láttam....
Tuniq Tower 120-am van, de 80 fokra hevítette a magokat a teszt!!!Miközben 2000-es fordulaton hűtött a 120-as venti a hűtőtoronyban...
Íme a grafika:Jól látható, ahogyan az 5 teszt lefutott és közben a hőmérsékletek hol jártak. (Az egyik CPU-Z-ben épp pihen a proci, visszavett 6-os szorzón, azért írt 2700 MHz-et csak. Az Everest hőmérséklet grafikonján a CPU terhelés időben el van csúszva, már nem a teszt idején levő 1000(!)%-os terhelést mutatja.)
Egyelőre S3 Standby is stabilan működik.
-
-
rob5
aktív tag
10 szorzó, ezért kell a e8600
, szerintem is a memória vezérlő nemrég cseréltem 1066 4x1 gb kigmaxokra 800-ról 960 -ig stabil (4,4,4,14 fast) hiába állítom normalra és tág (5,5,5,18) időzítésekre akkor sem megy a lap egy tapotat sem feljebb itt van valahol a vége a mem vezérlésnek. Igen ez nem p35,45
-
rob5
aktív tag
-
DeepDish
őstag
Haverom probalkozott vmi kislemezes megoldassal,de nemvoltam ott! Jelenleg programozni probaljak,ha lenne mibe beletenni! szal most kivan forrasztva egyenlore!! Mivel probaljam meg szerinted?
Mert,ha tudna ezt a funkciot tenyleg,akkor visszakuldetnem es probalkoznek vele!
-
keszegduda
őstag
Megvárom az áreséseket és aztán meglátom hogyan alakul. Jelenleg nem igazán éri meg E6400@3,4ghz-ről E8400@4-4,2ghz-re váltani elég sokat kellene rádobni.
Ez a DS3P eléggé kilóg a sorból (pedig DS4), alig van hozzá BIOS, inkább a DS3-4-re gyúrtak...igaz már támogatja alapból az 1333mhz-es FSB-t, de ennek szeritnem nincs jelentősége. -
keszegduda
őstag
A béta driverekkel nem vagyok kibékülve, megvárom a véglelges bios-t.
A nehalem architektúra egész le fogja nyomni az árakat (remélem) addig ráérek a jelenleg procimmal is jól el vagyok. 4ghz+ legyen meg stabilan akkor azt mondom hogy megéri lecserélni. Főként játék és videó vágás/konvertálás lenne, az utóbbi csak 1CPU-t hasznánla ezért kell a nagy órajel ill. sok cache.
-
ballington
addikt
na és az úhy megoldható, ha a vista-s samut ich8-asra (tehát a sárga csatira), a hitás xp-s vinyót pedig a jmicron-ra (lila csati).
ekkor elvileg tudom azt állítani, hogy a samura beállítom az ahci-t (mer ugye erre vista megy), a hitát pedig hagyom ide módban (mert ugye azon régi xp van, és néha azt is el akarom majd indítani)az már más kérdés, hogy ha másolok így egyik vinyóról a másikra, akkor ez hogyan befolyásolja a sebességet. lehet nem is éri meg így az ahci, és hagyni mindent ide-ként és mindet az ich8-ra kötni?
-
Dzsekó
addikt
Én utána sem szoktam load optimized defaults-ot nyomni, hanem csak megnézem a beállításokat, ami változik esetleg az új bios miatt, azt beállítom jól, és aztán nyomok egy mentést. Nálam még nem nagyon változott soha a bios frissítés előtti beállítás frissítés után, ezért mindig csak gyógypillantást vetek a tuningos beállításra, és save...
Üdv! -
Dzsekó
addikt
Nem ajánlgatom senkinek, csak arra akartam rávilágítani, hogy nem változnak a beállítások a bios frissítés után. Load optimized defaults-ot meg azért nem nyomkodok soha, mert minden beállításomat elszarja, még azt is, hogy support usb keyboard disabled lesz, meg ilyen hülye apróságokat, amivel legalább 5 perc elmegy, hogy visszaállítsam, már ha emlékszem, hogy mire kell állítani, mert nem napi szinten nézegetem a biost. Ha nem vagyok biztos a dolgomban, akkor inkább kézzel visszarakom a procit és memót, meg a feszkókat alapra és kész.
Amúgy az én véleményem, de ez az én véleményem csak, sztem lehet tuningolt géppel biost frissíteni, ha atomstabil ezzel a tuningal a gép. Legalábbis nekem soha nem volt vele problémám. És kb. laponként 4-5 bios frissítést csinálok.
Üdv!
-
Whynot?
aktív tag
a rev 1 és a rev 3.3 között gyárilag milyen különbség van? szóval mit takar a rev?
a rev 3.3 listája szerint F13-as bios-szal viszi ezt is:
Intel Core2 Duo E7300 2.66Ghz,
ami még éppen azon a határon van (30e Ft) amit ki tudnék adni érte. Meg merjem kockáztatni? Egyáltalán lesz akkora különbség, amiért érdemes? -
VGYke
addikt
Köszönöm! Itt az ideje a szemüveg beruházásnak
965G biost nézegettem. Még jó hogy nem cseréltem!
A speedfann akkor is érdekes, nem állítgatja a ventiket, holott korábban, eredeti bios és ugyen ez a Vista alatt működött. Mondjuk ez a prg. csak ideiglenesen kellene, egyik ventim felhangosodott, ezzel ki tudnám szűrni melyik.
És már emlékszem: korábban próbáltam az F10 biost, de nem tetszett, mert kicsit másképp szabályozta a ventiket, (vagy másképp mérte a hőfokokat, így másképp szabályzott)... talán lassabb lett a cpu hűtő, így a kisebb huzat miatt a lap kezdett melegedni és gyorsult a házhűtő... valami ilyesmi volt. Mégegyszer köszönöm! -
Dzsekó
addikt
Hogy érted azt, hogy lehetnek problémák a 45nm-es procival?
Az az érdekes ebben a hőmérséklet dologban, hogy alapon több a 45nm-es kb. 5 fokkal, de orthos terhelésnél vagy 15 fokkal kevesebb a 45nm-es a régi 65nm-esnél. A régi simán felment 80 fok fölé, majdnem 90 fokig, ez meg 75-nél megáll, azt is sokára éri el.
Ennek persze én örülök, emiatt nem is foglalkozom nagyon azzal, hogy most alapon a maghő felmegy 53-56 fokig, csak úgy meglepett a dolog. -
Dzsekó
addikt
Elképzelhető, mindenesetre idegesített és kikapcsoltam.
Hőfok nem ment le tőle.
Megkérdezném tőled, hogy normális az, hogy a 45nm-es proci magja ugyanannyi MHz-n és kevesebb core fesszel jobban melegszik? 5 fokkal kevesebb volt a 65nm-es 6420-am 1,35V-on, mint az E7200-am 1,26V-on.
Köszi! -
hoffman_
nagyúr
Azért mert azzal egy helyi bazáros jóvoltából másodszor lettem átejtve... Nem működik. El sem indul. Nameg ha már van egy stabil lapom, nincs az az isten, hogy cseréljek.
Igen olvastam a tesztet, és nagyvonalakban ki is hajtja a VGA-t, csak ha a későbbiekben szeretnék nagyobbat, oda elkél egy 8000-es...
A tuning-lehetőségek korlátozottak. Ha nagyon tekergetném és centizném, akkor még +100,200,hz menne. Hacsak nincs valami rejtett tartalék, amit egy véletlen opció átállítással előhívok
Hozzáteszem, hogy feszt nem emeltem. Memória kap 2,1-et és minden más alap. Nem szeretek feszt emelni.
-
Lacpac
őstag
1.2625V a VID, -amennyit droopol a lap, nem tudom pontosan. Most melóban vagyok, meg se tudom nézni.
Végül is alapfeszen megy. Semmit nem kell rajta állítani, csak az FSB-t manuálisra, és már 100% -on a ventillátorok.MOD: A bill szét van ütve, és nem mindig jönnek össze a szóközök
-
Lambda
tag
Nincsen linuxom és nem is értek hozzá. A windowsom nem trágya
nemrég lett újratelepítve az Xp SP3, egy másik partíción fut a Vista és azon se megy 2.0-ban az USB, holott mint mondtam mindkét oprendszer alatt megjelennek az eszközkezelőben az Enhanced USB 2.0 controllerek. Csak azt nem értem miért nem használja őket egyik rendszer sem.
-
Lambda
tag
USB 2.0 Controller - Enabled
Mellette írja, hogyha high speed device van csatlakoztatva, akkor automatikusan felismeri (amennyiben a BIOS támogatja). De ezt nem igazán értem, mi az hogyha a BIOS támogatja? Hát a BIOS-ban benne van, a lap pedig tudja. A device managerben XP alatt látszik is a controller állapota: Intel(R) ICH8 Family USB2 Enhanced Host Controller. Kettő darab ilyen van. Megnéztem Everestben, ott is látszik. Effektíve ott is kettőt jelez, mindkettő alá USB 2.0 Root Hub van írva, az egyikhez azt írja hogy 4 portja van míg a másiknak 6. Az egyiknek az első portjára egy Composit Device van csatlakoztatva ami fogalmam sincs mi, de mellé azt írja, hogy USB Video device és USB audio device. A többi portra mind azt írja, hogy device not connected. Persze akármelyik USB portra csatlakoztatom pl a fényképezőt, soha nem ezekhez az USB 2.0 controllerekhez "társítja" a windows, mindig csak valamelyik USB Universal Host Controller alatt jelenik meg attól függően hova dugom, de mindig 1.1-es sebességgel. Akkor most hova kéne dugnom? Az összes USB-t kipróbáltam, ami gépben van.
-
Vistaboy
veterán
Csak annyi maradt le, hogy megoldásképpen azt ajánlotta, hogy a BIOS-ban a "Block size"-t állítsam maximumra:
"Fix: Check BIOS settings and set block size to maximum. Some advanced controllers allow you to set such settings also."
De én semmi ilyesmit nem találok.
Akkor oké, egyébként működésileg semmi hiba nincsen, csak érdekelt a véleménye olyannak, aki már próbálta és mérte az AHCI és a normál mód közötti különbséget.
MOD:
Ja, és egy furcsaság: Az mitől lehet szerintetek, hogy néha "eltűnik" a DVD-író?Nem rendszeresen csinálja, valójában elég ritka eset, és ilyenkor egy újraindítás után mindig "visszajön", csak idegesítő hogy írnék a Nero-val valamit és nem talál írót a gépben...
-
Johnny Cage
addikt
1150 @ 5-5-5-15-ös időzítéshez +0.3 kell neki (érdekes, hogy a ramnak nem kellett plusz kakaó), de a High Speed Dram DLL-t (amiről a mai napig lövésem nincs, hogy mit állít) option 2-re kellett tennem, különben nem boot-olt be. Így megy szépen, csak újraindításkor egyszer-egyszer ki-be kapcsol a gép (a bios beállításain viszont nem változtat).
-
whitezo88
nagyúr
erre gondolsz? [link]
olvasgattam fórumokat, de a legtöbb amit megtudtam h rear pink in a bemenet... de így is süket. mic boost után is csak zaj van, mást nem vesz fel...van aki USB mikrofont ajánl, van aki új hangkártyát.. a vicc az, hogy nekem anno működött, és semmit se kellett állítgatni, 3 hónapja ment tönkre, egyik napról a másikra.
-
oké!
Valahol olvastam, hogy spécibb ramoknál ezt belehet állítani.
Cas Latency Time 5 Auto
Ras to Cash delay 5 Auto
Ras precharge 5 Auto
Precharge delay (TRAS) 18 15 tehát ezt 18 helyett , 15-re
Act to Act delay (TRRD) 3 Auto
Meg valakitől 1x kaptam, ilyen infót is
kapcsold ki a cpu enhanched halt c1e-t
cpu eist functiont , és a virtualization technologit is, mert mondjuk nalam ez bezavar...Mi a véleményed erről, érdemes ezeket tényleg kikapcsolni?
-
-
keszegduda
őstag
A másik vinyón volt egy rendszer, elindítottam, és ugye ott voltak ODD-k mind egy szálig. Ekkor gondoltam azt hogy valami a rendszer körül van. Gyorsan kimásoltam a giga cd-ről az sata cuccokat a gépre, majd reseteltem. Új hardvert érzékelt, de nem tudtam cd-vel telepíteni mert nem működött még, fogtam magam megadtam az elérési utat neki ahová elmásoltam, felpakolta és jó lett azonnal felismerte a meghajtókat és már írtam is vele dvd-t. Röviden ennyi, de hogy miért nem látta a meghajtókat egy jó ideig azt nem tudom és hogy egyáltalán miért kérte a raid telepítését...
-
keszegduda
őstag
Neki álltam matatni az eszközkezelőben és az SATA cuccokat töröltem mindent ami láttam, előtte pedig beállítottam az általad írd dolgokat a BIOS-ba és úgy tűnik hogy a restart után jó lett.
A reset után viszont feltett megint magának mindent, amit töröltem előzőleg, ekkor megejtettem egy újraindítást és még bírja. De az első win felállás valami 3 perc volt.
Most kötöm rá a másik winyát aztán meglátjuk mit szól hozzá, de remélhetőleg nem gond neki...
Köszi! -
nah várjál én ezt most nem értem.... az oké , hogy előtte kell, hogy stabil legyen a gép.... de utána már minek még1x??? Ebbe nincs logika, hiszen ha már megcsináltam és fel updatéltam az új BIOS-t akkor úgyis nyílván defaulton lesz a BIOS...(tehát utána már minek kell még1x?)
-
Érdekes ma bekapcsoltam a gépet, és minden hiba nélkül működött a BIOS-ban , nem értem én ezt...
Nekem most F5 ös BIOSOM van F10-re akarom updatelni, de nekem meg van huzva a gépem, akkor tényleg igaz az , hogy előtte a defaultra kell visszaállítani a BIOS-t és csak utána lehet feltenni az új BIOS-t?
-
a 3167-re nem tudsz valami magyarázatott?
Mert az a gaz nekem most tul van huzva a gépem, és azt olvastam hogy default bios beállítások mellett kell elvégezni a bios frissítést....
Na most ezt nem tudom elvégezni, mert belépek biosba és fekete a képernyő nem látok semmit, nem tom miért eddig semmi baja nem volt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Zenless Zone Zero (ZZZ)
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest