Hirdetés
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
perfag
aktív tag
Ez gondolom sokaknak lehet problémája, mikor megtanulni az új lehetőségeit a szoftvernek.Vannak az Upgrade tréningek, az jó ha a cégvezetés kifizeti.Ha nem, akkor legalább munkaidőben legyen lehetőséged az önképzésre (ez szerintem csak akkor műxik, ha többen vagytok). Ha ez nincs, akkor bizony lemaradtok, illetve a hatékonyság kárára megy.
Upgrade tréning nélkül nekem is elment a nyári szünidőben rengeteg időm, hogy megtanuljam(???) a szinkront. Tegnap csak lestem, hogy egy dxf-es terítékből milyen gyorsan lett a lemezmodell megcsinálva. Aztán van egy rakat modellem Inventorban, eddig nem tudtam átvenni Solid Edge-be, írja az ST4 újdonságok fájl, de ki a fene olvassa el - tegnap tudtam meg, hogy van fordító, ma már csinálom az új feladatokat a diákjaimnak

Szóval, legalább ezekre az éves bemutatókra el kell jutni valahogy.
-
tycon
tag
Melyik 3D-s programot válasszuk? Nálunk (no-name) megállapodtunk a PTC-ben, addig 2D-s Autocad volt. A programot megvettük, a főnök kapta CD-ket, és 3/4 évig ült rajta (titokban), hogy ne vezessük be (nem is tudtunk róla), mert akkor a szoftver tanulásával leszünk elfoglalva, nem a munkával. Az innovatívitás utáni lelkesedés jó katolikus módra, a föld még lapos..., és körülötte forognak. Mindez kb 8-10-éve.
-
Atlantis
veterán
Írtam pár hete, hogy diákverzóval küzdök otthon. Sok időt nem öltem bele, de ez alapján is azt mondom, egyértelműen jobb, mint a hasonló kategóriás szoftverek.
dantre: Hasonló volt a probléma nálunk is. Kész vállalatirányítási rendszert nehéz/lehetetlen megfelelőt találni. Nem tudom, mekkora cég vagytok, nálunk ezt úgy oldották meg, hogy felvettek egy programozót, aki pár éve folyamatosan fejleszti, reszelgeti a régi rendszert, plusz párhuzamosan írt egy újat. Ily módon biztos olyan lesz, mint amilyenre szükség van. Voltak ugyan próbálkozások, hogy külső megoldásokat vessenek be, a vége az lett, hogy a megvett szoftverek félre lettek téve, mert nehézkesek, rugalmatlanok, magyarul sz@rok.
Ez persze időigényes, de felhasználói szempontból is jó megoldás. -
perfag
aktív tag
válasz
üzenetére
Én a Perspektíván voltam szerdán. 9-10 éve ott voltam majdnem minden Solid Edge-es éves bemutatón. A tavalyi is nagyon tetszett, de az idei nekem már felülmúlhatatlan.
A tervezői verseny eredményhirdetésén jó volt látni, hogy egészen bonyolult gépek terveivel nyertek 30 körüli fiatalemberek. Az újdonságokat is ezeken a magyar termékeken mutatták be a support-osok, nem amerikai demó mű-fájlokon. Csak lestem! Elcsíptem 4-5 olyan dolgot, amivel már ebben a hónapban megsanyargatom a diákjaimat hogy örüljenek!

Elindították az oktatási portáljukat is. Nálam eddig is sínen volt a Solid Edge, szerintem nagyon jó irányban változnak.
-
Imics13
tag
válasz
üzenetére
Hi,
A Kopi31415-nek teljesen igaza van, kérjetek tesztlicenszeket és bemutatókat másoktól is, mert akkor van összehasonlítási alapja az egésznek!
Ha a vezetőség már döntött és ti nem tudtátok kinyílvánítani a véleményetek ott egy picit gáz lehet, hisz elvégre mégis ti dolgoztok majd a szoftverrel. Lehet felelős döntést hozni úgy, hogy csak egy terméket nézek meg? Sztem nem, csak abban az esetben, ha valaki személyesen is jól jár a bizniszben!
Sajnos más területről hallottam már ilyet, de szerintem mindenki...Vállalat irányítási rendszer? Tudtommal az Creo dílere az SAP-vel is foglalkozik. Lehet, hogy ebben kell majd gondolkoznotok, de egy biztos, hogy ha a SAP-t rátok húzzák, úgy fogjátok érezni magatok, mintha kezetek lábatok össze lenne kötve!!! Az SAP egy nagy katyvasz, amihez nektek kell igazodnotok és nem az fog igazodni hozzátok!
Üdv,
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Szerintem hajtsatok fel egy tesztlicenszet NX, CATIA, Creo vonalról, azon modulokkal, amikre szükségetek lehet, teszteljétek őket kicsit, support segítséggel, aztán döntsetek. Ha rajtatok múlik. Lehet a Creo tökéletes a célra, lehet van jobb is. Nem biztos, de előferdülhet. Pláne, ha a pénz is szóba jöhet. Viszont ha nincs megrendelői nyomás, akkor szerintem bevált rendszeren változtatni nem éri meg- egy adatbázis rendszer cseréje épp elég küzdelem a szívóhangszer rosszabbik végén,nem kell tetőzni egy időben a CAD rendszer cseréjével is. Külön, eltoltan időben lehet racionalitása.
-
Atlantis
veterán
válasz
üzenetére
Eszerint ezt úgysem ti, felhasználók fogjátok eldönteni...csak a Creo esélyes vagy más szoftvereket is bemutattak?
Mint írtam, a kettő közül én mindenképp a Creo-t javasolnám, akármilyen feladatra. Igazából a Creo mostani csomagja rendkívül jó azoknak a cégeknek, akik más szoftverről térnének át és fontos a meglévő modellek valamilyen szintű felhasználhatósága (Direct), de szeretnének erős parametrikus rendszert is (Parametric). Ezek remekül összedolgoznak. -
Atlantis
veterán
válasz
üzenetére
Ez nagyon magas labda....igyekszem finoman lecsapni.
Erre a válaszom - attól függetlenül, hogy lesz-e kernelcsere a Solidworksnél - az, hogy mindenképpen.Egyébként meg, ahogy Kopi31415 is írta, attól függ, mire van igénye a megrendelőnek/munkáltatónak. Baszhatod a Creo-t, ha nem találsz munkát is hozzá.
Ha viszont az a kérdés, hogy egy adott cég melyiket vezesse be, akkor a válasz szerintem egyértelműen Creo.(a kettő közül) -
Parson
addikt
válasz
CockroachJoe
üzenetére
Az egyiket kényszerezd a másikhoz, az egyiket pedig a 'piros vonalhoz'. Ennyi. Mate parancs tengelyekkel alkalmazva.
-
CockroachJoe
csendes tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni.
A képen látható csapok furatainak középvonalait szeretném egy vonalba hozni a piros vonal mentén, de sehogy sem sikerül. Tudnátok segíteni? Előre is köszönöm a segítséget!

Proe WF4-ben készült.
-
Atlantis
veterán
válasz
üzenetére
Igaz. Jelenleg a Siemens Parasolid magját licenszelik, ami helyett megkapja a CATIA magot. Kiindulva a Solidworks eddigi színvonalából ez az áttérés nem úgy tűnik, hogy zökkenőmentes lesz.

Ezért is igyekeznek minél több "örökzöld" jellegű szoftverkövetési szerződést kötni, hogy a későbbi vacko(ka)t is ingyen kapják meg a "szerencsések", így talán nem hajítják ki a fenébe az egészet.
Persze előbb-utóbb kiforrja majd magát, de anno az Inventor mikor új kernelt kapott, hát pár évig az is kerülte, aki addig nem...az AutoCAD és társai viszont eltartották a céget a "lábadozás" alatt. DS meg a CATIA-ból megél addig, míg újra feláll a Solidworks.
-
Japep
tag
Hogyan lehet szépen "kihozni" a kész alkatrészrajzot az AutoCAD-ből?
Ha nyomtatok akkor semmi gond nincs, szép. De nekem még nem lehet nyomtatni, mert egy Word-be kellene tenni.
Próbálkoztam kihozni PDF-be (a beépített modullal is és egy PDFCreatorral is), de mindig homályos, a méretek olvashatatlanok ránagyítás nélkül, pedig CAD-en belül szép... :SKöszi előre is.
-
Japep
tag
Eddig rendben is ment minden, de...
Ábrás műveleti sorrendtervet kell készítenem, de nincs kedvem minden ábrát újrarajzolni, így "hazugméreteket" alkalmaztam néhol - azaz a dupla kattintással felugró sávba, a "Text" résznél a "Text override"-hoz beírtam a változtatott méretet, azonban erre nem enged tűrést tenni... :S
Ezt nem lehet valahogy megkerülni? Csak pl. multitexttel, vagy rajzoljam meg újra, rendes méretekkel? :SKöszi előre is megint.
-
Japep
tag
Hello.
Hogyan tudok tűrést megadni AutoCAD-ben (2007) ?
Duplán kattintok az adott méretre, majd a felugró sávban a "Tolerances" részt kitöltöm:
- Deviation: mivel felső- és alsóhatár kell
- Tolerance limit lower/upper: ugye ide kell beírni a felső és az alsó határt. Viszont nekem mindkettő pluszos, ez meg az egyiknek pluszt a másiknak mínuszt ír... :S
Ezzel lenne a gondom.Köszi előre is.

Üdv. -
_Sanci_
csendes tag
A Solid Edge melyik verziójában volt először a Módosítás(delet faces, stb) menü?
-
kpityu2
addikt
-
Japep
tag
Hello.
Nincs valami oldal, vagy jegyzet, ahol össze van foglalva az, hogy milyen szabványos jelek alkalmazhatók egy műszaki rajzon?
Nekem van egy ilyen jelölésem: □68
Ez egy 68×68-as négyzet, amelynek sarkai R10-essel lekerekítettek.
Nem tudom, hogyan hivatkozhatok rá: □68, vagy 68×68?
Nekem ez első jobban tetszik, csak nem tudom, szabványos-e... :SKöszi előre is.

Üdv. -
öcsi_b
csendes tag
Hi,
ha szabad egy kicsit kitérnem a 3D tervezörendszerek más következményeire:
- nálatok hogy kezelik azt a körülményt, ha az alkatrészen egy változást kell tenni?
például egy 10-es méretet 15-re emelsz. ekkor nincs értelme új rajznak, hiszen a propertisban 00-ról 01-re emeljük az indexet, ami a rajzszám melleti indexváltozóban megjelenik.
- a gond nagyobb, ha egy 200 db-os összeszerelésnél hol egy, hol több helyen történik változás.
- (struktúrált összeszerelés) általában az alkatrészfa struktúrája függvényében emelkednek az indexek. Összefoglalva egy részalkatrész indexváltozása magával hozza a felérendelt összeszerelésrajzok indexváltozását.
- (nem strukturált) persze lenne még egy megoldás, mégpedig az, hogy minden alkatrész egyedi rajzzal bír, azaz egysíkú - nem strukturált, ilyen esetben viszont csak 2 rajzon történik változás, a globális összeszerelésen és az egyedi alkatrészrajzon. Ilyenkor azonban ember legyen a talpán, hogy a Stücklistet felrakja a rajzra.én általában a Stücklistet kiexportálom a programból ( excel táblára itt pedig egy kis VBA) segít az indexek között legalább a rajzokat az adott indexstádiumban el tudom menteni és követni a változásokat.
Tud valaki erre más, jobb megoldást?
Köszi -
drome
csendes tag
válasz
kpityu2
üzenetére
Igen, éreztem hogy a Sweep lesz az egyetlen megoldás...
Csak jelenleg még nem találkoztam olyan paranccsal(Inventorban) ami megadott görbére csavar fel spirált, és a mentén sweepelném(mint a videóban).Szval. nekem a spirálra tekerendő spirál minden fél menetének ki kell szerkesztenem a vezérgörbéjét ami mentén majd sweepelem.. csak az a rossz ebben hogy 0.0001mm-es
pontossággal kell a modell... :'DKöszi a segítséget, még hosszú hét elé nézek xd
-
-
kpityu2
addikt
Nem igazán ismerem az Inventort, de talán ez a trükk ott is alkalmazható:
Sweep along spline -
drome
csendes tag
Hali,
Inventor 2011-ben le kell nekem modellezni egy wolfram spirál szálat, ez még nem is lenne gond, csak ez dupla spirál, tehát egy szál wolfram fel van spiralizálva egy wolrfram rúdra, és ezt a wolfram rudat utána spirálozzák..
A gond ott van hogy a meglévő spirálomra, a szakaszok egyenkénti felépítésén kívül van e olyan megoldás, ami nem 2-3 napos pálya építgetéssel működik. Mert spirált meg csak egyenes tengelyre képes felépíteni az Inventor...

Ötlet?
-
madarasig
csendes tag
Tiszteletem!
Nyereményjátékon nyertem egy Space Explorer 3D-s mozgásvezérlőt. Mivel már van ilyenem, így szeretném eladni.
Az érdeklődők megtekinthetik a vaterán, az alábbi linken:
[link]Előre is köszönöm az érdeklődést!
-
Japep
tag
Köszi nektek is.

-
törölt tag
A menetet szimbolikusan mindig a beszúrásnál nagyobb átmérőre jelöld, a pontos értéke értelmetlen. szabványos valami ugyanis.
Amire figyelj oda, ha kiadod szakinak a rajzot, akkor mindent, ami életbevágóan fotnos méretezz be, s a rajz is arra hasonlítson, ami kell-hallottam már hírét, hogy okosan a rajzot lemérték, s nem a jelölt méretet vették alapul a gyártásnál... -
Japep
tag
Köszönöm szépen.

-
Parson
addikt
-
Parson
addikt
1. A méretszámok jók, a rajz (feladat) a hibás - de csak a részben, mivel ott képletes megjelenítés van, a tiéden pedig a (a menetet kivéve) valós
2. a funkcionalitás itt elsőrendűbb = a letörésnek nagyobbnak kell lennie, mintsem a menet magátmérője a tengely homlokfelületéről induljon. -
Japep
tag
Hello.
Megint lenne egy kérdésem.

Van egy feladatunk. Semmi gond nincs vele, haladok, viszont itt elakadtam az "értelmezéssel"... :S
Ez lenne a problémám.
Ugye a jobboldali a feladat, amit én a baloldaliként értelmezek (a zöld vékony vonal, a piros a közép). A rajzra 1×45 van írva, de ha megnézitek a tőle nem messze lévő 0.5×45-öst, szinte egyformák. Viszont ha én megcsinálom 1-essel, akkor látjátok, mennyivel nagyobb (duplája). Ha a letörés belső szárától húzom a menetet, akkor nem jó, mert a beszúrás alá menne.Kérdésem, hogy jól értelmezem? Vagy hibás a rajz és 0.5 kellene oda? Mert nekem fura, hogy nem a letörés szélétől indul a "zöld" vonalam.
Köszi előre is.

-
perfag
aktív tag
válasz
Atlantis
üzenetére
Javaslom kezd az ismerkedést a Hagyományos környezettel.
Solid Edge gomb, Solid Edge beállítások, Segítségek fülön állíthatod be. Jók az oktatóleckék és mostantól elérhetők a Saját ütemben végezhető képzések, ám azok már a szinkronra lettek kihegyezve. Szépen sorszámozottan sorakoznak, azt hittem érdemes úgy haladni, hogy végigolvasom az elejétől, de rossz ötlet volt, időpocsékolás. -
Atlantis
veterán
Letöltöm a Solid Edge ST4 diákverzióját. Kíváncsi lettem rá, jókat olvastam róla. Alkalomadtán majd jelentkezem bugyuta kérdésekkel.
-
Boyz88
csendes tag
Hello!
Nekem olyan problémám van a SolidWorks 2009 sp0-ban hogy ha egy tengelyre menetet akarok csinálni megcsinálom a sprilát és rá merőlegesen a kivágási mintát akkor elindítom söprést és olyan hibaüzenetet kapok h a söprési műveletet nem sikerült befejezni! Ennek mi lehet az oka?
-
mttaas82
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne. Meglévő rajzlapban hogy tudom a nevet átírni? SE ST program dft műszaki rajzlapjáról lenne szó!
Előre is köszi!
-
-
Dr.Speed
csendes tag
Hát sajnos nem működik nekem, így néz ki:
// PTC - PSF file: proe
//
PRODUCT=Pro/ENGINEER
DESC=Pro/ENGINEER (default)
ENV=INTRALINK_DIR=
ENV=ILINK_CMD_NAME=
ENV=INTRALINK_CMD=%INTRALINK_DIR%\bin\%ILINK_CMD_NAME%
ENV=MECH_LP=
ENV=MECH_HOME=%MECH_LP%\%PRO_MACHINE_TYPE%
PSF=%MECH_LP%\install\nt\mech.psf
ENV=PRO_MECH_COMMAND="%PRO_DIRECTORY%\bin\proe.exe" "%PRO_DIRECTORY%\bin\proe2.psf"
ENV=PATH+=%PRO_DIRECTORY%\%PRO_MACHINE_TYPE%\deflib
ENV=PATH-=%PRO_DIRECTORY%\%PRO_MACHINE_TYPE%\lib
ENV=PATH-=%INTRALINK_DIR%\%PRO_MACHINE_TYPE%\illib
ENV=PATH_FILE="C:\FA\Keszulekek\Peremezo\Magasitott_peremezo\mag_peremezo.txt" -
törölt tag
-
Japep
tag
Hello.
Megint én lennék, és megint nem teljesen témába vágó... remélem nem nagy gond. Csak egy apróság.
Köszi előre is.1.6 µm-es felületnek szükséges a köszörülése is CNC-eszterga után?
Tanulmányaim alapján azt mondom, igen, de sajnos mi régi eseteket és gépeket ismertünk meg (hagyományos gépeket). Egyébként ez egy 68x68-as felület (közepén egy ~32 mm átmérőjű furat), amely teljes egészében érintkező felület. -
tycon
tag
válasz
Dr.Speed
üzenetére
A config.pro-ban több útvonalat adsz meg, vagy fájlra mutatsz, és abban a direktory-k útvonalát adod meg. Vagy akár külső környezeti változóra is mutathatsz, ami egy fájlra mutat, aztán abban a fájlban vannak az útvonalak. Igy inditáskor egy ablak jön fel, és válogathatsz az útvonalcsoportok közt. Pro2.psf Pro3.psf Pro4.psf
Pl. Pro2.psf a ......\bin könyvtárban csinálva:// PTC - PSF file: proe
//
PRODUCT=Pro/ENGINEER
DESC=ASZTAL_26
ENV=PATH_FILE=c:\PTCDRW\ASZTAL.txt
RUN="%PRO_DIRECTORY%\bin\proe1.bat"-------------
c:\PTCDRW\ASZTAL.txt tartalma:
search_path c:\PTCDRW\ASZTAL\ASZTAL_26\
search_path c:\PTCDRW\ZORRO_DETEKTOR\
search_path c:\PTCDRW\ZORRO\V12\
search_path c:\PTCDRW\ZORRO\V13\
search_path c:\PTCDRW\ZORRO\V12\CSOTARTO\
search_path c:\PTCDRW\ZORRO\MANIKIN\
search_path c:\PTCDRW\GRID_KERET\
search_path c:\PTCDRW\ZMX_DOBOZ\
search_path c:\PTCDRW\BUCKY_ZOOMAX\
search_path c:\PTCDRW\CABINET_VALTOZAS\
search_path c:\PTCDRW\CABINET_VALTOZAS\IGUS_LANC_CSATORNA\
search_path c:\PTCDRW\ALLATORVOSI_BURK\
search_path c:\PTCDRW\ZOOMAX\ -
Dr.Speed
csendes tag
Sziasztok!
ProE Wf3-ban szeretnék úgy összeálíltást modellezni, hogy az egyes részösszeállítások külön mappákban vannak, megoldható ez valahogy?
Előre is köszönöm
-
masta_dry
tag
Nem vagyok pro-e guru (egyáltalán nem ismerem), de ha megadod a terhelést, majd enged több felületet kiválasztani, akkor szerintem megoszlik.
Ezt elég gyorsan le tudod tesztelni.
Add meg külön-külön, felületenként is ugyanezt (ezeket) a terhelést (terheléseket), nézd meg a vizsgálati eredményeket, és kiderül. -
törölt tag
válasz
masta_dry
üzenetére
Műanyag fröccsszerszámoknál, alkatrészeknél valóban van egy csomó kritikus elem, hőmérséklet, szerszámban tartás, nyomás lefutási jelleggörbéje, alapanyag tulajdonságai-normál, szálas, gömbös töltettel megáldott, egy-vagy kétkomponensű fröccsöntés, egy vagy kétülékes, stb-stb. Mind komoly hatással van a technológiára, az alkatrészre, annak viselkedésére. Azt sem szabad elfelejteni, hogy miképp zsugorodik, ami nem azonos mondjuk egy légbefúvó zsalujának egy eleménél hossz- és keresztirányban. Ezeket mind megéri FEA-zni, akár egy egyszerű alkatrésznél is, ha úgy adódik.
-
kpityu2
addikt
válasz
masta_dry
üzenetére
Sokat nem foglalkoztam a témával, de néhány esetben nagyon hasznos volt a fröccsöntés szimuláció. Pl. az egyik esetben sehogyan sem tudtuk a stabil gyártást megoldani, a szimuláció segítségével viszont kiderült, hogy másféle anyag választásával menni fog a dolog. És valóban. Egy másik esetben pedig a csatornák átrendezése oldotta meg a kitöltési problémát, miután többféle variációt leszimuláltunk.
-
masta_dry
tag
válasz
üzenetére
Köszönöm a tartalmas választ!
Egy kicsit konkrétabb leszek: műanyag alkatrészek vizsgálatára (moldflow / moldex) lennék konkrétan kíváncsi. Pár °C eltérés a szerszámban, nyomásingadozás szerszámkitöltéskor, fröccsöntő gép műszaki állapotának romlása -> csigageometria változása, alapanyag minőségi eltérései. Ezek mind belejátszanak a gyártott alkatrész minőségébe, méretébe, mechanikai tulajdonságaiba. -
Jim24
csendes tag
Sziasztok!
ProE wf5-ben szeretnék bukócsövön terhelési vizsgálatot végezni, ezzel kapcsolatban kérnék segítséget.
1. A terhelés megadásánál, ha több felületet adok meg egyszerre, akkor az a terhelés amit megadok a kijelölt felületekre külön-külön értendő, vagy a kijelölt felületeket egy közös felületnek veszi a program és a beírt terhelést csak egyszer veszi figyelembe?
Próbáltam a Surface Region és Volume Region paranccsal egy terhelési felületet létrehozni, csak az volt a probléma, hogy a csőszakasz ellentétes oldalán is megjelent a terhelési felület.2. Egy Part-on belül lehet eltérő anyagminőséget megadni? Ha lehet akkor hogyan?
A segítséget előre is köszönöm.
-
törölt tag
válasz
masta_dry
üzenetére
Nézd, pont autóiparban dolgozom, így tudok nyilatkozni, bár én CAD-ezek, de több ismerősöm FE-zik, plusz az én munkám is rendszeresen repül fel a megfelelő osztályra vizsgálatra.
Olyat, hogy egy alkatrészt külön lemodellezünk már nem nagyon csinálnak, s statikus teszteket sem. Eleve nem is lehet jól megmondani az alkatrészek 99,9%-ánál a pontos terhelési irányt, terhelésegyüttest, hogy az a valós rendszerben releváns értékeket adjon.
Ami létezik, az a crash. Ott meg a komplett szerkezet össze van rakva, mínusz csavarok, amelyek egyéb funkcióval nem bírnak. De műanyag perselyek s a hozzájuk tartozó csapok benne vannak a modellben. A komplett nálunk ülést csapják meg ilyenkor, s ami nem tart, azt folyamatosan javítjuk. Mondjuk ami homályos, a szakadási kritériumok felvétele, az alakváltozási sebesség kérdése, meg úgy egyáltalán az anyagmodellek szerepe.Más területeken pedig simán vizsgálnak akár mm-es alkatrészeket, ha egyrészt maga a szerkezet akkora, másrészt az adott elem kritikus szerepet játszik a komplett rendszerben.
Nem méret, hanem fontosság határozza meg mi az, amit vizsgálnak, s mi az, amit nem. Ahogy esetleg a szerelhetőség is: ha valami nem cserélhető egy rendszeren belül, akkor annak működését biztosítani kell a teljes termék élettartama alatt, így ha picsányi kis mütyűrke, akkor is vizsgálni kell.Amit egyetemen tanítanak, hogy miképp zajlik a fejlesztés, CAD+FEA relációja, ki mit csinál, mennyi idő, kiértékelés miképp zajlik, stb., na, azt a tudást, úgy ahogy van, lehet kidobni a kukába.
-
masta_dry
tag
Nem tudom, közületek ki foglalkozik FEA feladatokkal, de érdekelne a véleményetek arról, hogy van-e létjogosultsága kisebb alkatrészek vizsgálatánál? Egy olyan véleményt hallottam ugyanis, miszerint az autóipari alkatrészek mérete alatt nincs értelme. (szerintem itt a több 10 cm-es - méteres tartományba eső elemekre utaltak)
Olyan véleményeket várnék, ahol egy gyártott darab hibája került javításra, és az eredeti és a módosított állapotról is készült FEA elemzés, ami összhangban volt a valóságban tapasztaltakkal.
Ugye itt lehetne lamentálni arról, hogy fém vagy műanyag, esetleg kerámia az alkatrész. A gyártógépek paraméterei sem statikusak...
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- Victorinox jellegű svájci bicska eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Erre a válaszom - attól függetlenül, hogy lesz-e kernelcsere a Solidworksnél - az, hogy mindenképpen.

pontossággal kell a modell... :'D