Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- VoLTE/VoWiFi
- MIUI / HyperOS topik
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Macrodroid
- Vodafone mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Ez a BOM manager ez hanyas verziótol létezik? Alapból benne van a SolidWorks-ban vagy egy különálló plugin?
2009-est használok és ott nem találom azt az ikont amit a előző videó mutat. Lehet, hogy telepítésnél nem figyeltem oda és nem kapcsoltam be (nem telepítettem)?üdv
-
-
csferke
senior tag
Sajnos nem.
Az A és B pontok számítással kerülnek meghatározásra.
A Rb-Ra (rádiusz B (55) - rádiusz A (52,3)) különbség adja a szerszám mozgásának hosszát.
Az osztások száma (a képen 20-tól 42-ig) pedig meghatározza, egyrészt a szerszám munkaútjának cikluson belüli helyzetét, másrészt viszont ez határozza meg a szerszám előtolási sebességét egy adott metszési sebesség függvényében.[ Szerkesztve ]
-
csferke
senior tag
Elnézést, az előző, téves próbálkozás volt.
[ Szerkesztve ]
-
csferke
senior tag
zz
http://itcafe.hu/muvelet/tag_kep/karbantart.php?id=118337
[ Szerkesztve ]
-
csferke
senior tag
(#3994) tisvol: Persze, tudom a különbséget, csak értelmetlenséggel lettem "megvádolva". Elnézést, nem volt szándékom "vádaskodni".
Egyébként 2006-os AutoCAD-et és Mechanicalt-t használok (angol verziók), de hamarosan áttérek egy újabb verzióra. A 2006-ban viszont sehol sem találtam rá az Archimédesz spirálra.
Azért nem jó az egyszerű spirál mert esztergaautomaták vezérgörbéit kellene megrajzolni, szerkeszteni. Egy adott szögosztáson kellene adott értékkel emelkednie. Lényeges még, hogy az Archimédesz a startnál gyorsabban emelkedik a végponthoz közeledve csökken az emelkedése szinte nullára (ez fontos mert csak így lehet biztosítani a méretpontosságot a gyártott darabon).
Van egy AutoLSIP programom ami a még régebbi cad-ben működött itt viszont (2006) "hülyeséget" rajzol. Ha valaki ért az AutoLISP-hez elküldeném tanulmányozásra.
Köszönöm, hogy eddig is foglalkoztatok a kérdésemmel.
-
csferke
senior tag
válasz Che Éva #3957 üzenetére
Na igen, nekem is van egy lisp-em (ami régebben jól működött) de sajnos "megbolondult" és valami fűrészfogakat rajzol a spirál helyett.
Ezért gondoltam, hogy hátha valaki tud direkt Autocad parancsot a spirál megrajzolására.
Igen, érdekelne az a lisp "programocska". Köszönöm, ha elküldöd a következő "kifordított" címre ferke_kukac_adacity_pont_netParson: Sajnos az Autocad help-ben nem akadtam még rá a megoldásra.
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Arhimédesz spirált kellene szerkesztenem (rajzolnom) AutoCAD-ban, az A és B pont között.A középpont "O" fix, az osztások száma (piros vonalak) mindig 100, az Ra-sugár és Rb-sugár esetenként más. Az A és B pontok helyzete változó és változó a két pont közötti osztások száma is (5-10 osztástól egészen 60-80 osztásig).
Remélem sikerült érthetően megfogalmaznom a kérdést.
köszönettel
[ Szerkesztve ]
-
csferke
senior tag
válasz masta_dry #3797 üzenetére
Ami a 3D-CAD "komolyságot" illeti, az olyan maszekolási szintig terjedne. Kölönböző részalkatrészek (kb.. 50-150 darab) és azok szerelvénye.
Alaplapokat már nézegettem pl. Gigabyte s775 GA-EP43T-UD3L vagy JW-790GX-EXTREME
Ha ezek átmennek a szűrőn akkor procit kellene találnom hozzá. -
csferke
senior tag
Sziasztok,
proci és alaplap cserén gondolkodom.
Az általános (Office, weblapkészítés, digitális fotók korekciója, zene és játék) használat mellet SolidWorks és Invertor (AutoCad Mechanical) is kellene, hogy fusson. Ha minden igaz akkor Win7 alatt.
Esetleg kezdetnek megfelel-e ha az alaplapon van video amit később párban lehet futtatni egy külső kártyával párban?
Milyen processzort, AMD vs. Intel és milyen alaplapot Asus vs. Gigabyte (esetleg J&W) ajánlatok? Esetleg konkrét párosítási javaslat?köszönettel
[ Szerkesztve ]
-
csferke
senior tag
Ugyanaz a miniatűr egy A3-as rajzról
régebbi SW
új SW2009[ Szerkesztve ]
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Az a tapasztalatom, hogy a régebbi SW-ben (pl. SW2006) sokkal szebbek/láthatóbbak voltak a miniatürök, az alkatrészek/összeállítások miniatűr képei pl. a Windows Explorer-ben, mint az SW2009-ben.Ez így van, vagy lehet valahol ezeken állítani csak én nem tudom?
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy SolidWorks-ban, egy többszörös hajlítással alakra hajtott csőnek, hogyan lehet meghatározni a kiinduló egyenes hosszát?
Tehát milyen hosszú csövet kell vágni ahhoz, hogy a meghajlítások után pontosan kiadja az alakzatot.köszi
-
csferke
senior tag
Sziasztok,
kellene egy sprirális (Arhimedesz spirál) emelkedésű ívet szerkesztenem AutoCad-ben és nem boldogulok vele.
Adott a spirál középpontja, a spirál kezdőpontja, a spirál végpontja, így megvan adva az emelkedés is. -
csferke
senior tag
Sziasztok!
Az második kérdésemre kaptam választ de az első még számomra most is rejtély , ezért megismétlem.
Inventor10-ben hogyan lehet megoldani:
1. szerelési dokumentumban egy bizonyos beillesztett alkatrész mozgását korlátozni pl. egy adott hosszon.
A beillesztett alkatrész egy csúszó szán aminek a szántalpakon lehetséseg egyirányú mozgását kellene korlátozni pl. 30mm-re -
csferke
senior tag
Sziasztok!
Inventro10-ben hogyan lehet megoldani:
1. szerelési dokumentumban egy bizonyos beillesztett alkatrész mozgását korlátozni pl. egy adott hosszon. A beillesztett alkatrész egy csúszó szán aminek a szántalpakon lehetséseg egyirányú mozgását kellen korlátozno pl. 30mm-re2. egy alszerelvényben megfelelően lehet mozgatni az alkatrészeket. Amikor viszont beillesztem egy főszerelvénybe akkor megszűnik a mozgatás lehetősége. Megoldható-e, hogy a főszerelvényben is ugyanúgy lehessen mozgatni az alszerelvény alkatrészeit.
köszönettel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Bitcoin topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen házat vegyek?
- Linux kezdőknek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest