- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Navaze
tag
Én tökéletesen egyet értek az nv új irányvonalával, miszerint gyártsunk „minden evő combos” gpu-t. Ezzel a lépéssel viszonylag reform független tudna maradni, remélhetőleg versenyképesen. Értem ez alatt, ha nekem lenne egy olyan videó kártyám, amiben akkora tüdő van hogy, tökéletesen el végzi a rá terhelt feladatokat, akkor nekem mindegy hogy, azt hardware-ből csinálja vagy állami támogatást kér hozzá. Úgyhogy szurkolok, hogy sikerüljön, és hát 2 évig még biztos, hogy marad a Nv. Aztán ki tudja mi lesz lehet holnap el csap az autó.
A Larrabee-nek viszont robbannia kell. Valami olyan egyedi dolgot kell hoznia ami egyenlőre, én azt sem tudom mi lenne. Ha csak beáll reform-kodni, akkor biztos, hogy halálra van ítélve, ha az nvidia nem is tudja, de az Ati tuti bedarálja. Mert itt nem csak arról van szó, hogy erősebb, jobb, rosszabb, stb, hanem arról is, hogy ha mondjuk, elém leraknának 3 vga-t Ati-tól, Nv-tól, Intel-től akkor én az Nv-t venném függetlenül attól, hogy, az intel vagy az ati menyivel gyorsabb. És igen, ha mindhárom gyártó kártyái egyforma teljesítményűek dönthet a Physic az Nv javára, miért ? Mert van ennyi. Tudom hogy, haszontalan lehet soha nem fogok, külön kártyát használni hozzá de annyival több mint a másik 2-ő. Évekig fog tartani míg a hozzám hasonlókból az Intel kimossa az ilyen rajongást. Végül is, mondjuk ki nyíltan. Amit semmi mással nem érdemelt ki az nv, csak annyival hogy még sohasem csalódtam. Mikor kb. 2 éve be jött a Hd4*** és a Gtx a Hd-ék verték a Gtx-eket, tesztekben, és árban is akkor sem vettem Ati karit mikor mindenki, és most mi van? Az hogy körülbelül az árának meg felelő teljesítmény különbséggel rendelkezik, ugye hát legalábbis a fent említett szériák. Amit csak és kizárólag a terméktámogatásnak köszönhetünk ugyan is a Gtx-ekkel a le gyártás óta nem csináltak semmit sem. Persze ugyan ez érvényes az ati tulajokra is akik megint csak nem csalódtak a termékekben joggal, mert hát az ati is bizonyította, hogy képes világ első vga-kat gyártani. Szóval szerintem a Larrabee-nek nehéz dolga lesz. Persze lehet hogy, sok mindenben tévedek és elvakult fan vagyok és hülye.
Az egyetlen dolog segíthet neki hogy, tényleg egy reformált Dx-es környezetbe kerül és így azonosan teljesít, mint a többi, de akkor megint vissza mehetünk az ördögi kör elejére és meg kérdezhetem, magamtól miért vegyek Intel-t, mikor annyit tud a másik 2-ő is. Vagy többet hoz mint amit a „reform” és akkor megint felfelé mutogatok a sor elejére ki jár már élből külön utakon! Kinek van igaza?
Nem is értem már mit írok, de már lenyomom majd többet nem olvasom ezt a fórumot.Szóval én csak a fanatikusság( tapasztalatok), és a gyártói egyedi megoldások fontosságát, akartam le írni és azt hogy Larrabee még nagyon messze van szerintem őő izéé őő lehet nem jól, nem ismétlem meg még egyszer ígérem csak olvasok.
-
Navaze
tag
válasz
janos666 #1664 üzenetére
Nem ba**tak át, illetve csak saját magamat tudom, mert én csinálgatom a gépeim, ha meg valami nem kerek, meg kérdem itt.
Az Evga csinál furcsa dolgokat, érdekesség ként érdemes meg nézni a képeken látható 2db 780i, bal alsó sarkán a különbséget.
- Itt a port. :[link]
- Hopp eltűnt. :[link]
Persze a nélkül is be lehet kötni gondolom, de hát egyszerűbb a hangkártyás megoldás.
Meg találtam egyébként a fizikára meg felelő vga-t. Az Xfx 9600gt-je, olcsóbb kategóriában van jelenleg is kapható kiegészítő csatlakozó sem kell hozzá, bár gondolom a fogyasztása ugyan az, és egy slot-t foglal. Bár tökéletes akkor lenne, ha passzív hűtővel lenne ellátva, de hát ez már tényleg sok. Ilyen hülye hobbi szinten építkezem nyilván 100* egyszerübben is lehet oldani a dolgokat, de ezt élvezem. -
Navaze
tag
válasz
janos666 #1662 üzenetére
Na ezt sem tudtam „szétosztja a Physx számításokat is a kártyák”.
Hát a 12v-os csatlakozóval való problémám csak spóroláson alapul. A hellyel meg sajnos gázban vagyok mert, van egy régi Tv karim de a hangját még Cd kábelen kell eljuttatni a hangkártyába, viszont az Evga meg nem helyezett el ilyen port-ot az alaplapon így kellett egy Hk is, aztán szépen be gyűltem.
-
Navaze
tag
Igen az tiszta
csak azt reméltem ettől függetlenül, ha nem is teljes támogatást, de valamit azért jelent a plusz. Nagyon belelkesültem aztán le is eresztettem.
Egyszerűen semmi, be harangozó a Google-ben támogatásban dúskáló új játékokról és így hogy magasabb árfekvésű kártyákat kell használni hozzá, amikhez plusz 12v-os csatlakozók és hely kell, már ott tartok hogy jobban járok ha sli-t rakok össze, és hát adott esetben az egyiket át kapcsolom fizikára. Kár az egészért, pedig király dolog lenne. Igaz azoknak meg éri akik 9600,9800-ról váltanak gtx-re vagy hát lassan annál is jobbra ugye.
-
Navaze
tag
Akkor most jól értem, hogy azoknál a játékoknál, amiknél fel kell telepíteni a physic drivert de nem szerepel az nv gpu támogatott játékai között mint pl. Shift, ott semmilyen hatása nem lesz a plusz kártyának?
A Batman egyébként le reagálta a 8400gs-t, úgy 20fps-tzuhant a sebessége de még így is jól megy. A többinél már tényleg felejtős.
-
Navaze
tag
Sziasztok, kéne egy kis felvilágosítás. Az Nfs. Shift és az unalom arra sarkalt, hogy beszerezzek, egy 8400gs-t fizikai számításokra. Na, most ott be is jött a dolog, várakozásaimon felüli eredmény született, mondjuk azért nem vágtázik nyerítve, de jobb lett. Viszont gondoltam, ha már itt vagyok le tesztelem az Ozon3d féle Fluidmark 1.0-val a következő eredmények születtek, Xpsp3 alatt.
Physic off : 1560 pont
Physic on 8400gs: 1780 pont
Physic on gtx260: 8500 pontHát ez nem kerek így, szóval akkor ezt hogyan kell értelmezzem? Adott esetben 1db gtx260 5x gyorsabban számol fizikát mint egy pluszban el helyezett fizikai gyorsító kártyával együtt? Vagy 8400 kevéske fizikázásra, de ha kevés, akkor a 8600 is mivel az a körülbelüli duplája. Ebben az estben sem lesz több pontom, hiszen 3500-4000 pont lesz a vége, ami a gtx teljesítményének a fele. Szóval nem értem hülye a teszt progi, vagy a gépemben van valami, ami nem úgy megy, ahogy kéne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xbox tulajok OFF topicja
- Parkside szerszám kibeszélő
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- World of Tanks - MMO
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Eladó ÚJ csak bontott állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest