- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
Mondjuk ezt a Custom Art fejlesztője tette közzé, ez egy sima 3 utas passzív rendszer, de mindenütt ehhez hasonló megoldásokat alkalmaznak.
Egyébként nem értem mit értesz aktív hangváltó alatt, én az erősítők előtt alkalmazott váltó rendszert, de ehhez minden egyes hangszóróhoz (armatúrához) külön erősítést kell produkálnunk...ez jelen esetben igen nehéz...
Ha magát az armatúrát mint erősítőt képzeled el, akkor viszont nem tudom hol a hangkeltő egység....vagy kettő az egyben?
-
Tulku
veterán
Szinte mindig együtt járnak ezek az ügyek...igen ritka több armatúrát elektronika nélkül összekötni, tán nem is létezik...legalább egy kondenzátor a magasak-közepek elé, és egy közös damper freki simításnak...általában ez a minimum...
Mondjuk egy 10-12 armatúrásnál rendszerint 3-4 crossower van, ebből látszik, hogy 2-4 armatúra egyben képviseli az adott tartományt, de vannak ettől eltérő modellek, pl a Spiral ear mindössze 5 armatúrát 5 crossowerrel készít...a világ egyik legjobbjának tartják...
Csőhossz rendszerint 15-25 mm között változik, ennyi minden testben elfér...
Mert ugyi nem beszéltünk még arról, hogy léteznek szinte lehetetlen fül lenyomatok (earmold) és abba is bele kell illeszteni az anyagot....
Bocs de sztem minden itt alkalmazott váltó passzív, nem aktív....
-
Tulku
veterán
Na most 4 féle módon hangolják őket:
-induktivitással, tekerccsel, kapacitással váltót fabrikálnak, nem mindegy hogy pl a kapacitást sorba kötik a + pólussal, vagy párhuzamosan a + - közé
- damperrel az akusztikus csőbe. Ezek 330 és 4400 ohm között változhatnak, amiből a 3300 és a 4400 low pass, a többi (330-2200-ig) high pass.
- akusztikus csó hosszával és vastagságával, 1,2 mm ID alatt jelentősen befolyásolja a magasakat, és 20 mm hossz fölött a mélyeket (low pass filterként viselkedik)
- csövek egymáshoz viszonyított hossza, helyzete, elhelyezkedése alapján. Általában a magas a legkisebb hosszúságú, a közepek hosszabbak és a mély a leghosszabb, de Jerry Harvey ezt a freqphaseben megfordította és addig simította pl a magasakat, hogy a magassugárzóből teljes spektrum jön ki, de a csőhossz (5 cm!) miatt a hang mélyeit teljesen leszűri, csak a magasak maradnak, amik viszont rettentően simák lesznek. It fordított a felállás csőhosszban. -
Tulku
veterán
válasz
#71562240 #63731 üzenetére
Armatúrásoknak mindig gyorsabbak a mélyei...nagyon gyors a lefutásuk, ezért mondják sokan hogy kevés bennük a mély...pedig dehogy kevés, csak szinte mindenki a lassú lefutású mélyekhez van szokva.
Egyébként - ha az a cél - armatúrással is lehet olyan mélyeket produkálni (ez rendre egy gyors és egy lassabb mélynyomóval valósítható meg paralel, pl egy Dtec és egy CI) hogy leszáll a fejünk, ráadásul egy sima potival hangolhatók is (lásd Lear vagy JH Audio)...persze ezek nem a 2-3 armatúrások jellemzői...
-
Tulku
veterán
Aki nem a basszusnehéz füleseket kedveli, annak sok 2BA igen tetszhet...az említett B2 nagyon jól be volt hangolva, rendkívül muzikális volt, nekem nem tűnt baszushiányosnak...
Sokan szerették a 2BA füleseket, de gondolom a mai világban eladhatóbb a termék ha "van benne mély rendesen"......Nekem speciel eddig egyetlen hibrid sem nyerte meg a tetszésemet, igaz csak kettőt hallgattam (K3003 és DN2000J) szerintem igen nehéz összehangolni a két eltérő irányt, erről megerősített néhány szaki a hedfi home made iem fórumán is, bár tény hogy egyre többen próbálkoznak és vannak sikerek is (Lear LCM4.2).
Viszont ahogy Kemcso mondja 3BA-tól már teljesedik a hangkép, nagyon jól megfigyelhető ez Westone vonalon, de beigazolódott az is amit tudatlanságomban meghallottam, vagyis a melegebb vonal a w30,w50,um pro50 ahol is CI22955 a mélysugárzó, és a hűvösebb (sokak által mélyhiányosnak titulált, másoknak a textúrázottabb mélyek miatt sokkal jobban tetsző) w40,w60 vonal a DTEC-kel.
Angie mást használ, egyrészt a freqphase egy sima hangképet eredményez, másrészt egy igazi szubbassz BA (Sonion 3800-ból szimpla de dupla van a Laylában) kerül bele amit potméterrel hangolhatunk saját ízlésünkre...szerintem ez a legmegfelelőbb módszer...
-
-
Tulku
veterán
-
Tulku
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #63672 üzenetére
Westone w30,w40...
-
Tulku
veterán
Én egyébként általánosságban - bár az Ő vesszőfutása kapcsán - láttam jónak megosztani tapasztalataimat.
Sokkal nagyobb erővel érvényesül a megfelelő illesztés (szinergia) mint különböző szoftveres machináció...ez általánosságban tapasztalt részemről ilyen komponensek esetén...én nem győzöm hangsúlyozni, nem stúdió technikáról beszélek....Tkp én soha semmilyen szoftveres beállítást nem használok, ha lehetőségem van rá kikapcsolom (eq off).
-
Tulku
veterán
Észrevételeim:
- EQ-t ne használjunk ilyen szerkezeteken
- Akkor mi legyen ha nem tetszik a hangkép?
- Válasszunk más forrást vagy hangkeltő egységetTapasztalataim alapján ezekben a készülékekben (300 ezer forintos kategóriában is próbáltam) az eq inkább parasztvakítás, esetleg gyors kontroll lehet, de semmiképp folyamatos használat, mert minden esetben ront az eredeti hangképen....akkor is ha úgy érezzük, hogy most végre megjött a basszus vagy a magas...
Nem keverendő össze a stúdiókban használt milliós nagyságrendű, kizárólag erre a célra épített keverő berendezésekkel...nyilván azok is durván avatkoz(hat)nak a hangképbe, de a hangmérnököknek végtére is ez a céljuk.
Amennyiben valahol hallottunk pl egy zenét és a saját készülékünkön nem úgy hangzik, akkor max placebo hatással érhetjük el, hogy eq-val kihozzuk azt a szintet...a helyes megoldás más forrást választani...Másik fontos szempont a fül-agy szoktatása...könnyen ellenőrizhetjük....nem szeretjük az ütős basszust, de kapunk egy készüléket ami ezt produkálja...két hétig csak azt hallgatjuk, majd nézzük meg, ha visszatérünk az eredeti készülékeinkhez, mit fog mutatni az agyunk...tapasztalhatunk meglepő dolgokat, ezért tanácsolom mindenkinek, ha van egy kis türelme és nem gyári hibás a készüléke, adjon egy kis időt az agynak, hadd szokja meg a hangképet...lehet nem is olyan rossz az...
-
Tulku
veterán
CIEM pl tökéletes zajszigetelés, kényelmes, füledre tervezik, öntik....zsírosodás kissé erősebb, de - mint Vicze kolléga is írta - víz, tus, fürdés sosem árt ...és persze némi fültisztítás....
Más: Ha már T10i, akkor nem messze tőle érdemes meghallgatni a T20-at is...szerintem nagy ugrás...persze nem telefonnal...
-
Tulku
veterán
válasz
fradi81 #63354 üzenetére
Igen...van...olyan mint egy nagy füldugó...
Csak elég drága....
-
Tulku
veterán
Első CIEM-em...
Self made from Westone UM Pro50...senkinek nem ajánlom a procedúrát...fogytam 5 kilót...persze rám fért
A dolog úgy van, hogy az UM Pro50 nagyon jó hangú, baromi telt közepekkel, amit nagyon szeretek és a magasai visszafogottak amit meg végképp...
Van annyi kis hibája viszont: tán egy kissé szűkebb a tere (W60, Angie-hez viszonyítva) és hiába gyönyörű testes a mélye, engem a közép basszus túltengése néha irritált...Csináltattam shell-t (testet) és szétkaptam a Pro50-et....erről később bővebben mert horror volt már a kezdet is...
A vége felé közeledem.....hang sokkal nagyobb lett, tér és közepek kitágultak, mélyközép púp eltűnt, de a testesség megmaradt....magasak puhák, visszafogottak...órákig hallgatható, nagy élmény...
Behelyezés horror, kivétel szintúgy...ez van.....
-
Tulku
veterán
válasz
contaxg #63126 üzenetére
GR07 persze szerintem köröket ver minden ma felhozott termékre...az biztos...
De se magyar gar, se szifon irányítás...kábelére meg sokan panaszkodnak....
Szerintem senki ne vegyen 20-30 ezres fülest meghallgatás nélkül, csak ajánlásokból...
Épp azért írtam, hogy Ő lehet a zennhejzert egy csodának fogja tartani, a 750-est pedig egy mélyorientált ganéjnak....
Mert ki tudja milyen hangkép jön be neki...
A garancia, felépítés egy más asztal....ott kevésbé érvényesül a szubjektivitás....
-
Tulku
veterán
válasz
contaxg #63121 üzenetére
Rha és zennhejzer mérföldekre van egymástól..az egyik hallgathatatlan a másik nem...
Egyiknek fémháza van és komoly kábele a másik vásári műanyag, horgászzsinórral...És igen...3 év garancia. Hangkép más tészta írtam is hallgassa meg...testes részlettelen de sokáig hallgatható...másik meg csörömpöl és kong....
Persze szerintem...meg kell hallgatni...lehet eldobja az agyát a zennhejzertől annyira tetszik neki....
Én speciel a KC06-ot is eladtam másnap annyira nem jött be...nekem...
-
Tulku
veterán
-
Tulku
veterán
Szerintem nem vészes...sőt...én hátra teszem és a pólóba csúsztatom, semmit nem érzek...bár elég termetes hátam van, de szerintem kisebb termetűeknek sem jelent problémát..a csiptetést én sem kedvelem.
Elől hordva talán rosszabb, de ekkor könnyebb beakasztani a póló szélébe és úgy már tökéletes....Darvinya....
Na tehát:
A vevő-dac-amp-ból megy balra két ér (a bal oldalhoz) és jobb oldalra két ér (a jobb oldalhoz) de megy (vagy jön) két ér az akksiból-hoz...az 4 ér a bal oldalra a vevő és az akksi között...ezt hogy valósítod meg 1 csatlakozóval áruld el kérlek...Az meg hogy minek milyen elektronikája van...csináljunk egy kísérletet a tieddel és az ST80-nal...
Telefonról nézzük meg melyik szakadozik később...most a hangminőségről nem beszélnék, mert az egy más ügy, de azért az ST80 más ligában játszik... -
Tulku
veterán
Remélem nem ezt érted rf sma csatlakozón?...mert ez van vagy 5 mm-es a Soundmagicon pedig 2 mm átmérőjű sincs a csavaros rész....
-
Tulku
veterán
-
Tulku
veterán
válasz
darvinya #63056 üzenetére
Hát ez az okfejtés a vevő-akku közötti részen megdől, ugyanis oda nem 2 érpár megy, hanem megy 2 a bal oldali füleshez és 2 az akkuhoz...tehát ott 2 darab csati kéne, az meg eléggé ocsmánnyá tenné...
Ezt az rf sma-t megnézem...mert ha kapok akkor lehet egy pár rf-sma - mmcx toldót csinálsz nekem és kipróbálom westone-nal
-
Tulku
veterán
A batyu miatt 20 órás az üzemidő, nem 3-4....de normál használatkor a batyu teljesen eltüntethető, hátul a pólóba belecsusszan meg sem érzed...illetve van rajta egy csiptető, azzal a póló szélére fogatható...a batyuval nincs gond, de a hangképen nem lehet igazán módosítani...bár hozzá teszem igen kulturált megszólalása van...csak hát...nem meleg...
egy hetero füles....
-
Tulku
veterán
Soundmagic ST80
Tehát két funkciós; BT egységgel ellátott rövidebb kábel és mikrofonos változatú vezetékes.
Behelyezés bizarr, annyit róla, hogy minden mozgatható (3D mozgású a füles a kampón és a kampó hajtható, hossza állítható, elég precízen). Szerintem a két világ határa; egy earbud rendszerű IEM…de óriási izolációt ne várjunk tőle, nekem a legnagyobb Sony szilikonnal van némi, a tervező szerint ez sport BT füles (elsősorban) és a cél az volt hogy ne szeparálja el a külvilágot teljesen és kényelmesen hordható legyen kiesés nélkül akármilyen sport tevékenység során.
Cserélhető kábeles révén megnéztem a csatlakozót és bizony meglepően jónak találtam….csavaros, de a végén a gumiszerű borítás miatt kissé meghúzható, ettől teljesen stabil…nekem jobban tetszik mint a sokszázezres fülesek mmcx vagy 2 pines csatlakozója…tessék lemásolni!
Kényelem…nekem nem jön be, szerintem a kampó megtört részét ívesre kellene kialakítani, úgy 100x jobban illeszkedne…de mivel valamilyen szilikon van a kampón nem kényelmetlen, sokáig hordható.
Vezeték szövetszerű borítást kapott, hajlékony, semmi baj vele.
Jobboldalon a vevő, átalakító, ami baromi gyors, 2-3 mp után pl kikapcsol, ha nyomom, de a bekacsolás is kb ennyi idő. Az egyik legjobb vevőjű BT egység amivel találkoztam, ma bent hagytam a telefonom a lakásban és már kimentem a lépcsőházból, amikor el kezdett szakadozni a vétel…mérgesen konstatáltam, hogy ez is csak egy BT vevő, amikor nem találtam a zsebemben a telefont…lemértem légvonalban több mint 10 m volt, de elválasztotta őket kb 4 15 cm-es betonfal is…úgy hogy vétellel nem lesz gond.Hang: Hááát…közepekre hangolt, lineáris szerű. Középmélyek szinte teljesen hiányoznak, tehát aki a meleg hangzást keresi, az ne próbálkozzon vele. Én ugyan mostanság egy Westone UM pro50-et hallgatok ami igen meleg tónusú, ezért akár félre is hallhatom, de ez igen középre hangolt hangképnek tűnik nekem. Mélyek persze vannak (sokáig próbálgattam az illesztékeket, végül a nagy Sony puha szilikonja adott megfelelő hangképet) de nem repül le a fejünk tőle, ellenben a középhangok roppant részletesek. Magasakban sem dúskál, inkább kevés, mint sok…na nem olyan magas hiányos mint a shure 425, de érces, csilingelő cineket ne keressünk….kissé tompák.
Összességében egy kiegyenlítettnek titulálható, hallgatható, gyorsan szokható hangkép, de modern zenékre nem kifejezetten ajánlanám. Ez kissé ellent mond sport füles kategóriájának…ritkán hallgat emberfia Vivaldit futópadon…
Füles találkozóra feltétlenül viszem (ha beengedtek…) és majd mindenki eldönti, milyen…
Képek:
-
Tulku
veterán
válasz
darvinya #63025 üzenetére
Egyszerű fülkampó....amilyet felső vezetéses füleseknél a kábel fül feletti részén használnak...csak itt hozzá lenne öntve a testhez és elég alakítható lenne...aztán ennyi...
A technológia tehát él, adott, előbb-utóbb simán igen hallgatható készülékek születnek majd...
És persze ha 3-5 ezer között lesz egy ilyen középkategóriás kütyü, akkor igen hamar elterjedhet....feltéve hogy bekerül mondjuk a t-mobile palettájára és készülékkel együtt adják majd
-
Tulku
veterán
válasz
assemble #63019 üzenetére
Pont ezen gondolkodtam...Angie méretű külön akkus teljesen zsinór nélküli BT füles...Szabolcs a Muzixnál jelezte, hogy neki is van valami efféle terméke megbeszélés szinten, de perpill én kissé szkeptikus vagyok...
Mert ugye mindkettőbe külön vevő, DAC-AMP és persze akku...de ami késik nem múlik, ebből is lesz elfogadható minőségű darab...
Mérete nekem nem lenne szokatlan
Az a madzag tényleg nevetséges...pont az előnyét veszti el, ráadásul ilyen fertelemmel...persze ha belegondolok, hogy bármikor kieshet akárhol....
-
Tulku
veterán
Shure: PMP?...mert akkor minimum egy teló pluszban....önmagától nem muzsikál....az igaz hogy dac-amp van benne, tehát ezekkel nem kell foglalkozni az 1 millért....
Van egy külön akkuja a dróton (majd lefenyképezem) és egy vevő+dacamp egysége a másik oldalon. Ugyan az akksi nagynak néz ki, de ha hátra tesszük akkor becsusszan a póló alá (csiptető is van rajta ...) és csak a zsinór illetve a vevő, kontroll modul látszik a jobb oldalon.
A füles részén sztem van még alakítani való (concept még a termék) arra majd meg lesznek a javaslataim...illetve elég bonyolult a behelyezés, azzal magyarázza a tulaj (ő tervezte) hogy ez sport füles, és mozgást kell kibírnia...az biztos hogy baromi nagy a hatótáv, panelben 3 falon kersztül 7-10 méterre nem bírtam megakasztani...
Kép később, ár 130 dodó környéke...
-
Tulku
veterán
Millér nem veszel egyet próbálni?
Van hozzá baró sztatikus meghajtó egység, arra jön még a DAP meg egy amp esetleg aztán hordhatod hátizsákban is....
Viccet félretéve, szerintem így épp a füles előnyei vesznek el....hangja pedig elég megosztó....
Bodor: frísipping van odaírva.... 15 dodó 5 pár szivacs (választhatsz egy méretből is 5 db-ot, a bejáratott méretedből így lesz kb 5 évre elegendő mennyiséged) és kb egy hét alatt ideér...szerintem a legtartósabb szivacs a westone...a többinek kissé már anyaga van, hamarabb foszlik...
Más....
Itt próbálgatom ezt a Dunu 2000J fülest, de nem bírok kibékülni vele...középmagasban van valamilyen érdessége, ami tönkreteszi számomra a hangképet...egyébként k3003 utánérzet, de szerintem az jobb hangra, egységesebb a hangkép....
Illetve nálam van egy Soundmagic, ami egy próba termék, még sehol nem árulják (ezért merek majd róla írni)
Igen bonyolult és kidolgozott mechanizmus a fülilleszkedés rendszere, illetve cserélhető (spec, csavaros) kábele van, amiből az egyik a sima headset a másik egy BT egység, ahol is az akku 20 órás használatot ígér, APT-X talán és baromi gyorsan reagál...hangjáról később, mert szeretném bejáratni a fülest.... -
Tulku
veterán
válasz
monti0222w #62855 üzenetére
Igen, magasai kissé visszafogottak (de én azt szeretem) közepei pedig árát meghazudtolóak...
Tere átlagos, de igen homogén, tiszta, van mélysége...Ha az az enyhe brumm nem lett volna az enyémben, akkor best buy is lehetne felőlem, annyira muzikális....
E10 teljesen más ligában játszik, annak megbocsátható a mélyközép púp...ott nem az a legnagyobb hiba...de azzal sincs különösebb baj, muzikális, hallgatható füles az is...
-
Tulku
veterán
válasz
monti0222w #62817 üzenetére
Az mindenképp
De 750 alatt azért rendre 20 alatt vannak ezek...az E80 pedig azért felette van árban...
-
Tulku
veterán
válasz
Frischun #62789 üzenetére
Kapcsold rá vmi hangkeltőre fél hangerő felett kicsivel, és járasd úgy 50 órát (igen...az több mint két nap egyfolytában)..
Aztán nézz vissza....
Karcosság eltűnik az biztos, a mélyek hiánya furcsa, szerintem 90% hogy illeszték probléma...de előfordulhat hibás darab, nem zárom ki!
-
Tulku
veterán
válasz
fericske #62733 üzenetére
Kínaiak azt írnak, csinálnak amit akarnak...semmilyen jogszabály nem vonatkozik rájuk...menj ki az Ázsia centerbe itt Pesten (tudom hogy Londonban élsz) és láthatod hogy sz...ak mindenre, számlára, garanciára, eredetiségre...meg hát mi az a piston mint márka, hogy ne lehessen x másiknak is árulni azon a néven...
Szerintem max arra lehetne reflektálni (ha egyáltalán lehet) hogy a már hallott és kedvelt piston3-mal egyező e a hangkép, vagy valami teljesen más...
Schawo ckr esete a jó példa, hogy két azonos nevű darab is szólhat egészen másképp...
-
Tulku
veterán
válasz
monti0222w #62666 üzenetére
Jó az az E80...nagyon dallamos hangzású....
-
Tulku
veterán
válasz
f4lcon #62646 üzenetére
Akkor viszont kár általános izolációról beszélni....szerintem...
Egyébként nálam azok a fülesek amelyek fül felettiek és illeszkednek a fül hallójárata környékére (Westone, Shure) lényegesen több zajt szűrnek ki, már az illeszkedés miatt is.
Erre persze a legjobb példa az Angie, de azt rajtam és Biokoxon kívül senki nem tudta betenni a fülébe, ezért nem releváns...viszont ha bent van, már a takarás miatt is rengeteg zajt elnyom, ellapít.Egyébként nem tudom értelmezni fülhallgató esetén az izoláció fogalmát...max minél hosszabb vetőcső, amire ráteszek egy baromi jól izoláló illesztéket és ennyi...
-
Tulku
veterán
válasz
monti0222w #62632 üzenetére
Vmi metál volt emlegetve tán, illetve most izolációt kérdezett, abban nem a kis fülesek jeleskednek, hanem a fülbemenetet elfedő - rendszerint fül feletti elvezetésű - fülesek...
Meg kell hallgatni rockzenén...én nem ismerem ezeket a rock válfajokat, lemaradtam Rainbow-nál, Deep Purple-nél...de gondolom akkor jó arra....basszussal nem lesz gond....
Amit hallottam metálon és jól teljesített illetve az izoláció is jó az a T10...de az meg drága...
Menni kell mindenfelé és hallgatózni, nincs mese...
-
Tulku
veterán
válasz
Camembert #62626 üzenetére
Soundmagicek és a metal...hmmm...nem tudom...nekem igen muzikális fülesnek hatottak, de nem metál szinten gondolkodtam bennük...klasszikus, jazz, vokális...de egy próbát megér....
Izolációra nem a legjobbak, gyakorlatilag annyit izolálnak amennyit az illeszték....ha fontos az izoláció akkor shure 215 vagy rha t10....előbbi cserélhető kábeles, utóbbira 3 év garancia van....215 szokott lenni 20 környékén használtan....t10-et még nem láttam...
-
Tulku
veterán
válasz
#16820480 #62603 üzenetére
és Kemcsonak...
Ljoker véleménye jelenleg számomra nem mérvadó...de senki véleménye nem mérvadó....
...ha meghallgattam a készüléket, akkor talán...bár azzal egészíteném ki, hogy rövid távon már a saját véleményem sem mérvadó (nem, nem skizofrénia...) hanem tesztelnem kell 2-3 napot a készüléket...nem hirtelen befogadó vagyok...
...de ezt veled is beszéltük hétvégén...egy új készülék hangja első hallásra lehet ki...ott jó, mert új, ismeretlen, más hangkép...de egy hosszabb hallgatási periódus dönti el, hogy mennyire élhető számodra...a sz.rt gyorsan meghallod, arra nem kellenek napok ezt elismerem....
-
Tulku
veterán
válasz
Camembert #62582 üzenetére
1. Én személy szerint nem vennék 15-20 ezer forint felett fülhallgatót meghallgatás nélkül.
2. Mindenképp egyéni preferencia - akkor is ha behatárolod a stílust - hogy milyen hangkép teszik neked.
3. Szerintem a yamaha és a shure hangképe között mérföldnyi eltérés van (215 egy basszus orientált valami és ahogy Ljokertől is olvasom a yamaha nem az)
4. Azt hogy mit ír egy tesztelő (még ha az Ljoker, akit én személyesen az egyetlen olyan embernek ismerek el, akinek meglátásai rendszerint bejönnek, de pl ő sem azt a műfajt, zenei világot hallgatja amit én, tehát elég nagy körültekintéssel kell fogadnom bizonyos meglátásait) és mit hallasz te a saját rendszereden, ritkán vág teljesen egybe...mert nem csak a füles határozza meg a hangképet.Ha alapvetően a basszus nehéz előadói stílust kedveled (számomra az m50x olyan) akkor a shure 215 vagy az rha750 jó választás lehet....talán utóbbi kissé részletesebb, de ez is forrásfüggő.
Az általad felsorolt termékek közül a shure 215 és az rha T10 izolál a legjobban, ráadásul fül felettiek, tehát esélyesebb elérni egy hosszú ideig tartó izolációt, mint normál esetben (én így tapasztaltam) ahol is minden hatás a füledből való kijutást szolgálja, míg fül felettieknél ez kevésbé releváns. -
Tulku
veterán
Mai ténykedésem....
kaptam kölcsön egy BT eszközt, amit füleshez kell csatlakoztatni...nevét le merem írni, mert egyetlen cég forgalmazta, de úgy látom befejezte a hazai forgalmazást...I.Tech 8100 BT...ebből valami árány színű exclusive változat, amihez jobb füles jár, de én a fülest nem kértem, mert ki akartam végre próbálni, mit mutat az Angie BT-n...
Mivel APT-X codekkel nem (de BT4.0-ás és minden más földi jóval és szabvánnyal ...) ellátott ezért kissé szkeptikus voltam próba előtt...sajnos nem alaptalanul...
Ugyan felkészültem a BT kissé kiemelt hangjára, azonban ez a magas többlet már hallgathatatlan volt....viszont elkezdtem játszani az illesztékekkel és szerencsére az Angie nem csak mélyeket tekintve hangolható...a vetőcsőre különböző hosszúságban ráhúzott illeszték sokat változtat a magasak arányán, így pl AK100-nál el lehet vele érni magas hiányt is...
Nos sikerült végül hallgatható képet kihozni belőle...vmi bass boost-ot is emlegetnek én ezt nem érzem, persze basszus terén eléggé széles a spektrum amit hangolni tudok....Ha gyártatok egy vezetéket aminél csak a mellemig ér a kis kütyü (10 gramm, tehát a jack alzat megtartja) akkor (összeszorított foggal) elfogadható alternatíva nyáron, ha nem akarom cipelni a RIG-emet...
Szívesen kipróbálnám a Noble APT-X-es termékét a BTS-t...de perpill Európából sem tudom megrendelni, legfeljebb a gyártótól...és 100 dodó, tehát nem csekélység...
Valakinek nincs a fórumról?
-
Tulku
veterán
válasz
BigBlackDog #62491 üzenetére
Össze kéne hallgatni egy k3003-mal...azt fülestalálkozóra csak Strucc elvtárs tudná prezentálni....
Esetleg egy Dunu 2000j-t tudnék szerezni, ami hasonló felépítésű....Mert ha valóban világrengető (értsd hozzájuk közelítő vagy azonos) hangzásklépe van, azonnal mehetne ajánlóba, mint megfizethető hájend....sokan keresnek ilyet....
-
Tulku
veterán
válasz
Lacielvtárs #62461 üzenetére
"egy meg tartalékba"
szerintem ezt nagyon okosan tetted....bármilyen műszaki hiba esetén lehet javíttatni...Darvinya meg is oldja...
-
Tulku
veterán
válasz
fericske #62440 üzenetére
Könnyen orvosolható teljes feltolás nélkül is....keresni kell megfelelő vetőcsőre húzható műanyag csövet (lehet ez akár zsugorcső is, sőt ügyesebbek könnyen rásüthetnek nagyobb zsugorcsövet, ekkor a vastagság is nő) és ennyi...ezt nem kell teljes hosszban rátenni, ezért a vetőcső mozgathatóságát sem veszted el...
-
Tulku
veterán
válasz
f4lcon #62417 üzenetére
Erről Csontos szavai jutnak eszembe:
"Persze ha egy rossz minőségű Szokol rádióról van szó, akkor az annyira absztrakt, hogy az ember részesülhet a zenében. Olyan nagy a távolság, hogy az ember már képes értelmezni. "
Élesen látott dolgokat....persze sokan nem értették, mit is mond....
-
Tulku
veterán
Azt kellene tisztázni, mi is az a dobozhang....
Nekem pattogós, doboz szerű, mintha basszusnál egy fadarabbal kemény papírdobozt ütögetne valaki...tágabb értelemben a kopogós, puffogós basszust értem alatta...
De hallottam már, hogy a közép orientált hangkeltőket is illették ilyen jelzővel (nincs elég basszus, a közepek dominálnak, nem megy elég mélyre...stb...vagy a másik fele, a nincs magasa...ami az erősen kiemelt csilingelés hiányára utal)....szóval nem tudom....mi is tulajdonképp ez a jelző...persze soha nem is használom...
-
Tulku
veterán
válasz
darvinya #62397 üzenetére
Gondolom ezek a noname kínai kütyük nem fizetnek a qualcomnak az apt-x kodekért, de mire megtalálja őket a mammut, addigra nevet váltanak és jót röhögnek a markukba....vásárlók pedig jól járnak, már megvették olcsón...
Nagy neves gyártók ezt nem tehetik meg....gondolom ezért (is) többszörös áron juthatunk hozzá azonos minőséghez...
Aztán van még a garancia, anyaghasználat....Próbáld ki, hogy ha apt-x-en hallgatod, akkor mennyivel érzékenyebb a vétel....ha hátad mögé rejted, vagy teljesen befeded kézzel az adó részt...
-
Tulku
veterán
válasz
hakydakillah #62366 üzenetére
Adj neki annyit!
-
Tulku
veterán
válasz
schawo #62363 üzenetére
Nem, nem, nálunk máshogy megy...mivel nekem kell(ene) porszívóznom, így feleségem kapott születésnapjára egy robotporszívót
Azóta egy gonddal kevesebb...W30: Igen a gyereklé lett...2x nem vittük magunkkal edzésre menet és az E80-at kapartam ki a zsebemből...azt hallgatta...majd mikor visszaadta megjegyezte; apu ez sokkal rosszabb
Subarut nem kap....gyerek még... -
Tulku
veterán
válasz
kemcso #62348 üzenetére
"kiegyenlített, talán kissé meleg, megfelelően részletes, de nem túl analitikus"
na erre kattant be az e80...mert a napokban hallgattam hosszasan...én nem kiegyenlítettnek nevezném, hanem meleg, muzikális, részletes hangúnak....nálam közép mély túlsúllyal...de lehet ez másnál basszushiány...írtad is, ahány embör annyiféle....
Többit nem ismerem, lehet hogy jobban illenek a kereséshez...
Füles találkozóra azért (ha lesz) kellenek fülesek meghallgatásra...
Schawo: Ha vörös lüktető érzést érzel fültájékon és a tükörben is vöröslő duzzanatként látod őket, akkor el kell ismerned hogy a füles győzött
-
Tulku
veterán
Nekem egy E80 jutott eszembe a kívánalmaidból...kicsi, egyenes vezetésű, kellemes hangú enyhén mélybe húz (szerintem)...de jó kis füles...persze a többi versenyzőt nem ismerem....csak egy lehetőség...
Kemcso, Dave: szerintem minél nagyobb egy füles annál jobban izolál...persze bizonyos határok között...az Angie izolációjára, megfelelő tip-pel nem lehet panasz....nem biztos hogy rossz az ha nagy a füles, sajnos annyi féle a fülforma, hogy a gyártók nem igen mernek nagy füleseket építeni, mert a kis fülűek kiesnek a szórásból, szerintem a Westone is ezért zanzásított 6 armatúrát akkora fülesbe mint az 1 armatúrása...
-
Tulku
veterán
Na rövid teszt BT füles fanoknak...kaptam kölcsön egy BT APT-X-es fülest, a neve I-Tech MusicBand Shine.
Van ezüst és arany színben, nekem az arany jutott kissé kissebbségi kinézetet kölcsönözve amúgy sem megnyerő formámnak.
Külső: Műanyag ház, valamilyen szövettel burkolt vezeték, idő eldönti mit bír, persze a gyártó honlapján 10 ezer hajlításra garantálja...most nem ellenőrzöm le. Fülnél memóriadrót, behelyezése nem jelent gondot, kényelmes...és persze fül feletti elvezetésű. Egyik felén egy b iz-baz szerű távirányító, ezzel kapcsolható be-ki és itt a töltő fogadó micro usb aljzat. Adnak hozzá kábelt is, de töltőt nem...erről jut ezsembe, hogy vennem kell otthonra normális töltő egységet, mert kábel már annyi van a készülékekhez, hogy Dunát lehetne vele rekeszteni, de nincs hová bedugni...Használat: Párosítás nekem sikerült, ha benyomva tartom a bekapcsolót megtalálja a G4, majd elengedve a telefonon párosíthatom. Itt jön az első bökkenő, vagyis kb 40 mp után "illik" zenét hallgatni vele, mert addig szaggat, gondolom a végtelen komoly oprendszer addigra áll fel, hiába duruzsolja az első másodpercekben rekedt női hang hogy "fón iz konnekted"... Kis biz-baz-on lehet léptetni és hangosítani-halkítani is, na meg a headset mikrofon is azon van. Nagyon gyér a BT vevő ereje, ha zsebben van a telefon gyakorta szaggat, illetve ha eltakarom teljes kézzel a G4 Bt adóját akkor is megáll. Most épp azt vettem észre, hogy ha fül mögött vezetem a vezetéket akkor zsebben kevésbé szaggat, de ez azért erősen korlátozó tényező...egy másik szobába már nem tudok átmenni, ha a telefont máshol hagyom. Nálam levő nem apt-x-es füles ezt nem csinálja, gondolom ehhez az átvitelhez kell némi erő ami nincs meg benne...
Hang: Hát erre azt kell mondjam hogy kib....nagyon jó! Minden elvárásom felülmúlta, kezdeti ovációm tegnap hazafelé hűtögettem némi hibakereséssel, de igazán nem tudok belekötni...most első blikkre pariban lehet egy azonos árú nem BT fülessel simán..de megpróbálom vinni füles találkozóra...több fül többet hall, de engem meggyőzött...összehasonlítva egy harmad annyiba kerülő nem apt-x-es társával (Awei) nagyon kijön a különbség. Szép tere van, megfelelő hangszerekkel, elkülönüléssel, dinamik jó, nekem talán kissé brummog, de nem zavaró és nem ül rá semmire. Közepek is nagyon jók, talán leheletnyit élesebbek a kelleténél, de ez csak szőrszálhasogatás részemről. Magasakkal szintén nincs gondom...
A hang meggyőzött, de a kezelési, hatótáv anomáliák eléggé elszomorítanak...itthon nem kerül forgalomba, de Awei BT fülesek várhatóak 10 ezer alatt, úgy hallottam talán már idén...de azok meg nem apt-x-esek
Hangban, kényelemben nagyon ajánlott, de a téli dzseki vastagságát nadrágzsebbel párosítva nem szereti....nyárra ajánlom...Életemben először hallottam BT füles hangot...ez az apt-x átvitel hangban egyértelműen meggyőzött...7 óra zenehallgatást ígér a gyártó, ami persze megkapó, de az átviteli anomáliák elkeserítenek...
-
Tulku
veterán
válasz
19_OsY_81 #62317 üzenetére
"Viszont a legfontosabb, hogy menj el helyekre és személyesen próbáld ki a füleseket..."
Próba nélkül komplett rendszert vásárolni öngyilkosság, vagy érdektelenség...mindenképp próbálni kell....
Én előbb a dap-ot választanám ki (kezelhetőség, forma, hangosság...stb) aztán választanék egy hozzá illő fülest....
-
Tulku
veterán
válasz
Druantia #62312 üzenetére
Fülhallgató: Alapvetően két fontos szempontot vázoltál; testes basszus és részletgazdag. A rossz hír, hogy ez a két kritérium (megspékelve azzal, hogy klasszikus zenét is hallgatsz) elég drága kategóriát sejtet. A Philips Ljoker tesztje alapján (minden marketingje ellenére eddig rendre bejöttek nálam az általa leírtak) neked igen vékony hangú lesz. GR07 már sokkal jobb lenne, de írtad, hogy nem jön be. RHA750-ben ugyan megvan az áhított basszus, de szerintem nem az a részletesség ami a klasszikus zene részleteit egyértelműen megmutatja.
Soundmagic-nek van egy fülese E80 névvel, mások kiegyenlítettnek írják én enyhe basszustúlerőt véltem felfedezni benne, de igen részletes, jó terű és ami neked jól jöhet meglepően jó középtartománnyal rendelkező (ezért klasszikusra ajánlott) füles...persze szerintem, de mindenképp meg kellene hallgatnod. Én itt hallottam egyedül testes basszust megfelelő részletességgel ebben az árkategóriában. A GR07-nek még nagyobb tere van, de szerintem kevésbé részletes közepekkel illetve sibiliance jellemző rá, amit én nem tudok megerősíteni, én nem hallottam.DAP: Mivel az árkategóriát belőtted a két fiio-val, én itt nézelődnék külföldi beszerzés után is. Van talán mosti is aprón egy eladó Xduoo X3 az jó lehet, de az X2-t is sokan szeretik. Viszont mindenképp fontos lenne az összhatás, ami nagyot tud dobni a kis rendszeren és persze nem megfelelő szinergia esetén igen sokat ronthat a hangképen.
-
Tulku
veterán
Csak nem én is ilyen E10-et teszteltem és lettem kiátkozva, mert nem írtam baromi basszuserősnek, inkább számomra egyenletes hangképűnek...érdekes...
-
Tulku
veterán
válasz
19_OsY_81 #62255 üzenetére
A "van jobb" tág fogalom...az attól is füg, mire használod, milyen zenét hallgatsz, illetve mik a prioritások...
Itt a fórumon a Sennh hangképét nem preferálják, vannak nála jobb hangú fülesek, persze főleg külföldi rendelések...
Itthon Soundmagic, RHA ami magyar garos és 20 környékén megvásárolható...
Ha szereted a mélyeket akkor RHA 750 lehet jó választás 3 év garral...pl... -
Tulku
veterán
Reggeli gondolatok....
1. Kemcso és Sheratan sejtése beigazolódott, az Angie kívánja a vasat rendesen....majd mint egy fejes.
Az még hagyján hogy AK100 után kellett egy mobil erőlködő, amitől megtáltosodott (akkor azt hittem az AK100 erősítője miatt) de bizony asztali fejhallgató erősítőről még tovább árnyalódott a hangkép...valahogy nagyobb tér, pontosabb hangszerek...nem lök akkorát mint amikor az AK100-at erősítettem, de azért hallható.
Az i-re a pont tegnap került fel...egy ezer dolláros Sony DAP szinte makogott az Angie-val (ZX2), majd a mobil erősítőt rákötve megjött a hangja...szerencse, mert már ijedezni kezdtem, hogy mindkét oldalból kiment a mély aramtúraKülföldi topikok szerint még az AK240 után kötött Chord Mojo is jól hallható pozitív változást hoz a hangképben...tehát háklis a szirén rendesen...
2. Westone UM pro50...csak pár perc hallgatás...az ismert Westone hangkép, de nem a W vonal...ahogy olvastam, azt csak alátámasztani tudom. Tehát egyféle zenei stílushoz ez a jobb (modern, hip-hop, techno, rock, elektronikus) a W60 pedig jazz és klasszikus tovább egyéb hangszeres, vokális zenékben érzi jól magát.
Mélyei ennek a "dögösebbek", tehát basszust kedvelők mindenképp ezt preferálják!
Lehet csinálok egy egymásnak ugrasztást, ha ráérek...ahol bővebben kifejtem, melyik hol nyújt többet.
Ezt csak azért mert gondolom igen nagy számban vannak olyanok akik 700-1000 dollár között szeretnének Westone fülest vásárolni és vacillálnak -
Tulku
veterán
Kis kiegészítés Soundmagic E80-hoz....
Az a basszuspúp ami ezt a morajt okozza nem akar eltűnni...mivel írtátok, hogy kiegyenlítettnek kellene lennie, ezért gyanakodni kezdtem...
első lépcsőben lejátszó, erősítő cserélgetés...érdekes módon a sima AK100-ról is döngött, semmit nem vitt el a dinamikából (pedig aztán arra nem a dinamikus jelző a megfelelő)...kipróbáltam laptop-asztali erősítő kombón ott is, bár mintha kiegyenlítettebb lett volna, itt visszatéve a dupla peremű szilikont adta a legkevésbé döngő basszust....de nem tetszik ekkor a közepek hangja...
A mesés közepek sima szilikonnal jönnek elő, ekkor azonban erősen döng...kár érte, mert egyébként (nem tudom pontosan meghatározni a frekit, gondolom szakavatottak egyből mondanák a herz adatot is) eltekintve ettől a púptól elég lineáris és szép hangja van, megfelelő térleképezéssel...
A végső kísérlet az Angie-val való basszus összevetés volt (nálam ez a füles kiegyenlített, Kemcso szerint kissé basszuserős) itt jól látszott hogy az Angie ott nem emel ki, sokkal természetesebb, természetesen lejjebb megy, részletesebb, de nem az volt a kísérlet indoka, hogy ellenőrizzem egy 15-ször annyiba kerülő füles jobb-e, csak kíváncsi voltam annak a tartománynak a visszaadására...
Marad a gyártási szórás, egyelőre ezzel a tudattal tesztelem le, de legkésőbb az áprilisi füles találkozón minden kiderül...hozzáteszem az sem egy szívderítő gondolat, ha egy másikban nincs ez a púp...
És hogy miért erre mondom inkább azt hogy basszuserős, nem az E10-re?
Mert annak a hangja nem ilyen kontrollált, egyenletes, részletező egyéb tartományokban...itt sokkal inkább kiütközik....mintha Ferrarira a negyedik kereket Trabant kerékre cserélném ki...Vezetéke is kíván egy kis upgrade-ot...fiam és saját tapasztaltom alapján igen jó, gubancolódás mentes, és a kis kapcsoló rendkívül jól teszi a dolgát (lábkiosztás váltó szerintem...)...ház és jack szintén erősen prémium érzet...
Fránya basszus...
-
Tulku
veterán
Egy M30X mélyenergiát fülesben 6 armatúrással kapsz...csak megjegyzem...
Hidd el, egy armatúrásnak olyan vékony hangja lenne az M30X után, hogy sírnál....
Két armatúránál még mindig mélyhiány van, ha elég lineárisan hangolták akkor esetleg egy kiegyenlített hangzást kaphatsz, de M30X után azzal sem lennél elégedett...Sajnos 3 armatúra, vagy egy hibrid modell CIEM-esítése lenne neked megfelelő...láttam youtube-on videókat DIY CIEM készítésről...persze elég bonyolult...és nem mindegy mi az alapanyag...
-
Tulku
veterán
Ha elfogadsz egy apró tanácsot: egy armatúrásat ne...
Szerintem 3 armatúrától kezdődik az élet (ahol nem kell kemény kompromisszumokat kötnöd) amik rendre 500 dollár körül mozognak.
Ha azt veszed, hogy egy CIEM-esítés úgy nagyjából 200 dollár környékéről indul, (ehhez persze neked le kell vetetned a mintát és elküldened) illetve ha megnézel youtube-on egy ilyen készítési procedúráról szóló videót, akkor láthatod hogy nagyságrendekkel többet foglalkoznak egy ilyen CIEM fülessel, mint univerzális társaival.Ha csak izoláció-hangkép minőség javulás miatt kellene, akkor első körben ajánlom egy általad kedvelt univerzális fülesre egyéni illeszték gyártatását. Nyilván ez nem teljesen olyan mint a teljes CIEM, de sokban hasonlít hozzá a behelyezés, hangkép.
Magyarországon is gyártanak egyébként 3-4 armatúrás CIEM-et a Microsonic labor csinálja őket, magyar zenészek reklámozzák is őket...ők legalább országon belül vannak...
(Semmi közöm a céghez, még telefonon sem érintkeztem velük, linkelni direkt nem fogom)
-
Tulku
veterán
válasz
pinnacle #62058 üzenetére
Az számomra az igazi kérdés, hogy miként zajlik gyakorlatban ez a garancia?
Pl visszajuttatás költsége kit terhel, mi van, ha nem egyeznek a ténymegállapítások...stb...
Szerintem ez vagy úgy zajlik, hogy fénykép alapján küldenek újat, vagy (ha már elharapózott a garanciát ilyen úton érvényesíteni akarók nagy száma) egyszerűen visszaküldetik a vevő saját költségén...úgy sem éri meg neki...
-
Tulku
veterán
válasz
monti0222w #62041 üzenetére
Akkor nagy lehet a szórás...vagy találkozzunk...
-
Tulku
veterán
válasz
monti0222w #62036 üzenetére
szivacs, dupla peremű, saját szilikon. sanyi fehér szilikon és egyéni illeszték...
...egyénivel volt természetesen a legjobb, de ott is pregnánsan érződött a mélytúlsúly....azért csalódás, mert eszméletlen közepei vannak, megmerem kockáztatni,hogy súrolja az angie-t...magasai persze nincsenek pariban, de szép simák, egyénivel teljesen rendben vannak...jelenlét, hangszertestek is teljesen megfelelőek, de a mély mindent visz...
Csalódás mert nem kontrollált ráadásul hanem robaj...egyébként nagyon tiszta hanglenne..sajnálom...
De basshead-eknek melegen ajánlom...a legtisztább,legfinomabb basshead füles
Füles találkozóra vihetem...ott eldől mennyire hallok félre...
-
Tulku
veterán
No hallgattam a Soundmagic E80-at...korábban olvastam hogy mély orientált, mások szerint nem...tehát kíváncsi voltam, dupla áron mit tud felmutatni az E10-hez képest...
Anyaghasználatra jobbnak néz ki, bár még mindig nem vagyok kibékülve a vezetékével, de legalább hamarabb kirúgja magát mint a kisebbiké. A kapcsoló ügyes megoldás (alma vs android) ami kell fém rajta, ez sem lenne hátrány, de....
A hang...
Úgy érzem mindenben több mint az E10...teljesebb tér, közepek (ha lehet még jobbak), talán a magasai nem érezhetően jobbak,de elmegy...legalább sehol nem szibilanszozik...
Viszont a mélyek tönkretesznek mindent...itt nem az egyenletes hang jut eszembe mint az E10-nél (sajnálom, nekem az egy hallgatható, egyenletes hang középmély kiemeléssel)...de itt olyan erőteljes mély energiákkal találkozom, hogy egy idő után semmi másra nem tudok koncentrálni, mint a mélyekre. Dupla pereművel valamit visszavesz,de akkor meg a jelenlét csökken, minden távolabb lesz...
Ez itt nem egyszerű közép mély kiemelés,ez az egész mélytartomány hangsúlyozása...nekem nem jön be.Elképzelhető, hogy másoknak ez másként hat, mást hallanak, nekem minden a mélyekről szól...kár érte...
Mert a közepei mesések, lágyak, dallamosak, természetesek....de nem tudom élvezni a mélyektől...
Mondjuk egy T20 (persze sokkal drágább) esetében nem érzem ezt a mély fölényt, illetve ott finomabb, cizelláltabb, emészthetőbb...itt egyetlen szó jut eszembe a mélyekről:
ROBAJ...
-
-
Tulku
veterán
válasz
schawo #61808 üzenetére
Szerintem is...meg is ijedtem a kommenteden
Egyébként van új a nap alatt...ha ez így megy és megfelelő elektronikát és akksit gyártanak hozzá kicsiben, akkor igazam lesz...
Vicze: Egyébként az a Noble is kis impedanciás fülesekkel csinálja a bass roll off-ot...épp úgy mint a kis cowonom...
...de pl a Sony MDR 1ABT-ben olyan basszus van, hogy leszakad a fejem..és a Sennheiserben is akkor csökken a basszus ha bekapcsolom az aktív zajzárat...sajna BT-n nem lehet kikapcsolni csak vezetékesen...
Nem lesz gond a dinamika...szerintem sokkmal inkább árdrágító tényező a digitális utóíz csökkentése, minimalizálása...ebből a szempontból egyedül a Momentum tudja azt ami sokáig hallgathatóvá teszi számomra..de meg is kérik az árát.. -
-
Tulku
veterán
válasz
#16820480 #61792 üzenetére
Ez egy vezetékes Momentummá átalakítható fejes...de ekkor nekem sem tetszik a hangja...morózus, hatalmas mélyenergiákkal (már nekem is sok!
) ...de BT-n kissé visszavesz a mélyekből (azért ha kell odaüt, de nem az a pregnáns) és ezáltal kiegyenlítettebbé válik...nekem így jobban tetszik a hengja..és igazad van, olyan 50-70 körüli zárt fejes hangja van...de nem fárasztó, hallgatható, szép, egyenletes....
És a kényelem ugye...ezt nem ecsetelem, majd ha ráérek írok róla logout-on...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest