Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tulku

    veterán

    Soundmagic ST80

    Tehát két funkciós; BT egységgel ellátott rövidebb kábel és mikrofonos változatú vezetékes.
    Behelyezés bizarr, annyit róla, hogy minden mozgatható (3D mozgású a füles a kampón és a kampó hajtható, hossza állítható, elég precízen). Szerintem a két világ határa; egy earbud rendszerű IEM…de óriási izolációt ne várjunk tőle, nekem a legnagyobb Sony szilikonnal van némi, a tervező szerint ez sport BT füles (elsősorban) és a cél az volt hogy ne szeparálja el a külvilágot teljesen és kényelmesen hordható legyen kiesés nélkül akármilyen sport tevékenység során.
    Cserélhető kábeles révén megnéztem a csatlakozót és bizony meglepően jónak találtam….csavaros, de a végén a gumiszerű borítás miatt kissé meghúzható, ettől teljesen stabil…nekem jobban tetszik mint a sokszázezres fülesek mmcx vagy 2 pines csatlakozója…tessék lemásolni!
    Kényelem…nekem nem jön be, szerintem a kampó megtört részét ívesre kellene kialakítani, úgy 100x jobban illeszkedne…de mivel valamilyen szilikon van a kampón nem kényelmetlen, sokáig hordható.
    Vezeték szövetszerű borítást kapott, hajlékony, semmi baj vele.
    Jobboldalon a vevő, átalakító, ami baromi gyors, 2-3 mp után pl kikapcsol, ha nyomom, de a bekacsolás is kb ennyi idő. Az egyik legjobb vevőjű BT egység amivel találkoztam, ma bent hagytam a telefonom a lakásban és már kimentem a lépcsőházból, amikor el kezdett szakadozni a vétel…mérgesen konstatáltam, hogy ez is csak egy BT vevő, amikor nem találtam a zsebemben a telefont…lemértem légvonalban több mint 10 m volt, de elválasztotta őket kb 4 15 cm-es betonfal is…úgy hogy vétellel nem lesz gond.

    Hang: Hááát…közepekre hangolt, lineáris szerű. Középmélyek szinte teljesen hiányoznak, tehát aki a meleg hangzást keresi, az ne próbálkozzon vele. Én ugyan mostanság egy Westone UM pro50-et hallgatok ami igen meleg tónusú, ezért akár félre is hallhatom, de ez igen középre hangolt hangképnek tűnik nekem. Mélyek persze vannak (sokáig próbálgattam az illesztékeket, végül a nagy Sony puha szilikonja adott megfelelő hangképet) de nem repül le a fejünk tőle, ellenben a középhangok roppant részletesek. Magasakban sem dúskál, inkább kevés, mint sok…na nem olyan magas hiányos mint a shure 425, de érces, csilingelő cineket ne keressünk….kissé tompák.
    Összességében egy kiegyenlítettnek titulálható, hallgatható, gyorsan szokható hangkép, de modern zenékre nem kifejezetten ajánlanám. Ez kissé ellent mond sport füles kategóriájának…ritkán hallgat emberfia Vivaldit futópadon…
    Füles találkozóra feltétlenül viszem (ha beengedtek… :) ) és majd mindenki eldönti, milyen…

    Képek:

    BT szett
    a füles rész
    csatlakozó
    ilyen fülben

Új hozzászólás Aktív témák