- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bitrograde
senior tag
válasz
Panthera #101357 üzenetére
Szerintem meg inkább egy jó rendszeren, ahol nincs igazán szűk keresztmetszet. Nekem egyébként az a tapasztalatom, hogy ha egy DAC megállja a helyét a hangfalas rendszerben, akkor a fülhallgatósban is. Fordítva nem feltétlenül van így.
(Mondjuk a Bryston-Vandersteen páros eléggé megmutatja, mi van előtte, legyen az forrás, DAC vagy előfok.) -
CyberFriend
tag
válasz
Panthera #101216 üzenetére
Név szerint, ajánlva a szóló munkáikat is:
Lisa Gerrard
Brendan Perry -
stellaz
veterán
válasz
Panthera #100146 üzenetére
Az x-bar esetén nem tudok inputot beállítani, mert a DAC-on nincs bemenet. Igazából a pc miki bemenetét sem tudom kiválasztani, azt nem tudom, hogy miért. Csak éppen fel tudja venni a rendszerhangokat is, meg játékok hangját, nem értem, hogy ez miért okoz problémát.
-
andrasth
tag
válasz
Panthera #89925 üzenetére
Nekem anno Bodor v2 kártyám volt a hótt mezei pc-ben, azt hiszem egy alapszintű AudioGd dac mellé. A pc BeQuiet tápjáról kapta a delejt, szóval semmi extra. Dobott a hangon, egész érdekes finomságokat tud okozni már egy ilyen szolid árú (20K-ért vettem) fejlesztés is
-
bkercso
nagyúr
válasz
Panthera #86897 üzenetére
A tápzaj érdektelenséget vagy egyenesen nyugtalanságot tud okozni hangban.
Biz szint után már hiába szűrünk tovább. Én pl. a legtöbb kapcsolóüzemű tápnál 1 passzív és 2 aktív fokozatig hallom a szűrést. Trafón (=lineáris) tápoknál 1-1 fokozat elég.A másik nagy diffi a 2-féle táp között, hogy a kapcsolóüzeműek kimenete 110V AC körül lebeg és 0,1..1mA AC folyik a védőföld felé, ha tud. Ha pl. a DAC-nak van ilyen tápja, az erősítő pedig földelt (vagy fordítva), akkor az RCA-kábelenn átfolyik ez az áram és tud rajta hibafeszültséget ejteni: ekkor halljuk a kimeneten a cicergést.
-
Ear001
addikt
válasz
Panthera #86893 üzenetére
Mi a kérdés pontosan? Hogy tápok, tápszűrők között van-e hangi eltérés? Van.Hogy jobban szólnak-e tőlük a rá kötött cuccok? A lineráis tápoknál majdnem mindig igen a válasz. Vannak rossz lineáris tápok, elméretezettek, rossz alkatrészekből stb. Azért az ár jó iránymutató, ötezerért csilivili dobozban kínából ideérvevalamin spórolni kell. Meg vannak zseniális kapcsoló üzeműek is, igaz ezek igen drágák tudnak lenni.
A tápszűrőknél más a helyzet. Bizonyos helyeken segíthet, de sokkal kevésbé tuti tipp, mint a lineáris táp. Sok helyen mintha semmit sem csinálnának, bebeszélés szintjén van a hatásuk, ami nem olyan markáns akkor sem, ha működnek, mint egy jó lineáris tápé.
-
:AMF:
senior tag
válasz
Panthera #85366 üzenetére
Én azért nézegetem, mert kíváncsi vagyok, van-e még tartalék az Emotiva+DT880 párosban. Jelenleg egy moddolt Topping D30 szolgálja ki őket amivel elégedett vagyok, csak hát a kíváncsiság.
Első körben a MomentDAC-ra gondoltam, annak ugye nincs usb bemenete.
Sokféle transzportot lehet kapni, gondolom a drágábbak jobb hangot eredményeznek. (A Topping D10s-em is tud transzportot, de szerintem egy különálló eszközzel jobban járok).
Illetve néztem még a Raspberry-hez való "digi" hat-eket (Allo Digione, Hifiberry Digi+, Justboom digi hat, stb.). Ez is szóba jöhetne, ha el tudnék szakadni a foobar-tól. -
bkercso
nagyúr
válasz
Panthera #84856 üzenetére
A kapcsolóüzeműtápok kimenete kapacitíven gyengén csatolt a hálózati félfeszre, vagyis 100V körül lebeg. Tápfüggő, de kb 10mA nagyságrendű áram szivárog a föld felé, ha teheti. Ez most az USB-földjén keresztül megy a gépre, ami ugye földelt. Érdekes, hogy LED világít tőle, mindenesetre bajt nem fog okozni ~10mA. Bár a földelést átnézhetnéd.
Onnantól, hogy földeled, feszültség sincs már a táp kimenetén, szóval átütni sem fog dolgokat.A DAC-ot leföldelheted úgy is, ha az RCA-kábelt egy földelt eszközhöz csatlakoztatod.
Másik opció egy USB-leválasztó, bá néha zavart okozhat az adatkapcsolatban.
-
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
Panthera #82162 üzenetére
Szia!
Próbáltam első körben mindenféle minőségű youtube videókkal kezdeni, hátha találok ott olyat, amivel jól szól, de egyikkel sem volt elfogadható, aztán próbálkoztam offline mp3 lejátszásokkal, de ott is gázul szólt. Vagy tökre fémes dobozhangja van mindennek, vagy van, hogy erősen hallom a számban a basszust, de minden más torz, a vokál meg nem is hallható... Aztán próbáltam megnézni a tegnapi F1-es futamot mkv fájlként VLC-ben, de ott is alig hallani a kommentárt, olyan erőtlenül szól minden. Lehet az a hiba, hogy az előző setup-hoz mérem a hangzást (Sound Blaster Z + Kingston HyperX Revolver), amihez képest ez most így borzalmas. Közben azt vettem észre, hogy a Windows eszközkezelőben azt látom, hogy a cuccra, mint kompozit usb eszköz, azt írja, hogy az eszköz nincs áttelepítve; "Device USB\VID_1395&PID_005F\5698810417005191 was not migrated due to partial or ambiguous match." Talán ez is hiba, viszont ezt meg nem tudom mi okozza...
-
Bodz
nagyúr
-
p76
senior tag
-
contaxg
veterán
válasz
Panthera #81681 üzenetére
Ha nincs lényeges különbség egy DAC cserénél a rendszeredben az sokat elárul annak a felbontásáról. De ez lehet a DAC-ot tápláló eszközök problémája is.
A fejhallgató rendszerek általában jobb ár/érték aránnyal bírnak. Anno a Stereophile írt az 1000 dolláros LCD2-ről és szerintük egy kb 20000 dolláros hangdoboz hangbéli képességeit vélték hallani belőle. Tehát egy fejessel olcsóbban jobb felbontást lehet elérni (elméletileg).
-
fericske
addikt
válasz
Panthera #81683 üzenetére
Én úgy vettem észre, hogy a fejhallgató kritikusabb mint a dobozos hangsugárzó.
Relevánsabb TMP Tomi véleménye, ami ugyanez, viszont ő napi szinten szerzi ezeket a tapasztalatokat, mivel mindkét vonalon dolgozik.
Szóval a gondolatmeneted helyes.
Stúdiókban sem véletlen, hogy használnak fejhallgatókat. -
fehér_ember
addikt
válasz
Panthera #81681 üzenetére
Én hangfalas rendszernél is úgy vagyok hogy erősítő majd hangsugárzó
. De amúgy nem olyan egyszerű ezt eldönteni; maradjunk annyiban hogy mindkettő nagyon fontos és hogy a forrást hátrébb sorolnám.
Persze ezt csak úgy, ha valami nem lóg nagyon ki, nem marad túlságosan el. -
HUNNIA1920
őstag
válasz
Panthera #80919 üzenetére
Nálam Bodor Audio PC-n a Windows 10 helyett (jRiver+Fidelizer, csomó felesleges szolgáltatás kikapcsolva a Windows alatt) kipróbáltam a Daphile-t telepítés nélkül USB pendrive-ról és hallhatóan jobban szólt, mint a W10. Nyugodtabb volt a zene. Viszont a Daphile-hoz kell folyamatos internet kapcsolat, ami az én Audio PC-men nincs, mivel csak filmet és zenét hallgatok SSD-ről, így kicsit problémás telefonról kábelen megosztani a netet. Meg nálam a Dalphile felülete kicsit darabos volt, gondolom ha rendesen fel van telepítve, akkor gyorsabb. Ja és Daphile csak zenére jó, filmet nem kezeli.
-
IO.sys
őstag
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Panthera #78947 üzenetére
Jó hír. Azért nem kapkodták el a postát. Flanszia Amazonról tavaly novemberben 2 nap alatt ideért az X2HR (vasárnap délután rendeltem, kedden délben átvettem). De jobb későn, mint soha.
Postaköltség mennyi volt?
Én Aliról UK postával rendeltem most már 1 hete a Loxjie D10-et, de csak tegnap előtt adták fel. Elvileg 2-5 nap a postázás, de majd meglátjuk.
-
veze
őstag
válasz
Panthera #78692 üzenetére
olcsobb lesz megépiteni mint US $ 70-80 (vagy EUR) megvenni
ez jó lehet hozzá? [link] vagy ez? [link] ide: [link] (vagy maradjon 4700?)
elég nagy a szórás árban, akár itt ret oldalán is, kondi terén
Egyébként a linkelt 88eurosat [link] megépíteni, sem ördögtől való vétek, mi van ha 2db 10000uF -al készül el, (akkor kisebb az áramerősség bír ha jol értem) R1 10W 33ohm, C3 0,22uF ha jól látom. D1-D6 nak mi javaslat beépiteni? vagy jo a híd mer' egyszerűbb, készen van
vagy ugy jar ezzel az ember, hogy kicsit olyan, kicsit hasonlit bár mégse eredeti, de biztos jó lesz, mert a mienk -
bkercso
nagyúr
-
geckowize
őstag
válasz
Panthera #78523 üzenetére
Szia,
Köszi a gyors választ.
Igen, nem szeretném megbontani a jelenlegi rendet, a TV-t használva továbbra is az optical out -> DAC -> hangszóróról szeretném megszólaltatni, és ha veszek PS4-et, akkor jó lenne, ha nem kéne pl a DAC-ot átdugni a PS4-be (meg semmi más plusz dolgot csinálni), hogy a hangszóróról menjen a hang.
"a HDMI-n bejövő sokcsatornás hang az optikai kimeneten csak sztereóban megy ki"
Ez csak annál gond, aki nem 2.0-s hangszóróval rendelkezik, nem? -
Bodz
nagyúr
válasz
Panthera #78065 üzenetére
Én eleve azt nem értem, hogy miért akarod 4 csatornás módban használni. Melyik az az élethelyzet, amikor 2 kimeneten különböző dolgot kell lejátszani otthon? Pl te fejesezel, az asszonynak meg más szól hangfalon?
De amúgy ha kiveszed a pipát a 1 bit mellől akkor működnie kellene a B-nek . Mert ha be van pipálva, akkor a pcm-et állandóan dsd-be konvertálja, ezért néma. -
PuMbA
titán
-
Bodz
nagyúr
válasz
Panthera #78038 üzenetére
Használati segíthet, hogy miért nem szól a B.
Asio4all egy hulladék szerintem, ráadásul tök felesleges ha van gyári asio.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Panthera #77922 üzenetére
Nem a glim az ok, az csak egybeesés. A kapcsolótok mikor kapcsol, akkor ívet húz, szikrázik mert az áram igyekszik fentartani "saját magát". Ez az szikra meg elnyom mindent a környéken. A megoldás modernebb, kevésbé kopott kapcsolók használata. Maga a kapcsoló nyelv anyaga is pusztul egy kicsit, mikor szikra keletkezik.
A hűtő motorjának kapcsolásakor pont ugyanilyen jelenség játszódik le. Egy olyan gyenge dolgot mint a DVB-T adás vagy a Wifi, simán megzavarnak pár másodpercre.
-
niof
veterán
válasz
Panthera #77811 üzenetére
Igen, elolvastam. Közvetlenül az először félreértett (olvasott) router után, ami valójában switch, de a lényegen nem változtat. Majd még hozzávettem a Cardas fakockát, meg a demagnetizált és csakra!!! energiákkal megtisztított pendrájvról játszott zenék közti különbségről szóló írását. Meg persze előjöttek itt is a szokásos hifisznob agymenések, a "rakj egy 50Ft-ost a jobb felső polcra, egy százast a párkányra, mert ott jönnek a rossz rezgések". Meg persze a Fo.Q rezgéscsillapító matricái... Ehhh... Inkább már fájt, mint vicces lett volna. Elég is volt belőle.
Sokkal értelmesebb írásai vannak a Carboncopy-s arcnak, ő legalább nem ír marhaságokról. Maradok inkább az ő blogjánál.
Na, de nem off-olok tovább... De azért jó volt, köszi! -
kromatika
veterán
válasz
Panthera #77704 üzenetére
Szia.Egy tipp. Korg DS-DAC-100m .Nagyon jó áron.És szerintem dac ként is van olyan mint a NuPrime ráadásul a fejes erősítője sem rossz ,főleg ebben az árban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- TCL LCD és LED TV-k
- Google Pixel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Androidos tablet topic
- Programozás topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple MacBook
- Milyen autót vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad Yoga 2in1 Touch Laptop! AMD Ryzen 7 PRO 7730U / 16GB 3200MHz / 256GB NVMe
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- Nitro ANV15-52 15.6" FHD IPS i9-13900H RTX 5050 MaxQ 32GB 1TB NVMe gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest