- Mobil flották
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
leon11
tag
-
fehér_ember
addikt
válasz
#16820480 #85065 üzenetére
Koaxról jut eszembe, valami kábeltévés koax vezeték nem kapcsolódik valamilyen áttételes módon a rendszerhez? Mert akkor előszor azt kellene lehúzni. Ha az segít, utána meg egy ilyet iktatni bele visszatétel előtt.
-
Ear001
addikt
válasz
#16820480 #85058 üzenetére
Nem te vagy az első, aki ezzel küzd. Első körben rézfóliával.
-
Ear001
addikt
válasz
#16820480 #85050 üzenetére
Ez fura. A szimmetrikus jeltovábbítás, amit az XLR csatlakozós kábelen végeznek pont erre van kitalálva, hogy zavarvédett legyen. Ha nem rettentően gagyi, van értelmes árnyékolás a dróton, akkor én abban keresném utoljára a hibát. Rendelsz egy hangszer boltból kétféle olcsót, és ha az megoldja, akkor jó, ha nem visszaküldöd. Én másra gyanakodnék. A zajt a fillérbaszó módon megoldott szimmetrizálás inkább tud vinni a rendszerbe, meg az olcsóra épített aktív elektronika is tud zajongani, nem tudom, hogy a KRK ezt hogy oldotta meg, de a neten rákeresve a dobozaikra többen is panaszkodnak erre. Lehet, hogy annak az elektronikáját lenne érdemes árnyékolni.
-
Ixion77
addikt
válasz
#16820480 #58259 üzenetére
Nem rossz az ár, kivéve, ha figyelembe veszed a Chord Mojo-t. Az hasonló árban van, kisebb, hordozható, és állítólag jobb a hangja mint az Aune S6-nak. Legalábbis Sennheiser HD-650-nel
-
krichd1
addikt
válasz
#16820480 #54224 üzenetére
Éppen az UD-301 is kezd már korosodni, bár ettől függetlenül nem sok alternatívája van. Egyébként a külföldi fórumokon úgy veszem észre, hogy az 500€ alatti kategóriában még mindig a Schiit Bifrost az "etalon", és ez még ráadásul modulárisan is fejleszthető, plusz van rá 5 év garancia és nem kínai. Tehát sima DAC kategóriában először ezt kell letaszítani a trónról.
-
Tulku
veterán
válasz
#16820480 #54164 üzenetére
Én mindent megértek...de a teljesítmény nem egyedül a feszültségtől függ...ha felkonvertálod a 3,7 voltot gondolom attól még nem lesz nagyobb teljesítményed...vagy rosszul tudom?
Most fejesek meghajtásáról beszélünk (mondjuk az általam említett mojo ennek a legtöbb esetben eleget tesz) ahol elvárható bizonyos teljesítmény...vagy rosszul gondolom?
Korábban sokan sopánkodtak, hogy telefonba nem lehet minőségi erős kimenetet belevarázsolni, holott az egy lapát ehhez a szitakötőhöz képest...bizonyára velem van a baj... dragonfly.... (eszem f...om megáll!)
Meg ne halljam ezek után senkitől hogy a kábelbe épített kütyükön mosolyognak...
-
Shaad
csendes tag
válasz
#16820480 #54016 üzenetére
Szia!
Ez egy 12-13 éves Technics HiFi, a maga idejében nagyon felső kategória volt, még most is nagyon szépen szól meg minden, de optikai így nincs rajta.
Elogadom, hogy a lánc végén nem biztos hogy jó lesz a jel. Xbox-ozásnál használom csak a fülest, másnál nem.Tudnál javasolni akkor BT-s füleseket? A TV leírásában: BT Headset Support - Igen. Szvl elvileg közvetlenül működie kellene.
Köszi.
-
Giot
addikt
válasz
#16820480 #53874 üzenetére
Keveset de legyen szép hangja.
Egy Topping D30 van most nálam kellemes hangú, de nem ehhez van szokva fülem. Ennél kellene egy audiofílebb hangzású. Olyan 50e ft környékén ha megállna az jó lenne. Használtan is rendben van engem nem zavar, ha van olyan tipus amire érdemes vadászni. Végül is nem sürgős.
Még azon gondolkodtam hogy lehet visszatérek az audiotrak hd2 hangkártyára, emlékeim szerint jó a hangja van.(#53875) dgyuri0123 Tudod otthonka, hajhálo, cicanadrág.
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
#16820480 #53715 üzenetére
Nem tudtam, hogy a Hiby-nak saját usb meghajtóval van, de utólag logikusan hangzik, mert vele legalább a mintavételezést jól érzékelte a dac. Más lejátszókkal egy 96 kHz-esnek jelzett nyávogás lett a végeredmény. A telefon egy galaxy S5, így szerintem nem a hardvere lehet a szűk keresztmetszet. Neked kellett valamit a Hiby-ban állítani a dac felismeréséhez?
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
#16820480 #53419 üzenetére
Akkor ezért hallok állandó pattogást a zene mellett Hiby-val és Samsung telefonnal. Más lejátszókkal (pl. mobil foobar még rosszabb lett a végeredmény. Pár hete használok egy SMSL M3-at és nálam a Neutron player hozta meg a megoldást, ahol van lehetőség saját usb meghajtó használatára.
-
Tulku
veterán
-
Montesantos
senior tag
válasz
#16820480 #53566 üzenetére
Megvárjam míg eladja
elég jó kitakarítottam magam alól a héten (vga, füles, erősítő) nem marad semmi szórakozásom januárra
csak a keresgélés..... még van egy dt 770 pro 250-es itthon 6 hónapos azt még nem raktam fel sehova plusz gyári tartalék fejpárna hozzá és ugye a 301 de azt már felraktam....
-
-
Leigazoka
tag
válasz
#16820480 #53482 üzenetére
Utóbbi két említettből az 1.-t már egy ideje én is kinéztem.. a THX00-t is láttam már és nagyon jól összerakottnak tűnik.. talán a párnája is rendes bőr
Szerintem akkor HE400i lesz belőle.. Analógon meg beált egy szintre az ár vagy dec 10 től.
Jelenleg 135 e Ft körül van.
-
Tulku
veterán
-
Leigazoka
tag
-
Bodz
nagyúr
válasz
#16820480 #53315 üzenetére
Jó vétel volt. Az UD-503 meg a Muto-X keveréke, elsőre ez jutott eszembe.
Egyébként nagyon sima, nagyon hallgatható. Pár nap múlva meglátjuk, csak ma kaptam még meg.(#53316) krichd1:
(#53317) .DLL: A Guszti már az új gazdájánál egy Q701-et hajt. Egyébként jobb erősítő, mint a Z40, de valamiért nagyon belopta magát a szívembe (fülembe), így ezt tartottam meg.
-
GML
őstag
válasz
#16820480 #53209 üzenetére
Hmm. Érdekes lehet az elmélet. De azzal a ténnyel nem tudok mit kezdeni, hogy ha megfordítom a fejest, akkor a másik oldalról jön a zavar, illetve a hangdobozos megoldásnál pedig csak az egyik doboz torz. (ugyan az az oldal)
A gépet este tesztelem, ha lesz rá időm. De én is gyanakodok a gépre, de arra nem tudok rájönni, hogy miért csak az egyik oldal és miért független a forrástól/kimenettől.
-
bkercso
nagyúr
válasz
#16820480 #53191 üzenetére
nem tudom, ki mit ért monokristály alatt. végül is a kristályszemcsék tudnak képlékenyalakulni, vagyis alakítható lenne a kábel. nem értek a kábelekhez, de úgy tanultam, hogy a monokristályt gomdosan kell növeszteni, mert ha egyszerre több ponton indul meg a kristályosodás, akkor polikristályos lesz.
egyet biztosra veszek: hogy a forgalmazott kábelen nem monokristályosak anyagtudományi értelemben.
viazont jó hír, hogy áramvezetésre nem is kell egykristályt alkalmazni -
.DLL
veterán
-
bkercso
nagyúr
válasz
#16820480 #53153 üzenetére
ha később veszel majd csak fejest, akkor ahhoz később vehetsz majd egy megfelelő erősítőt
+1Az erősítő-fejes rendszer sokkal inkább egy rendszert alkot, egymáshoz kell választani őket, mint a DAC-ot, mivel az erősítő "verekszik" meg a fejhallgatóval (nem is kellene idézőjelbe tenni, mert szó szerint ezt teszi), míg a DAC csak az erősítő nagyimpedanciás bemenetét látja, így karaktere minden erősítővel ugyan olyan.
-
skbalint
tag
válasz
#16820480 #53122 üzenetére
Ja igy mar kezd osszeallni
Akkor kiprobalom majd hogy mennyit javit tv-nel a fejhallgato hangjan az erosito, ha annyira nem szamit akkor lehet bedugom siman jack-be hosszabbitóval, mert tenyleg csak alig lenne hasznalva fejhallgatoval, es akkor eleg egy sima DAC.A szoba nem olyan nagy ahol lenne, igy hely sincs egy normalis hangrendszerre.
Egy Beo S3 betölt szépen egy ekkora teret, egyik baratomnak van egy Beoplay A8 talan, hallottam mar komoylabb rendszereket, de annak a hangja nekem sokkal jobban tetszett ezert maradnék a Beonál, raadasul nagyon jo aron meg tudom venni mert jon ismeros Amerikábol es 40-50 korul tud hozni, a masik még amit neztem az a Onyx Studio 3 volt, az is nagyon szépen szólt élőben, tesztekben sem rossz. -
Tim82
félisten
válasz
#16820480 #53047 üzenetére
Tudtommal is lehet, de ez gyártói garanciás darab, abban sem vagyok biztos, hogy a hazai forgalmazó egyáltalán szóbaállna velem - valószínűleg azt mondanák, hogy intézzem a gyártóval. Másrészt meg van az említett CM6631A transzport, azzal használom, noha az NFB-11.32 tudna jobbat is, mint a transzport (32/384 vs 24/192). DSD hidegen hagy, a zenéim 16/44-es flac-ok (vagy - horribile dictu - 320kbps mp3-ak), szóval nincsen gondom a felállással.
Majd valamikor lezongorázom a gyártóval az upgrade-t, de arra vagyok lelkiekben felkészülve, hogy majdnem annyiba fog kerülni szállítással együtt, mint amennyiért magát a DAC-ot vettem.
-
Tim82
félisten
válasz
#16820480 #53034 üzenetére
Például ennél a Vero 2-nél szaggat a hang, akármit csinálok, valószínűleg nem elég erős neki a CPU, hogy USB-n tolja ki a hangot. És ez igaz lehet androidos médiadobozoknál is, egy középkategóriás telefonon is hasonló (nagatív) tapasztalatom volt, hiába látta a külső DAC-ot, de élvezhetetlen volt a hang USB-n.
Én eddig semmi ilyesmit nem tapasztaltam Androidos kütyü + (külső táppal megtámogatott) USB-s DAC/hangkártya viszonylatban. Ami azt illeti, a mostani Androidos TV box-okhoz képest gyenge Raspberry Pi 2-vel sem (OSMC-vel használtam és USB-n rákötött régi Creative SB Extigy-vel, ezt váltotta egy droidos box, amelyik tud optikai hangkimenetet); de az itthoni droidos kütyük (Nexus 7 1st gen, Moto X 1st gen, Beelink Mini MX ver. 1 (1 GB RAM-os változat)) egyike sem produkált ilyet.
Ezt nyilván nem ellenvetésnek szánom. Jó lenne egyszer összeírni a pozitív és negatív tapasztalatokat ilyen téren.
Polllen:
eddigi saját tapasztalatok:
Nexus 7 1st gen (SlimKat 4.4, HibyMusic, noname OTG kábel + Klotz USB + Presenter 2/kisDAC kártya vagy Steinberg UR12) - oké.
Motorola Moto X 1st gen (XT1052: gyári 5.1 + JetAudio app, noname OTG kábel + Klotz USB + Presenter 2/kisDAC kártya vagy Steinberg UR12) - oké. Ugyanígy oké SMSL Q5 Pro-val is (itt azt hiszem, a gyári Motorola micro USB kábelt használtam az OTG kábel és a Q5 Pro között).
Motorola Moto G3 (XT1541, gyári 6.0 + JetAudio app, - noname OTG kábel + Klotz USB + Presenter 2/kisDAC kártya) - oké.
Beelink Mini MX (1 GB RAM/8 GB ROM, Amlogic quad core SoC, gyári 5.1 + droidos Kodi app, noname nyomtatókábel + Creative SB Extigy/SMSL Q5 Pro) - itt volt, hogy egyik bekapcsolásnál nem ismerte fel, hogy rá van dugva az Extigy, de ennek két oka is lehet: az Extigy-nek nincs igazi Linux-támogatása, másrészt kínai gyártó, kínai OS.
Raspberry Pi 2 Model B (OSMC, noname nyomtatókábel + Creative SB Extigy) - oké.
-
krichd1
addikt
válasz
#16820480 #52903 üzenetére
Azért a régebbiekben is szokott lenni valami alap USB, a nagyon régiekben nyilván nincs. Amelyik modern DAC-ba manapság nem tesznek normális USB részt, az már nem nagyon rúg labdába. Csak nézd meg a topikban érdeklődők igényeit, és az általában ajánlott DAC-okat az utóbbi 2 évben. Az emberek jókora többségének az egyik, általában elsődleges digitális forrása USB, kivételek például az Impact Twin tulajdonosok, vagy aki TV-hez használ valami olcsó DAC-ot.
Bodz: Például a korábban linkelt Proceed DAP-ot, ha nem akarsz sokat költeni.
-
krichd1
addikt
válasz
#16820480 #52882 üzenetére
Nincs ebben semmi kötekedés.
Koax S/PDIF használata régebbi DAC-ok esetén ajánlott, ugye jellemzően XMOS-os transzporttal. Újabb DAC-oknál, amiben van jó modern USB rész, már nem, ez nagyjából pont 2 éve jellemző. Csak nézd meg a legtöbbet ajánlott DAC-okat. Csoda USB kábel ajánlása nagyon ritka, csak a normális szabvány szerinti, mint például a Klotz. -
Tulku
veterán
válasz
Azért azt tegyük hozzá, hogy egy lapos usb kábeled van amihez még hozzá kellett toldanom azt a micro usb-usb adaptert ami szerintem annyit ront a hangon hogy ihaj...az optikád meg tisztességes darab...
UD503-ban úgy írják igen tisztességes usb rész van, tehát elképzelhető, hogy egy baró usb kábellel kijönne a különbség...nekem az adott felállásban az optika simább volt hangra...
-
Dorian
félisten
válasz
Optikával az alapvető korlátain kívül - amit a mai USB-k már simán átlépnek - a még nagyobb probléma az adó és vevő egység minőségével van. DAC vevője lehet jó, de a szgépekbe építettek hulladékok.
USB - koaxról meg hiába hitetlenkedsz, leírták az elérhető jittereket nemrég. És senki nem beszélt csodakábelről. -
Toncsi
aktív tag
válasz
#16820480 #52849 üzenetére
"Eddig az volt a topik mottója kb, hogy a legjobb a világon a koax, mindenképpen érdemes koaxon táplálni a DAC-ot."
Ez még akkor volt igaz, (a long time ago...) amikor még nem voltak normális (pl. Xmos) elérhető konverterek.
Az, hogy Tulkunak mi tetszett, az szubjektív dolog, technikailag (és az esetek nagy részében hangra is) az optikai a legrosszabb. A közvetlen USB a legjobb, de ez csak akkor igaz, ha viszonylag új készülékről beszélünk és normális usb vevővel van ellátva. Ha nem, akkor marad az usb-koax konverter közbeiktatása.
Az utóbbi években elég nagy volt a fejlődés az usb vevőket tekintve. -
Polllen
félisten
válasz
#16820480 #52849 üzenetére
Az amelyik a legjobban tetszik, illetve azért tegyük hozzá, hogy ezen a téren is fejlődtek - szerintem a dac-k.
Nálam a denon: Pc -> hdmi -> TV -> optika -> denon majdnem olyan jól szól, mint pc -> usb -> denon.
Ez az emotiva xda-1-nél még nagyon nem így volt. Ott csak coax-ról szólt jól.
Ha megjön rpi-hez a coax transport, azt is kipróbálom.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Windows 10
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam topic
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Mobil flották
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest