- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
s4tch
veterán
válasz
CPT.Pirk #113628 üzenetére
"Töltő bemenet" nem lesz rajta, ezt külön kábellel (vagy usb hubbal) kell megoldani. A kábel valami ilyesmi legyen; a konkrét típust nem ismerem, de így kéne kinéznie, 2 usb-c anya és 1 usb-c apa csatlakozóval.
Dac fronton van számtalan megoldás. VE Abigail Pro részemről ajánlott.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #112652 üzenetére
Én ilyet használok, 2 évvel ezelőtt még szállítással együtt került 14 ezer forintba. A páka is korrektül szabályozható, lehet venni póthegyeket mindenfélét, külön fűtőbetétet, és a hőlégfúvója is bevált - igaz, én csak zsugorcsövet melegítek vele, a remegős kezem nem alkalmas SMD forrasztásra.
-
bkercso
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #112652 üzenetére
Én a kékkel voltam elégedett, 12 év után kellett kikötnöm a szabályzóját, mert elromlott, de utána is ment max-on 3 évig. Alkatrészt nem tett tönkre - de igaz, ismerni kellett, mikor hova érdemes tekerni.
A piros sz@rabb, azt tudom. Mindenesetre, vastag vezetéktől a 0603 SMD-ig vitt mindent, beleértve a DAC-chipeket is. -
alaves
addikt
válasz
CPT.Pirk #112628 üzenetére
+1 Amíg fiatalok vagyunk, addig kellene a 'high end' hangminőséget kiélvezni, azért vettem a 80-as években Nakamichi LX-7/Sennheiser HD230 kombót. Így 58 évesen az alapzaj kb. olyan, mint annak idején ha a kazettás deck-en minden dolby-t kikapcsoltam, arról nem is beszélve, hogy max. ~9500 Hz-ig hallok
úgyhogy a HD560S/dragonfly black bőven jó sajnos. Mindez úgy, hogy különösebb zajterhelés az eddigi életemben nem is volt.
-
Dhampir
félisten
válasz
CPT.Pirk #107346 üzenetére
Végül hogyan vált be a "192kHz 24Bit" DAC?
Egy régi kis Creative Sound Blaster Play "utódjaként" talán jó lehetne?
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
CPT.Pirk #107346 üzenetére
Milyen tápot használsz hozzá? Telefon töltőt? Én pont a hétvégén tettem hasonló módon, mondjuk nem ennyire költséghatékony módon, mert én a Loxjie D10-est áldoztam be a TV-hez, és egy ősrégi Aiwa music centert kötöttem rá, mert elviselhetetlenül berezonált időnként a Philips TV a basszusra. Gagyi soundbart nem akartam, drágára nem akartam pénzt kiadni. Egyelőre " ö'öm é' bódottá' " van. Meg a picúrnak új játék.
Hétfőn jött meg hozzá a Vention optikai kábel, egyébként 10 nap alatt. -
niof
veterán
válasz
CPT.Pirk #77929 üzenetére
ööö... Köszi a felhomályosítást, de tudom, hogy hogyan működik az ÉV relé.
És nem kell feltétlenül zárlat, elég, ha a két mennyiség nem egyezik (áramszivárgás van valahol pl...), és leold. Nekem is van otthon, én építettem be, mert anno sokat bütyköltem, és ha valami gond volt, nem akartam az egész házban levágni a villanyt, így csak az én részem szakadt le. Párszor volt rá példa, és tökéletesen működött.
-
válasz
CPT.Pirk #77924 üzenetére
Most már értem, köszi. Egyébként borzalmas hogy milyen minőségű elosztókkal árasztanak el minket, a cégnél folyamatosan cserélgetni kell őket.
(#77925) Ribi:
Még annyit hozzáteszek, hogy a DVB-T esetén is akkor jött elő a hiba, mikor a nagyobb nyereség miatt, a tápfeladást ki kellett iktatni - helyi szinten érzékenyebb lett a jel erre. -
Frogged
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #77915 üzenetére
Mind2 elosztó földelt, amit lecseréltem az egy kontaset elosztó zavarszűrővel.
Amit be tettem helyette egy régi alap Supra elosztó kapcsoló és zavarszűrő nélkül.
De amíg nem dilizetbe a billenőkapcsoló a Kontaset-en addig azzal is csendes volt a hangfal.
Van a villany dobozon Fi-relé is így nagy bajnak nem szabadna történnie. -
leviske
veterán
válasz
CPT.Pirk #77856 üzenetére
Én is rongyossá hallgattam, meg folyton sikerült olyan helyre tennem, ahonnan leesett. Ha tudtam volna, hogy ilyen nehezen fogom pótolni, én is megvigyáztam volna annyira mint apám.
Mindenesetre az Ebay-es arcokkal nekem annyira nincs jó tapasztalatom, a PH aprón meg nem igazán árulnak ilyesmit.
Ez a Magni szimpatikus, köszönöm az ötletet.
Bár a $70 fölötti kiszállítás már kicsit elhúzza a számat. Bár sokat az európai székhelyükről rendelve se tudok spórolni, ahogy elnézem.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #77734 üzenetére
Próbáltam Linuxot és Win10-et egyidőben összehallgatni és nálam a win10 jött ki győztesen. A gép ugyan nem azonos volt, más proci, más gyártó, más korú gép, de a különbség nekem egyértelmű volt. A dac akkor még egy Denon DA300 volt. Azóta nem is próbálkoztam linuxal, de lehet hogy azóta ott is van előrelépés.
-
Sinesol
veterán
válasz
CPT.Pirk #77732 üzenetére
Én úgy tudom, hogy évek óta semmi gond nincs Win10 alatt USB-s eszközökkel, sőt a hang is itt a legjobb/Linuxhoz hasonló miota kijött az UAC 2. A gyakorlatban sem botlottam semmi problémába az utóbbi években, driver sem kellett semmihez.
Milyen beallitasokkal van amugy gond? -
válasz
CPT.Pirk #77641 üzenetére
Jó kis összefoglalás, köszönöm!
(#77643) kammerer:
Az erősítőnél ilyen mozgásterem nincs, hogy ezeket meg lehessen oldani.
DAC-ra visszatérve...ott nem kell nekem a potméter (fejes nincs, meg inkább ne is szóljon bele a hangba). Bár tudom, nem kizárólag a potméter lehet hangerőszabályzó, egyes típusokban távval oldották ezt meg. Talán lehet szoftverből is állítani (de ezt az itteni fórumtársak jobban tudják). -
válasz
CPT.Pirk #77489 üzenetére
Én a laptop jack kimenetét szeretném száműzni vele. Kár, hogy micro USB bemenete van a DAC-nak (és nem B) , mert most jutott eszembe, hogy abból a kábelből kellene egy 2 méteres. Remélem nem leszek ugyanott vele, mint a jack-el.
Használnám alkalmanként a koax és optikai portokat is, asztali gépről illetve tv-ről. A telefon android 8, de alapvetően nem tervezek vele.Azt próbáltad már, hogy külső táp (töltő) helyett akkumulátorról kapjon tápot?
-
Ribi
nagyúr
-
bkercso
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #77304 üzenetére
Na ennek az erősítőnek pl. annyira mindegy, hogy mennyire alacsony kapacitású kábelt raksz oda.
A kicsatoló elkó soros, míg a kábel kapacitása párhuzamos a kimenettel, így azért talán mégse olyan mindegy.
A JLH-nál inkább az lehet, hogy nincs elég felbontása hozzá, hogy megmutassa a kábeleket. Ápol és eltakar. Kondis kimenettel meg pláne. Fejeserősítőben volt nekem is: jó minőségű építés mellett tűrhető, de nem volt extázis, még tisztán MKT kicsatolással sem. Aztán hallottam eredeti alkatrészekből 8W-ost, az is ilyen volt. Sima, nyugodt hang. TV-zéshez jó.A tied is ilyen?
-
fehér_ember
addikt
válasz
CPT.Pirk #77267 üzenetére
Fölösleges, én flac vs. alacsonyabb tömörítésű mp3-nál sem tudtam 8/10-esnél jobbat amikor megpróbáltam. Én ezeken már nem problémázok, de amúgy cd minőséget szívesebben hallgatok (hosszabb távon nem olyan fárasztó). És szeretem a jobbféle kábeleket is. Viszont ha már nem vagyunk elégedetlenek a rendszerünk hangzásával és anyagilag sem vagyunk eleresztve, akkor már jobban meggondoljuk hogy kicsi javulásért öljünk-e még ebbe a hobbiba pénzt. De ezeket (a formátumnál sokkal fontosabb a felvétel minősége ...) már többször átbeszéltük itt és a társtopikokban is.
(#77272) Ear001
Bezony, bizonyos szintig sajnos ildomos elmenni még egy alapabb rendszernél is, hogy megtudjuk mit is tudnak a komponenseink. Sajnos a legalapabb drótok közt vannak amik eléggé el tudják cseszni a rendszert. Persze ha már azoknál sem vagyunk elégedetlenek, akkor nem gond. -
niof
veterán
válasz
CPT.Pirk #77250 üzenetére
Egy régi cikkben volt, de már meg nem mondom, hogy mikor. A csavart érpárt is a Wikipédián néztem meg, hogy az mennyit tud. Az kb. mondható átlagos tisztaságú réznek. Az 5-8 kilences, monokristályos és hasonlók nem számítanak már annak. De mondjuk azok nem is annyiba kerülnek, mint mondjuk egy Cat.5e, vagy egy random gyári RCA vezetője.
-
fehér_ember
addikt
válasz
CPT.Pirk #77250 üzenetére
Valószínűleg azért mert az amiket jelenleg mérünk nem mutatnák meg azt hogy miért is kéne az ilyenekért sokkal több pénz kiadni.
Úgyhogy jelenleg vagy "füllel/érzékeléseddel" döntesz vagy sehogy. Tudom hogy ez sokaknak komoly gondot jelent, de ők legalább spórolhatnak a kábeles kiadásaikon
-
korpicschess
veterán
válasz
CPT.Pirk #60744 üzenetére
Nézegettem, nagyjából az összes ilyesmi olcsó cuccban ilyen csövek vannak.
Pl. ez: [link]
Ugyanannak tűnik, de 2400 Ft-ért LEGO-nak is jó, csak aztán merjen rákötni az ember valamit.Mondjuk tápom sem biztos, hogy van, de valahol csak akad egy ami jó hozzá.
Gondolom a többi cucc is gyatra minőségű, így nincs nagyon értelme feljebb menni. Dísznek mondjuk jó.
-
bkercso
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #60633 üzenetére
Mire gondolsz? Köss szkópra egy áramkört, tedd az asztalra, és ejts le mellette 20cm-ről egy ceruzaelemet!
Vagy nézd meg a hifi-topikban, mennyit írnak a rugós készülékalátétekről!
De az irodalomban is rendszeresen megemlítik, néha még IC-adatlapon is.Azért tud méretben kicsi lenni a nagy kapacitásértékű kondi, mert a dielektrikum permittivitása nagy. Sajnos azonban ez gyakran erős piezoelektromos jelenséggel is párosul.
Üdítő példa pl. a NbO, amit Farnellen is kapni: ez lineáris (csatolókondinak is jó, jól szól, de azért nem egy NP0), nagy permittivitású és kicsi, de azért nagyobb az X5R-nél. De, ha jól emlékszem, akkor az ESR-je nagy, ami most jó is nekünk, mert ugye az dampingol. Ellenben az X5R-nek kicsi, szóval az nem jó dampingra, vagy ki kell egészíteni egy soros ellenállással. -
bkercso
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #60629 üzenetére
Mindkét bead jó, így van!
Az X5R viszont 10uF-ban nagyon mikrofóniázna, így azt nem javaslom.Irmscher 353: Amit hm74 linkelt, az jó, de szerintem a kiskínai megy DC-ről is, így egy Zs15-öt is adhatsz neki. Ebben van szűrés is. De az 50kHz-es szűrő is jó, azt is kipróbálhatod attól még. Az a TV-képét is feljavíthatja.
Vagy, ha szeretnél építhetsz szűrt DC-tápot, pl. egy olyat lehet, hogy egy 6V/500mA trafó szekunderét használod tekercsnek (a primer nyitott), vele sorba 2ohm/5W, és kondinak meg 10.000uF low-ers elko. Ha DC-vel eteted, akkor 15V kell neki, mert a 11,5V AC-ból az lesz egyenirányítás után.
AZ USB-s részét, ha használod, akkor azt még támadd megy egy jó 5V-tal.De DC-táp esetén mérd meg a kimeneten a DC-feszt, mielptt erősítőt kötsz rá! Biztos, ami biztos alapon, mert nem ismerem pontosan a kapcsolását...
emiki6: Hogy hagyjon dolgozni?
-
bkercso
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #60627 üzenetére
Nem az áramot kell nézni, azt inkább túl kell méretezni min. 2-szeresen. A soros ellenállását kell nézni, hogy minél kisebb legyen. A kisáramúaknak nagy szokott lenni, úgy ohm körüli, ami nem jó, mert a mA-es impulzusok mV-ot ejtenek rajta. én 50mohm-osokat használok.
És nem kell 1000ohm/100MHz, elég 100ohm/100MHz. Pár 100MHz-es a DAC-ok elektronikájának felfutóéle, mert olyan gyors tranyókat szoktak benne használni, szóval elég a 100ohm/100MHz.Fontos még, hogy a bead a 100nF-dal alkot egy 100kHz körüli rezonátort, ami nincs csillapítva megfelelően, ha 50mhmos bead-et választasz, szóval ezt még csillapítani kell. Az egyik megoldás a soros ellenállás, de azt ugye nem szeressük, mert akkor a táp kis kimenőimpedanciája elveszik. Márpedig ugye pl. az SPDIF jelnél a kitöltési tényező korrelál a zenével, és DSD I2Snél meg aztán főleg, így hangfrekvencián is kell a kis kimenőimp. tápoldalról.
Szóval marad az ún. dampingolás, amire pl. 10uF-os elkót szoktak használni. Ennek a belső ellenállása elfűti a 100kHz-es belengéseket, hiszen 100kHz-en az elkó még bőven kondenzátorként viselkedik, vagyis átereszti a lengést.Ilyenekről szólnak a ferrit bead-es cikkek...
Vagyis: bead+100nF+1uF(X7R)+10uF elko.
Ezt nyálazd át, ha érdekel a téma; nagyon jó!
-
bkercso
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #60605 üzenetére
Azt én is olvastam. Olyan gyors felfutóélek vannak, hogy arra nem kapni kondenzátort, hanem a NYÁk-vezetők és a ground plane által alkotott szórt kapacitás puffereli az ilyen gyorsan elérhető energiát.
Viszont ettől még a különböző terheléseket egymástól el kell választani, ha a táp közös. Egy DAC-ban pl. van vagy 8-10 digit táp, és nem kell mindenkinek külön regulátor, de akkor el kell választani őket. Amellett ott nincsenek olyan gyors felfutóélek és akkora frekvenciák sem, hogy egy SMD-kondi ne tudna pufferelni. A titok, hogy a gyors kondit ki kell egészíteni egy naggyal is, tehát pl. a 100nF mellé kell(het) 1uF is az IC mellé, a bead után.Arról nem is beszélve, hogy a gyors rántások sok regulátornál belengést okoznak, ami gyakran hangfrekvenciás. Hangfrekvenciával még egy digit áramkör tápját sem jó modulálni, mert könnyen hallható lehet.
-
bkercso
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #60602 üzenetére
DAC-nál párszáz e alattcsak a nagy cégek jönnek rá, hogy kell pl. ferrit bead a digit tápágakra, de ők meg az olyan audiofil szempontokra nem vevők, mint hogy ne NE5532-t tegyenek bele, vagy legalább tegyék foglalatba. Meg teletömik minden vacakkal az eszközöket, pl. félvezetős relékkel. 100e-ig engem minden untatott eddig, amit hallottam (bár a selymes "ápol és eltakar" kategórián belül voltak jók), ha nem idegesített, miközben 32e-ből olyan DAC-ot építettem, amilyet szerettem volna, szép dobozzal.
Egy huszasból pedig hordozható kombót készítettem. -
Tin
veterán
válasz
CPT.Pirk #60598 üzenetére
na én ahhoz nem értek és azt hiszem nem is fogok már soha. így is van elég hobbim, és mindenhez úgysem lehet
ezért inkább hallgatok az okosakra
(#60600) CPT.Pirk: az is egy szempont, nálam is. de 20e-t simán megért ez a pro, így, hogy akciósakból összeválogatom a cuccot, nem annyira vészes.
-
Tin
veterán
válasz
CPT.Pirk #60596 üzenetére
a magic is igen jól szól, olyanom van... az valami 24e volt forintban elég akciós áron, a sanskrit pro pedig, most vonták az éjjel, 20e ft-ba lesz. a rendes áruk 200 euró körül van, a magicet már nem is lehet kapni.
szóval ott nem számítok előrelépésre, a sanskrit 6th-el szemben viszont igen, mert az "csak" a 100 eurós kategória. tehát gondolom ez az AK dac chip azért "jobb", mint a WM. a sanskritek nyákjáról készült fotó alapján mondjuk a két sanskrit hasonló felépítésű.
-
Tin
veterán
válasz
CPT.Pirk #60594 üzenetére
ja, a DAC chipnél meg gondolom annyi, hogy az újabb még jobb felbontást tud. hangban én se számítok nagy különbségre. talán inkább a külső táp miatt, meg lehet, hogy belül kicsit "jobb" a sanskrit pro.
a wolfson és az ak dac közti hangkülönbséget nem tudom, ott biztos másabb a hangzás.
-
bkercso
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #60505 üzenetére
Szerintem nem sugároz, mert gyakorlatilag nem folyik ott áram, és ugye annak a változása sugároz. De meg is mérheted, ha a szkópra egy antennát kötsz.
Amúgy meg meg kell hallgatni! Nem szokott gond lenni egy 15cm-es szalagkábelből I2S-nél, de használhatsz CAT kábelt is.
-
bkercso
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #60473 üzenetére
Szerintem épp az lenne a lényeg, hogy jól szóljon. Az 50MHz-et nem kell sehova vinni, mert teheted a chip mellé. A belső oszci valszeg nem ad olyan jó órajeéet, különben nem lenne opcionális a külső.
A PLL mindenképp aktív, ez teremt kapcsolatot a kívánt órajel (belsőleg előállított ) és az 50MHz közt, ami meg így a féziszajt doninálja majd.Az i2s milyen feekiken zavarosodik? Én szalagkábelen is jónak hallom. A hangfreku szémít, nem a nagy!
-
bkercso
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #60466 üzenetére
A trafó teljesen másra való.
Az impedanciát illeszt, míg a kondi DC-t szűr.
A kondit méretezd túl 10x-esen és kösd is át fóliával, sokkal!Ill a DAC-chip 50MHz-es órája legyen jófajta, pl. Avx k7050kc (zöldnyákos, mousertől), v cserélhető.
Tüskesorra létezik foglalat.
Hirtelen ennyi jut eszembe...
Én külön dac-ot építenék, vagy káetyát, de nagyot. Vagy összetolható paneéeket 90°-os tüskesorral.
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #60404 üzenetére
(#60406), (#60408)
Minél nagyobb valakinek a tudása, annál kevésbé hajlamos sommás kijelentéseket tenni, kategorikus szillogizmusokat levezetni össze nem illő, vagy éppenséggel bizonyítottan nem is helytálló premisszák alapján - már amennyire bárminek a "bizonyítása" bármennyire is lehetséges -, nem mérhetőnek mondani olyan jelenségeket, amelyekről éppenséggel már a fülnél kevésbé érzékeny gépi műszerekkel is sokmindent megmértek, ab ovo eldönteni, hogy mi mérhető és mi nem, ab ovo eldönteni, hogy mi számít és mi nem, megállapítani már csak józan ésszel megítélhetően is nagyon is számító dolgokról, hogy "különben számítana"...
Már miért ne számítana "minden egyes csatlakozás és kábeldarab a konnektortól Paksig"? Tudatom, eddig még senki nem talált olyan kapcsolást, amelyre ne hatott volna alapvetően a villásdugó fázishelyes bedugása - először ugyebár azt mondták a "pogányok", hogy nem hathat (lehetetlen, hogy hasson) a villásdugófordítás, azután (főleg, miután műszerekkel is kimértté vált a két bedugás közti különbség) jött az, hogy csak bizonyos kapcsolásokra lehetséges hogy hasson, csak hát eddig bármely kapcsolásra hatott, azokra is, amelyekre "lehetetlen". Éppenséggel a tapasztalat (is) azt mutatja, hogy érdemes, sőt, sokszor szükséges KÜLÖN konnektorba, sőt, külön megszakítóra dugni a rendszer egyes készülékeit (alkalmasint éppen földhurok ellen), éppenséggel a zavarszűrős elosztók kifejezetten károsak (is) tudnak lenni (de óhatatlanul okoznak kárt a hasznuk mellett), éppenséggel annál inkább érdemes ilyesmivel foglalkozni, mert "már a hálózati szinusz se szinusz"... Satöbbi.Nem tudom, mi az a túlmisztifikálás, mivel számomra bárminemű misztifikálás eleve túl. Egyúttal semmi közöm ezotériákhoz.
-
J.C.G.
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #60404 üzenetére
Egyszer volt egy cikk az 576 KByte újságban ami ezzel foglalkozott. Ott azt írták, hogy érdemes minden kábelt lecserélni a falban, a HIFI cuccokat külön körre tenni amin semmi más nincsen és a legrand termékeit ajánlották benne. Tehát mindent ami a bejövő kábeltől a mi tulajdonunk. Ott írtak az elektromos kábelek, megszakítók beéréséről vagy miről. Fogalmam sincs mennyire volt igaz/szakmai az ott leírtak.
-
bkercso
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #60382 üzenetére
A jitter a fáziszaj frekvencia szerinti integráltja (görbe alatti területe). Ami igazán számít, az a hangfrekvenciás fáziszaj, illetve alatta még kb. 1Hz-ig is. Az is sokat számít, hogyan korrelál a zenével.
A PCM2704-es család egy 2006-os fejlesztés. Tűrhető, ha jó minőségű tápot és kis fáziszajú, külön regulátorról táplált külső oszcillátoros órajelet kap, de léteznek már jobbak. Ha még ezek sem teljesülnek, akkor viszont felejtős. Vonzó az UAC1 miatt, de mintha a TE7022-re is létezne UAC1 firmware (?).
Egyébként a gyakorlatban ritkán szükséges az UAC1 manapság, amikor már a telefonok és a TV-k is kezelis az újabb USB-vevőket.Tegnap rákeresve itt erre a PCM2704 cuccra nem láttam negatív véleményeket.
Én sokat építettem vele, rendszerint kiegészítve valamilyen újraórázással. De az I2S kimenetes PCM2706/7 anélkül is jó. A PCM2704 spdif kimenetes, az spdif-vevők meg valamennyire szűrik a jittert, a WM8804/05 pl. igen jól. -
bkercso
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #60371 üzenetére
A TE7022 csak egy USB-vevő, de írtak rá kis jitterű kódot már rég, így remélhetőleg azzal adják. Azt kérd mindenképp, mert még a többi kóddal is sokkal kisebb a jittere, mint a PCM2704-nek. A DAC-chip micsoda benne, arról nincs infó (na nem mintha sokat számítana ebben a kazegóriában a chip...)?
De ha azt akarod, hogy egzotikus progik nélkül is tuti menjen mindennel (teló, xbox stb.), akkor a pcm a nyerő ilyen szempontból, mert az UAC1-es.
-
bkercso
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #60129 üzenetére
Az erősítő akkor segít, ha a DAC-ja rendben van a tabinak, csak az erősítője torzít. Próbáld ki! Egy külső erősítővel ugyanis leveszed a terhelést a tabi erősítőjéről, ami így kisebbet torzít.
Az SMSL X4 is 12k.
Ixion77 #60132: Hsz. mentve!
Sinesol: szerintem a legtöbb Xmos, Cmedia chippel szereltekkel sem lehetnek manapság különösebb problémák.
Az órán és a tápon múlik. Sz@r órával ezek is sz@rok hangilag! -
Tim82
félisten
válasz
CPT.Pirk #60122 üzenetére
Meg hát a hangerőpotméter-félét Coaxial-nak hívják az adott terméken...
Btw, pont ilyesmire szerintem tök jó a Creative Sound Blaster E1 - most épp újonnan (!) egészen olcsó a Muzikernél (12k plusz talán 900 HUF lehet a szállítás, ha jól emlékszem). Mondjuk valószínűleg űrtechnika is a linkelt eBay-es cucchoz képest. Akkus és jó üzemidejű, erős fejhallgatóerősítője van, jól szól (ár-érték arányban), Android/Linux/Windows kompatibilis driver nélkül is.
-
bkercso
nagyúr
-
bkercso
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #27027 üzenetére
Google --> jitter measurement
Vagy nWaVgUY TESZTJEI.
aMÚGY RÁADNAK EGY PL 1KhZ-ES JELET, ÉS NÉZIK SPEKTRUMANALIZÁTORON, MI JÖN KI. aMI PLUSZBAN KIJÖN, AZ A JITTER. (bocs a capslockért)Primary92:
Belépésnek jó lehet az FH3, de LM4562 IC-vel javaslom, és jó nagy táppufferekkel, esetleg stabil táppal. Vagy akksiról. Máskülönben nem nagy szám.
Bemeneten lehet pl. OPA2134 is, hogy kicsit kompenzáld az NE4562 karakterét, ha a rendszered/ízlésed ezt igényli. -
-
vodkaboy22
addikt
válasz
CPT.Pirk #26316 üzenetére
Hasonló cuccot mint amit csinálsz? 100k+
50k-ba kapsz általában egy már talán értelmes 24/96-os USB receivert (általában TENOR 7022 vagy hasonló nem éppen alacsony jitterű darab)
Kapsz egy értelmes DAC chipet + valami egyszerű műverősítős AMP részt. Persze a legnagyobb sporolás a tápon vanNem gyakori az olcsó made in china kapcs-táp de hogy 50k-be nem kapsz értelmes trafó + pár kondi + jobb stab IC-t az is biztos...
50k-ba értelmes DACAMP az nagyon integráltba van csak de az se biztos hogy értelmes, mivel rengeteg kompromisszum van.Tiédhez hasonló minőségű cucc jóval drágábban van csak. (Csöves AMP + DAC értelmes darab most hirtelen 200k alatt nem is jut az eszembe... hasonló)
De DAC AMP-ban értelmes nem csöves de hasonló minőséget produkáló darab az pl egy Asus xonar essence one. -
vodkaboy22
addikt
válasz
CPT.Pirk #26284 üzenetére
Ja dobozon kívül akkor jó lesz kis levegőjük nem fognak melegedni annyira és a trafó se szórja majd őket annyira remek!
Az orosz csövekkel 1 gond vanLutri!
Sajnos még 6n23p és 6n23p között is lehet ég és föld különbség mivel lehet hogy a világ egyik felén készült az egyik a másik pedig a másik felében.
De a hadiipari csövek többsége főleg az euhoz közelebbi vidékekről többségében jók, illetve vannak egyes típusok amik mind csakis kizárólag első osztályúak, mivel röpcsikbe készült mind. -
vodkaboy22
addikt
válasz
CPT.Pirk #26281 üzenetére
Nekem XMOS chipem van
Az nem 6 csatornás (tudtommal ... )
Jójó , de...
A három forró fej csövecske nincs túl közel egymáshoz?Egymást szórják infratartományban azt még a végén túl sok lesz a termikus zajból. Tegyétek kicsit távolabb.
De a trafót is! Sajnos az meg mágneses téren szórja szegényke csöveket.
De nincs más panaszom!A hangja a lényeg. És abba a kis morgan jones nagyon ott van.
Ha nem halljátok zajosnak akkor maradhat ilyen közelbe is de mindenesetre ha van hely akkor használjátok ki
-
bkercso
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #26187 üzenetére
+1, az ilyen szutykokat el kell felejteni a nagy szórt kapacitás és -indiktivitás, meg az antennázás és jelvisszaverődés miatt! Nem gyors elektronikákhoz való, azokat nem véletlenül teszik is tokba és nem nagyba!
-
vodkaboy22
addikt
válasz
CPT.Pirk #26106 üzenetére
Az ...
De most mit mondjak mást? Etessem hazugsággal az embereket?
Gyári vonalon ilyen árak vannak. Amit mondjuk meg lehet érteni egy bizonyos szintig.
Viszont most már sokkal jobb a helyzet mint 3 éve volt. 20k-ba akkor usb-s külső tápost mit kaptál volna?!
A nagy bü..ös semmit. -
vodkaboy22
addikt
válasz
CPT.Pirk #26095 üzenetére
Na grat!
Én már tervezgetem mi lesz a következő fejes erősítő.
De asszem kicsi túl fogok lőni a célon...
PushPull 6db 6n1p-vel...Csak hogy senki ne mondja hogy trióda meghajtás mellett 32Ohmba nem tudok 1W-ot is belenyomni
Lehet teszek rá hangfal kimenetet is 1Wrms mellé elfér ... -
vodkaboy22
addikt
válasz
CPT.Pirk #25923 üzenetére
Ne feledd! Nagyon nem mindegy hogy egy dac chip milyen kőrítést kap!
Lehet csúcs dac chip + rossz körítés = hulladék...
Másodosztály dac chip + jó körítés = fél misis ár/érték
Önmagában a DAC chip sajnos nem elég ahhoz hogy értelmes véleményt mondjuk egy DAC-ról!
Nekem is ez a PCM van a DAC-omban. Azt kell mondjam nem rossz, de egy nagyKínai DAC lezenéli fékezett gőzzel... -
vodkaboy22
addikt
válasz
CPT.Pirk #25743 üzenetére
Nekem a CM cucc egy Asgard Bifrost-ban volt. És win alatt a Schiit driverrel hibátlanul ment. Nagy mókolás árán (kernel csere ) sikerült csak 16/44.1-ben is életre kelteni linux alatt.
Katodin nagy adócsővel. (GM olyan 30-35 körül már ha van A osztályban 50mA akkor pipa 10 vagy az alatt van a kimeneti impedancia.)
Katodin párhuzamosan több csővel.
Katodin Balanced-ban 2 közepes GM csővel.White-féle katodin sok féle kis csővel (Ilyen az MJ ha vissza van csatolva akkor végképp kicsi a kimeneti impedancia)
White-féle nagyobb csövekkel visszacsatolás nélkülKatodin dinamikus katód terheléssel (pl EL84 stb...)
Hibrid terhelésű katodin.
Böszme nagy mű-s pentóda Anodin bekötés triódaként.
Böszme nagy trióda Anodin + kompenzált visszacsatolás (tkp csak 6C33C alkalmas erre).Balanced Anodin.
Én már nem nevezem nevén ezeket a kapcsolásokat mert miután jobban beleástam magam egyik gyártó gyártja a másik cuccát más néven és vica versa... Nincs nagy ötlet sehol csak minél több profit sanyi...
Pl Crack- MinYsota mintha egymásról másoltak volna de még az orosz NightBluestól is. Stb stb.Ha akarod adok jó könyvet az alapján hamar tudsz rengeteg kapcsolást!
Morgan Jones írta(Van még egy tőle az is jó csak az 600MB-os PDF azt inkább CD-n adom oda. )
-
Bodor
veterán
válasz
CPT.Pirk #25611 üzenetére
Én csak annyit kérdeztem ,hogy az Aimp-ot hogy állítsam be, erre azt kapom a válasz helyett, hogy dobjam ki a hangkártyámat. . .
Ha én egy olyan kérdésre, hogy milyen SSD-t vegyen az illető az atom processzoros netbookjába, azt válaszolnám, hogy dobd ki azt a gépet, és vegyél helyette mást, mert az szar, akkor biztos, hogy nem lennék túl népszerű. . .
Csak szimplán ennyi a helyzet.
És ha meg vagyok elégedve a kártyámmal, és nem akarom kidobni, és/ vagy nincsen pénzem másikra?
Nem kell itt hit téríteni, osztani az észt kéretlenül, csak elég lenne néha egyszerűen a kérdésre válaszolni, de igazából még arra sem kaptam választ... ( melyiket érdemes választani a 3 közül, és azt miért, mi a különbség közöttük? )
De már túl is beszéltük, hagyjuk. Aki normálisan segített, annak köszönöm még egyszer.
Téma részemről zárva. -
Bodor
veterán
válasz
CPT.Pirk #25602 üzenetére
Ha az lett volna a problémám, hogy nem vagyok megelégedve a jelenlegi hangkártyámmal, és vajon mit ajánlotok, akkor sem tetszene ez a stílus, amivel reagáltál, de mivel még nem is a kérdésre válaszoltál, így teljesen felesleges volt a billentyűzetet koptatnod a magas lóról. . .
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest