- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
nLali
őstag
-
nLali
őstag
válasz
Dorien #112877 üzenetére
Úgy értem a végét, hogy egy termék fejlesztésének a végére ért/végefelé jár. Ennek egyik utolsó állomása a mostani MFA3. A következő lécsőfok egy magas polcra szánt szép termék. Erről nem tisztem beszélni, és pontosan nem is tudom az ütemtervet.
Berci ilyesmire utalt itt a fórumokban. -
nLali
őstag
válasz
fattyu #105737 üzenetére
Teljesen igazad volt az MFD3 MFA3 kombó és a Fostex T40RP MKIII kapcsolatával. Ez a hang kb a fiókba, de legalább a gyerekszobáig száműzi a Lehmann erősítőt.
Pár nappal ezelőtt került hozzám egy új MFA3.
Nálam ez a második MFA3 és azt kell mondanom, hogy a hangon tetten érhető a befektetett munkaóra. Jó úton halad Berci és ha jól tudom kb végálomshoz is érkezett\érkezett.Igyekszem még ma írni a tapasztalataimról.
-
nLali
őstag
válasz
Bogyó bá' #112831 üzenetére
Én nem akarok beletrappolni senki lelkébe. Elfogadom, hogy valakinek jobb bakelitet hallgatni. Ki tudja mi az oka. Azt szokta meg, azzal kezdte a hobbit, szép emlékek kötik hozzá..stb és ki tudja?
Ehhez hozzájöhet még az is, hogy a digitálisra átállás-pc alapú lejátszás elterjedése civilként nem arról szólt, hogy sikert sikerre halmoztak. Bőven lehetett vacakkal találkozni. Így talán egy előítélet is kialakulhatott a digittel szemben. Nekem mindegy. Nálam bakelit nem volt sose és az a nap se fog már eljönni soha. Tetszik, ahogy a nagy high-end orsós magnók is tetszenek. A vinyl és a szalag elhagyásával nem is lett jobb a hangminőség, csak elméletileg, legalább az élet egyszerűbb lett ezek nélkül. Saját vélemény.
Tapasztalatom meg csak annyi, hogy vettem a fáradtságot és kicsit olvasgattam a témában. Ettől még képzett nem lettem, de vakon se vagyok. -
nLali
őstag
válasz
Ear001 #112829 üzenetére
Nem arról beszéltünk, hogy mi lehetséges elméletileg. Arra a gyakorlati kijelentésre reagáltam, hogy jobb a vinyl. Széles rétegek számára elérhető volt olyan lemez és eszköz, ami tudott 20eHz felett? Nincs benne tapasztalatom. Azt látom leírva, hogy 40kHz-et is elértek valahogy valamikor. Én azt látom az írásokból, hogy ez inkább különleges eszköz/eset, mintsem mainstream.
Miért véleményes a dinamikatarományt bitekben kifejezni? Olyan mint ha...persze, dB. -
nLali
őstag
válasz
btraven #112824 üzenetére
Nem gondolnám, hogy a bakelit vágása olyan sima mint a hdd tányér. Ilyen simának ábrázolni talán túlzás. Szakirodalom szerint a vágott lemezzel elérhető dinamikatartomány 10-12 bitnek felel meg. A frekvencia tartomány gyakran 30Hz és 15KHz között van, ami nem acélos.
Biztos sok olyan zenei anyag van, ami nem lépi át ezt a szintet még ma se, de jobbnak nem nevezhető műszaki értelemben. -
nLali
őstag
válasz
bkercso #112763 üzenetére
Jó ez a kép. Így, hogy leírtad már jobban értem.
Közben rájöttem, hogy miért váltott ki belőlem negatív érzéseket a sematikus ábrázolás és a nyák közötti különbség.
Anno egy bizonyos ipari létesítményben kaptunk hasonló rajzot. A rajzon egymás mellett elhelyezkedő berendezések a valóságban még csak nem is mindig azon az emeleten voltak. De olyan is volt, hogy az emelet stimmelt, a szomszéd teremben volt amit kerestem, de az csak a másik lépcsőházból volt megközelíthető. Hogy csak a szebbeket említsem -
nLali
őstag
válasz
bkercso #112761 üzenetére
MFA tulajdonosként érdektelen volt, hogy a Lehmann hogy szól.
Amíg nincs újra MFA a birtokomban, addig érdekes. Jön a nyár, nem kell a sulikkal foglalkozni. Kedvem támadt szöszmötölni ilyesmivel. Mindent nem lehet egyszerre
3 év alatt se értettem meg, hogy miért van áramköröknél ekkora különbség a nyák és a sematikus ábrázolás között.
-
nLali
őstag
válasz
bkercso #112753 üzenetére
Pár órát környedtem a monitor felett....Nem nagyon értettem, hogy miért nem találom a nyákon a vezetékeléseket...Elég soká esett le, hogy kimenetet drótozunk bemenetre és a vonal amit keresek majd akkor lesz benne, ha beleteszem. Most azon törpölök, hogy amit ikszeltél a rajzon a R22 és R24 közötti szakaszt, azt én nem találom, hogy hol van összekötve
-
nLali
őstag
válasz
bkercso #112750 üzenetére
De ezek egyszerűek.
- A halászlét könnyű elkészíteni, de ha még sose főztél, akkor ilyesztő.
Az erősítést úgy állítsd be, hogy alul a 680ohm (is) legyen bekötve,
Nálam a kis kapcsolók 1 ON, 2 OFF állásban vannak.Panel alján, a legrövidebb úton kell vinni a kábeleket, vagy figyelni kell valamire?
Kérlek tekintsd meg a Móriczka rajzomat, hogy jól értem-e a végfok visszacsatolását :
-
nLali
őstag
válasz
bkercso #112748 üzenetére
Jó, belevágok. Ahogy egy művelt fórumtársam mondaná: a bonya feladatokat szét kell osztani sok pici feladatra és máris nem lesz annyira bonya.
Más opa esetén is 220nf kell a opa táplábai közé? Jelenleg 100nf van asszem.
Van összefüggés a módosítások között? Esetleg átköthető az R22 a leírt módon, amíg a többi mod nincs kész? (Még alkatrészt kell vásárolni) -
nLali
őstag
Üdv!
Tudnátok nekem segíteni?
Van egy Lehmann klón erősítőm, amin szeretném megcsinálni azokat a módosításokat, amiket bkercso javasolt. [link]
Nem írok neki privátban, mert másnak is segítség lehet egy fórumos leírás.
A forrasztással nincs semmi bajom, de jobb lenne, ha valaki végigvezetne lépésről lépésre, hogy melyik alkatrésszel mit csináljak. Addig megy önállóan, hogy a becsatoló kondi legyen NP0. -
nLali
őstag
Évekkel ezelőtt elterveztem, hogy a régi dacom usb kártyáját megpróbálom jobbítani. Akkor meg is vásároltam a jobbnak mondott oszcillátorokat, de az MFD2 majd MFD3 érkezésével elment a kedvem.
Nemrég újra kedvet kaptam és megcsináltam a forrasztást. Drukkoljatok, hogy a beavatkozásom ellenére is bekapcsoljon a dac -
nLali
őstag
Subidubidú. Végre kábeles téma. Érdekes, hogy az egyik leg marginálisabb kérdés mit tud okozni. Jó, hogy működik a fórumban a fékek és ellensúlyok rendszere. Legalább nem uncsi
-
nLali
őstag
Kísérleteztetek már usb csatlakozó elhagyásával, az usb kábel végeinek készülékbe forrasztásával?
-
nLali
őstag
válasz
bubu1981 #111847 üzenetére
A matrica ne tévesszen meg. Kisker ára sem több 50 forintnál. Ha egy gyártó ezresével rendeli, akkor talán 20 forintot is ér.
Szerintem semmilyen hatóság, cég, gittegylet nincs, aki ellenőrizné a tartalmat mögötte.
Egész olcsó, pár 10ezer forintos eszközökön is látni ilyet és kimondottan drága, felsőbb polcos terméken sem mindig. -
nLali
őstag
válasz
-NoVa- #111651 üzenetére
Az a pc csendesítés bizonyos szintig megvolt. Más utat jártam be. Magamnak csináltam vízhűtést. Csőszerelő megcsinálta a blokkokat, pumpára nem emlékszem. Radiátor egy Fiat Chroma radiátora volt. Passzívan elég volt Presscottra is.
Engem nagyon zavartak ezek a cicergések, amit írsz. Szerencsére elmúlt. Ma már nagyon ritkán hallok ilyet. Nem a hallásom romlott annyit, hanem az eszközök lettek ennyivel jobbak.
USB izolátorral van pozitív tapasztalatom. Tényleg jó tud lenni. -
nLali
őstag
Nekem eléggé rosszul hangzik, hogy felfelé lépdelve, egyre komolyabb eszközöket vásárolva eljön az a szint, amikor a pc már rossz hatással van a hangra.
Akkor az egyre drágább dacokban és erősítőkben hiába várná az ember, nincs rendes tápszűrés mondjuk?
A pc alapból rossz, de bármi ami nem pc az már egyből sokkal jobb? A pc tápja nem számít? Ritkán olvasni arról, hogy valaki pc-be toroidot pakol, vagy GaN tápot. Egyik sem olcsó játék...Mindegyik megoldással bőven el lehet költeni 50-300 ezer Forintot. Ezekkel nem szokott senkik kisérletezni? Vagy a magyar közösség kicsi ehhez? -
-
nLali
őstag
Adok egy tippet bogár etetéshez.
GaN telefontöltő + [link] ilyen adapter.
Az én telefontöltőm tud 20V-6A. Ezzel a toldalékkal fix 20V.
Van egy öreg laptopom, aminek elég vacak a jack kimenete, mert nagyon zajos.
Mármint gyári töltővel zajos, de GaN type C töltő+toldalékkal 0 zaj hallatszik a jack csatlakozón.
Hétfőn megpróbálom erősítőn is.
Állítólag a GaN adapterek lényegesen magasabb frekivencián működnek.Azt vagy nem hallani a füleseimmel, vagy jobban szűri az alaplap a magasabb frekiket.
-
nLali
őstag
válasz
acronka #111308 üzenetére
Én ezt csinálnám : megvenném az MFA-t, mert arról tudom, hogy jó. ( persze a topping is lehet elég jó, csak az +30 )
Amit megspórolnék az erősítőn, azt hozzátenném a fejesre szánt pénzhez. És akkor már lőtávolban lehet egy használt nyitott Sundara például, vagy AKG K712 Pro. Vagy amit szeretnél.
Én az MFA-t használtam agybadugós fülessel is. 0 alapzaj, gyönyörű hang. -
nLali
őstag
válasz
acronka #111306 üzenetére
Melyiket látnád szívesebben otthon?
Én a 2.1 verziót néhány más erősítővel összehasonlítottam és nekem az MFA tetszett jobban. Utána vettem a harmadik generációt, ami előrelépés volt a 2.1-hez képest.Ha a kinézetével meg tudsz barátkozni, akkor a hangját szeretni fogod.
Pont ezt a toppingot nem hallottam, nem tudok véleményt mondani. -
nLali
őstag
Én ajánlottam, nem bkercso. Ő szinte soha nem ajánlotta a cuccait senkinek fórumon, max privátban.
Én meg tapasztalati okok miatt ajánlottam. Mint ahogy mások is.
Veled ellentétben itt többünknek van tapasztalata az mfa generációkkal. Te a leírás alapján levontál egy következtetést. És lehet, hogy igazad is van.
A fórum néhány tagjának azért engedd meg, hogy tegyünk egy ajánlatot, legalább használt piacról.
Itt egyébként jellemző, hogy olyasmit nem ajánlunk, amit nem ismerünk. -
nLali
őstag
Üdv!
Ötletelésre várok minden jelentkezőt a fejestali topikba.
[link] -
nLali
őstag
válasz
stellaz #111133 üzenetére
Tudom, hogy jó. Nekem is volt. 2.0, aztán lett belőle 2.1 és került bele Opa Blue. Azt eladtam és lett MFA3 Opa reddel. Azt sajna eladtam, de már nagyon-nagyon bánom.
Így megmaradt a motiváció, hogy megvegyem a következő generációt is. Ha még meglenne a hármas, akkor nehezebben győzném meg magamat. -
nLali
őstag
Én már 2 generációt vásároltam belőle. Nem mondanám, hogy nincs ereje.
A véleményem persze a sajátom, másé lehet más, de én azt mondom, hogy a nehéz ebben az árban mást ajánlani, ha a minőség is szempont. (Hardveraprón most 50K-ért van.)
Kevés tapasztalatom van, de én több pénzért is bkercso erősítőjét ajánlanám.
Ha kijelző, távirányító, szép doboz az igény, akkor valami mást kell nézni. -
nLali
őstag
Technikailag TPA6120, OPA1656-as torzításkioltóval, jó minőségű, nagy sebességű körítéssel.
- Erősítés: 2x-11x, hátul kapcsolható
- Táp: 24V DC; 0,5..1A (1A adapter tartozék)
- Teljesítmény (szinuszos): 1W @32ohm, 70mW @600ohm
- Kimeneti impedancia: <0,1ohm
- Max. kivezérlés (vagyis szükséges bementi jelszint max. hangerőhöz): 0,8V(peak)
- Védelmek: kimeneti rövidzár-, túláram- és túlmelegedés, valamint fordított tápfeszültség ellen
- Méretek: 16 x 4,5 x 12,5 cm (Azonos doboz, mint a MicroFluentDAC-é) (A DAC hamarosan elérhető!)
- A bemenet továbbfűzhető (párhuzamosított a 2 pár RCA) -
nLali
őstag
válasz
-NoVa- #110874 üzenetére
Értem, köszönöm.
Eddig amiket láttam autoEQ és társain, ott semmi nem ment 100% fölé. Pont akkora minusz preamppal indítanak, ami kompenzálná. Így a legtöbb letölthető preset hangerőveszteséget hoz magával.
Értem, hogy magasabb szinten már kevésbé lehet áldásos. Van egy hidizs mp145 fülesem, amin nem nagyon kell eq. Bizonyos zenéknél mintha kicsit javítana, de van ahol határozottan ront.VoidXs:
Szerintem jöhet. Legyen ph-n több szakmai tartalom. -
nLali
őstag
Kedves Vitapartnerek.
Kérlek vegyétek fontolóra, hogy ki-ki világnézetének, véleményének leginkább otthont adó topikban folytassa a fórumozást.
Ha meg már ez a szeretetteljes összejárás elkerülhetetlen, akkor kérlek lépjetek túl a "süket vagy-rossz a mikrofon" szinten.
Nekem lenne olyanra igényem, hogy valami tényleg hozzáértő magyarázza el a különböző EQ-k és egyéb hangmódosító effektek működését. Minden előnnyel és hátránnyal.
Jó lenne valamit olvasni ami tárgyilagos és nem vélemény.
EQ mindent elmos, EQ mindent megold helyett jó lenne egy írás. Mivel DAC-os topik, ki lehetne térni a dacok filtereire is pl. -
nLali
őstag
Lehet tudni valamit a topikgazdáról, Bodzról? Lassan másfél éve nem lépett be PH-ra.
-
nLali
őstag
Nem elég a Hifi műszaki szemmel topik arra, ami itt megy?
Nem lehet a két véleményt úgy szétválasztani, hogy a béke és a PH színvonala megmaradjon?
Nem pont ezért lett az a topik átnevezve? -
nLali
őstag
válasz
nobela #110622 üzenetére
Nem gondolom csodaszernek, de azt gondolom, hogy ebben a konkrét esetben nagyon hasznos.
Hallottam már rosszat is.
Oratory féle beállítások eddig bejöttek.
Előfordul, hogy nem csak a frekvenciaátvitelt javítják, hanem a torzítás is csökken.
Olvasni olyat, hogy egy fejhallgató bizonyos magas hangjai bántóak, vagy mélyszegény meg ilyenek. Amikor ezeket a negatívumként feltüntetett tulajdonságokat valaki gondos munkával kiküszöböli, akkor az javít, vagy csak változtat? Szerintem nagyobb valószínűséggel javít.
Egyszerűbb, mint másik erősítőt keresni egy mélyhiányos beyer, senni alá. Vagy csövest tenni elé, hogy ne báncson magas frekiken annyira. -
nLali
őstag
válasz
nobela #110608 üzenetére
Jobb lesz.
Nekem és sok tulajnak ez a véleménye. Neked meg más a véleményed. Nincs jelentősége. Ha nem tetszik, nem használod.
Jobb hallgatni így ezt a fejhallgatót. És sok másikra is igaz lehet.
Ha megnézed a grafikonokat, akkor ott is látszik , hogy a kapott eredmény jobb, mint az eredeti. Tehát jobb lesz tőle.
Van mögötte valami tudomány féle, hogy miért ilyen hangolásra törekszenek. Mert a többségnek ez tetszik. Ez is mérésekkel lett kikutatva. -
nLali
őstag
-
nLali
őstag
válasz
4264adam #110547 üzenetére
Várj. Előbb próbáld ki. Más-más fejméreten eltérő lehet a szorítás és így az izoláció is.
A sundarát nem feltétlenül kell gyáritól eltérő párnával mélyebbre hangolni. Amúgy adapterrel [link] tudsz a nem gyári párnát rátenni.
Itt egy jó PEQ Sundara CB-hez:
Preamp: -6 dB
Filter 1: ON PK Fc 70 Hz Gain -2.6 dB Q 0.5
Filter 2: ON LS Fc 105 Hz Gain 5.5 dB
Filter 3: ON PK Fc 320 Hz Gain -4.2 dB Q 1.7
Filter 4: ON PK Fc 540 Hz Gain 6.1 dB Q 1.4
Filter 5: ON PK Fc 1250 Hz Gain -3.4 dB Q 1.1
Filter 6: ON PK Fc 2700 Hz Gain -1.3 dB Q 3
Filter 7: ON PK Fc 3800 Hz Gain 6.5 dB Q 0.9
Filter 8: ON PK Fc 5500 Hz Gain -1.5 dB Q 3
Filter 9: ON HS Fc 9500 Hz Gain 3 dB
Filter 10: ON PK Fc 17100 Hz Gain -10 dB Q 4 -
nLali
őstag
válasz
lezso6 #110424 üzenetére
Vagy hagyni a csudába, hogy az emberek kedvük szerint beszélgessenek fejhallgató erősítőkről és dacokról.
Nem ellenőriztem, de vallás csoportban sem csak papok, főzős csoportban sem csak szakácsok beszélgetnek. Ott a műszaki topic. Az hifis és szakmai is. Majd akinek ez nem felel meg az alacsony színvonal miatt, az át fárad oda tudásért. Mit erölködtök, nem értem. -
nLali
őstag
Biztos, hogy valódi, megoldandó probléma, amit kifogásolsz?
Értékelhető ez a megjobbító szándék, de marginális kisebbség képviseli ezt az álláspontot.
A többiek szerintem kb jól érzik itt magukat.
Miért nem javasolsz egy szakmai összefoglalót? Annak megírását? Mindjárt költözzön társalgós topikba mindenki.. -
nLali
őstag
-
nLali
őstag
Ne tévesszen meg, hogy a prohardver fórum kategorizálásában ez szakmai topikok közé van sorolva.
Ez nem szakmai topik. A topik témája iránt eseti vagy rendszeres érdeklődést mutató emberek társalgója.
Nem egy neves szakmai folyóiratot olvasunk, hanem fórumban beszélgetünk.
Néha örülök, hogy mennyi új hsz. Aztán csalódok, hogy megint egymás lenéző győzködéséből van a legtöbb hsz. -
nLali
őstag
válasz
Bogyó bá' #109671 üzenetére
Nem, nem nehéz. Én tényleg élvezem. Egyik oldallal sem vagyok előítéletes. Akkuról táplálva jobbnak gondolom az erősítőmet, mint adapterről. Amikor Berci az USB panelon megszűrte az órák tápját, jobbnak hallottam a teret.
De többször buktam már bele, hogy hetek óta jobbnak hallott kábelről utólag tudtam meg, hogy még mindig az előző van bedugva, csak elfelejtettem. -
nLali
őstag
Easy. Ebben a topicban számít a tárhely, a csillapítás, a kábel, a lejátszó szoftver, stb.. Ugyan ebben a topicban az EQ legtöbb, de szinte minden változata roncsa a hangot.
A másik topicban, hifi műszaki szemmel, na ott nem számít a kábel, de elismert a Dirac lájv és egyéb szoftveres beavatkozások. Ott műszaki beallítottságú emberek elmagyarázzák, hogy mi miért jó és az EQ miért nem ront.
Itt műszaki beállítottságúak elmagyarázzák, hogy az újraórázás miért lehet jó, az EQ miért rossz.Én mindkét csapatot szívesen figyelem. Igyekszem kiátlagolni, amit látok és nem mindig akarom megérteni.
Ezek a fórumok nagyítóí egy-egy témának.
Utcán 100ból 99 ember furcsán nézne a diractól, az órázástól, a szűréstől és a kábelcseretől is.Néha, ha olyat olvasok, amivel nem értek egyet/nem is értem/ úgysincs rá épp pénz, akkor a következőket szoktam csinálni :
A H és M mássalhangzókat megpróbálom csukott szájjal kimondani, ezzel egyidőben a fejem jobbra billentem, a bal szemöldökömet megemelem és egy pillanatra a jobb és bal válamat megemelem, aztán visszaengedem. Aztán görgetek tovább. Megtanultam, hogy a fórumot frázishelyesen kell olvasni. -
nLali
őstag
válasz
bajnokpityu #109462 üzenetére
Nem céloztam semmire, csak úgy emlékeztem, hogy komolyabb vasakat használtál. Épp ezért nem is gondoltam, hogy "fost" hallgatsz.
Milyen eszközt sikerült olcsóbbra cserélni? -
nLali
őstag
válasz
bajnokpityu #109458 üzenetére
Nem Trinnov kütyük magasságában játszottál régebben?
-
nLali
őstag
válasz
bkercso #109455 üzenetére
Egyszerű, melyik ez: a legdrágább, amire pénzed van, és amiről minden reviwer jót mond.
Gyanítom, hogy a legtöbb embernél így van. Ha valami háborúszerűség miatt a bevétel megcsappanna, akkor a kettővel ezelőtti erősítő is jó lenne az embereknek. Ha a bevétel többszöröződne, akkor a ma jónak gondolt erősítő holnap már nem volna elég szép.Sok erősítő lehetne endgame, ha nem fórumozna a felhasználó.
Te és még pár ember szerintem másik halmazban vagytok fejlesztőként. Az jó, hogy van mit fejleszteni és nincs kész az objektíven endgame erősítő. -
nLali
őstag
válasz
bajnokpityu #109453 üzenetére
Troll aki mást gondol?
Objektív nem lehet, ebben gondolom egyetértünk. Szubjektív miért nincs szerinted? -
nLali
őstag
válasz
Bogyó bá' #109122 üzenetére
Kíváncsiságból mérj rá a dakokban az USB csatlakozó tápjára.
Úgy vettem észre, hogy az 5V nem mindig pontosan 5V. Inkább valahol 4.7V - 5.3V között. Lehet, hogy tévedek, de az az észrevételem, hogy lehet különbség hangban.
Vannak olyan usb csatlakozók, ami terheletlenül 5v, vagy 5.3V is akár, de amint kap terhelést, mindjárt beesik 5V alá. -
-
nLali
őstag
válasz
kecstama #109001 üzenetére
Néhány darab kész van, csak nincs fotózva. Hétvégén pótolom. Kedvencem az ébenfa lesz.
Kisérleteztem lakkal, olajjal, páccal és nem mind néz ki jól.
Picit nagyobb méretben jól mutat a fa, de ennyire kis méretben nem mutatja meg magát. Főleg, hogy a poti gombja is nagyot takar.
Jövök a képekkel. -
nLali
őstag
válasz
btraven #108999 üzenetére
Mai árak mellett valszeg sehogy...Legutóbbi fejestalin binatone erősítője megtetszett. Javasolta, hogy építsük meg. Egy huszasból kijön. Ja, akkor kijött, amikor ő összerakta.
Mire mi a cimborákkal összeraktuk, addigra a 60-hoz közelített az anyagár.
Lehmann BCL klón. Fél évig hirdetttem 40-50 körül és még 5 ezret se ajánlottak érte..Dorien : Fekete/szürke szerűt tudok, ilyen módszerrel. : [link] Tudok rá grafikát maszkolni és a kimaradt részt így feketíteni, de én nem kézzel, hanem lézerrel készítem a maszkolást.
Egyedi gyártásban, ennek megfelelő árral. Vagy grafika nélkül ez a kopottas fekete.
Bkercso : 1-2 óra/db tempóban készül. 10-50 darabot sokkal gyorsabban lehetne gyártani, de 1-2 darabra így jön ki. Hobbitársaknak, hobbiból pár darab készül majd.
Ilyen mennyiségeknél felesleges üzleti modellben gondolkodni.Lehet még csinálni UV nyomtatással szineset, mintásat is. Ott lakkozással domború mintát is fel tudnak építeni. Ebből az előlapból 30-40 darab lenne a minimum rendelés. Annál kevesebbért nem kapcsolják be a nyomtatót. Ha lenne UV nyomtatóm (8-10MFT) én 1-1 darabokat is csinálnék.
-
nLali
őstag
válasz
RetepNyaraB #108993 üzenetére
Köszi!
"Nem kell ide szakember, itt vagyok én " jeligére én kezdtem el a polírozást, ráadásul Parkside géppel és olcsó papírral. Jövőhéten lesz Bosch excenteres csiszoló márkás, autófényezőknél használt kellékekkel és hozzá való tanácsokkal. Aztán a végén filckorong és polírpaszta majd tükröt csinál az egészből. Vagyis nem a végén, mert a vége egy eloxáláshoz hasonló eljárás lesz, amitől elsárgul majd a fénye.
Mostani munkahelyen van hozzáférésem cnc plazmához, esztergához, élhajlítóhoz, lemezollóhoz...tulajdonképp sokminden megoldható, de nagyon alapanyag és munkaóraigényes a kisérletezés. Konkrét terv nélkül legfeljebb maradék anyagokból érdemes dolgozni. Minden gép mellett más-más ember áll és mindenkitől szívességet kell kérni kb...
A saját nagy erősítőm burkolata, szégyenlem, de kb 5-6 éve kigondolás alatt áll.. -
nLali
őstag
Alakul a rozsdamentes MicroFluent előlap!
Polírozás még nincs kész, illetve valami elektrokémiai eljárással sárgítani is szeretném, de ezek átcsúsznak jövőhétre.
Lesz még munka ezekkel, de élvezem.
A plusz tömeg jól áll ezeknek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- MSI Z390-A PRO / Beszámítás OK!
- Gigabyte B550I Aorus PRO AX ITX / Beszámítás OK!
- Corsair Vengeance RGB Pro 2x8GB 3200MHz DDR4 kit / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest