- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkercso
nagyúr
válasz
Wolfskin #111286 üzenetére
Szerintem kicsit túl van dramatizálva ez az időzítésbeli kalamajka.
De ha el akarod kerülni, akkor próbálj a 300-3000Hz tartományon kívül keresztezni, ahol kevésbé érzékeny a hallás.
A DBX 223 XL-el a legnagyobb gond az lehetett, hogy tele volt a jelút gagyi kondenzátorral - ahogyan a mini-DSP-kben is. Én vagy NP0 kondikból építenék aktív váltót (jó kérdés, hol kapsz ilyet minőségit, de létezik), vagy használnék passzívat, hasonlóan jó kondikból. Bár 400Hz alacsony frekvencia, amihez nagy tekercsek kellenek - vagyis +1 az aktív váltónak így. De a vacak ADC/DAC a miniDSP-ben szerintem nem zenélésre való. -
-NoVa-
veterán
válasz
Wolfskin #107214 üzenetére
Q15 vs Gryphon:
Két nagyon eltérő eszköz csak látszólag ugyanarra a feladatra. A Gryphon még éppenhogy zsebrevágató méretű, a Q15 már nem. Persze a Gryphont sincs értelme így használni, arra a BTR15 / ifi Go Blu való. Mindkettő elég könnyű és apró ahhoz, hogy notebook mellett bárhol elővehető forrásként működjenek. Fizikailag, ergonómiailag, kinézetben és építési minőségben az ifi egyértelműen jobb, átgondoltabb design. A FiiO be/kikapcsológombját pl rendszeresen megnyomom ha meg akarom fogni, arrébbtenni az asztalon, vagy csak meg akarom támasztani miközben bedugok egy fülest. A hangerőszabályzója is kicsit jobban hozzáférhető, könnyebb tekerni. A vékony hosszúkás kijelző védettebb, mint a FiiO méretesebb szélesebb üvegje. Hallottam már berepedt üvegű példányokról, vigyázni kell rá. Bízom magamban, de megemlítem.Szóval kézbe véve, nyomkodva egyértelmű a Gryphon jobb.
Ki-bemenetek terén is. Analóg vonalbemenetet a Q15 nem tud, a Gryphon pedig 3.5 és 4.4mm-en is fogad. Digitálisból mindkettő működik USB-n és S/PDIF-en is remekül. Az sem hátrány, hogy a Gryphon hátul adja a vonalkimenetet, így nem áll ki belőle elöl is csatlakozó, ha DAC-ként van használva. Általában asztali USB forrásként mennek iPurifier 3 mögül, a Gryphonnál kicsit több lehetőséget ad az, hogy egy gyengébb DAP-ot kiegészítő erősítőként megtámogasson.
De a lényeg, a hang. Dícsértem már régebben sokat a Gryphont, szeretem a Burr Brown implementációját. Kellemesen finom, visszafogott de nem tompa magastartománnyal, meleg, telt hanggal. Azaz színez, de átgondolt koncepcióval. Jól áll a HE400SE-nek, Sennheisereknek a karaktere, de...
A legjobb füleseim pont transzparens, energikus, nem színezett forrással működnek a legjobban. Mind Tulku G7-ese, mind a Beyerdynamic Xelento 2 sokat veszít az élvezhetőségéből a Gryphonról. Ami a HifiMan-nek jól áll, a Hemp-nél még belefér, ezeknél szétesik a valóságreprezentáció és újra felvételt hallgatok előadás helyett.Szóval hiába tartom többre a Gryphont sok téren, láncba kerülve nem feltétlenül jó választás. Bezzeg ha az elektrosztatikus IEM-em dugom rá, azzal a FiiO lapos és unalmas, az ifi pedig megtölti energiával. Az analóg XBass/XSpace is szimpatikusabb, mint a Q15-ön PEQ-val bohóckodva szétverni a digitális streamet.
A 620 Ohmos bigyómnak egyértelműen jobban áll a több erő, ott a FiiO dominál. Vagy a Gryphon vonalkimenetén át hajtva a Spartan.
Szóval azt terveztem, hogy kipróbálom a Q15-öt, aztán eladom azt, amelyik kevésbé tetszik. Ehelyett most itt vagyok két egyenként is legitim, de teljesen különböző ízesítésű cuccal. Pont mint DAP-ok terén az A&K SR35 és a HiBy RS2, mindkettő fantasztikus, máshogy. Hangulatfüggő.
A helyes megfejtés valószínűleg az lesz, hogy veszek egy nagy levegőt, és elengedem az EJ07 elektrosztatikus fülest, a HE400SE-t, és a Gryphont, jobb pillanatokban sikerül a gyűjtőszenvedélyem racionálisan hátraszorítani. Ne kérdezd meg, hogy miért van 2 Beyerdynamic Xelento-m...
-
-NoVa-
veterán
válasz
Wolfskin #107214 üzenetére
Fekete, a szürke butábban nézne ki a zöldeskék Miter bőrtokkal :)
Még nem jött meg, majd dokumentálom, ha hozta a posta. A Q7-en láttam a gyári barna bőrtokot, elég elrettentően nézett ki. A Gryphonon is Mitert használok, minőségi precizen legyártott tartós darab. A HiBy gyári bőrtokja ragacsosra bomlott hamar, a Miter meg újszerű.
Hangról írok holnap bővebbet, aludni sem árt néha.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Wolfskin #107208 üzenetére
Esélyesen line out módban nem számít a gain. Céleszközként, nem pusztán DAC-ként használva a 4.4 kimenetén szoktam 600 Ohm-os cuccal hallgatni, ott nagyon sokat tisztít rajta az, ha kap egy PD töltőt a táp bemenetére, és persze az UH gain is jól jön hozzá.
Vonalra jobban szeretem a Cayin-t használni, az a kis gyösz lenyűgözött. Meg méretéből adódóan is jobban illik egy in-line felépítésbe. -
bkercso
nagyúr
válasz
Wolfskin #107190 üzenetére
Mielőtt sok fantázia születne róla, gyorsan ideírom, hogy a Yellow még nem létezik, és nem is biztos, hogy a közeljövőben fog. Egy korai prototípust tettem Wolfskin DAC-jába.
A 3-pólusúan kompenzált szériát neveztem Yellow-nak, de nem biztos, hogy ilyesmire szükség lesz, miután a bemeneti fokozatot updatelem. Jelenleg ez zajlik és bíztatóak az eredmények. De ennek prototípusai (ahogyan a Yellow-é is) nem univerzális OPÁ-k, így eleve nem tervezem őket kiadni a kezemből. -
-NoVa-
veterán
válasz
Wolfskin #106672 üzenetére
Érdekes, na. Majd összeáll, HW-ben jók, mostanság a hangzást is elkapták újra, az SW teamjük viszont valami hihetetlen amatőr banda.
Gyanítom az MQA mód csak annyit tesz, hogy a PEQ torzításmentessége miatt visszafogott digitális hangerő tartalékot kinullázza, az énféle elborultabb népek miatt, akik EQ helyett az eszköz - kábel - DAC szinergiát rakják össze tökéletesre analóg módon.
Beszerzek tőlük lassan egy BTR15-öt, szerintem ideálisabb utazó páros a Xelento 2 alá, mint a Go Blu, az inkább nagyobb ellenállású cuccokkal szól jól.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Wolfskin #106665 üzenetére
Nincs kockázata, jellemzően az app letolja a fw-t bluetoothon át, az eszköz validálja, és amikor minden stimmel, lefuttatja. FiiO Control app-ban eléggé triviális dolog.
A boltban meg egyértelmű, hogy valamikor legyártáskori FW-vel jön a cucc, nem frissítik csomagoláskor/szállítás után. -
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #106656 üzenetére
Kezd célegyenesbe érni a Fiio Q15 probléma
Amit sikerült megoldani:
• a percenkénti pause-ra állítás: az akku háttérben futó alkalmazások optimalizálása alól ki kell venni a zene lejátszó appot.
• A BT csatlakozás az utóbbi párt napban sikeres volt, nem volt jellemző a torz, recsegő felcsatlakozás
• A telefonhoz csatlakozási problémában azonban nem jártam sikerrel. Az USB aljzat megtisztítása sem vezetett eredményre.Szétnéztem a neten, az eset neme gyedi. Ugyanezzel a próbáméval mások is küzdenek és még csak nem is a telefon korszerűsége a probléma, egy vadonatúj Samsung S24+ ugyanezt a jelenséget produkálja.
link link
Ugyanez ezen a viedón desktopn-ON módban skerült csatlakozni (9:30)
Ez azonban lehet véletlen műve is. Az eddigi tapasztalatok, ami után sikerült csatlakozni:
• Erős belefújás a telefon USB csatlakozójába
• Extra tápkábel bedugása
• PC-vel való csatlakoztatás
Sajnos egyik eljárás sem szignifikáns, vagy akárcsak megismételhető, ezek egyedi, inkább a véletlennek betudható pozitív események.A legvalószínűbb ok, a firmware hiba
A legújabb Q15 xmos v1.82 firmware content:
1. Added custom PEQ (Parametric Equalizer) function in USB decoding mode;
2. Added switch option for MQA mode;
3. Fixed the issue of excessive power consumption when connecting Samsung
phones in PHONE MODE;
4. Optimized the logic for selecting EQ between the Q15 and Fiio Control App;
5. Miscellaneous performance improvements.A DAC firmware verzióját nem tudom megnézni, mindenesetre a készülék dátuma 2023.12.1. Az utolsó update a Fioo honlapra hivatkozva: 2023.11.22.
Most visszaviszem a boltba, mert a firmware frissítés kockázatát nem akarom vállalni.
-
válasz
Wolfskin #106652 üzenetére
(ha nem kábel a ludas)
UAPP-ban:
Settings -> USB audio tweaks
Itt próbálgasd a különböző lehetőségeket, van néhány, ami pont ilyen esetekre van (Force one packet per transfer, USB tweak 2, Buffer size, USB device speed).Ha nem jutsz dűlőre, vedd fel a kapcsolatot a fejlesztővel, segítőkész, nekem is volt egyszer problémám, küldtem logot, csinált custom buildeket, egy nap alatt javította.
-
-
-NoVa-
veterán
válasz
Wolfskin #106406 üzenetére
Ha a Q3 3.5mm-ébe dugsz vonalat bemenetként használva, amit a 4.4mm kimenetén át ad ki tovább erősítve, akkor lehet olyat, USB-n nem. Ott nyugodtan adj be neki 100% digitális jelszintet. A hangerőszabályzója digitális, hogy elkerülje a két csatorna elcsúszását érzékeny in-ear cuccokkal alacsony hamgerőn, az szép előrelépés volt a maga idejében, de a tere kissé szűkebb, kompresszáltabb, mint az újabb generációs cuccoké.
-
bkercso
nagyúr
válasz
Wolfskin #106404 üzenetére
A teló csak digitálisan állíthatja. Ha a Q3 hangerőszabályzója független, akkor valószínűleg a DAC-chipen belül van egy analóg hangerőszab. Szerintem digitálisan 20dB-nél nem érdemes többet halkítani (24 bites átvitelnél, 16 bitnél semmit). 20dB az kb. 3 bit. 20 bitig még elhallok.
Hallgasd meg, hiszen ott van nálad. Kétesélyes szerintem, melyik a jobb. A chipen belüli ellenállások nem lehetnek olyan jó minőségűek, mert integrálni csak vackabbat lehet a fémrétegnél, ha jól tudom, szóval sanszos, hogy a digit lesz a befutó..
-
Ear001
addikt
válasz
Wolfskin #106323 üzenetére
Az 1800 fontos árból kábé 1700 a UI, hogy egy tekerőgombbal, meg 100 kicsi leddel el lehessen vezérelni.
Semmi nincs benne, amit a 80-as években a japánok ne találtak volna ki, és a kicsit drágább hifitornyokhoz ne lehetett volna megvenni a Technicstől vagy a Mitsubishitől.
Annyira komoly lemezjátszó, hogy alulról a második legolcsóbb, nem egészen 20 000 forintos AT hangszedő van beépítve, meg egy IC-s phono elektronika. Ez utóbbit megkerülni nem lehet, a hangszedőt meg jobbra cserélni. Pont olyan, mint a MagLev, ugyan így közösségi finanszírozásból jött össze nyögvenyelősen, jól néz ki, mert dizájnerek csinálták, műszakilag meg csak a kinézet van kitalálva, a lemezjátszás csak azon a szinten, hogy éppen hogy működjön, össze is dőlt az a project.
-
bkercso
nagyúr
válasz
Wolfskin #106330 üzenetére
Mármint MomentDAC MKII-re gondolsz? Abban van egy ASRC, igen.
A jitterrel nem érdemes foglalkozni, mert se azt nem tudjuk, hogy ez most RMS, peak-to-peak vagy mégis mi, se a frekvenciatartományt, amire integrálták. Ezek nélkül még a nagyságrend is semmitmondó.
stellaz: Igaz, ott a pont!
-
nLali
őstag
válasz
Wolfskin #106324 üzenetére
Nem vagyok "kábeltagadó". Igaz, az én véleményem kicsit kilóg. Azokban a rendszerekben, amiket volt szerencsém hallgatni, talán a kábeleknek volt a legkisebb jelentősége. Nem mondom, hogy nincs, de nekem nincs vele sok tapasztalatom.
Illetve hallottam már ún. seggreülős hangot, de ott meg pont valami házilag készült kábelek voltak.
Ezért ajánlottam azt, amit. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Wolfskin #106323 üzenetére
A tű nem csak "lefelé" meg "felfelé" megy (azzal nem is lehetne két csatornát rögzíteni), hanem oldalirányba is. A két csatorna egymással 90 fokos szöget zár be a függőlegesre szimmetrikusan. Nem véletlen, hogy már-már külön tudomány a lemezjátszókat helyesen beállítani, amibe a vízszintezés is masszívan beletartozik. Ha függőlegesen van a lemez(játszó), azzal csak újabb problémákat generálnak.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #106319 üzenetére
Amit még találtam:
A QED Refernce
• valódi "üveg" , Glass Opticval Fibre (GOF), az anyaga boro-silicate,
• 210 x 50 micron optikai szálból áll
• a csillapítása 0.03dB/m,
• Ultra Low Jitter (30ps, jelentsen az bármit is,A QED Performanc
• "Plastic Optical Fibre (POF) core of acrylic glass",
• a csillapítása 015dB/m
• Very Low Jitter (50ps)A Kácsa KCS-OP01
• 7000 optikai szálból áll,
• de az is ugyanaz az akril (plasztik) POFennyi az összes fellelhető adat
Hogy ez mennyire hallható,. vagy hallatlan...
-
bkercso
nagyúr
válasz
Wolfskin #100063 üzenetére
Szerintem jobb az SSD-t kapcsolóüzemű PC-tápról járatni, mint az USB-kártyáéval közösről. Nem próbáltam, de valószínűnek tűnik. Egy külön lineáris táp biztosan nem rosszabb, de nem tudom, hogy jobb lenne-e.
2.2. Ha az USB-kártyának van dedikált tápja, akkor nem feltétlen kell külön táp. A Bodor-kártyán van külön LDO-ja az órának, így talán nem akkora gond, ha USB-ről táplálsz.De sajna szerintem nehéz 100%-ra megválaszolni ezeket, mert szituációfüggő is. Ki kellene próbálni.
-
Ear001
addikt
válasz
Wolfskin #97095 üzenetére
Engedd el. Ezek a klónnak mondott cuccok csak külsőségben próbálnak hasonlítani, abban is kevesebb, mint több sikerrel.
Volt nálam Oyaide, ieGo, Furutech "klón" csati. Hát fényképen hasonlít, de semmi más. Már a műanyag ház is, más, a csavarok, befogas, a csatlakozók súlya, színe stb.
Kábelnél dettó. Hozzám főleg AN-t hordtak, de már a szigwtelés színe, tapintása, a felirat sem stimmel, a belső sxerkezet sem, forrasztva egész más stb.
Szóval ezek nem klónik, nem ugyan azon a gyártósorin készült nem márkázott cuccok, hanem valamire hasonlítani akaró hamisítványok. Kár velük foglalkozni, kábé minden ártartományban találni jó cuccokat, amik nem átverni akarnak.
-
bkercso
nagyúr
válasz
Wolfskin #97097 üzenetére
Nem poénból írtam, csak mással nemigen lehet megnézni szerintem. Ha van BME-s kapcsolatod, akkor szerintem összehozható egy ilyen teszt, mert maga a mérés nem nagy idő, 20 percben szerintem benne van, ha a csiszolatot előtte elkészíted. Az se ördöngősség: gyantába öntés és csiszológépezés.
Vagy az egyszerűbb vizsgálat: meghallgatod, mit tud és eldöntöd, kell-e annyiért vagy sem.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Wolfskin #97095 üzenetére
Nagyon vegyes a kép (én csak az Ali-ról vettem a kábeleimet az utóbbi fél évben).
Az ATAUDIO közepes árú, saját márkás kábelei (RCA, hangszórókábel, hálózati tápkábel) nekem például nagyon bejöttek. Tiszta, dús, és meglepően zenei hangzásak)
Hamis NORDOST kábeleket is vettem (fillérekért az eredetihez képest): az USB kábel bevált, a hamis NORDOST BLUE HEAVEN hangszóró kábel viszont nagyon nem. Ez utóbbi első bekapcsolásra lélegzetelállítóan teres, részletező, de pár óra után rájössz, hogy mélyhiányos és hosszabb távon baromi fárasztó hallgatni, csörömpölős. Ment is a fiókba, elővettem az előbb említett ATAUDIO-t. Nem állítom hogy a kábel volt a x@r, de hogy az én rendszerembe nagyon nem illeszkedett, az tuti....
-
-NoVa-
veterán
válasz
Wolfskin #92384 üzenetére
Chiphiány, alkatrészhiány, AKM gyár leégés miatti kevesebb gyártó miatti még nagyobb hiány, és a konténerhiány meg az üzemanyagár miatti szállítási díjak elszállása alkatrészenként, ez mind együtt durva áremeléseket hozott. És ez most még fokozódhat egy darabig, pár komolyabb ágazat mostanáig még a tartalékaiból elvolt, de lassan kezdődnek a gyártósor leállások. Autóipar, kijelzők, stb.
És még az igény is megnőtt az otthoni minőségi zenére a sok homeoffice miatt.
-
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
Wolfskin #92334 üzenetére
A Philips 304, a CD100, Marantz CD-74, 84, ezek jó hangú lejàtszók a régiek közül. A 304 is a 100-as mellett jól tuningolható, amitől nagyot tudnak lépni előre, de a tuning ára elég húzós is tud lenni, amit nem biztos, hogy ér manapság egy CD lejátszó szerintem, persze kinek mi. Takács Jenőt kell megkérdezni, ő csinálja a tuningot és nála van több csomag (szint), mondjuk úgy kb. 100-500eFt-ig. Illetve nála meg is hallgatható, hogy milyen egy full tuningos darab.
-
Tulku
veterán
válasz
Wolfskin #92334 üzenetére
304-es volt dual 1540-el...kellemes hang, nem lehet belekötni...
Ne a mosódern, nagy dinamikájú CD játstzókra gondolj...sokkal közelebb van az LP-het mint azok...bár azért nem LP meg van a digit íz, de kevésbé mint manapság...
Nem mindenkinek jön be...
Én Naim CD S2-vel hallgattam össze ott a Naim nyert...de az más árkategória... -
alphamooncam
őstag
válasz
Wolfskin #88237 üzenetére
"Szerintem minden PC alaplaplapon van alaplapi hangkártya."
Nem úgy értettem, nyilván alap dolog, hogy a mai PC-kben van hangkártya.Úgy értettem, hogy sosem bíztam annyira a belső, kiegészítő hangkártyák teljesítményében, hogy beszerezzek, vagy csak kipróbáljak egyet is.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Wolfskin #88223 üzenetére
"Szerintem az USB-nek annyi a lényege, hogy a spdif jelet hol "állítod elő": az alaplapi vagy pci(e) hangkártyán, vagy az egészet kiviszed a gépből egy usb kábellel, és azon kívül történik meg a konverzió."
Sokáig agyaltam, keresgéltem mire a mostani formációra akadtam.Azt gondolom, hogy az S/PDIF jel előállításához felesleges plusz lépés USB (kábelt) használni, ami kikerülhetetlenül minőségromláshoz vezet.
Szerintem.
-
Mathiask
senior tag
válasz
Wolfskin #88193 üzenetére
Hát akkor vagy usb to spdif átalakító kell, vagy az rpi + digi hat. Ez utóbbinál rákereshetsz a hifiberry, allo, ian canada szavakra a linkelt zenelejátszó építése, hifi, audiokulrúra topicokban. Ezek egész jó kimenetet produkálnak. Ár értékben pl a sima allo digione hat valószínűleg elég jó, de a határ a csillagos ég, pl ian canadáéval szerintem el lehet menni 200e ft fölé is menni.
Az első opciónál pedig az ebay, amazonon keress rá a Usb to spdif -re, ezek a legolcsóbb opciók. Némelyik, kicsit drágábban, már egész jó clockkal rendelkezik. A következő szint a márkásabb konverterek, pl singxer f1. De millió más gyártónak van ilyenje. És pl az említett singxer is elmegy a drágább cuccok irányába pl su-6.
Szóval mindkét megoldásnál az egészen olcsó szinttől van kínálat egészen a csillagos égig. -
Mathiask
senior tag
válasz
Wolfskin #88188 üzenetére
"kérdés, hogy mi a legjobb megoldás táplálni a DAC-ot. "
No, de milyen dacot? Mert van amelyik usbről jobb, van amelyik koaxról. Ahogy én láttam régebben az usb megvalósítása még nem volt olyan jó, mint a többi bemenet, tanulgatták még a gyártók. Aztán fordult a kocka és már megjelentek olyan dacok amelyek jobbak voltak usbről, mint a többi bemeneteikről. Mára a friss, jó minőségű dacoknál meg már mindegyik bemenetről képesek elérni az ugyanolyan jó teljesítményt.
Szóval mi is a dacod? -
s4tch
veterán
válasz
Wolfskin #88178 üzenetére
Úgy látom, hogy aki a pc mellett teszi le a voksát, az általában ott kezdi, hogy szerez egy audio célra épített usb kártyát, és rendesen megtápolja a gépet. Aztán jön a szoftver: kiherélt windows szerver vagy valamelyik cél-linux, majd a lejátszó szoftver. Aztán kitalálja az ember, hogy jó lenne kipróbálni a dual pc-s felállást.
Aztán eladja az egész kócerájt, és vesz egy jobb streamert.
Viccet félretéve, egy kulturált, modern, minőségi usb dac már jó tud lenni. Nekem volt Terratec kártya, usb-s és pci csatolós is (utóbbi még mindig megvan valahol), a frissebb, modern usb vevővel rendelkező kártyák egyszerűen jobbak. Sokat ezek közül is meg lehet tápolni minőségi lineáris táppal. A thunderbolt csatlakozással én is szemeztem, ugyanis van pár jobb stúdiós interface, ami usb-vel nem is érhető el - viszont ezt a tapasztaltabbak windows mellé nem javasolják.
Ha viszonylag olcsón akarsz jó minőségű analóg jelet, akkor egy lineáris táp, raspberry pi, rá valami jobb coax kimenetes hat, mögé egy coax bemenetes dac is jó alternatíva lehet. Szoftver is van hozzá dögivel. Szaktopik: [link]
-
bkercso
nagyúr
válasz
Wolfskin #60717 üzenetére
Hány V és hány A kell? Én elektronikai üzletben keresnék (pl. ElektroKontha) olyan állítható kapcsolóüzemű adaptert, ami tud min 3A-t (vannak 5A-esek is). Ezek 9-15V közt állíthatóak általában.
De ehhez és ehhez pl. adnak adaptert. Azonban a legtöbben ez a TPA3116 chip van, aminek min. 3,2 ohmos terhelés kell. Én inkább valami 2ohmot stabilan hajtani képeset dolgot vennék 3ohmhoz.Ennek a sztereó ága stabilan bír 1,6ohmot, a mélynyomója pedig 3,2ohmot az IC adatlapja szerint (TDA2005). A hozzá adott adapter szerintem 12V-os lehet (vagy 13,%V-os?), ezt érdemes lehet cserélni valami minőségibb (nem aliexpresses "hozzá adott") 15V-osra.
A sztereó ágon 12V-on 5W, 15V-on 8W érhető el 3,2ohmra. A mélynyomó ágon rendre 12W és 25W (szinuszos, az RMS kicsit nagyobb lehet).Milyen 13cm-es drivert szerelnek 3ohmosra?
-
-
törölt tag
válasz
Wolfskin #46620 üzenetére
Egyébként ha veszel egy ilyen Q1-et, vagy akár feljebb valami DX50, X5 jellegű DAP-ot, azt is tudod használni külső hangkártyaként a laptoppal, szóval az a SB felesleges lesz, ami most van. Illetve egy dolog miatt talán nem, hogy az ilyen DAP-ok nem működnek mikrofon bemenetként, szóval arra a laptop saját mikrofonját, vagy a mikrofon bemenetet kell használni.
Persze azt próbáld azért ki, hogy hangban neked megfelelő-e egy ilyen a SB után, de elviekben lehet helyette használni. -
Tin
veterán
válasz
Wolfskin #46620 üzenetére
hát semennyire, pont ez a lényege. saját aksija van. van egy kapcsoló rajta, hogy az usb-ről vegyen áramot (töltsöm + az hajtsa meg), vagy onnan csak az adatot vegye a lejátszáshoz, de a saját aksiját használja.
a line outját amúgy nem tudom, mennyire erős. nekem aktív monitorjaim vannak, de nem próbáltam még azzal. annál meg kb mindegy is, mert aktív
-
Tin
veterán
válasz
Wolfskin #46613 üzenetére
a dap az ideális, ha sokat hallgatsz zenét mozgás közben, de én pl. sose vennék dapot, mert mindig gépnél hallgatok zenét meló közben, ott viszont sokat. csak a gép sokszor változik, melófüggő
galaxy s-nek állítólag bitang jó dac-ja volt. nekem volt még régen pár hónapig, de pont ezt a képességét akkoriban sosem teszteltem. de vannak, akik azért vesznek, hogy rátolják a zenét, és jó minőségben hallgassanak zenét, sztem itt a topikban is vannak ilyenek.
nem ismerem az x-fi 5.1-et. az x-fi hd-t nagyon dícsérik, de azt sem hallottam. a q1-ről meg sztem rajtam kívül nincs senkinek véleménye, de a neten szinte csak pozitívat olvashatsz róla, az árához képest meg főleg. elvileg az x1-nél valamivel jobb is a hangja, bár ez is szubjektív. belül kb ugyanaz, mint az e10k, így hangzásban is kb ott kell legyen.
q1-hez nem kell driver. se win, se max, se android. plug and play. de van winhez asio driver, azzal még jobban szól. ennek az az előnye, hogy van egy ár-érték arányban nagyon jó hordozható erősítőd, ami megüt egy szintet, és bármihez jó. én azért vettem, mert akciósan 20 volt, és semelyik másik ilyen kategóriájú dacamp nem tudta ezt a szolgáltatást, még akkor sem, ha esetleg valamennyivel jobb hangja is volt.
-
Tin
veterán
válasz
Wolfskin #46606 üzenetére
amúgy mire használnád? mert ez a kábelezgetés meg power bankról töltögetés olcsó megoldás a végén egy fél táskányi hardvert vetít előre, ráadásul tök nehézkes kezeléssel
vegyél egy dap-ot, vagy egy olcsóbb, saját aksis fejhallgató erősítőt, azok valók erre. vagy egy galaxy s-t.én pont azért ajánlottam a q1-et, mert bármire használhatod, tud analógról és usb-ről is erősíteni, meghajthatsz vele hangfalakat is (van line out), ráadásul van normális hangerőszabályzója is, és kicsi, könnyű, később használhatod nyaralásnál a hangfalakhoz a laptophoz filmnézésre, vagy akármire. én is pont ezért vettem meg, mert nem lehet vele bukni. az e1 hangját nem ismerem, de úgy emlékszem, arról azért nem zengtek ódákat.
-
Tim82
félisten
válasz
Wolfskin #46606 üzenetére
Inkább ilyesfajta OTG kábellel próbálkozz a Note 3-mal. (Hozzáteszem, Nexus 7 2012-vel nem működött a töltés-része, de az elvileg a Nexus 7 sara.)
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #46602 üzenetére
update:
Eppur si muove! mégis működik!!!
az androidos note3 meghajtja a Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro-t!!! a kábel miatt nem ment tegnap.
a hangja... nem is érdemes összehasonlítani a saját kimenetével... nagyságrendekkel jobb! nem is hogy jobb, hanem van/nincs kategória. pedig csak mp3 van a telón, de egy női énekes + zongorás szám (Kamondy Ágnes lemez) már nagyon meggyőzően szólt.
viszont az aksit eszi, a teljes lemez szerintem kb 20%-t visz le. próbáltam Y kábellel rákötni aksit, de a telót nem tölti, szerintem nem játszik semmi szerepet. eleve az otg adapter (microB-A anya) nem viszi át a töltés. próbáltam jó minőségű (silocon power) A-A-s usb kábellel, de nem tölt. Szóval az a dolog kulcsa. De lehet, hogy az androidban is le van tiltva, vagy adatforgalom, vagy töltés...?a hangerőt sem lehet szabályozni, az x-fi-nek csak ilyen szoftveres szabályzója van, a tárcsa végtelenül forog körbe. a telón lehet levenni a hangerőt, de az nem ront a minőségen?
valóban nagy a fogyasztása, mindenképp saját tápos erősítő/dac a megoldás, vagy a nokia n8-t beizzítani, annak van töltőcsatija. ahhoz nem tudtok olyan appot, ami használható a célra? és olyan erősítőt, ami működik vele? a fiio e7-ről találtam itt infót, hogy igen, de azon kívül semmi...
-
Tin
veterán
válasz
Wolfskin #46596 üzenetére
fiio q1-et nem nagyon ismerik itt, egyrészt elég új dolog, másrészt az itteniek többnyire nem ilyen megoldást keresnek. nekem van, mert tavaly le volt árazva, és a füles mellé amúgy is kellett valami hordozható megoldást, amit notebook-al is tudok használni, így nekem van q1-em.
20-ért vettem én is, szerintem k.vajó. persze van feljebb bőven, de egy alaplapival vagy telefonnal összehasonlítva sokkal tisztább a hangja, nekem bőven elhajtja a 120 ohmos hd555-öt is. alapból tényleg kicsit világos a hangja, de van külön bass kapcsoló, ami zene/füles igény alapján még tud dobni a zenén. és nincs semmi zaja alapból.
az akkuja nem tudom, mennyit bírhat, mert én azóta is gépről használom, de a dobozból kivéve 2 napig használtam (összesen kb 25 órát), mire lemerült, és nem volt teljesen feltöltve. kicsi, hordozható, kényelmes, és még asio drivere is van, amivel még jobban szól.
szóval én nem bántam meg egyáltalán, és a hordozhatósága miatt a jövőben is fogom tudni használni, ha esetleg a dac+amp oldalt upgrade-elem, mert a notebookhoz is tökéletes. én mindenképpen ajánlom, de ha rákeresel külföldi fórumokon (azóta már sokkal több a review), ők is. nem véletlenül. -
törölt tag
-
krichd1
addikt
válasz
Wolfskin #46594 üzenetére
Erre csak azt tudom írni, mint eddig is. A telefonod nem ismerem, így csak tippelni tudok, hogy nagyjából hogy szólhat. Az U3, E7-ről már érthetőbben nem tudom leírni a véleményem, felejtsd el ezeket, ennyi.
A Q1 már szóba jöhet, de attól sem érdemes csodát várni, illetve hasonló a karaktere, mint az E10K-nak, tehát elég világos.
Ha jó hordozható hangrendszert akarsz, akkor egy jó DAP az alap és ehhez még érdemes lenne venned egy jó hordozható fejhallgatót (PX 100, HD555, HD430 nem az), az lenne az igazi előrelépés. -
törölt tag
válasz
Wolfskin #46591 üzenetére
A MiPad egy asztali DAC-ra volt kötve, aminek van saját tápja, de mégis vett fel úgy látszik USB-ről is áramot. A másik lehetőség, hogy maga az a lejátszó app fogyaszt ilyen sokat, mert ugyanaz a DAC most már Lollipop alatt a natív hangszervert használva nem fogyaszt olyan sokat a telefon akksijából. De akármelyik is a valós verzió, sajnos 5.0 alatti rendszerverzióknál elég gányul megy
Múltkor odajött az egyik ilyen hifis boltban egy srác, amikor látta, hoyg telefonról próbálgatom a DAC-okat, és kérdezgetett a dologról, meg kipróbálta ő is egy Mate 7-ről, de valamiért neki nem ment igazán jól, pedig nekem semmi bajom nem volt vele Moto X Play-ről hajtva.Azért írtam a DAP-ot, mert ha összeadod, hogy miket kellene venned, akkor abból már majdnem kijön egy ilyen DAP. Ha még azt is beleszámítod, hogy a Note3-at el tudod adni (feltéve, hogy csak zenére kellene), akkor meg simán kijön.
-
krichd1
addikt
-
törölt tag
válasz
Wolfskin #46589 üzenetére
Én amúgy a helyedben inkább vennék használtan egy DX50-et, X5-öt, vagy valami hasonló kaliberű DAP-ot. Ezzel az USB audio playerrel sem fogsz tudni Spotify-t és egyebeket hallgatni, ha meg csak helyi zene, akkor praktikusabb egy céleszköz, azt gond nélkül tudod tölteni a powerbankkal lejátszás közben.
-
törölt tag
válasz
Wolfskin #46586 üzenetére
Szerintem próbáld ki ezt a lejátszót is, ugyanazt tudja lényegében, csak ingyenes.
Az OTG kábeleknél elvileg van olyan, amivel a telefont tudod tölteni használat közben, de igazság szerint nem sok jót olvastam róluk még eddigOlyan, ami a külső eszköznek ad tápot tudtommal nem létezik, bár hirdetnek pár helyen, de a visszajelzésekből én eddig még csak olyat olvastam, hogy nem működik.
Ráadásul ezek a lejátszók eléggé zabálják az akksit, mert a rendszer audió modulját megkerülve közvetlen USB-vel kommunikálnak. Android 5.x-től van natív USB host és USB audió funkció, az sokkal kevesebb erőforrást eszik, és bármilyen lejátszó appal működik. Csak miheztartás végett, a MiPad a 6000 körüli akksijával olyan 5-6 órát bírta kikapcsolt képernyővel a zenelejátszást Hiby-vel és USB playerrel is.
-
krichd1
addikt
válasz
Wolfskin #46586 üzenetére
Hagyd az U3-at, nem sok mindenre jó. Telefonhoz mindenképp saját akksis DAC+Ampot vegyél, ha a telefont zenehallgatáson kívül másra is akarod használni.
Amúgy a mobiltelefonokat nem nagyon ismerem, így nem tudom megmondani mennyivel szól jobban például a Q1, úgyhogy mindenképp próbáld ki.OTG Y kábellel külső akksival csak bonyolítanád a dolgot a hordozhatóság rovására.
-
krichd1
addikt
válasz
Wolfskin #46583 üzenetére
Szia. A kisebb Sennheiserekhez szerintem jó lenne a Fiio Q1, a HD600, Dt990 Pro sokkal jobbat is megérdemelne.
(#46578) -FreaK-: Nem sokkal drágábban már összerakhatsz egy jó kábelt VDC 268-006-000 vezetékből, ami sokkal jobb lenne, mint a linkelt Kácsa. Ideiglenesen addig használsz átalakítót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Lenovo ThinkPad Yoga 2in1 Touch Laptop! AMD Ryzen 7 PRO 7730U / 16GB 3200MHz / 256GB NVMe
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- Nitro ANV15-52 15.6" FHD IPS i9-13900H RTX 5050 MaxQ 32GB 1TB NVMe gar
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Epson Expression 12000 XL A3 síkágyas fotószkenner
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest