- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
osonte
őstag
válasz
RetepNyaraB #113513 üzenetére
Igen az elég rosszul van megcsinálva, viszont most úgy tűnik, hogy internet akadozás van (szolgáltatói router) és akkor botlik meg a hang, akár durvábban is. Majd jön elvileg egy magasabb kategóriás router a hónap második felében és hozzá egy drágább Intel wifi kártya is, így majd 6GHz-en (ahol egyedüli wifi lesz, nincs zavar) 5.8Gbps kapcsolat fog összejönni, talán ott nem fog akadozni. Majd kiderül.
Jó annak aki saját lakásba/házban lakik, én biztos csinálnák a zenének egy külön vezetéket, dedikált konnektorral...
Amúgy napi 2-3 pattogást sikerül elcsípnem, de reggel például kiderült, hogy a felvételben volt, az a jobbik.
-
lapalapa
senior tag
válasz
RetepNyaraB #113492 üzenetére
Jó ötlet, nálam internet rádió...
Most már nincs kedved? -
osonte
őstag
válasz
RetepNyaraB #113098 üzenetére
Igen, nagyon tetszett az a felépítés, hogy külön van, de a 3x szorzó árban már overkill lett volna. A füles 7ezer Ft, a DAC 25ezer Ft volt és a kábel aminél külön megy az adat és az áram, az szállítással 27ezer Ft lett volna. Még 17ezerig elmentem volna a kábelnél. Viszont már így is érzem, hogy a fülesből nem nagyon lehet többet kipréselni. Plusz ez most nem várt kiadás volt, mert ahogy Bodz fórumtárs is írja 50 ezerből már más DAC-ban gondolkodtam volna (ha azzal tervezek), amihez talán már használható kábel is járt volna.
-
bkercso
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #112890 üzenetére
Hát most készül majd a prototípus, az kézi szerelés lesz, de amúgy persze gyártatva lesz, természetesen. Dehogy kézi!
Nyáron remélem megszületik. A prototípust majd ki lehet próbálni. -
exciplite
tag
válasz
RetepNyaraB #112543 üzenetére
Ez egy bejáratott, hallottam a SUPREME kondisat is, ez a fehér kondis nekem a jobbik, ez persze ízlés dolga. Igen, az valóban egy furi szerzet a bejáratást illetően, de. afehér se semmi, ott csak 2-300 óra, a feketénél meg kb 600. És most így a privát projektem miatt keresgélés közben találtam ennél magasabb bejáratás igényű kondikat is. Mondhatni, hogy a 600 óra nem is kirívóan sok.
-
stellaz
veterán
válasz
RetepNyaraB #109344 üzenetére
köszi
-
bitrograde
senior tag
válasz
RetepNyaraB #109256 üzenetére
Lehet lengyel kisiparit is venni, rendes áron.
-
stellaz
veterán
válasz
RetepNyaraB #109187 üzenetére
Lehet, hogy nem jó a rendszerem, sem az összes többi, amit valaha hallgattam, beleértve a 2 hete hallott 69 ezer eurós HE1-et is. Vagy a fülem nem jó , de élőben meg azért mégiscsak tudok különbséget tenni. A füles a sztereó keverést mondjuk nem tudom, hogy tudja megváltoztatni, mert az első és a 20 sor között óriási eltérés van a bezárt szögek miatt, az már a keveréskor eldől szerintem.
Néha van egy egy zene, ahol van irány, de semmiképp nem olyasmi, amit élőben tapasztalatok.
-
Mathiask
senior tag
válasz
RetepNyaraB #109167 üzenetére
Valaki leírja, hogy 5 a végeredmény és az úgy jött ki, hogy 2+2=5. Erre valaki kijavítja, hogy 2+2=4. Válasz: akkor úgy jött ki az 5, hogy 12/3=5, erre a javítás, hogy 12/3=4. Stb, stb. Majd a végén leírja az eredeti felvető, hogy 2+(6/2)=5. Pipa.
Szerintem az mindenkinek jó, hogy egy adott területről többet tud. Fejlődik, tanul. Mindenki hozzáteszi a tudását. Én örülök, hogy nem az forog már közszájon, hogy pl a switch miatt a bitek változnak, stb, hanem egy olyan magyarázat, amely adott esetben igaz is lehet/lehetne.
A félreértés ott van, hogy azt gondolod az a mondás, hogy "nem is 5 a végeredmény". Pedig az a mondás, hogy "a 2+2=4 nem 5".
Amiről te beszélsz az a másik tapasztalatának támadása, de nem ez történik. Mindenki azt tapasztal, amit akar, azt "Had' tegyék".
De a tapasztalat magyarázatában(!) ejtett tárgyi tévedések megvitatása, adott esetben kijavítása az mindenkinek a fejlődését, tanulását szolgálja. Ez lenne a probléma? -
-NoVa-
veterán
válasz
RetepNyaraB #109167 üzenetére
"a többiek meg szerencsére nem önvezető autókat fejlesztenek
Nana! Kicsit nem vigyázol, elmagyarázom, hogyan kell egy lépéssel haar wavelet transzformációval letisztítani a kameraképet, hogy egységnyi idő alatt sokkal többféle felismerő háló le tudjon futni a kapott adatkupacon
Visszakanyarodva 20 Hz- 20KHz között mérnek valamit, amikor a felvételen 48KHz-ig mindenféle felharmonikus fent van, és visszahat a térábrázolásra, egy arra alkalmas cuccokon hihető teremakkusztikát csinál a fülben, ha nem verjük szét nagyfrekis zajjal. Ok, páran mérnek vízesésdiagramot, de olyan magasan vágják a zajt, ahol megintcsak értelmetlenné válik az egész. Szóval na, vakon tapogatózva 2 dimenziós mintákat veszünk egy 4 dimenzióban értelmezhető dologból. Én inkább fülelek.
Apropó, good news. Kb kijöttem a covidból, asszony még köhög, a héten már tudok foxposra rohangálni.
-
nLali
őstag
válasz
RetepNyaraB #108993 üzenetére
Köszi!
"Nem kell ide szakember, itt vagyok én " jeligére én kezdtem el a polírozást, ráadásul Parkside géppel és olcsó papírral. Jövőhéten lesz Bosch excenteres csiszoló márkás, autófényezőknél használt kellékekkel és hozzá való tanácsokkal. Aztán a végén filckorong és polírpaszta majd tükröt csinál az egészből. Vagyis nem a végén, mert a vége egy eloxáláshoz hasonló eljárás lesz, amitől elsárgul majd a fénye.
Mostani munkahelyen van hozzáférésem cnc plazmához, esztergához, élhajlítóhoz, lemezollóhoz...tulajdonképp sokminden megoldható, de nagyon alapanyag és munkaóraigényes a kisérletezés. Konkrét terv nélkül legfeljebb maradék anyagokból érdemes dolgozni. Minden gép mellett más-más ember áll és mindenkitől szívességet kell kérni kb...
A saját nagy erősítőm burkolata, szégyenlem, de kb 5-6 éve kigondolás alatt áll.. -
btraven
őstag
válasz
RetepNyaraB #108980 üzenetére
R2R-ben? Magában a chip-ben? TDA1543/1704-ben is?
-
-NoVa-
veterán
válasz
RetepNyaraB #108973 üzenetére
"Nekem nem volt még szerencsém olyan keresztbetàpláláshoz, ami ne cseszte vón el a dinamikát is. Ettől még létezhet ilyen."
Az ifi-é elcseszi, majd az XBass-al kompenzálja. Nem tökéletes, de a teljesen bal-jobb oldalra kevert felvételeknél ez is jobb, mint a semmi.
Az A&K semmit nem változtat a hangszínen, dinamikán, az egy valóban jó implementáció. Csak kevesen hallották. Azok dícsérik is. -
Ear001
addikt
válasz
RetepNyaraB #108973 üzenetére
+1. Próbáltam szoftveresen is, meg bkercso erősítőjében is, de engem inkább zavart, hiányérzetet hagy, nem pluszt ad.
-
sNk77
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #108866 üzenetére
Az mit jelent, hogy valaki helikopter?
-
Ba cy lus
addikt
válasz
RetepNyaraB #108866 üzenetére
Miért lennék helikopter? Ennél sokkal erősebb (pozitív) állításokat is megfogalmaztak már HD600-zal kapcsolatban. Egyébként pedig szoktak egyesek négyszögjeleket ráereszteni még a hádéhaccázra is. Semmi extra. Igazából ezen már túl vagyunk, nekem még senki nem mutatott olyan mérést, ami alátámasztaná, hogy a Sennheiser HD600/650 drivere relatíve lassú lenne. Akkor ez az állítás honnan jön? Szerintem marhára keverednek itt a fogalmak. A HD800S-re soha senki nem mondja, hogy lassú, miközben tessék, semmivel sem szebb, sőt. Csakhát az egy világosabb hangkép.
más meg (amit te pont nem szeretsz) nem teszi
Sejtelmem sincs, mire gondolsz, amit nem szeretek, neked nincs, de a hangképet nem mossa össze (már ha nem inkább arról van szó, hogy természetellenesen szétszedi a zenét). -
kecstama
tag
válasz
RetepNyaraB #108834 üzenetére
Ha jól tudom, nekem is olyan tuningolt MFD jutott, a Yaego kondikat is kicseréltem benne Nichikon meg Panasonicokra. (Ez hozott némi javulást az MFD és MFA-nál is, mintha minimálisan javult volna alul-felül, de simán lehet hogy csak placebo volt)
Hülye voltam hogy Y kábel helyett bele akartam építeni a külső tápolást, jó drága lecke volt, de megtanultam hogy jobb tuning nélkül mint sehogy
Mostanában eléggé hívogat a csöves világ, de ha összejön egy MFD3 (vagy egy sima AUX tápos MFD2), tuti marad az MFA. Egyszer valahol csak sikerül meghallgatnom egy jó OTL-t
Végülis ha nem sikerül megcsinálnom az leégetett MFD-t, marad belőle jópár használható passzív alkatrész, ha szerencsém van egy jó USB kártya is. Ezekből tudnék főzni valami belépő csöves Aliexpresses receptet.
Gondolkoztam hogy az MFA-ba operálok egy OPA foglalatot a Blue-nak, Audiphonics-on láttam is hozzá cuccot, de az MFD incidens után szerintem inkább marad ahogy van -
Ba cy lus
addikt
válasz
RetepNyaraB #108834 üzenetére
Igazából nincs olyan mérés, ami alátámasztaná a HD600 lassabb mivoltát. Inkább a meleg-semleges karakter által keltett érzéki csalódás, amit hallani.
-
bkercso
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #108775 üzenetére
Előlapok hangja?! Na, ez valami igazán új nekem is
-
Ear001
addikt
válasz
RetepNyaraB #108753 üzenetére
-
nLali
őstag
válasz
RetepNyaraB #108775 üzenetére
Átlátszó anyagot már előkészítettem, itt állok a gép mellett, de még nem vágom ki. Vagy egy alap üreset kivágok. Plexinél játszani akarok a fénnyel. Ha van rajta gravír valahol, de az anyagba a gyárival egyező módon beledugom a ledet, akkor a gravír világít. A poti alatt szeretnén kivezetni a fényt, vagy esetleg az előlap szélén körbe. A gyári ledded, kis fénnyel max sötétbe látszódna. Majd mutatom. Szerintem az is jól fog kinézni. Ha nem, akkor majd együtt nevetünk.
Köszi a tippet!Még van olyanom, hogy lézerrel gravírozható műbőr. A fekete alap alól ezüst gravírt lehet előcsalni. Az őzbarna anyag alól asszem feketét.
-
nLali
őstag
válasz
RetepNyaraB #108772 üzenetére
Persze. Én simán felragasztom, préselem.
Wenge és zebra fa alapanyagot tudtam venni megfelelő vastagságban. De a vékony is tökéletesen megfelő. Szerintem lakkozva nagyon szép lesz. -
Beri
addikt
válasz
RetepNyaraB #108670 üzenetére
Hallottam alul egyenesebb sennyt, a hd800-at, de az meg alapból szúr felül (oké, nem úgy, mint egy dt990, de zavart). EQ nélkül nem tudnék élni, nem is értem, mért nincs mindenben 2024-ben. Hogy a topic témájánál maradjunk, "nagy", tehát nem mobil amp-dac-okból miben van rendes PEQ (olyanok közül, amikben rendesen van póver is)? Vagy szoftveresen csináljátok PC-n?
-
AdamTaylor
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #108673 üzenetére
youtube musicot es spotifyt neztem. errol a geprol nem tervezek mas forrast, max tidalre ternek at.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
RetepNyaraB #108670 üzenetére
Ettől függetlenül - csak a hallásomra hagyatkozva - valami akkor sem stimmel azzal a párnával, a régebbi HD600-as emlékeimmel sem volt összhangban.
-
Beri
addikt
válasz
RetepNyaraB #108656 üzenetére
600 nem az. VAN mélye bármiről
Nincs annak semmi mélye, max ha felhúzod eq-val.a tétel itt a "kihajcsae" volt. 650 nagyon macerás
Mennyi kakaó kell a 650-nek? -
Ba cy lus
addikt
válasz
RetepNyaraB #108656 üzenetére
Ahhoz a 600-ashoz szerintem érdemes lenne egy másik párnát beszerezni, azzal tényleg nem a legjobb.
Nem tudom, hogy az gyári párna-e egyáltalán, mert ilyen brutális eltérés, amit hallottam, szerintem nem lehet még két különböző revíziójú HD600/650 párna között sem.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
RetepNyaraB #108645 üzenetére
Mind a 600, mind a 650bol volt 2 nagy generáció. A régi membranja ha kintről befelé nézel fekete volt, későbbi meg ezustosen csillogott. A régiek nekem sokkal jobban tetszettek, hiába volt mennyiségre több magas az ujakban.
De bizony tudott a 650 varázslatot, mint a 7000es denon, és nem tudta az utód. Nem szólt pontosan egyik se, de imádtam hallgatni, mert élményt okozott.
-
Polllen
félisten
válasz
RetepNyaraB #108645 üzenetére
A HD600 szól telefonról, de még annyi mély se lesz, mint amennyit tud kellően meghatjva. Meg ha az ember nem szereti a dinamikát, "remek" élmény. Szerintem.
nLali
Nekem azért volt még a műanyag házas - nem is emlékszem már a nevére - fejes erősítője is és hát azért nem adnék arra design award-t. -
lapalapa
senior tag
válasz
RetepNyaraB #108419 üzenetére
Hát ez tényleg sz.r..
-
stellaz
veterán
válasz
RetepNyaraB #108381 üzenetére
jah, nem a hangja miatt, csak ne lógjon feleslegesen a kábel, ha nem muszáj
-
zoltanz
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #108324 üzenetére
Persze zene érzete szubjektív.
Azért beszélhetünk álltalánoságban, régebbi generációk eleinte azért is tarthatták rosszabnak a Cd-t (digitális) médiákat, mert lemezkiadók kezdtek költséghatékonyan hozzáállni a lemezkiadáshoz (vonatkozik ez az LP, Mc -re is) alacsony szintű hangmérnöki munka, Vinyl -eknél vékonyabb, könnyebb lemezek és egy nyomó formát tovább használtak indiai, jugó kiadások.
Erre csak késöbb döbbentek rá mert nem vettek már legtöbben csak Cd-t. Ellensúlyozni kellett a kalóz Mc/Cd -k miatti bevétel kiesést. Nem a Cd-k voltak rosszak, persze eleinte a normális digitális technika is drága volt. Egyszerűen abban az időben volt a mélypont mikor eladásoknál CD -k kerültek többségben. -
-NoVa-
veterán
válasz
RetepNyaraB #108200 üzenetére
Jah, balanced erősítőn nem zárunk rövidre a két földet, de balanced fejeseknél nem gond, hogy a végén a két oldal földje össze lesz kötve unbalanced erősítőre dugva.
-
nLali
őstag
válasz
RetepNyaraB #107939 üzenetére
Fórumos véleményeim miatt 2-3 ember keresett, hogy nem-e adnám el az MFD 2.1-et. Hát eladni csak egy darabot tudtam.
Apróban meg azóta sem láttam.
Nem sűrűn adogatják el. Okkal. Felfelé lépni már zsebbenyúlós nagyon. -
nLali
őstag
válasz
RetepNyaraB #107930 üzenetére
Nekem azt mondta, hogy már nem készít. Azt nem tudom, hogy akkor esetleg készítene-e, ha valaki nagyon győzködné...
Persze csúnya rossz PC.. Nekem megfelel, amíg nem hallok jobb megoldást kompromisszum nélkül : maradhat ez a dac, maradhat pc-re is kötve és azt a bármi más megoldást a pc egerével is billentyűzetével vezérelhetem. Se átkapcsolni, se átdugni ne kelljen.Igen, már valami újra koncentrál. Megvárnám vele, hogy meséljen a jövőről, ha szeretne.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
RetepNyaraB #107814 üzenetére
Hidizs dh80
Topping nx4 -
Polllen
félisten
válasz
20-30k körül egy fiio btr3k korrekt megoldás, eggyel feljebb a btr15.
-
Gijon
senior tag
válasz
Esetleg…, Khadas Tea, nem nincs nekem, de erősen elgondolkodtam rajt. Sima kártya dac volt már tőlük, az nem okozott csalódást. Ennyi pénzért szerintem jó vétel. [link]
-
-NoVa-
veterán
válasz
A FiiO BTR15 levetkőzte az elődök túl karcos, túl digitális, túl kontúros karakterét, és elég jó lett. Phone módban USB-ről nem vesz fel áramot, és USB dongleként működik, de LDAC módban drót nélkül sem rosszabb számottevően, nekem bevált. Biztosan akad jóval olcsóbban is valami, nekemnez ugrotta meg a keresett szintet.
-
Lajos1966
tag
válasz
RetepNyaraB #107184 üzenetére
Igaz csak saját tapasztalat,de Audirvana esetén nekem az Asio,Wasapi,Kernel trióból egyértelműen az Asio hozza a legjobb hangot.
-
BennyRay
tag
válasz
RetepNyaraB #107178 üzenetére
Friss A30 Pro tulajként hadd kérdezzem meg, D50 iii mennyire illik hozzá? Esetleg 100 kHUF környékén milyen más DAC-ot párosítanátok hozzá?
-
decoati
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #106955 üzenetére
Gondolom nem egy cseppkőbarlangban nyomatott Vangelis
-
energomatt
őstag
válasz
RetepNyaraB #106704 üzenetére
Ez például szerintem is pont így van. Én nem tudom, hogy egyre kevesebben leszünk-e, mert ilyen felmérésről nem tudtam eddig, de ez nem is foglalkoztat. Ha rengetegen mások equalizálnak, sőt még hisznek is benne, hogy ez a helyes irány, arról a mi fülünk nem tehet.
Nálam ez kb. 1978 óta így van, amikor is az első erős'tőmből (Oriszter) kiiktattam a hangszínszabályozó részt. -
PuMbA
titán
válasz
RetepNyaraB #106704 üzenetére
Hangfalas rendszereknél tud fontos lenni az EQ. Teletennéd a szobát hatalmas és drága 40Hz-et felfogó basszus csapdákkal vagy fognád és lehúznád EQ-val azt a bizonyos frekit, ami bebúg és ezáltal lemaszkolja és tönkrevágja az egész hangképet? Ez olyan valós eset, ahol EQ nélkül tényleg rosszabb hallgatni a rendszert, mint EQ-val. Amint benyomod az EQ-t, felszabadul a füled
Koncertek esetén is alap tartozék. Minden állomáson bemérik az arénát mikrofonokkal és kiEQ-zzák a hibákat. Rosszul szólnak? Nem. Brutálisan jól szólnak szerintem.
-
Dorien
veterán
válasz
RetepNyaraB #106661 üzenetére
Focal Radiance Bentley-hez dizájnolhatták.
-
stellaz
veterán
válasz
RetepNyaraB #106661 üzenetére
Hát a színe az valóban nem túl meggyőző
Az ilyen gyártói cuccokról egyébként mi az általános tapasztalat? Hozzá hangolják vajon a termékeihez (fejhallgatók), vagy ez kb csak egy egy drágább típusra érvényes maximum?
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
RetepNyaraB #106421 üzenetére
A fosul szóló zenékről jut eszembe..
Aki valamilyen streaming szolgáltatónál van annak érdemes végig hallgatnia az adott zenét ha többször is fent van, mert sokszor hatalmas a különbség köztük...van amelyik csak "szól" meg van amelyik olyan dinamikával rendelkezik, hogy a haját eldobja az ember.
(És most nem feltétlen a "remaster"-elt számokra gondolok). -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #106421 üzenetére
Huszon éve, mielőtt megromlott volna a hallásom, nagy szobában, az akkori cuccaimmal (csöves masszív erősítő, Rogers Ls2a/2 hangdobozokkal), imádtam a szimfonikus zenét. Ma, a 6 m2-es picurka szobácskámban közeltéri zenehallgatással egyszerűen nem szólnak (elég) jól a "nagy volumenű" zenék, nem is hallgatok ilyesmit.
-
bitrograde
senior tag
válasz
RetepNyaraB #106182 üzenetére
Nem is azért mondtam. Nekem is mindenkiről van egy rossz szavam.
Ezt a lemezt szeretem még, tényleg megvillant abból valamit, milyen művek születtek a könyöktérben. Itt egy kis részlet, Roberta Invernizzivel.
De tényleg mi lett a cornettel? Kiszorította a trombita? -
decoati
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #106182 üzenetére
-
bitrograde
senior tag
válasz
RetepNyaraB #106162 üzenetére
Én ezt hallgatom nagyon-nagy lelkesedéssel tőle amúgy, mvkly kollégának is ajánlott, ahogyan a cornettes lemezek is.
-
bitrograde
senior tag
válasz
Csak nekem erős Strozzit Monteverdi-epigonnak titulálni? A kortársak mintha másképp álltak volna a balkézről született lánykához. Elég nagy kedvenc nálam, bocs.
A cornett amúgy tényleg elég bajos hangszer, de mint Bruce Willis uccsó cserkészként: gyõnyörű. Van egy három lemezes A cornett aranykora című "válogatáskazetta", ha hazaérek, előásom. Minden darabja pazar, de különösen a második.
Amúgy maga a hangszer minek esett áldozatul történetileg? Tudsz róla valamit? -
decoati
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #106166 üzenetére
Mindig meglep ennek a műfajnak az élő/életképes mivolta, és nagyon szimpatikus ez a fajta előadás (bár személyesen csak a Trio Venite Jäger - Tokodi párosát ismerem, nekem ők azok, akik "áthozzák a múfajt a folyón").
Jó ez a cornetto, a lányom lehidalt tőle, azt hittem, ilyen csak a wikin van(és itt megint a hála, hogy ma is vannak, akik még bemutatják ezt a magaskultúrát)
-
decoati
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #106165 üzenetére
"Pedig ez nagyon ismert ground, passacaglia, hívd ahogy tetszik"
Pont azért, nem szakmabeliként sajnos pl. Mahler egy-egy tipikus zenei fordulatáról John Williams jut eszembe, pedig fordítva kellene legyen
(De a videó egészen szuper, köszi. Kísérettől függetlenül énekelni? Az hogyan? Érzésre? Érteni vélem a koncepció okát, de soha nem hallottam ilyet) -
RetepNyaraB
veterán
válasz
RetepNyaraB #106165 üzenetére
Meglepetésemre találtam Christina Pluhar koncertet is belőle, sajna csak a lamento részt, de a finoman krosszóver előadás itt is nagyon tetszik. Ugyanaz a csaj nyomja, akit fentebb linkeltem a "kamu" Monteverdivel. Külön érdemleges a cornetton játszó fickó. Az egyik legkellemetlenebb fúvós hangszer, amit valaha kieszeltek. Egy rézfúvós, bőrrel bevont fa-szarvkürt, furulya kivitelben. Isteni hangja van és nagyon könnyű kizárólag gixert fújni rajta
-
decoati
aktív tag
válasz
Dzsízasz, a harmóniamenetből valamiért azt gondoltam, hogy ez most van, úgy értem valami barokk stílusban alkotó kortárs szerző műve.
-
válasz
RetepNyaraB #106121 üzenetére
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #106121 üzenetére
Azért aki a harsonát feltalálta, azt a farkánál fogva akasztanám fel, mint ahogy a fácánokat szokás....
Van több rézfúvós ismerősöm, de ezzel a fajta zenével nagyon nem vagyok kibékülve: a szaxofon az egyetlen kivétel (na jó, meg a fuvola....)
-
Ear001
addikt
válasz
RetepNyaraB #106106 üzenetére
Dehogy hitvita, tök jó beszélgetés.
Erről az énekmód változásról mesélnél még?
Engem nagyon tud zavarni, ez a nagy ó-ra kerekítjük a szájunkat, miközben szépen ejtjük, hogy répa-retek-mogyoró dolog, ami nekem úgy tűnik, a profi éneklés velejárója. Ez is az át kell kiabálni a zenekart miatt alakult ki? Van olyan, hogy régizenei éneklés, stílus, technika?
Ezért imádtam, és tudom, még nagyon sokan mások is Lezsnyevát, aki halál természetesen énekelt bármit, szemmel látható légzőgyakorlatok nélkül. Aztán elkerült Kirihez, aki kiképezte, és most már ugyan olyan profi, mint kábé bárki más.
Na és Bach mit szólt volna az előadáshoz, amit hallottál? Hisz ő sose hallotta a műveit előadva "profi" zenekarral.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #106106 üzenetére
Ha Bartók ma élne, vajon ragaszkodna a régi hangszerekhez/hangszereléshez? Vajon nem szeretné kihasználni a modern kor előnyeit/lehetőségeit?
Szerintem kár hivatkozni arra, hogy mire gondolt a szerző 100-300 évvel ezelőtt, mikor még a paróka alatt vakargatták a fejüket tetű vakaróval. Akkor adott volt egy " akkori állapot", ehhez kellett idomulni nindenkinek. -
Ear001
addikt
válasz
RetepNyaraB #106103 üzenetére
Ha, pongyola fogalmazás. Boyk mérései, ahol 170 kHz- en is van még energiájuk a hangszereknek, nem is kevés 20 kHz felett, és ami most nem linkelhető, modern hangszerekkel készült. Ezt az energiát biztos nem tudják a historikusok, de a felhangstruktúrájuk gazdagabb, az tuti.
Színek, dinamika. Volt szerencsém Schiff Andrást hallani játszani egész közelről, mesterkurzuson Bösendorfer Grand Pianon, meg valami fortepianonál is egyszerübb hangszeren. Ez utóbbin bámulatos volt, hogy a nagyon halk és végtelenül halk között milyen finom dolgokat volt képes eljátszani, de ebből a hangszertől három méterre már semmi sem jött át. És a Bösendorferen is tudott elképesztő finoman játszani, csak hát voltak még ott tartalékok.
Gondolod Bartóknak ne tetszett volna a modern zenekar hangzása? Mintha ő az ültetésrendjeivel, hangszerelési megoldásokkal ebbe az irányba ment volna.
Hát annak fényében, hogy az általa kitalált bayreuthi színház mennyire másképp szól, mint kábé bármi más, érdekes mondás. És egy historikus Ring mennyire más egy énekesnek? -
Ear001
addikt
válasz
RetepNyaraB #106101 üzenetére
Nem is a hangnyomás miatt kérdeztem, hanem a szűk dinamika, a felharmonikusakban szűkebb hangzás, a kevesebb szín miatt. A Zeneakadémián talán kétszer hallottam historikus zenekart, de nekem inkább küzdésnek tűnt, mint "másféle" interpretációnak. A Kodályt nem ismerem ilyen szempontból.
-
Ear001
addikt
válasz
RetepNyaraB #106097 üzenetére
Van helyszín, ahol nem szól fosul egy régizene apparátus, a direkt erre kitalált zenekiadók felvételein kívül?
-
mvkly
senior tag
válasz
RetepNyaraB #106072 üzenetére
-
mvkly
senior tag
válasz
RetepNyaraB #106069 üzenetére
Az elrendezés miatt 1,5-2m a minimum, ezen nem tudok szűkíteni, így ez lett: [link]
Valamilyen árnyékolást írnak rá, de ennyi. Akkor ez most tré választás volt?Majd kipróbálom a gyári 1méteressel is, van-e különbség.
-
duo
addikt
válasz
RetepNyaraB #106044 üzenetére
"Egy telefontöltő az égvilágon semmilyen audio célú felhasználás igényével készült."
perszehogy.
csak azért írtam hogy ilyen paraméterekkel bíró r"endesebb" cuccot keresek. nem egy töltőfejet.
a linken ha láttad ilyen iec aljazos tápok vannak, csak nekem tök egyformának tűnnek. tipusszám alapján az egyik GS15A végű a másik GS15B. -
Ba cy lus
addikt
válasz
RetepNyaraB #106028 üzenetére
Koax bemenet + xlr kimenet. Ezek azért sok embernek számítanak.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #106028 üzenetére
Ha nem megy - erőltesd!
-
s4tch
veterán
válasz
RetepNyaraB #106026 üzenetére
Ha a Wiim Pro belső dacját használod, ebben semmi meglepő sincs. A bkercso dac látatlanban is jobb, mint az, ami a Wiimbe került. Tegyél a Wiim mögé egy kulturált dacot, úgy lenne fair az összevetés.
-
Exodius
őstag
válasz
RetepNyaraB #106009 üzenetére
Milyen fejesekkel tesztelted?
És te bitrograde a Violectric V280-at?
-
decoati
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #105972 üzenetére
Kemény, és vékony. Tekintve, hogy a szegény he400se küblije gyárilag olyan, mintha két 63-as pvc csövet raknál a füledhez (nem, üzembe sem kell helyezni), az ember mindent elkövet.
-
-NoVa-
veterán
válasz
RetepNyaraB #105965 üzenetére
Ritkás rács, azt már régen nyomtattam. A levegő útján kicsit módosítottam, avagy finomítottam a leragasztós tuningot, puha szövettel borítottam pár visszhangos műanyagot, és most már megérdemelt egy OpenHeartnál jobb kábelt is.
A Hemp-hez viszonyítva fun/V karakter, amin nagyon nem is akarok reszelni, szeretem a változatosságot. Picit több basszus, picit világosabb, éles, de nem karcoló magastartomány, egy lépést vékonyabb középtartomány (ezen még talán erősítenék hosszú távon egy picit). Ha ilyen hanggal került volna piacra, nem 100$-os árcédulával adnák. -
decoati
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #105965 üzenetére
Az én egyik valszegmindenenjólszóló kedvencem:
[Wynton Marsalis - You and Me] (Amazon)
(de az egész album (The Magic Hour) nagyon egységes ebből a szempontból) -
-NoVa-
veterán
válasz
RetepNyaraB #105961 üzenetére
És akkor most itt ülök a fotelben, Crosby, Stills, & Nash zenél halkan (meg előtte még lendületből sokan mások) DAP-ról, és most át kell értékeljem magamban a HE400SE helyét a világban nagyon. Mármint azt, amit ki lehet hozni belőle, toltam egy döbbeneteset a határain. Majd ha jársz erre az Infaustusodért (friss ropogós épp megkezdte a bejáratódást, kell neki a sok sok óra), ezt is kihozom meghallgatni. Ez most jó lett...
-
PuMbA
titán
válasz
RetepNyaraB #105841 üzenetére
Nincs semmiféle kiemelésem. Van kalibrált mérőmikrofonom és plusz, mínusz 3dB-en belül vagyok 200Hz felett.
Polllen: Lehetséges. Nem véletlenül szokták említeni, hogy együtt egy rendszer van. Más rendszerbe más jó, mint az enyémbe. PC USB kimenet -> DAC-hoz adott gyári USB kábellel -> Topping E50 Balanced kimenet -> Klotz TRS mikrofon kábel -> JBL LSR305. Mindenesetre van időm eldönteni, hogy visszaküldjem
Vakteszt sajnos nem lehetséges, mert nincs kit megkérnem mostanában, de most este is megnéztem még egyszer és átdugva most is hallom sima podcast alatt egy beszédben, hogy kevésbé sziszeg.
-
bitrograde
senior tag
válasz
RetepNyaraB #105810 üzenetére
Én sem egyben hallgattam, hanem a darabokat.
De mondom, elfogult vagyok. A városomban él az unokatestvére, örök helyi bútordarab.
-
bkercso
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #105744 üzenetére
Az MFD3 MFA3 Kombóban 12 óra potiállás 1,5Vp-et jelent, ami 32 ohmon ~650mW csúcs, 600ohmon ~33mW csúcs.
Szerintem az lehet, hogy a nagy nyílthurkú erősítés (>140dB a teljes hangfrekvenciás tartományban) egyrészt olyan, mintha sok farádnyi pufferkondenzátor lenne a tápban, míg az extrém kicsi torzítás dinamikusabbnak hat, ami miatt a szubjektív hangerősségérzet is érezhetően nagyobb. -
fattyu
veterán
válasz
RetepNyaraB #105744 üzenetére
alapvetően, többnyire jobbára.
nem sok fejes van amikhez kell paks.
jippa meg én vagyunk főleg olyanokkal körülvéve amiknek viszont igen.
a planarok alapvetően azért éhesebbek és háklisabbak erősítésre mint dinamikus társaik.
szerintem a hifiman által elindított planar reneszánsz hozta ezt magával.
én nem bánom mert vannak itthon dolgok amik már számok nyelvén is üvöltenek wattokért.
91db 150 ohm,
89db 150 ohm.
meg még pár ilyen amiről ezen adatok sincsenek meg, de érzésre ugyanitt lehetnek.modern dolgok közül ugye he6 ami híres eme témában, kevésbé népszerű de a fostex trp szériája is ilyen. Nagyon érzéketlenek. (tr60p nem hallottam még. sem a fostexet, sem sajnos az argon változatát sem )
limitált tapasztalatim alapján amugy a hifiman sem hálátlan ha kap nyers erőt, legalábbis pl a400se kérte.
de igen 560 at hiába küldtem meg akár 5-6 wattot tudó dologgal zene nem lett belőle. -
btraven
őstag
válasz
RetepNyaraB #105631 üzenetére
Lehet ez a magyarázat nekem is miért akad néha a zene a Hiby Music Player-rel okostelón.
UAPP-vel nálam nem szokott.
-
Yeffy
veterán
válasz
RetepNyaraB #105146 üzenetére
Akkor jol láttam, ami £8.38. Koszi neked is
-
Yeffy
veterán
válasz
RetepNyaraB #105137 üzenetére
szorgoséktól
lol. ok, rakeresek. -
s4tch
veterán
válasz
RetepNyaraB #105071 üzenetére
A Pineapple Thief tetszik nekem is, egy hallgatás után még nem olyan erősek a dalok, mint a Versions of the Truth-on, de ígéretes anyag.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #105071 üzenetére
Nem eléggé audiofil? = nem eléggé fapados?
Úgy 4 éve estem ki a pc-s zenehallgatásból. Azóta használok streamert. Úgy emlékszem, akkor hallottam rosszabbnak a jRivert, mikor még gyengébb dacjaim voltak. Aztán, ahogy jöttek az egyre jobb képességű vasak, úgy nőtt a jRiver egyre magasabbra a szememben. Biztosan van/lehet nála jobb progi, de ezt már nem volt időm felfedezni, streamerre váltás miatt. A zenét meg fogom hallgatni, mert minden jó dolog érdekel. Kösz az ajánlást. -
-NoVa-
veterán
válasz
RetepNyaraB #105019 üzenetére
High bitrate kontentnél nálam hamar végigrohant a váltás, klasszikus 2XL felvételek, meg a mindenféle régi nagy ismert izék napokon belül átmentek flac-ra a bejelentés után. Aztán az eleve 48KHz-es Carpenter Brut albumoknál nem vesződtek vele, ott az MQA csak authentikációs validálós réteg, nem tartalmazott audio tartalmat, olyanoknál nem vesződtek vele, vagy zéró prioritással majd egyszer. Tuti van benne bőven manuális egyeztetős munka is a háttérben, dehát a vak népharag, az internet tudatlan ökle odacsapott, mennie kellett egy amúgy technikailag hasznos, csak zavarosan / szarul lekommunikált izének.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
RetepNyaraB #105005 üzenetére
-
fattyu
veterán
válasz
RetepNyaraB #104945 üzenetére
én az új beforrasztott furutech 4.4 jack aminek be kell járatódnia, döntöttem úgy ,hogy ezekből kimaradok inkább.
-
Ribi
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #104945 üzenetére
Én sem, ezek a dolgok a másik topikba valók.
Lan kábel.
Nem audio. -
N3gro
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #104793 üzenetére
A kártya kiváltásán igazából a kora miatt gondolkodtam el (6 éves), és az alaplap beépített hangkártyáját is dícsérik a neten. Gondoltam hogy jobb lehet a réginél, de igazad van, nincs kedvem a madzagolással se bajlódni + eddig bevált. Maradok a réginél, köszönöm a hozzászólásokat/segítséget.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
RetepNyaraB #104735 üzenetére
Valahogy így, igen, találó hasonlat.
(Persze kicsit karikírozva.
)
-
Ba cy lus
addikt
válasz
RetepNyaraB #104717 üzenetére
Egyébként ez érdekes, mert mikor ott voltam, még egyet értettem veled ebben, hogy mélyben csal kicsit. (És még előtte otthon is így gondoltam.
)
De minél többször vetettem össze az A70 Próval, annál inkább arra jutottam, hogy valójában az A70 Prónak van több mélye. Más az A30 Pro stílusa, és ez megtévesztő a méllyel kapcsolatban is bizonyos zenéken: igyekszik mindent jobban a frontvonalba küldeni, mint az A70 Pro, ami teresebb-levegősebb, nyugisabb tőle. -
Blackhole13
senior tag
válasz
RetepNyaraB #104717 üzenetére
Ketsegtelenul igy van, de fel sem merult bennem, hogy letezik a csillagok olyan egyuttallasa, hogy mind a harom (?) kerdeses elem egy helyen legyen. Altalaban igyekszem ertelmes aron beszerezni es nemtetszes eseten nem nagy bukoval tovabbadni az ilyen dolgokat.
Szoval: Valakinel Schiit magni3+, topping L30 II/A30 pro es egy Sundara veletlen? -
lapalapa
senior tag
válasz
RetepNyaraB #104545 üzenetére
Dőlj hátra, keverd meg a kávédat és élvezd a műsort..
-
Ear001
addikt
válasz
RetepNyaraB #104424 üzenetére
Alighanem. Nálam jó ideje van optika a switchek között. Na annak a hangra befolyásolt hatását semmilyen rezes beavatkozás nem hozza.
-
Gijon
senior tag
válasz
RetepNyaraB #104424 üzenetére
Igen, mondjuk létezik ennek az eszköznek már profi Audio célra fejlesztett változata [link] , ami már nem éppen az olcsó kategóriába esik. Ez utóbbi már kicsit túlzó kategória nekem, de mint lehetőség adott annak, aki mindent is ki akar maxolni.
-
btraven
őstag
válasz
RetepNyaraB #104385 üzenetére
Én nem kukkantok be. Szerencsémre engem nem érdekel a képminőség. HD-ready 720p már tökéletes. Most járjak oda osztani az észt? Minek?
Egyébként ott hogy van a vakteszt? A fülüket fogják be? -
válasz
RetepNyaraB #104385 üzenetére
"ha bekukkantasz a házimozi topikba.... a piros bizonyos hullámhosszait bársonyosan kiemelő hdmi kábel az enyhe tuning kategória csupán"
Igaz, november óta még nem olvastam azt a topikot, de ha ott valaki ilyen vagy hasonló f@szságot állít a hdmi kábelről, az egész biztosan ki van osztva.
-
s4tch
veterán
válasz
RetepNyaraB #104350 üzenetére
Persze, leginkább coax kimeneten van értelme hallgatni. Klassz lenne rajta egy usb out, még jobb lenne belső dac nélkül, de amennyibe kerül, egy szavam sincs.
-
nLali
őstag
válasz
RetepNyaraB #104313 üzenetére
Nekem is be quiet! táp van a gépbe. Olyan szép ütemes, hullámszerűen előkerülő-eltűnő dc-t termel visszafelé az elósztó felé, hogy öröm hallgatni a toroid búgását. Illetve nem kell már hallgatni, mert a pc és az erősítő is dc blokkolón keresztül van etetve. De a PCI-E --> USB kártya is meghálálta az 5V és 12V táp szűrését.
-
lapalapa
senior tag
válasz
RetepNyaraB #104315 üzenetére
Jeeee!
-
lapalapa
senior tag
válasz
RetepNyaraB #104313 üzenetére
Azt nem is merem mondani, hogy hogyan kéne kikerülni teljesen, végleg, totál, abszolút stb. a pc kapcsitápját.
De gondolom kitalálható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest