- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Indián keresztül kerülné meg Trumpot az Apple
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Land
veterán
A c902 moddolt szoftverrel is nagyon sz*r? Elég olcsón dobálják azokat használtan. Vakuja erős?
-
Aprósólyom
addikt
Nokia 6303c (majd idővel csinálok többet):
beltéri kép
macro -
slimshady
senior tag
válasz
kaller1 #6993 üzenetére
Nos a Samsung fotója valóban jobbnak fest (elsőre), de összességében a Nokiával készült kép színei teltebbek, élénkebbek... itt hozzátenném, hogy nem biztos, hogy az is a jobb, mert nem láttam élőben.
A Nokiával "messzebbről" is készült a kép... igaz, hogy a Samunál kevesebb a megapixel, de csak közelebbről "látta" a virágot (ez ilyen téren véleményem szerint fontos, mivel csak makró, azaz közelről készült képekről van szó). Alaposabban szemügyre véve pedig a Samsung esetében pedig csak a virág közepe a szebb (amire ugye a szemünk is felfigyel először), de a Nokia 2. képén (az elsőről szerintem ne is beszéljünk, mert túlságosan az arcába raktad a virágot
) a szirmokon a pöttyök (horpadások) szebbek, és a barázdák is élesebbek, nincsenek annyira elmosva, mint az i8320 esetében.
-
BalanceR
addikt
Hát egyértelműen Samsung...
De szerintem jó fényviszonyoknál, jól beállítva a Nokia többet tud...Lőttem egyet én is:
(Napfény nem volt, LED-el lett megvilágítva...
Virágmakró
◄Makro◄+50 élesség◄+50 Szín◄Magas Dinamika BE◄ISO 50◄Neon WB◄
Samsung G800 -
kaller1
veterán
válasz
korpicschess #6992 üzenetére
Na mivel javítottad a linkeket, javítom a mondandóm: A samsung fotója jobb.
-
Danny750
őstag
A 3-asból a Satio a leggyengébb jelenleg! Sztem innen a c905 a legjobb moddolt driverral! Van C905 a családban és éjszaka nagyon jó képeket csinál! A Pixon12 jelenleg még nincs eléggé kiforrva ,szerintem nagyon fakó képket csinál!
A Satio meg nagyon gáz minden téren/
Fotózás terén vagy Innov8 vagy C905 moddoltan!!
-
Land
veterán
Jelenleg a Satio, Pixon12 és C905 hármasból mi az etalon fényképező?
Olvastam több helyen, hogy a C905 megelőzte az i8510-et a moddolt kamera szoftjával. Xenonjával meg pláne.Szóval?
Aki használta mindhármat, az írhatna. Aki csak egyiket, az is. Kösz
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
korpicschess #6987 üzenetére
Nem gond.
Csak példaként mutattam.
Ettől függetlenül a 82-essel nehéz lesz virág makrót készíteni élesítés nélkül. Én is sokat kísérleteztem vele, mert én is ilyen szép életlen virágokat gyártottam vele makróban az alapbeállítással.. -
korpicschess
veterán
válasz
Quasi_modo #6984 üzenetére
Nekem ez nem tetszik
-
Kzo
tag
válasz
Quasi_modo #6984 üzenetére
háááát nem tudom, megnézném ezt a képet azért normál élességben is ........
-
slimshady
senior tag
Arra gondoltam, hogy még abból is lehetne egy pár pluszba. Habár már az 5 mp is elég kéne legyen, de ugye a telefonok azért egyenlőre nem olyan jók mint a digit fényképezőgépek. De szó ami szó N86-tal szerintem még részletgazdagabb lenne kinagyítva. Képzaj, elmosódás az mindegyik telefonnal van, de kinagyítva nem látszanak nálad a szirmokon annyira a barázdák, de, ha több megapixelen terülne el ugyan ez, még ha a minőség nem is lenne jobb, jobban kivehetőek lennének. A képet attól függetlenül bárkinek megmutathatod, mert amellett, hogy nem lett rossz, elég jól el is lett találva, mintha csak egy magazinból lenne kivágva.
Szóval szép lett. Respect!
-
Kzo
tag
válasz
korpicschess #6979 üzenetére
köszi
-
Kzo
tag
-
slimshady
senior tag
válasz
BalanceR #6969 üzenetére
Szép jó estét mindenkinek! Tegnap, hogy néztem a kokárdás képed, nem hagyott nyugodni, mondom muszáj megnézem, hogy az N86-om mit tud.... hát itt vannak az eredmények (asztalon, papíron). Én sem szerkesztettem a képeket, sőt mi több, ez reggel csak egy próba lett volna mielőtt megjártam SZEKSZÁRD-ot (kiemelve korpicschess-nek). Gyorsan kattintottam két képet macro móddal, de semmi mást nem állítottam, és csak ez a két képet csináltam, tehát nem is szelektáltam. A fényviszonyok sem voltak túl jók az alig felhúzott redőnyöknél, szóval a teló használta a saját villanóját. Ezek (kép1, kép2, kép3) még SZEKSZÁRD-ról (a szülővárosomról) készültek menet közben gyalogosan, szóval nem stabilizáltam a telefont.
-
BalanceR
addikt
Egy kis retro...
Samsung E250i-vel...
Samsung G800
Meg ez is -
BalanceR
addikt
válasz
legiaap #6967 üzenetére
Nem, nem lettek szerkesztve...
De a körülmények meg lettek teremtve...
Le volt fixálva a teló, és önkioldóval ment, hogy ne mozduljon be, a világítás is optimális volt ( két LED lámpa / diffúzor-lap...
És még így is több kép közül lettek ezek kiválasztva, mert vagy a WB vagy a fókusz nem volt pontos... -
BalanceR
addikt
◄G800◄Spot fénymérés◄Auto Macro◄-0,5EV◄Neon WB◄
-
BalanceR
addikt
◄G800◄Auto◄-0,5EV◄Flash WB◄
-
slimshady
senior tag
válasz
legiaap #6963 üzenetére
Hát ja, ez tény. Meg ugye vagy túl szaladsz, vagy lassan érsz oda ahova kell, esetleg kicsit alá vagy fölé húzod a kamerát, az meg közben el is lövi a képet.
De azért összességében valóban nem rossz, no meg elég mutatósak ezek a képek, pláne ha valami értelmesről készülnek...
-
slimshady
senior tag
válasz
korpicschess #6957 üzenetére
Egy panorámát N86-tal belinkelek én is. Egyik haveromnak mutattam, hogy ilyet is tud. Sietve készítettem, de szerintem egész jó lett. Mondjuk a panorámaképek elég furcsán tudnak kinézni, mivel a szembelévő ház is közelebb van, mint minden más.
Lehet dobni a véleményeket...
ui.: egyébként ami az N86-ban szép, hogy gyárilag van benn ez a funkció, és nem kell külön alkalmazást telepíteni. A kamera menüjéből egyszerűen át lehet váltani erre a funkcióra, és nem kell külön progit elindítani.
-
Land
veterán
Üdv!
Melyik a jobb fényképező?
A moddolt driverű C905 vagy a c901? i8510et már megközelítik?
És melyik a jobb telefon? -
korpicschess
veterán
válasz
Danny750 #6956 üzenetére
Az igazság, hogy nem volt sötét. Csak az elején még sütött a nap, aztán bejöttek a nagy felhők és akkor lett sötétebb. Csináltam egy nagy panorámát is, de azt töröltem, mert a végére annyira mások lettek a fényviszonyok, hogy gagyin nézett ki. Több kép is közvetlen napfelé fordított -> ezért vannak az érdekes színek is, mint ami néhányon látszik.
Egyébként vállalható képek szerintem -
Danny750
őstag
válasz
korpicschess #6955 üzenetére
Ez egy jópont! Megkell mutatni a gyengébb képeket is egy telótól ,mert sokan csak a szépeket látják és minden fényviszony között szuper képeket várnak el az adott telefontól!
KÜlönben az esti képek kimondottan jók lettek! -
Danny750
őstag
válasz
korpicschess #6952 üzenetére
Többsége egész jó kép ,de azért találni köztük gyenge képeket is!
-
slimshady
senior tag
válasz
korpicschess #6952 üzenetére
A linkelt kép a fényviszonyokhoz képest nem is rossz, no meg a felbontás odavág, persze lehetne jobb is... N86-tal lőtted?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 05.03
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest