-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
válasz
Danny750 #43257 üzenetére
Úgy legyen, bár lövésem nincs, hogy ezt miből sikerült leszűrni, amikor nincs mellette G4 kép
A másik, hogy ha S6 < G4 kamerában (ami általában elfogadott tény) és a múlkori S6 vs Moto X összehasonlításban az S6 volt a jobb (mert szerintem az volt a jobb, LL-ban mindenképp), akkor hogy lehet jobb, mint a G4 (?).
De én örülnék neki (bár kétlem, hogy le fogja nyomni), hiszen éljen a feljődés!
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Danny750 #40431 üzenetére
Ez oké, de én erre a kijelentésre válaszoltam:
"....végre úgy érzem hogy elérték az Apple szintjét (sőt még túl is szárnyaltak rajta) végre megvan a prémium anyaghasználat ami szerintem az iPhone 6 -tól is sokkal jobb"
Azaz, ez a véleményem szerint közel sem így van, és mondom nem védeni akarom az ájfónt mert nem szokásom ha valamiben rosszabb, de anyaghasználatban biztos nem éri el a szintjét még.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Danny750 #40331 üzenetére
Hát én nem tudom, de itt 1-2 embernek el kellene mennie szemészhez. Ugyan nehogy már valai azt mondja, hogy kicsi a különbség a két kép között
Mégis hogy lehet itt elenyésző különbségről beszélni?
Én sem vagyok fotóművész, hobbi szintén néha fotózom, de ha valaki szerint itt kis különbség van, sürgősen keresse fel a szemészét, de komolyan... mindenféle személyeskedés nélkül.
1, részletgazdagság
2., hol a virág közepe S4-en?
3., életlen
4., homályosEgyébként makróban kb az összes Samsung elég jó, de normál képet figyelembe véve sokkal jobban kijön az S6 előnye. Sajnos most csak egy HTC M9-el tudnám összehasonlítani az S6-ot, de neki sem állok, más dimenzió a kettő.
Hozzátenném, hogy ezek nem válogatott képek, hanem 90%ban hozza az S6 ezt a színvonalat, amit eddig egyik telefonom sem tudott. Persze nem volt 808-am vagy 1020-am, de androidos vonalon, és ios vonalon nagyon sok volt a kezeim között. Plusz itt fújt a szél, mozgott a virág, ráadásul mivel guggoltam, a kezem is remegett. Na mindegy. Lesz még jobb kép is az S6-al, remélem tőlem is, de olyantól biztosan, aki komolyabban űzi az ipart. Viszont nem kellene elbagatelizálni a képek minőségét.
-
Danny750
őstag
-
B1T3
addikt
válasz
Danny750 #10870 üzenetére
Mondjuk ebből kiindulva az androidos referenciamodellek is szóba jöhetnének Nálad, hiszen ott pont az a lényeg, hogy a gyártók nem pakolják tele akár felesleges dolgokkal a rendszert. És fényképezésben az N8 még mindig az etalon (szvsz), kár, hogy a hardver 720p videóra képes csak, bár ez is bőven elég lehet a mindennapokban.
-
rizso
addikt
válasz
Danny750 #10674 üzenetére
Hát azért van 1-2 Samsung is, amikkel korrekt (és itt elég finoman fogalmaztam) fotókat lehet készíteni. Kicsit elfogult leszek, de szerintem a HTC is belehúzott, a Sensation elég használható képeket lő. Nem mondom, hogy nincsenek hibái, de talán jobb, mint a csúcs SE telók...
Amúgy én örülnék, ha a SE kijönne egy komolyabb androidos-kamerás mobillal. De a Motorola is előállhatna egy továbbfejlesztett, androidos ZN5-tel
-
-
vakondvok
tag
válasz
Danny750 #10110 üzenetére
Én is próbálgattam és összehasonlítottam kompakt géppel, de szerintem még a középmezőnyben is megállja a helyét.
Valóban egy android jobb lenne rajta.Amúgy az összeszerelés és a képminőség kárpótol. Az Annával már elég fürge is a rendszer, főleg a hardverhez képest (bár én így vettem már, nagyon nincs összehasonlítási alap) viszont ez az OVIs megoldás egy fos+kevés(rossz minőségű) alkalmazás++(pozitívum)hogy normális játékok vannak rá ingyen+++ilyen gyors és pontos gps-t még nem láttam telefonban
szerk: a játékok valami nyári akció miatt ingyenesek
-
Angelotti
tag
válasz
Danny750 #10085 üzenetére
Szia!
x10 mini pro-m volt már.. hát a mostani k750i-mel jobb képeket lövök mint azzal
Nagyon szimpatikus az N79.. nem ennek a nagy testvére az n82?
videó is kéne, úgyhogy a moto kilőveSamsung Innov8-ról mik a vélemények?
(mondjuk ebből meg nem nagyon lehet találni szép állapotú példányt. -
törölt tag
válasz
Danny750 #9585 üzenetére
Én is azon az állásponton vagyok, de mindegy végül is. Közben elment a Hero is, de nem tudtam sajnos délelőtt idő hiányában fotózni vele, így is össze-vissza rohangásztam mindenhova, mindenki késett, minden csúszott, mikor meg volt időm, már csak egy E51-el tudtam volna fotózni (megtettem, de azokat nem rakom be ide, mert széthaltok a minőségétől). Viszont holnap folyt.köv. egy Touch HD-val, amitől azért hasonló eredményt várok. Bár, ott manuális fókusz van, ha jól tudom (ami azért hajlamos tévedni), nem folyamatosan fókuszál, mint a Hero tette.
-
alex89
senior tag
-
Fecsy
tag
válasz
Danny750 #9276 üzenetére
Köszi mindenkinek,bevallom én is erősen pislogtam mikor áttöltöttem a képeket a gépre...
Az eddig is világos volt,hogy a telón visszanézve gyönyörűek a fotók, na de hogy gépen is
Ami a beállítást illeti,az iphone-nál ugye az kb egyenlő a nullával,annyi hogy tapizva fókuszálsz és lecsapod az elsütő gombot
Egyedül a HDR funkció van benne, ami valamelyest élénkít a színeken,de ezeknél a képeknél ez sem volt bekapcsolva,teljesen "szűz" mindJön a jó idő,így szerintem gyakran fogom még tesztelni a kicsikét
-
rizso
addikt
válasz
Danny750 #9215 üzenetére
Hát nem tudom...Szép Lefthorse munkája, de az x10mini-t nem repíti az első helyre. Szépek a képek, de simán megállapítható, hogy SE-nal készültek (és itt most a hibákra gondolok)...Persze nem rosszak a képek, simán használhatóak - ez tény
Számomra még mindig az N8 és az i8510 vannak a csúcson... -
Danny750
őstag
válasz
Danny750 #9215 üzenetére
Am meg a tesztekben majdnem mindenhol direkt lehúzták a k850i-t és már kiforrott softon N95 és stb-vel vetették össze! (Miért nem vártak az újabb softra ,úgy lett volna igazságos és ahogy nézem új softtal a k850i ,azért veri az N95/8gb-ot!)
Sajna amit végképp nemtudtam megszokni a nokiákban az a gyenge kijelző+a nagyon lassú symbian! (fotókat alig akarja behozni, az viszont igaz ,hogy közöttük az N79 a legfürgébb)
Már 2.szor próbálkoztam átállni a Sony-ról ,de nemtok!Mindíg hiányzik a sima a2-es SE!
-
duvi
nagyúr
válasz
Danny750 #9191 üzenetére
Hát arcom leteszem az biztos
Különböző SE telókkal készültek ezek a képek de néhánynál már impossible kategóriát látni. Pl. a gyümölcsöt kajáló darázs (?) képe. Az utolsó szőrszál is látszik rajta. Az EXIF info szerint egy E10i-vel követték el ezt a képet, de kicsit hitetlenkedve tudom elfogadni.
-
rizso
addikt
válasz
Danny750 #9183 üzenetére
Én használtam mindkettőt, és szerintem: w995 inkább zenére, c905 inkább fotózásra!
w995-nél egyszerűen túl sok volt a ca. De így utólag visszanézve a képeket, a C905-nek is bőven van hibája...
E71: multimédián kívül igazából nagyon jó kis telefon, egyszerűen jó kézbe venni! Vettem hozzá egy 2.5-3.5 jack adaptert, és végre a saját cx400-zal használhatom - és hát igencsak nagy a különbség a gyári füleshez képest!
-
zack
nagyúr
válasz
Danny750 #9076 üzenetére
Sztem pariban azért nincs, bár kétségkívül mobiltól jó minőségű a linkelt kép.
A vonalélességben ill. a mosottságban tényleg közel vannak egymáshoz, de azért globálisan szemlélve a vizuális élmény jóval nagyobb a Pana minőségét szemlélve. Lehet a szinekre fogni, ill. tök mindegy mire van fogva. Nekem a héttérben levő hegy olyan mintha szmogfelhőben lenne (N8), míg a Panánál nincs ilyen érzésem.
Félreértés ne essék, jó amit az N8 csinált, de azért pariban nincs a Panával. -
p06
senior tag
válasz
Danny750 #8971 üzenetére
Hogy ne legyünk kevesen zaklatásként felrakok még 1-2 képet
Ezek mind mostanában készültek, akartam a "napfogyatkozásról is" de piszok nagy köd volt.
[Napos felhős]
[Annyira nem felsős napos]
[Reggel]
[Zuzmara] -
Misály
addikt
válasz
Danny750 #8866 üzenetére
Az a vicces hogy asszony japanbol hozott olympus kompaktjat ( itthon nem lehet kapni ) verte kepminosegben, de egyket onjelolt fotomuvesznek ez sem eleg.
Igazsag szerint akkor lehetne oket meggyozni hogyha a kezukbe nyomnad hogy tessek, nyomkodd. Mas forumon mar azt is megkaptam, hogy az n82 ugyanilyen kepeket csinal, es az n8 teljesitmenye tul van lihegve. Ez nem dslr fel kene fogni, ez egy kompakttal versenyezhet maximum. Mobilokat meg porig alazza.
Mielott bemagyaraznatok hogy megsertodtem a leszolas miatt, nem, pusztan nem ertem ezeket a nagy elvarasokat.
Amint lesz idom es az idojaras is engedi csinalok jopar tajkepet.
-
zack
nagyúr
válasz
Danny750 #8736 üzenetére
Nekem az Omnia HD képei kifejezetten nem tetszenek.
Volt nekem is, és ahogy látom itt a topikban u.a. a helyzet mint nálam, hogy lehet vele jó képet lőni, de sok nem olyan lesz amit várna az ember egy 8MP okostelótól. Engem meg kifejezetten zavart, hogy 10-ből 1 kép lesz használható, részben ezért is adtam el 2 hónap után...
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Danny750 #8668 üzenetére
Nem akarok hazabeszélni, de ha az N8 szebb videót csinál ennél és szebbek a színei, akkor megyek szemészhez. Amit linkeltél videók azok nekem nem annyira tetszenek. A 25 FPS rohadtul bántja a szemem, és a videók leszámítva a madarasat, sokszor homályosak
Közel sincs videóban akkora különbség a Galaxy és az N8 között, mint amennyivel szarabb a 25Fpt a 30-nál szvsz. -
meroly
veterán
válasz
Danny750 #8664 üzenetére
Használta is a segédfényt, nem arról van szó, hanem hogy mivel fokuszálni akart mindenáron, ezért túllőtt a célon, gondolom egy távolabbit talált el, így amit fényképezni akartam tök homály lett. A fixfokusz legalább 1m-től végig jó képeket csinál.
Köszi, valóban szép képek. 6233-am volt, kár hogy nem jött be, kicsit dundinak éreztem, de kiváló készülék amúgy.ferrari1: az 5610-es képek is nagyon szépek
Kár hogy a mostani 2mpxel-es telókba nem ezeket a kamera modulokat rakják, lásd 2700-as képei.... rettenet...
-
meroly
veterán
-
rizso
addikt
válasz
Danny750 #8653 üzenetére
Szerintem egyszerűen nincs semmi, amit érdemes lenne felrakni...Én még lógok egy Wave vs Vivaz PRO összehasonlítással, de ha minden igaz, akkor jövök egy Wave vs Satio párbajjal is majd!
N8: nem mondom, hogy nincs benne újítás, meg hogy nem jó, de a világot nem váltja meg - főleg nem 150k-ért... -
ludsimon
veterán
válasz
Danny750 #8604 üzenetére
N8, hol van az még...
A végén karácsony lesz belőle itthon.rizso:
Ez nagyon jó videó lett!
A hang kimagaslóan jó!
Az N79 tompa, gagyi hangot ad ki nagyobb hangzavarnál, borzalom.De nem videózni kell nekem a telefon hanem telefonálni, netezni rajta és fényképezni.
Ezeknek bőven eleget tesz az N79.
Nem kell drágább telefon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mazda topik
- E-roller topik
- Házimozi belépő szinten
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- iPhone topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest