Hirdetés
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
milkabrams
üzenetére
Gyárit veszel bele?
-
troll81
addikt
Jó nektek föttög
az enyém kopog is...
-
flymi
addikt
válasz
ReFleXx
üzenetére
Föttög.
Ezt most hallom először.Egyébként állítjàk az mk2 tulajok, h hidegen az összes ilyen motor ugyanilyen, ha bemelegszik (2-3 perc) elhalkul, megszűnik a csattogás. Enyém is ilyen.
Aftershock11: Zajszigeteléssel én is kacérkodom de nem olcsó mulatság. Csak a megfelelő anyagmennyiség költsége olyan 70-100k. Munkaidőt ha saját magamnak csinálnám olyan 2-3 napra saccolnám, de inkább az utóbbi.
Kartámaszból vagy keress bontóból használtat vagy vegyél bele kifejezetten ebbe való kínait. Olcsóbb, cserébe kicsit nyikorog és nem olyan szép, mint a gyári. -
Aftershock11
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 2009-es MK2.5-es "rendőr" Focus-unk. Sima 1.6 benzin, kombi.
Pár dologgal kapcsolatban lenne kérdésem, hátha van ezzel tapasztalatotok -
- A motor egészen hangosnak érződik az utastérben, úgy sejtem valamilyen zajszigetelés hiánya okozza. Alapvetően nem lenne zavaró, de autópályán 4 ezres fordulat körül, hosszú távon kicsit zavaró tud lenni.
- Ehhez kapcsolódna a kérdés - van valakinek tapasztalata utólagos zajszigeteléssel? Van egyáltalán értelme?
- Kartámaszt is szívesen tennénk - van bevált típus? Úgy láttam, hogy többnyire azzal járna az utólagos beszerelés, hogy valahol meg kell fúrni a borítást...Előre is köszi!
-
troll81
addikt
Leadtam az s max -ot a légzsák vissza hivás akciora...
egy napot mondtak rá
van munkatempó az biztos.
-
darvinya
titán
Ez nagyon tetszik. [link]
Várom.valóságban milyen lesz, biztosan kipróbálom teszt vezetésen. -
ReFleXx
addikt
válasz
milkabrams
üzenetére
ez bizony föttög

-
gabor9991
addikt
válasz
milkabrams
üzenetére
Sajnos nem mert ebben a motorban nincsenek hidrotőkék.
-
DeFranco
nagyúr
-
milkabrams
őstag
Sziasztok!
Korábban volt egy olyan tünet, hogy alapjáraton csattog a motor (mk2 focus 1.6 100le benzin), lehet ez hidrotőke probléma?
[Videó] -
Joker88
őstag
-
troll81
addikt
Megjott az utolsó összetevő. [kép] Csütörtök péntek jo idő lesz és lehet barkácsolni
-
kcsa
veterán
válasz
Alemida
üzenetére
Megmértem hasonló módszerrel mint patomi, de rájöttem hogy neked ez nem biztos hogy releváns lesz
Napfénytetős 5 ajtós: 120 centi. De ez láthatóan hátrébb van tolva a tolótető púpja miatt. -
Hannibhál
őstag
Sziasztok!
Kérdésem csak annyi lenne, hogy a direkt levegőszűrő az engedélyköteles?
1.4 Fiestam van(2004es) s nem teljesítménynövelésre kell hanem kipróbálnám milyen hangja lenne úgy. Havi 500km-t megyek vele, főleg városba.
S ha engedélyköteles, akkor azt h kell intézni? Köszi előre is ha valaki tud valamit
-
Sziasztok,
Keresgélek, de nem találtam egyértelmű választ.
MK2-es Focus kombi, 2.0 l-es...
A részecske szűrő regeneráláshoz szeretnék visszajelző ledet.
Van erre egyszerű (kütyü nélküli) megoldás?
(Az olvasottak alapján a tükör fűtés nem egyértelmű számomra, hogy valóban működik.)Segítsetek kérlek.
-
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Legjobb tudásom szerint ezekben még Sync 2 van,az meg nem támogatja se az AA-t,se a CP-t.
AA/CP Sync 3-tól van. -
WhiteWalker
nagyúr
Adott egy 2016-os S Max autó. Ennek a fejegységét össze lehet kötni telefonnal amin Android Autó fut?
-
janaman01
addikt
Sziasztok. Egy ford focus mk1 2000 es évjárat ról van szó.
A hiba elég érdekes .... ugye ráadom a gyújtást vagy beindítom, akkor az ablaktörlő, ablakemelő , fütőmotor nem megy... ha berakom hátramemetbe , egyből bekapcsol az ablaktörlő , töröl hármat, mint mikor spriccelek egyet a bajuszkapcsolóval( csak spricc nincs) és utána már megy az ablakemelö is meg a fütőventillátor.
Van hogy hiába rakom hátramenetbe...elindulok az autóval es kb 3 perc múlva játsza ezt el ebben a sorrendben ablaktörlő magától töröl 3 at utana minden müködik....és persze van olyan is hogy beülök és minden megy ahogy kell.
A motortérben a testpontokat megnéztem megcsiszoltam stb de semmi változás. A kormány alatti modult cseréltem bontottra de azzal is ugyanez a helyzet...
Valakinek valami ötlete esetleg? -
flymi
addikt
Hátsó üléssor fölé készül a lámpa. Mondjuk elbactam, de hát nem látok a kárpit mögé. Ha 2-5 cm-rel hátrébb vágtam volna ki nem lenne semmi baj, de most a B oszlop felőli részen vastagabb a kárpit, mint hátul. Kénytelen leszek kétkomponensű ragaccsal megtámogatni az elülső felét...

Itt látszik, h hol vastagodik meg az anyag.

Nem baj, legalább tutira nem fog leesni. Úgyse piszkálnám a keretet.
Be kell húzni még előre a kábelt, villanyásszal beköttetem és öröm bódoccság.
Ezzel még egy felszereltségi szintet ugrott a kocsi.
-
gabor9991
addikt
válasz
üzenetére
ÉRTEM!
Köszönöm szépen így már világos .
Nem is volt nehéz megérteni.
De honnan tudjuk hogy a hangot tényleg a lengéscsillapító adta ki magából és nem a hátsó stabilizáror például?
Erre nem tudsz valami hasonlóan egyszerű szabályt?szerk:
Hülyeség a kérdés is hiszen mach1-el már lehagytam a stabpálca zörgést mert az eleve hátulról jött.
-
törölt tag
válasz
gabor9991
üzenetére
Sebességfüggő. A hang a levegő segítségével terjed tova.
De ha a sebesség már közelíti a Mach1-et, akkor az első lengéscsillapító zörgése sokkal nehezebben terjed el a füledig mert maga a hangot közvetítő közeg is közel hangsebességgel elúszik a haladási irányhoz képest ellentétes irányban és közben elragadja a zörgést is. Ezért képbe kerül a hangrelativitás, olyan lesz az egész mintha az első lengéscsillapító hátul zörögne. -
gabor9991
addikt
válasz
ReFleXx
üzenetére
De mennyire gyorsan?Ha már mögöttem van a hang mert mach-on vagyok vagy mi
akkor a hang már mögöttem van én meg előtte szóval akkor hogy hallom ha már lehagytam a saját hangom?És akkor honnan tudom hogy most a lengéscsillapító kopog tényleg?
De látod nem segít megérteni. -
-
robertka
tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Láttam olyan videót ahol feszítéssel nem jutott semmire de a vésőkalapács vősőfokozatával valami lapos véggel rányomta "szétrezgett" és már le is jött, mondjuk az éppen tárcsafék volt de mind egy.
-
troll81
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
A meleg és a kalapács mindent old.
Meg a wd 40.
Ha felújítás toljad neki úgy is el engedi.
előbb utóbb. -
törölt tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Nincs az összehegesztve csak összegyógyulva a rozsda miatt, amit szét lehet választani, csak a megfelelő rezgést kell közölni vele.
Gumikalapáccsal próbálkoznék, minden irányból, körben, kulturáltan de kitartóan és alaposan. Csavarlazítóval is meg lehet kínálni minden lehetséges rés felől. Annak épp az a dolga hogy behatoljon két vasdarab között kialakult rozsdarétegbe. -
dellfanboy
őstag
válasz
troll81
üzenetére
kalapacs,pajszer,feszitovas, veso kurat kapot, hullott is ki egy keves szetrohadt fem/vas, a terkore...
pont wd40-el nem, mert az elfogyott most xado fele wd40-et kapott meg berner fele univerzalis kenospray-ta melegitest nemrpobaltam mert hajszariton kivul
semmi hasonlo cucc nincs itthon, de akkor beszerzek vmi-t hatha..meg az is lehet, berendelem az uj fekalkatreszeket, kerekcsapagyat, azt szetflexelem a picsbe, mert ugyis kell szilenteket is cserelni...
-
törölt tag
Sziasztok!
Ma olajcserekor, de már a műszaki vizsgáztatáskor észrevették, hogy a jobb első lengéscsillapítóm kuka. Kérdezték is, hogy nem kopog? Hát én nem vettem észre. Amúgy 140 ezer km van a Focusban. Mennyire gyakori ekkora futásteljesítménnyel ez a hiba? Májusi fizu után intézem a javítást.
Más: Hallok egy éles fémes kopogó kattogó hangot a csomagtartó felől. Zavar, mert nem tudom az okát, de akár sima úton is hallani, hogy összeér két fém. Inkább a jobb hátsó oldalról hallani szerintem. Kalaptartót, pótkereket, minden lomot kivettem, üléseket előrehajtottam akkor is hallottam. Lehúzott ablaknál nem hallani, szóval szerintem bentről jön.
Nekem a gyanúm a csomagtartó teleszkóp, vagy maga a csomagtartó ajtaja. Egyszer már állítottam a gumi ütközőpofákon, de egy hétig bírták.Kérdésem, hogy másnak, akinek ferdehátú Focusa van mennyire csendes? Futómű szerintem ok.
-
robertka
tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Az teljesen jó akkor ott nem a fékpofa fogja valószínóleg, főleg ha meg sem moccan. Akkor a kerékagy felületére van rárohadva a dob. Megpróbálnám befújni a csavarok melett wd40 el és itt melegíteni picit ahogy troll81 is mondja.
-
troll81
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Wd40 és társai?befujkalni?Kalapács 🔨 például kicsit melegíteni?kopogtatni,ha még kerékcsapágy is cserés akkor tuti így neki mennek.
-
dellfanboy
őstag
válasz
robertka
üzenetére
kezifek nincs behuzva. viszont ahogy nezegetem hatul akad rozsda a futomucsavarokon boven, nahmeg hatso kerekcsapagyat is kellene cserelnem. szoval abban biztos vagyok hogy nem 100%-os, ill a hatso kereket se sikerult konnyen leszednem az is ra volt rohadva a dobra( erts kalapaccsal se jott le a felni hanem a jo oreg 1-2m pajszer volt a megoldas)
ha felni nelkul megporgetem akkor 4--5 fordulatot tesz mig megall, szoval nemtudom ez sok/vagy keves-e
sot most megneztem a hatso fek legtelenito csavart, leszedtem a gumi vedosapkat az is tiszta rozsda, nemtudom hogy fogok feket legteleniteni, valszeg a csavar is be van allva..
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Flex
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
robertka
tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Gondolom nem maradt behúzva a kézifék

Könnyen körbe forog? -
dellfanboy
őstag
válasz
Alemida
üzenetére
ize, sajna nincs rajta csavar. gondoltam furok ra, csak aztan eszembe jutott, hogy menetmetszom/vagom nincs
[link] itt egy foto a dobrolahogy nezem a robbantott abras ford zap-ot [link] a 2211-es hatso lemez 2x annyiba kerul mint egy fekdob.. nem akarom szetbarbolni, bar eleg erosen korrodalt mar...
-
-
Alemida
tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
-
dellfanboy
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
probaltam, de kvara nem jon le, soot a hatso doblemezt ferditem el csak. a fekdob meg se moccan. a csavarhuzo meg ferdul el a pcsaba...
van itthon par veso, avval probaltam kifele utni.. zero eredmeny.
talaltam itthon szogvast, azt csinaltam hogy azt beraktam alulra/felulre spaniferrel osszehuztam, es a kerek kozeptol probaltam olajos emelovel kinyomni, de az (amugy is szar) olajos/palackemelom megadta magat, nahmeg a spaniferes kotes se volt 100.mielott vennek egy ilyet vmi tuti tipp? [link] arra gondoltam szerzek meg szogvast, hogy 4 oldalrol fogjam meg a fekdobot, es hegesztek ra egy keretet, majd azt olajos palackos emelovel kinyomom..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Unreal Engine 5-re vált az Alien: Isolation folytatása
- Filmvilág
- Diablo IV
- EAFC 26
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Így viseli a Samsung az okosszemüveget
- Bluetooth hangszórók
- Crimson Desert
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- VADIÚJ HP 17 Ryzen 5 7520U 16GB 512GB 5500Mhz 17" FHD 2026.11.12 gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro P400/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10750H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

az enyém kopog is...
kértem hogy adjaide

akkor a hang már mögöttem van én meg előtte szóval akkor hogy hallom ha már lehagytam a saját hangom?És akkor honnan tudom hogy most a lengéscsillapító kopog tényleg?