- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
csaba951
veterán
Már kint van nyilvános teszten a SU2. 7-14 napon belül várható a megjelenése. Ez javítani fog valamennyit. De jelenleg annyi hiba van a karrierben, hogy garantálom neked, hogy továbbra is tele lesz hasonló hibákkal. A következő javítás után is.
Szerencsétlen módon pont a karrier módra van felhúzva az egész FS2024. És pont ezzel a részével vannak a legnagyobb gondok. És ezek (mind) biztosan nem lesznek gyorsan javítva. Viszont mivel annyira szem előtt van, biztosan fognak vele foglalkozni. Előbb-utóbb biztosan ki lesz kalapálva.
A fotós küldetések között van ahol állatokat kell fotózni. Jelenleg ezzel sem érdemes foglalkozni. Pár állat egyáltalán nem vagy csak extrém ritkán jelenik meg. Ezen biztosan változtatni fognak. A többi fotós mód elvileg működik.
A szabad repülés része a játéknak ami a legjobban működik. Ezt a részt érdemes használni. Sajnos ez sem tökéletes. Bizonyos repülőgépeken bizonyos navigációs, gépészeti helyzetekkel probléma van. Tudnak róla, folyamatosan javítják majd.
-
csaba951
veterán
1) Karrier módot felejtsd el legalább szeptemberig. Addigra talán kikalapálják használhatóra. Jelenleg rengeteg kisebb-nagyobb hiba van benne. Nem érdemes vele szenvedni. Nem fogják tudni gyorsan javítani.
2) P12-es hiba. Erről már tudnak a készítők. Ezt nekik kell javítaniuk. Valamikor biztos megcsinálják.
3) Billentyűzet kiosztás/irányítás kiosztás megjegyzési hiba. Erről is tudnak. Valamelyik SU-ban biztosan lesz rá javítás. Ezzel sem érdemes felhasználói szinten foglalkozni.
4) VR-ral szerintem még hónapokig nem fognak tudni foglalkozni, annyi javítani való van. Az összes felhasználó nagyon kis részét érinti a VR. OK, velük is foglalkozni kell, de jelenleg a többséget érintő problémák kijavítására koncentrálnak.
Az egy dolog, hogy 2024.11.19-én megjelent a játék. De ez közel sem azt jelenti, hogy ez a végleges verziója. Most még hónapokig a megjelenés kori hibák kijavításával lesznek elfoglalva. Hónapról hónapra fog fejlődni a következő 3-4 évben. Nagyon jó játék lesz ez majd 3-4 év múlva.
Akit zavarnak a hibák (teljesen jogosan), az ne vegye meg a következő 1-18 hónapban.
-
sheep
addikt
Én nem mondanám használhatatlannak, de tény hogy még nem vettem meg én sem. Megvárom a márciusi SU2-t és utána eldöntöm hogy érdemes-e pénzt áldozni rá, annak függvényében hogy a vr hibákat kijavítják-e.
Amúgy én élvezem a játékot, pl. tesztelgettem a Cirrus Vision Jet automatikus vészleszállító rendszerét és működik. Megnyomtam a nagy piros gombot valahol Csehország közepén és 15 perc alatt levitt egy reptérre, hozzá se kellett nyúlni. -
energomatt
őstag
"A trimet az autopilot allitgatja, latszik is a videón hogy fel-le rangatja állat módon." Persze. Ezt úgy értettem, hogyha van egy vezérlőd és azon van pitch trimre egy axis konfigurálva és az nincs semleges középállásban, akkor minden repülőgép autopilot állásban arra így reagál. A tab esetében javításra lesz szükség, nálam is ilyen.
-
energomatt
őstag
Apropó: Ha vezetési élményre vágysz, kamiont / autóbuszt vezetnél inkább, vagy egy jobbfajta autót, most mindegy is, hogy melyiket? Ezt az analógiát nyugodtan lehet a repülésnél is alkalmazni. Érdekes, hogy sokaknak az a vágya, hogy Airbus-sal, vagy más utasszállítóval repüljön, elemezni lehetne, hogy miért, de ehhez nem értek. :-)
-
HantekDSO
tag
OK, köszönöm! Akkor ezzel letöltés után már nem kell mókolni. Az AutoOrtho most tölti le az "Europe Ortho Set"-et, kb. 16 GByte lesz - nem tudom, ezt utólag hogyan lehet majd finomítani, mert végső soron nekem csak ~20-25 európai város kellene mennél részletesebben. Ha nem, akkor kipróbálom az Ortho4XP-t .
-
HantekDSO
tag
Igen, ezt a rétegződés dolgot tudtam, azért is próbáltam előre helyezni őket. Most töltöttem le az AutoOrtho-t és a Dokan-t, egyelőre készítek egy teljes rendszermentést - legalább az működjön, amit már belőttem
- utána kipróbálom, azzal milyen.
Végül is csak érdekességképpen töltöttem le az X-Plane-t, kíváncsi voltam, mennyit fejlődött a 11-es óta (SOKAT!) , úgyhogy nem fogok a kardomba dőlni, ha nem javul a kinézete!Köszönöm még egyszer a segítséged!
-
HantekDSO
tag
Köszönöm a gyors választ, a sorrend volt a gond. Azt hittem, ABC szerint rendezi a könyvtárakat az .ini file-ba, de nem - hiába kezdtem "-" jellel a könyvtárneveket, nem volt hajlandó előre sorolni őket. Végül kézzel írtam át a scenery_pack.ini-t és RO-ba állítottam az attributumát. A betöltéskor visít, hogy nem írható, de legalább működik.
(A tökéletestől még mindig messze van, de azért sokat javult. Gondolom orthophoto nélkül ez a maximum, ami elvárható...)
-
HantekDSO
tag
Kezdtem beállítgatni a Logitech paneleket és a HOTAS-t a saját szájízem szerint (Pár napja Steam-en vásárolt X-Plane 12-ről van szó - el kell ismernem, hogy ez a része jóval felhasználó barátabb, mint az MSFS joy beállítása), DE! Másnál is ilyen - enyhén szólva minősíthetetlen - a Margit sziget kinézete???
(HungaryVFR fent van, mást (még) nem telepítettem)
-
HantekDSO
tag
"Engem gyíkká változtatott - de már elmúlt!"
Megvettem a steam-en az X-Plane 12-t - vissza az egész! Anno a 11-est próbáltam, az alapján ítéltem meg, de a 12-es valóban egy teljesen más kategória! (Persze azért az MSFS látványvilágát nem éri el, de össze sem lehet hasonlítani az elődjével!) Bocs, fiúk!
-
HantekDSO
tag
Nem azt mondtam, hogy nem megy 4080-ason! De normális (60 feletti) FPS-t nem érsz el egy 4090-esnél gyengébb kártyával ULTRA beállítások és kikapcsolt FG mellett. (Persze ha megelégszel diavetítéssel, HD felbontással és LOW beállításokkal, akkor más kártya is jó - de akkor látványban ott leszel, mint az X-Plane...
)
-
xandrush0831
aktív tag
-
Korcsii
őstag
Igazából ez a gyűjtőtopik minden polgári szimulátorra, mert a repülés elméleti és gyakorlati része ugyanaz, a gépigénye mindegyiknek nagy, és szerintem elég sokan próbáltunk már elég sok szimulátort.
Anno Cypresss topikgazdával beszéltük, hogy bele kéne venni az X-Plane 11-et is a téma összefoglalóba, mert akkor kb az volt a favorit. Aztán ez elmaradt, közben jött FS2020, ami látványban odavert, így arra fele terelődött a topik. Aztán jött az X-Plane 12, FS2024, igazából mind hiányoznak a leírásból, az FSX meg szerintem már irreleváns, talán a P3D is.
Hogy melyik a jobb, azt meg mindenkinek magának kell eldönteni. Ha épp alapból nem tetszik valami vagy épp gyengébben van megvalósítva az adott szimulátorban, akkor mindegyikhez van ezeregy kiegészítő.
Összességében szerintem örülnünk kell: végre van több aktív fejlesztőcsapat, verseny van, minden fejlődik szépen. Mit megadtunk volna ezért az FSX érában. De akkor is élveztük, sőt... nem akarom tudni hány óra repülést raktam bele, és annak hányszorosát szántam bütykölésére, hogy egyáltalán fusson és nézzen is ki valahogy. Ma meg már csak a havi 1 kötelezőt repülöm, arra meg igazából mindegy mi van, csak ne kelljen vele foglalkozni AIRAC frissítésen túl. Azért a mai szimulátorokkal és hardverrel biztosan még többet szimulátoroznék (azon belül is VFR), ha újra gyerek lehetnék végtelen szabadidővel és lelkesedéssel.
-
HantekDSO
tag
Megvan a Radio és a Multipanel is tőlük - mindkettővel vannak problémák - igaz több mint 10 éves szoftverekkel. Gondolkodom rajta, hogy beléjük implantálok egy-egy Arduino-t és felprogramozom Mobiflight alá őket. Ezzel csak az a probléma, hogy "ahány ház, annyi szokás" - szinte minden géptípushoz más és más FW kell(ene)
X-Plane-t használtam (11-ig bezárólag) de látványban kb. annyira le van maradva, mint az FSX-től a C64 "szimulátora". OK, tudom, hogy így a repülésdinamika, úgy az aerodinamika - de mivel soha nem repültem merevszárnyú géppel, így összehasonlítási alap nélkül azt kell mondjam, többre értékelem a vizualitást az esetleges aerodinamikai hiányosságoknál.
-
bunnyhu
senior tag
Viccesek ezek az integrált GPU-k, amikor váltottam AMD-Nvidia volt egy pár hetes no GPU időszak, poénból megnéztem az akkor kijött AC mirage-t, nem mondom, hogy hasított de teljesen élvezhető sebességű volt és a grafika se volt lego minőség, főleg miután felraktam az intel ARC(K?) drivert. Ez a 10600K GPU-val készült. Vagy 13600K, már nem rémlik mikor váltottam.
-
energomatt
őstag
Ezek kényelmetlenségek és általában a korábbi tapasztalatok alapján csak sokadik javítás után javítják a fontos és kézenfekvő dolgokat. Ami most a leginkább probléma nálam, hogy csak a pályáról tudok indulni, mert a covereket nem lehet levenni a gépről, vagyis nincs cool & dark lehetőség.
-
sheep
addikt
Nálam is az a probléma hogy mindig a default kiosztást rakja be repülésnél, újra ki kell választanom a megfelelő profilt (glider/general/heli), külön a joy/throttel/pedálhoz, de utána legalább működik minden jól.
Elég idegesítő de mivel a toolbarban ingame benne van a vezérlő gyorsgomb is így csak pár mp beállítani. -
bunnyhu
senior tag
Ja, az nekem se ment. Egyébként nem értem miért lett volna nehéz megoldaniuk, minimális gesztus de fontos lett volna sok embernek, aki beletett rakás órás a 2020-ba. No mindegy, egyelőre a shop se működik, szerintem van elég bajuk, lehet későbbiekben áthozhatóvá válik a logbook.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony PlayStation 5 (PS5) Pro Játékkonzol
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- GRADO GW100x bluetooth fejhallgató eladó.
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged