-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
AirBooms
addikt
válasz
Gizmo94 #4185 üzenetére
Figyelj, öreg!
A modikhoz én ugyan nem megyek, egyszer csak csak felfigyel rád az egyik... Ez engem nem érdekel, de talán majd az jobban zavarni fog, ha esetleg a szimes társadalom tagjai előbb-utóbb nem szívesen osztanak majd meg veled sem tapasztalot, sem egyebet... S nem csak erre a a fórumra gondolok.
Másrészt a mostani vitánkban sem én szólítottalak meg, hanem Geryson hsz-ére reagáltam, erre szóltál megint be!
A legelső alkalom pedig arról szólt, hogy egy belinkelt képen lévő "Nap" téma egyszerűen nem tetszett nekem sem, és még valakinek sem, csak én ehhez tettem egy kicsit túlzó megjegyzést, amit azóta finomítottam, ráadásul egy hsz-emben még tőled is elnézést kértem, ha megbántottalak volna. Azt a témát is te fújtad fel, s te kezdtél el vádaskodni hülyeségekkel... Kicsit olvass vissza, ki szólított meg kicsodát. Én békén hagylak (és békén is hagytalak), csak tedd te is ezt.
S még egyszer: nem degradálom sem az FSX-et, sem az FSX használókat, ők is ennek a közösségnek a tagjai. Tőlük is tanulok, s ha lehet, én is szívesen segítek nekik. Arról nem ők tehetnek, hogy az FSX közel sem lett az a program, amire az FS2004-használók vártak, s a mai napig alkalmasabb az FS9 szimulátorkénti használatra.És fejezd be a hisztit!
-
AirBooms
addikt
válasz
Gizmo94 #4180 üzenetére
Szerintem fejezd be ezt a nevetséges magyarázkodást és állandó csipkelődést. Érdekes, hogy eddig is csupán csak téged "bosszant" ez a téma, mindenki más megértette miről van szó. Kutyát a nem érdekli, miért fizetsz, miért nem (legfeljebb egyszer csak a modikat)... Csak hagyd már abba, kérlek!
-
Geryson
addikt
válasz
Gizmo94 #4176 üzenetére
Milyen a hangja? Én a 154-et ismertem, hááát olyaminek tűnt mint a valóságban - iszonyatosan hangosnak!
Nekem amúgy sajnos nem jön be ez a géptípus, anno is csak úgy kipróbáltam, bár a videója a 154-es hajtóműindításnak FS2004-ben a mai napig megvan, az valami kész csoda, hogy milyen hosszú!
-
Cypresss
senior tag
válasz
Gizmo94 #4102 üzenetére
Sziasztok,
Ez a téma már felmerült az Index fórumon is. Magamról röviden: Klátyik Istvánnak hívnak. Egy nagyon kicsi és jelentéktelen bétateszter vagyok a PMDG-nél, a PMDG 747-es TRC-ket és az IVAO manualt is én fordítottam magyarra. Hat éve szimulátorozom, három éve az életben is repülök. Egy kedves barátom ajánlotta a fórumot figyelmembe.
Most pedig röviden a 737NGX-ről (ami megegyezik azzal, amit az index fórumon is elmondtam már.
Most kezdődtek el a 737NGX tesztjei. Ez nem egy sima upgrade lesz FSX-re, hanem sokkal-sokkal részletesebb gép, mint a PMDG737-es FS9-es változata. Valamennyi rendszer alaposan ki lett dolgozva, (gondolok itt az After Overhead panelre, tökéletesen valós IRS-rendszerre, tovább fejlesztett avionicára, sokkal realisztikusabb autobreak rendszerre, ami már figyelembeveszi, hogy nedves vagy száraz pályán landolsz, valamint a pálya lejtését is, ahol van ilyen, mekkora a géped súlya, sőt a fékmunkahengerek nyomását is szimulálja, stb). Az NGX is megkapja a 747-esnél már megismert panel load/save funkciót, jelentősen finomított és kibővített fények lesznek a cockpitben, teljesen valós hangokat kapott a gép, (flaps, landing gear, hajtómű, stb). Valamint kikapcsolható lesz a GPWS valamennyi funkciója. Megjelenés: 2010 első félévében, de ez nagyban függ a bétatesztek eredményétől is.
Én a hónap végéig a 2-d-s paneleket tesztelem (jelenleg rendesen fagy, talán ez azért van, mert ez egy hibrid kivitel - fs9 és FS10. Jelenleg a töbmonitoros rendszereknél a panelek szabad mozgatását próbálom optimalizálni.
FPS: a teszterek belső levelézése szerint a HD-minőségű textúrákkal próbált változatok igen erős impactot generálnak az fps-re. Fizetős, bonyolult sceneryk esetén jelenleg nincs meg a 20 fps. De ezt nem tudom megerősíteni, mivel ahogy azt már említettem, csak 2d-s paneleket próbálok éppen.
Remélem tudtam újdonságot mondani.
Sziasztok!
-
fatal`
titán
válasz
Gizmo94 #4123 üzenetére
"A REX-szel kapcsolatosan fenntartom,hogy mindenképpen valós természeti jelenségeken alapul a látványelemei nagyrésze,noha természetesen nem mind, maximum a mi földrajzi viszonyaink és éghajlatunk alatt ezek nagyrésze ismeretlen"
Ebben egyetértünk, az ég és trópusi víz textúra választásakor ki is írja, hogy honnan valósi.
Az FS sajnos elég korlátozott ebben a tekintetben is, mivel minden helyen ugyanazokat az égtextúrákat használja.
-
AirBooms
addikt
válasz
Gizmo94 #4123 üzenetére
Kérlek, értsd meg, nem csupán én tartom (ok, kevésbé bántóan fogalmazok) nem annyira szimulátornak az FSX-et, hanem már a Microsoftnál is eleve annak szánták. Egy nagyobb tömegek számára is befogadható játéknak. Nem véletlen, hogy ezen a topikon is többen visszatértek az FS9-hez, de más fórumokon is az igazán repülő szimulátorra vágyók legfeljebb csak kipróbálták az FSX-et, maradtak az FS9-nél.
Az, hogy mennyit költöttem rá, nem jelent kényszerpályát. Nem véletlenül próbáltam ki az FSX-et, nem véletlenül vártam én is. Ha tényleg hozott volna komoly változásokat, amiket annak idején az FS9-cet használók többsége meg is fogalmazott a fejlesztők számára (de nagyívben tojtak rá, mint kiderült), akkor legfeljebb csak sóhajtottam volna egyet, de tovább léptem volna. Nehogymá' dicséret járjon az "előrelátó" warezolásért, hogy "na látjátok, ezért ne vedd meg a programokat, meg a kiegészítőket, mert aztán majd kényszerpályára kerülsz, mint AirBooms az FS9-cel"... Okos, mondhatom.
S valóban nem sértőnek szántam, hogy divat mindenből az újat felrakni. Én is kipróbálom az újat, s én is azt várom, hogy jobb legyen mint a régi. S itt már nem csak az FSX-ről beszélek, hanem hogy maradjunk a témánál, a REX-ről is. Igen, lehet, hogy vissza fogok térni a korábbi kiegészítőimhez. Csak még nem volt időm végigzongorázni a REX-et, hogy kihozható-e belőle az, amiért annak idején beharangozta mindenki. Nekem olyannak tűnik, mint egy durván nem színhelyes, elkalibrált monitor, vagy tévé. A vásálók többségének ez tetszik, mert olyan élénkek a színei, meg olyan kontrasztos, meg minden, de köze nincs a valósághoz. Szerintem egyértelműen a széles rétegek kielégítésére mentek rá, ugyanakkor még reménykedem, hogy emellett hagytak valamit azoknak is, akik valóban a realitást keresik, s valahogy ezt is be lehet lőni. Persze van ellenpélda is. Például Vista sosem volt a gépemen - nem tűnt túl sikeresnek, miért váltottam volna? Nagyon jól elvoltam a megvett XP-émmel. Csak azért nem raktam fel egy tört verziót, hogy "legyen".
Volt szerencsém járni (ráadásul repülővel) a bolygónk szinte valamennyi részén nem is keveset. Folyamatosan rátapadtam az ablakra, s meresztettem a szememet. Nem, nem láttam ilyen felhőket, ilyen napot, ilyen naplementét... Európában, télen pláne nem. Valakinek lehet, hogy tetszik egy ilyen Nap, az FS default-jához képest valóban különleges, de semmi köze a valóságoshoz. De ez nem baj, mind ahogy az sem, hogy valaki rajtam kívül ugyanúgy elmondta, hogy neki nem tetszik.
Ha nem tudod, hogy valami hogy működik FS9-en, akkor arról miért mondasz véleményt, s miért ítéled el egyből az "usert", hogy nem tud megbírkózni egy ilyen pici feladattal? Leveleztünk Fatallal, nála ugyanúgy bénán települt a REX javítócsomagja FS9-hez win 7 alatt. Tudásom egyenlő a nullával a fejlesztőkéhez képest ezen a területen, de nem is kell, hogy értsek hozzá. Ha értenék, az baj lenne, sőt, az még nagyobb, ha mindenki értene hozzá, mert akkor nem lenne szükség a fejlesztőkre. Tehát ők vannak értünk, igen elvárható, hogy végezzenek rendes munkát - mások is tudnak.
Dehonesztálónak pedig ne érezz semmit! Elmondtam a véleményem, ami nem tetszett neked. Talán érzékenyebben reagáltál rá, ki tudja miért? Nem engem furdal a lelkiismeret...És még valami... Az FS9 sok tekintetben már 2003 végén, amikor megjelent, akkor elavult volt. Ciki. De az is, hogy az FSX, amikor megjelent, az is az volt. Ciki. De a legnagyobb ciki az, hogy ez az "új" semmivel sem modernebb, mint a már 2003-ban is elavultnak számító. Ezek után el lehet gondolkodni, hogy ki miért mit rak fel a gépére flight simulator programnak nevezve... és azon is, hogy mai napig mi a bánatnak jelennek meg kiegészítők az FS9-re...
-
AirBooms
addikt
válasz
Gizmo94 #4119 üzenetére
Ha valaki kijelenti,hogy az FSX egy arcade game lenne,az vagy nem látott még arcade játékokat, vagy a fogalommal nincs tisztában. mert ez az állítás egyszerűen közröhej tárgya
Természetesen a kijelentésemmel nem akartam itt senkit sem megbántani, annak idején én is kipróbáltam az FSX-et. Majd mikor láttam, hogy az FS9-hez képest fejlődést nem nagyon hozott, a képi világa szinte utolérhető, a gépigénye pedig óriási, a fizikája csapnivaló, akkor töröltem is a gépemről... Szerintem legtöbben azok használják, akik korábban nem merültek el az FS9-ben, vagy nem nem vásároltak be egy csomó kiegészítőt az FS9-hez. Mert hát egy adott szoftverből mégiscsak a legújabbat illik vagy divat telepíteni a gépre (s ez hatványozottan igaz, ha az a szoftver ingyé' van).
Nekem nem volt ingyé (a kigegészítőim többsége sem), s ezt nem is hangoztatom itt szinte minden harmadik hsz-emben, éppen ezért hadd álljon jogomban eldönteni, hogy számomra mennyire csalódást okozott az "utód". Talán ezért becsülöm meg egy kicsit jobban, s ezért vagyok kritikusabb. S mivel igencsak tisztában vagyok az "arcade" jelentésével, s annak idején a Microsoftnak egyértelműen az volt a célja, hogy szélesebb rétegek "játszanak" a szimulátorukkal, nem is titkolták, hogy inkább ennek a jellegnek az erősítésére gyúrnak rá, s nem lesz jobb ATC (mint ahogy szerettük volna), nem lesznek jobb alapgépek (mint ahogy szerettük volna), s ha már nem lesz visszafelé kompatibilitás, akkor legyen végre elfogadható grafika, elfogadható gépigénnyel (nem lett ez sem).
Úgy gondolom, nem az én kijelentésem a közröhej tárgya. Hanem az, ha valaki ezek után megeszi azt, hogy a REX, ami egyértelműen tovább viszi az FSX fejlesztői filozófiáját minden egyes témája valós természeti jelenségeken alapul.
De ha mégis az én kijelentésemet tartod közrehejesnek, hát szíved joga. Elvégre ez egy fórum...S hogy mi volt a gondom a REX-szel, miért nem tudtam lecserélni az alaptextúrákat? Hmm, lehet, hogy ez egy zéró feladat, de akkor sem keverném ide a szimulátoros múltamat, ennek ehhez semmi köze. Ellenben a REX fejlesztői megtehették volna, hogy miután a programjuk feltelepül, más kiegészítőkhöz hasonlóan kapásból megtalálják a fő FS9 mappát, s nem egy hozzá nagyon hasonló mappát tekintenek annak (én meg gyanútlanul napokig azt hiszem, minden rendben). S arra is keresem a magyarázatot, hogy miért van az, hogy telepítés előtt a REX SP1-e végigscanneli a teljes vinyót, mire végre megtalálja REX mappáját. A fejlesztők ha már ennyire kukák, legalább a manuális beállítás lehetőségét adták volna meg, s nem kéne negyedórát várni, míg az a pár megbájt települ 2 másodperc alatt.
-
AirBooms
addikt
válasz
Gizmo94 #4115 üzenetére
Azt gondolom, hogy a REX-ben lévő rengeteg "nap-témák" közül nem véletlenül hívnak csupán egyetlen egyet realistic-nek... A többit valószínűleg az FSX arcade jellege miatt kreálták a nem éppen szimulátorra vágyó célközönség miatt.
Amúgy semmi gond nincs az FS9 és a REX működésével. Én rontottam el a dolgot, ezért nem sikerült megszabadulnom attól az irreális csillagszerű naptól. De már sikerült... Nem is értem, mi alapján feltétezed, hogy az FS9-hez nehézkes lenne a REX-et konfigurálni, főleg az FSX-hez képest. -
Korcsii
őstag
válasz
Gizmo94 #4078 üzenetére
Köszi, a REX tette a dolgát (textúra+real weather)
Az orrfutókat átraktam taxi light-nak, és azt pedig a legújabb verzió automatikusan kikapcsolja a futómű behúzása után... csak PMDG-nél valamiért nem mindig akar működni (gondolom azért, mert 3 kapcsoló tartozik a taxi light-hoz, és azt hiszem csak az egyiket kapcsolja)... de annyi baj legyen, ezt kézzel sem nagy ügy orvosolni, egyébként is, a taxi light-ot használjuk taxizáshoz... csak mondjuk néha a levegőben találkozok más 747-essel, aminek be van kapcsolva... a pilóta a hibás, hogy úgy hagyta, vagy nem kap megfelelő adatot az FSX az FSInn-től, vagy a PMDG/SW Redux, nem tudom... igazából félbehagytam a tesztelését/beállítását...
szerk: [kép]
-
-
AirBooms
addikt
válasz
Gizmo94 #4004 üzenetére
Azokat értem "megvezett emberek" alatt, akik tényleg komoly pénzeket öltek az FSX-be, aztán valahogy kezdtek rájönni, hogy sehogy sem akarnak klappolni a dolgok.
Alapvetően biztosan szebb valamivel az FSX az FS9-nél. De itt a lényeg azon van, hogy "valamennyivel", s ez bizony nem sok. Pláne ahhoz képest, hogy ezért minimális szépségkülönbségért mi mindent kell beáldozni. -
AirBooms
addikt
válasz
Gizmo94 #4000 üzenetére
Én viszont nem keveset, szerintem több százezret... Hiába, hobbi. Viszont amikor meg akarnak etetni pár évente, hogy vegyem meg az újat, mert az szebb és jobb és különben is, s dobjak ki újabb százezreket... Akkor hadd nézzem már meg, mire költök! Na hát megnéztem. Köszönöm szépen! Az FSX féle gányolásból én többet nem kérek! Aki pedig még mindig megeszi ezt a marketing maszlagot, hát szíve joga.Aki elhiszi, hogy az FSX szebb és jobb és több, mint az FS9, az csak higgye... lehet hozzá várni az újabb tapaszokat (ráadásul szemtelen módon ezúttal még ezekért is pénzt kértek). Úgy érzem, itt elég sokak vannak még mindig nagyon megvezetve... Sajnálom.
-
fatal`
titán
válasz
Gizmo94 #3934 üzenetére
Hupsz, lemaradt az idézőjel a szaros körül.
Jó ez a proci, semmi gondom vele.
Nem nagyon volt Q9450 mikor vettem, ha volt is, kb 20k-val drágábban a nagykerben. Annyit nem ér a +6M Cache. Evvel a lappal nem nagyon tudom húzni a procit a PCIE bug miatt (965P)
Majd lecserélem a lapot valami P45re, és akkor még evvel a rammal is meg lehet küldeni 3,6ra legalább a cpu-t.
-
Falconer
aktív tag
válasz
Gizmo94 #3936 üzenetére
Hu egyszer láttam egy hasonlót az amerikai préri közepén, kb 20 percig tartott és elképesztő volt. Felhő egy szál se, hegyek, épületek, fák, vagy ilyesmi ami takarjon az szintén semmi. A teljes égbolt kb fele izzó narancssárga volt, a másik fele meg ilyen kékes lila, de inkább lila... Active Skyban majd keresek egy hasonlót, aztán rakok be screenshotot
Ott sokkal nagyobb a választék.
-
AirBooms
addikt
válasz
Gizmo94 #3938 üzenetére
Igazából szerintem nem is baj, hogy némileg eltúlzottak a témák... Szerintem a nagytöbbségnek így jobban bejönnek, amúgy meg az is benne van ebben, hogy aki TFT-n használja az FS-t (talán már ez jellemző a többségre), annak nem biztos, hogy kalibrálva van a monitorja, s ez is okozhatja a "túlzásokat". Pl. az enyém sem kalibrált, mert garanciában cserélték, s a másodiknál nem történt meg a hiteles kalibráció. S ezen érzem is a különbséget az előzővel szemben.
-
AirBooms
addikt
válasz
Gizmo94 #3905 üzenetére
Köszi!
Már alig várom!
Amúgy a múltkori Active Sky-os témához még valami eszembe jutott:
Aki ASV-t, vagy egyéb külső időjárásgenerálót használ, javasolt, hogy az FSUIPC-ben mindjárt a főoldalon kapcsolja ki a Weather opciót. Tehát: Weather off. Így az FSUIPC nem tud beleszólni az időjárásváltozásokba, vagyis nem kavarja még jobban össze a dolgokat. Amúgy elképzelhető, hogy ez csak regisztrált FSUIPC-vel tehető meg. -
fatal`
titán
válasz
Gizmo94 #3877 üzenetére
A próbléma inkább avval van, hogy menesztették a fejlesztőgárdát így esély sincs egy esetleges SP3ra. :/
Érdekes, de mintha az FS9 (ugyan nem játszottam vele akkor egyáltalán) kevésbé bugosan jelent volna meg (az optimalizálatlanság mindig is jellemző volt a sorozatra, ha jól tudom megjelenéskor az akadás még az FS2000-re is jellemző volt, az összes verziót utól kellett érnie a hardvereknek). Összesen egy patch jelent meg hozzá és az sem volt méretes darab.
-
AirBooms
addikt
válasz
Gizmo94 #3870 üzenetére
Lehet, hogy összeesküvéselmélet, de már több itteni kollégával beszéltük, hogy az FSX szimulátor részével mintha kevésbé foglalkoztak volna a készítők. Kevésbé jó a gépek repülési modellje, az egész fizikája, kicsit arcade jellegű "játék", sőt idéző jelek nélkül: j-á-t-é-k. Nekem van egy olyan érzésem, hogy erről a problémáról sem az Active Sky tehet, hanem az FSX "ügyetlenebb" szimulátor része.
-
andorra
őstag
válasz
Gizmo94 #3870 üzenetére
Hogyan jelőlhetnénk szavak nélkül, ki miről beszél, képes formában?
FS9 jelőlése a hozzászólás alatt:
_________________________________________________________________FSX jelőlése a hozzászólás alatt:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
( Nem kell komolyan venni! )
-
Kosztinho
tag
válasz
Gizmo94 #3817 üzenetére
Így van
Kézzel repülhető, az automata részével vannak gondok. Pl. az FMC abszolút nem működik, VORra nem mindig bír ráállni magától (ha viszont megvan,akkor szépen tartja), a magasságváltások érdekesek, hogy finoman fogalmazzak, ILS-t jobb ha elfelejti az ember...
Igazából nézőpont kérdése: lehet szenvedés, de lehet élmény is
De a legjobb az lenne,ha már kijönne az új NGX... -
Korcsii
őstag
-
fatal`
titán
-
Gizmo94
veterán
válasz
Gizmo94 #3787 üzenetére
Tolok én is képet.
Asszem az ATC is másnapos volt és nyilván rendesen elszart valamit, mert 31R-en a GS közepén ott imbolygott ez a versenyző.
Enyhénszólva bele kellett nyúlkálni a GS-ba, de megelőztem crash nélkül..
Nem adta fel, szépen lejött és lerakta mögöttem, kellett kotornom elfelé a runwayről is..
-
fatal`
titán
-
Traumausi
csendes tag
válasz
Gizmo94 #3715 üzenetére
Napsugarast!
Köszönöm a türelmet, uraim!
A Legion Hardware segítségével a proci felugrott 3,6 GHz-re, terhelés alatt stabilan tartja, a ventillátor sem csapott ámokfutást eddig.
Amivel még lesznek kalandok, az a memória simogatása. A gépben jelenleg 3 darab Samsung 1Rx8 PC2-6400U-666-12-ZZ jelű, 1 GB-os, hozzáadott aktív vagy passzív hűtéssel nem rendelkező memóriamodul lakik. Most túrom a netet, hogy ezzel az alaplap-memória kombóval kinek mi sikerült...
Már a procituning is érezhetően dobott az FSX framerate-értékén, az Élet szép és már repült a ZA002 is.
Üdv!
Trau
-
Traumausi
csendes tag
válasz
Gizmo94 #3712 üzenetére
Napsugarast!
Elsőként köszönöm a válaszokat, megint tanulok újat. Bár bevallom őszintén, a 777-esek FMC-programozása egyszerűbb számomra, mint a procituning...
"Tehát dobj fel egy 64 bites Win7-et, tedd bele a plusz egy giga ramot, húzd meg jól a 8400-at és amit egy 775-ös rendszeren tud az FSX, azt igencsak tudni fogja a a te konfigoddal is."
Nos, bevallom férfiasan: a jelek szerint első hibámat máris elkövettem: 32 bites W7-et raktam fel. Vissza a starthoz, irány a 64 bites változat?
A proci felett egy XigmaTek Red Scorpion hűtő dolgozik, ezt elfelejtettem említeni.
A processzor meghúzásához egy kis segítséget kérhetek, vagy inkább RTFM? Találtam a keresgélés közben egy korrektnek tűnő leírást az E8400-as piszkálásáról, ímhol:
http://www.legionhardware.com/document.php?id=717Megyek memóriát venni...
Üdv!
Trau
-
-
sucec
csendes tag
válasz
Gizmo94 #3632 üzenetére
Hat az igaz hogy egy ekkora madarat nehez "titokban tartani" de szted figyelte volna barki is ha ejjel 2-3kor felszall es tesz egy iskolakort? Megha meg is latod, azt hogy milyen gep, tuti nem szurod ki. Es azert azt nem hiszem hogy sok paparazzi allt volna keszenletben ejjelente, hogy "na biztos most fog stikaban felszallni..."
Azt se felejtsuk el, hogy meg mind a mai napig nem tisztazott, hogy a holdra szallas megtortent-e, vagy csak mediahack volt az egesz.... Ha azt be lehetett kamuzni.... Es egyre inkabb ugy nez ki hogy nem tortent meg, mert akkor most 40 ev multan nem gondolkodnanak rajta ennyire....
Azert a dreamliner korul mar eddig is eleg sok negativ hir keringett, foleg ugye a csuszasok miatt, egy blama most nagyon nem fert volna bele nekik....
Az teny, hogy a gep jol nez ki, a repules is jol jott ki, plane a szar ido ellenere, a leszallas meg tokeletes volt....
Nagy sikert arattak ezzel, amire nagy szukseguk is volt.
Egyebkent azon gondolkodtam tegnap, hogy vajon egy legitarsasagnak mi eri meg jobban? Tobb dreamlinert uzemeltetni vagy inkabb kevesebb A 380-at? Nem tudom hogy egy utasra vetitve melyik az olcsobb... Nyilvan szamit hogy hanyan akarnak utazni, de ha olcsobb a jegy, akkor nyilvan tobben mintha dragabb
Udv
s -
Korcsii
őstag
válasz
Gizmo94 #3622 üzenetére
avagy premier már volt, csak még nem repült?
szerintem ez volt az első repülés, bár eleget tesztelték eddig a földön (megszakított felszállás stb), de szerintem még szállt fel... meg a kommentátor mondta, hogy ezúttal csak a két kapitány van a fedélzeten, meg egy rakás számítógép... én úgy vettem ki a szavaiból, hogy más nem - ergo nem biztosak benne még 100%-ig, hogy repülni fog...
-
sucec
csendes tag
válasz
Gizmo94 #3622 üzenetére
mondjuk az is érdekelne, hogy pl olyat hogy tudnak a földön olyat tesztelni, hogy " futómű ki-be"? Megemelik az egész gépet? Vagy valahogy aláállványozzák? Vagy ez már csak fent derül ki, hogy a srácok összecserélték a kék kábelt a zölddel, így nem fog kinyílni...?
Tök sok érdekes kérdés felmerült bennem....
Pl.: milyen teszteknek kell megfelelnie, hogy átengedjék a hatóságin? van X teszt eset, és azt mindegyiket teljesítenie kell? Egy ilyen gépnél ez gondolom több ezer - akár millió eset is lehet.... nem hinném hogy mindegyiket végignéznék.... (már csak azért sem, mert akkor még mindig a 747 tesztjeinél tartanának... LOL
Véletlenül nincs itt valaki aki ért ezekhez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest