- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Korcsii
őstag
hát - hacsak nem a sivatagban csinálták, bár a Seatle-től messze van - nem hiszem, hogy nem fotózta/filmezte volna le valaki... a mai világban már nehéz csak úgy titokban repkedni, amikor mindenkinél van legalább egy kamerás mobil... de amúgy egyetértek, kockázatos, meg minden... csak amíg valaki be nem bizonyítja az ellenkezőjét addig... addig szeretnék abban a tudatban élni, hogy láttam az első felszállását élőben
-
Gizmo94
veterán
Én speciel nem értek ehhez semmit, de egy ideje nézegettem és a futómű teszteléséről képet is láthatsz a honlapon, a gép egy adott darabjának modelljén tesztelik, ami állványokon áll.
Véleményem szerint mindene legapróbb részletét is sokszorosan és több teszt alkalmazásával végignézik, egy ilyen projekten rengeteg ember dolgozik és sok évig tart a tervezés-fejlesztés.
Kizártnak tartom,hogy akár a legapróbb alkatrésze illetve azok működése ne legyen több oldalról sokszorosan letesztelve, mire egyáltalán felengedik a levegőbe, sőt akár kiengedik a futópályára. Ezzel a géppel is már rendesen csúszásban vannak, gondolom, nem véletlenül, Itt nemigen megengedhető az, hogy hát, nem biztos, hogy ez éppen OK, de hadd menjen, majd fent kiderül.. -
andorra
őstag
Helyes, ezt így kell.
Ma a legnépszerűbb viedokártya kétségtelenül az ATI, jól is teljesít általában, más kérdés, hogy az FS kifejezetten Nvidiára optimalizált. Ez nem jelenti azt, hogy azzal ne lenne problémamentes a beállítás.
A te esetedben :
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1055930387
A FAQ-ban találsz leírást az ajánlott FS beállításokról, meg sok egyébről is, magyarul. -
Gizmo94
veterán
Ez egy igen vad vita alapját képezhetné, ezért csak visszafogottan nyilatkozom.
Nekem az FSX részletesebb, kicsit talán szebb, bár agyontömve addonokkal az FS9 ugyanolyan szép, vagy talán néhány addon esetében itt-ott szebb is.
A fizikánál már nagyon ott van, lényegi különbség nem sok, vagy inkább az FS9 irányába billen.
FSX-et azért érdemes használni, mert ha szereted a kihívásokat, akkor ezzel aztán állandóan küzdhetsz.Én azért használom, mert a kb. 200 giga cucc amit letermeltem hozzá, mind ehhez van. FS9-hez pedig alig van valamim. Másrészt amit nem tudok megmagyarázni, valahogy mégis teljesen más mint az FS9, részletgazdagabb (amikbe hajlamos is belefulladni) de nekem mindenképpen szebb.
FS9-et pedig azért érdemes használni, mert szemben az FSX-szel, nem terheli agyon a gépet, sokkal símábban fut, a játékélmény nem egy erőmű gépen is megvan, a játék futása folyamatos, élvezhető.
Nálam okosabbak majd jobban kifejtik a különbségeket.
-
Gizmo94
veterán
Próbálkoztam, többfélével, nem ingyenesekkel is, nem sokat értek. Nálam a 4GB kapcsoló pl. egyáltalán nem működik, a 32 bites XP csak max 2.5 G ramot lát a négyből, ha megszakadok, akkor is. Win7 alatt nincs gond, de inkább XP alól szeretem játszani.
A furcsa számomra leginkább az,hogy a közismerten lassú swap ellenére nem lassult a textúrázás... Kicsit érthetetlen az egész, de egyelőre műxik..
-
Korcsii
őstag
igen, kb mindent összefoglaltál, amire én is gondoltam
igazából nem esik nehezemre mondjuk 8 órát gép előtt ülni, és kódokat bámulni szerkesztgetni (php)... pontosabban nem esett, amikor volt hozzá kedvem, új volt nekem, mert akkor tényleg repült az idő - ma meg én repülök, és rá nem birok nézni a php kódokra
(nah jó, kicsit túlzás, ha kell valakinek segítség - kizárólag barát - akkor ráveszem magam, de az mondjuk csak pár perc, max egy óra)...
de amúgy jah, egyszerűbb egy infós egyetem/állás (és remélhetőleg jó fizu) után megtanulni repülni, minthogy állás nélküli pilótaként mást csinálni... mondjuk ha utána beüt a krah, és egészségileg már nem repülhet az ember, akkor megint ott van a "bepótlandó" jópár év, amit kihagyott az infós szakmából... persze ha valaki csak hobbiból repül, akkor nem esik ki a másik szakma életéből... csak ez nem olcsó hobbi, bár fizetésfüggő - meg a hobbinál nem is annyira érzi az ember a súlyát... hivatásosként legalább fizetnek is érte, mondjuk meg is dolgoztatják érte az embert rendesen... a karácsonyi túlóra meg mind a két szakmára jellemző szerintem (bár inkább szerencse (vagy kapcsolat?) függő)...
vadászpilóta meg nem igazán szeretnék lenni...
nah irány valami harmadik pálya inkább
és sry az off-ért, bár valamennyire ide tartozik...
Gizmo94: szép gép... 777? és kitől? és milyen livery?
amúgy a virtuális memória növelése meg a végülis jobb a semminél, mert legalább valahol tárolja a szükséges adatokat... bár ez a 24Gb nem kevés -
sucec
csendes tag
Bocs még pár dolog:
- a repülés eléggé egészség függő, azaz ha bármi van, ami akadályoz, akkor vége....
- amíg nem leszel szenilis addig tul. képpen az infot lehet csinálni ( ha meg jól tudod titkolni, még utána is...- az infos egész nap egy irodában ül, amit ha izgalmas a munkája (élvezi) annyira nem érez szenvedésnek ( a kívülállóknak jobban feltűnik hogy már 8 órája csak melózik, mint neki
- a pilóta elvben világot lát, a gyakorlatban azért ez nem mindig igaz, mert hiába repülsz X-be, nincs időd várost nézni / fáradt vagy, alig várod hogy ledőlj... (persze azért eljutsz 1-2 helyre, de nem úgy mint sokan gondolják hogy kirepülsz valahova és akkor hawai van...)
- a világ nagy cégei között az egyik legjobb munkahely a google
bejutni nem könnyű, de ha bejutsz, isten vagy. Akkor már simán kicsengeted a PPL árát
-
sucec
csendes tag
És persz ha igazán király akarsz lenni, akkor beiratkozol az infos suliba, elvégzed (lesz papír + tudás), majd bejutsz az NFTC-re, ott szétrepülöd az agyad és 35 -40 után "nyugdíj", át info pályára és milliomos leszel
Bocs a hosszú post-ért, de tudom milyen nehéz dönteni, ezért próbálok másnak segíteni, hogy minél több oldalát lássa a dolgoknak....
Üdv
sucec -
sucec
csendes tag
És most jöjjön ugyanennek a programozós vetülete:
- mindig tanulgatni kell az új dolgokat, soha nincs megállás
- nagy a mozgástér:
- lehet maszekolni, kiscég, közepes, nagy, multi, stb...
- a fizu ha "rabszolgaként" dolgozol sehol sincs egy jól fizetett repülőséhez képest. Ha ügyes/szerencsés/ötletes/nagy felfedező vagy, akkor akár sokkal többet is kereshetsz egy repülősnél, ha mondjuk Te alapítod a következő generációs "gugli"-t akkor akár még milliárdos is lehetsz. Ebből a szempontból info szakmában erre tul. képpen nagyobb esélyed van, mert repülésben önerőből nagyot alkotni, nagyon nehézÉn a "rabszolga" kategóriába tartozom, azaz sajnos nem én leszek a következő Bill Gates
Viszont:
- az infonak viszonylag sok alterülete van. Ha nagyon gáz az egyik, nem túl nagy ráfordítás árán átnyergelhetsz egyikből a másikba (lehetsz: programozó, rendszergizda, menedzser, tesztelő, eladó, stb, stb, stb...)
- sok terület határos a "hétköznapi" területekkel, ami szintén lehetőséget ad arra, hogy átnyergelj máshova. Pl. ingatlan irodában dolgozol rendszergazdaként és egyszercsak elkezdesz ingatlanokkal foglalkozni, majd egy idő után abból élsz meg.....Ha magánból akarod megtanulni a repülést akkor az biztos hogy:
- a PPL 1,5-2 (mire oda jutsz) 2,5 milla
- évente X órát repülni kell, hogy ne vesszen el, illetve ha nem repülsz, nincs is sok értelme (ezeket a repüléseket szintén ki kell termelni). Ezt vagy a fizetésedből csinálod, vagy máshogy, de más ezt neked NEM fogja fizetni (ez biztos).
- lehet ilyen "vadorzó" módon repülni, hogy alapvetőleg szimulátoron, és évi 5-10 órát repülsz valakivel aki enged vezetni. Így élményhez is jutsz és még a gagyád sem megy rá (ezt csinálom én, többek között mert nincs is annyi időm a repülésre mint szeretném)Az info-ban megtanult dolgokból nagyon sok alkalmazható a hétköznapi élet során is.
Az infosok azért néha:
- túlóráznak/éjszakáznak/nagy hajtás van/nincs karácsonypersze ez munkahely függő, de azért vannak ilyenek (persze nem kötelező ilyen helyre menni.....)
- viszont adott esetben a munkaidő is rugalmas (pl.: egyik nap 11-re jössz 4kor mész, de cserébe van hétvégézés, stb....)A gépekből néha nekem is elegem van, de ez már csak ilyen. Az infos élete a "szívások és "workaround"-ok körül telik, míg a repülősöké a szabályok pontos/precíz betartásában.
-
Korcsii
őstag
nálam is elő szokott fordulni igaz csak ritkán... szerintem annyira elfoglalt a gép, hogy nem tudja az összes pontot elmenteni, így egy-egy mentési pont között átugorja az utat a gép... youtube-on láttam pár ilyen videót... hát a végére már rosszul voltam a sok ugrálástól...
btw: ma is egy szép "Recommenden for you" videóval ajándékozott meg a youtube... [link]
talán nem nagy szám, de szép az animáció
érdekesen kirajzolódnak a SID/STAR-ok egy-egy reptér körül
bár lehet csak megártott a sok BAW-olás...
-
Geryson
addikt
persze, van egy un. hat-gomb. Tényleg csak ajánlani tudom, hiszen kapsz egy tolókart is hozzá és így 14 x 3 szabadon kalibrálható gombod is lesz, amire én konkrétan mindent kiraktam ami csak eszembe jutott. Sőt, a kapott szoftver (Saitek profiler) meg nagyon okos. Van egy drágább szarv amúgy, a CH, de nekem nem tetszik - ezt már Neked kell eldöntened. Amúgy én a Pixmániánál vettem, semmi gondom nem volt (pedig ugye volt egy garis csere is).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tesla topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Horizon Forbidden West
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- E-roller topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon / Smart Home
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500H RTX 2050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte G6X9KG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- Samsung S24 Ultra 12/256 GB titanium kék 3 év garanciával
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ASUS RX 6750 XT 12GB GDDR6 ROG STRIX OC Eladó!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged