- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
andorra
őstag
válasz
AirBooms #4681 üzenetére
Hadd ne essek abba a hibába, hogy reagáljak a személyeskedő megjegyzéseidre.
Egyetlen állításodat sem vontam kétségbe.
Az a véleményem, tapasztalatom, velem egy csapatban repülő (szerencsés) barátaimmal azonos módon, továbbra is (FS9-ről beszélünk), hogy a nem véletlenszerű, vagyis konzekvens fagyásoknak nem az FS9 program az oka. Konzekvens fagyásnak azt nevezem, ha egy adott konfigurációval, ugyanabban a telepítésben, ugyanazon az útvonalon végighaladva, többször is lefagy a rendszer. Ha volt náluk (korábban nálam is) ilyen eset fel sem merült, hogy az útvonal módosítása ésszerű megoldást jelenthetne (hiszen nem is lehet az), ehelyett megkerestük a hibák valódi okát. (Ésszerútlen megoldásokra persze lehet fórumtopikokat, sőt, ha tetszik, akár akár szektákat is alapítani.)Az sem igaz persze, hogy csak kötekszem és nem kínálok megoldást a problémákra, csak nem ismételgetem állandóan önmagamat, főleg, ha amúgyis többnyire, mindez süket fülekre talál.
A megoldásom a szisztematikus rendszerépítés, a már felépített rendszer lementése különböző, még jól működő állapotokban, (probléma esetén azok visszaállítása), a kiegészítők ésszerűtlen halmozásának mellőzése, külön wincseszteren külön oprendszer, csak az FS-hez.
-
cintula187
addikt
válasz
AirBooms #4661 üzenetére
Nem önámítás az sem amit te mondasz, mert sokminden nem derül ki belőle.
Ilyenkor nem a nagy lapozófile segít, hanem az, hogy megnézi az ember, hol kezd el nőni a memóriahasználat. Na ott valami gubanc lesz, amit rendbe kell tenni.
Hol gubanc pontosan? Útvonalon? Vagy hogy épp le vagy felszállsz e? -
andorra
őstag
válasz
AirBooms #4661 üzenetére
Nem szívesen térnék el a témától, a lapozófájl nem tartozik ide.
A Flight Simulator semmilyen útvonalon sem fagyhat le, amennyiben nem rontottad el valamelyik kiegészítőddel, vagy mással a rendszeredet.
(5 hónapja repülök fagyás nélkül, igaz "csak" 2-4 órás utakat többnyire.) -
Gizmo94
veterán
válasz
AirBooms #4449 üzenetére
Eléggé "szerencsés" valóban..
Eladtam a 9550-et, maradt a 9450. Utána vevő kitalálta, mégis inkább amaz kellene, legyen csere. OK. El 9450, vissza 9550. Gondoltam mindegy, úgyis i7 keresés folyik, addig jó lesz ez is. Visszarak, egy napot megy, meghúzom, hát nem kinyiff?????
-
Gizmo94
veterán
válasz
AirBooms #4445 üzenetére
Részemről semmi összeugrás
Csak ha megemlítésre kerül az Ariane, Fatal jön az AIRAC-cal.. Mintha annak a nyomorult Arianenak az lenne a legnagyobb baja.
Közben meg az egész egy rettenet retek úgy ahogy van. Másrészt FS9-re (szerencsétekre) nincs is, tehát mint maxi payware szemléletű cég, csak összehasonlítás alapját képezte részemről a PMDG jelen kiadásával.
Azért mielőtt a PMDG-t mennybe menesztenénk, nem elhallgatható,hogy durván FPS killer minden modellje. Tudom, ennek FS9-nél nincs szerepe, valamint valóban van másik oldala is az éremnek, a legprofibb, legrészletesebb gépek.
Ettől a dreamlinertől meg lehet,hogy csak én vártam sokat, -bár az előzetes promós képeknél már hezitáltam- de kb.csak egy hosszabb HD textúra az egész,( írhattam át a 3D Reduxot) na meg " incredible wingflex" Hát az van, szó se róla. -
fatal`
titán
válasz
AirBooms #4439 üzenetére
Ugyan SG-n már válaszoltam, de mások miatt leírom itt is:
Sajnos egyelőre nagyon úgytűnik, hogy a 9.8-as driver az utolsó (esetleg a 9.9), amiben rendesen működik a driverből kényszerített AA és AF (én TDU-n és FS9en tesztelek, ezeken az újabb driverek elhasalnak). Sajnos ez a driver ugye még nem támogatja az ötös szériát egyáltalán úgyhogy jelen pillanatban az 5770hez (illetve más 5ös sorozatú kártyákhoz) nem tudok drivert, amivel normálisan működne.
-
Gizmo94
veterán
válasz
AirBooms #4436 üzenetére
Na pontosan ez a lényeg. Ez így egy egymást teljesen ütő koncepció..
Legyen minél több tesztelő- lehetőleg pénzért.
Ha valóban főként teszt céljára készült, akkor kissé kapzsi és átgondolatlan ötletnek tűnik a paywareként kihozás, valószínűleg igen szűk réteg fogja megvenni, így a visszajelzések száma is kevés lesz. Ha pedig kereskedelmi céllal készült, akkor ez a pénzkéréshez nagyon-nagyon kevés.. Még csodálom,hogy egyelőre a liveryk freek..
El ne kiabáljam, mert majd átveszik Ariane-től azt is, hogy az is pénzért lesz. -
Cypresss
senior tag
válasz
AirBooms #4431 üzenetére
Sziasztok!
Csak nagyon diszkréten mondanám, hogy ennek a prodzsektnek tulajdonképpen egyetlen célja volt (a plusz bőr lehúzásán túl), hogy kiderüljön a felhasználók, mennyire fogadják örömmel a HD minőségű textúrát egy ilyen komplex gépen.
Erre éppen az NGX előkészítése miatt volt/van szükség, ugyanis már a fejlesztés kezdetén eldöntött tény volt, hogy HD-s textúrával adják ki a gépet. Közben kiderült, hogy a FSX a vártnál is erőforrásigényesebb, emiatt az akkor még Lefteris vezetése alatt dolgozó programozók úgy döntöttek, mégsem lesz HD, ez viszont nem tetszett a cég vezetésének. Végül az a kényszer megoldás született, hogy kipróbálják a már elkészült textúrákat egy másik gépen. Így született meg a 747-800, mint pénzért vásárolható kiegészítő.Valamint még annyi, hogy a PMDG kíváncsi arra hogy a visszajelzésekből mi derül ki, a userek gépe mennyire könnyen - vagy éppen nehezen képes futtatni a kiegészítőt, milyen FPS-sel, stb. A belső fórumon egyelőre azt látom, hogy nem túl nagy számú a visszajelzések száma és azok is meglehetősen vegyesek.
Az NGX tesztelése eközben természetesen gőzerővel halad.
-
Korcsii
őstag
válasz
AirBooms #4431 üzenetére
a második bekezdésben én is ezt írtam, hogy nem létezik, csak gondoltam hatásosabb így kezdeni
amúgy néztem én is, hogy utasszállító már nem nagyon lesz ebből a projektből... az eddigi megrendelők is inkább átpártoltak az A380-hoz...
de egyébként amikor megláttam az első tervet róla, nekem már ez volt a véleményem, hogy lehet nem kéne már még egy bőrt lehúzni erről a vázról... B742-nél még értem azt is, hogy azért nem teljes hosszában kétszintű, mert így jobb az aerodinamikája, de a B748 már inkább esetlenül néz ki így (mintha csak le akarna szakadni a "feje"), és kétlem, hogy annyival befolyásolná már, ha az egész kétszintes lenne... de aerodinamikához sokat nem értek, szóval inkább csöndben maradok, és ha úgy nézzük, lehet van benne valami, mert mindig a szárny felett végződik a teteje.... persze first/business class, kevesebb hely kell neki, stb... én nem is vártam, hogy sikeres lesz, akkor már inkább 787...
-
Bundee69
tag
válasz
AirBooms #4422 üzenetére
Azt az opciót megmondom őszintén nem ismertem. Lehet a doksiba jobban bele kellet volna mélyednem
A fejlesztőkkel kapcsolatban meg nem szoktam azonnal leparéjozni senkit. Minden levelemben teljesen udvariasan köszöntem/kérdeztem/kértem/megköszöntem mindíg mindent. Ennek ellenére válaszleveleik eléggé lekezelő/udvariatlanok voltak. Mindezt úgy, hogy természetesen vásárolt verzióm van. Semmiképpen nem ezt vártam volna tőlük -
Gizmo94
veterán
válasz
AirBooms #4368 üzenetére
Igen, nagyon szép valóban az összes FTX és YMML talán a legszebb, de ne sajnáld túlzottan, mert VFR-re ugyan kiváló,nagyon valósághű és szépen is fut, de jettel a repterek körül rendes trafficnél már tud harapni FPS-t rendesen. Pláne PMDG- MD-vel, amivel repülsz.
Általában és rendszeresen úgyis IFR-t repül mindenki, akkor pedig annyira nagy előnnyel nem rendelkezik, FL320-ról meg gyakorlatilag mindegy..Boeing: Attól tartok,hogy jelen állapotában nem is fogja az FSX kihasználni a többi magot, akárhogy tweakeljük. Legalábbis már mindent megpróbáltam vele elkövetni, de csak az elsőt kergeti, a többit nem.
Amúgy lehet,hogy megköveztek, de besokalltam már a sok " csoda" tweaktől. A legtöbb full önámítás. Nemrégiben berágtam és kivágtam a cfg-ből az összeset és utána kb. ugyanúgy futott a játék, mint addig. -
cintula187
addikt
válasz
AirBooms #4360 üzenetére
És erre mi a megoldás? Azt hagyjuk hogy .cfg fájl bütykölés mert az se megoldás. MEnet közben mentsek + ima kombó?
Online -ról már rég lemondtam emiatt. Mondjuk anno is csak sima learjettel mentem LHSM/LHBP útvonalon.
Amúgy default gépeknél nincs hiba. De PMDG md-11 -nél fagy többnyire. b747 jobban bírja
-
Geryson
addikt
válasz
AirBooms #4325 üzenetére
Szia Te Kritikus!
Most egyet értek mégis Veled, bár ha valóban csak szabadidős tevékenység volt, akkor egy szavunk sem lehet. 25 Euróért kidobtak egy dolgot, amit én meg nem veszek, mert 80 Euróért már sokaltam a 747-et is, mégis ott még belementem, de azért ez már azért komolyan drága így és tökre felesleges.
Ha viszont nem szabadidős, akkor tényleg értelmesebbnek láttam volna én is azt, hogy ha a 737-re, vagy 777-re koncentrálnak...
Más: ki játszik 22"-es monitor felett FSX-et? Nekem ilyen van kettő (és ezzel piszkosul nagy feeling repünk) és most gondolkozom, hogy veszek egy 30-ast, de kérdéseim vannak. Egyrészt persze az, hogy nem folyik majd ki a szemem?
A másik, hogy mivel ez a képernyő baromi nagy, így a paneleket egész kicsiben nyitva is tudom hagyni és mégsem takar le semmit, jól gondolom? Ugye most nekem nincs panel nyitva, mert minden a kettes monitoron nyílik ki (vagy van nyitva eleve folyamatos: CDU, COM)
-
Gizmo94
veterán
válasz
AirBooms #4202 üzenetére
Így igaz, valóban megbeszéltük a dolgokat, teljesen értelmetlen vitát folytattunk, ami a végére sajnos eldurvult. A magam részéről én is elnézést kérek a topiktagoktól, term. AirBoomstól is a túl erős jelzőkért.
A jövőben békés mederben folytatjuk tovább, inkább építő jellegű eszmecserékkel. -
Gizmo94
veterán
válasz
AirBooms #4198 üzenetére
T. AirBooms,
Ezt nekem írtad? A megszólítás miatt nem vagyok benne egészen biztos, de amennyiben igen, úgy:
1, A barátaidnál, vagy a saját közegedben megfelelhet ez a megszólítás.
2, Aki itt mamakedvence módra hisztizik az te vagy, részemről amíg nem váltottál gusztustalan módba csak viccként kezeltem a dolgot.
3, Amennyiben úgy látják jónak a többiek, akkor biztosan nem fognak majd megosztani velem semmit, az az én bajom lesz,már ha az lesz.
4, Hogy bepattantál az pediglen a te bajod.Last but not least: Te egy vicc vagy, a véleményed pedig kb. annyira érdekel mint falon a légyszar. Részemről itt a vége.
-
Gizmo94
veterán
válasz
AirBooms #4183 üzenetére
Majd ha nem osztasz be akkor befejezem. Nem bosszant, csak gusztustalannak és nagyképűnek érzem, mint azt a megjegyzésedet is,hogy a hardverért ha nem is sokat,de kellett fizetni. Annyit biztosan kellett, mint a low costos i7 konfigodért.
A modikkal jössz? Etikus. Menj panaszkodni hozzájuk, de majd akkor sikítozz, ha egyetlen warezlinket is benyomtam ide. -
Gizmo94
veterán
válasz
AirBooms #4177 üzenetére
Ezt most nem értem,hogy hogy jön ide az ingyé volt, de majd felvilágosítasz úgy is.
Csak azon röhögtem,hogy képzavar volt az arcade-sim menüben.. Kis zavar támadt az erőben, mint Obi-Van-nál.
Ha már előhoztad - látod, magamtól nem nyomtam volna hsz-ba - hogy az FSX-ért nem fizettem, ez kész tény, azonban,hogy "a hardverért - ha nem is sokat - de kellett fizetni", ez erősen relatív.. A megjelenés körül vettem a lapokat, procikat is, nem volt az anno annyira fillér.Az i7 már most sokkal kedvezőbben lesz beszerezhető, mert azzal kivárok, de akkoriban még türelmetlenebb voltam.
-
Geryson
addikt
válasz
AirBooms #4170 üzenetére
Csak azért linkeltem be, mert rá kellett jönnöm, hogy hülyeséget beszélgetem. A cikkben tényleg vannak baromságok, de mondjuk ez a része már annyira nem érdekel, max. a hardverháttér megnyerő - azt hiszem több mindenkinek.
Pont mostanság számolgattam, hogy 1992 óta "repülök" FS-el, az első Meigs Field repülésem 18 éve volt...
És nem hülyéskedek, már anno megálmodtam a közös "online" repüléseket pedig akkor még internet, semmi ilyesmi nem volt (legalábbis ismereteimben). Olvasgattam amúgy az FSX-es véleményeket, hogy arcade, nem arcade, nem tudom, szerintem piszkosul jó program, soha nem repülnék FS2004-el már, pedig pár ezer órát letoltam mindkettővel már.
-
fatal`
titán
válasz
AirBooms #4134 üzenetére
Szerinted miért raktam idézőjelbe?
Mondom ez a zöld, koszos rex inline water jobban fedi a valóságot mint a kék.
Nekem a smog téma túl világos volt, de próbáld ki nyugodtan lehet hogy neked tetszik.
Én a new bluet használom. Ez is egy kicsit túl kék de végeredményben nem rossz, hiszen FL330on nem hiszem hogy túl szmogos lenne a levegő
-
fatal`
titán
válasz
AirBooms #4131 üzenetére
Milyen barnás zöldes színei? Állíts a csúszkán és kék lesz.
Amúgy nekem az kifejezetten tetszik, tekintve hogy pesten mennyire "tiszta és kék" a Duna.
Egyébként én sem vitatkozni szeretnék, csak a véleményemet mondtam. Én a kettő közti átmenetet keresem egyébként. Ami legyen valósághű de azért tetszen is. Hiszen te sem szeretsz olyan környezetben repülni, ami nem tetszik, legalábbis gondolom.
Az égtémák olyanok, amilyenek, de még nem találtam másban sem szebbet. Egyébként simán meg lehet tenni hogy az égen kívül a vizet meg a többit a rexből töltöd, eget meg mondjuk a geből vagy a feből.
-
fatal`
titán
válasz
AirBooms #4129 üzenetére
Ez itt középeurópa, keleten pedig még nem jártam.
Az a napnyugta volt és én csak a rexben láttam, nem raktam be mert nem erre repültem, csak a minta nagyon kéknek tűnt. Lehet túl kék, majd megnézem.
A nap az egy trágyadomb.
De az is egy textúra, gondolom ennyit lehet belőle kihozni.
Az FSX a tökéletestől messze van, borzalmasan messze, nekem sem tetszik túlságosan. Arcadenek mondjuk a HAWXot mondanám, FSX valahol a HAWX és az FS9 között van, közelebb az FS9hez, de szerintem az FS9 közelebb áll egy szimhez.
-
fatal`
titán
válasz
AirBooms #4125 üzenetére
Azért árkádnak nem titulálnám az FSXet, de tény, hogy számomra is szimulátorabbnak tűnik az FS9, noha sosem vezettem repülőgépet és valószínűleg nem is fogok. Talán SG-n többet tudnak erről mondani. Ettől függetlenül a szimulátor kategóriába sorolnám az FSXet is.
Ha gondolod megadhatom, hogy milyen beállításokkal használom a REXet, elég korrektnek tűnik. A valóság azért egészen más, ettől ez még egy játék marad. Konkrétan az égnél már elmondtam az előző hszben hogy a játék bénán kezeli. Meg ugye a városok felett világosabb az ég a szennyezettség miatt, ez sincs leprogramozva. Szerintem ez nem is kell, ettől még a rex egy jó kis textúracsomag, a korábbiaknál 100x jobb, a FE pl. szerintem hányásronda azokkal a felhőkkel. A vízzel kell egy kicsit játszani, hogy normális színe legyen de utána rendben van az is, sőt az eddig legszebb víz az fs9hez. Előtte zinerteket használtam, az is szép de naplementekor és napnyugtakor a píros víz engem irritált. Lehet ilyen a valóságban, nem tudom, mindenesetre érdekes volt. Az SP1 telepítőt elkúrták, nem tudom mi a retekért szkennel végig mindent, ahelyett hogy kiolvasná a saját elérési útját mondjuk a registryből, valószínűleg az alapverzió telepítőjének az elkészítésekor nem gondoltak egy registry kulcs létrehozására. Az FS9 útvonalát, valamint az AppDataét pedig azért kell a REXben beállítani mert sokan teszik újra a windowst és olyankor eltűnik a registryből a játék elérési útvonala. Persze ettől még az appdata az %APPDATA% marad (illetve erre is van egy windows reg kulcs, ami viszont mindig ott van) úgyhogy nem értem az okát. Ettől függetlenül szerintem egy jó kiegészítő.
-
Gizmo94
veterán
válasz
AirBooms #4122 üzenetére
Nincs kedvem vitázni ezen, természetesen szíved joga, hogy annak tartsd aminek akarod.
Ha számodra az X arcade, legyen az.
Szó se róla, van benne mibe belekötni, a fizikája nem egy csúcs, de,hogy csapnivaló lenne, az szerintem túlzás, mint az is,.
Ha most azon lovagolunk,hogy ki mennyit fizetett és miért, lehet,csak értelmetlen.
Te (amint szintén rendszeresen hangoztatod), százezreket költöttél rá.
Ez szíved joga, amint nekem is,hogy én meg semmit. Számomra nincs az a kényszerpálya, hogy most azért nem váltok, mert akkor kihajigálhatom az összegért megvett addonjaimat, bár kétségtelenül ez a nézőpont maximálisn akceptálható.
Ha így lennék, biztosan én sem váltanék, ezt aláírom. De emiatt arcadenak sem okádnék le egy egyértelműen szimulátort, mégha nekem csalódást is okozott.
A legújabb szoftver " divatból felrakásáról" annyit mondanék,hogy ezen nyilván szintén nem sértő szándékkal tett megjegyzésedre annyi a válasz,hogy esetemben pl.nem ez a motivációs tényező,de ha választhatok, nyilván nem egy több éve elavult játékot teszek fel egy újabb fejlesztéssel szemben,mégha azzal gondok is vannak.
Más kérdés,hogy amikor ráálltam az FSX-re, azt mertem remélni,hogy mivel legújabb verzió,majd folyamatosan fejlesztik, noha ez nem így történt.
Valahol a helyzetem hasonló a tiédhez, mindent ehhez szedtem össze, már csak emiatt sem váltanék, ráadásul visszafelé.
A REX-szel kapcsolatosan fenntartom,hogy mindenképpen valós természeti jelenségeken alapul a látványelemei nagyrésze,noha természetesen nem mind, maximum a mi földrajzi viszonyaink és éghajlatunk alatt ezek nagyrésze ismeretlen.
A REX azon problémája amiről írsz, számomra ismeretlen, FSX alatt kis belenyúlkálással (az fsx.cfg-t kell megmutatni neki) problémamentesen települ,nem scannel végig semmi semmit, ráadásul olyan patchekkel rendelkezik, amikkel az FS9-es verzió tudtommal nem és nyilván ezek is stabilizálnak rajta valamit.
Nem értem,ha ennyire nem tetszik,ha ekkora lámáknak tartod a fejlesztőit és minden részével kvázi elégedetlen vagy, miért nem törlöd ezt is és váltasz vissza a jól bevált FS9-es weather dolgaidra? Te dolgod, csak nem értem...Mindenesetre nem akarok további vitát generálni, csak az arcade jelleg folyamatos hangsúlyozását némiképpen dehonesztálónak éreztem az FSX használóival szemben, ezért írtam azt,amit, természetesen én sem akartam megbántani senkit.
Részemről peace, kinek-kinek ízlése szerint FS9 vagy FSX. -
Gizmo94
veterán
válasz
AirBooms #4118 üzenetére
Abból amit leírtál ez jött le, mert nem gondoltam,hogy számodra ekkora simes múlttal egy ilyen zéró feladat végrehajtása nehézséget okoz. Ezért feltételeztem, hogy valami probléma a Rex FS9 adoptjával lehet, mert ez eredetileg FSX-re írt add-on.
Azt gondoltam,hogy az FS9-re átírt verzió arányosan silányabb.
Azonban ez az arcade szemlélet enyhénszólva is vicces. Ezt aki állítja szerintem nem gondolja komolyan, hogy a "nem éppen szimulátorra vágyó célközönség" világszerte nem találna jobb arcade játékokat, amikkel lehet nyomulni. Ha valaki kijelenti,hogy az FSX egy arcade game lenne,az vagy nem látott még arcade játékokat, vagy a fogalommal nincs tisztában. mert ez az állítás egyszerűen közröhej tárgya. -
Gizmo94
veterán
válasz
AirBooms #4114 üzenetére
Szerintem biztosan van a természetben ilyen fényjelenség, Kétlem,hogy a REX fejlesztőinek célja lett volna az,hogy sosem létező dolgokat kreáljanak. Biztos vagyok abban, hogy sok-sok ezer természetfotó alapján tervezték a látványt.
Abban azonban már kevésbé,hogy az FS9-re egyáltalán érdemes volt-e adoptálniuk ezt az egészet, ha ott ennyire nehéz megszabadulni tőle. FSX-ben csak egy klikk választani másik nap effektet,van választék bőven. -
Gizmo94
veterán
válasz
AirBooms #4075 üzenetére
Nem valami autentikus , ez tény. De poénnak nem rossz.
Repüli-vagy repülte valaki ezt a gépet FS9 alatt? Igaz, hogy nem PMDG, csak egy "bádogegér"
, a "Tinmouse Project" B737-200 gyártmánya, de újdonságképpen beerőszakoltam FSX alá és eléggé jópofa, nagyon kidolgozott minőségileg. 90%-ban működik, néhány apróságtól eltekintve.. Ennél kisebb Boeing 737 talán nincs is, ha nem tévedek..
P.S. : Végre találtam valamennyire "valósághű" REX naplementét..
-
Bundee69
tag
válasz
AirBooms #4010 üzenetére
FSX, FS9, mindkettő csak egy szimulátor. Olyan realitást ne várjon senki, mint a való élet. Azt hogy milyen a fizikája talán egy igazi pilóta tudja csak megmondani. Nem tudom van-e ilyen közöttünk? Anno kapitány barátomat kérdeztem erről. Azt mondta kb 60%-ban fedi a valóságot. Nem sok. Egyszer játszottam egy siklóernyős játékkal amire azt mondták milyen szuper jó a fizikája. Egy nagy sz@r volt, mivel én a való életben is evekig ernyőztem. Szóval, ezek csak játékok "kis" fejlesztési költségvetéssel. Soha nem lesz olyan mint egy katonai szimulátor vagy a való élet. Közel sem. De azért kíváncsian várom mit tud az Aerosoft.
-
Gizmo94
veterán
válasz
AirBooms #4001 üzenetére
Persze, ebben igazad is van. Ha áldozol a hobbydra, jól teszed!
Én szoftverre nem szívesen, ha nem muszájinkább különféle járművekbe ölöm a pénzt, vagy kevésbé szívesen hardverbe.. Bár nagyon érik az i7...
Az FSX tényleg eléggé félresikerült, de én szeretek vele legozni, most éppen meglepően jól megy, még light bloommal is szinte mindenhol 20 fps felett vagyok, ezt én sem értem.
Nekem -bár ez szigorúan csak a magánvéleményem, de az FSX szebb mint az FS9, pedig Andorra áldozatkész segítségének köszönhetően (és te is felajánlottad anno maximálisan fair módon, amiért újfent thx) felraktam párszor, de valahogy nekem sosem jött össze normálisra, szenvedtem vele, ronda maradt.
Megvezetve természetesen nem érzem magam, mert amennyit én áldoztam rá, annyit maximálisan megért ez is.Akik azonban beleöltek súlyos ezreket ebbe az elkapkodott és sajnos már nem is támogatott játékba, azokat én is sajnálom.
-
Bundee69
tag
válasz
AirBooms #3993 üzenetére
FSX is jó lehetne, ha fejlesztgetnék folyamtosan, de sajna nem így van. Rengeteg kiegészítő jelent meg már meg FSX-re és sokan nem keveset költöttek rá (mint én is), hogy élvezhető és szép is legyen.
Mire más gyártók ráálnának az Aerosoftos szimulator addonokkal való kibővítésére az nem kevés időbe tellne. Feltéve ha nem rögtön űberfasza, csili-vili, minden földi jóval telepakolt formában adnák ki. Amire azért kis esélyt látok. -
vzsolo2225
tag
válasz
AirBooms #3968 üzenetére
Nálam ez elég érdekes működik. Az FS-ben ki van kapcsolva, mert nem ér semmit. CCC-ben fel van húzva 8X-ra, és működik is az FS-ben, ha a számítógép bekapcsolását követően először indítom. Viszont, ha az FS előtt már indítottam egy másik játékot, vagy ha kilépek az FS-ből és újra elindítom, vagy csak szimplán kijövök Alt+Tab-bal, és visszamegyek, már nincs AA. Ha ezután CCC-ben ismét állítok az AA-n, akkor megint jó lesz a következő kilépés erejéig.
Nálam ennyi a történet. -
fatal`
titán
válasz
AirBooms #3949 üzenetére
A hűtéssel nincs gond, de csak 800asok a Ramjaim.
Victoy: Az egyszerűbb cuccok szerintem működnének.
Nem véletlen van az FS9 indítómappájában fs2000 meg fs2002.exe. Arról nem beszélve, hogy a fejlesztőeszközök között bizonyos kompatibilitás megvan, hiszen nem jönnének ki FS9/FSX kiegek. Nem programozzák le a nulláról mindkét játékhoz, nyílván a komplexebb PMDG minőségű cuccok nem működnek, meg FSX alatt elég sokmindent változtattak.
-
Falconer
aktív tag
válasz
AirBooms #3931 üzenetére
Hu hát én jártam már pár helyen a világban, nem nagyzolásból mondom, és láttam olyan irrealisztikusnak tűnő dolgokat, hogy az valami teljesen hihetlen volt, ha mutattak volna nekem ilyeneket számítógépen, azt mondtam volna, hogy ilyen nincs. Úgyhogy én inkább úgy fogalmaznék, h nem szokványos.
-
Gizmo94
veterán
válasz
AirBooms #3876 üzenetére
Valószínűleg így van. Alighanem gyorsan piacra akarták dobni a játékot, bár valószínűleg még nem volt piacérett. Ezért gyorsan rámentek a látványra és a grafikára (optimalizálni már ezt sem sikerült) és a fizika valóban nem tűnik kidolgozottnak egyáltalán.
Ha belegondolunk, a demoja egyszerűen egy vicc, az egész olyan elkapkodottnak tűnik. Meglehet,hogy a sok crash is ennek köszönhető,hogy az FSX az SP1 és SP2 dacára is bugos, valahogy olyan érzése van az embernek néha,hogy egy beta verzióval van dolga.... -
Korcsii
őstag
válasz
AirBooms #3861 üzenetére
az a baj, hogy van amikor tök normális, de van, amikor meg szinte minden frissítésnél ezt csinálja... FSUIPC-ben 3/5/10 fokra próbáltam lekorlátozni, de akkor mg azt csinálja, hogy mondjuk az északi szél elindul nyugati felé, leér délire, ott vár egy picit , majd elindul a keleti felé, vissza északira... szóval a végén kb ugyan ott köt ki, csak azért ha egy 50-100 kt-s szél "köröz" a gép körül, az nem éppen felemelő élmény...
mintha a 10 percet is állítottam volna már 5-re, de most valamiért 10-en áll a csúszka... nem emlékszek már, de szerintem az volt, hogy kipróbáltam, de akkor csak sűrűbben jelentkezett ez, így visszaraktam...
nem vagyok benne biztos, de szerintem akkor jön elő ez, ha a környéken kevés (vagy éppen túl sok?) az infó az időjárásról, így a távoliakból rakja össze, és amikor frissítésnél az egyik kiesik, akkor a többit veszi figyelembe az FS, amíg az összes nem frissül...
no de mindegy, most REX-ezek, de majd ha megint átváltok nem REX-es felhőkre, akkor visszatérek, és újra próbálgatom... amúgy szeretem, jó progi...
-
Gizmo94
veterán
válasz
AirBooms #3840 üzenetére
Akkor szvsz. nézz itt a PH-n a hirdetések között valami modernebbet, amire van még gari.
Itt eléggé jó árak vannak az általános piacihoz képest. Esetleg megbeszélsz az eladóval egy próbát, hogy jó-e neked arra amire szánod, vagy sem. Sok készséges és jó fej eladó van, valakivel biztosan meg tudsz egyezni.
-
AirBooms
addikt
válasz
AirBooms #3827 üzenetére
Szóval várom olyanok jelentkezését, akik kormánynak a pedálját használják ruddernak! Kíváncsi vagyok a típusra. Sőt, esetleg, ha valaki kölcsönadná egy kipróbálásra, hogy működik-e Win7 alatt is, azt nagyon megköszönném...
(az a helyzet, hogy közben rájöttem, az én kormányom teljesen jól működik, tehát a két pedált két külön tengelyként kezeli, míg XP alatt a driverével meg lehett azt csinálni, hogy egy tengelyre tettem a két pedált.)
-
fatal`
titán
-
Gizmo94
veterán
válasz
AirBooms #3821 üzenetére
Hi!
Sajnos ha nem tévedek ez már vagy 8 éves modell, vagy lehet, hogy több is, tehát nem annyira naprakész
, de mielőtt bármit vennél helyette, próbáld meg mégis így telepíteni. Eléggé sok esetben beválik.
P.S.: Bármelyik működik Win7 alatt mankó nélkül is, ami mostani, aktuális modell, de hátha sikerrel jársz és nem kell lecserélned...
http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/Make-older-programs-run-in-this-version-of-Windows
-
fatal`
titán
válasz
AirBooms #3767 üzenetére
XP nem igazán használja ki a 4 magot, az i7 meg jól tudom HT-s tehát 8 magnak látszik.
Ráadásul ha jól tudom ahhoz hogy kettőnél több magot használjon az FSX még túrkálni is kell a cfgben. Nem tudom én nem foglalkoztam vele nagyon mert diavetítés az egész, nincs normális 737es Boeing sem, kevesebb a Scenery is és alig szebb mint az FS9.
-
fatal`
titán
válasz
AirBooms #3763 üzenetére
XP-vel nem csoda. i7-tel elvileg már maxon is futtatható, pláne ahogy látom neked 4ghz-n jár.
Nekem nem hiányzik az FSX, pláne most hogy lejjebbvettem a látótávolságot FS9ben 80km-re. Így a távoli víz sem ocsmány és kicsit reálisabb is lett, mert a valóságban sem látsz el messzebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged