-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
aviator
tag
4-esen van...ez a max amit ki lehet hozni belőle? Mármint hogy ennél jobban nem lehet csökkenteni a vibrálást?
Amúgy az is megoldás lenne, ha full screen-ben engedné valahogy a paneleket ablakba rakni és áthúzni másik monitorra. Amúgy az miért van hogy full screen-ben teljesen jó minden? -
macy
addikt
FSBuild-et próbáltam de valami nem volt jó, nem követte az útvonalat a gép, meg a magassággal is gondok voltak. Aztán pötyögtem ott jobbra-balra és egyszercsak ráfordult az útvonalra. De csak fordult, a sebességet meg a magasságot nekem kellett beállítanom.
Mondjuk nem is igazán értek hozzá, azt meg végképp nem tudom hogy viszi le a gépet a computer. Gondolom a 747-8i is tud ilyet. -
Geryson
addikt
Hát most azt csináltam, hogy visszavettem még jobban a grafikát, a REX-ben levettem a felbontást a maxról és ismét nekiindultam. Aztán gépezni most a laptopról fogok, merthogy rájöttem, hogy HDMI-vel rá tudom kapcsolni a TV-re azt is.
Viszont csúcs dolog történt velem, láttam hullócsillagot!
FSX-ben!
Gondolom ez a REX művelete lesz, nem default...
-
Geryson
addikt
Tudod az az érdekes, hogy a gép leszálllt, hallottam ahogy autolandben földet ért. A gép körvonalainak eltűnése már 4-5 óra repülés után előjön, de akkor még a táj teljesen rendben van. Bármit tudok csinálni, a földön nézetet váltani (hallom, ahogy változik a hang), csak a kép fagy meg. Magyarul scenery önmagában nem lehet, hiszen az oroszok felett már meghal a gépem körvonala külső nézetben...
6 giga RAM-om van, 2 giga folyamatosan szabad (pont néztem most is). VRAM meg 1.9 giga azt hiszem, nincs játék szerintem ami ezt megtölti.
Most leszedek egy új drivert és nekiindulok megint a hétvégén. Megnézem a REX-et, nem tudom. És most tudtam meg, hogy MCP Combot kapok születésnapomra. Hát ilyen FSX-re tényleg érdemes lesz megkapnom...
-
atys25
csendes tag
Tudom,hogy nem kompatibilis egymással a két verzió,én két különböző verziót használok mindegyikhez,csak érdekies,hogy FS9 alatt megy az FS9 scenery szépen,FSX alatt meg nem jelennek meg a terminal épületek az FSX scenery telepítése után. Persze csak ezzel a 2 sceneryvel van baj,amit korábban is említettem.
-
andorra
őstag
Az észak déli szabályt alkalmazó országokról, sajnos nem lehet találni megbízható összefoglalót. Ebben az IVAO és a VATSIM vezetősége is, úgy tűnik kéz a kézben haladva, tartja a színvonalat. A vizsgázott és több ezer órát repült pilóták többségéről már nem is beszélve.
Az európai országok felsorolása helyes, a földrajzi meghatározást, felejtsük inkább el :-)Észak-Afrikában, pl. Algírban az Erópából érkező vonalakon észak-dél, máshol kelet-nyugat szabályt használnak, Kanári szigetek észak-dél és Izrael is, bár ott gyakorlatilag csak átrepülés esetén lehet alkalmazni. Dél Amerikában Chile is gyanús. Jellemző az általános színvonalra, hogy az általam eddig megkérdezett irányítók, nincsenek tisztában a velük szomszédos országok Fl szabályaival.
-
Géjza
őstag
Jaja. Félrenéztem, azt hittem csak a domborzatot hiányolod.
Azért tartalmaz valamennyi objectet is a reptereken kívül is (linkelt videón nem tudom mennyire voltak ezek felhúzva):3D objects
A lot of buildings have been imported or created new. The cities of Rotterdam and Amsterdam contain a lot of buildings. Groningen now has the UMCG (University Medical Center Groningen) with a helipad, and also has several other buildings in the city.
The VU (a hospital as well) in Amsterdam can also be visited with a helicopter as well as Lukkien in Ede (a media company). All high voltage electricity pylons in The Netherlands are present, as are all windmills and turbines. Last but not least ten thousands of trees have been “planted”, and the forests have been accurately outlined. Thanks to several data sources we've been able to depict the type of trees.Autogen
Version 4 enabled us to use autogen objects and to specify separate density settings using the FSX settings. This also applies to trees. -
cintula187
addikt
Ja hogy a kihúzással élesítem? Azt hittem a benyomással
Ezt tetszik nekem a PMDG 747-ben is hogy HDG tekerővel ha pl. route discontinuity van szót fogad és megy amerre "tekerem". A,úgy ez az egész fly by stick airbus vezérlés totál más mint egy boeinget vezetni. Szvsz rosszabb. Vagy csak a szimulálása tré.
-
GrooveHero
addikt
Már aki, én nem szoktam, még VATSIM-en sem, úgy tudom nincs bent a szabályzatban. Ráadásul az igazi gépek sem cold&dark-ból indulnak a kapuktól. Szóval amikor mondom, hogy CTB456 request Push back and Start up, nekem már megy a hajtómű, úygsem tudja senki sem, a torony meg főleg nem
-
GrooveHero
addikt
Ez em tudom milyen állapot, sztem vmi felszállás előtti, a hajtóművek mennek, de nekem is feltűnt ott az a sok narancssárga
De ma már nem foglalkozok vele, majd max pár óra múlva, úgy délután 3 körülKöszönöm srácok a segítséget, ha van kedvetek segíteni maholnap, akkor azt megköszönöm, én már nem bacakodok vele többet, elment a kedvem. De holnap azt csinálom, hogy megpróbálok csinálni egy normális cold & dark-ot és elmentem azt a panel state-et
-
GrooveHero
addikt
Pedig elhiheted nekem, nem mondanám, ha nem működne. B-vel nem csinál semmit, crtl+e-vel elindul az egyik hajtómű, a heading tekerője működik, a robotpilóta működik a v/s nem működik, össze-vissza ugrál, -60 és -460 között tudom tekergetni. Tehát hiába menne minden, akkor sem lehet vele rendesen repülni, mert nem tudok neki mgasságot beálítani, hogy milyn magasan repüljön a robotpilóta. Tekerhetem ezt én görgővel, akármivel, akkorsem működik.
-
GrooveHero
addikt
Már kinyitottam. B-re pedig épp úgy be kellene állítani, minthogy Crtl+E-re indul a hajtómű, csak az egyik, de azért félig meddig megy.
Görgővel sem tudom tekerni.
A baro-t meg hiába tekerem, nekem a robotpilóta magassága kell.
De rohadjak meg fölveszlek szkájpra, belövöm a képernyőmegosztást, és megnézheted. -
GrooveHero
addikt
igen, már megvan, most telepítettem 3adszor, de egszerűen nem lehet neki magasságot állítani, bármit csinálok, egyszerűen annyit csinál, hogy jobb klikkel fel tudom tekerni 400-ig. De mintha az alap magasság sem lenne jó, mert ferihegy kb 500 körül van, ez meg mutat kb 100-at, és amikor próbálom tekerni a magasságot, nem csinál mást, csak az a rózsaszín szar ugrál a magasság jelzőnél bal oldalt, oszt kb ennyi. Nem tudjátok, hogy mi lehet a gond? Mert addig én ezzel a géppel nem tudok repülni, akármennyire is szeretnék
-
Gizmo94
veterán
Csinált valami lúzer egyet, direkt FSX-re, amit leszedett a kolléga, de totál szar.A fele fájl hiányzik, ami megvan, az is rossz
Majd alkotok vele, de a kimenetele erősen kérdéses..
Csak azt nem értem,hogy tölthet fel valaki úgy egy liveryt, hogy eleve szar, mert olyan dds-ek hiányoznak belőle, amik alapból szükségesek. Régebben a liveryket értelmesebbek csinálták, többnyire működtek is, még FS9-ből áttelepítve is, nemhogy amit FSX-re írtak.
Ezek meg amiket most néztem, úgy szarok ahogy vannak, még az FS9-es textek sem jók.
Ez az FSX-re írt DHL-es meg egyenesen ultraszar -
GrooveHero
addikt
Nem-nem, szerintem rosszul értelmezed- Én azt írtam, hogy eddig nagyon sok 737-es gép repkedett a világban a servinfo szerint, mert volt egy normális 737-es 2004-re, akik meg szerették ezt a gépet, és FSX-et használtak, azok meg repültek addig más géppel. De most, hogy kijött FSX-re is egy normális 737, még több ilyen típusú gép lesz a levegőben, ha megnézed a servinfo-t. Remélem érthetően fogalmazok.
Tudod mit, Nem is szenvedek vele tovább, majd megvárom Gizmo-t, hátha kókányol valamit nekem
-
GrooveHero
addikt
Tudom, hoyg többen repülenk FS9-cel, csak meg kell nézni a servinfót. Eddig is többen voltak, most meg hogy kijött FSX-re is egy normális 737, az igényesebb gépek szerelmeseinek úgyis mustbuy, szóval még több lesz. De ez így van rendjén. Mondjuk én Douglas-szel is szerettem menni, abból mondjuk nem sok van.
-
Korcsii
őstag
én is ablakosban tolom, max szép képeket lőni váltok át.... kéne még egy monitor, és akkor egyet dedikált kaphatna az fsx, másikon meg minden más.... és végre fulltime lenne jeppview
amúgy szerintem én olvastam már olyan fsx tewak oldalt, ahol kifejezetten ajánlották az ablakos módot
lehet tényleg csak a felbontás, de mondjuk az annyit nem szokott számítani az fsx-nél... bár, mondjuk itt nem (csak) a kép részletessége (felbontása) módosul, de alul-felül a látómező is kevesebb lesz, szóval végül tényleg lehet van benne valami...
-
GrooveHero
addikt
Nekem nem működött, mindent megcsináltam, bemásoltam, átírtam a dolgokat a cfg fájlban és semmi. Egy DHL-es liveryt akartam berakni a 737-hez, de semmi nem lett belőle, ilyen kékes nyavalya csak
Mondjuk ez a KLM-es nekem sem jön be annyira, jobban szeretem, ha teljesen festett a gép, ezért választottam a DHL-eset, mert tök tetszik a sárga szín a gépen.
[link] -
Korcsii
őstag
mondjuk a scenery-t ha nagyon erőltetjük, akkor pont fel lehet rakni fsx alá, és ha szerencsénk van, működik is...
az FSX-re egy cseppet gépkímélőbb kiegészítőt írni (scenery), mert a böhömnagy textúrákat nem 1000 fájlban kell tárolni, hanem elég 10 is, csak talán éppen ezért, hogy az fs9 piacból se zárják ki magukat, sok fejlesztőcég inkább marad a mindkettőre jó technológiánál... mondjuk vannak már szép számmal, akik csak FSX-re írják őket...
ez mondjuk a mennyiségen túl sokat nem segít... de pl az FSX összes terméke odab@sz, és fps is van... már ahol
a fullextrás repterekről nem nyilatkoznék, de a táj remek...
-
GrooveHero
addikt
Ja már értem. Köszi a választ. Lövök is képet maxon, hogy milyen. Az én GTX275-öm is halott szegény, de előbb kéne négy darab csavar, mert hűtőt cseréltem, aztán nem jött össze a dolog, szóval most vissza kéne tenni az eredeti hűtőt. Illetve már vissza is akartam tenni, de mikor a negyedik csavart húztam meg, ami odafogj a GPU-hoz a hűtőt, akkor az egyik rugós csavar elfáradt. Szóval most az enyém is pihen kicsit. Azzal kicsit jobb lenne. Nem is beszélve a 2 giga 1066-os ramról, ami szintén földobta a pcskert, szóval így most E8400 és GTX275 és 4 giga ram...kicsit jobban menne, mint 2 giga +800GTX-szel
-
GrooveHero
addikt
nem a nagybetűvel volt a gond, hanem azzal, hogy csöppet kiakadtál egy betű elírás miatt
Amúgy kipróbáltam a 737-est, hát eszméletlen jó, vmi beszarás milyen szép, részletes, élethű lett. Szimuláltam egy kis hibát is, volt itt minden, olajnyomás, APU, engine failure, aztán néztem, hogy miért megy ferdén a gép, mikor közeledtem a kifutóhoz. Van is róla egy képem:
-
GrooveHero
addikt
jóvanna
Remélem nem haragítottalak magamra, elírtam ,tudom hogy írják, csak benéztem, nem tudom mit kő itten kajabálni
Biztos téged se teremtettek le amikor kezted mi? Vagy te nem tudsz hibázni?
Azért remélem nem dől romba a világ, vagy nem lesz totális atomháború, vagy armageddon, világvége és hasonló, mert rosszul írtam egy szót.
Alázatosan esedezem bocsánatodért mester -
GrooveHero
addikt
Azzal tisztában vagyok.
Jajj multkor vmi csöpp kis argentín szigetről akartunk felszállni. Minden rendben ment, gép felprogramozva, tower freki belőve, fligh plan elküldve...erre benyőgi a toronyos srác, hogy háj gájz, nem tudtok felszállni, túl nagy a gép. Jelzem, én MD-11-gyel, haver meg 767-tel volt. Pedig gondolkoztam a 747-esen is
Aztán megkértük, hogy engedje meg, hogy felszálljunk, megy ilyesmi, meg hogy imádjuk az argentín focit, meg Messit is, de nem engedték, még egy felügyelő srác is jött, na mondom itt bannolás lesz, mert sokat akadékoskodtunk, aztán szépen megmondták, hogy a torony a főnök, ha ő nem engedi meg, akkor pápá, lehet menni. -
Acor
aktív tag
Felejthetetlen erzes, en voltam setarepulesen is mar tobbszor is tobbfajta geppel, de le sem tudom irni mennyire mas, es tudom szimulacio, de amikor erzed magad alatt a tobbezer loerot es megindul szep lassan a repulogep az fantasztikus elmeny. Es persze utaskent is tobbszor ateltem mar es osszehasonlitva a kettot is eletem egyik legjobb 45 perce volt!!!
Es emellett sok mindent lattam es megtudtam amit otthon nem tudtam meg volna soha
Az tuti ha lesz penz ra es lehetoseg mert itt a kornyeken is van egy par akkor tuti megyek meg
Amugy ez is "akcios" volt 60eu-ert -
Korcsii
őstag
na azért van az a helyzet, amikor szívesen választom egyből... avagy most foglaltam egy jó rajthelyet (2. felszálló) a BAV Overnighters #7 groupflightra, pont a vizsgaidőszak végére időzítve nyamm...
mindezt Acor-nak köszönhetem, mert igazából azért néztem fel, hogy megnézzem, van-e még kuponunk egy angliai leveld szimulátorba
azt viszont nem találtam végül... mondjuk arra emlékszek, hogy anno kiszámoltam, és engedménnyel (-20-30%) együtt is rohadt drága volt
hiába, leveld...
amúgy egyszer én is kipróbálnám mondjuk a highfly-nál... csak ott is megindultak az árak (bár, most mintha kicsit esett volna), és már az éjszakai kedvezményt is eltörölték... lehet sok őrült akart akkor is menni
-
Korcsii
őstag
"próbáld ki a Wilco Airbus Evot, én összemergeltem..."
Airbus-os utak nagy részén már jártam legalább egyszer a BAV-nál, és az ismeretlen felfedezése mindig nagyobb prioritást kap nálam (egyes kedvenc reptereket kivéve), így egyelőre kösz, nem rakom fel, max ha valami tényleg nagyon jó van
-
Gizmo94
veterán
A PSS az olyan "as is", ez tény, de van, ez is egy tény.
Amúgy nem nagyon kellett tákolni, a fonts upgrade a lényeg, utána megy mindene hibátlanul.
Csak mit tudsz ajánlani FSX-re 777-et? Overland textúrailag szép, de van pár bugja és nincs FMS, Wilco az a szokásos, no comment, van még az Aerosim First step ami szép, de nevében az összetettsége, nincs FMS, van Opensky, szintén szép de ugye... és van a Captain Sim, ami tökéletes, a vágy tárgya maga, de azt bármennyire fáj, meg kell venni, vagy nem lesz futó alatta és repülni sem lehet vele.
Tehát két alternatíva marad, vagy bármelyik fenti free utólagos FMC-vel, vagy zsebbenyúlás. Jah, az élet kompromisszumok sorozata.
-
atys25
csendes tag
-
nagyjani
csendes tag
A rádió nem is annyira érdekes. Az itt található megfelelő profilokkal működik. Viszont az x52- höz a Saitek oldala a pro driverét adja, az pedig nem jó. Gugliban kerestem sima x52-t, azzal jó lett, működik is, most már csak testre kell szabnom. Azt az egyet nem értem, hogy a Saitek miért ilyen felületes ezen a szinten, de mindegy, most tesztelgetem. Igazán jó profilt nem találtam, úgyhogy saját magam fogok létrehozni, amúgy is az a leg testhezállóbb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged