- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Korcsii
őstag
válasz
atys25 #10260 üzenetére
Nekem működött! Miután beírtam, repültem egy EGLL-LHBP-t fagyás nélkül!!!
Avagy EGLL S taxiway-en megint kifagytam, miután elindultam egyik 600-as állóhelyről. Ezúttal QualityWings 752F, szóval a négyhajtóműves elmélet megdőlt.
Aztán rögtön FSUIPC reinstall, néhány progi bezár, meg észrevettem, hogy nem admin módban indult az FSX (valamiért eltűnt a pipa a tulajdonságoknál). Ja, meg ez előtt kép posolása, kicsit járkálás fel-alá, meg tekerd fel a hangerőt.
Aztán kilépés után dobott egy CTD-t, de az már nem érdekel.
-
RCH663
aktív tag
válasz
atys25 #10246 üzenetére
757: yaw-damper be/ki van kapcsolva? Amit leírsz az valami ismert gond, ami gépkezelésből fakad, valamit nem állítasz be rendesen. Nem mondtam hogy über jó, csak azt hogy nekem ez van mert 5 dolcsi volt, és annyiért jó arra és annyira amire használom.
Én C-130 hívő vagyok. Jeppesen térkép elő, opencockpits radio module, és végtelen gépészkedés keretében back2bagdad.
Kézzel, deszant eljárás repülve leszállni.
Black screen: VGA driver gond elsősorban, pontos oka ismeretlen. Nyomj egy entert és vissza jön a kép, vagy alt+enter (windowed mnode) és akkor is vissza jön elvileg. Mást ne nyomj. Ez többségében segít, ha nem akkor jön a fekete csirke áldozása teliholdnál....
-
Géjza
őstag
válasz
atys25 #10140 üzenetére
Első ránézésre elég vékonykának tűnik a VGA-d. Minimum GTX560-at dobj bele szerintem, mert GTX450-et lehet szűrők nélkül is kiüti az 1900x1200. Való igaz, hogy sokkal jobban számít a CPU, de azért egy szint felett az egészet megfoghatja a VGA is.
Milyen bontásban játszol és milyen szűrőkkel? Mennyi memória van a VGA-don?
-
RCH663
aktív tag
válasz
atys25 #10140 üzenetére
meg szt sem írtan hogy az nVidia control paneled-ben az anti aliasing, meg az aniso mértéke mennyire van állítva, és milyen üzemmódokat használsz (multi sampling, adaptive SS,) stb. Ha nagyon fel van csavarva a grafika, akkor az is odaver. cikkben ajánlom a monitorozást. Tedd azt te is, nézd meg mi megy folyamatosan 100% környékén, hogy végre tudjunk valami közelebbit, mert csak azt tudjuk hogy I7-en nem megy. Ennek biztos oka van, de ahhoz infó kell. A cfg-t vissza küldtem, bemásoltad, kipróbáltad? A Hypert threadinget kikapcsoltad, mert a cfg-be a Procspped, csak 8000 volt, ami azt jelenti hogy csak a fele erőforrást használod? Olyan 16-17K között kell lennie. FIGYELMESEN, ÉRTŐEN! tessék hozzá állni a dolgokhoz. Kutatni, megérteni.
-
hhelikopter
tag
válasz
atys25 #10133 üzenetére
Szia!
Komoly proci tuning nélkül ne is számíts jobbra addon reptereken. Ahogy mondtam már i7 2600k 4,5 GHZ minimum de ha több mondjuk 4,8 GHZ az csak jó. Ezt többször írtam már, ezért többször nem mondom, mert kurva unalmas. Mindenki vegye tudomásul, hogy processzort, videókártyát, ramot húzni kell, mert különben egy nagy szar az egész.
Udv,
-
hhelikopter
tag
válasz
atys25 #10120 üzenetére
Ugyan nem Én lettem megszólítva de azért reagálok.
Nálam is 30 C fok van a lakásban, erre a megoldás le a ház borítását ennyi, mert ugye az FSX- nek menni ha kell ha hó vagy 40 C fokos meleg van. A hűtésed kevés lesz egy komoly tuninghoz , a legjobb léghűtést ajánlom ami nekem is van ez nem más mint a NOCTUA NH-D14, ez 20.000 Ft amennyire emlékszem.
Ahogy írtam a proci tuningolása nélkül nem lehet komolyan használni az FSX-et, Én mikor kezdtem soha nem értettem a külföldi fórumokon miért magyarázták a proci tuningot, most már tudom. Ég és a föld különbség, és véleményem tapasztalatom szerint minden GHZ számít, ezért akarom felhúzni a 4,6 GHZ 4,8-4,9 GHZ re a procit, most ezzel foglalkozom. Azt is megszoktam már az évek alatt, hogy komoly beruházás után is nagyon csekély javulás várható (2-6 FPS) de ugye próbálunk minél több FPS-t összekukázni....Van egy ismerősöm aki komolyan beállítja illetve teszteli a processzort pár ezer forintért lakásra megy ha érdekel tuningol, szerel.
andorra
Igazad van, bár soha nem fogom megérteni, hogy a fenébe lehet használni, élvezni gyengébb gépen tuning nélkül a szimulációt... Persze sokaknak nincs rá pénze, ezzel korábban én is így voltam. Ma már egy olyan gép amivel azért lehet szépen szimulátorozni az 350.000 Ft, a mai Magyarországon ez kisebb vagyon...
Sokat agyalok az FSX témán arra is rájöttem, hogy már nem is az FSX -et használja az ember jóformán, hanem kiegészítőkből álló "valamit". Jelenleg nekem fent van az ORBX, REX, új gépek, egyéb kis programok... Múltkor mikor új telepítés volt megnéztem a "nyers" FSX-et ha komolyan mondom hánytam annyira gagyi.
-
RCH663
aktív tag
válasz
atys25 #10104 üzenetére
nVidida panelen pl hogy ne legyen 8x AA x16 mintavételezéssel, mert az oda veri a teljesítményt. Alapból ha most szűz az FS-ed akkor CSAK a következőket mazsolázd be:
[BufferPools]
UsePools=0[GRAPHICS]
HIGHMEMFIX=1TEXTURE_MAX_LOAD=1024
STALE_BUFFER_THRESHOLD=1024
ezen kívül mást első körben ne piszkáljunk. Ha már nagyon megszerkesztetted, akkor töröld ki a cfg-t, és indítsd el az FS-t, akkor újra generálja, és azon csak ezt változtasd.
A Virtuális magokat kapcsold le a leírtak szerint, mert csak a proci teljesítményét felezed le vele az FS számára ha be vannak kapcsolva
ProcSpeed= itt neked milyen szám van az FSX.cfg-ben?
-
RCH663
aktív tag
válasz
atys25 #10099 üzenetére
A Biosban a'sszem Multi Thread lesz a neve, és disable kell legyen neked. 4 fizikai magnak kell csak látszani az eszköz kezelőben. Ha nem hasznos, akkor valamit nem írtam elég érthetően, vagy te nem értelmezted jól. nVidia control panel beállításokat is ellenőrizni kellene, és privátba dob át az fsx.cfg tartalmát, megnézem.
-
RCH663
aktív tag
válasz
atys25 #10095 üzenetére
Nevem alatt a cikk olvasd végig figyelmesen 2x, aztán még egyszer.
I7 alatt is csak 4 fizikai mag van HT nem játszik, mert az fs csak a maghoz tartozó fizikai cach-t tudja megszólítani, a HT-s virtuális magnak ilyen nincsen. BIOS-ba be HT kikapcsol, I7-en nem szoktunk általában magot tiltani, van elég szufla a magokban. A mag tiltás lényege még mindig, hogy a Main thread ne core0-n fusson, mint a fiber ami a 3d vázért felelős. A FIbert nem lehet eltenni a core0-ról az ott fog futni, csak a core0 letiltása esetén a Main átmegy core1-re.
A jelenség amit leírsz, azt úgy hívják hogy stutter és rengeteg oka lehet. Kéne tudni a configod többi részét, illetve az FS beállításait, és a video karid beállításait is (meg típusát stb....)
-
Cypresss
senior tag
Igen, csak azzal.
Tehát először upgrade to 2.23 majd minden festést külön kell installálni.
Leírás [itt]
A Repaint Install Info ENG.pdf-et töltsd le és olvasd el.
(#9964) wolruf: Nem fogsz érdemi változást tapasztalni. Ahhoz nem elég nagy a váltás. Észrevehető javulást szerintem akkor vennél észre ha 512-ről 2Gigára váltanál.
Nálam is ez volt, csak én 1-ről váltottam 3 Gigára. Meg is lett az eredménye.
De hátha RCH kollégának van valami mentő ötlete.
-
Cypresss
senior tag
[Itt nézelődj], azt nem tudom a Malév készen van-e már.
Korcsii talán jobban tudja.
szerk: közben látom, hogy tudta.
-
-
Cypresss
senior tag
Én nem annyira vagyok megelégedve az AS2012-vel. Szerintem nincs szinkronban benne a Nap állása és a világosság. Ha megnézitek,akkor a Nap még jócskán látszik az égbolton,de szinte már szürkület van.
Én ilyet egyszer sem tapasztaltam még.
A másik pedig,hogy szinte minden felhő textúra ugyanúgy jelenik meg repülés közben.Alig van a felhű textúrák között különbség. A REX-ben ez a különbség erőteljesen észrevehető.A REX-ben rengeteg textúra közül lehet választani,míg az AS2012-ben kb negyed annyi textúrából.
Ebben lehet valami, de nekem az a kb száz is bőven elég.
Az SP1-ben egyébként lesznek új textúrák is.
Az AS2012 előnye még,hogy hamar telepíthető és nagyon hamar uninstallálható. :-)
És kb háromszor gyorsabb.
De szerintem a két program közül úgyis az egyéni preferenciák és ízlésvilág alapján dönt a felhasználó. Nekem például az volt a bajom a REX-el, hogy túl szép, túl művi a látványvilág, mintha egy minden tekintetben tökéletesen megkomponált festményt néznék repülés közben. Az AS lehet, hogy picit statikusabb, "szürkébb", de éppen ettől valóságosabb, életszerűbb is. Egyetlen dolog hiányzik a REX-ből, a mozgó hullámok.
-
Korcsii
őstag
Aerosoft mappájából kezd el törölgetni a bgl-eket
KLAS biztos lesz a nevében... Persze a kevésbé favágó módszer az, hogyha úgy van, mint pesten, és külön van a város, és a reptér. Ilyenkor értelem szerűen csak a scenery library-ból kell kivenni a repteret...
ui: micsoda véletlen, épp reülök, és épp KLAS a kitérő repterem...
-
RCH663
aktív tag
A Grafikán kívül én az időjárás motorban is elégedettebb vagyok a REX-el. A látó távolság modellezése és a szél viselkedése, sokkal közelebb van az én tapasztalatim szerint a valósághoz. A REX turbolencia imitálása talaj közelben pedig elég élet szagúra sikeredett. (már aki nem kapcsolja ki)
-
Cypresss
senior tag
Hmmm... Furcsa.
Körbenézek. Beszéljünk még PÜ-ben.
(#9760) cintula187: perszehogy
hhelikopter: Semmit nem tudsz csinálni. Egy szarv nem lenne jobb, ha ennyire zavar?
-
GrooveHero
addikt
Hát SG-fórumon sztem eléred. De hol van az FSX-es festés?
Mert az nekem nagggggyyyyon kellene
Amúgy még énsem szántam rá magam, hogy a dds-ekkel tököljek, majd nemsokávzsolo: A PMDG nekem fent van, MD-11 még mindíg a kedvenc, az a gép egy istencsászár
Legalábbis nekem, én nagyon szeretem. Mindenhova elvisz. najó a többi is, de azokhó meg nem értek. Max a 747-eshez még, aztán kifújt. A Beechcraft Baron még lehet érdekelneEzt találtam amúgy, ha vki mást is érdekelne:
És így már teljes a kép, van FSPassengersX, MALÉV magyar hang, MALÉV-os 737
mi kell még?
Hja igen, egy kis tudás, hogy GIGOR és PESAT környékén ne bolyongjak össze vissza -
fatal`
titán
"Na ez miért lehet?"
Mert valamit elrontasz ereszkedéskor / nem jól van felprogramozva az FMC.
"Másik kérdés: Tud valaki Airbust vezetni? Ugyanis nem tudom kezelni és szeretném megismerni azt is,hátha annak a kezelése jobban tetszene."
Az túlzás. Kérdezz és meglátjuk
De a Wilco Airbus bugos, az Aerosoft meg buta.
-
fatal`
titán
CLS-t nem ismerem, aerosoftban buta az FMC (nincs SIDSTAR pl.), de ettől függetlenül jól működik.
Talán új Wilco Evolution a legjobb, de ez meg VCben zabálja az FPS-t, és a modell még mindig csúnya.
De elvileg készül az Aerosoftnak egy Advanced változata, meg a FlightSimLabs is dolgozik egy Airbuson, szerintem érdemesebb ezekre várni.
-
Gizmo94
veterán
Azt sajnos meg kell, legalábbis egyelőre. A dolog azonban nyitott, lévén a CS 767-et is nagyon sokáig meg kellett venni. Aztán utána már nem volt muszáj.
Repülj addig 767-tel, abból válogathatsz. Hatalmas különbség nincs a két gép között, szerintem közel ugyanazt az élményt adja a 767 is.
-
Gizmo94
veterán
Ja, ha hibátlan Overland B777 működést akarsz, akkor ezt nem árt letöltened a netről és beraknod az fsx főkönyvtárába, ha esetleg nem lenne ott. : msvcr70.dll
Továbbá a gauges mappába kell egy rar pack, ez: PAP777_W
meg ez: boeing777-300.gau
Ha ezek mind a helyükön vannak, a gépnek és a műszereknek is működnie kell hibátlanul, de FMC az ettől sem lesz benne..
-
Gizmo94
veterán
Nekem az Overland B777 működik, nincs vele bajom, de nem egy profi gép. Létezik normális, pl.a PSS B777. Van mondjuk még a Wilcoé is, de az szvsz egy szar.
De ha elég átmnetileg a B767, akkor abból válogathatsz jók közül, van a Level-D, (nagyon jó) van a CLS -től is és van működő Captain Sim B767 is.
Ja, amúgy ne legyenek aggályaid, ha megveszed a Captain simtől a 777-et, egyből hibátlanul fog működni. Lesz legs és még problémamentesen repülni is fog.
-
Géjza
őstag
Kérdés, hogy mit értesz szép alatt
Bármilyen brutál, agyonhúzott csúcskonfigot is meg tud fektetni FSX.
Mielött platformot cserélnél, esetleg megpróbálkozhatsz FSX reinstallal (esetleg oprendszer reinstallal is), vagy elötte és/vagy utána próbálkozhatsz ezek közül is néhány beállításmódosítással:
Flight Simulator X: Performance tweaks
SETTING UP FSX and HOW TO TUNE ITFSX.cfg-t azért mentsd le valahová, ha valamit szétkefélne a módosítás. Érdemes egyesével haladni és utána tesztelni, aztán ha valami nem okés az utolsóval, akkor eggyel visszaállni.
-
andorra
őstag
Vitatkozni szeretnél inkább, vagy tájékozódni? Az előbbiben nem vagyok partner. Természetes, hogy egy Intel Quad jobb az FS-re, mint bármelyik AMD. Az FSX-hez erős kompromisszumokkal lehet csak a tiedhez hasonló konfigokat használni, vagyis messze nem custom full beállításokkal, most nem beszélve a kiegészítőkről.
Miután AMD rendszert építettél FS-hez, ebből következik, hogy rosszul tájékozódtál. -
andorra
őstag
Rosszul tájékozódtál, most már késő. Az hogy hasonló konfigokan full beállításokon siklik az FSX, az egyszerűen nem igaz. Ennél sokkal jobb konfigokon is problémás, néhányunk szerint akik FS9-et használunk, egyszerűen felejtős. Nézd meg pl. Airbooms, Hunfatal, vagy az én konfigomat FS9-re. Amúgy az AMD már szóba sem jöhetne, ha FS-ről van szó.
-
Korcsii
őstag
az FSX szereti úgy megoldani a többmagos dolgot, hogy egy mag renderel, a többi meg minden mást csinál...
London city (nem az airport, hanem a város) nekem sincs fent, mert akad vele nagyon, éshát sokat repkedek arra
DX10, lightbloom offolva van, igaz? fps unlimited? meg az épületek árnyékával lehet viszonylag sokat nyerni, és talán ez még bele is fér a látvány terén...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- BestBuy topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- Windows 11
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged