- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Brekkk
őstag
-
Vigneau
félisten
válasz
Brekkk #56738 üzenetére
Ezek szerint nem véletlenül van rajta borda. De ez sem vészes hőmérséklet.
Más:
Apropó, az alaplapok gyári bordája alatt picit másabb a rögzítő szár vége, mivel a hűtőlap rácsusszanva rögzíti két oldalról a csupasz SSD-t. Legalábbis én az ASRock B650M-HDV/M.2-n így láttam.Ha gyárilag hűtőbordás SSD-t szeretnénk oda tenni, akkor valami más csavart kell használni a rögzítéshez, vagy az alaplapba csatlakozó rögzítő szárat kell lecserélni a "picit rövidebb fejű" verzióra? Remélem, nem voltam túl körülményes...
-
-
Vigneau
félisten
válasz
Brekkk #56715 üzenetére
Én innen ismerem a Crucial T500 Pro-t - no meg a HA-ról. Van, aki árul is ilyet. Viszont a verdiktnél a Lexar NM790-et gyorsabbként említik nála. De szerintem a valós életben ez fel sem tűnik.
-
Vigneau
félisten
válasz
Brekkk #56681 üzenetére
Igen, olvastam arról a típusról is. Viszont az OEM verziók is lecsurognak hozzánk idővel. Én pl. nem bántam meg a Kioxia XG8-at. Remélem, sokáig kiszolgál majd.
Valami gazdasági megfontolásból hozhatták meg a döntésüket. Pedig a félvezető piac igen jövedelmező üzletág. Vagy csak én látom rosszul...
-
wolfman
veterán
válasz
Brekkk #56206 üzenetére
Van egy Philips 2tb-oskülső SSDm. Az én gépemmel másol teljes sebességgel (mármint amit a HDD-k engednek, belső SSD-ről meg amennyi a csövön kifér. Más gépével meg 160-180MB/s-al kezd írni, majd 10mp és leesik 25-30MB/s-ra, ami pár esetben felmegy ~60-ig. Minden esetben minimum USB 3.0-ra volt kötve.
-
Rexcor
őstag
válasz
Brekkk #54638 üzenetére
A 38 fokot én is úgy screen-eltem hogy közben a crystaldismark futott.
Köszi, megpróbálom ezzel a bios beállítással hátha segít.Graphics: Nem is az a problémám hogy nem tartja végig a papír szerinti sebességet, de azért az hogy 7000-rol beesik 400-ra az nem tűnik annyira normálisnak és 1-2 óra játék után hosszú másodpercekbe telik egy program megnyitása ami amúgy fél másodperc se normál esetben.
-
Lokii
aktív tag
válasz
Brekkk #53425 üzenetére
Én ilyesmit tervezek csak gen 3ba , X1 ott tud 750-800 MBt, és majd ha lesz új alaplap gen4 X1 (X4be gondolom mehet 2 SSD és akkor M2B sebességet hozza , ha meg csak 1 akkor M2A?
videokártya x16osnál jöhet hátrány sávszélességben ergo videokártyának kevesebb jut valamelyest?)
-
-
DaVE-1
senior tag
válasz
Brekkk #52210 üzenetére
5leteseN
Brekkk
Köszi az infokat. Muszáj volt megvennem ennyiért a heatsinkes verzióját mert ennél olcsóbb amennyiért alza adta bf akcióban nem igen lesz mostanában a drágulás miatt. Állni meg nem akarom hogy álljon amíg az új alaplapom meglesz (beláthatatlan idő) mert csak a gari idő peregne használatlanul.
Még egy olyan kérdésem lenne,hogy ha bármilyen sebességű m.2-es ssd-t belerakok egy ilyenbe (most tételezzük fel hogy alaplap az olyan mint az ssd tehát új szintén 4.0-ás) Raidsonic Icy Box IB-PCI209 akkor ettől nem változik a sebessége tehát nem lassítja hogy ilyenbe van vagy ezzel is meglesz a teljes sebesség? -
válasz
Brekkk #51729 üzenetére
A gyári csomagoláson is csak 3.0 szerepel.
Elég durva figyelmetlenség az Axagon részéről, mivel ha 4.0 szerepelne, nem ugraná át, akinek arra van szüksége.
Gondolom a műszaki paraméterek alapján került a dobozra az adat.
Ami borzasztóan zavaró rajta az a piros aktivitás jelző.
Az kegyetlen lehet, szerencsére a külső házaikon kék led van, nem annyira zavaró...
-
PROTRON
addikt
válasz
Brekkk #51594 üzenetére
Az ilyen gyári adatokat mindig a gyártói honlapról igyekszem beszerezni, nehogy egy vadidegen fals info terjedés miatt én szívjam meg.
Persze ha felkutatva világ összes internetekét sem találom a megoldást, akkor jogos hogy megkérdezek olyat akinek konkrétan be van szerelve, hogy hány gombóc fagyiért nyúlkál bele a gépébe méricskélni.
-
PROTRON
addikt
válasz
Brekkk #51586 üzenetére
Persze a csere is egy opció, az hogy a Te alaplkapodban mi fér el mi nem azt nem tudhatjuk 100%-it, de egyébként a sok "menőnek" szánt alaplapon van egy 3-8 mm közötti vastagságú heatsink a VGA alatti M.2 sloton.
Vannak alacsonyabb heatsinkek is, pl ez a réz kockás, amiből Amazon.de-n több magasságú is van, direkt laptopok miatt: [link]
Ez azért jó, mert így a VGA ventiről érkező huzat át tudja járni. Persze egy quiet üzemmódra kapcsolt VGA venti nem kelt huzatot akkor amikor épp nem játszik, de másolsz ami miatt csak kémény hatás van, ezért csak kevéske a légáramlás...de van. -
King Unique
titán
válasz
Brekkk #51586 üzenetére
• Aztán hogyan sikerült ezt kimérni? CDM / ATTO / WinSAT, ha csak az előbbi akkor melyik verzió és milyen beállítással, utóbbiak lettek-e futtatva , stb. Na meg nyilván úgy célszerű futtatni egy rendszermeghajtónál, hogy nincs közben masszív olvasási / írási művelet (pl. fájlmásolás, frissítés), máskülönben nem meglepő, ha nem az elvárt értékek jönnek ki a tesztnél.
• Rendszermeghajtóként használva pont másodlagos a nagy fájlokkal végzett műveleteknek megfelelő szekvenciális olvasás és írás sebessége, ott eleve a random (4K) olvasás és írás számít.
• Ha 100% a kondíció, akkor elvileg nincs miért aggódni, bár az érdekes, hogy 18 TB írás után sem csökkent semmit, holott pl. az itt leírtak alapján 320 TBW van az 512 GB-os modellnél. De itt nem derült ki, hogy a HDS vagy a HP saját diagnosztikai szoftvere (ha van) írta ezt, melyik verzió, stb.
(#51589) codec:
Az a hiba már rég javítva lett és amúgy sem minden NVMe SSD-t érintett. -
-
PROTRON
addikt
válasz
Brekkk #51508 üzenetére
Bocsi, elsőre félreértettelek.
Hmm elgondolkodtató, ha akarsz teszt nyúl lenni, szívesen olvasom a tapasztalatokat, ahogy írják alaponként eltérő hogy mivel járhatsz jobban, mi működik egyáltalán.
És szerintem a 4k teljesítmény a legfontosabb, az ottani főként írási, de még az olvasási is, szerintem ez határozza meg leginkább a reccenés mentes felhasználói élményt.
-
PROTRON
addikt
válasz
Brekkk #51503 üzenetére
Imádjuk a win10 kötelező én frissítem a drivereid hozzállását..ja várj nem is..rohadjon meg aki ezt így kitalálta.
Én biztonsági alapon maradnék az azonos gyártónál.
Pl Samu pm986A-hoz simán felraktam a 970 evo plus driverért.Simán lehet hogy adott gyártó 1-2 apróságot másképp csinált és téglázod a másik gyártó firmwarejével az eszközöd.
De én biztonságra játszom. -
King Unique
titán
válasz
Brekkk #51467 üzenetére
A téma összefoglaló elejét kellett volna csak elolvasni a megfelelő topikhoz...
Egyébként jók azok a külső házak is M.2 PCIe NVMe SSD-hez, amiket ajánlottak a többi válaszban, meg ha elég 10 Gb/s USB 3.2 Gen 2x1 interfészes, max. olyan port van a PC-n, stb.
-
-
King Unique
titán
válasz
Brekkk #41445 üzenetére
Mármint nálad, a saját felhasználói szokásaidhoz, szoftverkörnyezetedhez mérve, nem általánosan, ami nem mindegy.
Már csak azért sem, mert pl. nálam most az egyik telepítésnél csekkolva a HDS szerint ~ 13 GB körüli a napi átlagos írás W10 alatt úgy, hogy semmi nincsen erővel letiltva és áthelyezve, ami ugye bőven elmarad attól a 20-30 GB-tól... De még ha napi 30 GB-tal számolunk, akkor is a 60 TBW-t durván 6 év alatt érné el, a garancia meg 5 év, + a TBW túllépése nem feltétlen a tényleges íráslimit, bírja akár annak többszörösét is az SSD, vagyis pont nem sok értelme van emiatt aggódni...
-
Doky586
félisten
válasz
Brekkk #40983 üzenetére
A Magician elég bugyuta szoftver. Csak a legújabb verziója detektálja a friss firm meglétét. A régebbi mindig azt fogja mondani hogy az aktuális van rajta. Keresd meg és töltsd le a legfrisebb Magiciant (talán 6.0.0) és azzal frissítsd. OS alatt simán frissítette nálam. Azóta a RVT04B6Q van fent.
-
válasz
Brekkk #40983 üzenetére
Nemrég ide is beraktam a módszert, de mindig van egy nagyokos, aki beleköt valamibe. Szóval a Linux alatt kifejezést ne vedd figyelembe, Linux topikos bejegyzés meg maga az iso is egy kezdetleges Linuxos megoldás, de ezzel tudod frissíteni a 860 EVO-t.
# Firmware Update manuális mód/nomagics 850 EVO & 860 EVO
-
-
Frawly
veterán
válasz
Brekkk #39842 üzenetére
Szerintem nem inkompatibiltás (bár nem zárható ki), hanem az a Goldencsoda ennyit tud. Ha biztosra akarsz menni, vegyél Samsungot. Drága, helyenként overkill, de mellényúlni nem lehet vele, hacsak nincs régi AMD-s lapja valakinek.
(#39843) ledgeri: épp most akartam én is linkelni ezt a videót. Persze semmi új nincs benne, ezt minden topikoldalon leírjuk, hogy átlag felhasználásnál nem lesz érezhető a különbség, csak az a baj, hogy a gyártók marketingrészlegei annyira bevadították az embereket ezzel a 3-4-5 GB/s-es mesés szekvenciális értékekkel, hogy ebbe vannak belevakulva, és mikor írod nekik, hogy ez nem számít, akkor nem hiszik el.
Amit még a Linus videó alapján kihangsúlyoznék: SATA és NVMe meghajtókon belül is sok a szórás. Sokszor egy prémium SATA gyorsabb tud lenni, mint egy belépős NVMe, konzisztensebb sebességet tud, jobb random IO-t. Szóval az adott gépet, felhasználást, anyagi keretet kell nézni, nem azt, hogy valami NVMe legyen. Ugyanez az igazság az MLC-nél is. Mondom, ha valaki MLC fetisiszta, tudok neki linkelni jóféle kínai noname MLC-s SSD-t, ami leselejtezett TLC NAND-ot használ MLC módban, olyan szar lesz használni, hogy el fogja bőgni magát, persze sokáig nem kell szenvedni vele, mert pár hónapon belül tönkremegy. De legalább lehet döngetni a cicit, hogy nem ilyen ócska TLC, mint a Samsung, Crucial meg WD, hanem emelcé öcsém.
-
zizidor
őstag
válasz
Brekkk #39848 üzenetére
Régebben volt a Windowsban egy olyan dolog, hogy átviteli hibák esetén (hibás adatkábel, kontakt hiba stb.) egy bizonyos hibaszám után elkezdte csökkenteni az átviteli sebességet. A 2-3 MB/s elég durva, ilyen sebességet PIO módban produkáltak a meghajtók. Nem tudom, hogy ez manapság egyáltalán lehetséges-e még. Én megpróbálkoznék egy SATA-kábel cserével.
-
-
-
-
Bodor
veterán
válasz
Brekkk #20784 üzenetére
A smart adatok elvesztésével való kérdésedre azért írtam hogy olvasd el az egyes pontot, mert ilyen problémával itt a topikban nem találkoztunk, és ott ugye ez van írva.
"Ha kérdésed lenne a sebességgel vagy bármi mással kapcsolatban, akkor kérünk, hogy már eleve úgy írj a Flash SSD topikba, hogy erről a programról, és az SSDOK programról illessz be egy képet a hozzászólásodhoz!"
Az SSDOK egy diagnosztikai program, melyet azért szoktunk kérni, hogy többet lássunk , és hogy ezáltal segíteni tudjunk.
Látom neked ez nehezedre esik, hát ne is csodálkozz, ha nem kapsz további válaszokat.
Egyébként ha a Fury-n frissítettél firmware-t, akkor előfordulhat, hogy nullázódnak az SSD által küldött smart adatok, csak hát ugye erről sem kaptunk információt.IRST-vel kapcsolatosan : Az idelátogatók többsége teljesen feleslegesen dobál fel mindenféle drivereket, ( köztük IRST-t is) , egy remélt sebességnövekedés érdekében, vagy csak megszokásból.
Ezért kérdeztem, hogy miért szeretnéd feltenni, mert hogyha te is ezen okokból, akkor lebeszéltelek volna róla.Az egyetlen ok, hogy IRST driverrel kapcsolatosan ebbe a topikba kell írni az egy esetleges SSD-kből álló RAID kötet lenne.
Talán neked kellene megtalálnod a problémádhoz megfelelő topikot, mert az, hogy milyen alaplaphoz/vezérlőhöz milyen IRST driver való, nem a Flash SSD topikba tartozik! Szóval ne csodálkozz, ha nem kapsz válasz egy olyan kérdésre, ami nem is topik témája.Tudod, én legalább a leírtaktól függetlenül azért kérdeztem vissza, hogy segíteni tudjak,mert mástól még válasz sem kaptál, erre kioktatsz, hogy mit tegyek, vagy mit ne...
Ha valaki lusta a neten megkeresni, hogy mit tegyen fel a saját alaplapjához, és mástól várja el ezt, de azonnal, szóval ezekkel az emberekkel nem tudok mit kezdeni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Méretes QD-OLED monitor jött az ASUS ROG-os portfóliójába
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Asztalos klub
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Cyberpunk 2077
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung 860 EVO 2.5 500GB SATA3 MZ-76E500 100/90
- WD Western Digital Elements 2.5 1TB (WDBUZG0010BBK) 100/100
- Lexar NM790 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest