- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iOS alkalmazások
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zizidor
őstag
válasz
wolfman #56207 üzenetére
Semmi konkrét dolgot nem írtál, így csak találgatni lehet.
Egy lehetséges helyzet, amikor a te gépeden aktív valamilyen RAM cache, ami először a RAM-ba tolja az adatokat "amennyi a csövön kifér", csodaszép virtuális írási sebességet produkálva. Másnál meg marad a puritán valóság, jó eséllyel DRAM és SLC cache nélkül. -
Brekkk
őstag
válasz
wolfman #56203 üzenetére
Dell ultrasharp monitor garancia ügyintézés 6-7 évvel ezelőtt.
Felhívtam az ügyfélszolgálatot. Elmondtam mi a gond a monitorral.
2 nap múlva egy futár hozott egy ugyanolyan monitort Hollandiából.
A hibásat még nem vitte el, modván teszteljem a hozott monitort.
Ha megfelel akkor szóljak és jönnek a hibás darabért.
Ha nem felelne meg akkor hoznak mégegy másikat tesztelésre.
Így is lehet garit intézni.A Zero fill-t próbáltad?
Ha jól emlékszem amikor a 0-ás sector-on volt bad blokk, akkor a HDD-k nem tudtak bootolni sohasem.
Ezen talán segíthet, ha kinullázod a teljes SSD tartalmát.
A secure erease funkció végig kinullázza az SSD-t, ha minden igaz.Nekem egy olyan SSD-m van, amire ha felmásolsz adatot, akkor 3-4 napig működik teljes sebességgel az olvasás az SSD-ről, majd utána hirtelen iszonyatosan belassul 20-30 Mb/sec-re az olvasás 300 Mb/sec ről. Teljesen mindegy mennyi adat van rajta mindíg ezt csinálja.
-
-
zizidor
őstag
válasz
wolfman #56199 üzenetére
Elnézést kérek, én csak azokat a posztokat olvastam amiket itt leírtál az 56184 óta, de nem látok bele a fejedbe. Azt is elhiszem, hogy sokkal jobban értesz hozzá, még akkor is ha az AHCI-t emlegetted egy NVMe SSD-nél, de azt nem írtad le mi mindennel próbálkoztál eddig. Remélem hogy sikerül minél előbb összehozni.
-
-
zizidor
őstag
válasz
wolfman #56192 üzenetére
Én azért megnézném valami programmal (Minitool, GParted, hasonlók) hogy az operációs rendszer telepítése után:
- a partíciós séma MBR vagy GPT?
- létezik-e az EFI partíció? (100 - 500 MB, FAT32?)
- meg van-e jelölve mint boot/EFI partíció?
- rajta vannak-e a rendszerindító fájlok?
- a rendszerindítás típusa? (UEFI, CSM, vegyes)
- secure boot be- vagy kikapcsolva?Végső esetben a BIOS/EFI összes boot bejegyzését kitörölni, ilyenkor a Windows Boot Managert meg szokták találni a gépek automatikusan, de ha nem, akkor manuálisan is hozzáadható.
-
válasz
wolfman #56192 üzenetére
Nézd, ha úgy gondolod az SSD-vel van gond, akkor nem látná a UEFI sem szerintem.
Ha mégis azt mondod ezzel van gond, akkor küldd vissza, de ha jó lesz náluk, akkor nincs gariztatás.
Minitool Partition Wizarddal nullázd ki az összes partíciót, csinálj egy friss telepítőt, és ugorj neki újra.
Ha ez nem hoz megoldást, küldd vissza.
Akkor szokott ez a gond lenni, mint már írtam, amikor nem jó a telepítő, és nincs Windows Boot Partition.
Ja másik, Linux-ot próbálj meg feltenni, ha az megy, akkor nem az SSD a gond.
-
válasz
wolfman #56187 üzenetére
Hát AHCI nem annyira opció már egy ilyen SSDnel. Az ugyanis SATA SSD-knél van.
Szerintem ennek fogjátok neki az elején, és a beállítások is legyenek rendben, illetve a telepítő is legyen UEFIs,, máskülönben aztán sose fog bootolni....
Valószínűleg már a telepítő sem jó. Szerintem.
-
-
Ice&Lime
veterán
válasz
wolfman #14026 üzenetére
Az kérdés, hogy a program a fw. frissítésen kívül pontosan mit csinál, hogy önmagába a fw. frissítés megoldja-e a problémát vagy szükséges hozzá az utóbbi folyamat, ki tudja melyik oldja meg és mit és hogyan. Szerintem majd 2-3 hónap múlva kiderül. Egyenlőre van egy új fw. és egy program folyamat, amit még tesztelni, elemezni kell a "felhasználóknak" jó pár hónapig.
-
Bodor
veterán
válasz
wolfman #6779 üzenetére
SSD Life kompatibilis az XP-vel, szóval mennie kell a dolognak, illetve erről a programról is küldhet.
80 % -os kondíciót akkor szokott pl. a HardDiskSentinel mutatni, ha nem megfelelő AHCI driver hajtja meg az SSD-t, tehát TRIM sincs, XP használatakor ez tipikus.(#6780) csucsu21: Én próbáltam egy adatmentő programmal próbaképpen, de nem sikerült, gondolom a wear leveling működése miatt nem igazán könnyű a dolog.
-
válasz
wolfman #2358 üzenetére
Ha Vista/W7/8 alatt előpartícionálod az SSD-t, akkor az alignálás is rendben lesz és nem jöhet létre se rejtett partíció, se boot könyvtár.
XP nem támogatja az AHCI alapban(eredeti/érintetlen telepítő biztosan nem), ezért ha azt szeretnéd, hogy az XP feltelepüljön AHCI módban, akkor a megfelelő AHCI drivert integrálni kell, mert utólag nem lehet, vagy igen körülményes (és itt tényleg kínszenvedést érts) átállni AHCI módra XP esetén, ezekkel az új AHCI driverekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Szuper ár! 480GB Ipari Minőségű, Sata SSD-k, kevés írt adattal! PC-be és Laptopba is kiváló!
- WD Western Digital Elements 2.5 1TB (WDBUZG0010BBK) 100/100
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Lexar NM790 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- HP Series 3 Pro FHD monitor Professzionális képminőség otthonra vagy irodába!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest