- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brekkk
őstag
válasz
csabyka666 #57560 üzenetére
Mivel nincs SATA 3 portod, csak SATA 2 így a maximum olvasási és írási sebességed maradna a mostani. A 4K r/w lehet gyorsabb.
Lehet az ICH10R miatt lassabb a te 4K olvasási tempód, mint lehetne.
Amivel talán előrébb lennél egy hajszállal PCI-e NVME adapterrel az az elérési idők, illetve, ha jól láttam, ha a 2.ik PCI-e 16X 2.0-ba teszed ezt a kártyát, akkor direktben a CPU-ra fog cstlakozni az NVME SSD kikerülve az ICH10R déli hidat.
Illetve frissebb drivereket tudnál használni.
Az ICH10R déli hídhoz már tuti semmi támogatás nincs. -
válasz
csabyka666 #57559 üzenetére
Nvme Sata átalakító nincs.. Akkor valami nagyon új dolgot találtál fel.
De dobj egy képet, hogy neked mi is van pontosan.szeritem pár dolog nem tiszta ebben a témában visszaolvasva
-
King Unique
titán
válasz
csabyka666 #57560 üzenetére
Ha megnézed ezt / ezt és a tiedet, akkor azért van némi különbség a random 4K értékeknél is, de ez adott hardver- és szoftverkörnyezet függvénye is lehet. Viszont a lényeg, hogy érzetre nem lesz sokkal gyorsabb SATA 6 Gb/s porton sem a működés, mivel az operációs rendszer és programok futtatásánál az elérési idők és a random 4K olvasás + írás számít, utóbbit meg egy SATA SSD-nél nem nagyon szokta limitálni a SATA 3 Gb/s port.
-
King Unique
titán
válasz
csabyka666 #57550 üzenetére
Max. a B+M típusoknál, mert a B és az M egyértelmű.
"valami alapján fel kellene ismernem"
Termék címkéje, doboza, hivatalos weboldalán a specifikáció?
Nem feltétlen ránézésre kell ezt megállapítani, adottak az előbbi lehetőségek, amik alapján egyértelműen be lehet azonosítani, hogy melyik melyik. -
King Unique
titán
válasz
csabyka666 #57549 üzenetére
Minek, a szekvenciális maximumokat akarod nézegetni, videót vágni és nagy méretű fájlokat másolni?
Ha nem, akkor pont nem sok értelme lenne, mert operációs és programok futtatásához elég SATA SSD-nél a SATA 3 Gb/s port is, azon is jóval gyorsabb lesz a működés mint HDD-ről. -
Brekkk
őstag
válasz
csabyka666 #57539 üzenetére
Én használok PCI-e 2.0 4x-ben egy Samsung PM893-as NVME SSD-t.
Nyugodtan hazsnálhatsz ilyet. Nem lesz meg az 1800 Mb/s feletti olvasási és írási rész, mert kb ennyit tud maximum, de amit biztos tudni fog az a jóval magasabb 4K random read/wirte ami egy modern NVM-e SSD esetén 100 Mb/s is lehet ami nálad most 25 Mb/s ahogy látom. Mindennapos használatnál szerintem ez a lényeg.
Ha nem is tudsz róla boot-olni mindenapi használatra jó lesz.
Nekem is van egy olyan Axagon kártyám, kb 1 éve vettem újonnan és már a PCI-e 4.0-ás is támogatja.
A PCI-e 3.0 maximuma pedig 3800 Mb/s alatt van egy picivel írás és olvasásnál, modern PCI-e 4.0-ás NVM-e SSD-vel. (SK hynix PC801-el) -
ricsip
addikt
válasz
csabyka666 #57550 üzenetére
Ehh, akkor a bevágások alapján nem lehet egyértelműen megállapítani. :(
Welcome to the wonderful world of M.2 Next Gen Form Factor
-
King Unique
titán
válasz
csabyka666 #57547 üzenetére
Mármint ha pl. kétbevágásos B+M key típusokat is támogat, ami lehet SATA és NVMe is az alábbi screenshot alapján.
Alapesetben viszont vagy egyiket vagy másikat támogatja egy ilyen USB-s külső ház, az egyszerre mindkét formátumot támogatóknál meg eleve feltünteti ezt világosan a gyártó, ahogyan a linkelt példáknál is.
-
King Unique
titán
válasz
csabyka666 #57542 üzenetére
-
varmi2
nagyúr
válasz
csabyka666 #57541 üzenetére
Az m.2 sata az sebességben egyenlő a 2,5" sata ssd-el.
Ez eléggé karcsú, milyen ssd ez? -
varmi2
nagyúr
válasz
csabyka666 #57539 üzenetére
Az usb adapterek két félék, van m.2 sata, és m.2 nvme, a kettő nem kompatibilis egymással. Amikor usb adaptert nézel, azt nézd meg hogy sata vagy nvme ssd-ket kezel. És neked mid van, a bevágásokkal ne foglalkozz, az csak összezavar.
-
varmi2
nagyúr
válasz
csabyka666 #57537 üzenetére
A pcie 2.0 kevés, nincs értelme, ráadásul nem is biztos, hogy tud bootolni pcie portról.
-
válasz
csabyka666 #54859 üzenetére
Talán ha pontosabb infókat kapunk:
-Mit is ír ki pontosan,
- Mi a pontos típus. -
UserX
addikt
válasz
csabyka666 #54857 üzenetére
Esetleg GParted-el bootolva?
-
Doky586
félisten
válasz
csabyka666 #54859 üzenetére
"Telepítő nem tudja törölni"
De tudja! -
King Unique
titán
válasz
• Ez az "500GB-os HP SSD" nem pontos megnevezés, ebből nem derül ki, hogy melyik sorozat és modell, 2,5" / M.2 SATA / M.2 PCIe NVMe, OEM / nem OEM, stb. Ha OEM SSD, akkor azoknál másik hardverkörnyezetben előfordulhat telepítési és egyéb probléma.
• Az sem derült ki a leírtakból hogyan van csatlakoztatva az SSD, SATA / USB / M.2, mert ha pl. USB, akkor ott nem feltétlen minden művelet támogatott úgy, mint belső csatlakozásnál, de egy hibás USB-s adapter / külső ház / dokkoló is okozhat problémát.
• Ha írásvédett lenne az SSD, akkor az magyarázhatná ezeket, de akkor mondjuk törölni sem lehetne.
• Ha előzőleg másik Windowson tárolóhelyként lett beállítva az SSD és nem lett a telepítés előtt eltávolítva onnan, akkor amiatt is lehet ilyen probléma (példa).
• Az SSD hibája sem zárható ki, ahol nem ártana a gyártó diagnosztikai szoftvérevel (ha van) megnézni, vagy annak híján a legújabb (6.20) HDS programmal.
-
válasz
Szia.
És törölni a partíciókat? Pl telepítő alól, vagy pl mini partition tool progival? -
Raymond
titán
válasz
csabyka666 #48792 üzenetére
Ha latni akarod mi van ott pontosan es mekkorak a meretek akkor WinDirStat telepites, jobb gomb az ikonra es Run as Administrator.
-
válasz
csabyka666 #48792 üzenetére
Miért sérülne meg az eredeti klónozás közben? Az eredetit csak olvassák, ha éppen nem csap villám a gépbe, nem forog nagyobb veszélyben, mint sima használat közben, sőt.... (Akkor meg úgyis mindegy...)
MaCS
-
koby11h
őstag
válasz
csabyka666 #48786 üzenetére
Ezért írtam, hogy a 120-as SSD-t klónozni egy új nagyobbra, a 120-ast kikötni, félretenni és a nagyobbról indítani a szervert. Ha nem jó valami, akkor az általában indulás után hamar kiderül. Akkor simán vissza a 120-as és mást kell kitalálni.
Én ezzel próbálkoznék. -
válasz
csabyka666 #48783 üzenetére
Overprovisioning: az SSD meghajtók nem szeretik, ha teljesen teleírják őket, mivel így nincs játékterük az egyes területek írási terhelésének a dinamikus elosztására. Ezért mindig szabad helyet kell hagyni rajtuk. Tekintettel viszont arra, hogy az egységsugarú felhasználó hajlamos púposra tölteni a meghajtóját, a hasznos területet gyárilag / segédprogrammal eleve kisebbre veszik, hogy maradjon játéktér a terheléskiegyenlítésre. Ez jellemzően 5-15% közötti érték. Ezért van például az, hogy sor gyártónál nem 128-258-512... a kapacitássor, hanem 120-240-480 GB.
MaCS
-
yanna
addikt
válasz
csabyka666 #48784 üzenetére
Csak van néhány biztonsági mentés...
-
koby11h
őstag
válasz
csabyka666 #48779 üzenetére
Mennyiből van 3-10 GB szabad?
Másik partíció? System Volume Information esetleg? Lomtár ürítés gondolom volt, temp-ek törlése esetleg.
Egyébként 240-es bele, Macrium Reflect-el klónozás és próba, ha 30-60 percre leállítható. -
tasiadam
veterán
válasz
csabyka666 #48779 üzenetére
Nincs overprovision rajta?
-
válasz
csabyka666 #48294 üzenetére
Dokkoló nem tud véletlenül klonozast?
-
Raymond
titán
válasz
csabyka666 #48294 üzenetére
Macrium Reflect Free [link]
-
King Unique
titán
válasz
csabyka666 #32924 üzenetére
Mármint a HDS melyik verziója szerint nem megy a TRIM és a Windows 10-ből melyik verziót használod? Ha az utóbbi 1803 és a HDS 5.20, vagy annál régebbi, akkor csak a szokásos problémáról van szó (példa)... A Windows 10-ben lévő alap, azaz a szabványos SATA AHCI drivert pedig normál esetben nem szükséges lecserélni, működni szokott nyilván azzal is a TRIM.
(#32925) malnas:
A pendrive-os téma eleve nem ebbe a topikba való, vannak azzal foglalkozó topikok is. Amúgy meg nem meglepő, hogy egy hagyományos pendrive-nál általában nincsen S.M.A.R.T., TRIM és azok az egyéb funkciók sem, amik egy SSD-nél. Ahogyan az sem, hogy pl. a sok írást sem bírják úgy, mint egy SSD. Ha egy komolyabb pendrive kell, ami a felsorolt dolgokat tudja, akkor ott van pl. a Corsair Flash Voyager GTX, amiről nemrég itt a topikban is volt szó. Ez amúgy már inkább külső SSD és azért is tud többet, mint egy hagyományos pendrive. -
Emperor_
addikt
válasz
csabyka666 #32924 üzenetére
Benne van már az ssd?
Nekem nem tiszta. -
válasz
csabyka666 #32117 üzenetére
Van olyan bolt igen. Ahonnan én vásároltam ott a számla legalább kell, a másiknál meg a dobozt is őrizni kell, mert a rajta lévő vonalkód kell hozzá. Mondjunk én netről rendelek közel 100%-ban.
-
Frawly
veterán
válasz
csabyka666 #32114 üzenetére
Valószínű beszart az a meghajtó. Nem lehet megjavítani, hiába szenvedsz Hiren's CD-vel. A gariztatás esélye is erősen konvergál a 0-hoz, ha nincs meg a számla, az nem hinném, hogy érdekelné őket, hogy csak 1 éve vetted. Esetleg próbáld meg megkeresni a Kingstont, hátha ők belemennek, hogy gyártói gariba visszaküldd, de ez sem éri meg, mert neked kell saját költségen elpostázni Amerikába, aminek az árán lehet vehetsz majdnem egy új SSD-t. Ez ilyen műfaj. Legközelebb lehetőleg vegyed boltban, és tedd el a számlát, vagy használtaknál nagyon figyelj, hogy ha még garis, akkor legyen hozzá számla.
-
válasz
csabyka666 #32114 üzenetére
Számla nélkül gariztatni.
Ha nincs meg, vagy esetleg e-mailben van a számla akkor megy.
Én úgy tudom, hogy az eredeti doboz + számla kell hozzá és akkor megy a gari.
Ha a számla nincs meg, mert a dobozt még elnéznék ha nem lenne meg, nem fog menni. Új állja a helyét. -
RudY
addikt
válasz
csabyka666 #22242 üzenetére
A HD Sentinel Standard egy darabig még igen kedvező módon beszerezhető. Érdemes lenne ráengedni a HDD-re, a tápelvonás tüneteit is ki fogja dobni, ami utalhat sérült kábelre, nem megfelelő csatlakozásra, gyengélkedő tápra stb. Pl. ha ez az érték (is) rohamosan változik [Power-off Retract Count], akkor már közelebb vagy. Ajánlott alaposan leterhelni a HDD-t, akár CDM tesztekkel, sőt, közben még a tápfeszkót is érdemes lenne figyelni, akár ezzel: [Speccy]
Ha itt durva eltérést látsz terhelés közben, szintén közelebb a megoldás: -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
csabyka666 #22238 üzenetére
Kezdjük azzal, hogy veszel egy normális tápot.
Veszélyes tápok listája - Rasurbo -
pjen
félisten
válasz
csabyka666 #22238 üzenetére
Próbálj valami mást pl
DD lehúzni a gépről,ha meg gyógyul akkor táp,ha nem akkor passz.
-
pjen
félisten
válasz
csabyka666 #22236 üzenetére
Milyen tápod van,nem lehet hogy kevés?Akkor is szoktak eltünni eszközök.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
csabyka666 #22233 üzenetére
SSD használata előtt is ugyanazon a SATA porton volt a HDD?
Ha nem, akkor lehet át kéne dugnod egy másikra, mert nem 100%-osan működik.Ez a hibajelenség amúgy nem az SSD miatt van. Alaplapra kell(ene) gyanakodni.
-
Bodor
veterán
válasz
csabyka666 #22202 üzenetére
Nem igaz. Lapozófájlt hagyd az SSD-n, adj meg neki 4 GB méretet, ha ez sem elég akkor többet.
-
Bodor
veterán
válasz
csabyka666 #22182 üzenetére
Rendben van
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
csabyka666 #22170 üzenetére
HDSentinel nem foglalkozik az alignálással.
A korábban javasolt program mutatja meg, valamint SSDOK is (jobbra lent található részen). -
xuldar
addikt
válasz
csabyka666 #22161 üzenetére
A TRIM az egyik legfontosabb. Ha nincs, egy idő után belassul az SSD, illetve hamarabb elhasználódnak a cellák. Olyan drivert használj, amivel van TRIM.
-
válasz
csabyka666 #22160 üzenetére
Illetve még egy dolog. A SATA vezérlő driverei között van egy "egészen friss", azt használva a TRIM ugyanúgy inaktív, viszont a CrystalDiskMark most olyan eredményeket hozott, mintha a Win alap drivereit és a régebbi nForce drivereket összegyúrtam volna. Szóval a teljesítmény megvan, viszont nincs TRIM.
Így fest:
Ilyenkor mi a helyzet? Ez mekkora baj?
-
válasz
csabyka666 #22156 üzenetére
Mint írtam, ne az NVidia drivert használd, azaz ne foglalkozz azzal a pakkal.
4. pont szerint járj el, a 4. pont alatti megjegyzésre külön felhívnám a figyelmed) -
válasz
csabyka666 #22142 üzenetére
Kékes525 - "adatok titkosítva vannak tárolva az SSD-n Ezt sosem értettem."
A NAND-ra került adatok vannak titkosítva, teszik ezt azért, mert ha bedöglik egy SSD, attól még az adatok megfelelő eszközökkel simán kinyerhetőek a NAND-okból(pl a vezérlő elszáll, az SSD használhatatlanná válik, kikukázod, de attól még minden adatod ott vannak a NAND-okban). Tehát ez a fajta titkosítás nem a "sima lemásolás" ellen van. Ez ellen a BIOS ATA Password(vagy hasionló nevű) opciója védheti a meghajtó, viszont itt vigyázni, mert ha egy ilyen jelszót megadsz és véletlenül elfelejtenéd, akkor az a meghajtó kuka, semmilyen másik gépben sem lehet használni többet. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
csabyka666 #22137 üzenetére
"Partíció eltolás"
Ez is ott van a táblázatban. Elvileg jól csinálja.Én nem használtam még Ghost-ot SSD-hez, nézz rá AS SSD Benchmark programmal klónozás után. Ha zöld OK-t ír balra fent, akkor jól csinálta meg a program.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
csabyka666 #22135 üzenetére
Ott van az is.
A használatát nem írja, mivel fizetős program és gondolom nem vette meg a cikkíró az összes programot csak azért, hogy magyar leírást írhasson róla. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
csabyka666 #22133 üzenetére
Téma összefoglalóban linkelt cikket olvasd át:
Windows 7 költöztetése HDD-ről SSD-re - Klónozó és Backup-Restore alkalmazások tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Formula-1
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Renault, Dacia topik
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Asztalos klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Battlefield 7
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Samsung Galaxy A36 5G 128GB dobozos 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest