Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Aktív témák
-
MC Pite
veterán
Vannak tapasztalatok hogy mennyire megbízható a becsült élettartam? Gyanús sebességgel romlik egy Vertex Turbo állapota, már csak egy évet ír hátra.
Work time: 22days 12hours, est.lifetmime 1y2m25d - és ezt már nem üzemórában írja, mert 2013 februárra datalája.Létezhet hogy ez korrekt?
-
MC Pite
veterán
Nekem most érkezett meg a 32gigás 596os Adata. Kissé lassú, de reméljük hogy azért nem lesz érezhető. 2×160WD RE-t vált, adatok átkerülnek a 320as wd re-re.
Biosban AHCI ki, win7nél meg már csak a programok meg a lapozófájl amit állítani kell, minden mást megcsinál a win7, vagy mazsolázgassak hogy miket kell megtenni vele?
-
MC Pite
veterán
Nu,fent van a vista a vertex turbón. Érdekes, nekem lassúnak tűnik, mindegy.
Melyik porgramot ajánljátok akkor rendrakásra(trim,stb)? OCZ performance tool? -
MC Pite
veterán
Köszönöm a válaszokat az állapotvizsgálatról
Marad utolsó kérdésként a még mindig levegőben lógó oprendser kérdés; van ugye egy vistám, és ha _tényleg_ nem számít a trim hiánya felraknám azt.
-
MC Pite
veterán
válasz
MC Pite #18016 üzenetére
szerk: Másik gépben már látja az SSD Life, 94%. Azt nyugodt szívvel használhatom még évekig notiban?
(Heti 1-5 napi használat, egyetlen meghajtó ugye, ramdrivera szemetelnek a böngészők, no lapozófájl.)
szerk2: összesen
507Gb olvasás
350Gb írás volt a meghajtón; nem tudok viszonyítani ez mennyire sok vagy nem sok. -
MC Pite
veterán
Üdv!
Hozzám jutott egy OCZ Vertex Turbo 64Gb-os SSDhez, hétfőig meg kéen mondanom kell-e. Másfél éves, elvileg nem sokat és kímélve használt; de egy programmal azért megnézném hogy mit mutat az egészségéről
Igen ám, de ssd life nem indult (nem lát ssd-t), a 3.6os HD Sentinel pedig nem ismeri. Érdekes, mert a 320as RE WD vinyómat sem ismeri...Tudnátok még valamit ajánlani az ssd állapotának vizsgálatára?
szerk: Másik hogy összesen 1 szavazat érkezett arra hogy nyugodtan használjam vistával(abból van egy basic, a notira pont jó lenne), nem hiányzik a trim, wear leveling rendbe rakja. Nincs gyakorlatilag akkor semmi hátrányom abból ha vistát használok (elvileg kicsi van, gyakorlatilag gőzöm sincs).
-
MC Pite
veterán
Használt SSD állapotát milyen progival vizsgáljak?
OCZ Vertex Turbo 60Gb amúgy a delikvens... -
MC Pite
veterán
Látom hogy jobb a meghajtó egy részét nem használni; akár csináljak egy negyed ssd-nyi partíciót amit nem használok (esetleg meg sem formázom)?
-
MC Pite
veterán
Kézzel érdemes karbantartani néha, vagy a másik hasonló funkció megteszi helyette?
(Bár XP-re is van trim-re megoldás, gondolom vistára is akad, nem?)Olvastam róla hogy van aki szerint öregít is a trim; meg hogy program karbantarthatja a meghajtót amikor nem nyúlunk a géphez; stb, de nem tudom hol az igazság.
McLaca, firefox cache:
Ramdiskre a böngészők cache könyvárát:Opera: (címsorba)
opera:config#UserPrefs|CacheDirectory4Firefox:
1. type about:config into the firefox navigation bar and hit enter
2. find the browser.cache.disk.parent_directory, if it doesn’t exist right click anywhere and select NEW, then STRING. Enter browser.cache.disk.parent_directory in the first popup box and then the location in the 2nd popup box e.g. k:\tempintfiles. If the entry already existed simply right click on it and select MODIFY and enter your new directory path. -
MC Pite
veterán
Még egy kérdés:
Lenne a notira egy Vista Basic; ez is tud minden okosságot az SSD-s használathoz, vagy még kell valamiket paraméterezni, máshogy formázni, stb?Közben vertex2őt ajánlják többen, de valamilyen panic mode-ba állnak; illetve még mindig nem hiszem hogy megéri +10ezret egy gyenge procis notiba kiadni jobb SSD-ért (E-240es proci lesz a gépben).
Most ugye a 612-es vezérlős Buffalo SHD-NSUH64G-EU vezet, 64Gb 19,5K. B terv a Kingston SV100S2/64G -
MC Pite
veterán
válasz
MC Pite #17528 üzenetére
Hmm, és ha egy nem túl acélos prociról van szó a notebookban(E-240), akkor lehet hogy nem vennék észre különbséget egy 599 meg egy 596os adat között (ami helyett persze NSUH64G-EU szériás Buffalot nézek, mivel egy tizessel olcsóbb az amúgy nagyon frankó 599es Adatától; mindkettő 612es vezérlővel van)? Vagy ez ha főleg fényképekkel dolgozok akkor nem lenne egy 612es vezérlős gyorsabb mint egy vinyó?
-
MC Pite
veterán
Még mindig notiba keresgélek 32-64es SSD-ket...
Idáig befutók: X25-V, V100, és most nézem az Adat 599est... ssdreview szerint egy igen kiegyensúlyozott tuti befutóról beszélünk...
ipon
[link]Ugyan MLC-s, de kímélve, második gépben azért elketyeg pár évet remélem...
Nem olcsó, de ha ennyire kiegyensúlyozottan teljesít, 3 év gari - plusz régóta nagyon jó tapasztaltaim vannak adata termékekkel- akkor ezt érné meg a legjobban? -
MC Pite
veterán
Netebookba nem tűnik egyértelműen jobbnak a Kingston V+ szériája a V-hez képest, jól látom?
http://prohardver.hu/teszt/kingston_es_silicon_power_ssd-k/tesztek.html -
MC Pite
veterán
A Indilinx Barefoot ECOvan túlságosan deriválva, azért hagynád ki a novát?
JMF618 Ezekszerint jobb? Annyit találtam hogy már egyik sem kerülendő.Kerestem random/4k-s írási eredményeket a meghajtókról (V100/X25-V)
X25-V : http://prohardver.hu/teszt/az_ssd-teszt/elomelegites.html
4 kB random írás QD = 4/4 kB random írás QD = 64 9170 IO/s/ 9237 IO/sKingston SV100 : http://prohardver.hu/teszt/kingston_es_silicon_power_ssd-k/tesztek.html
1900/200 IO/SViszont 100megával gyorsabb az 1 megás szekvenciális írás! (40 vs 140mb a V100 javára)
Ugye az átlag felhasználás kb a kettő 'között' lehet a notinál, vinyónál mindkettő bőven gyorsabb... PasszSajna az egyik gyorsteszt és nem tudom jobban összehasonlítani a 2 drájvot
-
MC Pite
veterán
Notiba keresnék 30-40 gigás ssd-t, ha lehet húsz körül. Most olvastam végig a ph ssd-s írásait, még feszíti a fejem, de 1-2 típust szívesen fogadnék ami összehasonítási alapnak jó.
Inkább a jobb vletlen írás mint a gyors szekvenciális számít, egy brazos platformos vasba kellene.
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Energiaital topic
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- E-roller topik
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024)- M3, 16GB/256GB (MC8K4MG/A) 8 Ciklus Éjfekete - 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest