Hirdetés
- iPhone 12 mini - kicsi a bors, de bitang erős
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Yettel topik
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
ATtIs_80
üzenetére
Nem értem, h emberek miért csinálnak problémát egy ssd telepítéséből...

Ez is csak egy háttértár, úgy formázod, ahogy akarod!
Javaslom az alapértelmezettett rendszer alá!Mármint mihez képest fogja vissza a teljesítményt? A jelenlegi helyzethez képest, ssd előtt?

Ahhoz képest nem. (De ez függ attól is, h jelenleg egy, vagy több hdd-d van-e, vagy ugyanazon a lemezen van a rendszer, mint a swap, stb)
Az ssd-hez magához viszonyítva már igen, értelemszerűen.Az utolsó kérdésre meg saját tapasztalatból szólva:
Itt van nálam jelenleg egy kingmax pendrive, mondom kipróbálom a readyboost-ot, h van-e értelme egyáltalán az én rendszeremnél.
Nos ez a szolgáltatás elvi működéséből adódóan prioritást élvez a swaphoz képest, vagyis előbb ehhez nyúl hozzá a rendszer. Nos hd sentinel alatt mindössze pár nap alatt ilyen 40 gigányi írást naplóztam, és csupán 2-3 giga olvasást. (ergó nekem fölösleges a readyboost)
Na most az ssd-t 26.-a óta naplózom, és azon ennyi idő alatt 54 gigányi írás történt, napi 7700 mega átlagban. Nos ezek alapján ha ssd-n lenne a swap, akkor az összes írásnak kb 42%-át tenné ki a swapolás. Ez arányosítható az élettartamra is.
Jah, de ez pontatlan, mert nem 26.-án raktam be a pendrive-ot, és nem a mai napig mértem a hazsnálatát, szal a 42% az erős alábecsülés! Persze az összes szám az én géphazsnálatomra vonatkozik. Főként játék, net. Ssd se hiszem, h mostantól olyan sokat írna, mert már kb minden progit felraktam rá, amire szükségem van.Milyen mértékben tudja csökkenteni az SSD élettartamát, ha a Lapozó az SSD-ről működik?
Az én konklúzióm: nagyon!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy attól nem félek, h hamar tönkremenne. Mindenki ettől van beszarva, hát sztem így is túl fog élni még egy jópár gépcserét...
Meg ezek már nem az első generációk.
Aktív témák
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Linux kezdőknek
- Apple asztali gépek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone 12 mini - kicsi a bors, de bitang erős
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)