Hirdetés

Aktív témák

• Teasüti

nagyúr

válasz ATtIs_80 #3076 üzenetére

Nem értem, h emberek miért csinálnak problémát egy ssd telepítéséből... :F
    Ez is csak egy háttértár, úgy formázod, ahogy akarod! :K
    Javaslom az alapértelmezettett rendszer alá!

Mármint mihez képest fogja vissza a teljesítményt? A jelenlegi helyzethez képest, ssd előtt? :)
    Ahhoz képest nem. (De ez függ attól is, h jelenleg egy, vagy több hdd-d van-e, vagy ugyanazon a lemezen van a rendszer, mint a swap, stb)
    Az ssd-hez magához viszonyítva már igen, értelemszerűen.

Az utolsó kérdésre meg saját tapasztalatból szólva:
    Itt van nálam jelenleg egy kingmax pendrive, mondom kipróbálom a readyboost-ot, h van-e értelme egyáltalán az én rendszeremnél.
    Nos ez a szolgáltatás elvi működéséből adódóan prioritást élvez a swaphoz képest, vagyis előbb ehhez nyúl hozzá a rendszer. Nos hd sentinel alatt mindössze pár nap alatt ilyen 40 gigányi írást naplóztam, és csupán 2-3 giga olvasást. (ergó nekem fölösleges a readyboost)
    Na most az ssd-t 26.-a óta naplózom, és azon ennyi idő alatt 54 gigányi írás történt, napi 7700 mega átlagban. Nos ezek alapján ha ssd-n lenne a swap, akkor az összes írásnak kb 42%-át tenné ki a swapolás. Ez arányosítható az élettartamra is.
    Jah, de ez pontatlan, mert nem 26.-án raktam be a pendrive-ot, és nem a mai napig mértem a hazsnálatát, szal a 42% az erős alábecsülés! Persze az összes szám az én géphazsnálatomra vonatkozik. Főként játék, net. Ssd se hiszem, h mostantól olyan sokat írna, mert már kb minden progit felraktam rá, amire szükségem van.

Milyen mértékben tudja csökkenteni az SSD élettartamát, ha a Lapozó az SSD-ről működik?
    Az én konklúzióm: nagyon! ;]

Amúgy attól nem félek, h hamar tönkremenne. Mindenki ettől van beszarva, hát sztem így is túl fog élni még egy jópár gépcserét... :K Meg ezek már nem az első generációk.

Aktív témák