Hirdetés

Aktív témák

• ZewaDeluxe

tag

válasz kecsetif #10374 üzenetére

Igyekeztem összeolvasni mindent a vásárlás előtt, és az INTEL X-25 V és a VERTEX 2 között vacakoltam. Az 40 Gigás Intel olcsóbb vagy 5000.-rel, viszont az OCZ minden tekintetben nagyon gyors, szemben az Intellel, ami helyenként azért le-le marad, bár ezek a lemaradások nagyon elenyésző különbségeket jelentenek a hétköznapi használat során - valószínűleg lehetetlen észre venni őket.

Van itt egy nagyon jó kis összehasonlító teszt belépő árkategóriás SSD-kről: [link]

Ebben van egy-két tanulságos eredmény. Például:

Windows 7 Boot-idő:

Aztán: Internet Explorer, Outlook 2007, Access 2007, Excel 2007, PowerPoint 2007, Publisher 2007, Word 2007 és Photoshop CS4 egyszerre való betöltése a Windows elindulása után - multitasking feladat:

És végül, a PhotoShop CS4 elindítása:

Nekem az tűnik ki mindebből, hogy a százalékosan nagy eltérések is elenyésző különbséget jelentenek a gép előtt ülő felhasználónak. A HDD-kkel szembeni előny alapvetően az elérési időből adódik, az pedig nagyságrendileg hasonló minden jobb minőségű SSD-nél...

A TRIM viszont nagyon fontos mind a sebesség, mind az élettartam vonatkozásában, szóval én hanyagolnám a RAID0-t, inkább egy nagyobbat vennék... Természetesen VERTEX 2-t... :U

...Vagy esetleg Intelt... :U

:DD :DD :DD

Aktív témák