Hirdetés
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
do3om
addikt
F1
Aki kicsit is szereti a műfajt (autóverseny filmek- Felpörgetve 2) annak befog jönni, izgalmas, nekem nagyon tetszett.A csúf mostohatestvér
Meglehet nézni (1x), mást nem tudok írni, azért ez nem olyan brutális mint a " A szer"Csendes éj
Fasza, bosszúállós, nem sok beszéd van benne.Hellboy: Az ördög embere
Egyáltalán nem a megszokott, kicsit horroros a hangulat. Sőt ha nem lenne benne Pokolfajzat lehet egy ütős horror lehetne. -
Tökéletlen, s képtelen baromság, ami néha szórakoztató is.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Az "A bal lábam" óta elképedve nézem azt a teljesítményt amit nyújt.
Az "A vérző olaj" ahol abszolút elérte a csúcsot az alakításával, ezt a szintet már a Lincoln sem tudta überelni.
Számomra olyan ő mint pl. Anthony Hopkins, vagy Dustin Hoffman, kb. mindegy mit csinál elég ha mutatja a kamera.Érdekesség, hogy ezt az új filmjét a fia rendezte és az apa-fia írta.
-
Bad Pritt
félisten
ANEMONE - Official Trailer [HD] - Only in Theaters October 3
Daniel Day-Lewis. Mást nem is írnék.

-
mephi666
nagyúr
Charles Bronzon temus hasonmása: Robert Bronzi a főszerepben... ez a film az "annyira gagyi és rossz, hogy már vicces" kategóriát erősíti... harckoreográfia itt-ott úgy van felépítve, hogy meg-megállnak 1-1 másodpercre ütés-rúgás előtt, felhívva a néző figyelmét: "jól figyeljenek: most jön a mutatvány"
sajnos nem ihatok most a film mellé, de a rövidsége miatt 2 vodka és 2-3 sör menüt javaslok mellé és így igazán szórakoztató lehet -
stellaz
veterán
Nagyon hasonlít az első részre a cselekmény, ami egyszerre kellemesen ismerős és egyszerre kiszámítható.
Alapvetően egyébként szórakoztató film és akinek tetszett az első rész, szerintem annak ez is fog tetszeni, de van pár dolog, amiben elmarad:- Eleve a meglepetés faktor. Itt ugye már mindent tudunk mindenkiről előre. Ebből aztán az is fakad, hogy a családi-munkahelyi helyzetek közel sem olyan ütősek. Az első részben ez jól ki volt szerintem dolgozva a film műfajához képest.
- A főgonosz teljesen egydimenziós. Annyit tud, hogy nagyon gonosz. Az első részben a ruszki maffiózó karaktere szerintem sokkal jobban ki volt dolgozva.
- Egy picit túl volt tolva benne minden az elsőhöz képest, ami nem áll jól a filmnek.A két film közül mindenképpen az első rész volt a jobb, de egy kellemes nyár végi kikapcsolódásnak abszolút jó a második rész is.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ballerina
Nem volt valami jó. Nem csodálnám, ha nem kapna folytatást.
-
28 days later (2002)
Ezt láttam már korábban (a megjelenés környékén), újrázás volt a másik két film kapcsán. Eredetileg nagyon tetszett a világ bemutatása és az atmoszféra miatt, valamint azért, mert a hentelés helyett azon volt a hangsúly, hogy az emberek hogyan élik meg a rendkívüli eseményeket, hollywoodi cukormáz nélkül. Ezek az értékek működtek másodjára is, viszont a fővonal ismeretében jobban tudtam figyelni a részletekre, és itt-ott sajnos felbukkannak a zsánerre jellemző orbitális emberi marhaságok. Persze, nem lehet azt várni, hogy a szereplők a pánikroham határán jól átgondolt és kielemzett racionális döntéseket hozzanak, de azért nem kell tátott szájjal rohanni a f***erdőbe sem, ha a túlélés a tét. A játékidő nagy részében elég jól egyensúlyoz ezekkel a film, de van azért kb. féltucat elég fájdalmas ilyen. Ezzel együtt is, annak idején a 28 days later kiváló alternatív megközelítést mutatott a tropára elhasznált zombis műfajhoz, és egy erős hangulatú, élvezhető fim2823 évvel később is. 8/10.28 weeks later (2007)
Ígéretes kezdés, kicsit baltával csiszolt, de végül alapvetően jól összerakott konfliktusok - aztán teljes apokalipszis. Nem csak a sztoriban, a filmélményben is. Leginkább úgy tudnám jellemezni a filmet, hogy egy rakás jelenet a középszartól a meglepően erőteljesig, amit botrányosan, vállalhatatlanul ostoba shortcutokkal fércelt(ek) össze az író(k). Az elején hangsúlyosnak tűnő személyes dráma meg úgy megy le a WC-n, mintha mindig is az lett volna a cél. Volt ebben a filmben potenciál, de az összecsapott írással nagyon el lett szúrva. 5/10.28 years later (2025)
Dehát... miért? Komolyan, nem értem, hogy mi értelme volt ezt a filmet megcsinálni. Ami mondanivalója volt, az abszolút nem kötődött szorosan az univerzumhoz, és egy 30 perces shortban be lehetett volna mutatni - úgy még akár jó is lett volna. Viszont a többi 80 perc nagy vonalakban nézhetetlen volt, és agyonnyomta az egészet. Tipikus "kérem vissza a 2 órát az életemből"... 3/10. -
proci985
MODERÁTOR
Meet the Spartans 2008
Vannak színészek, rendezés, operatőr és van, amikor szórakoztató.
Slapstick comedy, pár értékelhető jelenettel és poénnal.
2/10. Valószínűleg az idei leggyengébb film, amit láttam.
#értékelés
-
mephi666
nagyúr
válasz
üzenetére
...ezekkel a filmekkel nekem csak az a bajom, hogy lehetetlen izgulni a főszereplő miatt
pl van még egy óra hátra, jön a megoldhatatlan feladat, amibe minimum 5 soron meg kellene halnia, de "úgyis megoldja"
...aztán persze így is lesz... szerencsére több részt már nem bír el a széria meg hova is lehetne ezt überelni? ...én inkább új top gun filmet néznék szívesen
vadászrepülős témában 10-20 évente jön csak jobb alkotás -
törölt tag
Mission Impossible Dead Reckoning
Mission Impossible The Final ReckoningEgyszerre néztem a kettőt, a második filmet többször is le kellett állítanom.
Nagyon nem áll jól ennek a sorozatnak, amikor mélyenszántó gondolatokat akarnak beleszuszakolni. Ezek elvileg szórakoztató akciófilmek akarnak lenni, minimális drámával, nem ?
Akciójelenetek, főcímek és a visszautalások tetszettek.
Az elektronikai és programozási baromságok miatt számomra élvezhetetlenek voltak a filmek. F&F filmek szintjét túlszárnyaló hülyeségek voltak benne (CSI féle 70x70 pixeles képből 4k-s tűéles nagyítás semmi ehhez képest).
A történetben is van pár bukfenc, pedig nem erőltették meg magukat az írók.A második film két legjobb jelenete, amikor
cickó alsót villant verekedés közben, meg a leszbikus csaj, ahogy áll a bögrével a kezében.Pom Klementieff -
proci985
MODERÁTOR
Thanksgiving 2023
Néha ötletes operatőri munka, jó maszkmesteri munka, elfogadható színészek, gyenge sztori, rossz vágás és csapongóan rossz rendezés.
Valahol félúton a Scary movie és a Scream között: Néha véresen komolytalan (ami jól áll neki), néha viszont szó szerint töredékmásodpercekig mutat kritikus információs pontokat, majd időzik teljesen felesleges töltelékpontokon. Meg persze homageol össze-vissza, csak minek.
3/10. Valahol van benne mélyen elrejtve egy kult klasszikus (és az első fél óra alapján simán annak gondoltam), de az utolsó fél óra történetmesélésre valami kritikán aluli.
#értékelés
-
válasz
arcitec
üzenetére
S lesz belőle 11 is.
Az elsőket még szerettem, kivéve a 2. részt. Most már csak azért nézem meg, hogy mi lesz a famíliával.
Amúgy a tömeg nem nézi a klisét, a színészi játékot, a logikátlanságot, stb, csak beül rá, leül elé és kikapcsol mindent. S élvezi, vagy nem.
.
Én is ilyen voltam, aztán bekerültem ide. De, erről már értekeztem egyszer. Réges régen..... -
arcitec
addikt
válasz
Pitterix
üzenetére
Ez így igaz... Ellenben nehéz ám jó filmet csinálni. Az is mutatja ezt, hogy pl a halálos iramban filmekből már 10 is van és egy kaptafa mind, nincs jobbra termékenység.
Szánalmas sorozat témában és szereplőkben egyaránt. Talán ha 4.-ig megnéztem...
Ja és nyilván van aki imádja .. Talán ezért is vannak újabban gyengusz filmek, mert ezeket is nézi a tömeg.
És ott a A Keresztapa I Coppola szinte hadakozott a megrendelőkkel, mint az idő és a megfelelő szereplőkért, de megérte neki.
A tudomány szerint egy ember max. egy nagy dolgot tud alkotni életében, több már nem nagyon jön össze ... -
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Jajjjj koszikoszi, utananezek
-
Akit érdekel bruttó 7 percnyi cinikus móka:
Critical Drinker: War Of The Worlds - The Greatest Thing Ever Made
-
válasz
radi8tor
üzenetére
Köszi. Akkor már megérte!
Atomgeszi:
Nos, nálam nem szokott gondot okozni, hogy hosszú egy film, ha leköt, érdekes. Régebben sok indiai alkotást néztem. No, azok hosszúak, s énekes-zenés produkciók.
Rengeteg keleti alkotást is néztem, azok közül kevés, ami 2 óránál rövidebb.
Viszont az utóbbi időben mintha csak olyan filmekbe szaladnék bele, ami hosszú is és gyengusz is.
Vagy, én lettem icipicit idősebb..... -
Bad Pritt
félisten
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Már megvettem azt is, most a Kongóba kezdek bele, utána Gömb, majd Jurassic Park. Olcsók az e-könyvek.

-
Narxis
nagyúr
KPop Demon Hunters
Ez nagyon jó volt pedig nem vagyok egy nagy k-pop rajongó, meg ez az anime stílus is távol áll tőlem de egy 8/10-et megérdemel. -
Rigormortiis
veterán
válasz
Peterhappy
üzenetére
A Gömböt is szuper, és noha a filmet is imádom, többször is láttam, mégsem bírtam letenni a könyvet, és mondanom sem kell, sok minden kimaradt a mozgóképes verzióból.
Hihetetlen mennyire termékeny és tehetséges alkotó volt Crichton, több sorozatnak is az írója volt (ilyen lényegtelen lábjegyzeteknek, mint a Vészhelyzet).
De pl az eredeti Westworld filmet is ő jegyezte. Elképesztő agya volt.
A 13. Harcos könyv is megvan, de azt a filmet annyiszor láttam, hogy egyenlőre még nem szántam rá magam.
-
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Koszi a konyvajanlokat, mentek is a listamra
Dobbenet, Crichtonnak mennyi konyvet megfilmesitettek.
En csak az elso Jurassic Parkot olvastam tole (a folytatasokrol eleg vegyesek voltak a kritikak, azokat kihagytam), az nagyon tetszett
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Régen minden jobb volt.
-
Narxis
nagyúr
Man of Steel (2013)
Amikor megjelent megnéztem egyszer és annyi. Most újranézve ez se rossz, nyilván egy teljesen más értelmezése Superman sztorijának. Ez a stílus nem igazán a képregényekre hajaz sőt így belegondolva az az érzésem, hogy Nolan Batman-je hatással lehetett Snyder-re, nem tudom, hogy biztos így van-e de a színek, a hangulat nagyon hasonlít. Ezt a vonalat Gunn nem tudta volna tovább vinni tehát nem véletlen mondták azt, hogy jó akkor legyen képregényesebb a film ahol Superman nem emo és Jonathan Kent nem mondja azt, hogy végülis nem gond ha meghal pár ember ha csak így tudod a titkodat megtartani, mondjuk legalább be is bizonyította mennyire komolyan gondolja.Nehéz igazságot tenni de összeségében továbbra is a Gunn féle tetszik jobban és kétségtelenül azért mert képregényesebb/gyerekesebb tehát végeredményében könnyebben emészthető.
Színész vitába meg végképp nem mennék bele, akiket eddig láttam mind jól játszották. Fel se sorolom a nevüket mert minek. Cavill játszhatta volna továbbra is de nem tudom mennyire jött volna be neki ez a sokkal könnyedebb hangvételű Superman.
Szerintem a legutóbbi M:I film honest trailer-ével hangolódok rá az új és egyben utolsó filmre, igen látom írták páran, hogy felesleges de nem árt pedig emlékszem az ilyen extrább jelenetekre (
)lógnak a vonatból, motorral repül a vonatra Tom Cruise, fut egy nagy repülőtér tetején valahól Szaúd-Arábiában? Valami AI a főgonosz ami egy elsüllyedt tengeralattjárón van -
Mission: Impossible - The Final Reckoning
Hosszú,. nagyon hosszú.
Az a repülős jelenet, érdekes volt.
Az egyetlen dolog, ami nekem igazán tetszett,a végén Luther üzenete. -
Cs1csó
titán
válasz
Peterhappy
üzenetére
Nem papázd! Még csak 63 éves!
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Pitterix
üzenetére
A Dedd Rekkoning is unalmas, középszerű, ötlettelen:
Mission: Impossible - Dead Reckoning (2023) - Train Crash vs The Lost World: Jurassic Park - Over the Cliff (1997) -
-
EmThor
addikt
Sinners - ez pedig tök jó volt, mentek lőttek, szólt a blues, prícser boj, menő volt
Superman - legalja, nincs mit hozzátenni, egyik legjobb filmélményem volt pár éve mikor Batman bucira verte Supermant, kb így éreztem magam a film közben
Fixed - zseniális, hibátlan, pontosan azt kaptam amit vártam és még többet, Vadbarmok óta nem nevettem ennyit!
[link] -
Atomgeszi
nagyúr
Komolyan kevés szinkronhang van, ami kiakaszt, de azok egyike a Momoa magyar hangja... És úgy még rosszabb volt, hogy nem is momoa hangja volt, hanem egy teljesen más szereplőé....
Komolyan ez az állandó nem is tudom minek nevezzem.. Stílus? Ez bejön valakinek is?
Mint valami nagyon rossz gyerekfilm, ami iszonyat zs kategóriás
-
-
Bad Pritt
félisten
Elolvastam nyaralás alatt Michael Crichton 1992-es Gyilkos Nap (Rising Sun) c. könyvét, ami manapság is rémesen aktuális, csak a japánokat ki kell cserélni Kínára és helyben is vagyunk. Ami vicces volt kicsit, hogy van benne egy John Connor nevű karakter, akinek nincs köze Sarah Connor híres kivalasztott gyermekéhez, de olvasás közben folyamatosan úgy éreztem, hogy a helybeli John Connor egy Sean Connery karakter és elkezdtem fejben úgy is olvasni a sorait, aztán lecsekkoltam a filmet és kicsit meglepődve láttam Sean Connery-t a borítón.

Amúgy a film nem nagy eresztés, kb. egyszerre készült a kettő, de a könyv jóval könnyebben követhető és jobban el is magyarázza az egész nyomozás hátterét és a történéseket, a film csapongónak tűnik hozzá képest. Egynek jó volt, fura volt Wesley Snipest fiatalon ilyen komoly szerepben látni, főleg Connery oldalán, de a meglepőbb az volt, hogy nem lógott ki a lóláb nála, sokadjára érzem azt, hogy nem volt ő egy rossz színész a csúcs időszakában. -
válasz
radi8tor
üzenetére
Hááát, szerintem az elég vegyes film, nálam erős közepes. Maga a sci-fi része nagyon jó lenne, csak ne lenne lehetetlen szinten átitatva Spielberg nyállal. Rengeteg lehetőség lenne még benne, főleg a mai technológiával, én örülnék egy jó remake-nek. Persze nyilván el is lehet rontani.
-
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Ja jó, akkkor ezt most sikerült marhára benéznem, mert azt hittem készült egy remake a 2001-es AI filmből.
Újra aktuális lett a 15 éves blogbejegyzésem.
-
-
Narxis
nagyúr
válasz
S e t h
üzenetére
"Gunn terve ott válhatna be, ha ebből a teszetosza kriptoniból, lerántva a szinte gyermeki esetlenséget csinálna a megfelelő sziuációban pokoli manifesztációban berobbanó deus ex machinát, de akkor megérkeztünk oda ahová anno Snyder vezetett bennünket."
Abban biztos lehetsz, hogy nem ez a Superman lesz a 2. vagy későbbi filmekben. 100% ,hogy valamilyen fejlődésen fog keresztülmenni és vele együtt a filmek is. Ha azt vesszük alapul, hogy DC UNIVERZUMOT akar építeni akkor óhatatlanul fejlődniük kell a főbb karaktereknek is. Superman, Batman és a többiek mind változni fognak jellemben.
-
Narxis
nagyúr
Na jöttem megvédeni az új Superman-t, ki írt még rosszat róla???
(csak vicc)
Nézni kéne az új M.I. -t de nem sokra emlékszem a legutóbbi részből.

-

Sinners (2025) (Bűnösök)
Ez egy tipikus fekete nacionalista film, annak minden jó és rossz tulajdonságával. Kb az első feléig kifejezetten jó volt, szépen felépítette a karaktereket, kicsit amolyan Blues Brothers élmény is volt, ahogy összeszedik az embereket a bulihoz. Aztán amikor Sammie elkezdett gitározni a fűrészmalomban, akkor hirtelen átfordul iszonyat giccsbe. És olyan gagyiba, hogy már felröhögtem.

Maga a film a fekete zene előtt próbál tisztelegni, habár igazából csak a blues előtt, mert a ragtime-mal csak említés szintjén találkozunk, de pl a funkról és a jazzről még ennyi sincs, pedig azok szerintem az afro-amerikai zenei kultúra két csúcsa. Helyette van májerkedő hiphop meg twerkelés.
Pedig a hiphop is legalább annyira fontos, mint a másik két stílus, csak a film nagyon felszínes módon, a külsőségekben fogja ezeket meg. Persze ezekről csak egy jelenet erejéig van szó, de azért lehetett volna ezt sokkal igényesebben is. Az utolsó jelenet az, ahol végképp kilóg a lóláb: nagyon látszik, hogy nem az színész gitározik, akiről el akarják hitetni velünk.Pedig fényképezésileg nagyon ott van. Zeneileg is kiváló. De ez a
téma nagyon gagyira sikerült. Nem azért, mertvámpíros , hanem a kivitelezés módja miatt, egyszerűen egy buta horror film szintjét hozza. Pl ott avámpíros , nem gagyi, iszonyat stílusos. Abból kéne egy méltó remake-et csinálni.Blade: az fekete és vámpíros 
A film vége azt sejteti hogy lehet folytatása. Ha lesz, akkor egy részemről egy megnézést megér, mert a filmben elég központi dolog a zene, ami nekem nagyon imponál, csak a többi ne lenne.

6/10 -- ha szereted a klasszikus bluest, akkor hibái ellenére is ajánlott; ha szereted a horrort, akkor annyira nem ajánlott, mert az eleje elég lassú. Bár utóbbi számomra épphogy pozitív.
Ja, még egy kis apróság: aki esetleg rasszista fehér-gyűlöletet látna a filmben, annak azt mondanám, hogy habár van benne valami, de igazából kimagyarázható. Ugye az 1930-as években járunk, még bőven tart a szegregáció, és abszolút fekete szemszögű a történet, így nem csoda hogy nem nagyon látunk fehér szereplőket, s egyikük sem valami pozitív. Akkoriban ugye kb normális volt rasszistának lenni. Ugye a filmbeli feketék is azok! Szóval a filmben aki fehér, az konkrétan vagy
, vagy a ku-klux klán tagja, vagyvámpír .valójában nem is (teljesen) fehér
Direktbe nem igazán hangzik el a filmben, de az én értelmezésem szerint a testvérpár .eredetileg bosszút állni jött haza Chicagóból a helyi ku-klux klánon. Innen az a nagy öncélúnak tűnő hentelés a végén, ami esetleg mások számára nem volt egyértelmű -
-
radi8tor
MODERÁTOR
M.I.
Három órás film
De lenyomom 2 óra alatt mert nincs 3 órám
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Elemental
üzenetére
Mondjuk ennek pont ellentmond, hogy az előző képregényfilmes generációra (mondjuk Vasember és Végjáték között) volt jellemző a nagy szenvedés, a mai filmek sokkal könnyedebbek. Ott aztán minden második filmben ment a sírás, hogy meghalt apuci, anyuci, nagybácsi, szerelem, kevés vagyok, gyenge vagyok, stb.
-
Elemental
addikt
válasz
S e t h
üzenetére
De hát miért is van? A mostani fiatalok valamiért mindig szenvednek. Depisek, ilyen válság-olyan válság, szomjasak, éhesek, fáznak. Most a szenvedés a divat. Egy szenvedő szuperhőssel.pedig jobban lehet azonosulni. Ha kapnának egy kemény tôkű uberbrutál supermant, akkor még jobban szenvednének. Most ilyen nyámnyila világ van.
-
Pearce
aktív tag
válasz
S e t h
üzenetére
"Ha Cavill annyira szörnyű lett volna és megbukik vele minden film, akkor lett volna létjogosultsága az újrázásnak"
??
De hát Cavill DC-s filmjei ha nem is megbuktak, de alulteljesítettek. Mindegyik, amelyikben szerepelt. Ezekután mi lett volna a jobb megoldás? Soft-reboot ugyanúgy vele?
-
oriic
HÁZIGAZDA
Superman
Uh, ez most nagyon nem adta, ennél nem hogy a Man of Steel de még a CW féle Superman & Lois sorozat is nagyságrendekkel jobb volt.

-
Bad Pritt
félisten
válasz
ColdMan
üzenetére
Én a maga idejében a hülyeségeivel együtt is jó filmnek tartottam igen, de amit itt is írtak páran, hogy ment a konstans fika azzal szemben is, aztán most meg Snyder meg Cavill a király enyhén megmosolyogtató. Gyakorlatilag a Superman 2025 minden felsorolt "hibájára" rá lehetne kontrázni egyet a MoS kapcsán, csak úgy poénból, a többi DC remekművet meg elő se vegyük inkább.
-
markknight
nagyúr
válasz
Pitterix
üzenetére
Teljesen érthető Lois hozzáállása. Olyan szituációban van, amiben mi még soha nem voltunk és nem is leszünk, mivel nem Superman meg Supergirl a pasink, csajunk. Más idegek dolgoznak ilyenkor egy emberbe, ráadásul ez már ilyen szőrszálhasogatás amibe belekötnek emberek. Az meg ugye más kérdés, hogy maga a karakter nagyon pocsék ebben a filmben is, leginkább úgy tudnám jellemezni, hogy idegesítő.
Kedvencem, hogy miért nem látta Superman Ultraman arcát mikor röntgenlátása van. -
válasz
Narxis
üzenetére
Szerintem az legalább egy jó jelenet volt.
De, mikor Lois azt mondja, csak egy állat, na nálam ott volt az elmészteajó.........
Mi az, hogy csak egy állat??!!
Kell, hogy legyen egy filmben melegség, mindenféle rassz és miegymás. De, egy állatra lehet azt mondani, hogy csak egy állat, minek mented meg?!
Igenis meg kellett menteni azt a mókust és Krypto kutyust. -
Cs1csó
titán
válasz
S e t h
üzenetére
Igen is képes katartikus pillanatokra Gunn is:
A
"mi vagyunk Groot" jelenet amikor Groot feláldozza magátmagát hogy egy burokkal megvédje társait. Vagy
aAmikor az "űrlord" kezébe kerül a végtelen kő és megjelenik előtte a haldokló édesanyj Ez a két pillanat számomra katartikus volt.
-
paatrick
őstag
Megint rám gyűlnek az új filmek, szuppperman, 28 zombi, most meg látom már a mission impossible is szállingózik. Ez utóbbiból amúgy mire kell emlékezni a motoros ugratáson kívül?

Vagy tartsak egy mission (most már possible) impossible maratont?
Aint nobody got time for that -
Bad Pritt
félisten
válasz
Cs1csó
üzenetére
Azért Michael Mann meg Snyder nagyon nem egy liga, előbbinek olyan stílusa van, amit kilométerekről felismersz, Snyder meg be tudja nyomni a lassítás gombot vágás közben. A 300-hoz kevés hozzáadott értéke volt, gyak. 1:1 leforgatta a képregényt, amit hozzátett pluszban az jó fölösleges is lett, a Watchmennél villant egyet és kb. ennyi. Man of Steelt meg ne szopkodjuk már most föl, ha tíz évig csak a nevetés ment Kent papa halálán meg a fordított gravitációban felfelé repülő épületdarabok közt valahogy mégis lefelé zuhanó Loison.

-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
S e t h
üzenetére
pl. egy Invincible mellett a mostani superman egy súlytalan papírkutya, akinek kokit is nyomhatnánk a fejére, ha úgy tartaná a kedvünk.
jó megfogalmazás

egyértelműen gyerekbarát, infantilis hőst csináltak a fiatal korosztálynak való megfelelés miatt.. ezért van benne a cuki kutya is Krypto stb.
-
S e t h
nagyúr
A Marvel lépcsőzetesen építette fel az idővonalat és nem kizárólag a képregény fanokat sikerült moziba csábítaniuk, majd adtak egy katartikus befejezést ami annyira jól sikerült, hogy azóta sem tudják miképpen kezdjék újra az építkezést az alapoktól.
Ehhez hasonló katartikus momentumokra képes ugyan a DC is, de a mostani supermanból nem nagyon tudnék ilyet idézni, talán el sem várható Gunntól, de az meg legyen az én bajom, hogy számomra a képregényes hősök tesznek valamit, súlyuk van és nem csak jelen vannak a vásznon.
Elfogadom, kell a limonádé is, főleg ha fiatalabb korosztályt is szeretnék megszólítani, de pl. egy Invincible mellett a mostani superman egy súlytalan papírkutya, akinek kokit is nyomhatnánk a fejére, ha úgy tartaná a kedvünk.
Ha elhitetted, hogy isteni erővel bír, akkor ne csinálj belőle bohócot, mert az már nem az én hősöm.
Gunn terve ott válhatna be, ha ebből a teszetosza kriptoniból, lerántva a szinte gyermeki esetlenséget csinálna a megfelelő sziuációban pokoli manifesztációban berobbanó deus ex machinát, de akkor megérkeztünk oda ahová anno Snyder vezetett bennünket.
Van még új a nap alatt?#boomer#
-
Cs1csó
titán
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Ahogy említik a Watchman sem rossz vagy a 300, de sok filmjét még ami jó azt is túlnyújtja.
Nekem kicsit olyan ő mint Michael Mann aki elképesztő jó mozit is tud pl. Szemtől szemben de vannak elképesztően fárasztó mozijai is. -
-
válasz
Juhaszatti
üzenetére
A 300 és a leghosszabb verziójú Watchmen nálam felső polc, anno ezek miatt bíztam benne. De amúgy tényleg ennyi.
-
Narxis
nagyúr
válasz
laracroft
üzenetére
Nagyon nem értem ezt a
problémát. Egy egy másodperces jelenet? Tényleg ennyire szívtelen lett a világ, hogy látni se bír egy ilyen jelenetet? Mit jelent a túltolni? Mit túlt tol? Woke lett? Ja nem az már senkit sem érdekel. Valahogy úgy érzem főleg filmeknél, hogy az újat divat lett szidni és a Galaxis Őrzöi csak azért tetszett mert nem készült belőle egy Snyder verzió annak idején.mókus
-
S e t h
nagyúr
válasz
laracroft
üzenetére
Túltolta helyett túlerőlködte, kényszeresen próbált megfelelni a felülről érkező elvárásnak, lentről viszont nem nagyon volt erre igény.
Nem is az az alapvető kérdés, hogy milyen lett a film, hanem volt-e egyáltalán igény egy újabb supermanre, viszont a Marvel köhögő motorját szélárnyékban próbálja előzni a DC, csak éppen azt nem veszik észre, hogy a versenyt érdeklődés hiányában lefújták.
Ha Cavill annyira szörnyű lett volna és megbukik vele minden film, akkor lett volna létjogosultsága az újrázásnak, most viszont veszettül izzadtságszagúnak hat, hogy miért is volt erre szükség, mármint a profiton kívül.
Simán elképzelhető számomra, hogy a dc-nél nagyobb öröm a fantasztikus négyes leszereplése, mint Gunn produktumának relatív sikere.
-
laracroft
senior tag
Superman (2025)
15 éves lányom első Superman-je... Ő a felénél már szólt, hogy apa kapcsoljuk ki, mert ezzel vallatni lehet... A Galaxis Örzőit imádtuk, mai napig imádjuk, de ez??? James bácsi itt túltolta rendesen...
már majdnem stop-ot nyomtam, de csak kivártuk a végét.Mikor a nagy hepaj közepette megmenti a mókust
Közvetlen utána elindítottam neki a Man of Steel-t, hogy valami pozitív is legyen a napban
-
Narxis
nagyúr
válasz
S e t h
üzenetére
Nekem nagyon tetszik ha van egy filmnek stílusa függetlenül attól, hogy a sztori mennyire jön be mert így nem érzem, hogy a szalagról jött le a gyárban amit manapság rengeteg filmnél érzek. A stílus, a körítés fontosabb mint a sztori bár ez azért nem teljesen így van. A stílus kell, hogy felkeltse az érdeklődésem, a sztori, hogy ott tartson a képernyő előtt. Szóval persze adhattam volna rá 6 pontot de szeretném ha több ilyen film készülne és nem a CGI/látvány adná el a filmet egy középszerű sztorival. Többre tartok egy egyedi stílust középszerű sztorival.
-
Narxis
nagyúr
Sinners 8/10
Akkora volt a hype, hogy muszáj volt megnéznem pedig eredetileg nem nagyon érdekelt főleg, hogy Michael B. Jordan-t amúgy se kedvelem. Én látom, hogy miért tetszik sokaknak de gyakorlatilag másfél óra bevezetőt kaptunk, hogy aztán 20 perc alatt megtörténjen a befejezés. Jó volt de azért hátast nem dobtam. -
AD4MINATOR
nagyúr
Lilo és Stitch - A csillagkutya (2025)
Húha, hát ezt meg az első 10 percig bírtam csak
Bár nem csoda...
kísérlet volt, elbukott. -
AD4MINATOR
nagyúr
Így neveld a sárkányodat
How to Train Your Dragon (2025)
élőszereplősSzóval van az animációs mese. Na az király, de tényleg. És akkor most itt van ez az élőszereplős bohózat. Csak minek. A feléig bírtam. Pedig ugyanaz.
-
AD4MINATOR
nagyúr
Superman (2025)
Hogy ez mekkora csalódás lett, tejóég... Az első percben megjelenő cuki kutya után tudtam, hogy itt nem lesz semmi értékelhető.. és így is lett. Túlságosan gyerekes lett,
egy vicc főgonosznak. Ugyan David Corenswet jó cast lett SupMannak, azért Henry C valahogyan jobban bejött. A filmben nincs izgalom, értelmes párbeszédet is csak nyomokban tartalmaz, egyedül a látvány az, amire azt lehet mondani, hogy na ez elmegy. Az egészben az a legviccesebb, hogy aLex Luthor izgalmasabbak lettek, mint maga a főszereplő. Nem egészen értem mi volt a cél ezzel a filmmel, mert több témába is belekap de egyikkel se bír. Az meg már csak hab a tortán, hogyJL tagjai fél percces játékidővel lealázza szegény supermant...Kara 
-
gerii
addikt
Ezt csak úgy:
-
Narxis
nagyúr
James Gunn biztató helyzetjelentést adott a Superman folytatásáról, hamarabb elkezdődhet a forgatás, mint azt vártuk [link]
-
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- ERŐS GAMER PC Ryzen 5 5500 + RTX 3070 Ti OC
- Apple iPad A16 128GB, 1 Év Garanciával
- Thinkpad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- X1 Carbon Gen12 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 512GB magyar vilbill ujjlolv új akku gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - Ryzen7 I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Pixel 7 pro 128/8
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

sajnos nem ihatok most a film mellé, de a rövidsége miatt 2 vodka és 2-3 sör menüt javaslok mellé és így igazán szórakoztató lehet

Pedig a hiphop is legalább annyira fontos, mint a másik két stílus, csak a film nagyon felszínes módon, a külsőségekben fogja ezeket meg. Persze ezekről csak egy jelenet erejéig van szó, de azért lehetett volna ezt sokkal igényesebben is. Az utolsó jelenet az, ahol végképp kilóg a lóláb: nagyon látszik, hogy nem az színész gitározik, akiről el akarják hitetni velünk.