Hirdetés
- Variálhat az apertúrával az S26 Ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kamerájánál 9,5 milliméter vastag lehet az iPhone 17 Air
- MIUI / HyperOS topik
- Ilyen kis apró az iPhone 16e
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paatrick
őstag
válasz
Bad Pritt #171190 üzenetére
Az a baj hogy ezek a nagy öregek már képtelenek alkalmazkodni, nem ebben nőttek fel, nem erről szólt az életük, hanem a fix jólétről amikor 10-20-30 évig szinte semmi nem változott.
Én elhiszem neki hogy abban a hitben van hogy a Keresztapa az 50 év múltán is valami, közben meg már ma sincs sok relevanciája.
Apokalipszis most ugyanez, lassan kihalnak a katonák akiknek jelentett valamit az a háború, a nép nagy részét meg nem is érdekli.Ugyanígy a ma készült filmek se lesznek sehol 50 év múlva.
-
paatrick
őstag
Fú ezt a sz***.
50 percig néztem, áttekerve a következő 1 órát még ennyit se kellett volna neki adni. Borzalmas minden szinten.
Rákeresve az író-rendező-producer nőre egy személyben, ez a 2. ilyen nagy filmje, az elsőben egy pszichológus szeret bele a szexuális erőszaktevőbe. Be van neki akadva a téma rendesen
Csak hát a Jókislány teljesen hiteltelen lett, egyszerűen gyenge az írás, a szereplőkről nem hiszed el amit kéne, a téma amit próbál bemutatni még azt se mondom hogy "mintha AI írta volna", mert komolyan az jobbat ír ennél. Se nem szerelmi, se nem megcsalós, se nem dominancia-alárendeltség amivel próbálták eladni.
Talán a legnagyobb kritika amit írhatok hogy A szürke 50 árnyalata is jobb ennél... pedig az se tette magasra a lécet.Nicole Kidman küzd, rossz nézni amúgy.
Tegyetek magatoknak egy szívességet és el se indítsátok otthon.
-
paatrick
őstag
válasz
arcitec #171137 üzenetére
Én idén kb egymás után néztem őket újra, szerintem nincs nagy különbség, nyilván a Méhész gyengébb de nem sokkal. Nobodyban nem tudom mire gondolsz újszerű alatt, mert a 2010-es RED kopp ugyanez a komédia-akciófilm.
A "magányos visszavonult szuperkatona elszabadul" meg a 2014-es John Wick + A védelmező óta terítéken van. A Nobody 2021-ben jött ki -
paatrick
őstag
Jön a Méhész 2 - tudom hogy a topik imádta az első részt is
nekem amúgy semmi bajom nem volt vele, simán jó B akciófilm csak az az okádék narancssárga filter ne lenne rajta
Ami meglepőbb volt nekem a hírben írják hogy már készül a Senki 2 isaz első részt idén újráztam, az is jó volt egy esti popcornmozinak.
Igazából ez a 2 cím engem jobban érdekel mint a John 20xlegurulokalépcsőn Wick kitudja hanyadik halhatatlansági része.
-
paatrick
őstag
Egy Anya Taylor-Joy promófilmet láttam-e?
Amúgy a filmet egyértelműen szét kell bontani két részre. Az első fele jópofa romantikus némi akcióval, a második fele az valami borzalom amin csak forgatod a szemed hogy "már megint ez????"
Komolyan olyan érzésem van hogy Hollywoodban valaki bedob egy jó ötletet, ráharapnak, utána meg csak vakarják a fejüket hogy mit is kéne írni az első 5 perc után a forgatókönyvbe.
Itt is ez van, az összes misztikumot sikerül kiherélni a lehető leggagyibb legagyonhasználtabb magyarázattal, az ellenfelek szokás szerinta magukon kívül kerülő elállatiasodó emberek alias zombi, most épp valami faember jajj.
Egyszer meg lehetett nézni. Nyilván nem véletlenül az Expedíció (2018) film jutott róla eszembe.
-
paatrick
őstag
válasz
Cs1csó #170984 üzenetére
Ez még rosszabb lesz mint ami a Star Warsszal történik jelenleg, bár az se gyenge. Az Amazonhoz kerültek a jogok, sorozatot, spinoffot meg mindent is akarnak belőle. Ha valaki esetleg nem tudná az Amazon készíti a Gyűrűk ura sorozatot is
látjuk vagyis én csak hallom mekkora szar az egész mert nem volt lelki erőm megnézni azt a gyalázást amit rámértek erre a több mint 100 éves sztorira, Oscar díjas filmekre.
El tudom képzelni milyen pusztítást fognak végezni James Bonddal is.A jogátadással a régi producerek is kiszálltak, akik az első filmektől kezdve felügyelték a franchise alakulását. Az évek során azért voltak hullámvölgyek, de mindig az adott korhoz igazították a Bondokat. Ha valakit érdekel visszakereshet, mindet láttam és írtam is róluk.
-
paatrick
őstag
válasz
Pro Koryak #170964 üzenetére
Mégse tud még ennyit se megtenni az Apple
-
paatrick
őstag
válasz
Pro Koryak #170961 üzenetére
Mert gondolod hogy a scream.hu-t többen nézik az országban?
aztán mégis tudtak szinkront készíteni sose hallott tajvani meg kitudja milyen országbéli horrorhoz. Pl a Szomorúság (2021) is ott volt premier szinkronnal.
-
paatrick
őstag
Hát nagyon csodálkozok hogy egyikőtök se írta még, de ez egyértelműen egy Hitchcock Psycho (1960) átirat, alternatív megvalósítás.
Az első fele tetszett jobban, és igazából vártam a Shyamalan filmekre jellemző misztikumos természetfeletti szálat ami nem lett.
De miért nem???
Josh Hartnett jól játszott, a többiek inkább a futottak még kategória.
Egyszer meg lehetett nézni, pont elég volt neki a 1 óra 40 perc.Egyébként sokatokkal nem tudok egyet érteni, írjátok hogy mennyi hülyeség van ami miatt mindig épp elslisszol az elkapás előtt. Hát ez pont baromi valóságos
nézzük már meg a legtöbb elkapott sorozatgyilkos/terrorista már rég ott volt a rendőrök radarján de csak akkor kapták el mikor megtörtént a baj. Sőt ha azt nézem mennyi eltűnt személy meg megoldatlan haláleset lehet a világban akkor a legtöbb ilyen embert soha el se kapják. Max a halálos ágyán meggyónja vagy még azt se.
-
paatrick
őstag
válasz
radi8tor #170854 üzenetére
Nem sok sikeres nagyközönségnek szánt magyar alkotást lehet mondani amit magyarok is találtak ki
sorozat fronton, Aranyélet, Válótársak is külföldi sorozatok remakejei.
A sajátjaink vagy nagyon magyaros letargiák lesznek vagy valami elvetemült agymenések mint a Cicaborzalom.
-
paatrick
őstag
válasz
KISDUCK #170834 üzenetére
Egyelőre még én se tudnám elhelyezni, viszont mint színésznek már nagyon kellett neki egy szippantás friss levegő, nagyon beragadt ugyanazokba a szerepekbe a Star Trek óta.
Szerintem amúgy öreg Johnny Cagenek, meg a kémia is nagy kérdőjel a Sonya csajjal.Igazából a régi MK filmre becastingolták a tökéletes Johnny-t ahhoz nehéz lesz felérni.
-
-
paatrick
őstag
válasz
RetepNyaraB #170799 üzenetére
Február 13-án jön Netflixre is elvileg. Adok neki egy esélyt mivel többségében jókat írtatok róla, bár a magyar filmek nem igazán a barátaim. Mondhatni túl magyarosak, 90% full depresszió
amiket láttam is és tetszettek azt se nézném soha újra.
(Liza, a rókatündér, Testről és lélekről)
-
-
paatrick
őstag
válasz
k-adi #170784 üzenetére
Filmnél nem rémlik de nemrég "néztem" a Caprica című sorozatot ami a Battlestar Galactica előzménye. A nézést úgy kell elképzelni hogy megnéztem a pilotot 1,5 óra, utána meg elég volt a részek elején lévő "előzőleg történt" részt megnézni mert szinte mindent elmondtak benne 2 percben ami az előző részben volt és lényeges.
Így az egész sorozatot megnéztem kb 2,5 óra alatt. Az utolsó rész végén meg kb 5 perces előzetes volt a 2. évadból, ami nagyon kellett mert a sorozatot elkaszálták az 1. évad után és soha nem lett leforgatva a 2. évad
viszont ennyiből is simán összeállt a sztori és a kapcsolódása a Battlestar Galacticához.
-
paatrick
őstag
Na mikor már azt hiszed a TV-nél nincsenek kreatív emberek akkor jön a Viasat film és bejátssza ezt:
-
paatrick
őstag
válasz
Grave_444 #170745 üzenetére
Nemrég néztem újra(?) az I saw the devilt, nekem nagyon túlértékeltnek tűnik. Hasonló mint a Nem vénnek való vidék ahol egy beteg ember fejét próbálja bemutatni de a koreai verziónak nem igazán sikerül.
Akkor már a Nincs bocsánat (2010) sokkal betegebb ebben a műfajban, harcolósban meg Bácsi (2010) és A gengszter, a zsaru és az ördög (2019) amit ajánlanák így hirtelen. Bár itt sokkal többet van szerepben a fegyver is, a Raidben azt hiszem csak verekednek. -
paatrick
őstag
Mivel korábban többször felmerült kérdésként, beírom hogy a Méhész (2024)-t adja a Mozi+ TV csatorna szinkronosan. Ennyit tudtam segíteni
Főleg mert ma is kerestek engem ismeretlen számról
kéne már egy magyar méhész is
-
paatrick
őstag
Amúgy van film amit érdemes várni 25-ben? Nézegetem itt a listákat de n+1. felesleges folytatások (Jurassic World, Amerika kapitány, Bridget Jones, Avatar), újabb remakek és élőszereplősített rajzfilmek (Superman, Hó
szénfehérke, Így neveld a sárkányodat, Minecraft, Lilo és Stich, Karate kölyök, Menekülő ember, Fantasztikus négyes nyóóócvanhetedjére)Talán aminek van értelme: 28 évvel később, Mickey 17 - bár leírás alapján már láttuk ugyanezt egy másik filmben de nem írom le a címét mert spoiler de H-val kezdődik
, Mortal Kombat 2 - bár 0 infó és még borítóképe sincs imdb-n szóval nem hiszem hogy tényleg jön.
Igazi nagyobb cím nekem csak a Mission Impossible de abból se emlékszem már semmire hogy mi történt az előzőekben -
paatrick
őstag
válasz
bagyulajuve #170434 üzenetére
-
paatrick
őstag
Fél óráig bírtam
pedig alapjáraton elvagyok a musicalekkel.
Vegyük hozzá hogy 8-10 éve nagy szerelmem volt Ariana Grande, és szinte fáj így látni. Ő is a fantasztikus párválasztásaival szétcseszte az életét, most meg ilyen félmúmiaként létezik
De énekelni legalább még mindig tud, és a "zöld" lány se marad le tőle ebben.Történetből ennyi idő alatt nem sok derült ki, és mondjuk az se segített a továbblendülésemen hogy a film indításánál egy gyengéd 2 óra 40 perc játékidőt írt ki
szóval még vagy 2 óra hátra lett volna.
Talán majd valamikor megpróbálom magyarul.
-
paatrick
őstag
Transformers Egy / Transformers One (2024)
Annyian írtátok az év végi filmösszefoglalónál hogy gondoltam bepótolom.
Hátőőő
Sokkal jobbra számítottam, ez a sztori 2024-5-ben már nekem baromi elcsépelt, vagy 100x láttam. Szokásos sablon karakterek, karakterfejlődési utak, és ennyi. Eredetsztorinak elmegy, de sokat nem adott a világhoz.Bármikor inkább a 2007-es élő szereplős filmet venném elő ha újra kéne nézni valamelyik Transformerst.
Kicsit úgy érzem ez a film azért van ennyire felülértékelve mert az elmúlt filmek már annyira rosszak lettek hogy ennek is örülni kell.
-
paatrick
őstag
válasz
Rigormortiis #170336 üzenetére
Magyarul se rosszak a poénok de az eredeti angolban is odaver. Ott a "mélytorkozós" rész eredetileg "rimjob"
Meg hát van amit nem is lehetett jól lefordítani: no ragrets tetoválás -> lazac csávó lett -
paatrick
őstag
válasz
Pitterix #170334 üzenetére
Ez meg a Vakáció (2015) a 2 olyan prosztós vígjáték amit bármikor meg tudok nézni ha adja a TV.
Durva hogy az elmúlt 10 évben nem készült semmi hasonló.
-
paatrick
őstag
Na most hogy megint itt az év vége, beírhatnánk kinek mi tetszett, mi nem tetszett idén.
Én 76 filmet láttam 2024-ben
Legjobban tetszettek:
Mielőtt felkel a Nap (1995) + Mielőtt lemegy a Nap (2004) + 3. rész már csalódás, nem ajánlom - #164313 szerelemről, egymásra találásról
A belső ember (2006) - igazi régimódi bankrablós nyomozós film
Concrete Utopia (2023) - #164224 koreai társadalmi dráma egy földrengés után egyben maradt lakóházban
Madarak a dobozban (2018) - sokáig halogattam mert anno a csapból is ezt folyt, meg hát Netflixes, ehhez képest tök jó misztikus horror volt
Szegény párák (2023) - nem véletlen a sok díj, igazi felüdülés az egyenfilmek között
Godzilla Minus One (2023) - #166096Csalódás:
Imádlak utálni (2023) - #164561
Marvelek (2023) - #164627
Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája (2023) - #165324
Zodiákus (2007) - nem történt benne semmi
A platform 2 (2024) - #168796
Jelek (2002) - amekkora kult státuszban (?) van, vagy én gondoltam hogy ott van, annyira átlagos semmi film volt.Mivel idénre már teljesen kifogyott a nézendő listám, lehet hogy kinevezem a jövő évet a rewatch évének
sok film megérne már egy újranézést.
-
paatrick
őstag
válasz
j0k3r! #170255 üzenetére
Bár a topik nagyon utálja a filmet, egy újravágással meg egy-két helyen átírt szövegkönyvvel egész jót lehetne belőle csinálni
mert az alapötlet amúgy tök jó és érdekes.
Azt még azóta se tudom elképzelni hogy ezeknek a filmeknek nincs semmi ellenőre??? Vagy próbavetítés, bármi? Még amerikai filmes mércével is vállalhatatlan dolgok vannak benne, amik egyből ki kéne bukjanak.
-
paatrick
őstag
válasz
Kergeboci #170182 üzenetére
Hagy reflektáljak egy ide illő filmes idézettel:
"
- De te, te veszélyesen puhának ítélted a pápa álláspontját, egy öregember gyengeségét láttad benne. Be akarod mesélni hogy háború van, hogy hadvezért válasszanak pápának.
- MERT HÁBORÚ VAN, NAGYON ERŐSNEK KELLENE LENNÜNK...
"
Angyalok és démonok (2009)Most mikor az európai kereszténység az egyik legnagyobb válságát éli Ferenc pápának is köszönhetően, talán még aktuálisabb mint valaha.
-
paatrick
őstag
válasz
stellaz #170161 üzenetére
Nekem amik eszembe jutnak azok mind inkább a tinédzser lányok élete körül forgó drámák/ szerelmes filmek, de ami ilyen 10-14 éves korban lévő szinte nincs is.
Illetve egy rémlik ami 13-14 éves lány iskolai életéről szólt, esetleg holnapra megkeresem ha van rá igény de az is inkább lázadó/dráma természetű film.
Mondjuk az se mindegy hogy fiú vagy lány.
Nagypapa hadművelet (2020) - ebben kb 10-12 évesek a fiúk, vígjátékféle
Dóra és az elveszett aranyváros (2019) - ez akkor mehet nagyot ha felnőve látott Dóra a felfedező rajzfilmetde anélkül is nézhető, minimális iskolai sztori van benne, a többi rész kalandfilm.
Amúgy ma ebédeltem egy 11 éves lánnyal és biztos nem mutatnám neki az Amerikai pitét
-
paatrick
őstag
válasz
Rigormortiis #170136 üzenetére
Nem láttam a sorozatot, nem is akarom, de amúgy tudtok egyáltalán mondani másik ismertebb fiatalt csajt jelenleg?
Mert én nem. A "jócsajok" mostanra már bőven kiöregedtek, tehát nem lehet berakni őket Tom Holland mellé max az anyjuknakúj generáció meg nem igazán jött. Vagy aki jött az be is ragadt 1db szerepkörbe, vagy rosszabb eset számunkra hogy csak a kvóta miatt nyomatják.
-
paatrick
őstag
válasz
paatrick #170075 üzenetére
Utolsó adaghoz érkeztem a decemberi karácsonyifilm maratonban:
Szörnyecskék / Gremlins (1984)
Huszonsok éve láttam utoljára még videókazettán, áh nem is emlékeztem hogy ez ilyen jó
Igazi 80-as évek karácsonyi horrorvígjáték.Jól rávilágít ez a 2 film mit is vesztettünk a modern CGI térnyerésével. Itt még rendesen fizikailag meg voltak csinálva a szörnyek, és mennyivel jobban néznek ki.
A magyar szinkronra viszont már ráférne egy felújítás, sistergős, alapzajos és úgy az egész nincs jó formában, de ezt kár lenne nem szinkronnal nézni.Szóval aki még nem látta, vegye fel a karácsonyi listára
Szörnyecskék 2 - Az új falka / Gremlins 2: The New Batch (1990)
Na ez viszont a tök felesleges rókabőr kategória.
Itt már pár jelenetben bevetettek korabeli videótrükköket, az elég gagyi 90-es évek, de a többinél a megépített szörnyek itt is a toppon voltak.
Van pár cameo is a 90-es évek sztárjaiból, vagy régi filmekből, de úgy az egész film olyan érzés volt mintha önmagát meg az első részt parodizálná.---
Mindenkinek jó pihenést a jövő hétre és Boldog Karácsonyt -
paatrick
őstag
válasz
Enigma1945 #170084 üzenetére
Szerintem ezt az dönti el hogy ha láttad a pár éve kijött 3D Oroszlánkirályt (2019). Az a régi rajzfilm egy az egyben átrakva 3D-re. Ha az tetszett akkor ezzel az újjal is biztos elégedett leszel.
Külföldi oldalakon eddig az a konszenzus róla hogy jó de semmi újat nem mutat amit eddig ne láttunk már.
Személy szerint én már a 2019-es remake-t se néztem meg, mert nekem a rajzfilm Oroszlánkirályban az "arcok" sokat adtak az élménybe amit 3D verzióba nem lehetett megcsinálni/vagy nem akarták annyira rajzfilmesre venni.
-
paatrick
őstag
válasz
paatrick #170039 üzenetére
Utolsó előtti adag, de az utolsó a romantikus hallmarkos utánérzésű filmek közül. Úgy alakult, hogy a végére maradt az idei év "legjobbja".
Kapjuk el a Mikulást! / Catch me if you Claus (2023)
imdb: 6,6De nem ez.
A híradó Rémapónak kereszteli el azt a betörőt aki Karácsony közeledtével Mikulás ruhában tör be az emberekhez és lop el mindenféle értéket. Hősnőnk éjjel zajt hall a házában és a nappaliban egy Mikulás ruhás 30 év körüli fickót talál, az szerencsére elesik és elájul. Mire felébred, a csaj már megkötözte és kérdőre vonja ki ő: azt mondja ő nem a Rémapó hanem az igazi Mikulás...36 percig bírtam
Azt írják ez a csávó a valóságban meleg, én nem tudom hogy ez az oka-e de baromi férfiatlan volt az egész színészkedése, meg a szerep is infantilis hisztigép.
Nagyon nagy mellé.Karácsonyi kekszcsoda / Gingerbread miracle (2021)
imdb: 6,6Luis bácsi arról lett híres hogy olyan különleges mézeskalácsokat süt amitől lehet kívánni és akkor a legenda szerint valóra is válik kb mint a hullócsillag. De Luis bácsi megöregedett, a felesége meghalt így már nem látja értelmét hogy tovább csinálja a családi bizniszt a kis cukrászdaféleséget, ezért megbízza Mayát hogy segítsen neki eladni a helyet. Megbízik benne hiszen gyerek kora óta ismeri, diákmunkaként segített is neki, most pedig homeofficeként a cukrászdából szokott dolgozni mint jogász.
Alex, Luis bácsi unokaöccse(?) is jogász csak ő New Yorkban egy menő cégnél, de mikor megtudja hogy gyerekkorának fontos helyét el akarják adni, hazalátogat.A romantikus szál nem volt túl erős benne, inkább életútkeresésről szólt ez a film ha már témát kéne választani. Időnként mindenki felteszi a kérdést hogy jó helyen van-e, mit változtatna, mi lenne az álma/kívánsága. Aztán lehet hogy kívánság nem is az igazi vágya vagy teljesen másképp válik valóra mint gondolta.
Félreértés ne essék ez se egy nagy eresztés de egynek bőven jó volt gondolatébresztőnek.
---
Visszanézve ebben a hónapban 8,5 karácsonyi filmet néztem meg ebből 1 (Karácsonyi kekszcsoda) nagyon max 2 (A karácsonyi plusz egy fő) amit ajánlani mernék. Nem túl jó arányTavalyi évben 5-ből 3 film jó volt
-
paatrick
őstag
válasz
paatrick #169888 üzenetére
Karácsonyi kincsvadászat / On the 12th date of Christmas (2020)
imdb: 7,2A "játékfejlesztő"
vállalat megbízást kap egy hoteltől hogy a karácsonyi megnyitójukra készítsenek egy interaktív "kincskereső" játékot. A játék elkészítésére a kissé pokróc nem túl szociális srác és a visszahúzódó karácsonyi lázban égő lány kap megbízást.
Hátőőőőő, itt valami nagyon félrement. Amennyire kihámoztam ez a 12th date of Christmas valami amerikai mondóka/ vers/ dal lehet amire a páros megpróbálja felhúzni a játék tematikát. Na a magyar fordítónak ez nagyon nem sikerült és a szinkron olyan lett mintha ötletelés helyett halandzsáznának percekig egymásnak
Azért nagy kár érte mert az eddigi filmek közül ez a páros adta át legjobban hogy megkedvelik egymást, de a szinkron miatt a történet is kissé csapongó lett, és sokszor nem érted mit is akarnak.
Játékfejlesztésről persze szó se volt, ez végig csak marketingelés, majd a játékot kb szenteste előtt 2 órával összedobják a 0-ról amiből 1db snittet mutatnak
Amúgy a csaj tetszett, egy kicsit Ella Purnell beütése volt, de a szinkron követhetetlensége miatt inkább nem ajánlom.
Karácsonyi csodaváros / Snowed-Inn Christmas (2017)
imdb: 7,32 újságírót elküld a cég Aspenbe, az amerikaiak kedvenc téli üdülőparadicsomába hogy írjanak cikket a Karácsonyról, a hátulütője csak annyi hogy a cég januártól leépítésbe kezd szóval csak az maradhat akinek a cikkét többen olvassák majd. El is indulnak repülővel, de akkora hóvihar lesz hogy hamarabb le kell szállniuk és a páros egy Santa Claus nevű városkában ragad.
Fun fact: tényleg van Santa Claus nevű város Indiana államban.
Hát erről nem sokat tudok elmondani, olyan semmilyen volt az egész, csajoknak jó lehet mert elég helyes a fickó és kb ennyi. Imdb alapján sokkal többet vártam tőle.
-
paatrick
őstag
válasz
Lajmund #170014 üzenetére
"12 éves korig ajánlott nekem már a fájdalmasan nyomi kategoria"
Megtaláltad az áhított célcsoportot. Legalábbis ebben a trailerben Clark Kentként a fickó haja 1 éve volt divatban a tinik között (kb akkor forgathatták). Ott a bökkenő hogy mostanra már ki is ment a divatbólés teljesen más számít trendinek. Mire bemutatják a filmet meg simán lehet jön egy még újabb trend.
-
paatrick
őstag
válasz
oriic #170009 üzenetére
Szerintem baromi unalmas már hogy most negyedjére(öt/hat) fogjuk látni ugyanazt a sztorit. Kell a francnak 10 évente ugyanaz.
Ugyanolyan bukó lesz mint az előző generáció, aztán semeddig nem jutnak el csak az ígérgetés megy majd.Fel kéne fogni hogy ezeknek a szuperhősfilmeknek most leáldozott egy időre. A Marvel megcsinálta, hozta a tök ismeretlen karaktereket, felfutottak, katarzis, ennyi. Nekik se kéne erőltetni.
-
paatrick
őstag
válasz
myckey #169987 üzenetére
Cartman apja a Predestination (2014) című filmben fellelhető.
-
paatrick
őstag
válasz
Pitterix #169907 üzenetére
Imdb 5,6 nem sok jót sejtet, szerintem láttam belőle részletet már de nem fogott meg. Inkább javaslom ezt: Fagyöngy fogadó (2017)
De várjuk a beszámolót a lovagosról is ha megnézed
nekem az nincs az idei listán.
-
paatrick
őstag
válasz
paatrick #169804 üzenetére
Tudom hogy határtalan népszerűséget ér el a decemberi sorozatom
szóval itt a harmadik adag (nem)néznivaló a bejglikhez:
Reményteljes karácsony / Bringing Christmas Home (2023)
imdb: 6,5Régiségkereskedő fickónk talál egy jó állapotú 2. világháborús egyenruhát és a fejébe veszi hogy még Karácsony előtt megpróbálja visszajuttatni a gazdájához. Ebben segítségére lesz a már visszavonult katonai hírszerző nő, aki meglátja a neten a fickó segítségkérését.
Ez egy egész érdekes film volt. Félig nyomozós félig romantikus. Egyik nyom vezetett a másikhoz, minden új ember hozzáadott valamit ahhoz hogy megfejtsék a rejtélyt. Ami olyan jól volt adagolva hogy nem lehetett a végéig kitalálni hogy mi a megfejtés, hát sok nagy költségvetésű film tanulhatna belőle
mert azokban sokszor már a film felénél/elején tudod mi a vége és a csavar.
Azért a magas értékelésében látok némi amerikai hazafiasságot, mivel elég sokféleképpen megjelenik a katonaság (nyilván) és az ezzel foglalkozó emberek.
Nem volt tolakodó a romantikus szál, tényleg inkább a nyomozás és a közös munka volt a középpontban. Azért ajánlani nem merném, de nekem tetszett.
Téves üzenet / Twas the Text Before Christmas (2023)
imdb: 6,1Gondolom mindenkinek megvan a sztori az amerikai mamáról aki félreküldte a Hálaadás meghívót és egy fekete fiú így hipphopp becsatlakozott hozzájuk és azóta már hagyományszerűen együtt Hálaadásoznak minden évben.
Na ez a film ugyanezt a forgatókönyvet követi, egy nagyi rossz számra küldi ki a karácsonyi meghívót amit a New Yorkban élő Addie kap meg. Visszaír és mikor a nagyi megtudja hogy a csaj egyedül akar karácsonyozni elhívja őt magukhoz.
Kicsit meglepő volt de ez egy több évnyi karácsonyt átívelő történet lett, amiben az ünnepre mindig összejönnek és átbeszélik kivel mi történt.
A főszereplő csaj amolyan fiatal Amy Adams vibe-ot hoz, szóval elég jól mutat a képernyőn, ellenben attól nem kell félni hogy a lányok begyulladnak a főszereplő férfi láttán
az öltöztető stylistot és a fodrászát is egy karácsonyfával kellett volna agyoncsapni:
Íjaj
Ez a sztori nem hoz semmi újdonságot, tipikus romantikus film, egynek elment, a vége elég fura lett mintha lemaradt volna az utolsó 5 perc. -
paatrick
őstag
válasz
lezso6 #169850 üzenetére
Ez megvolt? Kétely (2008)
-
paatrick
őstag
Megalopolis volt szinkronnal amúgy? Vagy csak várom de minek
-
paatrick
őstag
válasz
mephi666 #169821 üzenetére
Venom: az utolsó menet / Venom: the last dance (2024)
Összefoglalom: Tom Hardy öreg. Vége
Ezt a filmet majdnem olyan kellemetlen volt nézni mint Keanu Reeves vergődését a John Wick 4-ben, de ez legalább rövid lett. Értelme nem volt, de legalább rövid.
Ha jól emlékszem azt mondták nem lesz több Venom film, szóval ennek kellett volna a lezárásnak lenni, persze hogy nem zárták le mert mindig nyitva kell hagyni egy kiskaput a pénzszivattyúnak.
-
paatrick
őstag
válasz
Peterhappy #169813 üzenetére
Nincsen barátnőm ha ez a kérdés lényege, egyedül szoktam filmeket nézni
bár a hóemberest pont egyik barátnőmnél néztük, de ő se volt elájulva tőle.
Sokkal egyszerűbb a megoldás, mostanra minden filmet láttam amit akartam, minden sorozatot láttam amit akartam, és minden animét is láttam amit akartam. Így már nincs semmi listám amit lehetne pörgetni. Számítógépes játékok soha nem kötöttek le.
Szóval maradnak az új megjelenésű filmek, amiknek 90+%-a csak arról szól hogy hogy kell megölni a másikat, milyen nyomorúságos drámák vannak meg ilyenek.
Így karácsonyra készülve igazi felüdülés olyan filmeket nézni amiben 0 erőszak van, többnyire 0 dráma és a végén még pozitív is a film lezárása.
Szóval hétvégén megint jövök 2 karácsonyi filmmel
de ígérem a december 24-25-i film nem romantikus lesz, mert már megvan az is
-
paatrick
őstag
válasz
Cs1csó #169807 üzenetére
Mostanra a Hallmark ebben a kategóriában a legjobb, a Netflix meg a legrosszabb. Többiek meg nem is foglalkoznak ilyen filmekkel, hol van már az Igazából szerelem (2003), meg a Holiday (2006). Szerintem tavaly is a Hallmarkosak tetszettek a legjobban
Idén nem is tudom mi volt eddig nagyobb nevekből? Dwayne Johnsonos Hullahó akció ami valami akciófilmféleség lett igazából 0 karácsonyi szellemmel, meg a Jack Blackes Sátános karácsony. Ami most szintén 5,4-en áll, nem hiszem hogy megnézem.
-
paatrick
őstag
válasz
paatrick #169662 üzenetére
Újabb decemberi hétvége:
Az elbűvölő hóember / Hot Frosty (2024)
imdb: 5,4Mentségemre legyen szólva ez még 6 felett volt mikor a listába raktam, de nem csoda hogy nem tudta tartani.
Adott az egyedülálló nő akit mindenki kedvel a kisvárosban, aki kap ajándékba egy piros sálat. Mikor este egyedül mászkál talál egy ember alakú hóembert akinek nincs sála így hát a nyakába köti az övét. Ettől hóemberünk pár óra múlva élő emberré változik és indul is a sztori.
Mondanám hogy egynek jó de nem. Műhótenger mindenhol, nagyon klisés szereplők, és az se segít az egészen hogy hóemberünk tudja magáról hogy ő hóember de kb egy 5 éves kisfiú szellemi szintjén van megrekedve. És akkor el kéne hinnünk hogy itt alakul valami. Szerintem a nők ettől pont menekülnek a valóságban
Amúgy is végig az járt a fejemben az előző Lindsay Lohan film után hogy ez a csaj itt egy kikupált Jennifer Love Hewitt vagy nem. Mint kiderült nem.
Na mindegy ezt se tudom ajánlani.
---
A karácsonyi plusz egy fő / Christmas Plus One (2022)
imdb: 6,2Hősnőnk húga karácsonyi esküvőjére utazik New Yorkba, de persze lekéste az összes gépet és az utolsó bérautót is elviszik előle. Nem esik kétségbe jól letámadja a bérautós fickót hogy adja oda a kocsit mert neki el kell jutni New Yorkba. Micsoda szerencse a fickó is oda megy, így megegyeznek hogy mennek együtt. A 6 órás út alatt rájönnek hogy ők teljesen egyformák, így a csaj el is hívja a fickót az esküvőre. Fickó meg is adja a számát és megy a dolgára, a csaj viszont a nagy örömködésben elejti a telefonját, egy arrajáró meg pont belerúgja a csatornába, annak off
Na és akkor indul a sztori, hogy találsz meg valakit egy 8 milliós városban?Ezen érződött hogy lélekkel rakták össze, életszagú az egész, és bár a lépték amerikai azért könnyen rá lehet kapcsolódni az egyes szituációkra még magyar viszonylatból is.
Nincs őrült bonyodalom vagy nagy dráma mégis a film "csavarja" egy nem is olyan egyszerűen feloldható morális dilemma.
Sajnos a szinkron az nagyon B vagy inkább ZS kategória, elég sokat levesz az élményből. Amúgy látszólag télen forgatták és elég sok helyen igazinak tűnik a hó is.
Egyszer meg lehet nézni.
-
paatrick
őstag
válasz
Ragnar_ #169766 üzenetére
Na látod ez egy érdekes kérdés.
Talán a 2. részben tényleg mond ilyet Bishop: "a molekuláris sav a lény halála után semlegesítődik"
Valamennyi idő után semlegesítődik magától, talán ez lesz a megoldás. Mivel a sav nem tudja hogy a tulaja él-e vagy nem
amúgy a 4. részben is úgy jutnak ki hogy
az alienek megölik egy társukat majd annak a kifolyó vére olvasztja le a padlót ahol ki tudnak menni.
Sőt ha visszagondolsz az 1. részre,ott belevágnak a facehuggerbe, de egy pár perc után megáll a sav útja lefelé és nem lyukasztja ki a hajót. -
paatrick
őstag
válasz
lezso6 #169720 üzenetére
Ki mondta hogy woke?
Abban volt konszenzus hogy ritka idegesítő a szereplőgárda és senkivel nem lehet szimpatizálni.
Amúgy minden csütörtökön megy a TV-ben Alien film, így elég szembetűnő lett monstanra nekem hogy a Romulus egy összeollózott remake az eddigi filmekből. Szinte 0 új ötlet, ami van az meg logikailag háááát
(0 gravitáción repkedő alienek, majd eltűnő alienholttestek hogy a vérük körbe körbe körözzön a 0 g-n )
-
paatrick
őstag
válasz
Cs1csó #169663 üzenetére
Azért az évek nem múlnak el nyomtalanul, mégha sokan azt is hiszik semmi hatása nem lesz a neverending partizásnak/túldolgozásnak fiatalon
én most pont abban a korban vagyok amikor ez nagyon kijön. Vannak körülöttem harmincasok akik simán kinéznek 40-50-nek is már, meg olyanok is akikről inkább a 20-as éveiket lőnéd be.
Lindsaynek a film alapján leginkább a fitnesszezés hiányzik az életéből, mert van 2 nagy mell és ennyiben kimerültek a formák.
-
paatrick
őstag
Eljött újra a december, kezdődhet a karácsonyi filmdömping
itt a tavalyi eresztés voltak benne egész jók is: #163047 - #163173 - #163324 - #163381
Jöjjenek az ideiek:
A mi kis titkunk / Our Little Secret (2024)
imdb: 5,9Az ott bizony Lindsay Lohan, jó 10 év kihagyás után ~2 éve tért vissza a filmes keringésbe és az utóbbi hónapban elég jó marketinget kapott a most divatos "glow up" trendeknek köszönhetően. Láthatóan letette a kábszit/alkohol/meg ki tudja még mit és mostanra összerakta az életét.
(azért képen jobban néz ki mint filmen
)
Sajnos ez viszont nem elég egy jó filmhez és ott a borító alján pirossal virító Netflix felirat utólag már elriaszthatott volna.
A film elején egy 10 éves időugrás van, amiben felsorolják mi történt a nagyvilágban, 2015 - azonos neműek házassága, 2016 - oscar díjas a Moonlight... HE??? ez mi? miért? És a legnagyobb vicc az egészben hogy a filmben utána 0 leszbikus, homoszexuális, transzbármi van.Komolyan a Netflixnél biztos van egy előírás hogy minden filmjükben benne kell lennie ennek a témának akár csak említés szintjén. Mondjuk az egész felsorolás teljesen felesleges volt és semmit nem adott a filmhez, elég lett volna kiírni hogy "10 évvel később"
Na de vissza a filmre, szokásos bugyuta romantikusnak kevésbé mondható egyszer ha nevetsz romcom. A havat/műhavat is lespórolták, inkább olyan őszi feeling volt mindenhol. A sztori nagyon rémlett hogy már láttam (régi szerelmesek találkoznak X év után mikor már mindkettőnek van új párja, de...), de nem jutott eszembe végül melyik másik romcomnak volt ugyanez a felütése.
Szóval ezt a filmet ki lehet hagyni, nem javasolnám se hóeséses estékre, se barátnővel összebújni.
Azért örüljünk Lindsaynek, kívánok neki ennél jobb filmeket és hogy ne ragadjon be a tucat karácsonyi filmek sodrába, merthogy tavaly is volt neki de az meg imdb: 5,3 már meg se nézem.
Jövő héten folytatás.
-
paatrick
őstag
válasz
Bad Pritt #169504 üzenetére
Nem merték belerakni a trailerbe Astridot
Komoly agyhalál van már Hollywoodban. Először kinyírták az összes vörös hajú szereplőt, most meg a szőkéket is kezdik gyilkolni.
Last of Us sorozatra is ugyanezt az afrohajú félvér csajt castingolták a szőke kislány szerepére. És itt is a szőke viking lány szerepre. Röhej.Ha ennyire nyomtatni akarják ezt akkor miért nem a Hercegnő és a békát dolgozzák fel...
-
paatrick
őstag
Mai események margójára engedjetek meg ennyit:
Make filmgyártás great again
-
paatrick
őstag
Feleim, én aztán már igazán sok mindent láttam de kb 1 hete elkezdte nyomatni a TV orrba szájba ezt a trailert:
A hullahó-akció / Red One (2024)
november 7-től a mozikban
-
paatrick
őstag
Nézd inkább a Reacher 1. évadát. A hétvége alatt simán lemegy a 8 rész. Hasonló sztori.
-
-
paatrick
őstag
Deadpool elérte célját
Hó
(szén)fehérke után ez is megy a levesbe valószínű. -
paatrick
őstag
válasz
oriic #169032 üzenetére
Nem igazán lehetett megoldani másképp. Az eredeti filmszériában
fordítva történik, Spock hal meg a sugárzásban, de ő valahogy feltámad vagy átmegy a tudata, már emlékszem de elintézték annyival hogy vulkáni és ott van ilyen. De mivel Kirk ember így ezt nem lehetett bejátszani. Ideje lenne már újranéznem a régieket is
-
paatrick
őstag
"Mi lett azzal a Chris Pine-os, eddig három részes "sorozattal"?"
Azt nyugodtan elengedheted. Múlt hónapban újráztam őket, a 3. részre már új rendező volt, így egyben nagyon kijött hogy szartak az egészbe, semmi kontinuitás az első 2 résszel, inkább olyan volt mintha az első kettőből próbálna ötleteket nyúlni vagy jeleneteket.
Plusz azóta ugye a Csekovot játszó színész meghalt, és látva Chris Pine jelenlegi állapotát kétlem hogy az a banda összeállna megint.Szerintem most a Paramountnál van a Star Trek jogok egy része (vagy mind?), ők csinálják az újhullámos sorozatokat: Discovery, Picard, Strange New Worlds, amibe ez a Section 31 film tökéletesen passzol.
-
paatrick
őstag
válasz
paatrick #168872 üzenetére
Alien: Romulus (2024) most szinkronnal
Jó lett a szinkron, ebben nem olyan idegesítő a brit akcentusos gyerek
van egy pár melléfordítás, talán a leglényegesebb tök feleslegesen
Miért kellett ezt megváltoztatnimikor visszajutnak a végén a hajóra és Rain új parancsot ad Andynek. Eddig a parancsa, "ami a legjobb Rainnek" volt, angolban és magyarban is. Itt viszont a magyar szinkronban az új parancsnak azt mondja "gondolj magadra is", az eredetiben meg "ami legjobb nekünk". Második nézésre amúgy feltűntek új logikai hibák, de ezt el tudom engedni, többibe is volt ennyi.
-
paatrick
őstag
Mi végül nem jutottunk el a moziba rá, így tegnap pótoltam eredeti hangon. Ritka idegesítő hogy az egyik gyerek végig brit akcentussal pofázik
meg úgy az egész szereplőgárda nem szimpatikus.
Nem mondanám hogy jobb vagy rosszabb mint egy átlag alien film, olyan középtájt van. Hozzáadni nem tudott az eddigi filmekhez, próbált, de logikában ez se lett jobb:
a kis tüdőrobbantóból gigagubó lesz meg még benne kifejlődik a nagy alien is. Mibű??? Viszont jól illeszkedik a 1. 2. rész közé, ezt egész jól eltalálták, de kár volt
visszahozni Asht, gagyin is nézett ki, és nem is adott hozzá semmit. A vége elég kiábrándító nekem hogy
harmadjára, igazából negyedjére lövik el ugyanazt, egyetlen női túlélő vagyok utazok a semmibe. Vége. Majd hétvégén megnézem szinkronnal is.
Ja igen, az űrös részek nagyon jól néznek ki, minden űrös sci-fi fan csettinthet.
-
paatrick
őstag
válasz
proci985 #168853 üzenetére
Én se értem a hypeot, ráadásul a Beetlejuice karakter ha 5 percet szerepel lehet sokat mondok. Mondjuk nekem a Karácsonyi lidércnyomás se jött át.
Ilyen szempontból a 2. rész sokkal jobb, ott többet szerepel és van is értelme a szerepének, meg van saját sztoriszála. Próbáljatok rá a második részre, végül is akkor a lány (Jenna Ortega) szemszögéből nézhetitek a filmet, minden új, de a sok utalás az első részre nem fog átjönni.
#168854 totron
Ha imdb-t nézem ott 2000 körültől vannak értékelései, ami egyből 8-9-10/10kár amúgy hogy nem lehet lebontani évekre.
De ha megnézem milyen filmek voltak előtte: Szörnyecskék (1984), Végtelen történet (1984), Szörnycsapat (1987) amik hasonló fantasy, vagy dark comedy műfajban mozogtak, ezeknek egyszerűen minőségibb a megvalósításuk pl maszkokban is. Van Tim Burtonnek egy sajátos képi világa, de ez itt még nagyon pénzhiányos lehetett mert a fele jól néz ki a másik fele meg kínosan gagyin.
Sztoriban van nekem csapongás, és egyáltalán nem áll össze. Főleg mivel lényeges magyarázatokat lespóroltak (makett), meg random zenés betétekkel teljesen megtörik a tempót.
Ott van a Jól áll neki a halál (1992), hasonló sztori dark comedy műfaj, sokkal összeszedettebb és kiforrottabb, és az imdb 6,7. De a fenti filmek egyike se éri el az imdb 7,5-öt amit ez a Beetlejuice 1. része jelenleg. -
paatrick
őstag
Na ha már jött új rész, gondoltam megnézem az elsőt is, nekem ez rajzfilmestől mindenestől kimaradt gyerekkoromban.
Beetlejuice - Kísértethistória (1988)
imdb: 7,5 (haha)Ez valami borzalmas volt. Komoly fizikai szenvedés árán tudtam végignézni pedig 90 perc sincs. Inkább hajazott ez valami színházi darabra mint filmre. A sztori még elmegy, bár az is elég csapongó, de a megvalósítás teszi igazán kellemetlenné.
Ehhez hozzáad/elvesz a szinkronunk ami olyan ótvar gagyi mintha valami hangalámondásos filmet néznél a 70-es évekből.
Soha többet.Beetlejuice Beetlejuice (2024)
imdb: 6,9Fényévekkel jobb az első résznél, de az a rossz hír hogy ismerni kell hozzá az elsőt
Nagyon jót tett a világának a modern CGI, a sztori igazából ugyanolyan csapongó mint az elsőben, mégis érdekesebb és több vicces részt is sikerült belepréselni.
Ezen jól szórakoztam, a szinkron is jó lett, külön kiemelném a kisebb szerepekben cameokat, igazi nagy neveket tudott leszervezni Tim Burton.---
Azért durva régebbi filmeket mennyire felülértékelnek értékelésben, az újaknak meg teljesen a helyén van/ inkább lefelé húzzák. -
paatrick
őstag
válasz
Rigormortiis #168808 üzenetére
"(azért Japánban született jó pár nyugati szemmel is élvezhető klasszikus)"
Főleg hogy ez koreai
Én anno a feléig bírtam.
Sci-fit annyira nem érzik amúgy se a japánok, se a koreaiak, se a kínaiak. Talán a Nyugalom tengere (2021) sorozat volt a legnézhetőbb az utóbbi időben, de annak is olyan a vége hogy forgatod a szemed.
-
paatrick
őstag
válasz
mephi666 #168778 üzenetére
A platform 2 / El hoyo 2 (2024)
Már megint bementem a csőbe, mikor legutóbb csekkoltam még 6,4-en állt imdb-n, ma ez 5,0. Meh így már el se kezdtem volna.
Tipikusan az a folytatás ami semmit nem tud az előzőhöz adni, de rombolni tudja annak nimbuszát. Erőltetett szimbolika katyvaszos "magyarázattal" (?). Zéró feszültség, zéró akció.
Kár volt megnézni
-
paatrick
őstag
válasz
V.Stryker #168766 üzenetére
Ezt érdemes elolvasni hozzá: 30 év után lepleződött le Dél-Korea sorozatgyilkos fantomja
-
paatrick
őstag
-
paatrick
őstag
válasz
S e t h #168737 üzenetére
Deadpool és Rozsomák / Deadpool and Wolverine
Én is szinkronosan néztem és nem hiszem, sőt pl a kutya neve magyarban Blöki Lively lett, ami 10000x viccesebb a Mary Puppinsnál. Szinkronban volt ekézve a "Farkas" filmnév is ami megint nincs az eredetiben de nekünk simán átjön. Ha kreatív a fordító ÉS képben van az adott univerzummal akkor simán lehet jó szinkront gyártani. Szerintem itt jó lett. (Ellenpéldának ott van a Kaptár filmek szinkronja, ahol arra se vette a fáradtságot a fordító hogy megnézze mi volt az előző részekben...)
Inkább attól tartanék hogy az egyszeri néző a felét se érti mi folyik a filmben történetileg. Azért itt nem csak az új Marvel filmekkel kell képben lenni, vagy inkább főleg nem azokkal.
Egyébként én is tegnap néztem, a hype meg az itteni kommentek alapján többet vártam tőle, nekem csalódás lett.
A cameok közül
WS meg komoly szívfájdalmat okozott. Odavissza láttam a Pusztítót csilliószor, a Pengét is adják sokat TV-ben, ezek után látni így..... hát.
-
paatrick
őstag
válasz
Pro Koryak #168694 üzenetére
Igazából az összes Makoto Shinkai filmnél nagyobb volt a marketing mint amit a film tudott. Vizuálban extra, de a sztori nem ér fel mellé. Nekem a Hoshi o Ou Kodomo (2011) tetszett tőle a legjobban, de azt nem írtam mert technikában kvázi egy Miyazaki-Ghibli kopi.
-
paatrick
őstag
válasz
proci985 #168688 üzenetére
A sorozat animéket szó szerint az adásba kerülés előtti héten rajzolják meg részenként. Filmeknél 1-2 év általában a készülési idő szóval ott el lehet szöszölni a részleteken
Violet Evergardent ajánlom, az elég jól néz ki.
80-as 90-es évek animéi még más tészta, ott semmi CGI lehetőség nem volt, ott ha rászánták magukat akkor olyan esztétikát tudtak lerakni ami ma is simán állja a helyét.
-
paatrick
őstag
válasz
proci985 #168686 üzenetére
Jelenleg itt tart a legmenőbb stúdió: ufotable - spoilermentes részt választottam egy sorozatból (Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba)
Ha animáció minőségre vagy kíváncsi akkor ennek mestere filmben Makoto Skinkai:
Garden of Words (2013)
Your Name (2016)
Suzume (2022)Ahol az animáció és sztori találkozik filmben:
A silent voice (2016)Sztori és animáció sorozatban:
Violet Evergarden (2018-2020) - 13 rész +1 film
Attack on Titan (2013-2023) nagyonsok rész + 2 filmAnimáció sorozatban:
Fent linkelt Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba (2019-) sok rész de lehet darálni gyorsanÁtlagember számára legkönnyebben emészthető komplex sztori, van szinkron is, de régebbi így az animáció az akkori szint:
Death Note (2006-7) -
paatrick
őstag
válasz
Rigormortiis #168683 üzenetére
"Én is kedvelem Myazaki munkásságát, de ő, ahogy a pixar is 30 éve ugyanazt tolják. Na a Sony meg kb mindenkire rárúgta az ajtót."
Miyazaki kb 20 éve volt releváns utoljára az anime műfajban. A modern anime már rég lehagyta sztoriban és animációban is. Akár már sorozat szinten is. -
paatrick
őstag
válasz
proci985 #168680 üzenetére
"Meg par meglepo film, avagy a Spider-Man: Across the Spider-Verse tenyleg ennyire jo lenne?"
Ja az a másik kettő amit skippeltem
Anno belekezdtem az 1. filmbe de 10 perc után ki is kapcsoltam.
Pár hónapja megnéztem az Arcane-t ami 9.0-áll sorozatként, és megállapítottam hogy egy közepesnél jobb anime színvonalával (7-7,5 pont) rendelkezik. Innentől az imdb rajzfilm és animációs film értékeléseiben nem is bíznék.
Persze egyfelől érthető mert a többség a rajzfilmet meg animációs filmet gyerekmesének tekinti és nincs hozzászokva hogy kicsit komolyabb sztorit is elő lehet adni belőle, így már dobálják is 9-10 pontokat. -
paatrick
őstag
válasz
Pitterix #168454 üzenetére
+ Pitterix #168471 + k-adi #168464
Jó későn szólok hozzá, és jó sokat is kellett visszatekernem hogy megtaláljam de nem ment ki a fejemből a hozzászólás. +Volt még valaki aki írta hogy a baráti társaságában nem is tud olyan filmekről beszélgetni amiről itt írunk mert senki nem látta.
Én erre az évre jutottam odáig hogy minden filmet láttam amit akartam, teljesen üres a nézendő lista.
Tegnap néztem végig az imdb top100-at, kb 4 film van amit nem láttam, de azok meg nem is érdekelnek 1920-30-as Chaplin. Ha van 100 film amit mindenkinek látnia kéne akkor ez elég jól lefedi.Baráti körömben kb ott tartanak hogy azt nézik amit épp a Netflix app feldob, szóval hiába is akarnám megbeszélni velük az Ikiru (1952) film végét, és hogy miért marad örökre emlékezetes, úgyse látták. Sőt még a 2003-as Oldboy-t se. Sőt még az Oscar díjas filmek többségét se. Ez van.
Nyilván ha bekerülsz egy ilyen fórumra, kinyílik a világ mert nem csak a mainstream filmek vannak terítéken. Így egy idő után könnyen feltűnik hogy a legtöbb film milyen felszínes, gagyi, klisés stb, vagy éppen egy 40 évvel ezelőtti sztori újracsomagolva.
Sajnos ha sok filmet láttál, és összeáll az idővonal a fejedben akkor látni a trendeket ahogy egyre inkább silányulnak az amerikai filmek. Szerintem főleg a szövegkönyvön érezhető az egész, még a sztori elmenne de már olyan kínos amiket beszélnek hogy az tönkre vágja az élményt.
De ezt tudatosan ki kell/lehet kapcsolni a fejedben és akkor lehet újra
"Előtte elvoltam a boldog mindenfilmtetszikésmarhajómegtökjóakciókmegautósmittoménmik világban."
Én pl tökre élveztem a legutóbbi GodzillaxKongot is, meg a Halálos iramban 10-et -
paatrick
őstag
válasz
Rigormortiis #168581 üzenetére
Radar alatt max csak neked volt
tavalyi évben 2 nagyobb sci-fi volt promózva, az Alkotó meg a Rebel Moon. Mindkettő bukott. Elég sokan írtunk itt is róla.
Nagyon vicces amúgy, anno voltak promók NFL stadionokban, és a mindenbenhívők még a mai napig is posztolják őket videóban "látjátok már itt tart az AI, lecserélnek minket, FÉLJETEK" felkiáltással
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- OLED monitor topic
- Facebook és Messenger
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Okos Otthon / Smart Home
- Ukrajnai háború
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Variálhat az apertúrával az S26 Ultra
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- X1 Carbon 9th 27% 14" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 3600-5600X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Roborock S8 White, 2 év garancia
- ASUS VIVOBOOK X560UD-BQ009
- SAPPHIRE Radeon RX 570 NITRO OC 4GB GDDR5 256bit,új MX-4 paszta,frissen takarítva,2xHDMI,2xDP,DVI
- Strong leap S1 4K Android Tv okositó box! Wifi bluetooth chromecast
- Samsung A21s, 32GB,karcmentes.
- Philips 43pus7505 4K uhd Smart Led tv/Wifi,Dolby vision/Atmos
- HP Elitebook 850 G3 i5-6200U/8GB/256GB SSD/FHD/új akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest