- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tenken
őstag
válasz
batai15 #6784 üzenetére
Nekem mondhatod. Éveken keresztül toltam a játszótereken én is. Nem konditerembe akarok küldeni mindenkit. Vannak szituációk ahol az egyik és van ahol a másik előnyösebb. Egyik ingyenes, non-stop nyitva, másik meg egy olyan hely ahol minden eszköz adott, hogy egységnyi idő és energiabefektetés mellett maximális fejlődést érhess el. Persze nem kell félre érteni, attól hogy van még nem feltétlenül jobb is, csak ha tudod mit kell tenned a céljaidhoz ott minden feltétel adott lesz. Ez erről szól.
Egyébként meg ne legyenek illúzióid, semmivel nem leszel jobb vagy rosszabb tűzoltó, ha szereken próbálsz lengedezni, mintha tárcsákkal bohóckodsz.
(#6785) Woodslave:
LOL -
Tenken
őstag
válasz
batai15 #6779 üzenetére
Az izom erőltetésétől fejlődsz, nem a portól. Fehérje szinte mindenben van. Kérdés a mennyiség és a minőség. Porok elsősorban csak olcsó - megfelelő helyről szerezve - fehér források, másodsorban a spéci felszívódásának köszönhetően bizonyos időpontokban előnyösebb a fogyasztása, mint a szilárd kajáknak.
Kezdőként a legjobb amit tehetsz, hogy nem teszed le a voksod egyetlen "irányzat" felé sem. Hanem megpróbálod kicsit megérteni őket. Van itt sok jó topik, ahol lehet látni kérdezni első kézből azoktól akik már nyúznak valamit egy ideje, hogy mik a tapasztalatok. Könyvek, meg cikkek általában profikról szólnak/ profik írják, így az számodra kevésbé mérvadó.
(#6782) Woodslave:
Nem feltétlenül csak alap-ok. Nyilván mivel kevesebb idő jut 1-1 izomra, ezért a komplexebbek vannak előtérben, de a variálás jegyében izolációsabb jellegűeket is be lehet tenni. UD2 is így van felépítve. Kb 5-6 hete csinálom, de annyira tetszik, hogy valami ilyesmit akarok utána is. -
Zoo123
senior tag
válasz
batai15 #6747 üzenetére
"Pucér falon" ezen jót nevettem!
Csukott ajtó, vagy ajtófélfa nem játszik? Esetleg masszív szekrény, ház külső fala?
Annyi nem koszolódó függőleges felület van hogy csuda!"fekvőnél kattog a vállam"
Nyomjad csak, pontosan ezért csinálod hogy az izületek szokják a terhelést!"felhzásnál a levegővétel nem jön össze"
Ne, neee, ennyire ne legyél béla, láb kinyújt--> levegő beszív
láb behúz --> levegő kifúj. Olyan nehéz ez?"Másik kérdésem :kövessem a leírt ismétléseket, vagy ha birok többet akkor többet?"
Ha SZABÁLYOSAN megy több akkor csinálj többet.
"És azt meddig?"
Ha elérted az előírt max ismétlésszámot az ÖSSZES sorozatodnál akkor --> szintet lépsz (következő lépés).Szerintem az első 6-7 lépésnél csinálhatod az összes edzést 2x egy héten, gyorsabban haladsz.
Tehát Hétfő "A" nap, kedd "B" nap,
szerda pihi,
csütörtök "A" nap, péntek "B" nap,
szombat, vasárnap pihi. -
westcoastog
veterán
válasz
batai15 #6704 üzenetére
Szerintem ha egy lépést már magabiztosan végre tudsz hajtani, akkor abból léphetsz a következő szintre edzésterven belül, de ha mondjuk egy másik alapgyakorlat valamelyik szintjénél még le vagy ragadva akkor azt csinálod mellette.
Nem kell minden, az edzéstervben leírt gyakorlatnak ugyanazon a szinten lennie mindig.
Kiválasztasz egy neked tetsző programot, majd a benne foglalt gyakorlatok szintjeit te határozod meg. -
kolosanyi
veterán
válasz
batai15 #6591 üzenetére
Ha egyszerre nagyobb összeget rá tudsz szánni, akkor nagyon jó vétel az ízesítetlen Myprotein Impact Whey. Angliából 16 ezer körül meg lehet hozatni 5.kilót, itthon ez 18, de még így is jó ár. Tiszta tejsavó, semmi egyéb reklám, marketing baromság. Nem finom, nem csicsás, de hasznos.
(#6594) westcoastog
Én is, fasza volt. Mindenben fejlődést értem el, amit csináltam ma. Mellső függőmérlegbe faszán belehúzok terpeszben, de megtartani még csak a kis mérleget tudom (nem vízszint, kb 40 fokos szög). Ez is valami, érzem, hogy egyre közelebb vagyok hozzá, pedig két hete csinálom. -
_balázs_
csendes tag
válasz
batai15 #6591 üzenetére
Szerintem kb. fél évig semmi ilyet ne vegyél, tanulj meg edzeni valamennyire, legyen egy valamennyire "működő" edzésterved, étrended aztán már ha fejlődsz akkor jöhet a +fehérjével "okoskodás", úgyis tapasztalati úton fog ez kialakulni, évek alatt.Vitamint, ásványi anyagot vegyél első körben, de az sem kell annyi mint ahogy a dobozra van írva
. Én kezdőként az erre költött pénzt inkább másba fektetném először, súlyzók, eszközök, ruházat.
-
emiki6
veterán
-
KISDUCK
addikt
válasz
batai15 #6573 üzenetére
Dehogy, örülünk hogy a testsúlyosok táborát erősíted és kérdezz bátran. Én is így kezdtem (még fél éve), meg olvasgattam videókat nézegettem és hasznomra vált. Tápkieg terén először én se akartam élni vele, de úgy gondoltam hogy muszáj lesz mert nem kielégítő az étrendem meg stb...
-
KISDUCK
addikt
-
kolosanyi
veterán
válasz
batai15 #6535 üzenetére
Igen, 24/48-ban dolgoznak a vonulósok.
(#6539) FIREBLADE78
Ezt miből gondolod? Én nagyon nem ezt látom rajtuk, szerintem ott se jobb a helyzet, mint máshol. Tényleg csak az csinálja, aki ezt szeretné, mert nagyon gyorsan el fog menekülni onnan a kevésbé elhivatott személy. De ez itt nagyon off, nem szívesen mennék bele részletesebben. -
Zoli133
addikt
válasz
batai15 #6531 üzenetére
Kezdésként annyit, leszögeznék én is, mint kolosanyi, hogy mindenkinél egyedi a fejlődés üteme, ezért inkább csak leírom mit tapasztaltam.
Nagyjából másfél - két hónapja kezdtem el (részben annak hatására, hogy kolosanyi több mint 1 évig győzködött, részben mert túlléptem a mázsát a 188cm mellett), nagyjéból 7 éve nem sportoltam, tavaly kezdtem el kerékpározni, 1,5 hónapja meg bejött a fegyenc is. A lényeg, hogy érzem a fejlődést, lassan de biztosan haladok előre a gyakolratokkal/ismétlésszámokkal, így látom ,hogy van eg yfolyamatos fejlődésem ami nem gyors, de legalább lassú.
Most a heti 2 edzés + 3 kardióra álltam be, ez nagyjából a határ, ami fontos, hogy tényleg kell egy edzésterv idővel, a heti kevesebb edzés adott esetben lehet jobb mint a sok. Pihenés nélkül csak kifárasztod magad és megrekedsz majd egy szinten. (persze ez majd dővel szerintem kialakul)
Nagyjából 3 részletben írtam meg 1 óra alatt. (Arrow-t nézek közeben.
), gynaítom sokminent kihgagytam, illetve felületes voltam, emiatt elnézést.
(#6533) Dumas: Bizony, jó lenne, csak azért emeltem ki, hogy WP only, mert sok esetben kapjuk meg a majd jön wp verziót a fejlesztőktöl és ezek melett szinte csoda, hogy valami csak ezen a platformon van.
-
kolosanyi
veterán
válasz
batai15 #6528 üzenetére
Én 115 kilósan és 195 centisen nyomon, a saját súlyos edzés kortól, nemtől, edzettségi állapottól függetlenül elkezdhető, csak okosan kell csinálni. Ha túl gyorsan akar előrerohanni az ember, annak sérülés lesz a vége, szóval a fokozatosság a lényeg.
A bekerüléssel meg nem lesz gond, mindig emberhiány van a katvédnél.(#6531) batai15
Ebből nem szabad következtetést levonni, teljesen egyéni a fejlődés üteme. -
Zoli133
addikt
válasz
batai15 #6528 üzenetére
Ha már itt vagyunk WP-sek akkor a the big six WP exkluzív (meglepő, de ilyen is van.
) alkalmazás az elején nekem segített,még kolosanyi ajánlotta mikor én kezdtem a fegyencet.
-
kolosanyi
veterán
válasz
batai15 #6521 üzenetére
Szia!
Öröm leendő vagy már állományban levő tűzoltókkal beszélni, én jelenleg a tisztin vagyok, épp ma volt meg az első nap a szakmai gyakorlaton, a KOK-ról írok.
Szerintem is olvasd el a fegyencet, illetve a Meztelen harcost, kezdő edzéstervek tökéletes a fegyenc. Ha már egy haladóbb szinten vagy, akkor el lehet dönteni, hogy merre tovább, de alapozásnak bőven jó. Tanács ehhez: ne foglalkozz a börtönromamtikával, meg a súlyzós edzést végzők fikázásával. A gyakorlatok kellenek egyedül, az az ami hasznos lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- DJI Mini 4 pro / Mini 3 pro / DJI Mini 3 drón Fly More Kit Plus - 2x47 perc
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- DJI Air 2s drón szett hibátlan állapotban
- DJI FPV Fly More Combo drón szett +Motion Controller
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest