Új hozzászólás Aktív témák

• ObiGabi

aktív tag

Sziasztok!

Akár hogy is próbáljuk szépíteni a dolgot, a rezsicsökkentés elérte a tejüzemet is. Olyan méreteket öltött a megvonás, hogy elküldték az összes gépkocsivezetőt. Nem viccelek! Az összeset. Régóta van jó viszonyom a tejesekkel de most valamiért 24 óra elteltével még senki nem jött a tejecskéért. Hívom a tejüzemet, semmi. Mi a ... :F Eltelt újabb 24 óra, a tejesnek se híre, se hamva. Na, gondoltam ennek utána járok, mert a baj itt már nem kicsi: térdig gázolok a több száz liter tejben.
    Az üzem kihalt, csak a tejszállítókocsi áll az udvaron, sofőr sehol. Na szépen vagyunk, a tejet is magamnak kell szállítani és eladni, nem mintha nem lenne elég dolgom: a kukorica betakarítás kellős közepén tartok, lassan megkezdődik a felvásárlás, a jószágokat is etetni kell, a határba derékig ér a fű, amit kaszálni kell, a malacok megfialtak, az erdőbe meg rendet kell tenni, a vihar után elég sok a kidőlt fa.

Felhívtam néhány gyártót, kinek van egy használható tejes pótja, ami azonnal elhozható. Szerencsére hamar akadt egy, aki vállalta, hogy le is szállítja. Mind a ketten jól jártunk, én még egy kis bónuszt is kaptam: ennek a gyártónak olyan szerződése van, hogy aki az ő tartálykocsijába adja le a tejet, akkor azt soron kívül átveszik tőle. Az üzembe kicsit nagy a fejetlenség, de kifizették a leadott tejet. :D

tejes pót

(Nem kell hozzá semmilyen kiegészítő: "O" gombbal megjeleníthető a feltöltés, ill. a leadás helye, "R"-rel tölthető, üríthető.)

Új hozzászólás Aktív témák