Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
mindenkinek köszönöm a belépést és a támogatást, 3 nap alatt 33.-ok vagyunk 17 member-el, asszem megvan a szerencseszámunk
csak így tovább 
-
CosmO_O
tag
Tiszteletem az Uraknak!
Bedobtam azt a pár pontomat a közösbe
-
subaruwrc
félisten
na azért van itt összetartás

-
-
jones965
Modder
jones joined.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
na ne szerénykedjünk kéremszépen
bárkit szivesen várunk hiszen ez lenne a lényeg, örülök nektek! 
-
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
subaruwrc
üzenetére
köszönöm subaru és 04ahgy, bátorkodtam el is kezdeni akár támogattok benne többen akár nem

de jó lenne minnél többeteket látni egy egyesített magyar csapatban, ugy gondolom senkinek a privát céljait nem akadályozza, és független közösségépítő jelleggel jutott az eszembe a dolog, mivel mára zsugorodó réteg vagyunk, nincs már olyan versenyszellem mint évekkel ezelőtt (XS kiürült, OCX eltünt) ezért jobban mutatna az összefogás a 3-4 csapat helyett itthon. anno énis másképpen gondolkodtam erről, de változnak az idők.a csapat open, bárki be és ki tud lépni kénye kedve szerint, nincs semmiféle megkötés vagy feltétel. hajrá!
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
üzenetére
meglátjuk, elsősorban ez az oc session annak szól, hogy asszony külföldre költözött és lett egy kis többlet szabadidőm, másodsorban a unlockos pentiumnak, megtetszett benne a lehetőség és szép és egyben nosztalgikus gesztus az inteltől ilyen olcsón kurrens architektúrát adni a népnek. de mivel jövőre külhonba tervezek költözni asszony után, ahol szerintem nem lesz sok lehetőségem oc-zni így ezt amolyan fellángolásnak tekintem

felmerült egy vad ötletem, hwbotot nézegetve, mit szólnátok ha egyesítenénk erőinket? támogatástól, fórumtól és csapattól függetlenül, csinálnánk egy amolyan united Team Russia után szabadon, Team Hungary-t, ahova bárki bármikor ki be léphet aki csak szeretne. a lényeg nem változik, csak látszólag nem lenne ilyen feldarabolt ez a kicsiny közösség. sajnos a Team OCX anno második otthonom is ilyen sorsra jutott, ahogy az admin abbahagyta a tuningot a forum és az oldal se maradt fent. de mivel itthon ez alapból nem egy fórum tuning csapata lenne, ez a veszély nem áll fenn. szerintem ez senkinek a létező vagy nem létező támogatottságát nem befolyásolja. nos? most látom van hwbot topic is, lehet ezt ott kéne feldobnom. de elsősorban a keménymag véleménye érdekelne.
-
Achill3uS
nagyúr
nah az elmult hetekben, hogy megjött minden alkatrész és volt időm elkezdeni tesztelni egész jól összebarátkoztunk a kis haswell-el, egyelőre 3db cpu van nálam, mind kicsit másképp viselkedik, de subaruval virtuálisan összedugtuk a fejünket a napokban és nem igazán sikerült még mindig rájönni min múlik h az ember egy jo pentium g3258-at találjon valószínüleg semmin, ha mákod van jól megy léggel és skálázódik hidegre is, látszólag mindegy milyen batch-je és vid-je van. a nemzetközi eredmények is ezt erősítik meg. mindazon által úgy néz ki sikerült megtalálni azt a darabot amit ln2 alá fogok vetni hamarosan és hosszu idő után újra nitrógőzt lélegezhetek

ja igen, személyes hülyeségem versenye, hogy a régi ln2-es SPI 32M rekordomat megdöntsem léggel, végre sikerült, bár még nem vagyok elégedett teljesen az idővel, és low clock challenge-re is alkalmatlan eredmény ilyen alacsony uncore-al, de ugy érzem full levegőn sikerült kimaxolni a rendszert

-
subaruwrc
félisten
válasz
üzenetére
Na egészen bizakodó vagyok.
Akad nem is egy chipem ami ígéretes es ha nem kaszálja el egy szar coldbug akkor közel lehet a célhoz.
1 D347 4 D 352 es 1 D356. Van ami leggel jobban megy mint ami a 7500-at futotta. Kell majd egy második kör pretest is azonos feszen hogy teljesen összevethető eredményeket kapjak.
Izgis. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
ó bazd

ha összerakjátok amitek van subaruval lehet belőle "csúnya" eredmény
-
Nekem is megjött az E8600-as pakkom.
Legalább egy Q822A435 van benne, még nem néztem át őket, 2-ra ez akadt a kezembe. -
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
elballagtam érte délután.
full dobozos,mekkora király
-
-
subaruwrc
félisten
működjön együtt a lap és meg fogom

nah hát a kis 340-et meg mikor cibáltad ? gratu

Achi
nem értettem teljesen hogy mi a tré amikor legutóbb a 347-est 2.03-ig tépte szó nélkül.
lehet egyébként hogy a csúnya különbség a cb és a cbb között szivatott és már hamar nedves lett a lap itt ott azért viselkedett bután.vagy esetleg túl feszítettem a socketet.
erre utalhat még esetleg hogy minden beállt tuning beállítás vagy max valid kísérlet után az villant fel hogy new cpu installed,please configure ... hát az se normálisholnap próba 2 valószínűleg kicsit más hozzáállással és bővített szigeteléssel.
kicsip

-
Achill3uS
nagyúr
-
toyone
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Sajnos a validomat nem találom, csak a kép van meg, de a személyes 775 rekordomat üsd meg a gigapackból.

És még ezt is megtaláltam:
X2 340 LN2, valószínűleg a világon elsőként.

-
-
-
subaruwrc
félisten
válasz
jones965
üzenetére
Ja és jut eszembe az utolsó kenet gelid gc-extremet kapta meg a rohadék.
csak abból gondolom hogy a lap mert nem nagyon működött az elkefélt oc helyreállítás funkció illetve 260 fsb felett nem volt hajlandó bootolni.elég rossz cbb-m volt -120 környékén,ennek ellenére a cpu működőképes volt full pot -190-en is.
abból gondolom hogy a cpuban még van bő tartalék hogy 7500-ig elsétált mindenféle konkrét erőlködés nélkül viszont ott határozott falba ütköztem, 1 próbálkozásom volt 1.94v-on az is 7500-at eredményezett majd lekapcsolt a lap vélhetően ocp-vel.
van még 4 másik cpu abból 1 347-es ami relatív jól megy de ennél is gyengébb és ez se igen futná meg a 8ghz-et valószínű

többieknek is köszi,igyekszem,mókának hatalmas

ui: remélhetőleg holnap kapok egy csomagot ami további bizakodásra adhat okot

ja meg volt egy cpu ami nem érdemelte ki a nitrogént ..

-
subaruwrc
félisten
Erősen az a gyanúm hogy a vrm elfogyott már ehhez a cpu-hoz a Commandoban..
Vagy csak elfáradt a múltkori nitrozás után... :/Asus Commando bios 1901 Vcore,Vdrop mod stock cooling
Intel Celeron D 356 ( 5-ből binnelve ) LN2 - 192°C -1.888v K|ngp|n F1 Gemini rocket
Crucial Ballistix DDR2
Nvidia 7300GT
ADATA 64GB SX900
CoolerMaster Silent Gold Pro 1000W( A lap egyben van Achi ne aggódj
) -
helkis
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
megy pü!

-
-
válasz
cbalazs01
üzenetére
Ne "az a helyzet"-ezz itt, neked állva feljebb, ez a topik nagyon nem erről szól!

Baromi egyszerű. Itt nitrós, kompresszoros, szárazjeges, jeges vizes hűtésről van szó, optimalizált windowsokról, tweakekről. Nem ritkán 100% fölötti overclockokról. Olyan gépek kerülnek be ide, amik nem stabilitásra mennek, hanem 1-1 tesztet lefuttatni a lehető legrövidebb idő alatt/elérve a legtöbb pontot, az összes komponenst a határon járatva.
A te 3500 MHz-ről 3800MHz-re tuningod az 1600 cl9 ramjaiddal nem illik ide. Nincs szar géped, de messze nem extrém a kategóriáján belül sem a géped, sem pedig a te igényed. Gémer gépnek és tulajának meg itt semmi keresnivalója.
"...mert könnyebben be tudnám lőni az alaplapot" A "Tuning kezdőknek, szájbarágósan" topikban várnak szeretettel az ilyen irányú problémáiddal a továbbiakban...
-
cbalazs01
csendes tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Az a helyzet, hogy azért kerestem olyan tagokat akinek olyan alaplapja van mint az enyém, mert könnyebben be tudnám lőni az alaplapot. Eddig kipróbáltam egy lépést, hogy mit kell belőni az alaplapon. Sajnos utána a BOIS - ba lépésnél egy Illegal command parancsal jelentkezett az alaplapom. Ami azt eredményezte, hogy nem lett gyorsabb a proci, hanem rrszetelni kelett a boist ahoz, hogy be tudjak lépni.
Szoval ha van valakinek ilyen alaplapja neagyisten procija abban az esetben irjon nekem.
Előre is köszönöm.
Az alaplap neve: Asus Crosshair V Formula - Z.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
akkor igen mákos darab ha 3ból sikerült kifogni, viszont én azért megnézném a többit is léggel legalább.
hiába van valid 6375-rol alacsony vcore-al, a gond itt az lesz mindenképpen, hogy nem tudod mi fogy el az órajel, vagy fsb wallba futottál. egyébként nem kizárt, hogy ez jól jöhet mert az alacsonyabb hőfok is segitségedre lehet. 6-os szorzón kell ilyenkor tovább nézni, de az is csak iránymutató. egy jó REX kell ide ln2-vel vagy jeges vizzel a chipsetre, hogy kimaxold ezt a procit. a ddr3 csak tipp volt, ráhibáztam. nekem is volt ep45t extreme-em de nem tudtam 620 fsb fölött stabillá tenni, max is valami 640 volt, nem jött be. -
toyone
őstag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Videón az eddigi legjobbad.
Grat! -
válasz
Achill3uS
üzenetére
Hát még én hogy örülök! A 775 a kedvenc platformom, várható még jópár teszt, mert a 8600-asaim is megjönnek pár napon belül, már az országban vannak.
8500: sub nem fog egyetérteni velem, de szerintem kevesebb cpu fesz is elég lenne neki ehhez az órajelhez. 6375MHz-ről van valid 1.776V-tal! 21 prociból lett ez, viszont nem ténylegesen 21-ből binnelve. 5-öt kapcsiból eladtam és a fennmaradó darabokból harmadikra sikerült ebbe belenyúlni, utána nem is binneltem, adtam/adom el őket és ha elvisznek egyet, akkor rálesek, hogy nem csodajó-e. Lényegében 3-ból válogattam.
SPi és főleg 1 ütőképes wprime nekem is hiányzik, viszont pont amikor a 8400 után visszaraktuk ezt a procit (8500-at), hogy jöjjön a validon kívüli többi bench, akkor már nem indult az UD3P.

DDR3? Nemrég lett egy EP45T-Extreme lapom, ahogy subaru is említi fölöttem. Azzal lehetne darálni, viszont javításra szorul (kócos lábak)és amikor működésre bírtam, akkor is kihalt 580-as FSB-nél.
Véletlenül beletippeltél, vagy tudtál már az EP45T lapomról? -
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
örülök, hogy végre összejött egy kis ln2-zés és öröm látni a lelkes munka gyümölcsét, és 775-ös cuccokat ilyen szépen menni
az E8500-ra csak annyit tudok mondani, hogy EVIL
nem láttam még ilyen jó 8500-at, megközeliti az én legjobb 8600-amat anno, viszont a SPI eredményeket hiányolom, legalább az 1M-et, kár volt kihagyni még akkor is ha ddr2. kérem pótolni ddr3-mal 
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
ügyes voltál

-
- kicsipapucs & subaruwrc OC Event -
Sziasztok Extrémek!
Már vagy egy éve is van, hogy subaruval beszéltünk arról, a sok szép 775-ös vasam nitró alá kéne tenni, hogy kiaknázzuk a bennük lévő további lehetőségeket.
A Q9550 wr5 eredményem hsz-ére reagálta ezt és elindult a tényleges szervezés privátban.
Múlthéten hétfőn meg is ejtettük az első kört, 35 liter nitróval álltunk neki.HW:
Gigabyte EP45-UD3P (P5Q-Dlx backup)
E8400, E8500, Q9550, E7400.
2x1 Cellshock D9GKX, 2x1 Crucial Ballistix D9GMH
Cooler Master 1000WDélután 3-tól este 9-ig tartott az első session, ahol az E8500-zal foglalkoztunk.
Sajnos kevés tesztre futotta időből, illetve a nitrós tapasztalatlanságom is hátráltatott minket.Max órajel: top4. 6393MHz@1.888V
wPrime32m: top12. 12.793@5796MHz
A legjobb wprime 12.575 volt ezen az órajelen, de nem sikerült stabilizálni, minden screenbe belefagyott.Szétszedés után betettük a bajnok Q9550-em, amit sajnos a lap nagyon limitált órajelben. Sem a hőmérséklet nem volt indokolt (léggel is hozza az általunk elért eredményeket), sem processzorfeszültségből nem fogyott ki, FSB limitünk volt a lap okán. Sajnálatos, hogy a 4750MHz-es validunk korrupt lett. Valamikor a nap közben üdvözölhettük köreinkben toyone-t is.
Tegnap egy újabb adag nitróval és tele lelkesedéssel ültünk újra össze
(most csak ketten), ez alkalommal az E8400-am téve hideg alá.
Ahogy a Q9550 és az E8500 esetében is, ismét az alaplap volt a limitáló tényező.
"Mindössze" az alábbi validáció jött össze:
top20. 6021@1.776VUgyanis a meleg miatt problémáink voltak a kondenzációval, aminek az eredménye egy halott alaplap lett. A vrm részen egy FET, füst keretében távozott a másvilágra. Egyelőre nem volt időm kipróbálni a processzorokat, reméljük semmit nem vitt magával a lap.
A backup lappal sikerült még egy validációt összehoznunk az E7400-zal, íme:
top10. 5620MHz@1.888VKöszönöm szépen subaruwrc-nek a segítségét, idejét és türelmét, nélküle nem öltem volna meg a lapom
jöhetett volna létre ez a benchelés. Toyone-nak pedig a néhány tanácsát és jelenlétét köszönöm. 
-
cbalazs01
csendes tag

Sziasztok !
Vettem egy Asus Crosshair V Formula Z - alaplapot és mellé egy 8 magos AMD FX-8320 processzort. Tudom, hogy sokan nem szeretik az AMD - t de sajnos anyagilag csak ezt tudtam megengedni magamnak.
Szeretnék emelni a teljesitményén a proci unlocker kiadás, szoval addig tudom húzni ameddig bírja. Mivel egy Corsair H100i hűtésem van ezért gondolom tudnám bőven emeli az proci sebességét.
Azt szeretném megkérdezni, hogy ez miként lehetséges. Sajnos ennyire nem értek az alaplaphoz, pedig állítólag ezzel orba szájba lehet tunningolni.
Ha van valaki aki ért vagy neagyisten ugyanilyen konfigja van és tunningolva használja írja meg légyszives, hogy miként lehet belőni a dolgokat rajta.
Előre is köszönöm a segitséget.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4096
- 176 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

csak így tovább 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)