Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
-
Achill3uS
nagyúr
köszi srácok
holnap re-test, de ramok csak léggel. -
subaruwrc
félisten
válasz
Achill3uS
üzenetére
a facebookos képből sejtettem hogy erre kell tévednem

fura hogy a ramok nem mentek az elvártnak megfelelően de szerintem annak jobban örülsz te is hogy a cpu viszont egészen ígéretes darab.
ha 6.2-n a 32m-et végig futja ilyen uncore és combos rambeállítással akkor elég lazán lehozod a 32m cr-t.keep pushing

-
Achill3uS
nagyúr
szombaton megtartottam a ram nitrós session-ömet, amelyet ezuttal egy uj cpu-val küldtem meg, mivel lcc-re szerettem volna 32M-et csinálni fix 5Ghz cpu/5ghz uncore mellett, ugy voltam vele miért rakjam be megint a pentiumot az tudom mit megy, és beáldoztam egy nagyobb pénzmagot egy bontatlan 4790K-ra, amit fpo alapján választottam, de subzero eredménye senkinek nem volt vele, viszont ph-n elég sok embernek volt hasonló L420B batch ami elég jól ment, max eladom a léghütéses brigádnak ha subzero sucker. szóval reményekkel teli álltam neki a session-nek, 3 óra volt kiszigetelni a rendszert, ezúton is köszönöm subaruwrc kollégának aki kölcsönadta az SF3D rampotot, de sajnos a végeredményben csalódnom kellett. a cél a 2600+ 6-10-6-28 ramórajel lett volna és ott 32M-et futtatni. de hiába hűtöttem le a ramokat, nem ment még a cl7 sem, bármilyen ramprofillal probalkoztam, kaptam dinos22-től is psc-hez való profilt, beállitásokat, mind sorra kudarcot vallottak. egyszerüen nem találtam meg a kulcsot a cl8 időzités alá viteléhez a memóriáknak. viszont cl8-on megindultak egész jól, 2800 8-12-8-28-on sikerült 32M-et futtatnom minden tweak nélkül 6:04 lett az idő le se mentettem, 6 perc alá menetel lett volna a cél, ami a tweakekkel is max 6:01 körülre ment volna le. talán még lesz kedvem és ujrapróbálom egyszer, de ezekkel a ramokkal nem valoszinü, ugyanis igy is 3 óra után fel kellett adnom, kezdett a lap eléggé lefagyni, és mivel láttam, hogy ugy sem megy, nem akartam megölni a rendszert, de mondom előtte azért még rápróbálok gyorsan mit is tud az új cpu. és mivel eddig -50-en tartottam lehütöttem, első pozitiv tapasztalat cb/cbb is -130C-on. nocsak, akkor nézzük mit is ment:
max cpu valid 1 magon (4 mag 8 szál 6300ig ment kb, 4mag ht off 6400ig)
még nincs feltöltve bot-ra, de a 10. eredmény 4790K-val.és az 1M, boton 5. eredmény 4790K-val, not maxed out yet
32M most elmaradt, mivel a teszt vége felé mint feljebb irtam és a képeken is láthatjátok a lap eléggé kezdett kifagyni, és gyakorlatilag a ram instabilitása miatt nem láttam értelmét tovább kockáztatni a lap testi épségét, lesz majd második kör természetesen amikor megyek a 32M CR-ért

koszonom a figyelmet
-
frizso
senior tag
A kérdést átírtam a kezdő tuningos oldalra

-
Achill3uS
nagyúr
nekem Oliverda legutobb azt mondta, valoszinüleg nem lesz.
-
subaruwrc
félisten
válasz
matteo_szg
üzenetére
Giga részéről se. De akkor vajon ki részéről lesz es ki fog tuningolni ?

-
jones965
Modder
A mai nap még utoljára gyorsba össze szerveztem magamnak egy session-t. Elég kapkodós volt a nap, mivel holnap már vissza kell vinnem az asus-nak a hardvereket, valamint én is pakolok ki a PlayIT-re, így még a gépeket is bekellett pakolnom a kocsiba. Azon meg ráadásul még nyári gumik volta, így a tényleges tuninghoz valamivel 12 óra után tudtam hozzáfogni.
A konfiguráció: asus R5E, 5960X cpu, 32Gb Crucial DDR4 ram, Samsung EVO 120Gb ssd,Corsair AX 1200W psu, valamint chillerrel hűtött 4 db HD 7970 cfx.A videó kártyák túlhajthatóságát illetően nem voltak kétségeim, ezek már jó pár alkalommal bizonyították, hogy 1300MHZ-en stabilak tudnak lenni kellően behűtött vízzel.
A cpu volt makrancos most is. Hiába próbáltam különböző bios beállításokat, a cold boot -80°C-nál alacsonyabb hőmérsékleten már jelentkezett,a cpu viszont 95 -100 között érezte jól magát. A szokásos 1,5 órai kínlódást, tesztelést követően sikerült valami fogyaszthatót elérni, aminek a pontszáma engem is meglepett. Vantage 5250mhz-es cpu órajellel hozta a +91K-t.
Többszöri finomítást követően sikerült 5300 mhz fölé vinni az órajelet, így összejött 4 gpu-val a +93K.
Próbálkoztam a gpu score pontszámot 100K fölé vinni, de mikor ez meglett volna, rendre elhasalt a rendszer.A konkrét eredmények. Vantage-ban és 3dm11-ben 4 illetve 3 gpu-val sikerült HWbot-on kategóriában az első helyeket megszereznem.
-
-
subaruwrc
félisten
Kezdhetném azzal a közhellyel hogy minden jó ha a vége jó.
Régen esett ilyen jól a behűtött jutalom fantám
2 óra környékén hazaértem és neki fogtam a 8ghz projekt ismételt megtámadásának.
Nagy reményekkel kezdtem bele hiszen jó pár válogatott chip,egy új lap és elegendő nitrogén állt rendelkezésemre.Majd összeraktam az első rendszert P5E3 premiummal, Cosmo által tesztel D 356-tal.
7300mhz környékén lekattant,de ami fájóbb hogy iszonyat -47°C-on produkált cbb-t azaz csak ennél melegebb hőfokon volt hajlandó elindulni. Tökön rúgás 1..
Sokat kínlódtam, kb 2 csúcstámadásom volt,valami 1.88v környéki feszültséggel,mivel -50-ről kellett bootolnom még így is nagy volt a rizikó hogy megpusztul a chip,nem erőltettem.Nitrogénem és időm is volt még,bár a kedvem lankadt azért összeraktam az Achill3uS féle asus commandot az eddigi legjobbnak ígérkező D 352-es chippemmel,hátha. Tökön rúgás 2 következett, miszerint ez a chip -41°C-on produkálja a cbb-t tehát ha egy max mhz kísérletnél megáll,és leáll a lap onnantól csak ezen a hőfokon hajlandó életre kelni a rendszer. Az -190-ről még az F1 gyors talppal is bazi sokáig tart visszamelegíteni arról nem beszélve hogy az így kicsapódó pára nagy veszélyt jelent a lapra,amit azért nem ölnék meg ha nem muszáj.
1 csúcstámadásom volt, annak kerek 7200mhz lett a végeredménye,ami hát nem rossz viszont ezzel a chippel és a 8000-et célnak tekintve csirke. Ami fura hogy megint kerek 300mhz fsb-n fogyott el a cucc,és iszonyat módon droppolt megint úgyhogy jelentem Achi, nyugdíjba vonult a commando...

Este 7 órát írtunk,a nitrogénem is fogytán,holnap dolgozni kéne menni,a kedvem pedig igencsak padlón hogy 2 nagyon ígéretes chipem is elhasalt,mitévő legyek.
Elvetettem az ötletet hogy a rampage extreme,kicsipapucs féle E8200-at tegyem hidegre bár kicsi p nagyon unszolt,az engem most túlzottan nem izgat ameddig a 8g nincs meg.
Ekkor esett le hogy van egy,már nitrogén alatt is járt D 356-os chipem,ami szintén 300fsb-n állt meg a commandoban...
Így jutottunk el oda hogy az eddigre már kiszáradt,( és Cosmo által alaposan beszigetelt,majd tőle megvett) P5E3 premium a nap folyamán másodjára került hidegre. Sebtében összedobott szigeteléssel,4-6 liter nitrogénnel futottam neki a sztorinak,majd mikor látszott hogy van remény,zene maximumra az ipodon,és PADLÓGÁZ!
A végeredménye pedig ez lett:
Asus P5E3 Premium 0803 Bios ov cpu enabled
Celeron D 356 3618A820 2.1v F1 Gemini -188°C
OCZ Micron D9GTR 1333 C6 DDR3
Nvidia 6600GT gpu
Cooler Master 1000W Silent Pro Gold
ADATA SX900 64GB ACHINew Intel CR CPU-Z Max mhz:
-
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
üzenetére
ic függő, van olyan ami coldbugos lehet. szerintem az össszes ddr3-mas top ic (psc, pscx, bbse, hynix xfr, samsung) hasonló, skálázódnak valameddig a hidegtől, de a fesz tűrő képessége mindnek más. azt tudom h a legjobb tulajdonságokkal ebből a szempontból a psc rendelkezik, skálázódik feszre és hidegre szépen, csak győzd szigetelni. ddr4-ről nem tudok nyilatkozni, de szerintem azok még nagyon gyerekcipőben járnak.
-
Achill3uS
nagyúr
-
Achill3uS
nagyúr
tegnap megejtettem a második session-t a kis haswell-el, sajnos a szigetelés közben sikerült észrevenni, hogy a ram pot nem lesz kompatibilis az alaplappal, és máshova esnek a slotok mint a potban a kivágások, ez még elég régi darab, ddr2-höz csináltatta over, így nem meglepő a dolog, kár, mert ezt nagyon régóta terveztem.
no mind1, alapvetően elégedett vagyok, szerintem sikerült kihozni amit lehetett ebből a cpu-ból, meglátom még, belefér e a lehetőségeimbe 4770k/4790k proci beszerzése egy következő session-höz. addig is, egy cirka 15-20 ezres procitól szerintem ez hibátlan. amiért most elkezdtem nitrozni már megérte, visszaadta a régi oc élményt, köszi intel
konfig:
Pentium G3258 3418B986 polirozva gelid extrém pasztával CB-140/CBB-133
Thermolab Gold Pot
GIGABYTE Z97X-SOC Force X04 bios
G.Skill Pi 2300c8 PSC KIT
EVGA 88GT
Intel SSD
FSP Aurum Pro 1KWmax oc (toyone
):32M
még készült 1-2 wprime de az lényegtelen majd botra feltöltöm...
köszönöm a figyelmet
-
04ahgy
nagyúr
Akinek nem inge, ne vegye magára, de ne legyen már chat.hu színvonal a topik...
HGyu
-
Szevasztok topikosok (leginkább Team Hungary, szóval csapattársak)!
Először is gratula achi!!

Aztán, rövid helyzetjelentés!
Eladtam a 8600-ak felét már, a meglévőkben van 2db Q822. Az egyik A435, a másik valami random, B soros.
Nemsoká kompizom a legjobbakat, aztán majd a nitró sem kizárt. Van Q847-esem, ami léggel szarrá veri a Q822-ket. Eddig ez a legjobb eredmény, amit fel tudok mutatni:
Valamint, mivel ilyenem még nem volt, vettem 6db E6500K procit is. Nem nagy pontvadász, órajelben sem betyár, de úgy gondolom nagy élmény lesz egy ilyen érdekes kis ritkaságot binnelni és utána meghűteni. -
Achill3uS
nagyúr
tegnap csináltam egy pretest session-t a haswell-el, köszönöm subarunak a kölcsön potot

remélhetőleg a hétvégén már neki tudok esni a 32M-nek is és a komolyabb ramtuningnak is amit terveztem eredetileg.igazság szerint nem olyan rossz a cpu, de lehetne sokkal jobb is. cbb és cb -120 körül, uh ideális lesz a nagyobb pothoz. le is lett polirozva biztos ami tuti. uncore-al nem áll tul jol a kicsike, 5000-ren instabil. viszont szépen reagál a feszre és a hidegre, egyelore nem volt wallos sehol. ez még a jó öreg arctic ceramique pasztával készült, de érkezik már a gelid is a hétvégére.
max valid so far:
http://valid.canardpc.com/pie5r6
1M, 3258-al boton 10. meg nincs feltoltve.
rendszer
koszi es folyt kov

-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Mindennel sorban haladok, mennek a ramok is 1900 mhz felett.
Lesznek még itt ettől jobb eredmények is, reményem szerint.
-
-
jones965
Modder
Szórakozok az X99 platformmal. Sikerült a cpu-t stabilizálni, előtte meg a gpu-val szórakoztam, mire sikerült a core feszt és load értéket megfelelően szinkronba hozni.
Sikerült így 1650Mhz-es órajelen tesztelni, majd a mentést követően vettem észre, hogy a ramok csak triple channel-ban futottak. Sajna vizesedés lett a vége.
Egy értékelhető 3dm11 eredményt kovácsoltam össze, viszont vantage cpu teszt alatt 5400Mhz-en hozza a + 75K-t. Bizakodó. -
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
azok már mentek 3300-at egy próba erejéig.
-
-
subaruwrc
félisten
na ha már mindenki RAMozik én is meghajtottam az öreglány 4*4 g.skill ripjawsból kettőt.
ezek még 2600-at se igen láttak csak talán egyszer. -
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
mondjuk benchelni nem ártana kivenni belőle 2 modult elso koron, és maradjanak a jobbak

-
-
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
bizony, egyoldalas CFR, van belőle 2 oldalsom is, de ezek jobban mennek, viszont összehasonlítást nem végeztem effiben a kettő között, valoszinüleg igazad lesz a 2 oldalas PSC is rommá veri.
-
törölt tag
válasz
matteo_szg
üzenetére
Adjatok Achinak egy MAXIMUS VII FORMULA lapot.

-
Achill3uS
nagyúr
válasz
matteo_szg
üzenetére
hát kaptam én Gene-t?

ezt vissza is adom jövő héten Máté, írok facsén! -
válasz
Achill3uS
üzenetére
Az MFR-ek nagyon hitványak efficienyben (ha egy oldalasak), Samsung 4Gbit-ek szarrá verik őket, 2Gbit rev-D-ről meg ne is beszéljünk, az megeszi...
Még a 2133 CL9-en járatott Spectek (Micron leányvállalat) chipes Corsair Vengeance-eim is gyorsabbak voltak a 2400 CL9 MFR-eknél.szerk.: Viszont amiről párral feljebb linkeltél képet, azok CFR-ek, 2Gbit, abból is jó fajta.
szerk2.: Most látom, hogy 2Gbit-es, de neked single sided van, mert 2GB modul.
-
Achill3uS
nagyúr
durván mennek ebből a 4gigás modulok is. kollégámnak 4db-ot raktunk össze és 2133-mon mennek pöccre első indítás óta. nem sokban maradnak el a drága corsair meg gskill ramok MFR chipjeitől.
HGyu: isteni ez a lap, azt kell mondjam z97-et nagyon eltalálták, és most az asus nem lett ilyen jó.
-
helkis
veterán
válasz
Achill3uS
üzenetére
jéé
egyszer vettem 4db ilyet, hogy jobban el tudjak adni egy s2011-es lapot, beraktam a gépbe, de elfelejtettem visszavenni a korábbi ram beállításokat, 2133-on a 4930k mellett gond nélkül mentek quadban: cl9-10-9-27-1T-ben!
igaz 1.5v helyett 1.6v-on, de innentől kezdve eléggé megingott a márkás tuningramok iránti tiszteletem.. 
-
subaruwrc
félisten
válasz
Achill3uS
üzenetére
Nagyon kemény
. Jut eszembe vannak 1866 c9 gskilljeim azok is valami mfr bfr franc tudja. AMD mikor csinálta a ram wrt az ilyen modullal volt. Lenne időm ki kellene próbálni mit mutat Z97-ben. ADATA is ujra lesz próbálva csak most kicsip-nél van
az meg talán Samsung. De nem emlékszem pontosan :/ -
Achill3uS
nagyúr
válasz
subaruwrc
üzenetére
neem, ezek gyárilag 1333cl9-es oem hynix xFR ramok

asus z97-ben 2800-on nem futották le a 32M-et...
gigában 3000 12-15-15-39 1T 1.72v-on 32M stabil![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
csak effi-ben elmaradnak a psc-től, rakhatok fel összehasonlítást, elsírod magad... -
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Pad 2 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB SilentiumPC Signum SG1 TG FSP 700W
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i7-10610U I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ui: Bögrében a Voltcraft beszarás.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

igaz 1.5v helyett 1.6v-on, de innentől kezdve eléggé megingott a márkás tuningramok iránti tiszteletem..