- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo17hu
őstag
-
slashing
senior tag
-
Mittu88
senior tag
válasz
Delila_1 #22255 üzenetére
Sajnos nem csinál semmit
Rámentem egy ilyen "könyvelői" cella cellaformázására és a könyvelőiről átkattintottam Egyéni-re, ezt a kódot hozta: _-* # ##0\ [$Ft-40E]_-;-* # ##0\ [$Ft-40E]_-;_-* "-" [$Ft-40E]_-;_-@_-
Ha viszont ezt másolom be az "if cella.numberformat =" után, akkor típushibát ír (type mismatch). -
Mauzes
addikt
-
lappy
őstag
válasz
Delila_1 #22200 üzenetére
Én nem értek a macrohoz de ezt találtam talán ez segít konvertálni.
-
slashing
senior tag
válasz
Delila_1 #22197 üzenetére
Gyártásfüggő, egyszerre csak egyet, ha nincs elmaradás
ami a jelenlegi rendszert nézve mindig van mivel most az ember van a számítógépért elv érvényesül és nem fordítva, szokás szerint senki nem gondolkozott mielőtt kitalált valamit.
Kapaszkodj mert így működik jelenleg:
Elindul a gyártás az egyik termékkel, lemér az ellenőr mondjuk 10 darabot egyik oldalt vagy másik oldalt. Ebből kap 10 db PDF-et! A 10 darab PDF-et jelenleg mivel nincs converter kézzel megnyitogatja majd bemásolja egy excel táblába és elmenti ezt 10-szer, nem ám csv pdf az kell. Az így kapott 10 excel táblázaton lefuttat egy arra a termékre vonatkozó makrót(makró rögzítés rulez) ami kitörli a felesleges adatokat és csak a szükséges marad benne. Majd ezeket átmásolja még kézzel egy copy of all-ba(nah ezt a feladatot oldottuk most meg úgy hogy csak az adott oszlop adatait össze ollózza) ahonnan szintén kézzel átmásolja az adatokat az adott termék adott méretre vonatkozó excel táblájába. Ez azért k**** jó mert van olyan hogy 100 méret van szóval 100 különböző fájlba kell szétdobálni a copy of all-ból az egyes méreteket. Ezek után már csak egy sima cellahivatkozás kell majd mindegyikbe bevinni hogy ebből a táblából frissítse eddig ezt azért nem lehetett megcsinálni mert egy munkalapra volt ömlesztve minden terméknek az értékei. Ha akartam volna sem találok ki ilyen bonyolult és időigényes dolgot. Így is baromi sok munka lesz feltölteni a cellahivatkozás képletekkel a meglévő sacc/kb 3000 táblázatot.
Ez a leggyorsabb embernek is több óra műszakonként és akkor még nem beszéltünk olyanról hogy termékváltás van vagy csak szimplán méretellenőrzés
-
slashing
senior tag
-
slashing
senior tag
válasz
Delila_1 #22184 üzenetére
Egy fájlban lesz az egész sok-sok lap-al kb. 50<>100
nehézkes lenne a lapok mozgatása nah meg a userek betanítása erre akiknek sokszor gondot okoz az is hogy egy könyvtárat két kattintással nyitunk meg áhhhh ugyhogy vagy maradok a másolás átírásnál vagy ha egyszerűen megoldható akkor listaválasztó vagy űrlapos
megoldás vagy bármi
Az első munkalap amolyan termék választóként funkcionál ahol most gomokkal indítható az egyes termékek moduljai amik ugye csak a fájl elérési útjában és másolandó adatok lapjának nevében különböznek.
De ha bonyolult megoldani akkor lemásolom annyi példányban amennyiben kelleni fog annyira nem tervezem módosítgatni benne a dolgokat.
-
slashing
senior tag
válasz
Delila_1 #22171 üzenetére
Uhh ez tök jól működik és naivan azt hittem az összefűzés a másik makróval már gyerek játék lesz de valamiért hibaüzenetet dob ki miután megnyitotta az első fájlt(Object variable or With block variable not set). Szerintem az zavar be neki hogy nem tudja hol dolgozzon vagy valami hasonló most így néz ki kb. csak összemásoltam a kettőt. A kiemelt résznél van gondolom a hiba hogy melyik workbook-al mit szeretnék csinálni de nem jövök rá mit kéne átírnom hozzá...
Sub ProcessFiles()
Dim Filename, Pathname As String
Dim wb As WorkbookPathname = ActiveWorkbook.Path & "\Files\"
Filename = Dir(Pathname & "*.xls")
Do While Filename <> ""
Set wb = Workbooks.Open(Pathname & Filename)
it wb
wb.Close SaveChanges:=Yes
Filename = Dir()
Loop
End SubSub it(wb As Workbook)
With wb
'Do your work here
Dim cell As Range, usor As Long
Dim selectRange As RangeFor Each cell In ActiveSheet.Range("A3:A1000")
If (cell.Value <> "") Then
If selectRange Is Nothing Then
Set selectRange = cell
Else
Set selectRange = Union(cell, selectRange)
End If
End If
Next cellusor = Sheets("mega").Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
selectRange.Copy
Sheets("mega").Range("A" & usor).PasteSpecial Paste:=xlPasteAll, Transpose:=True
End With
End SubÚgy kéne összefűzni a két makrót hogy van egy összesítés.xls amiben csak egy makróindító gomb van illetve a mega munkalap. Ha elindítom a gombbal a makrót akkor a files könyvtárban lévő fájlokból kimásolgatja ide az a3:a1000 nem üres celláit transzponálva egymás alá.
-
Ingenium
újonc
válasz
Delila_1 #22156 üzenetére
Nos ide eljutottam, be is irtam, jo is lett - reszben
Ha az A1=1 es B1=1 vagy ha 2 vagy 3 vagy mindegy mennyi de egyforma az ertekuk, akkor gyonyoruen formaz, mukodik es ha nincs ertekuk vagyis uresek, akkor szep feher, de
Amint az ertekuk 0 es 0, akkor nem formaz, tudom ,h az ures az 0 de itt szeretnem becsapni az excelt ha fizikalisan szerepel a cellakban mindket hely4n a 0, akkor az olyan legyen neki mint az 1-1
Tudom h nem tudok magyarazni, bocsanat es koszonom,h foglalkoztok a problemammal es meg jopar szamomra nagyon nehez dolog jon majd de ezt elobb meg kell csinalnom.
-
King Unique
titán
válasz
Delila_1 #22138 üzenetére
OK. Ez a megoldás is jó nyilván, de nekem, mint kezdőnek bonyolult, az alap UserForm-on megcsinálva kell nekünk, majd esetleg megpróbálom módosítani egy olyan változatra.
Amiről korábban szó volt az összes jelölőnégyzet kapcsán [link], azt Modul1-be írtam Sub Összes() címmel, az úgy jó gondolom (?)Köszönöm a segítséget!
-
King Unique
titán
válasz
Delila_1 #22136 üzenetére
Igen, megvan ez a beszúrás rész, de ez a munkafüzetre kipakolja az egyes nyomógombokat, legördülő listákat stb.
Tehát csak így lehet megoldani, h a munkalapon is ezáltal létrehozok egy "második UserForm-ot" ??
Nekem kissé már bonyolult így, jobb lenne egyszerűbben megoldani, de megpróbálom ezt is akkor. -
-
King Unique
titán
válasz
Delila_1 #22096 üzenetére
Röstellem, de akadt némi problémám:
Az angol ABC feladatnál lefut rendesen, de angol nagybetűket nem generál a makró..
Ha beírom a cellákba manuálisan, akkor törli a beírtakat (ahogy kell elvileg az előzőt), de újakat nem hoz létre.
Azt külön utasítással kell neki megadni, v melyik sor utal erre??A másodiknál a generál gomb For Each CV In Range(Cells(1, 1), Cells(szam, szam)) sorral van baja a programnak, illetve a Max nyomógombnál maxx = Applicition.Max(Range(hely)) sorral.
Próbálgattam, beírtam többször is, de mindig hibát dob rá. Ügyeltem arra, h olyan nevet adtam a gomboknak, ami a makróban is van. Mit kéne átírni benne?? -
-
King Unique
titán
válasz
Delila_1 #22096 üzenetére
Elsőnél a Z26 gondolom az angol ABC 26 betűjéből jön. Az "i+64" és a "Like ("[AEIOU]")" részeket nem értem, utóbbi vmi spec paraméter, parancs lehet gondolom??
Ha az elsőhöz jön egy olyan feltétel: ha nem csak angol nagybetűk, hanem kisbetűk is vannak. Természetesen ekkor is a kiemelés kezelje a kisbetűs magánhangzókat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------Második az nagyjából érthető
, a "maxx" az gondolom megkülönböztetésül direkt van ilyen alakban 2 x-szel?
A Maximum nyomógomb legnagyobb elemnek, nem csak az elsőnek, hanem az összesnek az előfordulását hogyan tudom kiemelni egy Összes jelölőnégyzettel?
Nagyon köszönöm a segítséget
-
ZGO
tag
válasz
Delila_1 #22083 üzenetére
Az "A" oszlopban van az új táblázat terméknevei és tulajdonságai összevonva (C2&E2&F2)
C2-->termékazonosító
E2 + F2 -->tulajdonság
(a "B" oszlopban országjelölő)A két összehasonlítandó adat eredeti helyükön:
új táblázat adata: G:G
régi táblázat adata: N: NOffice 2007-et használom.
-
-
DopeBob
addikt
válasz
Delila_1 #22065 üzenetére
Igen, elég, de már megvolt a +1 hónapos verziós képlet, amit máshogy nem sikerült összehoznom (de ha van rá valami egyszerűbb, nagyon szívesen veszem!), és azért lett ez a szörny... ugyan ezzel a zárójelezéssel az is jó lett... na mindegy
Köszönöm, hogy szakítottál rá időt és megnézted
-
DopeBob
addikt
válasz
Delila_1 #22063 üzenetére
Köszi,
közben jó lett, így:
="(DÁTUM(ÉV($A$1);HÓNAP($A$1);NAP($A$1)+7))>=MA()"
Ha mai nap és a beírt dátum közötti különbség egy hétnél kisebb. Ez lenne a feltétel.
így érdekes módom már nincs baja vele... +1 zárójelbe az egész kifejezés... azért ilyen bonyorult, mert +1 hónapos színezés is van
-
valkesz93
csendes tag
válasz
Delila_1 #22035 üzenetére
Szia, 170-et azért mondtam mert a mellékelt táblázatban ott volt megegyező adat. Megpróbálom máshonnan megközelíteni a dolgot. Egy sorban alapvetően a B oszlopban szerepel a szám címe és az E oszlopban pedig az előadó. Én kitöltöm a C,H, I oszlopokat a megfelelő adatokkal. Mivel ez egy több mint 2000 soros táblázat és a számok sokszor ismétlődnek, így szeretném ha nem kéne még 1x kikeresnem az adatokat a számhoz ha már egyszer bevittem a táblázatba. Mivel az előadó nem mindig egyezik meg az eredetivel így csak a szám címét nézze a függvény és az előadót másolja az f oszlopba, h letudjam ellenőrizni, h stimmel-e. Ha nincs adat akkor nem kell semmit beillesztenie a függvények.
A függvény mindig az első megtalált adatot másolja ki.Előre is köszi
-
bepken
veterán
válasz
Delila_1 #22037 üzenetére
akkor most már csak abban reménykedjek, hogy nem akar majd senki sem egyszerre több értéket törölni a C oszlopból
egyébként a táblázat funkciója ezt a lépést nem is igazán indokolja, szóval valószínűleg még egyesével se lesz törölve belőle...csak próbáltam volna "bolondbiztosra" csinálni
-
bepken
veterán
válasz
Delila_1 #22026 üzenetére
köszi szépen!
a két feltétel már kínomban volt, mert azt hittem azzal van a baj, hogy egybe írtam.
ha több értéket törlök egyszerre, akkor most is kiakad sajnos, de ha jól értem, ezt nem is nagyon lehet kezelni...annak megértésében még segítenél, hogy mit is csinál esetünkben az "Enable.Events" tiltása?
valami olyasmit szűrtem le belőle, hogy amíg a makró fut, addig nem figyeli a munkalap változásait (ami ugye aktiválja magát a makrót)
de itt most a C oszlop változásait figyeljük, ami meg ugye egyszer változik csak, aminek hatására lefut a makró. gondolom itt attól akadna ki igazán, ha azt a cellát figyelné a makró, amit épp módosít (de lehet, hogy félreértem a jelentőségét) -
tgumis
tag
válasz
Delila_1 #22003 üzenetére
Szóval minden nap kölönböző termékeket értékesìtek. Viszont adott terméklista van.
Pl.:
Facsava
Kalapâcs
Tűzőgép
Stb.
Most úgy oldottam meg a dolgot, hogy van 34 munkalap. Mibdegyik munkalapon felsorolva a tételek és az adott napon értékesìtett db szàm. A 32. lapon a szum függvénnyel összesìtem 1-től 15-ig a 33.lapon 16-tól 31-ig a 34.lapon meg 1-től 31-ig. Szeretnék egy viszonylag egyszerű megoldàst hogy beìrom az egyik cellâba, 1 a màsikba hogy 24 akkor a munkalapomon az 1-től 24-ig elaott kalapàca,facsavar stb. mennyiségét -
-
LordVader80
őstag
válasz
Delila_1 #22012 üzenetére
Köszönöm, alakul, de még nem az igazi, bár én voltam pontatlan, szerintem az lesz a baj.
A tartományom nem egyforam "széles", tehát van olyan sor, ahol csak az első cellában van adat, van olyan, ahol a 60-ban is van.
A makró működik, viszont minden sort 60 szélességig néz át, és az üres cellákat is berakja egymás alá. Ezeket valahogy ki lehet szűrni? -
lordeklvin
újonc
válasz
Delila_1 #22007 üzenetére
Szia! köszi a válaszod
pl a C10-es celábba jelenleg az jelenik meg h 6:00/0 ezt egy másik táblából szedi ez az összesítő táblázat.
én azt szeretném h ebbe a táblázatba 6:00 -át ne hozza magával hanem csak a "/" jel mögötti számot ide a C10-es oszlopba. A C10-es cellába jelenleg ez a képlet van: =HA(C4="0";"--/0";HA(INDIREKT(C51)=0;"--/0";INDIREKT(C51))) ez alapján hozza át a másik táblázatból a c51-es sorba valamilyen segédképlet van arra hivatkozva írja ba a c10-es cellába a c51-es cellába ez a képlet található: =ÖSSZEFŰZ($C$1;SOR(A10) -
Pityke78
őstag
válasz
Delila_1 #21980 üzenetére
Kaptam egy excel táblát és azt szeretném módsítani. Ebben vannak cellatartományok, amik így el lettek nevezve és a függvények ezekre a tartományokra, nevekre hivatkoznak.
Az adott nevekhez tartozó cellatartományt szeretném módsítani, bővíteni.
Amúgy 2007-es excel-t használok.
KÖszi
-
tgumis
tag
válasz
Delila_1 #21946 üzenetére
Akárhogy próbálgatom minden egyes alkalommal az a1 cellától jelöl ki. Hiába írom át B2-re (vagy bármire) ami a tartományom bal felső cellája.
A szövegkiírással kapcsolatban az lenne a kérdésem ha mondjuk a az A1=123 akkor az Excel képes kiírni hogy százhuszonhárom magyarul? -
dejak
újonc
válasz
Delila_1 #21942 üzenetére
Valóban ez lehet a megoldás a jövőre nézve, most kipróbáltam, természetesen így is lecsökkenti az oszlopszélességeket. Eddig a legyen 100% volt beállítva, valószínűleg már a lap első szerkesztésekor az 1 oldal széles, 1 oldal magast kell beállítani, és akkor minden gépen jó lesz. A nyomtatáshoz eleve ráhagyással szerkesztem a cella tartalmát, hogy minden biztosan cellán belül maradjon.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Delila_1 #21934 üzenetére
Köszi, ezt nézegettem, de eddig nem működött. Az volt a probléma, hogy a képek cellái már nem tartoztak a rendezendő táblázathoz. Ezt nem igazán értem, hogy mi határozza meg (a képek a táblázat jobb szélén vannak). Azt ki lehet deríteni valahogy, hogy egy kép melyik cellához tartozik? Vannak olyan képek, amelyek 2-3 cellát is lefednek (vízszintesen), mert egymáshoz igazítottam őket.
szerk.: Valószínűlg azt fogom csinálni, hogy a képeknél egy baromi széles oszlopot használok, amibe belefér az összes.
-
-
DasBoot
aktív tag
válasz
Delila_1 #21920 üzenetére
Úgy gondolom, hogy megfelelően működik. 99%-ban az elvárásaim szerint, az az 1 meg nem számít, pl.: amit említesz, a más karakter beírása esetén a #ÉRTÉK a hibaüzenet, ami nem is baj, mert egyből látható, hogy valami rossz. A space megint nem gond, akkor csak a számokkal számol. Jah, egy kiegészítés: a cella értékei szöveg formátumúak.
-
DasBoot
aktív tag
válasz
Delila_1 #21892 üzenetére
Szia, Delila1! Sikerült megfejtenem, úgy működik, ahogy gondoltam. Nálam kicsit lassabban működnek egyes dolgok főleg, ha nem tudom ahogyan kell. Persze tanulni mindig kell. Aztán hirtelen kipattan az agyamból, mint most is, nem is tudom, hogy miért hagytam abba a főiskolát
? A megoldás: "Hol a mértékegység" helyett G10*2PI() került. És minden jó lett. Köszönöm a segítséged, Nélküled nem ment volna. Bár még mindig nem teljesen értem, tanulmányoznom kell. Egyszer szeretnék Én is MSEcxel-guru lenni
. Üdvözlettel: Meszes József
-
zhari
csendes tag
válasz
Delila_1 #21879 üzenetére
Köszönöm. Szuperül működik.
Másolás résszel még gondban vagyok kb így nézne ki szerintem, de nem jó a beillesztésnél:
...
Sheets("Munka1").Select
Range("A1:L27").Select
Selection.Copy
ActiveWorkbook.Save
ActiveWindow.Close
Windows("02.xlsm").Activate 'gyűjtő füzet
gy_usor = Range("A65536").End(xlUp).Row 'Gyűjtő füzet alsó sora
Cells(gy_usor, 1).Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
.... -
DasBoot
aktív tag
válasz
Delila_1 #21892 üzenetére
Húúúú, ez most alaposan megzavart. Mindjárt beírom, aztán tanulmányozom. Addig is: mindig van, mindig kell, hogy legyen szám a szorzó előtt. Mit értesz "Hol a mértékegység" alatt, egyelőre nincsen mértékegység, jelen esetben hertz.
Gyorsan kipróbáltam. Nincsen betű, akkor írja a "Hol a mértékegység?", erre azért gondoltam, hogy így lesz. -
bteebi
veterán
válasz
Delila_1 #21880 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséged, működik!
Először amúgy valamiért nem akart menni, de aztán modulba raktam, és utána már lefutott. Kell neki a modul, vagy valami más gond lehetett először szerinted?
Az is fura amúgy, hogy ha a
Sheets(lap%).Select
Range("E10").Select
részt összevonom így: Sheets(lap%).Range("E10").Select, akkor megint csak nem megy ("Range osztály Select metódusa hibás"). Pedig szokott működni ez az összevonás...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
- Milyen processzort vegyek?
- BestBuy topik
- EAFC 25
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest