- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
valkesz93
csendes tag
válasz
Delila_1 #22035 üzenetére
Szia, 170-et azért mondtam mert a mellékelt táblázatban ott volt megegyező adat. Megpróbálom máshonnan megközelíteni a dolgot. Egy sorban alapvetően a B oszlopban szerepel a szám címe és az E oszlopban pedig az előadó. Én kitöltöm a C,H, I oszlopokat a megfelelő adatokkal. Mivel ez egy több mint 2000 soros táblázat és a számok sokszor ismétlődnek, így szeretném ha nem kéne még 1x kikeresnem az adatokat a számhoz ha már egyszer bevittem a táblázatba. Mivel az előadó nem mindig egyezik meg az eredetivel így csak a szám címét nézze a függvény és az előadót másolja az f oszlopba, h letudjam ellenőrizni, h stimmel-e. Ha nincs adat akkor nem kell semmit beillesztenie a függvények.
A függvény mindig az első megtalált adatot másolja ki.Előre is köszi
-
valkesz93
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan "függvényt" keresnék, ami egy cella alapján, ami szöveget tartalmaz visszakeres a táblázatban és ha talál egyezőt akkor a sorból x oszlopot kimásol és beilleszti a keresett cella mellé.
itt a táblázat egy kis része: http://data.hu/get/7804321/munka.xlsx
Ha esetleg így jobban érthető lenne, hogy mit szeretnék.
pl:
keres b170-es cellával egyező a b1-es cella akkor másol c1-c170,e1-f170,h1-h170,i1-170
Ha megoldható lenne, hogy ne látszódjon, hogy ez egy függvény, azaz amikor rákkationtok, ne egy függvényt, csak egy szöveget lássak az lenne a legjobb. Gondolom ez makróval lehetséges.
az fkeressel próbálkoztam, de nem sok sikerrel.Előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Antivírus szoftverek, VPN
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged