Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• lordring

aktív tag

Sziasztok! Van egy excel havi feladatom, minek egy részét nem tudom automatizálni, így havonta elvisz ~ 3 órát. Érdekelne, valakinek van-e ötlete, hogyan lehetne a processzt gyorsítani, akár makróval, vagy más módon.
    Tehát: a táblázatban az EU-s vevők által vásárolt szerszámok vannak összegezve ország/vevő/vámtarifaszám/származási ország szerinti bontásban.
    Maga az alapfeladat nagyon egyszerű: az adott vevőhöz tartozó szállítási díjat (VTSZ: 4941 zölddel jelölve) kell szétosztani a vevőhöz tartozó többi tételsorra súly alapján.
    A problémát az okozza, hogy:
    -az egy adott vevőhöz tartozó sorok száma folyamatosan változik, így nem tudom hogyan lehetne felismerni, hogy egy adott sor még a vevőhöz tartozik-e.
    -folyamatosan változik az 1 kg-ra eső szállítás díj, amit a második képletben használni kell (Súlykorrigált sorösszeg)

Jelenleg 2 képletet használok és kézzel másolgatom be. Az első vevőnél megcsináltam a korrigálást példának, kékkel jelölve az eredménymezők.
    Akinek nincs szállítási díj (VTSZ: 4941 zölddel jelölve), annál értelemszerűen a korrigált összeg megegyezik az eredeti sorösszeggel. A pédában a cégneveket gyümölcsökre cseréltem. :)

Példatábla:
    [link]

Új hozzászólás Aktív témák