- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
cskamacska
addikt
Majd meglássuk persze, de a gémpléj videókból nekem úgy tűnik, hogy elég semmilyen lesz. Strategy Informeres bemutatóban ahogy 20 centiről vagdalkozik 2 blobnyi páncélos az különösen broáf.
-hosszú nosztalgia kritika törölve, majd ha tényleg rossz lesz a SS4, akkor megkapja az 1 is hogy már az se volt jó csak akkor még nem volt jobb
-
Viszont a 99 őszi Sudden Strike rolling demo-t újra belinkelem mielőtt a FilePlanet végleg kimúlna.
És még egy olyat megengedek magamnak, hogy a magyar stratégiák nem tudtak megfogni SWINE-tól Codename Panzers-ig, míg az ukránok Blitzkrieg-je részben és Soldiers: Heroes of WWII-je teljesen megvett kilóra már 12 éve.bullseye: Ö, ö, izéke
USNI News Game Review: ‘Command’ is A Worthy Successor to HarpoonDe rakok be képet, hátha felébred benned a szunnyadó geometria tanár és ráizgulsz a 74 eurós játékra
-
i2k
őstag
De ezzel azt feltételezd, hogy minden gémer xarrá tucsingolja a konfigját.
Az én gépeim, hardvereim SOSEM kaptak tucsingot - 1 MHz-et sem.
S a mostani sem azért nem kap, mert "sima" 4690-es a CPU (nem K-s), vagy mert a Z97 chipset, a Corsair RAM-ok (stb.) nem bírnák.
Egyszerű: NINCS szükség rá.Mondok meredekebbet: ha egy konfigot tucsingolni kell ahhoz, hogy az egyszerű júzer ne ezt tegye, vagy hogy meglegyen a csillámpónisan csillogó 60 FPS a sarokban, akkor inkább már érdemesebb levenni/visszahúzni azt a bizonyos "Ultra"-t "Very High"-ra...
99,9%-ban úgyis csak placebo a dolog. -
szallasi007
őstag
Stabilabb rossz szó volt látom
Gondolom most jön a megkövezős rész hogy miért nem tudom megmagyarázni, de ha nem váltottál intelre amd-ről akkor úgy sem lesz elfogadható a válasz, ha meg megtetted akkor meg tudod miről beszélek.
Tervező részleg: futtas le egy teljes stadion katasztrófa tesztet i7 vs ezzel AMD szerint megeggyező CPU-n. Hát nem sokszor nyert az AMD sajnos és itt most nem elfogultságról van szó részemről.
Azon természetesen nem csodálkozom hogy drágább a holmi, de váltás előtt nem számítottam arra amit kaptam a pénzemért. Duron-tól az APU-ig végiglépcsőztem az AMD-ket, aztán 270x mellé raktam egy i5-öt, majd 270X cserélve lett 970-re az is brutál volt - termsézetesen árban is
A felső kategóriában jobb lesz - legyen úgy, csak vannak bizonyos dolgok amik számomra nem értelemszerűek.
Pl.: 4 évig fejlesztesz egy hw-t, az utolsó néhány hónapban kézikamerás videókon meg marketing bullshit anyagokkal elárasztod a világot, és beraksz mellé egy Nvidia kártyát és megmutatod hogy hasít - szerintem az lett volna a fair ha saját termékkel csinálják a teszteket, elvégre ez azoknak van kitalálva akik nem akarnak 1000+$-ért procit venni. Így legalább tudná akinek 4xx szériás AMD-je van hogy mit is tud vele kezdeni a Zen. Vegát meg meg sem említem, az is nálam már a közröhely tárgyát kezdi súrolni.Számítási eredményeket mutogatsz mindenhol majd kiderül hogy a szemét windows olyan technológiát alkalmaz ami a te 4 éve készülő prociddal nem bánik jól - a 4 év alatt nem beszélek soha MS mérnökökkel és vitatom meg velük a helyzetet? Ti ezt el tudjátok képzelni az AMD részéről mikor az MS konzolokba is AMD proci van? Ugyanmár
BIOS: ezt meg aztán pláne nem értem, kiadnak egy teljesen új készletet úgy hogy konkrétan nincs letesztelve rajta a BIOS? Oké Intel is megcsinálta ezt már na de könyörgöm, ezzel akarják visszahódítani a piacot.
Az a véleményem hogy túl sok a véletlen vagy most az AMD tudja hogy igenis vissza tudna szedni ezzel a szériával egy nagyobb szeletet a vásárlók tortájából de el lett kapkodva. Miért nem lehetett mondjuk 3 hónapot várni és kiadni mindent úgy ahogy kell?
A legkisebb AMD-t egyébként nem az 1600-ot, érdemes lesz HTPC-nek megépíteni de egyenlőre elkeserít amit egy ilyen márkával az utóbbi X évben tesznek PC piacon.
ui.: szerverügyileg meg csak annyi hogy nagyjából eddig 1 AMD-t sikerült megcsodálnom az is kb 10 éves pedig elég sokat szerelek-telepítelek és felügyelek.
-
cskamacska
addikt
Jó, hát pont Ryzen löncs alatt benyögni, hogy az AyyMD 6 éves FX procijai milyen elcseszettek lettek, és AMD-t még bottal se, miközben a 8/16 magos desktop 1800X néhol bemutat a 10/20 és 8/16 magos két memvezérlős Broadwell-E prociknak, nos, azért kell némi ideológiai felkészültség.
De ez már csak ilyen, anno vagy 12 éve, az Athlon 64 dühöngés kellős közepén bírtak olyan örökbecsűeket elkövetni az SG.hu-n, hogy "egy informatikus intelt használ"(ezt egy srác meg is tartotta aláírásnak)
jaigen Kekisztán Királya is nyilatkozott
-
Źşë'
addikt
"igaz elég kevés játéknak vállalom a bétatesztjét"
meg is válaszoltad magad a preorder játékok mivoltját, de azért köszi hogy tudsz véleményt alkotni a témában
és hogy ennyire keményen álláspontot foglaltál az eddigi beszélgetéseinkben
(anyagi okok, az elveimmel nem ellenkezne - ez a kettő nem zárja ki egymást?!)
imádok olyan emberekkel beszélgetni akik csak a levegőből kapdosva tudnak valamiről véleményt nyilvánítani, méghozzá a leghozzáértőbb módszerekkel [sarcasm ON]
nem akarok itt semmit sem elkezdeni, így nem is fogok a hszedre válaszolni, szimplán elmosolyodtam most ezen, amit írtál -
echterion
nagyúr
Azért ha megengeded, lesz véleményem, mikor kifejezetten emiatt álltam át az Nv termékeire. Ha nem lett volna ilyen tapasztalatom, akkor nem álltam volna át. Most pedig minek menjek vissza, ha működik? Pláne mivel átmentem laptop vonalra, ott meg aztán nagy a baj AMD szinten. Pedig nekünk, fogyasztóknak az lenne a jó, ha mindkét gyártó frankó termékeket csinálna.
(#111015) [Prolixus]: Nocsak, ha valakinek más tapasztalata van, mint neked, akkor már flamewar generátor?
-
Dilikutya
félisten
Nekem soha semmi bajom nem volt a Radeon driverekkel. Igazán rosszat eleve talán a 8500 (R200) idejében mondtak róluk utoljára, ami talán megalapozott is volt a kezdeti XP drivereknél, mire nekem olyanom lett, már ment minden rendben. És ahhoz is 5 évig volt szoftveres támogatás. Az utóbbi években a Llano és Richland APU volt/van tőlük, soha semmi szoftveres probléma nem volt. A következő hardverem is valószínűleg AMD lesz mind CPU, mint GPU fronton, akár új generációs APU, akár CPU/dVGA kerül a gépbe.
-
Nem egészen, a magasabb kategóriás készülékekben még van.
Ha jól tudom, akkor fhd 3D már nincs, csak uhd.
Az előző tévém is 3D-s volt, mielőtt lecseréltem (mindenképp 4K-t akartam, rengeteg családi videóm van uhd-ben), megkérdeztem a gyerekeket, hogy "lányok, az új tévébe nem fontos a 3D, igaz?...."
....Deee, de igen, így muszáj volt a 8-as szériát vennem. -
Agyzuzo
addikt
"És pláne tök más, amikor a fordítás nem csak a fejedben kell lejátszódjon, azaz amikor csak megérted, amit olvasol vagy hallasz, hanem amikor le is kellene írni magyarul..."
Na én pontosan ezért nem nézek már semmit magyar felirattal, csak angollal, mert a fordítás sokszor csak megzavar, mert lehet hogy nincs baj a fordítással, de én másképp értelmezem a fejemben. Sose fordítok magamban és ha melléolvasok egy magyar szöveget akkor viszont elkezdem átfordítani - szóval moziban is már csak akkor nézek a feliratra direkt, ha épp nem hallottam jól miről volt szó a háttérzaj/kiejtés miatt. Ilyen szempontból azt megértem, ha valakit zavar a felirat - engem is, de épp ezért tanultam inkább meg úgy angolul, hogy ne zavarjon.
Szerintem a legnagyobb baj még mindig ott van, hogy mai napig az a kérdés hogy az ember tud-e angolul. Már rég ott kellene tartanunk hogy milyen MÁS nyelveket tud még az angolon FELÜL. Én elkarcolgatok még a spanyol tudásommal, de azért nem lenne rossz még mellétenni mondjuk egy franciát is.
(Szerk: mondjuk én a munkahelyemen egy fél percig se húznám angol tudás nélkül, de nem azért tudok jól angolul mert itt dolgozom, hanem azért tanultam meg angolul, hogy ilyen helyen dolgozhassak, ami megjegyzem elég komoly előny még mindig a munkaerőpiacon).
-
bullseye
addikt
-
Dilikutya
félisten
Mert amatőr vagy. Sokévente egyszer iszol, persze, hogy kiüt. Olyan ez, mint ha sokévente csak egyszer nyomnád mondjuk a Battlefield 4-et, persze, hogy az első jöttment is felhelyezi rektálisan a puskád csövét. Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni!
Egyszer innál igazi orosz vodkát (persze nem a legalját), megváltozna a véleményed.
-
Frod
addikt
"watchdogs1->wd2 szintén butuláson esett át"
ez most komoly? én az agyonköpködött első részt kedveltem, de ennek ellenére is bármikor elismerem, hogy az ottani vezetési élménynél szarabbal életemben nem találkoztam.
erre most kiderül, hogy tudták fokozni a folytatásban? nem arról volt szó, hogy újraírják az egészet az alapoktól? -
tomsolo
addikt
> hogy bár kinézetre egy csoda
Ebből is látszik, hogy mennyire harmadrangú a kinézet egy játéknál. Engem egyébként eléggé zavarnak ezek a mai csodák, a Batman AK-nál már kifejezetten idegesített annyira szét volt dizájnolva.
Jól nézett ki, de mint játék baromi idegesítő volt mikor 16 milliomodik alkalommal égette ki a szememet vmi felvillanó reflektor fénye. Ilyen üres és szép játék egyébként az FC4 is - de akár az utóbbi AC-ket is ide lehetne venni :a sok poligon helyett inkább dolgoztak volna azon, hogy a város tényleg élő legyen a Unityben, ne pedig újrahasznosított digitális biohulladékok teleportálgassanak az utcákon.
-
Agyzuzo
addikt
Én csak amiatt vagyok szomorú, hogy vannak arcok akik pl. látszik hogy sok időt és energiát beletesznek - pl. a Retroshock egy jó példa, nevetséges feliratkozó szám ahhoz képest milyen színvonalat képvisel. Nyilván mert egy réteghez szól, de akkor is. Aztán jön egy kis 150 centis hülyegyerek, fröcsög össze-vissza minden szart és nem egy büdös nagy pofont kap érte, hanem 500k sub-ot. Chh... De igazából ez sem őt minősíti, hanem inkább a tartalomfogyasztókat. Lenne 10-20k sub-ja szót se érdemelne, elkönyvelnél hogy hát van pár hülye, ez van. De egy magyar csatornánál 500k sub az bizony durva szám és elég szomorú hogy ez mit jelent.
-
Frod
addikt
"...hanem van NÉMI(!) műsor is!"
Azért az ilyen 'meddig bírod nevetés nélkül' reakcióvideók minden csatornánál a tartalom legalja - ott meg elég sok van belőle.
A káromkodós részt viszont aláírom, mivel a közönségük javarészt 18 alatti (tippre gondolom) én is mindig kicsit szomorúan nyugtázom, hogy kontrollálatlanul nyitják ki a szájukat. Öregszem na. -
Dilikutya
félisten
Én azért nem hinném, hogy pl. ezzel a tuskósággal a zsozéatya gennyesre keresné magát. Még Sas Jóska is majdnem börtönbe ment a több évtizedes tapasztalatával, és ez még annál is primitívebb humor. Direktben senki se hirdetne nála, ami meg az AdSense-ből bejön, az kb. aprópénz az ő nézettségénél még.
"Űté' a kádban aztán röhögtél rajta, hogy fingasz." Kb. ez a szint.
-
ayo
veterán
azért régen nem csak mi voltunk bénák, hanem egyszerűen fapadosabbak is voltak a játékok. retro kedvelő vagyok és játszom 20+ éves játékokkal, egyik kedvencem pl. a Turok 2, ahol közel 1 óráig mentem (szenvedtem a kezdetleges 3D sötét világában), semmi mentési lehetőség majd meghaltam és kezdhettem erről az egészet úgy, hogy még az unalmas és hosszú intro videót se tudtam kilőni... na hát ha valakinek ez az érzés kell, akkor hajrá, én azért sokszor azt mondom, hogy nem volt régen minden jobb
-
Dilikutya
félisten
-
tomsolo
addikt
nekem elhiheted, tessék ez a kép eamiről és rólam készült a szigeten, azóta is szoknyában jár biztonságtechnikázni
-
FollowTheORI
nagyúr
A végszó az csak egy megoldási lehetőség az előtte több bekezdésben leírt jelenlegi beteg üzleti modellel és annak problémáiról.
Oké legyen ez a saját szájíz szerinti egy megoldási lehetőség, bár sehol nem írta azt hogy legyen 40 dolcsi egy játék és cserébe legyen mégtöbb fizetős DLC és ne legyen kész egy játék sem.Azt írta, korábbi példák alapján, hogy a kevesebb néha lehet több lenne (pár indie játék hozza a drágább AAA játékok bevételeit) és erre a kiadóknak rá kéne jönni (valahol a kettő között ugye)... mert néha a jelenlegi üzleti modellben bizonyos, amúgy jó játékok is, bukásra vannak ítélve (mert pl lehet mindenki úgy van vele nem ér 60-80 dolcsit a nulladik napon és 50%-ra vár... csak közben a játék meg elbukik).
De számomra pl a cikk lényege inkább és megállapításai inkább előtte hangzanak el.
Egyébként szerinted nem már most is az van amit írtál? De, hisz te is leírtad:
"Így is fuldoklunk a "kivágott tartalmakban", biztos tuti lenne mégolcsóbban (=mégfélkészebb) játékokat árusítani, amihez végképp nem lehetne megúszni a seasonpasst."
Most akkor szeretnéd vagy nem?Ergo szerinted már most jó ez a modell... csak annyi hogy te szeretnél inkább 80-120 dollárokat fizetni... vagy minimum 60-at, a 40 helyett...
Én ha választani lehet, inkább az utóbbi felé mennék... legyen sok DLC (most is az van), meg szinte minden játék már SP-vel jön most is... de legyen akkor olcsóbb a bekerülés, játszhassak normálisan az alappal az elejétől kezdve... és ha nekem kell az összes kiegészítő bizbasz, akkor kelljen csak fizetnem 80-120 dollárt.
A cikk címe még ugye mindig az volt hogy "How much should games cost?"...
-
i2k
őstag
Egyetértek.
Biztos, hogy lesz még a fejlesztők és az (mondvacsinált, önjelölt) "újságírók" (fórumozók) részéről még sírás, hogy "jaj, milyen drága a játékfejlesztés, és szegény kiadók, meg programozók és grafikusok, és szinkronszínészek és...", csak közben a fürdővízzel repül a csecsemő is:A Piac sosem látott tempóval bővül! Már 3-5 éves gyerekeket engednek a szülők mobil- és asztali eszközökkel, meg tévé előtt konzolokkal matatni = döbbenetes mennyiségű "friss hús" kerül a rendszerbe.
Ezek a lurkók annyi pénzt fognak otthagyni a virtuális és valódi kasszáknál játékokért és a szükséges hardverekért a következő években, hogy belefulladnak a cégek.Ja, hogy még csak az elején járunk ennek...?
A Facebook is csak 13 éves - kinevelt olyan (kis)generációkat, amik már létezni sem tudnak a szolgáltatásai nélkül, és észre sem vették, de már a Rendszer részesei, a temetésük után is...
Na, így van ez a modern játékiparral is. -
cyberkind
félisten
Élvezkedem is, de nemcsak az új trilógiával hanem 1-6-ig, az az igazi, a Dízni meg akkor lesz király ha vászonra viszi Knights of the Old Republic (vagy csak Old Republic, tököm tudja, annyi van ebből is mint égen csillag) sztoriját amikor több száz jedi harcol több száz sith ellen, na ez valami lenne amit kb mindenki tátott szájjal tudna értékelni nem úgy mint most a biztonsági filmeket.
Tőlem most is kísérletezhetne ahogy Lucas tette, tény, hogy nem jó annyira az új trilógia, de, hogy garantáltan csupa új dolgot hozott mindhárom rész az tény.
Persze, jó helyen van, ezért is voltak utóforgatások a Rugó Egyesnél mert az eredeti túl darkos lett, az meg nem illik a Dízni családszórakoztató profiljába manapság, és pont ezért nem hiszem, hogy vászonra viszik valaha a feljebb említett SW részt, amiért nagy kár.
Aki megveszi a ME-tet a 3. után a lezajlott események után az meg is érdemli ha netán nem fog neki tetszeni, nekem már a 2 se tetszett mert túl egyszerű és lineáris lett, de az legalább normálisan be lett fejezve.
Én ugyan gyökér módon megvettem a Battlefront-tot de rég játszottam ennyire nagy szarral, amin már semmi se fog változtatni, a SW game-ek így, hogy az EA-nél vannak behaltak, mert szinte garantált, hogy 1 értelmeset se fognak kiadni csak az ilyen lövöldéket amik királyul hozzák a pénzt és 2 évente kilehet dobni minimális munkával.
Még valami?
-
eszlenyek
tag
#109312) bullseye: Kanapéról filmezéshez szerintem kicsi lenne, de munkához/hétköznapi használatra nagyon jó. Melóban utána a natur 16:9 elég fura, de tényleg használat közben jön elő
#109313 duvi: Köszönöm a tippet holnap meg is próbálom, remélem segít, mert elég zavaróak az elcsúszott színek.
Tomsolo/Arty: Köszönjük a szakmak/piaci mélyelemzést -
cskamacska
addikt
A nagyon népszerű FPS játékokkal az a gond, hogy saját ipara van már a hozzájuk készült csalásoknak. Talán a harmadik videó ami elém került a Battlefield 3 béta indulása után, már azt részletezte, hogy egy nyomoronc csaló hogy nyír ki mindenkit a pályán az éppen kezében lévő tárggyal.
Aztán ott van a játékba beleőrült kockák esete. Épp aktuális nálam, az esti Renegade X meccseket rombolják 40-60/1-5 K/D-jű snipermócsingok. Nem lehet eldönteni hogy botozik a jóember, vagy csak a 15 év CS ill eredeti Renegade gyakorlat gyógyította össze a kezét az egerével.
És persze vannak a nagyon kezdő játékosok, azokból is a fiatalabbak, akik olyan rosszul játszanak, és annyira nem reagálnak a kommunikációs próbálkozásokra, hogy inkább egy AI bottal helyettesítené őket az ember.
más
és ha már AI bottal helyettesítés...
Gatebox Wants to Sell You a Tiny Holographic Waifu
"the day a Fleshlight tells me it's going to rain is the day I know we're doomed as a species"
De viccet félretéve, azért érdekes, hogy már csak pár év, és Her féle disztópiába fogunk belecsöppenni.
sagem: Munkára jó a 21:9, de filmnél nincs kihasználva(nincsen olyan széles forrás), játéknál jó lenne a széles perifériás látómező miatt, de legtöbb játéknál gondok vannak vele(mint minden nem szabványos felbontással), netezésre meg butaság, mert oda tipikusan hosszanti tér kellene(vagy kend 3 kinyitott könyv szélességben szokott olvasni?
), az meg kiveszett az 5:4-es monitorokkal, pivotolni meg senki nem szokott (ill melyik monitor bírná éveken keresztül)
-
Dilikutya
félisten
Tényleg nincs 1000 órám profivá válni, de nem is akarok 1000 órán keresztül ugyanazzal játszani. Ráadásul ugyanazzal a néhány pályával, mert némelyiken több szervert találni, mint másokon. De nem is akarok profi lenni, én csak játszani szoktam, kikapcsolódni, szórakozni. Néha csak 10-15 perc féktelen öldöklés Liberty City-ben...
-
Dilikutya
félisten
Én a multikba ölt 1000 órát nem igazán tudom értelmezni. Nyilván egy jó, érdekes játékból kevés a 6-10 óra, amit a single ad, vannak, amik többet, vannak, amik kevesebbet, a több befejezés miatt esetleg kétszer is végigjátszod rövid időn belül, meg egyszer később, de 1000 órán át nyomni, mint sokan a CS-t, Battlefield-et, baromi unalmas lehet. Az emberi ellenfél sem jobb, mint egy nehéz szintű bot, sokaknak vannak berögzült szokásai, kb. mint egy szkript.
-
cyberkind
félisten
Szerintem inkább összetett és nagyon szép az UC4, van szebb játék ennél, igaz nem sokkal szebb de ezenkívül mindenben évezredes hátrány van, nem veszi be a gyomrom a sok Amy Hennig-ges szarságot, pont ezért tetszik a 4 (nem kell bemutatnod a szériát, azért mert főleg PC-n nyomom a játékot mindennek utánajárok ami érdekel, és ez közte van).
Hát mondjuk sokaknak a BF1 már kezd csúnya és droppos lenni a 3 éves konzolon, és valszeg egyre több ilyen játék lesz, illetve ha benne vagy a konzolban akkor tudod, hogy a UC4 már kimaxolta a mostani gépet, így nehéz lenne The Last of Us 2-t még szebbé tenni mint az UC4. UC2-ről nem mondtam volna mert játszottam PS3-on, és szépnek szép, de köze sincs egy mai exkluzív címhez amit én elvárok egy grafikai alapnak is, a mocap meg maga a csoda a 4-ben.
-
cyberkind
félisten
980TI van a gépben, a 970 helyett meg mondhatnám az 1060-at is, azzal is megállna az élet sok helyen. Próbáld ki 30fps-sel, input lag lesz a játék a 3. neve PC-n, ha a konzolos 30fps-t kapnánk, az király lenne mert vajsima. Ha jobban benne lennél akkor tudnád, hogy az új széria is Maxwell frissítés ami egy picit jobb DX12-ben, de nem generációváltás, úgyhogy az architektúra annyira nem zavarhat be. Őszinte leszek, kurvára nem a grafikai minőségnek kéne nőni, hanem azt kéne elérni, hogy minden Uncharted 4 szintű legyen, nekem az a grafika már untig elég, az meg, hogy a grafika nő vagy nem, relatív, én sok játékban szart se látok ami indokolná az ilyen gépet, sőt a remasteredek is butulnak az új konzolokra, szóval nem biztos, hogy nő a grafikai minőség. Ha no komment ha nem, nekem ritka nagy unalom volt az Uncharted 1-2, ezeket kitoltam PS4-en mert annyira mondták, hogy jó, de a 3-at kihagytam, a 4-et meg imádom, lehet azért mert végre a normális csapat csinálta aki a The Last of Us-t is.
Akárhogy is csűröd csavarod, a konzolgyártók bizonyítják be, hogy igenis visszatudja fogni a tényleges fejlődést a konzol via PS4 Pro és Skorpió, máskülönben a 360-hoz képest 4x erősebb PS4-nek elégnek kéne lenni még 3 évig, de nem így van.
-
Źşë'
addikt
miért érzem hogy erősen kampányolsz a console mellett? itt érvek vannak alátámasztva nyomós indokokkal
nem vitatkozni akarok, csak nem értem a te nézőpontodat"hogy 5 éve nem kell cput venni és egy gtx950el is igen sokmindent lehet tologatni konzolminőségben (de inkább felette)." ez is azt bizonyítja hogy nem kell cpu a játékok alá mert nincs miért, nincs fizika, amit már emlegettem...
-
Nyilván, pont úgy, ahogy írod.
Figyelj, zárjuk rövidre: Engem nem kell meggyőznöd a saját álomvilágodról, nincs rá szükségem (és ahogy olvasom te sem igazán akarod befogadni a dolgokat, csak azt ami a képzeletednek megfelel). Nincs ezzel semmi baj, valószínűleg nem vagyunk egy generáció, így szerintem a jövőben nyugodtan vedd úgy, hogy nem neked írok ebben a témában. Köszi.
Csak egy tipp (vagy megfogadod vagy nem): ha valamiben nem vagy biztos (ez nem gáz, mindenkinél van ilyen) -, akkor nézz utána, mielőtt butaságot írsz (mert az gáz).
-
cyberkind
félisten
Nekem elég lenne a 60fps és a magasabb minőség is, de már valamiben ezt egy 970-nel nehéz tartani a minőségi portok miatt, abból meg, hogy PC alapú a konzol kb annyit veszek észre, hogy a M$ rájött a pénz az pénz és a Forza van PC-n, és ez a port is szar valamennyire mert akárhova állítja az ember nem lesz 60fps mindig, sőt, a procin is egy szálat terhel, a nagy M$ és a DX12 megalkotója nem tudta kiadni ezt PC-re rendesen, akkor mit várunk a kicsiktől.
Grafika meg az észt próbáltad volna a Mafia 3-nál összehozni amikor kijött a 60fps-es patch, egy negyed milkás kártyán, az 1080-on 1440p-ben nem volt meg a 60fps mindig, és nem azért mert annyira szép a játék, vagy annyira számításigényes, hanem azért mert szar volt a port (most is az de már jobb a helyzet), és ez majdnem mindegyik játékra igaz amik mosat jönnek, meg tudhatnád, hogy nem nekem kéne ezt írnod, hogy grafika meg ész, amikor nálam köztudottan már day 1 minden jól megy annak ellenére is ha szutyok a játék és leterheli a gépemet FHD-n teljesen, na nálam ezért szar egy port.
Az új TR meg azért tetszik mert olyasmi mint az Uncharted csak sokkal királyabb, nekem személy szerint csak a 4. Uncharted volt fogyasztható, a többit utálom.
Ha minőségi portot akar az ember, akkor a Gears of War 4-et kell megnézni, az tökéletes lett.
-
Źşë'
addikt
" hogy a preorderelt szutykokkal átvágtak? " ezért te szoktál folyamatosan ríni
a gépigény folyamatosan nő, konzolgenváltás ide vagy oda - folyamatosan ezt papolom, jó reggelt, most ébredtél? de még mindig csipásak a szemeid?!
port, port, port...4!4!!!4444
"de most akkor mi is a gond? hogy nem elég szép a játék vagy legyen rondább, de fusson jól? jatudom: nézzen ki világbüntin és fusson a p166mmx-en
realitások!! megintcsak!!
" és akkor most kezdődik megint elölről
belinkelem a témában, talán első hszmet, amit lehet nem olvastál el
-
Mire szeretnél linket? Hogy kijött D3 konzolra? Arra, hogy először csak találgatták, hogy lesz konzolra, de a Blizz lapított, mint ... a fűben? Vagy arra, ahogy a community felháborodott azon már az elején, hogy miért egyszerűsítik le ennyire a skillrendszert, aminek köze nincsen az elődhöz? Ezeket megtalálod magad is, ha rászánod az időt, reddit, battle.net stb. helyeken.
A hozzászólásod alapján nem tudom eldönteni, hogy csak poénkodni/trollkodni/ironizálni akarsz vagy csak ennyire szereted kivágni a valóságból a neked tetsző részeket (a többit pedig simán átugrod, pl.: DLC vs kiegészítő közti különbség bagatellizálása, butított játékok és szar portok, amiből te csak a grafikát emeled ki, mint megoldott dolgot...), de én passzolom ezt a beszélgetést.
-
i2k
őstag
"(#108758) i2k
utólag kiderült: a konzolok miatt kellett feldarabolni...!"Személyes: én nem tudtam ezt - de már az elején felment a pumpa, mikor elhintették a darabolást.
Nem érne rá az immár túlságosan is terebélyes címek mellett (nálam)? De. Csak azok a fránya szubjektív elvek.//Miközben tudom, hogy az elvek nem etetik a
* franchise-t és az azt készítő (fejlesztőket, szinkronstábot, kiadót, Józsi nénit a fizikai boltban, és Ahmedet a kúcsbót szupportjaként...
* a Blizzardot és a jövőbeli, esetleges (tipp: sosem lesz) StarCraft 3-at (9/9-et)...
* a játékipart, hogy termelje a jobbnál jobb, és a rosszabbnál rosszabb portokat, cégeket, kiadókat és (vég)termékeket, vagy inkább alfa/béta meg örlíekszekszeket...//Nem neked szól, ha némi fanyart, iróniát, szarkazmust (ízlése válogatja) vélsz felfedezni a fentiekben.
-
Ezt a gondolatmenetet folytatva elég sok dolog tud káros lenni a mai játékfejlesztésben. Ott vannak a profi csapatok helyetti closed-beta/open beta tesztek, az early access (dayz), 0day-patch és mindenki két nagy kedvence: a DLC és season pass. Ezek mind olyan dolgok, ami összességében arról szólnak, hogy kevesebb befektetett munkával több profitot hozzanak össze és amíg a játékosok megveszik, addig ez csak rosszabb és rosszabb lesz. (A kiadóknak meg a fejlesztőknek meg persze nyilván könnyebb a warezt okolni azért, ha nem fogy a játék.)
-
Źşë'
addikt
akkor igencsak furán látod a dolgokat, úgymond logikátlanul szvsz
az is fura dolog hogy a preorderelőket szitkozod, ahelyett hogy belegondolnál abba hogy portolás zajlik nem pedig fejlesztés PC-re, ebből kifolyólag csak olyan lesz a port amennyire át tudják hozni pc-re, ill amennyire át akarják csak hozni
"konkrétan fordítva látom: a jó eladások miatt van pénz kísérletezni (új/grafikai) megoldásokkal..." mert pont ez zajlik jelenleg is, el vagyunk árasztva jobbnál jobb PC-n fejlesztett játékokkal
DX11 is rohadtul kiaknázatlan... a 12ről meg ne is beszéljünk még egyenlőre
"...amiket aztán a pécések is élvezhetnek, általában ráadásul a konzolosnál is jobb minőségben."
nagyon kevés portnál igaz ez, GTA5 példaértékű (ill. talán még akad 1-2), a legjava játék viszont szinte uaz ha nem butább megoldás -
Źşë'
addikt
sztem félreértettél megint mint állat, mint már oly sokszor
az eladásokat én sehol nem említettem, se pc-n de főleg nem konzolon ->> én technikailag értettem hogy visszafogják a gyenge hardverű konzolok a fejlődést, azok a downgradek konzolfejlesztéseknek köszönhetők, le kell butítani hogy meglegyen a 30fps... azt hogy milyen részletességű legyen az a csúcssszuperfranya game amit a piciny ujjaiddal bűvölsz nap mint nap, illetve ugye amivel a Batman Arkham Knightot reptetted oly sok nyűggel hajszáladat tépve, káromkodva hogy már megint azok a fenevigyeel preorderelők miatt nem tudok fix 60 fpsel játszani a tavalyi vadiúj kórájhetes dzsíforszoros túring gépemen, a ragya üsse ki őket!
"... már rég olyan fizika lenne a játékokban hogy piciny lelked nyugalma felborulna és tükörtojást süthetnél a konzolodon, hogy elvigye 5 fps-el
//
-
cyberkind
félisten
Ez mondjuk majdnem teljesen rossz példa
, nézz meg egy Gta-t vagy Witcher 3-at, ha a kiadó nem szarik bele, hanem tisztességesen megcsinálja ahogy kell, akkor viszik a játékot, persze tudom itt a PH-n a Witcher 3 is szar meg csúnya mert nem azt adták amit promóztak a konzolok miatt.
-
cyberkind
félisten
Most itt mire gondolsz, hogy átkúrta a vásárlóit?
Ja a 3.5GB-ra, én már úgy vettem, hogy tudtam, és tökéletesen nem volt baj ezzel, illetve nem ez volt kevés ahhoz a kártyához.
Meg akárhogy is nézzük ezt a kártyát mint a cukrot, az Amd-nek ehhez se volt köze mint ahogy most sincs egy kártyával se, úgyhogy igen, szar az Amd mert nem képes sehol se egy normális cuccot felvonultatni ami ellenfele lehetne az Intel-nek és NV-nek, hogy nagyobb iramban fejlődjön minden és ne csak a lehúzás legyen.
-
Crytek
nagyúr
"és van bőr a pofádon panaszkodni, ostorozni a népet, hogy nem dobta össze neked a játék árát?!
pofám leszakad(na)...."Pofája a lónak van szokták mondani.
Senkit nem vontam felelősségre és nem ostoroztam senkit, csupán megjegyeztem, hogy egy végre "normális" játéknak nem jön össze az 50k
-
djculture
félisten
Vedd már meg a steam-en és akkor mond ezt, egy szörnyű a pc verzió, randa grafikát blur-al próbálják elkenni meg benne van egy egérgyorsítás ami miatt ha hirtelen húzod az egeret 360 fokot fordul karakter.
1 órát bírtam vele játszani sokkal rosszabb mint a régi.
Viszont az infinite warfare egész jó lett ellentétben az istenitett remastered szarral.
-
cyberkind
félisten
Nem nagy dolog a harcost úgy fejleszteni, én mondjuk második nekifutásra olyan karaktert választottam ami gyors és ügyes, így a vetődéssel nem volt gondom soha (dexterity-t meg a stamina-t nyomtam, most már az életet), viszont itt jön be a másik gond, hogy gyenge, és a kardok nagy részét még két kézzel se tudtam használni, és ha ismered a trükköket olyan kardot ad a játék amik nagyon sokáig jók mondjuk egy lovagnak, cserébe az úgy mozog mint egy tank, és kell a pajzs mindig, nekem ez nem jött be, pedig ha van pajzs számtalanszor megúsztam volna, erre értem, hogy sétagalopp, mert lényegesen könnyebb úgy, de én szerettem volna még kihívást az amúgy is nehéz játékba.
Egyébként lehet, hogy fellelhető modként az a könnyítés, csak akkor nem Dark Souls-nak kéne hívni a játékot.
Ez még csak az első ilyen beszélgetős videó volt tőle, szerintem lesz több is, abban csak kitér valamikor erre is.
Ahol mondjuk most tartok ott a pajzs a legjobb lenne, ugyanis ha az ellenfél lecsapja a lábát és jön egy tűzfelhő a földön akkor nekem végem, erre még rá kell jönni, de no pajzs az tuti.
-
cyberkind
félisten
Nekem még az is hiányzik a 2-3-ból, hogy csak egy féleképpen lehet mindent megcsinálni, és az álszabadság érzése sincs már meg, szép lett ez a 2 rész, főleg a 3, de teljesen más lett az irány mint amit kijelöltek, kár is ezért, nekem az 1 és még a Warhead is nagy kedvencem.
Azért a nehézséged gondolom itt nem úgy érted, hogy gondolkozni kell, hanem túlélni, ez meg így egy durva átcsapással egy Dark Souls játék.
Én kezdőként meglepődtem magamon, ugyanis nem használok pajzsot amivel egy sétagalopp az egész játék, csak vetődök és döfök a kétkezes karddal, de most már, hogy tápozott a karakterem (igaz messze van még a vége) simán megvagyok a boss harcoknál, most is megidéztem egy "segítőt" a boss harchoz, de hozzá se szólt a témához.
Igaz, ha nem veszem komolyan a játékot, teszem azt csak átakarok szaladni a-ból b-be akkor beszopom mert megölnek, zseniális már az első rész is.A videóban egyébként azt is mondják, hogy a DS3-at úgy vitték ki az újságírok, hogy nem volt nehézre állítva a játék, azért ez se rossz.
Én 26 percig tudtam nézni a Tron 1-et, aztán kikapcs és nekem a Tron csak az új lehet.
Igen, szépen öregedett de géppel se tudnának sokkal jobbat csinálni, ez mondjuk jövőre kiderül a Promtheus 2-vel ami már Alien címmel jön.(ne offoljunk már az off-topikban, annyira hülyén jön ez így ki
)
-
cyberkind
félisten
Persze, csak agyon kell optimalizálni mindent ahogy az új konzolokon nem megy annyira.
A könnyítést pedig értsd úgy, hogy kontrollerbarát lett a gombkiosztáson át, minden egyéb funkció, ez az 1-nél nem volt, amúgy meg linkeltem már tegnap, de még te se írtál csak most, és így több napos delay-ben nem olyan reagálni a dolgokra mint akkor, úgyhogy oly mindegy már ez szerintem.
De egyébként az átlagkönnyítést is utálom, legjobb példa erre a Tomb Raider ami már csak nevében az, de semmi több, cserébe jól néz ki és hosszú, én most a Dark Souls 1-et tolom, és kibaszott jó még kezdőként is, sőt még nehezebb is lehetne valamikor, na ilyenből kéne több, nem a sorozatgyártott szarokból.
De amúgy itt a videó: [link]
Tron 1-et ne hozd fel, az nagyon szar mai szemmel nézve, de konkrétan egy Alien 1-2 nagyon ott van, persze van sok ilyen film még.
Én amire emlékszem, hogy nem is a látvány zavart hanem, hogy ilyen tejfölös volt az egész kép.
-
cyberkind
félisten
Bírta bírta 4 évvel később, megfelelő butítással (mármint grafra) és sok-sok tanulással a programozóknak, mert ez a széria nem arra készült, csak mint leírtam ez nem úgy jött össze, aztán a 2-nél és 3-nál mindent megváltoztattak, hogy úgy mondjam konzolosították ezeket, hogy könnyen játszható legyen.
Ez több kérdésre is válasz.
Persze, hogy ezt egyszerűbb volt megoldani és mindez csak azért lett mert nem vitték a játékot, persze anno gép se volt olyan ami vitte normálisan és még nem is 1080p-ről beszélünk, így részben maguknak köszönjék mert szép volt nagyon de ekkora gépigénnyel nem volt buli játszani, még ha a sztori is átlagosan jó volt, a többi részre nem is emlékszem, csakhogy a 3 nagyon szép volt.
Gta-t úgy bírja, hogy azt elsősorban arra fejlesztik, ez nagyon meg is látszott a 360-as Gta 5-nél, erre ez a válasz.
Majd linkelek egy videót amiben egy magyar fejlesztő elmondja a saját véleményét (nemcsak erről), hogy nem minden a framerate még ha itt csak az meg a grafika aztán a többi le van szarva.
Amúgy TE/TI akik a grafikát annyira szeretik megtudtok nézni és élvezni egy régi filmet amiben ha van CGI már elavult szar lett és a vak is látja, hogy szar?
Vagy éppen ha nincs CGI csak makettozás van ami már béna szar?Én simán, sőt, utálom a mai filmek nagy részét.
(#107705) tomsolo
Nem értem miért írod ezt, hisz szép volt a játék meg benne volt az 1-ből a sziget, ennek elégnek kellett lennie. -
cyberkind
félisten
Játszottál az elsővel és a Warhead-del?
Ha tudnád ez a sorozat only PC-ként indult csak széttorentezték és nem volt belőle pénz, viszont ezt a nagyon nyitott szigetet aligha bírták volna a konzolok (csoda, hogy az 1 kint van boxra) így egyértelmű lett az új irány, de amúgy tényleg, totális hülyeség ahogy az is, hogy a Batman bőven játszható.
Tehát ha nem lenne egyértelmű, ebbe a szériába konzolficsör a csőpálya, mert nem így tervezték ezt kicsit se.
(játssz az elsővel és meglátod, ég és föld de többet nem "okoskodok" már)
-
i2k
őstag
Nem tudom miért ment át az, hogy az a bizonyos erőgép az épület ledöntéséhez kellett...
...ja, sejtem, az írásom utolsó mondatában a "golyó" zavarhatott be.Ismétlem, emberként tudom sajnálni az ilyet [és az illetőt is].
DE! A videó nem arról szólt, hogy Kispista Józsi néninek leégett a szocpóbú még építés alatt álló tyúklábon álló kispalotája, hanem arról, hogy egy (ön)szórakoztatás és/vagy megélhetés és/vagy népnevelés céljából (nem, nem ismerem, és nem is érdekel a portfóliójuk, életemben nem hallottam róluk) tyúkerkedő srác(ok?) elveszítette kicsinyke stúdióját, amit nem mellesleg a lakásában rendezett be, és az nem dózer-érett a.k.a nem nulláról kell felhúzni a házat (persze, a tető, a bútorzat, az itt-ott megsérült régi szép emlékek estébé odavesztek - de, ahogy az ő kis szájacskáján is kijött: ezek csak tárgyak) = simán lakhatóvá tehető a hónap végére...
A tűz forrásáról senki sem tud semmit. A biztosító nyilván ígér majd fűt és fát, és pénzt majd lát belőle mondjuk 2017-ben - (amúgy is, lassan itt van szilveszter) -, de addig sem a híd alatt kell élnie.
A videó "jó" PR lett - (ők is poénkodtak, keserédesen a dolgon ugye) -, és nyilván nem így akartak plusz követőkre, "plusz" zsetonra (amit verhetnek is el új berendezésre, és teknóra) szert tenni, és egyértelmű, hogy nem kívánták a "saját" (nem tudom mennyire saját) szellemi termékeik digitális másolatát, a gyűjteményeiket estébé legyilkolni...Viszont: tyúberek. Megoldják. Ők maguknak, és lám mások nekik. Nem fognak eltűnni. És tartom továbbra is, hogy 2-3 héten belül ott villognak majd az újabbnál-újabb videóik a playlistekben.
-
i2k
őstag
Teljes kiégés témában van referenciám - nálunk, itt a világvégén egyik helyi lakosnak a házát egyik [szó szerint kicsi bolond] rokona pipázással és elalvással szinte porrá égette = a falak maradtak épen.
Olyan régi volt a ház és a tető, hogy mint a tapló úgy égett le és ki.
A tűzoltók csak a totális armageddont tudták konstatálni, és a helyi zsarátnokot hűteni.A lakást 1 nap alatt kitakarították. Manitou, és pár rokon, meg lelkes szomszéd kellett hozzá.
Két nap múlva már ott feküdt az összes építési anyag a kiégett háznál, hétvégét követően meg nekiálltak a szakemberek, a család és a segítők, az önkormányzat emberei az építkezésnek.
Következő hónap közepére kulcsra kész volt.
S ez egy nagyon-nagyon kicsi település.Pórul járta tyúkereinknek nagyobb potenciál áll rendelkezésre. És nem kell megvárni a biztosítót, ha a tűzeset után órákon, 1-2 napon belül láttamozta egy szakember [ideértve akár a Tűzoltóság szakemberét is, aki még a tűzforrás esetleges lokalizált helyét is megjelölheti a tisztelt biztosító felé].
Ezt követően, a következő héten már mehet is a golyó az épületnek akár... -
i2k
őstag
Végignéztem a videót. Kialakult bennem a kép. Sajnálom, ha nem tudok ríni felette. Ez van, én ilyen kőkemény szívű pasi vagyok.
Ha egy - teszem azt - egy-két-három gyerekes, hétköznapi proli háza égett volna le (és töltötte volna fel nem kicsit megkérdőjelezhető módon így), valószínűleg jobban megérintett volna.
Itt csak annyit látok, hogy 2-3 hét múlva fullos, új berendezés és full hájtek tekno lesz megint, mert összekalapolják nekik. -
cyberkind
félisten
Nem tudom minek írsz ilyet pont nekem, akinél híresen jól vagy normálisan fut minden már az első naptól kezdve amire csak rátesznek a javítások illetve a "javítások, nekem a Mafia 3 se lehúzás mert kurva jó játék a sztorija miatt persze csúnya meg szar meg minden, ezért ezt kevesen látják illetve tudják.
-
cyberkind
félisten
Újítás Jarjar még ha idegesítő is és ez csak egy a sokból, nem összeollózás, lehet csűrni csavarni de lófasz lett a 7, de pont ez kellett mindenkinek és a Dízni is csak biztonsági játékot mert tolni, ha ez kell neked is akkor nézzed, nekem ez hangyafing főleg egy SW-tól, mindenből utálom a riméket de ezt meg...
-
-
Agyzuzo
addikt
Napi 4-5 protein turmix lemegy, edzés előtt ez is beleférne.
Szerintem a prezentációval semmi probléma nincs - a technikai bakikat max. úgy lehetne leírni hogy mondjuk a csokitortában kicsit megfolyt a krém, ha már nagyon hasonlatokkal akarnál élni. De még ez sem az igazi, mert a csokitortát nem tudod javítani, csak újrasütni, itt viszont lehet javítani, méghozzá hiba nélkül.
A Batman-es lehúzás inkább Téged minősít, már bocs. TÖKÉLETESRE kijavították, aki még mindig ezen vergődik az tényleg szánalmas. Nálam stabilan 60 fps-el ment kimaxolt grafikával, most ezen komolyan hőbörögnöm kellett volna? Azóta annyi változott hogy UHD-ban is 60 fps-en fut kimaxolt grafikával, mert moncsi és VGA váltás után kitoltam megint.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Robogó, kismotor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox tulajok OFF topicja
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest