Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bteebi

veterán

válasz joydrv #55746 üzenetére

Olvastam az előző hsz-ed is. Én nem használnék NUC-ot. Nagy flash, hogy kicsi, de ebben ki is merültek az előnyei. Viszont drága, nem igazán moduláris, és ebből kifolyólag ha valami tönkremegy benne, vagy bármit upgradelnél... Vegyen BGA-s gépet az, akinek nagyon jól megy.

Szóval sokkal inkább egy SFF PC (az "jobb esetben" eleve van, és/vagy direkt olyat vettél, hogy jó lesz majd akár HTPC-nek is). Egy SFF érdemben nagyobb ugyan egy NUC-nál, de a legtöbb helyen így is elfér. (Kicsit kevesebb lesz a szabad asztalfelület, de elfér.) Nekem most a TV mögött van (ergo nem a falon van van a TV). De akár még egy midiházas gép is lehet jó - ha van rá hely (arra már nem biztos, hogy van). Persze csak HTPC-nek méretben az már overkill, de ha el tudod helyezni, akkor nem számít.

Visszatérve az árra. 180k-ért egy i3-as NUC 4 giga RAM-mal tuti vétel. Igaz, RAM (16 GB kb. 25-30k) és SSD nélkül (20k?) 100k körül van 8-10. generációs is. Vagy 10. generációs i7 szintén 180k-ért, szintén RAM és háttértár nélkül. Akkor már inkább egy félmagas dGPU egy régebbi, akár használt gép mellé (pl. Dell vagy HP SFF), és köröket ver pl. a(z U)HD Graphics 630-ra, ami pl. natívban csak HDMI 1.4-et tud. (Mondjuk az Iris Plus-os procikban már legalább kétszer annyi, 48 EU van.) De ez persze csak az én preferenciám. Talán még végtelen erőforrások mellett is mást választanék az Intel NUC helyett, mondjuk valami AMD alapút; ha nagyon menő vagyok, akkor szintén dVGA-val.

Ha pedig nem valami PC alapú cucc kell, akkor meg egy S922X/S905X4 alapú box.

Korábban használtam MPC HC-t is (madVR-rel is), nem láttam/hallottam érdemi különbséget a VLC-hez képest. Biztos azért, mert igénytelen szar, és/vagy vak/süket vagyok. (Vagy mégse olyan szar a VLC.) Viszont nekem nem tetszik az MPC HC kezelőfelülete, a jelenlegi céljaimhoz meg amúgy is bőven jó a VLC. Amikor majd lesz arra helyem, hogy beüzemeljem a már meglévő "normális" Yamaha/B&W házimozimat (jobb esetben idén költözünk), akkor majd visszatérek a kérdéskörhöz. Lehet, hogy mondjuk egy OLED TV-vel vagy egy jobb projektorral már észrevehető lesz pl. az MPC HC/madVR előnye (?).

Új hozzászólás Aktív témák