Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• schferenc77

aktív tag

Sziasztok!

Lehet, nem tipikusan HTPC a megoldás a kérdésemrem, de hátha. Szeretnék egy otthoni mindenevős/mindenes PC-t. Fő felhasználási területek:
    - filmlejátszás (mkv, avi, iso, full hd főleg, 3D nélkül [még])
    - napi netezés, szövegszerkesztés
    - youtube, flash játékok
    - nagy ritkán egyéb aktuális játékok (pl autós, nem mindent szétlővős mászkálós), de az sem baj, ha ebbe az irányba csak később fejleszthető a masina
    - nagyon halk (passzív, vagy tényleg halk)
    - nagyon kis fogyasztás (akár 0/24-ben is bekapcsolva maradhasson
    - zenelejátszás (NAS/internet rádió, esetleg FM, ha van PC-be való kártya), de úgy, hogy a monitornak ne kelljen mennie hozzá (tehát valami távirányító kellene hozzá). Zenét hmdi-n (nem a monitoros), vagy inkább coax/spdif-en keresztül tudom átvinni.

Próbáltam RPi-t, az filmre jó, de egyébre nem. Próbáltam kártyaPC-t (pl Odroid-XU), ami már sokkal jobb, de Linux alapú (heggesztés, faragás, hang problémák). Maradnék a Win iránynál, de itt a fogyasztás a kérdés. Nézegettem miniPC-ket (pl Intense PC), de itt nem tudom, mire elég az Intel HD Graphic 4000-es széria? Ehhez képest pl az Intel Iris Pro 5200 az mennyivel tud többet? Eygáltalán lehet erre a platformra építeni gépet itthon (pl beszerezhető-e ilyen proci/lap)

Remélem kb. átjött, mit is szeretnék kihozzni a gépből :-)

Új hozzászólás Aktív témák