Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Patice

nagyúr

válasz Patice #26238 üzenetére

Ma reggel próbálkoztam a HD4600-zal + HDMI és DVI porttal. Csalódnom kellett megint. Össze vissza állítgatta magának a gép a kimeneteket.

Túl sok a kérdés sajnos. Hosszú HDMI kábal + mindkét végén DVI adapterrel nem megy a monitor. Azt írja, hogy állítsam 1920x1080@60Hz-re, vagy más, a manual-ban leírt, támogatott felbontásra, frissítésre, holott pont ezen a beállításon volt.

A HDMI gép felöli végét kihúzva az adapterből és átdugva a HDMI-be szintén ezt dobta. Aztán áramtalanítottam a monitort, majd vissza és úgy felsimerte.

Úgy tűnik nekem, hogy a Giga lapon a HDMI lesz a master kimenet, és a DVI a másodlagos. Fordítva egyszerűen nem tudtam beállítani. A Win7 asztal beállításában pont fordítva mutatta az elsődleges és másodlagos kijelzőket, mint az Intel driverben.

Intel Drivert újraraktam alaplapi telepítő CD-ről is. Semmi változás. Letöltöttem az Intel honalpjáról egy újabb drivert, felraktam. Ugyan az a hiba: Ha mindkét kijelző be van kötve (TV a HDMI-n, monitor a DVI-n), akkor egyszerűen nem hajlandó a monitort beüzemelni. Ha sikerül is menet közben bekapcsolni, akkor újraindítás után nem sikerül neki ezt produkálni.

Szerintetek mi lehet a hiba?

1. Tudom, én magam. Benne van a pakliban.
    2. A HDMI kábel két végén az adapterek? Nem menne át a fullHD rajta? Frissen vásárolt, nem gagyi adapterek...
    3. A két képernyő eltérő felbontása? (Monitor 1920x1080@60Hz-et tud, TV: mehet FullHD-ban is ugyan ilyen felbontással és frissítéssel, de natív felbontásán (1024x768@60Hz) jobb a kép.)
    4. A HD Ready plazma felbontása nem tetszik a gépnek? Mivel ezt akarnám a HDMI-re rakva használni, hogy a TV-n is legyen hang, de a gép ezt akarja mindig elsődlegesnek. (Megpróbálom majd az UEFI-ben megnézni, hogy előjön-e valami plusz opció, ha mindkét megjelenítő rá van kötve.)
    5. UEFI-ben nem találtam még semmilyen opciót, amit állíthatnék. De még ránézek, amint lesz időm megint ezzel foglalkozni.
    5. Giga lap ennyit tud a HD4600-zal? Intel driver hiba? Túl friss cucc?

Esetleg találkozott már valaki hasonlóval?

Új hozzászólás Aktív témák