- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Az iPhone a mobilpiac katalizátora
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- Android dual SIM okostelefonok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hamarosan itt az Amazfit T-Rex 3 Pro – fotók, infók az új óráról
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Patice #26238 üzenetére
Ma reggel próbálkoztam a HD4600-zal + HDMI és DVI porttal. Csalódnom kellett megint. Össze vissza állítgatta magának a gép a kimeneteket.
Túl sok a kérdés sajnos. Hosszú HDMI kábal + mindkét végén DVI adapterrel nem megy a monitor. Azt írja, hogy állítsam 1920x1080@60Hz-re, vagy más, a manual-ban leírt, támogatott felbontásra, frissítésre, holott pont ezen a beállításon volt.
A HDMI gép felöli végét kihúzva az adapterből és átdugva a HDMI-be szintén ezt dobta. Aztán áramtalanítottam a monitort, majd vissza és úgy felsimerte.
Úgy tűnik nekem, hogy a Giga lapon a HDMI lesz a master kimenet, és a DVI a másodlagos. Fordítva egyszerűen nem tudtam beállítani. A Win7 asztal beállításában pont fordítva mutatta az elsődleges és másodlagos kijelzőket, mint az Intel driverben.
Intel Drivert újraraktam alaplapi telepítő CD-ről is. Semmi változás. Letöltöttem az Intel honalpjáról egy újabb drivert, felraktam. Ugyan az a hiba: Ha mindkét kijelző be van kötve (TV a HDMI-n, monitor a DVI-n), akkor egyszerűen nem hajlandó a monitort beüzemelni. Ha sikerül is menet közben bekapcsolni, akkor újraindítás után nem sikerül neki ezt produkálni.
Szerintetek mi lehet a hiba?
1. Tudom, én magam. Benne van a pakliban.
2. A HDMI kábel két végén az adapterek? Nem menne át a fullHD rajta? Frissen vásárolt, nem gagyi adapterek...
3. A két képernyő eltérő felbontása? (Monitor 1920x1080@60Hz-et tud, TV: mehet FullHD-ban is ugyan ilyen felbontással és frissítéssel, de natív felbontásán (1024x768@60Hz) jobb a kép.)
4. A HD Ready plazma felbontása nem tetszik a gépnek? Mivel ezt akarnám a HDMI-re rakva használni, hogy a TV-n is legyen hang, de a gép ezt akarja mindig elsődlegesnek. (Megpróbálom majd az UEFI-ben megnézni, hogy előjön-e valami plusz opció, ha mindkét megjelenítő rá van kötve.)
5. UEFI-ben nem találtam még semmilyen opciót, amit állíthatnék. De még ránézek, amint lesz időm megint ezzel foglalkozni.
5. Giga lap ennyit tud a HD4600-zal? Intel driver hiba? Túl friss cucc?Esetleg találkozott már valaki hasonlóval?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S23+ 256GB Állapot: 10/10 6 hónap jótállás!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest