Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
V-I-D-A
aktív tag
válasz
jozsi252 #21297 üzenetére
Köszönöm!
Rendeltem is kettő védett NCR18650B akksit, meg egy Xtar MC1 Plus töltőt hozzá, mert szerintem a Miller ML102 töltőmbe hekkelés nélkül nem menne bele a védett Panasonic.
Azért kellett védett akkut rendelnem, mert megjött a Gearbestről rendelt Nitecore EC4 lámpám, és nem működik a bontott celláimmal. Mondjuk számítottam rá. Button top only! -
törölt tag
válasz
jozsi252 #21289 üzenetére
Felénk a zsibin 400Ft az ilyesmi. Kérdezem a srácot, hogy ez mi... A nép a nagy számokat szereti látni. Egyszer hozott normális akkut ami annyit tud mint ami rá van írva... Alig tudta eladni...
De ha akarom hoz "normális" akkut, de nem tudja milyen, és mennyibe fog fájni...Más. Van egy kb két éves Bailong lámpám.
(1 valami hűtőcsillagos led, 3 program, 18650 akku, fókusz, vastag alu ház, dobozos verzió, töltő, AAA átalakító... Akkoriban volt 2900Ft.)
Létezik, hogy apránként sárgul, és gyengül a fénye, vagy csak az emlékek szépek? : -
jeriba
csendes tag
válasz
jozsi252 #21279 üzenetére
Hát nem tudom. Nem hinném, hogy egy Acebeam ne kalkulálná be a 4.35-ös akkukat.
Igaz és csak Convoyokat, Trustfire 3T6, és Led Lensereket használok, de baromi jó amikor egy óra bringázás után még mindig 4 v felett vagyok (középfokozaton, ott kb 1.7A-t ad le)
Na persze könnyű beszélni, lehet én se próbálnám ki, nem 10 dodós lámpa az ékszer. De csak van valaki akinek van ilyen, vagy a gyártó csak feltünteti az értékeket ?
nem próbáltam a 3400 Pana akkukat sem amiről írtál, arról is kérünk majd tudósítást -
jozsi252
veterán
válasz
jozsi252 #21278 üzenetére
Közbe néztem datasheet-et neki, és valójában 4.35V-os. Lygte-info.dk-n meg néztem és ott nem 4.2V-os, hanem 4.2-4.3-4.35V-on tesztelték. Szóval akkor tényleg eladó tudta rosszul.
3A-es terhelésnél 2500mAh jön ki, ha 4.2V-ra van töltve, ami 6 aksinál csak 15Ah. 3400-es Panasonicot ha nézek, ott 3100 jön ki 3A-es terhelésnél, ami 18.6Ah.Este fel is dobom Hardverapróra aksikat, mert így gázos nekem a feszültség miatt. Nem akarom hogy bármelyik lámpám elszálljon 4.35V miatt, valamint így csak 2500mAh környéke jön ki.
-
d4d
aktív tag
válasz
jozsi252 #21273 üzenetére
A TN36-nál már 6-7mp elteltével érezni hogy kezd langyos lenni a fej környéke
5 perc alatt ezek fel tudnak kúszni 50-60 fok közelébe is, ha nincs egyéb extra hűtés. Az MM18 azért nagyobb testű, de az is komolyan tud melegedni. A TN36-nál a második legerősebb mód (2000vhány lumen) viszont már hosszabb ideig is nyugodtan használható.
szerk.: MM18-ról találtam,
"Temperaturentwicklung:
Alle LED’s auf Turbo
Nach 5 Minuten 56°C
Nach 6 Minuten 59°C, hat runter geschaltet
Nach 10 Minuten 57°C
Nach 15 Minuten 57°C
Nach 20 Minuten 59°C
Nach 25 Minuten 59°C
Nach 30 Minuten 60°C
Nach 35 Minuten 61°C
Nach 40 Minuten 62°C
Nach 45 Minuten 63°C
Nach 50 Minuten 63°C
Nach 55 Minuten 64°C
Nach 60 Minuten 64°C
Nach 65 Minuten 64°C
Nach 70 Minuten 63°C" -
fi:zi'k
nagyúr
válasz
jozsi252 #21223 üzenetére
Ez is bumfordi kissé.
18650-es akkum van, igaz csak Ultrafire. Töltőm is, de abból lehet beszerzek majd egy másikat. A $15-os limit csak a lámpára vonatkozik, mert azt keresek. Tehát nem kell hogy akku és töltő is beleférjen a keretbe, bár nem is mondtam ilyet korábban.(#21222) mintapinty
Továbbra sem értem miről beszélsz. Kértelek, hogy hanyagolj. -
d4d
aktív tag
válasz
jozsi252 #21169 üzenetére
Ment a válasz a töltővel kapcsolatban.
Ezek tegnap érkeztek az akkuteile-től. Megint gyorsak voltak, keddi rendelés csütörtöki kézbesítéssel
(DHL)
4db LG INR18650HG2 3000mAh (max 20A) 4*3.64V, gyártási idő 2015. május 30.
8db LG INR18650MJ1 3500mAh (max 10A), 8*3.63V, gyártási idő 2015. március 8.
2db LG INR18650MJ1 "button top" verzió, 2*3.63V, gyártási idő 2015. március 10.
2db Keeppower 3500mAh, 3.65V, gyártási időt nem tudni, de ezek már az új fóliás 2015-ös verziók, belül a Sanyo 3500as akksija van.A "púpos" MJ1-ekhez annyit hogy ezek direkt a Nitecore P36-hoz jöttek. Ha valaki ebben a lámpában gondolkodik, akkor nagyon figyeljen oda, mert normál lapos fejű védelem nélküli akksival nem működik (max mágnessel a tetején) a védett akksik (pl Olight, Keeppower, XTAR stb) meg túl hosszúak. Nem mondom, hogy nem lehet beletolni őket, de nagyon szoros a dolog. Ezek a kis csöccsel megtoldott ipari verziók viszont tökéletesek.
-
bul07
nagyúr
válasz
jozsi252 #21087 üzenetére
Én azokat a Trustfire 2500mAh valamiket gyorsan elfelejteném, és egy ellenségemnek neki ajándékoznám
Főleg ha mondjuk egy bontott cellától jóval könnyebbVegyél vagy szerez rossz laptop akkumulátorokat és szed szét őket lesz jó néhány használható aksid, vagy vegyél új aksikat megbízható helyről
-
Kameleon5
csendes tag
válasz
jozsi252 #18734 üzenetére
Náluk otthon a 3 góliátos volt a csúcs. Na de ezeknek 15-20 méter már komoly kihívás volt amennyire emlékszem. Már akkor gyártottam otthon ledes lámpákat az üzemidő miatt főleg. Persze akkor még zöld, sárga és piros 5mmes ledek voltak elérhetőek. Max éjjel órát nézni volt elég a fényük. Valahogy már akkor éreztem, hogy ebben van a jövő. Ez még a 90es években volt.
szerk.: bocs, ez Schumibacsinak válasz.
-
-
AndrewTdi
addikt
válasz
jozsi252 #17650 üzenetére
Köszi!
Más.
Ez a Nitecore töltő jobb mint a Maha powerex?
Illetve utóbbi csak AA és AAA elemeket tud tölteni, ilyesmi akkukat nem? -
bul07
nagyúr
válasz
jozsi252 #15182 üzenetére
Nem lehet hogy érinkezési hiba , vagy érintkező oxidáció
Singapore Post -hoz kis adalék , 18-án kaptam egy reg számot és még mindig semmi infó, ( #15142 ) hozászólástól lefele olvasd ell
Tehát van is meg nem is nyomonkövetési szám
De ettől függetlenül lehet hamar megjön -
holderes
tag
válasz
jozsi252 #14329 üzenetére
Igen,nézem amit linkeltetek.Erre ránéznétek,a voltot nem mutatja,de tudja a régebbi akkujaimat is(nikkeles),ha nem vagyok itthon,nem kell a másik töltőt vinni magammal.A belseje van olyan jó,mint a VP1?
-
Piás
tag
válasz
jozsi252 #14060 üzenetére
Mértem multiméterrel mind a két aksi 3.63V, viszont azt nem mértem hogy mennyit esik a fesz ha megterhelem.
Próbáltam ilyen töltövel is tölteni, (talán itt találtam még régebben egy bekötési rajzot) de ez is kb 2 perc után befejezi a töltést, kiírja hogy mind a két cella 4.20V-on van, de ha rámérek csak 3.63V. -
d4d
aktív tag
válasz
jozsi252 #13915 üzenetére
14500-as akksik tesztje (2A)
AW, Keeppower, Intl-Outdoor, Ultrafire, Trustfire (lángnyelves), Nitecore
-
DrDante666
tag
válasz
jozsi252 #13748 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek, azt hiszem meggyőztetek a dupla rendelésről.
Mindkettőtökkel egyetértek, ugyanezek miatt nem tudtam én sem választani. A mellékelt képek alapján távolra egyértelmúen a C8 tetszik jobban (szebb a spotja, a vetítés nagyobb, élesebb a széle és inkább tudjon többet, úgyis van kisebb fokozat, és csak alig drágább), ami kertben jobban bejönne, de csak ott, mert még mindig tartok tőle kicsit, hogy közelre sok lesz és kényelmesebb lenne egy S2. Szóval mindenképp alszom rá egyet, de:
- Most arra gondoltam, hogy először veszek egy C8-at (mivel külsőre az jobban bejön), és csak akkor rendelek be egy S2-t, ha a C8 túl erős és zavaró lesz nekem közelre (a kis 5%-os fokozatban reménykedek, hogy pont jó lesz a célra, mert ugye kinek-mi számít soknak ill. kevésnek).
- Vagy nem taktikázok, veszem rögtön mindkettőt ahogy fentebb írtam, mert sosem jutok dűlőre és később csak azon agyalnék, hogy mi lett volna, ha a másikat veszem. -
DigitXT
félisten
válasz
jozsi252 #13685 üzenetére
Elég meggyőző kép...
Ez a C8 hány fokozatban kapcsolható?
Megmondom őszintén, hogy inkább a nagyobb terület bevilágítása
tetszene, mint a koncentrált fény - de természetesen nincs semmi
tapasztalatom (még) ezekkel a LED-es csodalámpákkal.Erősen
hajlok afelé, hogy veszek egy ilyen C8-at elsőre, aztán később egy
TR-J12-t, ha nagyon belejövök a "lámpázásba".(Azt látom, hogy
sokaknak több lámpája is van itt a topikban, gondolom ez is hobbi,
meg nyilván más célúak a különböző lámpák.) A 60 métert Google
térkép alapján saccoltam, hogy kb. annyi látható be értelmesen.Amúgy meg a fák lombjaitól néha annyi sem, de mondjuk az egyik
irányban - ha le akarok nézni a közútig - akár 100 méter is lehet.
(Már ha ez sokat számít...) -
tbesze
tag
válasz
jozsi252 #13549 üzenetére
Nagyon szeretem. + a kollégák is előszeretettel veszik magukhoz. Sajna jó képeket nem tudtam csinálni, de voltak képeim amin a 3 ledes lámpával volt összehasonlítva. Ott látni "némi" különbséget. De azt fix mondom, hogy a terület bevilágítására nem lehet panasz. A lépeket előkaparom neked.
-
ólomlábú
csendes tag
válasz
jozsi252 #13430 üzenetére
Köszi a választ!
TR-J12-ben bírta tovább a trustfire!
Test:Max fokozaton bekapcsol,stopper indít,ventilátor hűti.Mindkét esetben ugyan az a lámpa,ugyan azzal a töltővel feltöltve,mindkét aku első töltéssel!Megnéztem a sanyo-t amit linkeltél és ugyan azt néztem én i,csak amiből van 2800 mAh-s is.
Mindenképpen védettet használok!Pár dolgot át akarok alakítani LI-ossá,pl. GPS,mert az akisja elég hitvány,az utánagyártott meg relatíve drágább bele.Veszek egy cella tartót,bele egy 18650,ami kb2,5x nagyobb kapacitású mint a gyárija és annak már bírnia kell.
Ugyan ez a szitu az aksis csavarozómmal is.Drágább egy hozzá való aku,mintha komplett vennék egy újat géppel együtt.Itt is kap egy elemtartót és mehet bele a tuti
!
-
PHM
addikt
válasz
jozsi252 #13416 üzenetére
- A lítium akkuk névleges feszültsége 3,6V, pont a háromszorosa
a Ni-MH akkukénak, ezáltal 3 ilyen akkut helyettesít.
Így azért már mindjárt más a leányzó fekvése.
Tudtommal a drivernek jobb, ha 3,6 V-ról működik.
Gondolj bele, ugyanahhoz a fényerőhöz egy Ni-MH akkuból bő háromszor
akkora áramot kell kivenni, mint a lítiumos társából, s ezt nem minden
akku tudja szolgáltatni. -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
jozsi252 #13371 üzenetére
EZ a töltő is tökéletesen megteszi, korrekt az elektronika benne
és csak egy 1.23$-os US-EU átalakító kell hozzá (ez mondjuk kettesével kapható), ami máshoz is jó lesz később akár.
Ahogy írták kuponnal olcsóbb szinte minden lámpával kapcsolatos dolog, el is felejtettem az előbb.
BLF a kupon-kód, 5% kedvezményt ad. -
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
jozsi252 #13314 üzenetére
Nem, én már nem igazán így nézem a lámpákat.
Régebben olvastam róla, de nem az alapján döntöttem.
A Convoy L2 és az L1 gyak. "testvérek" az anyaghasználat, kialakítás tehát nagyon jó.
Kb. 35-36mm-es OP foncsor van benne, tehát gyűrűs tuti nem lesz a fénye.
LD-29 driver hajtja a LED-et, ami 2,8A-t tart és nincs PWM a kisebb üzemmódokon sem.
Az pedig, hogy "meddig bírja" 2 akkuval nem igazán perdöntő, kicsit túl van misztifikálva sokak szerint ez az üzemidő-kérdés.Ha lemerül, megy bele a töltött akku és jónapot.
HA 3Ah körüliek az akkuk, max. fokozaton 2 órát tudnia kell, de ugye a hőtermelés miatt ezt folyamatosan nem lehet egyhuzamban "kifogyasztani".
Egy C8-nál kisebb távra világít, a P60-as lámpáknál messzebre.
Az pedig megint más kérdés, hogy idővel cserélek benne LED-et, szintén neutrál XM-L2-re... -
Dongatto01
tag
válasz
jozsi252 #13305 üzenetére
Amit eddig le tudtam pontosan mérni az 700 méter volt, de biztosra veszem, hogy messzeb is képes világítani....
M_o_gy_i : bizony van olyan összeálitás amik igénylik a szuflát rendesen.Az én esetemben szerencsère az akuhoz tudom igazítani a készülékem.(itt a hosszra gondolok)
-
Zsolt74
senior tag
válasz
jozsi252 #13203 üzenetére
Most néztem hogy milyen durva ára van a VP-1 es töltőnek 50-55 $ egy 2 akkus töltőért szerintem kicsit sok. Biztos nagyon jó, de ennyit max egy 4 akkus töltőért adnék ,ebből a töltőből kettőt kéne venni (ami így már 100$ lenne) mert egyre több 3-4 akkus lámpa van már a piacon. Itt a kijelzőt kell megfizetni.
Olcsóbban lehetne kijönni akkor ha 4db Imax B6 töltővel oldja meg valaki, az ráadásul jóval többet tud , minden tekintetben. -
zoli03
őstag
válasz
jozsi252 #13018 üzenetére
De nem csak számítógép USB-ről lehet neki áramot adni. Én pl arról nem is használnám. Ma már a legtöbb telefontöltő USB-s, azok általában többet adnak le 500mA-nél vagy venni kell eBay-ről egy adaptert hozzá.
Én az általad linkelt töltőben nemigen bízok, amikor legutoljára vettem kettőt, azokból az egyikben elégett valami. Ismerősöm is rendelt többet abban az időben, neki is jópár hibás volt. Ez már legalább fél éve volt, de azóta nem is vettem és nem is fogok venni ilyen töltőt. -
KMT
addikt
válasz
jozsi252 #13018 üzenetére
Ha kisebb árammal tölt, az csak jó, legalább kevésbé öregszik az akksi.
Amikor az AA/AAA akkuknak kerestem töltőt, akkor egy 10e forintosat javasoltak, ami előbb kisüt, utána tölt, állítható árammal (lehetőleg alacsonyra téve), külön nézi, hogy éri el az akksi a végét, hogy ne töltse túl, stb. Na most, a 18650 ennél egyszerűbb jószágnak tűnik.
-
jozsi252
veterán
válasz
jozsi252 #12993 üzenetére
Közben találtam egy grafikont.
Akkor ezek szerint, az Xtar WP2 II töltő 3-4.1V-ig állandó árammal / fesszel tölt ahogy kellene tölteni a 18650-es akksikat pl ( CC/CV ). Majd 4.1V környékén kezdi el csökkenteni az áramerősséget, egészen addig amíg a töltés le nem áll. Ami olyan 4.16V-4.18V környékén következik be. Majd ezek után 70mA-es fenntartó töltésre vált át?
Tehát akkor lehet mondani hogy a linkelt grafikon szerint kellene tölteni a li-ionos akkumulátorokat, a töltőknek? Az állandó áramerősség alatt azt értettem hogy amíg el nem éri a 4.18V-ot, addig folyamatosan 1A-el tölt ez az Xtar, de úgy néz ki hogy nem így van.
-
ronati
tag
válasz
jozsi252 #12957 üzenetére
A Convoy valamivel erősebben világít, talán egy picivel hidegebb is a fénye. A távolabbi megvilágításnál azonban a szórás miatt túl nagy különbséget nem látok. Nekem a T6 egy TrF X8-ből vetít nem C8-ból, ezért egy kicsit összébb tartja a fénycsóvát, és kisebb pontot világít meg. Attól függően, hogy neked mi a nagyobb távolság, lehet némi különbség. Én kb 80 - 120m távolságnál házak közt,éjjeli szórt utcafénynél, nem túl sok különbséget látok. Ez gyakorlati megfigyelés általam,mérve van különbség a két led között, az U2 javára.Persze a Convoy drivere az egyik legjobb (2800mA), az egy kérdés,hogy mi az Uf T6 tipusa.De azokban lehet bármilyen driver. Uf C8-am is van,de abba U3 ledes amit az aliexpress-en vettem, de az, az volt aminek árulták. A fénye picivel erősebb, és még hidegebb a convoy U2-nél,tehát ebben megfelelő driver is van, de az UltreFie-nél erre nincs 100% garancia.
-
d4d
aktív tag
válasz
jozsi252 #12766 üzenetére
Nekem a németektől jött. Sürgős volt
múlthét csütörtökön adták fel és ma hozta ki a postás. Gondolom lesz a hkequipment-nél is és szerintem az itthoni e-cigis boltoknál is megjelenik majd.
-
Zugi
aktív tag
válasz
jozsi252 #12635 üzenetére
#PHM
#jozsi252Nagyon köszi a válaszaitokat! Elolvasom majd a cikket is.
Akkor a lényeg, hogy ha ezzel a töltőmmel egyszerre csak 1 akksit töltök és a lámpában is (mérete miatt) egyszerre csak 1 db van benne, akkor elvileg nagy veszély nem lehet a használatából?
Mire vigyázzak esetleg lemerülést illetően? Ha ugye az is baj, ha túlmerül? Ez fokozatos fényerő csökkenéssel jár, így érdemes akkor megállni vele, vagy bizonyos feszültség alatt egyszerűen már nem is kapcsol be? -
DeFranco
nagyúr
válasz
jozsi252 #12462 üzenetére
Tisztázzunk valamit: melyik bírja jobban? Egy alacsony önkisülésű akksi, vagy egy normál tartós elem? Tudtommal a normál tartós elem. Az egy dolog, hogy az ikeás szar volt, benne van, ezért vesze duraultrát. Felesleges a tölthető.
Van itthon tölthető akksim, fényképezőbe, mp3 játékosba, mert abba az a jó. De megítélésem szerint (de persze meggyőzhető vagyok) ide meg ez a jó. Lehet két évig hozzá sem nyúlok, vagy fél év után igen, aztán meg egy évig nem.
-
ólomlábú
csendes tag
válasz
jozsi252 #12430 üzenetére
Ezt vettem apámnak is!Neki még sose volt normális lámpája,csak a szocis laposelemes,meg a kínai bóvlis sok normál ledes csodák
.
Azokhoz képest fényágyú!!!
Teljesen jó választás!!!!
Kollégám is agyal,hogy kéne neki valami,ezt mutattam/ajánlottam,meg a Trustferi a8-at.(amit magamnak is szeretnék.. még)
-
peter889
őstag
válasz
jozsi252 #12354 üzenetére
(#12351) zoli03, (#12352) Zsolt74, #12353) hzsolee,
köszönöm az infókat, én akkuval+töltővel fogok rendelni egy ilyesmi lámpát, 6-8 ezer forint értékben.
Ha a 22 EUR-t tartani akarnám, nagyon ki kéne centizni és csak az ebay-ről rendelhetnék, mivel ott kicsivel olcsóbb.Ez akkor elég nagynak számít, hogy megfogják?
Ha külön rendelném, összesen többe kerülhetne.
Ismerem a szabályokat, nem is az érdekel, hanem hogy hogyan érdemes a szabályokat megkerülni. (Ha 2-3 EUR után járó adót nem fizetem, még nem a világ.)Ha ajándékot írnak rá, 45 EUR-ig áfa-és vámmentes. Kérdés, mennyire veszik figyelembe a vámnál az ajándék megjelölést.
Ezeknél az áruházaknál hogyan vannak ezek a dolgok: fasttech.com, ledsupermall.com, lightmalls.com?
Kinek mi a tapasztalata? -
d4d
aktív tag
válasz
jozsi252 #12322 üzenetére
ha még jobbat akarsz,
Nyogel 760G (5g,10g,25g)vagy itt is van belőle, 28g-os, ekkora mennyiség rengeteg lámpához elegendő
-
ólomlábú
csendes tag
válasz
jozsi252 #11976 üzenetére
Ugyan ezt írta ki nekem is,vagy is annak a srácnak aki megrendelte nekem a cuccot!
Megírta,hogy fasza,már hajózik a cucc,meg a számot,kíváncsiságból rákerestem és ugyan azt dobta ki mint neked!
Febr.27 körül lett az én cuccom megrendelve.Eddig még nem küldték... a ganajok. -
Zsolt74
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest