- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
- Mobil flották
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #20299 üzenetére
A legolcsóbb befektetés az egy USB-s tuner. Aztán eldöntheted, hogy akarsz-e ezzel komolyabban foglalkozni és akkor jöhet egy drágább box. Mert lehet még az elején beleunsz az egészbe.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Kenderice #20296 üzenetére
Írtam is, hogy "két külön irány" az Amiko-s, meg az Enigmás. Kérdés, hogy nekem elég lesz e az Amiko-s vonal.
#20297 cof: Tudod van amire épp van pénze az embernek és van amire épp nincs. Lehet eddig sokszor más vette át a prioritást... Nem kell ebből "cirkuszt csinálni" sem. De azért az USB tuner-es megoldás is itt lebeg még előttem...
-
pjen
félisten
válasz
SunMount3r #20295 üzenetére
Az Amiko box kb mint egy VHS, csak digitálisan. Beprogramozod vagy EPG ből indítasz egy felvételt, gond nélkül megoldja. Ennyi.
-
-
Kenderice
senior tag
válasz
SunMount3r #20295 üzenetére
Gyenge hardver, buta és lassú szoftver ami instabil is.
Amiko termékek semmiben sem jók.
Vol nekem NVR-em 4 kamerával, de annyira instabil volt a rendszer, hogy kidobtam és vettem normálisat.
Amiko terméket soha többé.
Vegyél nyugodtan, lehet neked be fog válni de sanszos, hogy egy idő után szívni fogsz vele.Amúgy azt írtad, hogy a PC-n levő megosztott tárhelyre szeretél felvenni ami kicsit messze van attól, hogy a boxra közvetlenül rádugott külső HDD-re akarsz felvenni...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Kenderice #20294 üzenetére
Amiko boxot soha.-> Ezt most csak a hálózat kezelésre írod, vagy még mire? Az Amiko-s vonal tudom teljesen más, ott nem is várom el a web-es GUI-t , meg a hálózatkezelést, ott csak az lenne a lényeg, hogy megbízhatóan rögzítsen, ha elindítok egy felvételt a rákötött HDD-re.
-
Kenderice
senior tag
válasz
SunMount3r #20293 üzenetére
Azt nem tudom mennyire fejlett a hálózatkezelése, de nálam egy sem vált be.
Volt olyan enigma-s amiko boxom, ami semmilyen megosztást nem látott a helyi hálózatban.
Amiko boxot soha. -
Kenderice
senior tag
válasz
SunMount3r #20291 üzenetére
Igen.
Beállítás kérdése.
Ha linux-os PC-vel meg lehet csinálni, akkor ezzel is.
Felcsatolod a PC-d megosztott mappáját és oda rögzít.Az amiko boxok mind gyenge hardverűek.
Tapasztalat. -
SunMount3r
nagyúr
Ezekkel az Enigma Box-okkla lehet amúgy olyat csinálni, hogy a PC-m SMB, vagy NFS megosztásán keresztül az abban lévő winyóra rögzítse egyből a felvételt? (Mindezt távolról, tehát web GUI-val, vagy milye is van ezeknek, vezérleve persze). Vagy van amelyikkel lehet, de nem mindegyikkel?
Szerk.: Másik "vonal": Amúgy az Amico-k közül az Impulse jónak számít?
-
cof
veterán
válasz
Kenderice #20286 üzenetére
Ok, mondjuk ezeknek az olcsó BOX-oknak biztos nincs erős procija. Szóval lehet, hogy visszafogottabb a sebesség igen mint egy RPi4 vagy egy jobb Amlogic.
Én Amlogic-ról PC-re simán másolok 80-100 MB/-s el USB3 portra csatlakoztatott HDD-ről. Oké ott van 4 mag, meg 4 GB ram is a hardverben.
-
cof
veterán
válasz
Kenderice #20281 üzenetére
Egy USB HDD-vel nem biztos, hogy meg tudod oldani egyszerre a felvételt és a lejátszást is.
De, simán. Még USB 2.0 porttal is. Az is tud olyan 35-40 MB/s, na most egy HD stream a Diginél ilyen 5-6 Mbit/s, szóval marad a HDD-n bőven sávszél akár még 5 tunernek is, hát még ha USB 3.0 portra van csatlakoztatva.
-
gulyasa
őstag
-
Kenderice
senior tag
válasz
gulyasa #20279 üzenetére
FBC tuneres, belső SATA portos E2 box kell neked ehhez.
Egy USB HDD-vel nem biztos, hogy meg tudod oldani egyszerre a felvételt és a lejátszást is.
Két tunerrel egyszerre csak két csatornát tudsz kezelni.
Persze ha mondjuk mindkét csatorna ugyanazon a frekvencián van, akkor 1 tuner is elég.
Ha két vagy három csatornát akarsz rögzíteni egyidejűleg amik különböző frekvencián vannak, akkor vagy több tuner, vagy FBC tuner a megoldás.Ezeket a gagyi tv-box+külső usb tuner+tvheadend hülyeségeket felejtsd el.
Csak szívni fogsz vele. -
cof
veterán
válasz
gulyasa #20279 üzenetére
Amlogic BOX-od már megvan, akkor kell még 2 db USB-s tuner és kész is vagy. Meg mondjuk egy külső USB-s HUB is elfér már ha még HDD-t is kötnél rá felvételhez.
CoreELEC TVHeadend-el, egy csatornát rögzítesz, másikat nézel. Bármikor nézheted a rögzítettet az elejéről. Kettő tuner kell ehhez minimum ha különböző MUX-okról veszel fel.
-
gulyasa
őstag
Ezt elhiszem, hiszen (természetesen) az én LG C1-em is tudja ezt.
Viszont azért irreleváns a hozzászólásod, mert nem ennek a funkciónak a "nem megléte" most a probléma, hanem két (vagy több) egyidőben más-más csatornán futó műsorok közül egyiket nézni akarom, a másikat ugyanabban az időben (egyet vagy többet) pedig felvenni. Plusz még kell a (beszerzendő) eszközön az a funkció, hogy bármikor ha otthagynám a tévén éppen nézett műsort, átváltva a beltérire az épp rögzítés alatt álló műsorba belenézhessek, az elejére tekerhessek, stb.Ez egy alap funkció volt a régi beltériken (pl. a már jobb létre szenderült Golden Media 9080 boxomon), de az új beltérik közül - mint kiderült - erre nem mindegyik képes.
-
-
cof
veterán
Van értelme amúgy. Mondjuk nem kell időre odaülnöd a TV elé a műsorkezdésre, meg ugye bármikor otthagyhatod aztán visszatekered. Ha meg ügyesen csinálod és 20 perccel később kezdesz neki akkor a reklámokkal együtt is beéred a műsor végét mert át tudod pörgetni.
Persze ott könnyű amelyik szolgáltatónál van videótár, de ahol nincs ott ez hasznos tud lenni.
-
Bozek
nagyúr
válasz
SunMount3r #20275 üzenetére
A quadHD nem USB-s, hanem PCIe-s. És nem 1 tuneres, mint a soloHD, hanem 4. De majdnem.
Igazából akkor szereztem be, amikor a dualHD (ez USB-s, 2 tuneres) már nem volt elég, mert 3 különböző frekvenciáról vettem fel meccseket.
-
gulyasa
őstag
Akkor újra egyértelműsítve:
Azért akarok egy boxot a PVR/TimeShift/stb. képes tévém mellé, mert ha valamit épp felvesz a tévé, akkor másik csatornát nem tudok nézni (hiszen csak egy kábeltuner van benne, más forrás nem nézet vele).
De ha a rögzítendő műsor kezdő időpontjánál később jutok a tévé elé, akkor is meglegyen a plusz lehetőség a boxon, hogy mégis az éppen rögzítés alatt álló műsort nézzem a legelejétől (ha nincs más megtekintésre érdemes műsor egy másik csatornán). -
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #16598 üzenetére
Új csatornakiosztás lett a DIGI-n, az eddigi w_scan parancsokat módosítani kellett a sikeres kereséshez. w_scan helyett már w_scan2-t használok egy ideje.
Transzponderlista készítése:
w_scan2 -fc -Q 1 -S 0 -c DE -x > initial-tuning-2023.txt
Csatornakeresés vlc által ehető formátumban:
w_scan2 -fc -I initial-tuning-2023.txt -c DE -L > channels-2023-03-29.xspf -
gulyasa
őstag
Csak egy tévé önmagában nem elég. Az én LG tévém is tudja, de rözítés alatt természetesen csak azt a csatornát lehet nézni, amelyről fut a felvétel.
Ezért szeretnék még mellé egy boxot is.
Volt erre a célra egy ezeréves Golden Media 9080-asom, de az már tönkrement, az utódját keresem. -
farkas-j
őstag
Nekem többek között van egy AMIKO HD 8142 TWIN C boxom is. Két DVB-C tuneres. Ezzel elindíthatok egy felvételt és közben nézhetek egy tetszőleges másik csatornát is. Ilyenkor pl. csatornaváltáskor elég lassú a reakció ideje, de működik. Ja, és ez a box végzi a kártyamegosztást is a másik négy Amiko box részére. Egyébként én a Jófogáson vásároltam Amiko boxokat, a legdrágább anno a HD 826+ -os volt ami akkor 12eFt-ba fájt. Akinek felvételre és műsornézésre is szüksége van, lehet megérné egy drága box helyett inkább két olcsóbb Jófogásos Amiko.
-
pjen
félisten
válasz
SunMount3r #20263 üzenetére
Nem az enyém,nekem egy amikom van.
-
SunMount3r
nagyúr
Amlogicra lehet rakni LE-t, arra meg TV headend-et. Itt érdeklődj. Konkrértan milyen Box amúgy?
-
Atomantiii
addikt
Miért lenne reménytelen (gyakorlatilag teljesen mindegy milyen box ha enigma 2 van rajta). Nekem VU+-om van (dupla S2 tuner + DVB-T stick) műholdas adást simán nézem míg DVB-T-ről veszek fel vagy fordítva. Mivel dupla műholdas tuner van olyan is volt már, hogy egyiken néztem valamit míg a másik két tuneren ment a felvétel.
Vagy egyiken nézek valamit, másikon veszek fel, harmadik meg streamel a pc-re. Simán elbírja. De olyan is szokott lenni, hogy felveszek valamit akár több tunerről is és közben meg nézek valamit a médialejásztóval, mondjuk van benne SSD általában arról nézem, de a felvételek USB-s HDD-re történnek.
-
garga01
őstag
válasz
gulyasa #20253 üzenetére
Azért nincs típus írva, mert sokféle van, nézz utána. Neked 2 dolgra kell össvissz figyelni: Legyen benne DVB-C tuner és engima (linux) legyen a rendszere. Amiket ott írt Kenderice, mindegyik gyártó alapvetően linuxos boxokat gyárt.
99% tudja az Ustym is a felvétel közbeni lejátszást, de kirpbóálom majd.
Ha tud 2 tv adást tud PIP-be rakni (pl. műholdról egy 4K mellé bedobom a magyar Eurosport v m4 hangját), simán elbírja ezt is.
Eddig max olyan volt, hogy megy felvétel a kábeltv-ről és közben műholdas adást néztem. -
gulyasa
őstag
válasz
garga01 #20252 üzenetére
A #20190-es hozzászólássl továbbra is az a bajom, hogy csak márkák és nem konkrét típusok.
Az uClam talonba lett téve - egyelőre.
De...
Közben szereztem egy amlogicos boxot, ami majdnem mindent tud, amire szükségem lenne - egy kivételével: az éppen előre programozott rögzítés alatt álló műsorba nem lehet bele/visszatekerni. Csak a rögzítés leállása után lehet a felvétellel kezdeni bármit.
Ezért kezdtem újra a kérdezősködést, kiegészítve a hiányzó funkcióval kapcsolatos kérdésemmel.
Az uClam tudja? Ez továbbra sem derült ki... -
garga01
őstag
válasz
gulyasa #20250 üzenetére
Ez volt az utolsó hsz a témában, azért erre reagáltam. A vissza olvasás amúgy nagyon hasznos, mert n+2-szer előjövő a kérdés. Sőt, most visszaolvastam kicsit, te magad kerestél E2-es boxot és akkor is megállapítottad h drága
Reagálhatok az erdetire is, de úgy érzem megint visszakanyarodunk...
De akkor visszateekrtem helyetted, a #20190-ben van pár típus emlíve, vagy #20183, nekem is ilyen boxom van, csak én főleg műholdra használom, a kábeles Digi vétele hab a tortán
A fenti 2 hsz körül olvasgass, volt sok pro/kontra. -
garga01
őstag
-
gulyasa
őstag
PVR képes Amiko használóktól kérdeznék.
Előre programozott felvétel automatikus elindulása után, rögzítés közben be lehet-e lépni a felvett adásba és azon belül használni a különböző lejátszó funkciókat (visszatekerés, lejátszás a felvétel legelejétől, stb.), miközben folytatódik a rögzítés is?Itt most nem a közvetlen indítható TimeShift funkcióra gondolok...
-
cocka
veterán
válasz
garga01 #20240 üzenetére
Panánál nem feltétlen tudod kicserélni egy másik működőből, mert a RAM digit. panelellel van "párosítva".
Akkor az lesz az, amiről írtam az LG-nél is.
Persze értelme így sincs sok, ha már lassan mindent le lehet tölteni vagy streamelni.
Hát jó lassan, mert még mindig van egy csomó cucc, amit nem lehet letölteni.
-
garga01
őstag
"Az én dvd irómnak nincs semmi baja "
Addig örülj amíg műxik, a legtöbbhöz vagy nincs alkatrész, vagy nem lehet egyszerűen javítani az író/olvasó egységet. Pl. Panánál nem feltétlen tudod kicserélni egy másik működőből, mert a RAM digit. panelellel van "párosítva".
Amúgy meg minden DVD felvevőn van legalább 1 db SCART vagy RCA bement, azzal meg lehet felvenni set-top-boxról is (feltéve ha a szolgabox nem tesz az analóg jelre macrovision-t). Persze értelme így sincs sok, ha már lassan mindent le lehet tölteni vagy streamelni.
CRT tv miatt ragaszkodni az analóg kábeltv-ért meg hülyeség, minden tv-re lehet boxot kötni, ha valaki nem akar tv-t cserélni. Kb. 2004-5 óta nem nézek analóg adást, azóta van digitális műholdvevőmElőtte is volt "box", csak akkor még analóg műholdvevő formájában.
-
garga01
őstag
válasz
syrus1006 #20173 üzenetére
Szia!
Műholdról több helyről is vehetők angol rádiók, változó mennyiségben. De ehhez mindenképpen egy kültéri antennára (parabola) van szükséged.
A legtöbb angol nyelvű adó az Astra 2 (28,2°K) műholdon van (ezen van az angol Sky csomag is). Itt találod az ingyenes rádiókat erről a holdról, de arra figyelj a listában csak az Europe frekvenciák vehetők felénk. Van sok jó zene rádió. Ez a műhold már egy kisebb, 60-80 cm-es (régi Upc/digi/T-home) antennával is vehető simán.
BBC rádiókból akad még pár darab az Astra 1 (19,2°K)-en, és a HotBird-ön (13 °K). Ez a 2 elég népszerű műhold, egy antennával is megoldható a vételük egyszerre. Az Astrán van még sok német adó, a HotBird-ön meg olasz, lengyel. Ezek is vehetők a fenti kisebb méretű antennával.
Ha mindenképpen a BBC-re hajtasz, az Intelsat 901 (27,5°NY) holdon van átjátszás, ami bár kódolt, de publikusak a hozzá való kulcsok. Ehhez viszont már országbon belül is eltérő antenna méret kell, de leginkább 110-120 centi kell stabil vételhez és persze kilátás a műholdra. A fenti Astra2-1-HotBird jön nálam is forgatós antennával, sajnos az Intelsat 901 még nincs meg, mert "nem lát" ki az antennám, magasabbra kell majd telepítenem.
Van egy nagyon jó androidos app (de lehet van ios-re is), ezzel meg tudod nézi a műholdakat az égen merre vannak, van-e rá kilátásod (fa, tető nem takar-e).
Beltéri egység terén, ha csak az ingyenes adókat akarsz fogni, nincs nagy kitétel, szinte bármelyik DVB-S2-őt tudó box megteszi. Én azt javaslom, olyat keress, aminek van kijelzője csatorna névvel a rádió miatt. Van egy műhelyben lévő box, nálam is csak rádió szól róla, és nagyon megkönnyíti a kezelést tv nélkül a kijelző, fejből nem tudom a pontos típust, Technisat márkájú. Vaterán, jófogáson lehet sokszor venni olcsón. -
pjen
félisten
válasz
SunMount3r #20236 üzenetére
Én most egy Sony tablet Z ről irogatok, ez,10". Azt hiszem 5 ös droid van rajta . A voda VTV és a DIGI online tv is jön rajta.Egyébként idd el, hogy nem baj az ha kicsit nagyobb a falon elfér. Van egy samu galaxy 4 tabletem szintén ötös droiddal és azon is jőn a VTV. Persze minden attól függ mennyit szánsz rá. Keresgéltem Neked a sencor nak van 10" tv je.
-
SunMount3r
nagyúr
Én azt nem értem miért nem gyártanak már ilyen kis TV-ket... Na mind1. A Tablet viszont szintén elég drága az ilyesmire. Vagy te mondjuk ebben mit ajánlanál? Használtan lehet olcsóbban kijön, de a régebbi Tablet-ekkel meg az a baj, hogy az Android elavul rajtuk és akkor pl. a Mindíg TV app is mehet a kukába, mert egyszer csak hírtelen "asszongya", hogy csak már pl. Android 9-től felfelé hajlandó működni.
-
cocka
veterán
válasz
qnadam #20232 üzenetére
Igen, láttam, amikor szétszedtem az LG-t csak azt nem tudtam megállapítani, hogy milyen csatlakozással, mert nem tűnt sem IDE-nek, sem SATA-nak, hanem van egy a port elé maszekolt áramköri panel, ami takarja az egészet. Feszegetni meg széttörni nem volt kedvem.
A HDD résznél ugyanilyen maszekolt panelt láttam. Úgyhogy azt se próbáltam meg kivenni.
Amúgy azért írtam azt, mert az egy dolog, hogy az asztali DVD felvevőkbe is PC-s írókat raknak, csak azokon nem tudod felügyelni az írási folyamatot. Azért egy íróprogram sokkal konkrétabb hibaüzenetet dob, mint egy felvevő.
-
cocka
veterán
Elszívó is van benne, olyan sok minden nem ragad rá.
Na ha már a pénznél tartunk, úgy igen! De ha nincs rá pénz, vagy nincs elszívónak elég hely stb.. akkor máris kapja az ívet.
De nekem nem is ez a fura ebben, hanem az, hogy ha főzöl vagy eszel, hogy tudsz odafigyelni a TV-re? Alapzajnak meg elég egy rádió is, ráadásul negyedakkora helyet sem foglal.Egyébként te említetted meg, hogy valaki azért nem vesz új TV-t, mert nincs rá pénze és marad a régi CRT. Én meg próbáltam rávilágítani, hogy mondjuk egy vinyógyűjtemény vagy egy optikai lemezgyűjtemény sem biztos, hogy olcsóbb, mint egy kis, lapos már HDMI-képes TV. Ez volt a paradoxon lényege.
-
pjen
félisten
válasz
SunMount3r #20231 üzenetére
10-12" elsőre jó ötlet, akár egy tablet is lehet mindig tv app all. Asszony is igy kezdte , először eg 22" hyunday aztán egy 28" Lg és most egy 32" Lg van a konyhában a falon+DIGI koax és VTV box, hogy ne maradjon le semmiről.
-
SunMount3r
nagyúr
A "konyha TV" nagyon is reális igény lehet. Én évek óta keresek valami kb. 10-12"-os tényleg "mini" konyha TV-t (persze "lapost, azaz LED-eset), amit a falra lehet szerelni DVB-T2 vevővel és antennával. Másnál láttam is ilyet (valami Orion, de már nem gyártják). Amik az Aliexpress-en vannak pl. azok meg irreális áron forognak...
-
pjen
félisten
Nagyon sok ismerősömnek és nekem is van a konyhában Tv. Elszívó is van benne, olyan sok minden nem ragad rá.
Én se irogatok lemezt asztali íróval, ez még a VHS korból maradt. Analóg tuner van benne és mindent tudott amit a VHS. A szalag nem nyúlt meg. A 15 éves felvétel most is hibátlan.
Az meg, hogy kinek mire telik és mire akar költeni, had legyen az Ő magánügye.
"És akinek csak a cucc kell és nem kell a bónusz 500 film? LOL" Ha meg akarod venni filmek nélkül, lehet róla szó. -
cocka
veterán
konyha tv
Eleve ott kezdődik: Mit keres a konyhában a TV? Hát rátapad az összes főzésből származó gőz vagy a sütésből származó egyéb anyagokkal vagy porral keveredett ragacsos massza. Azt egy élmény letakarítani, a TV-ről meg főleg az lehet.
akinek nem telik másra.
Aki állandóan felvesz mindent, annak bizonyára telik vagy HDD-re vagy DVD-re vagy kazettákra. Tehát akinek számít, hogy legyen minden felvéve, az legyen már annyira igényes, hogy lecseréli a TV-jét egy HDMI-sre, vannak kis TV-k is, ha kicsi a büdzsé. Tehát elég érdekes, hogy új TV-re vagy TV-monitorra nem telik, de felvevősdire meg igen.
Az én dvd irómnak nincs semmi baja csak elavult.
Nincs az az isten, hogy én asztali DVD felvevővel írogassak DVD-t. Ha írni kell, azt kizárólag PC-n teszem a normál vastag optikai meghajtókkal.
Mondjuk adnék hozzá 500 filmet lemezen.
És akinek csak a cucc kell és nem kell a bónusz 500 film? LOL
-
pjen
félisten
Valóban nem praktikus a crt viszont sok helsen van még konyha tv nek+ akinek nem telik másra. Az én dvd irómnak nincs semmi baja csak elavult. Volt HDD s Philipsem is, két éve meghirdettem, még aznap elvitték. Lehet erre az RW re is lenne vevő, ha nem lennék lusta meghirdetni. Mondjuk adnék hozzá 500 filmet lemezen.
-
cocka
veterán
Ja, csak ha lekapcsolják az analóg adást végleg, akkor így járt. LOL
A CRT TV a térfogata miatt sem praktikus.A DVD felvevőknél meg általában pont a DVD olvasó része megy tönkre és hát olvasás nélkül írni sem lehet, mivel ugye a tök üres DVD-ről le kell kérdeznie a típust, a méretet stb.. de ha nem tudja olvasni, akkor kuka az egész. Gondolom ezért VOLTAK népszerűbbek a HDD-s DVD felvevők.
Kb. VHS digitalizálásra jó, azt kész.
-
pjen
félisten
-
cocka
veterán
Én azon döbbentem meg, hogy vannak emberek, akik még mindig ott tartanak, hogy jajj csak analógot lehessen felvenni. Meg a lekonvertálós móka, hogy jajj az új cuccokon már nincs SCART kimenet, most mi lesz és képes venni egy HDMI-SCART visszabutítót, hogy menjen az analóg TV-vel, ahelyett, hogy venne egy HDMI képes TV-t vagy forráseszközt.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #20215 üzenetére
Nem tőle mindet csak a legutóbbit. Bár az is már jó fél éve volt. De lényegtelen csak itt a legolcsóbb nagyjából.
Kettő chippel szerelték ezeket, anno Panasonic és már csak Sony. Nem tudom milyen gondjai vannak másnak Linux alatt de nálam semmi gond velük TVHeadend-el az évek alatt.
Meg ha megnézed a topikját akkor másnak is megy UPC-n kódolatlan csatornákkal, legutolsó hozzászólások: [link]
Windows alatt meg írja más, hogy okés.
De amúgy lehet keverlek valakivel, nem 2 éve akarsz már valami cuccot venni felvételhez? Jó sokat gondolkodsz rajta, szerintem írtam már régen másik topikban is neked.
-
pjen
félisten
válasz
SunMount3r #20221 üzenetére
Nekem mondjuk egy LG Tv a monitorom, két gomb nyomás bemenetet válltani. Lehet ha lenne USB tunerem azt használnám, de amikom van. Mikor vettem fontos volt,,hogy tudjon kártyát fogadni.
-
aki a tévé/monitor előtt akarja a felvételt beállítani és megnézni, az nyugodtan csinálja ott. nekem ehhez túl messze van a cucc, és sokkal kényelmesebb, hogy utána a felvételt is el tudom érni távolról. tehát az én igényeimnek jobban megfelel ez az összeállítás, és a meglevő eszközeim mellett olcsóbb is volt. akinek egy önálló stb a kényelmesebb, az vegyen olyat, távol álljon tőlem, hogy le akarjam beszélni róla.
-
pjen
félisten
válasz
SunMount3r #20218 üzenetére
Tv nem kell, a monitor bőven elég. Mért kell szaladgálni, beállítod és passz. Nekem nem kell a távoli elérés, viszont bele tudom tenni a DIGI kártyáját és talán a vodáét is viszi. Nem próbáltam.
-
válasz
SunMount3r #20215 üzenetére
rányomok az epg-ben valamire, megnyomom hogy record, és adott időben felveszi sima ts-ben. astrometa... valamilyen
szerintem a későbbiek közül. windows alatt mindenesetre nem hibázik, linux alatt rengeteget.
-
SunMount3r
nagyúr
Ezekről az Astrometa Tuner-ekről sokat olvasni a másik Tuner-es Topic-ban is és sokan írják, hogy volt/van nekik velük "szívás". Pl. nem biztos, hogy ugyan az a "belseje", hanem pl. a chip-ben is nagy eltérések lehetnek. Szóval lehet valakinek jó, valakinek meg valami gagyi belsős jutott belőle. De te mindet onnan, attól az eladótól rendelted?
#20211qnadam: Ez a NextPVR gondlom időzített felvételt tud, akár a "műsorújságból is"? Miben rögzít amúgy, sima ts-ben? És neked is ilyen típusú Astrometa-d van? Kicsit félek tőle, azok után, amiket a másik Topic-ban olvasatm róla.
-
rengeteget szívtam a linux vs astrometa témában, aztán vettem egy xbox tunert, ami ugyan sokkal jobb lett, de még mindig voltak hibák a streamben. visszatettem az astrometát, windowst és nextpvr-t tettem mellé, azóta hibátlanok a felvételek is meg az élő adás is. a felvételeknél kevesebb varázslást tud a tvheadendnél, eleve kevesebb dologba enged belenyúlni, de alap tévénézésre és arra, hogy a kiválasztott műsort felvegye, teljesen jó. és van weben rendes műsortáblázata, ami a tvh-nak nincs.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #20209 üzenetére
Ilyen kínai Astrometa tunereim vannak nekem is mint sokaknak. [link]
Én még anno UPC-n kezdtem ezzel az egésszel szórakozni aztán megtetszett, azóta már Digis vagyok a kódolatlan csatornák miatt.
Windows-ra nem ismerek ingyenes sokrétű megoldást szóval lehet nem véletlenül beszéltek le mert a boxot csak bedugod és használod. DVBviewer, ProgDVB ezek jók de meg kell vásárolni a teljes verziót.
TVHeadend szerver az Windows-on nem megy, bár lehet feltenni már valami Linux emulátor félét és akkor úgy lehet telepíteni, de sose próbáltam.
Ha tudod használni LibreELEC-el PC-n akkor jó lehet, másképp nem ajánlanám. Na meg elsőre a beállítás sem olyan egyszerű mint egy box-on a rengeteg lehetőség miatt.
Régen én is PC-n akartam megoldani csak sajnáltam ezért azt a pár 10W-ot is, na meg azért hangja is van egy WinTV-quadHD PCI-E kártyát akartam volna venni ha találok olyan miniPC-t amibe bele lehet tenni ezt a kártyát, de aztán félbemaradt a projekt.
Most nálam 2 ilyen Astrometa tuner van egyszerre használatban, egy az élő TV-re, egy meg a felvételre várakozhat, de 3 db van belőle itthon jelenleg, még nem volt rá igény, hogy beépítsem ezért most tartalékként funkcionál. Én elégedett vagyok így ezzel a rendszerrel.
-
SunMount3r
nagyúr
Engem meg pont arról beszéltek le itt (de még nem teljesen), hogy pl. PC-hez vegyek egy USB-s Tuner-t. Helyette az Amico-s megoldásokat ajánlották (no meg az Enigmásokat, de azok ehhez képest elég drágák). Én amúgy ezt a Tuner-t néztem ki, te mijet használsz? (Nekem DVB-C kellene).
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #20207 üzenetére
Pi is jó lehet erre a feladatra.
Én Amlogicon használom CoreELEC-el. Nincs vele gondom.
De használtam most pár hónapig x86-on is LibreELEC-el.
-
gulyasa
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Gaming notebook topik
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest