- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magyarított Android alkalmazások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sasa174
lelkes újonc
Sziasztok!
Sencor sdb 5003 T set top box esetében USB -n , feliratos videófile-ok esetében- rettentő dühítő módon- elveszik a felirat a film 2/3. -nàl vagy az utolsó marad a képernyőn. Próbàltam àtkódolàssal, ujramentéssel , de hosszabb idejű filmeknél mindig ezt csinàlja...(kb egyóràs sorozatepizódoknàl még rendben van) Firmware frissítést kerestem , de sehol nem talàlok az SDB 5003TSe a firmware, 2019_07_04 van a gépen!
Előre is köszönöm, ha valaki tud valami gyógymódot a dologra! -
-
-
-
farkas-j
őstag
Ez a dekódolás egy érdekes téma. Van egy rendszerünk, ahol kisközösségi hálózat van. Egy Triax fejállomással vesszük a Mindig Tv-t, ahol az ingyenesek mellett két előfizetői kártyával a fejállomás kikódol 21 kódolt adót. Ezeket továbbítjuk kábelen újrakevert MUX-okkal immár kódolatlanul. Kisebb rendszerekbe van olcsóbb megoldás is, pl. a Johansson Universe 8600 DVB-T transzmodulátor és IP streamer. Ha ez ennyiből kihozható, akkor kell lennie valami olcsóbb házi megoldásnak is, csak még nem találkoztunk vele.
-
-
Bozek
nagyúr
"Csak sajnos nincs fölös 100 ezrem kipróbálni
"
A TBS-től a TBS2216 nem kerül annyiba, csak a fele.
-
A CI+ esetében nincs megoldás PC-re.
Nekem van DVB-S2 képes CI támogatású USB kártyám. A CI+ modult fel sem ismeri.
Nagyságrendekkel bonyolultabb a CI+ modul. Vélhetően a PIN kiosztás sem egyezik meg a CI-vel.
A legnagyobb eltérés, hogy a sugárzott kódot, lecseréli a HDMI titkosításra.
Ezzel szünteti meg az esetleges kiszivárgási pontokat.Közben találtam egy videót. Eredetileg a Ci+ hálózati megosztásáról szólna. A videón viszont a földrejtésen túl nem jut szerep a CI+ modulnak.
www. youtube. com/watch?v=AN39j4KLKDM -
-
MPEG kódolt stream be
A linkelt leírás a box HDMI kimenetéről indul, vagyis a jel átesik egy dekódolás - kódolás folyamaton, nem csak továbbítja a szolgáltatótól érkező stream-et.
Plusz az is nagy kérdés, hogy mi lesz a HDMI másolásvédelemmel. 2 hasonló eszköz is van a melóban, de azoknak nem HDMI a bemenetük, nem tudom letesztelni. -
HUP-on, de nem találom. Abban sem írták nagyon biztosra, hogy megy CI+-al, de hogy elvileg. A CI+-hoz a PCMCIA modul is kell, vagy hogyan...
IPTV encoder viszont működhet, csak obszcén drága : https://www.mythtv.org/wiki/IPTV_Encoders_as_a_Capture_Device
(MPEG kódolt stream be, HTTP vagy RTSP stream ki... Stream felvesz... ) -
-
-
Az az átkódolt cucc meg is felelne (az alternatíva a box analóg kimenetének felvétele, az meg elég sovány) - nem sok minőségromlás lenne.
@cigam : HTPC alacsony fogyasztású cuccokból, Raspberry, ez mind simán jó arra, hogy folyamat menjen. Ez a kisebbik gond.
Viszont én láttam valahol olyat, hogy CI+-t olvastak sima USB olvasóval...
-
De megoldható, csak
- az nem a direct streamet adja, hanem egy konvertált valamit, amit felveszel(kép/hang felvétel), és újrakódolsz.
- az időzített felvétel elég macera, ha nem lehetetlen (pl. csatornaváltást hogyan oldod meg?)
- folyamatosan mennie ellene a gépnek
- a horizon-t nemsokára kivezetik, a Vodafone saját megoldása (programja) lesz helyette, ami per pillanat nem érhető el böngészőből, csak mobil app-ként. -
-
pjen
félisten
válasz
Hieronymus #19277 üzenetére
Az amiko 8265+ boxom gond nélkül olvassa a DIGI CI+ kártyáját, csak felvenni nem tudom normálisan.
-
-
Közben túrtam én is. A kártya nélkül nem nagyon lehet visszafejteni.
Ng-dvb vagy ng-xim , Tvheadend, tsduck, ezek alkalmasak arra, hogy előfizetői kártyával tudj scrambled DVB-C -t nézni, és ugye ha megjeleníteni meg tudod, akkor menteni is. Ehhez kártyaolvasó, és megfelelő TV tuner is kell, ami nem olcsó.
-
Amiko menüjében (gondolom egy kaptafa mindegyik) találok olyan beállítási lehetőséget, hogy ha elfogy a hely a lemezen, akkor törölje a legrégebbi felvételt? Ha igen akkor merre?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Hello,
Amiko HD8265+ - ön hogyan lehet bekapcsolni, hogy küdolatlanul vegyen fel? Nézek majd manualt, de most rá sem érek, meg az eszköz sem mellettem van, hanem 250km-re :S
Köszi
-
Bence008
tag
Van most valami elérhető DVB-S2 USB tuner reális áron? DVBSky S960 van a német Amazonon, ez bevált, ma már stabilan működik, de a 27k szállítással kicsit sok érte. AliExpressen lenne Geniatech HDStar, ami árban elfogadható lenne (11k), viszont ebből most a revision 3 jön, amit még nem ismer fel a Raspberry Pi. Van még valami lehetőség 10-20k között? Linux támogatás és az USB csatoló lenne a feltétel.
-
-
-
Amúgy milyen lehetőségek vannak többtuneres DVB-C felvevős eszközökre?
-
-
-
pjen
félisten
Most megnéztem az Amiko 8265+ nálam simán kezeli a DIGI CI+ HD feliratú kártyát. A filmnow csatornát tudom nézni,a felvétel nem jó.Viszont a többi csatornát felveszi kódolva és TS ben is, ami Pc n nézhető, szerkeszthető.Van rajta kártya és modul fogadó is.Én kb 2 éve vettem a Forgat Sat nál, azóta változhatott, meg kell kérdezni.
-
-
Atomantiii
addikt
VU+ ts-ben rögzít szintén mint bármely enigma 2-es box, kimásolható és bármi máson lejátszható. Rendelkeznek kártyaolvasóval is (a zérón most nem emlékszem volt-e, de a többi típuson biztosan van).
De csak akkor használható vele ha nincs párosítva a szolgáltatói beltérihez a kártya.
-
-
Akkor PC, DVB-C kártya, DVBview recording szoftvere.
Éjjel - nappal és csatorna váltással, előre felprogramozva, mehet a mentés akár NAS-ra is.Nem kell gyors gép. A hang és kép megjelenítését lekapcsplva az első generációs Atom processzor is megbirkózik a feladattal.
A tévék esetében kötelező a DRM.
-
"Opticum AX C501 CI+"
Ez vajon milyen cuccot vesz fel? Le lehet bármivel játszani, ami nem a beltéri? -
Úgy tűnik nincs kerülő út.
A kódoltak esetében a készülék a sajátját a szolgáltatóé megmarad.
Nekem volt HD+ előfizetésem. Az a néhány felvétel is ment a levesbe, amit készítettem. A CI+ kártya azzal tagadza meg a lejátszást, hogy a csatorna sugárzási joga lejárt. Talán van még ami visszanézhatő, de már régen nem piszkáltam a dolgot.
A hagyományos CI rendszerben, számítógép volt a megoldás, ha a kártya nem volt készülékhez kötve.
Állítólag vannak olyan HDMI elosztók, amik bizonyos problémákat kéretlenül is megoldanak. Volt valakinek egy írása nemrég amiben a HDMI jelet rögzítő készüléket mutatott be. Azt ugyan nem érdemes megvenni, de van nagyobb tudású alternatíva. De kipróbálni nem szabad, bizonyos jogokat sérthet.
-
válasz
wassermann #19239 üzenetére
Az a baj, hogy amit adnak, az kódoltan vesz fel, tehát csak azon lehet visszanézni.
-
-
Hello,
Nem annyira TV.
Milyen Set-top box-ot érdemes venni, ami
- CI kártyaolvasós
- tud felvenni digitális adást (többet akár egyszerre)
- értelmes formátumba ment
?
Köszi -
Zoli1303
csendes tag
válasz
Hieronymus #19233 üzenetére
Szia közben már megoldódott kellett csinálni egy automatikus csatorna keresét így most már a kódolt adások is nézhetők.
-
-
Zoli1303
csendes tag
válasz
wassermann #19230 üzenetére
Szia az első behelyezésnél írta csak ki utána már nem. Látja a tv CAM-ot is meg a iártyát is de ha kódolt csatornára a Nem található a CI+ modul vagy az intelligens kártya üznet jelenik meg
-
Zoli1303
csendes tag
Sziasztok nekem olyan problémám volna, hogy vettem egy Neotion Conax cam modult amit egy Samsung LT32E310EW tipusú tv-ben szeretnék használni egy kalásznetes kártyával. Ha behelyezem látja a tv a modult meg a benne lévö kártyát is de a kódolt csatornáknál továbbra is a Nem található a CI+ modul vagy az intelligens kártya üznet jelenik meg. Szerintetek mi lehet a probléma?
-
farkas-j
őstag
válasz
modflow #19225 üzenetére
Nincs magyar nyelv. Nekem a menü angolul is megfelel. A hangot és a feliratot azért állítottam Thai-ra, mert ilyen felirat és hang biztos nincs a DVB-T és a DVB-C rendszerünkben, így a magyart adja.
Egyébként a múlt héten rendeltem még egyet mert ennyi pénzért ajándék. Egy dolog nem tetszik, az az EPG-je. Ha végig akarom nézni a csatornák műsorkínálatát, mindig átlép a vevő is a kiválasztott csatornára. Nem lehet úgy megnézni másik csatorna teljes programját, hogy ne lépjen át. Ennyi pénzért (nem volt 3,5ezer Ft) azért együtt lehet vele élni. -
törölt tag
Sziasztok, kb. 6 évvel ezelőtt átmenetileg pár hónapig szünetelt nálunk a kábeles net és tv, ezért beszereztünk egy "tv star t-1030" beltéri egységet és egy "sencor sda 100" antennát. Akkor működtek rendesen, majd évekig a szekrényben pihentek.
Most ismét felmerült, hogy szükség lenne rájuk, de nem tudok behozni egyetlen földi sugárzású csatornát sem.
A kérdésem: volt közben valami alapvető változás a földi sugárzásban, ami miatt ezeket az eszközöket már nem lehet használ?
Vagy érdemes tovább kísérletezni az antenna pozícióval, hard resettel, stb. mert amúgy működniük kellene? -
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #19218 üzenetére
Működik a tbsecp3-driver-git-dkms aur csomag is TBS6221-el! Most teszteltem, elvileg minden kernelfrissítéskor újrafordítódik, kíváncsi vagyok működni fog e a későbbiekben.
-
garga01
őstag
válasz
Mentát #19219 üzenetére
Én ezt tv és stb-vel oldanám meg inkább. Van olyan tv ami a bementeket tudja PIP-re rakni. Pl. nekem van egy Samsung tv/monitor kombóm (T24D391), ezen lehet a HDMI jel közben a TV saját digitális tunerjét kitenni kis ablakba, de bementeket is lehet korlátozottan. (Pl. a HDMI-ból egyet lehet nézni, másiakt nem tudod közben pip-be rakni). Biztosan van nagyobb méretű tv is ilyen tudással.
-
Mentát
csendes tag
Sziasztok! A digi-s topicban már feltettem a kérdést, de beírom ide is:
Időnként újra és újra felmerül bennem az igény, hogy kéne egy olyan STB, amiben két DVB_C tuner van, és tud PiP-et is, és így lehetne úgy meccset nézni, hogy egy másik meccs fut a sarokban
Sajnos nem túl nagy a választék az ilyen set top box-okból. Tudnátok ilyet ajánlani emberi áron? Az AliExpress-en találtam egyet, de az a baj hogy csak kettesével lehet venni :
Meg talán codec-ben nem is a legfrissebb ez a cucc.
Esetleg valaki nem akar betársulni egy ilyenre? -
attilav2
őstag
Jó hírem van! Az AlexanderS féle tbsecp3 driver végre kezeli a saa716x alapú TBS-6221 kártyámat, csak a tbs-firmware aur csomagot kellett még felrakni mellé. Ennek a drivernek a hivatalos opensource tbs driverhez képest az az előnye hogy nem igényel teljes v4l media tree újrafordítást, így jelentős fordítási idő spórolható meg. Az aur ban van a tbsecp3-nak dkms verziója, amit a fejlesztő AlexanderS tart karban, én nem ezt raktam fel mert nem szeretem a dkms-t, hanem a fejlesztő git oldaláról
szedtem le és fordítottam(nem tart sokáig), a telepítés során ssl hibákat adott(aláíratlan modulok, linuxon mióta kötelező aláírni?) de újraindítás után működik a driver!
Aki sokallja a hivatalos opensource driver buildelési idejét az megpróbálkozhat a tbsecp3-alMint ahogy a tapasztalatom mutatja bővült a támogatott kártyák köre.
-
NoNick
tag
Sziasztok! Szükségem lenne egy dvb-c beltéri egységre, ami tud felvenni USB-re Digis hálózatból. Beszéltem telefonon a sat.hu-val, ott azt mondták, hogy valószínűleg nem lesz túl jó egyik sem, mert a diginél elcsúszik az óra.
Igaz ez? Én eddig nem tapasztaltam ilyet, a tévék a műsorújságnál mindig jól írják ki az időt.
-
Atomantiii
addikt
válasz
oroszlan12 #19215 üzenetére
Csak a UPC-nél van olyan, hogy saját beltériben is használhatod, de csak akkor ha olyan fajta a kártya.
-
oroszlan12
tag
Sziasztok!olyan kérdésem lenne,h bármelyik műholdas tv-(Upc direkt,Upc,Digi) lehet úgy használni ha egy HdHomerun vagy hasonló vevőt használok?
Mert szeretném használni a Tvheadend-et vagy a Plex-et tv nézéshez.
A válaszaitokat előre is köszönöm! -
azbest
félisten
Lehet az már régi írás. Újabban integrált kártyás boxot és modult adnak előfizetés mellé. De párhuzamosan fut a régi kódolás is, így akinek még a régi kártyás megoldás van, az is működik.
Arról nem tudni, hogy létezik-e contegós mindig tv kártya, lehet mindegyik cas7-es. Mielőtt megszűnt a kártyás értékesítés, még sima cas7et adtak. Utána meg már lehet csak integrált modult.
Az új kódolás conax contego, a régi conax cas7. -
mokalade
tag
Strong Cas7 Conax kártyaolvasó alkalmas lehet a manapság futó MindigTv DVB-T2 adások vételéhez?
(Nem találtam róla ilyen infót és azt is látom, hogy 2017-ben már létezett...)
Köszi! -
ricsics
csendes tag
Sziasztok! Én olyan tv tunert vagy boxot keresnék, ami képes dvb-c ci slot adások rögzítésére (pl. HBO, Cinemax, DigiNow). A technisat és a terratec tunerek között is találtam ilyet, ám már sajnos sehol nem forgalmazzák. A boxok között a VU+ Zero 4k, ami képes erre, csak az meg nagyon drága.
Valakinek esetleg tapasztalat? -
42861
senior tag
válasz
Hieronymus #19202 üzenetére
"Hozhat". Tehát még életedben nem láttál egy hd ready plazma tévét analóg vs. digitális tuner témában. Én már igen, használtam is. Hidd el, drasztikus a változás pozitív irányba.
-
válasz
a 768 pixel függőleges felbontás nem sd, az még a 720-nál is több kicsivel, kifejezetten érdemes hd anyaggal hajtani. az analóg adáshoz képest sokat dobott a minőségen a digitális sd, és még ehhez képest sokat a hd forrás.
-
A feketét nem szoktam nézegetni, a tartalmat a színek hordozzák.
Ha a plazma kijelzőnél maradunk. akkor az említett tévé és valamelyik utolsó szériás FullHD plazma kijelzős tévén hatalmas eltérés lesz a HD látványban. Ezzel szüntessük meg a plazma vs. más kijelző összehasonlításokat. A fekete == fekete ez esetben.
-
pjen
félisten
válasz
Ne a pixel számot nézd,hanem egyben a képet.Olyan feketék sose lesznek mint egy plazmán.
-
válasz
qnadam #19200 üzenetére
Ez továbbra is SD anamorf felbontás.
Jobb a látvány mert HD felbontásból skálázódik le és nem 704 vagy 720 pixelből nyúlik szét a kép.Ettől függetlenül a korábban említett tévé alacsony pixelszáma okán nem hozhat számottevő látvány javulást, mert nem képes a kijelző több információt megjeleníteni, az SD felbontáshoz képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest