Hirdetés

2019. március 21., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Életmód, multimédia  »  DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#10001) azbest válasza Degeczi (#10000) üzenetére


azbest
(PH! félisten)

Kipróbáltam már a gépemen én is... a kaffeine tényleg nem tudja kezelni a he-aac-t, csak reccsent egy nagyot csatornaváltáskor, a me-tv ppa -ból feltéve nem szeretett valamit a channels.conf-on, nem váltott csatornára... de a lényeg, hogy mindkettő eléggé fapadosnak tűnik

Szerintem próbáld meg a tvheadend-et (git friss verziót; epg, időzített/automatikus felvétel, kódolt adások támogatása, stremelés) + vlc-t. Persze ha csak az ingyenes nézésére kell, akkor a vlc magában is jó, csak érdemes csinálni egy m3u fájlt amiben szerepelnek a csatrnák [link]

[ Szerkesztve ]

(#10002) Degeczi válasza azbest (#10001) üzenetére


Degeczi
(PH! nagyúr)

köszi, hétvégén megnézem a tvheadendet

az ME-TV-n közben rájöttem, egyszerűen a számbillentyűkkel tudok csatornát választani (ha már az EPG-je nem működik) - de amíg nincs hangja, addig kb mindegy

a VLC egyébként nem rossz, az interlace is sokkal kevésbé/ritkábban zavaró benne, és a hang is nagyjából szinkronban van (ME-TV-vel láthatóan csúszott picit a szájmozgáshoz képest),
csak az zavar, h csatornaváltásoknál mindig teljes méretűre növeli az ablakát

ja, közben válaszolt az alább említett, it9135 driver patch-hez kapcsolható fejlesztő, időzítési problémára tippel, adott egy módosítási javaslatot (késleltetés beszúrását), azt is kipróbálom még, mert jó lenne tisztán látni, mi okozza

[ Szerkesztve ]

(#10003) azbest válasza Degeczi (#10002) üzenetére


azbest
(PH! félisten)

esetleg még segítség lehet az is, ha meg tudnád nézni neked milyen a tuner belülről. Egészen könnyen szétpattintható a műanyag burkolat és akkor ellenőrizni lehet, hogy tényleg más fajta-e vagy valami más okozza a problémát. Az enyém ilyen [link]

Azt máig nem vágom, hogy melyik változat dual-tuneres a kworld-ön kívül.

[ Szerkesztve ]

(#10004) Degeczi válasza azbest (#10003) üzenetére


Degeczi
(PH! nagyúr)

igen, még a kínlódás elején megnéztem mi van benne
persze más fölépítésű a panel (hiszen mini: harmadekkora, ezért pl. az infravevő is a túloldalán van),
de a 9135 chip teljesen azonos jelölésű, csak az enyém picit korábbi gyártású (2011. nyári: 30. heti, míg a tiéd őszi, 42. heti - talán tényleg más széria, az azonos külső jelölés ellenére is, ezért működhet nálad a patch-elt driver újfajta letöltésével)

(#10005) Degeczi válasza Degeczi (#9988) üzenetére


Degeczi
(PH! nagyúr)

ó bakker, de egy hülye vagyok! :W

ebből leeshetett volna: ha egyszer a build leszedi a forrást, az jó eséllyel fölül is írja a lokális módosítást - és így is van...

szóval nem ez a baj, a dolog így hatástalan, egyszerűen vmi általános bizonytalanság van a driverrel, ezért hittem azt, h a (valójában meg sem történt) módosítás miatt javult meg...

pl. a ma reggeli gép bekapcsolás után sem látta a tunert, ki kellett húzni majd visszadugni, akkor már látta, de még nem regisztrált hozzá frontend-et, majd egy ismételt ki/visszadugásra már jó lett...

(#10006) nfsu17 válasza Degeczi (#9963) üzenetére


nfsu17
(PH! kedvence)

[link]

"...nézze a futamokat akár HD minőségben..."

Ettől persze még bármi lehet.

(#10007) Degeczi válasza nfsu17 (#10006) üzenetére


Degeczi
(PH! nagyúr)

igen, közben az indexes F1 topikban írták, h WG is megerősítette, HD lesz! :R

(#10008) fradi81


fradi81
(PH! kedvence)

Kösz, átírtam 99-re, majd sudo make install, de feljebb kellett lépni egy mappát mert egyébként hibát írt ki. Most bejönnek a mux A csatornák VLC-vel, folyamatos kép és hang, szinte tökéletes. De a mux B és C frekvenciáit hiába írom be, ott nem 'tölt' be. Át kell állítani valamit?

(#10009) bb.bocs


bb.bocs
(őstag)

sziasztok egy kérdés.adott 1 samsung p2270hd tv. adott lesz 1 modul és mindig tv extra kártya. krdésem. videóra hogy tudom rögziteni az adást?... ha lehet ilyet

(#10010) bb.bocs


bb.bocs
(őstag)

23 adó bejön a mindig tvn ,de a többi nem. pl a history meg ilyenek eddig nem volt gond . szerelnek ? vagy mi lehet?

(#10011) aag válasza azbest (#9999) üzenetére


aag
(őstag)

Múltkor is volt itt valaki, akkor panaszolta, hogy nem megy a he-aac, pedig csak annyi volt a "baj", hogy két éves LTS ubuntuja volt, amiben értelem szerűen nincsenek benne a programok új verziói.

Én voltam az akiről beszélsz és nem így volt! Felraktam direkt emiatt egy 11.10-est és beletettem pontosan azokat amiket a fórumtárs írt. Sajnos nekem nem működött. Feltettem a legfrissebb Ubuntu alá elérhető kernelt, de azzal sem ment.

Egyébként már nem először jártam így ugyanezzel a fórumtárssal. Él bennem a gyanú, hogy jól szórakozik rajtunk ahogy kínlódunk, mert nagy valószínűséggel neki sem szól a HE-AAC hang az Ubuntuján. Nem véletlenül állítom, hogy nagy valószínűséggel. Ugyanis utánaolvastam és azt találtam, hogy licencköteles (fizetős) nem csak a kódoló, de a dekódoló része is. Szóval nem megy az senkinek sem, csak aki vagy ellopja, vagy kifizeti a licencdíjat. Persze lehet, hogy tévedek, de mivel feltettem a kérdést (és napirenden tartom) az ubuntu.hu-n is és ott sem megy senkinek sem, valószínűleg nem érdemes ezzel sokat bajlódni. Majd az idő megoldja. De jelenleg még nincs rá megoldás. Emiatt hibás az a hangnem ahogy erről nyilatkoztál. Kérlek vegyél vissza kicsit. Majd akkor írj legközelebb megoldásról, ha nálad megy és le is tudod írni (reprodukálható módon) hogy mi kell hozzá. OK?

(#10012) Watt25 válasza Degeczi (#10002) üzenetére


Watt25
(PH! kedvence)

Nálam nem teszi ki teljes képernyőre magát. Nézd meg a beállítások ablakban, mert azok azok a beállítások, amelyek minden új videónál újra érvénybe lépnek.

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#10013) bb.bocs


bb.bocs
(őstag)

ja és külön kell vennem antennát? vagy a mindigtvsek hoznak antennát is a dobozhoz/ca modulhoz nem kell semmi, gondolom tvben van az antenna, vagy azt is külön kell rákötni?

(#10014) Watt25 válasza bb.bocs (#10013) üzenetére


Watt25
(PH! kedvence)

Az antenna beszerzése, elhelyezése, beállítása saját ügyed. (Persze hívhatsz szerelőt.) Ezzel a MindigTV-sek nem foglalkoznak. Csak CA modult, kártyát, dekódert adnak, ha kell.
Vannak olyan TV-k, amelyek az éppen nézett műsort kiadják a SCART csatlakozójukon, amelyet fel tudsz venni videóval. Csak ugye a kérdés, hogy néztél-e mostanában naptárra és milyen évet láttál rajta? :)

[ Szerkesztve ]

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#10015) bb.bocs válasza Watt25 (#10014) üzenetére


bb.bocs
(őstag)

na igen :D nagyimnak kell a videó, hiába ondom hogy usb ,meg vinyó meg pendrive :D nem izgatja :D de ha ca modult veszünk úgyis az lesz tetszik vagy sem :D én mindent gépre veszek fel :) akkor a tvhez is kell külön antenna? vagy az bennevan a tvben? (samsung p2270hd)
igy ahogy nézem, a mindigtv nek elég fos minöségű az adása, rosszabb mint a upc :( kivétel a hd persze :) olyan foltos meg homályos...( érdemes váltani?)

[ Szerkesztve ]

(#10016) Watt25 válasza bb.bocs (#10015) üzenetére


Watt25
(PH! kedvence)

Antenna egyik TV-ben sincs (kivéve a Junoszty :) ). Az esetek többségben egy szobaantennával a szoba közepén nem is tudod fogni a digitális adásokat, legalább az ablakba ki kell rakni az antennát. (Nagyon nagy mértékben függ a helyszíntől, minden véglet előfordulhat.)
Konkrét bitráta értékeket itt találsz: Táblázatom. Sajna valóban nem a legjobb a MindigTV minősége.
Van MindigTV topic is.

[ Szerkesztve ]

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#10017) bb.bocs válasza Watt25 (#10016) üzenetére


bb.bocs
(őstag)

ooo jó tudni, köszi a segitségeket

(#10018) azbest válasza aag (#10011) üzenetére


azbest
(PH! félisten)

Bocs, úgy tűnik lemaradtam arról, hogy újabb verziót is próbáltál.

Ahogy általában az igazság valahol középúton van. Visszakerestem csendes hozzászólását amiben leírta, hogy milyen verziójú programokat használt: kaffeine 1.2.2-2, xine-lib 1.2.1-2, faad2 2.7-3.
Az ubuntu 11.10 csomaglista alapján nálam: kaffeine 1.2.2-1ubuntu3, libxine1 1.1.19-2ubuntu6, libfaad2 2.7-6ubuntu1 van fenn.

Ott lehet a titok nyitja, hogy ő valószínűleg nem ubuntuval használja (adatlapja szerint arch linuxot is használ), vagy újabb külsős csomagot tett fel. A xine-lib lehet a megoldás kulcsa, mert az végzi a munka lényegi részét (demux). a faad2 pedig a hang dekódolását.

A jó hír, hogy a 12.04-ben már úgy látom 1.2-es xine lib lesz [link]

(#10019) aag válasza azbest (#10018) üzenetére


aag
(őstag)

Lehet. Van egy barátom aki szintén Arcsol. Neki működött. De a fórumtárs nekem adott választ úgy, hogy én leírtam neki Ubuntut használok. Ubuntu alatt eddig még senkinek sem működött.

(#10020) csendes válasza azbest (#10018) üzenetére


csendes
(őstag)

Így van Arch Linux-ot használok; bár Ubuntu és Fedora is van telepítve, de inkább csak kíváncsiságból.
Arch Linux-nak is vannak már olyan változatai, amiket egyszerűen lehet telepíteni, például Archbang [link].
A PPA-kból Ubuntu alá is majdnem mindent föl lehet pakolni. Ha például beüti az ember a keresőbe, hogy ubuntu ppa xinelib 1.2.1 , akkor pillanatok alatt meg lehet találni ezt a csomagot [link] Oneiric-re és Precise-re is.
Egy másik hozzászólásra válaszolva nem szórakozom senkivel - fogalmam sincs, hogy ebben mi lenne a jó. Próbálok tájékozódni, kipróbálni dolgokat, illetve néha segíteni másoknak, de ennek vannak időkorlátai.

Valóban működik a TVHeadend, be van kötve XBMC alá. Van minden MindigTV csatornán hang mplayer-rel (kiterjesztett szintaxis kell a channels.conf-ban), me-tv-vel és Kaffeine-nel (a megadott verziószámú programokkal). Nincs "külső" csomag fölrakva, illetve annyi, hogy a TVHeadend az Arch Linux AUR nevű build script gyűjteményéből van telepítve. Képeket, beállításokat kérésre tudok föltenni, de a hangot nem tudom, hogyan tudnám itt megmutatni :F

[ Szerkesztve ]

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#10021) aag válasza csendes (#10020) üzenetére


aag
(őstag)

Egy másik hozzászólásra válaszolva nem szórakozom senkivel

Rendben, akkor bocsánat a feltételezésért!

(#10022) aag válasza csendes (#10020) üzenetére


aag
(őstag)

...ja-igen, és van valami tipped, hogy nálam (és másoknál) miért nem működik?

(#10023) fradi81 válasza fradi81 (#10008) üzenetére


fradi81
(PH! kedvence)

Már bejön minden csatorna, csak arrébb kellett rakni az antennáját. Van egy kis oldal itt le van írva a vlc használata. [link] Kösz mindenkinek a helpet már csak a kódolt adásokat kell valahogy beintézni valamikor :R

(#10024) fradi81 válasza aag (#10022) üzenetére


fradi81
(PH! kedvence)

Mi is nálad a gond, kaffeine-ben tvnézéskor nincs hangja a tv2, rtl-nek?

(#10025) aag válasza fradi81 (#10024) üzenetére


aag
(őstag)

Az is, de ettől még fel tud venni, aztán a VLC-vel lejátszva máris van hangja. Elkezdem felvenni és máris elkezdem lejátszani. Kicsit kényelmetlen, de működik. Szóval nem ez a fő gond, hanem az, hogy nem tudom szabdalni a felvett anyagot. Illetve tudom, de nem lesz hangja az új fájlnak. Azért, mert nincsen a rendszerre telepítve HE-AAC kodek. Tehát azt kellene telepíteni, de nem lehet. Jogtisztasági problémák miatt le van tiltva. Legalább-is ezt olvastam több helyen. Senkinek sem működik Ubuntu alatt. Illetve van egy kivétel, de nem reprodukálható a módszere sajnos. Ez a gond. Nálam és másoknál is Ubuntu alatt.

(#10026) wassermann


wassermann
(Topikgazda)

Kérés:
- Tisztelt urak, ez a topik a DVB-T-s eszközökről, hardverek-ről szól. A Linux-al kapcsolatos dolgokkal égyszi vonuljatok át egy Linux-os topikba, mert széttúrjátok ezt.

(#10027) Degeczi válasza wassermann (#10026) üzenetére


Degeczi
(PH! nagyúr)

ahol teljesen elsikkadnának a sok, egészen más jellegű kérdés mellett...
(de még segítséget is kisebb eséllyel kaphat vki, mert azokat kevesebb DVB-T tulaj látogatja)

ezeknek itt van a helye, hiszen ha DVB-T tunerral bármilyen (akár Windows alatti) gondja van vkinek, itt néz szét először

és legfőképp: ezek a tunerek olyan hardveres eszközök, ahol a szolgáltatás nagyrésze szoftverből érkezik!
hogyan (és miért) választanád le, h csak a chipek képességeiről beszéljünk, de ne az azokhoz szükséges szoftveres támogatásról?

(#10028) Kernel válasza wassermann (#10026) üzenetére


Kernel
(PH! nagyúr)

Ha már számítógépes eszközökről beszélünk, életszerűen velejárnak a szoftveres problémák is. OS viszont nincs kikötve a címben. Ilyen alapon Windowsról sem eshetne szó. Az már csak egy külön szívás, hogy Linux alatt több gond lehet, okokat tudjuk, támogatottság stb. ez most mellékes.

Én is követtem a témát, itt nem általános Linux (mint OS) problémákról volt szó, hanem Linux, mint DVB-megjelenítés kérdései. Őszintén szólva engem sem érint, de legalább úgy is felfoghatom, hogy milyen jó nekem.

Viszont, ha megnézzük a topik 1. hozzászólását, nem csak az derül ki, hogy te indítottad, hanem már az első oldalon jönnek az SW gondok (Windows is), meg egyebek.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#10029) H.Roland


H.Roland
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Vettem egy BlackGold BGT3630 PCIe-es kártyát, ami ezeket tudja: DVB-T/DVB-T2/DVB-C/DVB-S/DVB-S2/Analog.
Nálunk Digi tv van, a csatornák az HBO és egy-két adó kivételével kódolatlanok. Erről meggyőződtem a settop boxszal, a kártyát kihúzva is foghatóak a csatornák. Ennek megfelelően arra számítottam, hogy a tunerkártyával a gépemen is nézhetem majd digitálisan az adásokat.
A következő a probléma: feltelepítettem a DVB Viewer demo verzióját (valószínűleg megveszem később), de csak a közszolgálati csatornákat hangolja be, a többit nem. Azt lehet látni, hogy a megfelelő frekvenciatartományban (354-394 MHz, 770-794 MHz stb) érzékeli a jelszintet, viszont csatornát nem hangol be. Ezekkel a paraméterekkel próbáltam hangolni:
Célkategória: Astra 19.2° E / Hot Bird 13.0°E / Astra 1D/3A 23.5°E / Astra/Eurobird 28.2°E
Transzponderlista: nincs
Vétel típusa: Kábel
Csoport: A
Szimbólumráta: 6900,6111,6875

Van valami egyéb paraméter, amit még lehet állítgatni, hogy behangolja a közszolgálatin kívüli csatornákat?

Előre is köszi.

Minden relatív.

(#10030) fradi81 válasza aag (#10025) üzenetére


fradi81
(PH! kedvence)

Nálam van hang a kaffeine-ben is, kubuntu 12.04-ben, majd megnézem azt a he-aac-t.

(#10031) azbest válasza fradi81 (#10030) üzenetére


azbest
(PH! félisten)

a 12.04-ben valsz nála is jó lesz, mert ott már az újabb 1.2-es xine-lib van, míg a korábbi ubuntukban az alapból régebbi 1.1-essel jelentkezik a probléma.

(#10032) aag válasza azbest (#10031) üzenetére


aag
(őstag)

Nem, nálam akkor sem volt és ezt le is írtam már, de mivel ez itt OFFTOPIC és megkértek, hogy ne beszéljünk erről itt többet, a magam részéről be is fejeztem.

(#10033) pjtr


pjtr
(fanatikus tag)

Sziasztok

Segítsetek lécci, teljes a homály.

lg 37ld465 tv van, amiben az adatlapja szerint ez található:

DVB-T/C MPEG-4 AVC(H.264) Igen (CI típus).

Akkor ezzel nézhetem majd a Digi csatornáit stb nélkül?

Tesómnak ilyen tv-je van : Sony Bravia KDL-40P3600

Talán csak dvb-T tuner van benne. Ide kell-e stb, hogy tudja nézni?

Köszi peti

(#10034) zhagyma válasza H.Roland (#10029) üzenetére


zhagyma
(őstag)

Szia!

Jó kis kártyát vettél. A leírásod alapján azt tippelem hogy Digikábeled van (DVB-C). Nálam a DVBViewer-ben a kereső dialogus doboz így néz ki:


teljes kép

A digi.ini file helye win7 alatt:
C:\ProgramData\CMUV\DVBViewer\Transponders\digi.ini

A digi.ini file tartalma:

[SATTYPE]
1=4000
2=DIGIKABEL

[DVB]
0=14
1=113000,5,6900
2=121000,5,6900
3=346000,5,6900
4=354000,5,6900
5=362000,5,6900
6=370000,5,6900
7=378000,5,6900
8=746000,5,6900
9=754000,5,6900
10=762000,5,6900
11=770000,5,6900
12=778000,5,6900
13=786000,5,6900
14=794000,5,6900

[ Szerkesztve ]

(#10035) pjtr válasza pjtr (#10033) üzenetére


pjtr
(fanatikus tag)

Bocsi, de ezt nem ide akartam, elQrtam :D

Esetleg ha válaszoltok azt megköszönöm!

peti

(#10036) zhagyma válasza pjtr (#10033) üzenetére


zhagyma
(őstag)

Az LG-vel nézheted a digi digitális adásait a Sony-t nem találtam meg. Ha a Sony-ban tényleg csak DVB-T tuner van, akkor csak az analóg kábeltvre jó.

[ Szerkesztve ]

(#10037) H.Roland válasza zhagyma (#10034) üzenetére


H.Roland
(fanatikus tag)

Köszi szépen, működik!
Habár nálam nem jelent meg a Target Root-nál nem jelenik meg a digi, de a Transponder List-ben megjelenik a Digikábel, és behangolja a csatornákat, meg is találta mindet.

Köszi még egyszer.

Minden relatív.

(#10038) pjtr válasza zhagyma (#10036) üzenetére


pjtr
(fanatikus tag)

Köszönöm a választ!

De ha tesómnak stb kell, akkor hogy lesz a SCART kábellel digitális az adás?

(#10039) zhagyma válasza pjtr (#10038) üzenetére


zhagyma
(őstag)

SCART kábellel sehogy. HDMI kimenetes STB kell. Amennyiben nem kell az HBO csomag akkor bármilyen HDMI + MPEG4 + DVB-C képes STB szóba jöhet. Ha van még kérdésed akkor a Digikábel topicban szívesen válaszolunk rá. Látom ott is fut egy szála a történetnek.

[ Szerkesztve ]

(#10040) pjtr válasza zhagyma (#10039) üzenetére


pjtr
(fanatikus tag)

Igen, mikor láttam, hogy hova írtam, akkor már sajnos nem tudtam szerkeszteni a Hsz-t.
Utána feltettem oda a kérdésemet.

Bocsi az offért!

Ott is feltettem egy-két kérdést még, segíts megválaszolni lécci.

(#10041) azbest válasza aag (#10032) üzenetére


azbest
(PH! félisten)

Na ez már tényleg off, de ha 12.04-est is kipróbáltad (amiből még nincs is végleges változat) és azzal sem volt hangod, akkor nálad van a hiba, főleg ha másnál a 12.04-es működik (az mindegy hogy gnome vagy kde változat). Te a 10.04-et és mint nemrég kiderült a 11.10-et próbáltad.

(#10042) snefi2


snefi2
(újonc)

Hello

Valaki megtudna osztani a dyras DVTU-265 driveret valahogy mert sajnos a hivatalos oldaluk epp atepites alatt. :(

Udv:Snefi

(#10043) aag válasza azbest (#10041) üzenetére


aag
(őstag)

Figyelj, fejezzük ezt be. Az ubuntu.hu-n is próbálták ezren, senkinek sem ment, csak egyedül itt egy fórumtársnak. Mondom, nem kívánok ezzel többet itt foglalkozni. Gondold, hogy én vagyok az ügyetlen, de többet én nem válaszolok már ebben a témakörben itt.

[ Szerkesztve ]

(#10044) azbest válasza aag (#10043) üzenetére


azbest
(PH! félisten)

Értsd már meg, hogy működik a dvb-t he-aac hangja ubuntu 12.04-en, tegnap este magam is kipróbáltam. Van hangja a kaffeine-nek. Előbb írta (#10030) fradi81, hogy kubuntu 12.04 alatt is megy.
Tessék itt egy videó róla hogy működik.
Vársz még pár hetet, hogy kijöjjön a végleges változat, frissítesz és örülsz :) (Persze, ha sürgősebb, akkor már most is lehet használni, csak még előjöhetnek bugok [link])

(#10045) fradi81 válasza azbest (#10044) üzenetére


fradi81
(PH! kedvence)

Érti csak szereti ha győzködik, valószínűleg most telepíti :)

(#10046) aag válasza azbest (#10044) üzenetére


aag
(őstag)

Meggyőző a videód. Akkor nálam valami más van elbökve. Köszönöm! :R

Esetleg lehet az, hogy én nem KDE-s felülettel, hanem Unity-vel próbáltam? :F

[ Szerkesztve ]

(#10047) fradi81 válasza aag (#10046) üzenetére


fradi81
(PH! kedvence)

Neki is unity van a videón...

(#10048) aag válasza fradi81 (#10047) üzenetére


aag
(őstag)

Nyitottam egy külön topikot, hogy ne terheljük ezt a topikot feleslegesen.

(#10049) gabo9201


gabo9201
(őstag)

Üdvözletem!

Olyan problémám van, hogy van egy Triax TR41-es DVB-T vevőm. Ezzel ma felvettem a Forma 1 időmérőjét és valamiért két fájlba rögzítette. Ez gondoltam nem is nagy probléma, mert a VirtualDub-al össze lehet fűzni a teljesen egyforma típusú videókat.
Viszont, mint kiderült a VDub nem ismeri fel a készülék által készített *.ts nevű fájlt. Ahogy nézem ez egy MPEG2-es cucc. Rákerestem, a neten, hogy mi okozhatja a gondot és azt találtam, hogy a VDub alapból nem kezeli az MPEG2-t. De innen nem jutok tovább. Hogy lehetne a VDub-ot rávenni, hogy befogadja a *.ts fájlt? Amit linkeltem angol leírás elvileg ugyanezzel a problémával foglalkozik,de sajnos én nem boldogultam vele (nyelvtudás híján). :(

Nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni, újrakódolni semmiképpen sem szeretném a videókat (esetleg csak, akkor ha már a VDub felismeri, mert a többi konvertáló programban nem igazán bízok). :)

Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201

(#10050) Murphistic válasza gabo9201 (#10049) üzenetére


Murphistic
(fanatikus tag)

Szervusz!

Én a Total Commanderrel fűzöm össze az ilyen felvételeket. Egyszerűen a fájlegyesítés funkciót használom. Egyébként bármilyen módszer jó, amivel a második fájl bitjeit az elsőé után írod.

"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."

Útvonal

Fórumok  »  Életmód, multimédia  »  DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.