Hirdetés
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ben0it8
csendes tag
Udv!
Adott az alabbi rendszer:
- Dune HD Homatics Box R 4K Plus medixbox (https://dune-hd.hu/?oldal=homaticss_4k_plus)
- Ultimea Nova S80 5.1 soundbar (https://www.ultimea.com/hu-eu/products/nova-s80)
- Optoma HD151X projektorHogyan a legcelszerubb az osszekotni ezeket a komponenseket, hogy a leheto legjobban kihasznaljam? A problemam, hogy a mediaboxbol valahogy el kell juttatnom a kepet is a projektorba es a Dolby 5.1 hangot is a soundbarba, viszont csak egy HDMI kimenet van rajta es tudtommal az optikai nem kepes a Dolby Atmosra.
Az Homatics leirasaban ezt talaltam:
Az Android TV 12 megérkezése óta (2024. május) működik valamennyi DTS és Dolby hangsáv érintetlen továbbküldése a házimozi-erősítőnkre HDMI-n keresztül. Viszont optikai digitális hangkimenetén csak akkor továbbítódik a DTS és Dolby Digital érintetlenül digitális erősítőhöz, ha HDMI-n keresztül (az EDID infók alapján) DTS és Dolby Digital dekódolására alkalmas TV-t érzékel. Ellenkező esetben csak PCM 2.0-ban kerül az optikai kimenetre az adott DTS vagy Dolby Digital hangsáv – ez állítólag a Google TV minősítés miatt törvényszeren így van más hasonló készülékeken is. Megoldás lehet erre az HDMI extraktor doboz (már 10 ezer forint alatt is kapható idehaza), amelyen van optikai vagy koax kiemenet a régebbi erősítőnk számára.
Vajon mit jelent a kiemelt mondat az en esetemben? Hogyan lenne celszeru eljuttatni a jelet mind a projektorba, mind a soundbarba a leheto legjobb minosegben?Koszi elore is a segitseget!
-
blakey
titán
-
Swenk
aktív tag
Dune-HD Pro Vision 4k lejátszója miért mutat az infójában12 bitet, ha nem tudja a FEL-t, és a Dune szerint is csak 10 bit-ig dolgozik.
-
blakey
titán
válasz
ateszm
üzenetére
Amlogic topik összefoglaló. CoreELEC fórum a CE21-NG (P7 FEL) telepítéséhez.
-
válasz
blakey
üzenetére
Szép napot Urak!
Ünnepek közelednek, sok szabadnap vár rám, így belefognék egy Homatics + CE a legjobb minden szempontból témakörnek...
Szájbarágós magyarázós telepítés mint anno 905x-re volt nekem nagy segítség, (de ugye itt duál rendszer lenne) merre találok? Nem baj ha képekkel illusztrált, esetleg magyar nyelvű.
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdvözlettel: ateszm -
blakey
titán
válasz
olajbogyo
üzenetére
Nos, a fórum témájához igazodva válaszolnék. A Dune-n (Homatics/Premier 4K Pro) és úgy általában az Android TV-n futó OS hiába rendelkezik Google hitelesítéssel, sajnos nem azt jelenti, hogy akkor minden "jót" tartalmaz, pl. Homatics/Premier esetében a Disney+ csak eAC3-at tud, nincs Atmos az áruházból telepíthető alkalmazással, ha sikerül egy Fire TV-ről lementett appot beszerezned, akkor lesz Atmos is.
Szintén nem elhanyagolandó, hogy a SkyShowtime sem támogat minden eszközt, pl. a Homaticsokon jelenleg maximum 1080p és SDR van. A hangokat ugyan tovább küldik, de nincs a forrásnak megfelelő mintavételezés, minden 48 kHz. A Dolby Vision esetében nem megfelelő a TV-Led mód, kétszer kerül feldolgozásra az RPU, ami nem túl jó. Néha félre sikerülnek az OS frissítések. Ha nem kell a "streaming", akkor a Homatics + CE a legjobb minden szempontból. -
Qtya123
őstag
Üdv!
Beszereztem egy Dune HD Pro Vision 4K lejátszót. Egyelőre a gyári Dune rendszerével akarom használni, CoreELEC telepítését most nem akarom, főleg, hogy megy a kálvária az ATV14-el, bár erre a készülékre nem jött ez a frissítés eddig.
Használtam már korábban CoreELEC-et, de ennek a Dune lejátszónak tetszik a gyári felülete és lejátszója.Beállítottam mindent, viszont a kép és hang beállításokat megosztanám veletek, megtennétek, hogy ránéztek, nem-e van a beállításaim között valami nagy blődség, amely mindenképp változtatást igényel? (az esetek nagy többségében 4k DV és HDR tartalom fut rajta) Célom, hogy a lehető legnormálisabb módon, felesleges konvertálások nélkül kapja meg az adatokat a TV (TCL C845 X2)
[kép]
[kép]
[kép]
[kép] --> ezeket lehet még választani: [kép]
[kép]Köszi!
-
olajbogyo
aktív tag
Szia!
Elhiszem, köszi, csak én sajnos ebből indultam ki:
[link]
....görgess le és ott írja a termékleírásnál.Még egyszer köszi srácok, nem akartam semmi galibát okozni, ezután csak dune lesz a téma részemről!
De, az nekem már tökéletesen elég, hogy akár a dune-t, akár az apple-t veszem nagy mellényúlást nem csinálhatok egyikkel sem, mert a "gagyi" belépős erőlködőm(Denon avr x1700h) nem fog érzékelhető különbséget tenni!
Igazából ez vót a lényeg😉, de tényleg! -
zazenke
őstag
a gyártó magyar oldalán ezt írják " Különleges kettő-az-egyben készülék: Netflix-minősített Android TV box és fejlett Dune HD médialejátszó. Ezzel a készülékkel élvezheted a különböző stream-szolgáltatásokat – mint pl. Netflix, Amazon Prime, Disney+, Apple TV+, HBO Max, SkyShowtime – maximális minőségben (akár 4K-s felbontás, Dolby Vision kép, Dolby Atmos hang, ha kínál ilyen tartalmakat a szolgáltatás), de saját médiafájljaidat is lejátszhatod a legújabb formátumok esetén is (akár Blu-ray ISO fájlok Dolby Vision FEL kódolással és teljes menüvel) az egyedülálló Dune HD Media Center alkalmazásnak köszönhetően."
-
BBéci
legenda
válasz
Imogen Combe
üzenetére
Semelyik másik készülék sem tudja kiírni, hogy mi volt az eredeti formátum. Ezt megemlítened sem kellett volna.
-
Imogen Combe
tag
válasz
olajbogyo
üzenetére
Remélem érted, és neked nem szükséges részletesebben elmagyarázni:
A Yamaha nem tudja kiírni, hogy mi az eredeti hangformátum, de füllel nem
tudnám megmondani, hogy a Dune eredeti vagy az Apple "átalakított" szól.A "veszteségem" annyi, hogy nem látom a hangsáv eredeti formátumának a nevét.
Korábban se az volt a lényeg, hanem a film vagy a sorozat.BBéci: [link]
Az említett Yamaha nem írja ki a beérkező jel adatát, az arra utal, hogy nagyon szerény képességű, egyszerű készülék.
Tudjuk, mindenkinek a sajátja a legeslegjobb. -
BBéci
legenda
válasz
Imogen Combe
üzenetére
Erősen félreérthetően fogalmaztál most is. Sokkal egyszerűbb lett volna elárulnod a Yamaha pontos típusát. Abból kiderülne, hogy mennyire mérvadó az összehasonlításod.
Belépő és alsó középkategóriás házimozi rendszeren nem jönnek ki a különbségek, ezért akinek olyanja van, bátran megveheti az Apple TV-t. De még az is elképzelhető, hogy nagyon jó minőségű az általa előállított LPCM, mivel az almás cég nem szokott vackokat piacra dobni. -
Imogen Combe
tag
-
BBéci
legenda
válasz
olajbogyo
üzenetére
A különbséget, legyen szó bármiről, akkor lehet legjobban és legkönnyebben érzékelni, ha a rendszer magas felbontóképességű. Belépő kategóriás hangrendszeren felesleges bármit összehasonlítani. Az említett Yamaha nem írja ki a beérkező jel adatát, az arra utal, hogy nagyon szerény képességű, egyszerű készülék. Feltehetően ez az egyik oka annak, hogy fórumtársunk nem hallott különbséget. De a kábelezésen és a hangdobozokon is múlik.
Az LPCM lehet csúcsminőségű is, például a drágábbik OPPO-k által előállított az olyan. -
olajbogyo
aktív tag
Köszi mindenkinek!
"kokokka"
sorry csak annyit beszéltek itt is róla, hogy meg mertem kérdezni. Bíztam benne, hogy dune felhasználók lévén, jobban, vagy talán kevésbé elfogultan nyilatkoztok, mintha az almásoktól kérdezném, és igazából így is történt, Persze ettől még igazad van, és mégegyszer elnézést.
"Swenk"
Dune Premier 4K pro volt a kiszemelt, és nem mondom hogy nem ő lesz mégiscsak......
Csak érdekesnek, furcsának találom ezt a streaming hiányt amit mindenki negatívumnak hoz a dune val kapcsolatban. Annak fényében, hogy ennek a dune nek az van írva a leírásában, hogy:
"....Google minősítéssel is rendelkezik, így maximális minőségben működik a Netflix, az HBO Max, a Disney+, az Amazon Prime Video és az Apple TV + is, és persze nem okoz gondot a 4K/HDR YouTube videó k lejátszása sem..."
Én azt gondoltam, hogy ezért kellene nekem ő, mert ezt csak kivesz dobozból, és használ, de ezek szerint ez vagy elírás, vagy tényleg én vagyok hülye. Mindegy no, köszi neked is, még filózom egy kicsit.
"BBéci"
Ez a lényeg, hogy jó minőséget ad ki az Apple is, ennyi bőven elég, ahhoz mindenképp, hogy ne kelljen 1½milliót kiadni egy komolyabb prociért😉 Azért bátorkodtam a pulzus kód modulációval előhozakodni, mert azt feltételezem, hogy egy analóg hangról több ezerszer, tízezerszer digitális mintát venni/ másodpercenként, az csak nem olyan sok veszteséget tartalmaz, amely jelentős torzuláshoz vezetne. Bár, a mintavételezési frekvencia, biztosan nem mindegy, és gondolom ezen a frekvencián múlhat az eredeti hang visszaadásának mivolta. Mindenesetre neked is köszönöm szépen!
"Imogen Combe"
Köszi!
Ez is hasznos infó, mármint, hogy nincs füllel érzékelhető, hallható különbség!
A LAN csatisat venném egyébként a 128GB os cuccot
De, még mindig morfondíroznom kell!
Mégegyszer köszi! -
Imogen Combe
tag
válasz
olajbogyo
üzenetére
Apple
Az LPCM-től tartottam.
A Yamaha nem tudja kiírni, hogy mi az eredeti hangformátum, de füllel nem
tudnám megmondani, hogy a Dune eredeti vagy az Apple "átalakított" szól.
Meg kell venned egy médialejátszó programot ( pl. Infuse ), ami évente 4000 forint.
Csak helyi hálóról használhatod.
Nincs csak LAN csatlakozó esetleg még az sem, ha WiFi-set veszel.
A szoftvereket ( tvOS + Infuse ) rendszeresen frissítik.Dune
Eredeti hangot kapsz.
Nem csak helyi hálózatról használhatod.
Kapsz hozzá médialejátszó programot.
Mivel már csak régebbi Dune lejátszóim vannak, nem tudom most mi a helyzet,
de a telefonokhoz hasonlóan a szoftverfrissítés egy idő után leállt.( Szóval attól függ, neked mi a fontos. )
-
Swenk
aktív tag
válasz
olajbogyo
üzenetére
Ha stremingre /netflix, stb./ nem kell, csak nas-ról ,akkor nekem nagyon bevált a Dune-HD Pro Vision 4K. Olcsóbb is, minden hangot tud, nem nyúl bele és tudja DoVi-t, gyors, van saját média playere stb.
Persze, ha kell streaming szolgáltatás is, na azt nem tudja. Milyen Dune-t rendeltél? -
olajbogyo
aktív tag
válasz
blakey
üzenetére
Történt egy kavarás nálam(az emberke nem küldte a Dune lejátszót, ezért elálltam a vételtől, egyelőre...)
Ami most birizgálja a fantáziámat a visszaolvasgatások/keresések okán(itt a fórumon is)nagyon, az az Apple Tv?! Annyit dicséritek/dicsérik, hogy elkezdtem elkalandozni az irányába.
Azt mondjátok ugye, hogy amilyen hangformátummal nem boldogul az apple tv, javíts ki ha nagy hüleséget mondok, azt LPCM ben dekódolva küldi tovább csatornaszámnak megfelelően. Ergo van 5.1 7.1 meg minden földi jó. A kérdésem az lenne, hogy az LPCM az nem veszteségmentes tömörítés valójában? Mert akkor mi a veszteség....nem értem!
Most hogy itt van az erősítőm( nem nagy szám egy belépőszintű Denon AVR x1700)azért már tesztelgetem rendesen, szóval a letöltött filmjeimet NAS ról megszólaltatva, és a Netflix saját atmos tartalmait is kifejezetten jónak hallom, vannak nagyon szuper hangzások. A lényeg, hogy arra gondoltam, hogy felesleges lenne nekem dune eszközzel mókolgatni, mikor itt van az apple tv, amit csak megveszek leteszem, és használom. Szóval reményeim szerint, az Apple Tv hangjai bármilyen dekódolt, nem dekódolt formában szerintem bőven kielégítenék a kívánalmaimat..... Erre kérhetnék egy megerősítést, csak magam kis megnyugtatására
Van egy Fire TV 4K stickem (2018) is, azzal is lepróbáltam, kodin keresztül a nasom tartalmait lejátszani, hát az is megfelel nekem bőven...sőt! Csak a fire Tv másik szobában végzi a dolgát továbbra is. Van egy Minix Neo U1 android boxom is, azzal is tesztelgettem, az is bejön, csak ő már régebbi cucc, nem is annyira használom. Ezért gondoltam, hogy beszerzek egy új, komoly kis eszközt az erősítőmhöz. Azt szeretném kérdezni, hogy az Apple Tv LPCM dekódolása az milyen, vagy mekkora "negatívumot" hoz, ha hoz egyáltalán pl a dune CE Kodijához képest? Van ennek valami jelentősége egyáltalán, vagy teljesen túllihegem ezt a témát? Vagy így is megkapom a füllel jól érzékelhető szuper hangzást? Hú, de hosszúra sikeredett, bocsi.....
-
blakey
titán
-
-
blakey
titán
az Apple TV kivétel nélkül mindent LPCM-ben ad ki, ezek szerint tévedtem.
- nem mindent:
HE-AAC (V1), AAC (up to 320 Kbps), protected AAC (from iTunes Store), MP3 (up to 320 Kbps), MP3 VBR, Apple Lossless, FLAC, AIFF, and WAV; AC-3 (Dolby Digital 5.1), E-AC-3 (Dolby Digital Plus 7.1 surround sound), and Dolby AtmosA DTS-HD Master Audio és a Dolby TrueHD is tömörítettek.
- igen, az, de így egyszerűbb volt leírni, hogy pl. a Dolby TrueHD + Atmos eAC3 + Atmos lesz.
-
BBéci
legenda
válasz
blakey
üzenetére
Egyelőre nincs semmiféle streaming előfizetésem, de ki tudja, mit hoz a jövő, azért érdeklődöm.
Itteni (PH! Fórum) hozzászólásokból azt szűrtem le, hogy az Apple TV kivétel nélkül mindent LPCM-ben ad ki, ezek szerint tévedtem.
Anomáliákkal nem szeretnék találkozni!A DTS-HD Master Audio és a Dolby TrueHD is tömörítettek.
-
blakey
titán
melyik az a streamingre kiváló készülék, amelyik képes érintetlenül kiadni az összes hangformátumot? A saját anyagok lejátszását most hagyjuk!
- itt érzek egy kis ellentmondást, mert a "streaming" eleve tömörített hangformátumokat küld és azt mind, érintetlenül továbbítja az Apple TV. (pl. van AC3 5.1, eAC3 5.0/7.1, eAC3 + Atmos). Tehát ha innen nézzük, akkor jó, de te a többi hangformátumra gondolsz, viszont az inkább saját tartalomnál jelenik meg. Fire TV képes rá. Illetve a Homatics boxok is Android TV 12-vel (től), viszont vannak egyéb anomáliák, ami miatt megint gondok adódhatnak. -
blakey
titán
válasz
MrTwister
üzenetére
…a komplett lejátszó kapott egy új revizíót?
- igen.A fenébe, csak én jártam így vele? Mindenki másnak rev b?
- 1,5 éve a Homatics-ból (Dune is) rev.d kerül forgalomba, esetleg valahol még találni rev.b-t, egyik ismeretetőjegye lehet, hogy van rajta analóg AV kimenet.Amúgy milyen hátránya van a rev b-nek a rev d-hez képest?
- Amlogic topikban és a CoreELEC fórumon leírtam. A rev.b a 4.9.xxx kernel teljes támogatottságát élvezi, azaz hardveres gyorsítással minden hibátlanul működik. A rev.d hardveres gyorsítás mellett nem képes az "interlaced" és VC-1 anyagok lejátszására, lefagy, szétesik, de még olyan is előfordul, hogy újraindul a rendszer vagy a lejátszó, szoftveres gyorsítással némileg orvosolható, de úgy is hibás. A többi anyaggal, így a HDR-rel sincs különösebb probléma. Sajnos ez így csak részben jó, de aki nem használja ezeket a formátumokat, annak nem biztos, hogy ez probléma. Dune esetében a Premier 4K Pro rev.b, nekem meg pont azt cseszték el az Android TV 14 frissítéssel, így már az ezüst Homaticsom maradt rev.b és CE21-NG teljes támogatottsággal, a többi sajnos mind rev.d. -
MrTwister
őstag
válasz
MrTwister
üzenetére
...bocs...megtaláltam
Rendszerinfó/Hardvernél ezt írja : Amlogic S905X4 rev d
A fenébe, csak én jártam így vele? Mindenki másnak rev b?
Amúgy milyen hátránya van a rev b-nek a rev d-hez képest? Van erről valahol infó a neten, kerestem de nem igazán találtam. Esetleg ha leírnád a lényeget kedves blakey azt megköszönném!
-
pch
senior tag
Lassan dec közepe és még mindig 11-es droid van.
Jött már valakinek frissítés? -
-
blakey
titán
válasz
kokokka
üzenetére
Sőt, a Homatics (Dune, Premier 4K Pro) sem rossz, viszont ott van a "de"…, ami miatt az elmúlt 8 év és több eszköz használata után, még mindig az Apple TV a legstabilabb, viszont, ha valaki olcsón szeretne jót, valamint nem idegenkedik az apróbb "buherálástól", manuális telepítéstől, esetleg parancssoros megoldásoktól, valamint nem zavarja, hogy Magyarországon az eszköz nem támogatott, illetve a kelleténél több a reklám (ajánló a felületen), akkor a Fire TV (Stick, Cube) jó társuk lehet, mert stabil, ahol használom, ott nagyon jó. ChromeCast with Google TV is jó eszköz.
-
blakey
titán
Kiindulási pont:
Streamingre (MAX, Disney+) szeretnék egy jó lejátszót.
A válasz Apple TV. Ennél jobbat még akkor sem kapsz, ha számodra az érintetlen hang a fontos, ugyanis "streaming" esetében ilyenről nem beszélhetünk, tehát azt, amit a kézikönyv és az Apple ígér azt maradéktalanul tudja. Ez nem az a lejátszó, ami neked való, de nem is neked volt ajánlás, egyébként "streamingre" neked is azt ajánlom.
Saját tartalom lejátszására egy Homatics (rev.b) és CoreELEC-21 NG a legjobb, érintetlen hang, teljes HDR (beleértve az összes Dolby Vision profilt) támogatottság, minden, ami számodra szükséges, ha egy jó médialejátszóról van szó.…az AVR/processzor végezze a dekódolást. Tudtommal az Apple TV erre nem hajlandó.
- igen, néhány formátum esetében maga a készülék dekódol többcsatornás LPCM-be, de ez nem titok, le van írva, azaz azt tudja, ami ott szerepel. -
blakey
titán
válasz
Nonner
üzenetére
1 éve nem megfelelő hangformátum kezelésről és problémákról olvastam pl. Ezeket már javították?
- nem volt gond a tudásával, mindig azt tudta, ami a gyári leírásban szerepel. Nem tudom, hogy mit olvastál.A MAX és a Disney+ elérhető a Storeból, nem kell hekkelni a rendszert?
- igen, és nem, nem is nagyon tudnád.Ha jól tudom, 2022-es az utolsó változat ebből
. - igenVárható hosszútávú terméktámogatás, frissítés vagy lassan készül az utódtípusa?
- Mi nálad a hosszú, 7-8 év annak számít.
Apple TV topik -
Nonner
tag
válasz
blakey
üzenetére
Köszi a hasznos infókat!
1 éve nem megfelelő hangformátum kezelésről és problémákról olvastam pl. Ezeket már javították? Ezenkívül nincs más Apple eszközöm, hogy az ebből fakadó plusz előnyöket ki tudjam használni, ezért nem gondoltam rá.
A MAX és a Disney+ elérhető a Storeból, nem kell hekkelni a rendszert?
Ha jól tudom, 2022-es az utolsó változat ebből. Várható hosszútávú terméktámogatás, frissítés vagy lassan készül az utódtípusa? -
blakey
titán
válasz
Nonner
üzenetére
Streamingre Apple TV, eddig minden esetben az bizonyult a legjobbnak, nem tudom, hogy milyen problémákról olvasol ezzel kapcsolatban. 8 éve Apple TV- t használok. Homatics jó, de a támogatottsága és a szoftvere elég furcsa, néha jó, néha rossz. CoreELEC-kel az igazi, de, akkor nincs megfelelő streaming.
-
Nonner
tag
Sziasztok!
Streamingre (MAX, Disney+) szeretnék egy jó lejátszót. 1 éve is néztem őket, (pl Amazon Fire TV Stick 4K Gen2, Apple Tv 4K, Xiaomi TV Box Gen2), de mindegyikkel volt valami gond és végül nem vettem.
A mostani kínálat átböngészése után szimpatikusnak tűnik a Dune HD Homatics Box R 4K Plus. Visszaolvasva itt a múltbeli hozzászólásokat, elég sok bug és probléma volt vele a megjelenésekor és utána.
Ezeket mostanra sikerült a minimálisra csökkenteni? Az Android 12 frissítéssel jobb, megbízhatóbb lett, megéri az árát? Beüzemeléskor elsőre sokat kell állítgatni?
Tetszik az erős hardver, megfelelő mennyiségű memória és sokféle csatlakozási lehetőség és a jövőállóság miatt hasznos az AV1 támogatás és a friss Android 12 rendszer.
Normál BD és H264. H265 lejátszásra továbbra is az OPPO BDP 203-as lejátszómat használnám Denon 3312 erősítővel, a kijelző egy jó kis Panasonic G30 plazma tv (A jövőben 4K OLED-re fejlesztek majd). -
olajbogyo
aktív tag
válasz
blakey
üzenetére
👍
"radar" vpn nem megoldás?
Én mindent úgy érek el, az otthoni hálózatomban.
Bár nem tudom milyen routered van, nekem asus van, és gyárilag ad hozzá vpn elérést ( instant guard ) De, synology nas is van itthon, és annak is van ilyen szolgáltatása ( open,vpn) ezt használom elég régóta.
A routeredet gondolom el tudod érni ugye? -
olajbogyo
aktív tag
-
radar
tag
Dune HD Pro Vision 4K Solo lejátszot milyen modom tudom elérni külső hálózatról?
FTP nem müködik csak belsőhálozaton! -
olajbogyo
aktív tag
válasz
Forrest Gump
üzenetére
Én egy kicsit alább lőttem árügyileg, mert egy belépő szintű denon avr 7.2 beszerzését döntöttem el, egy polkaudio mélyládával, de épp tegnap szóltak, hogy a mélyládára még várom kell,ezért nem jön az erősítő se, mert majd együtt küldik. Egy régi Panasonic házimozi rendszert fogok vele egyelőre meghajtani, a mélynyomó kivételével,mert azt nem lehet rácsatlakoztatni az erősítőre, ezért vettem a mélyládát, de a többi hangszóró jó lesz hozzá. Azért vettem 7.2 erősítőt, hogy veszek majd mennyezetieket is, vagy oda lövő különálló atmos hangszórókat, hátha az is emeli a szintet. Meg szeretném kihasználni a vezeték nélküliséget is olyan szempontból, hogy eddig ha máshol voltam nem a nappaliban,akkor ott bömböltetnem kellett, hogy kint a konyhában pl élveztem a zenét. Most viszont a Heos hangszórókkal amit kiteszek, maradjunk a konyhánál oda, és csak ott szól az, amit szeretnék. Egyébként a heos megy a marantz on is. No, majd kitárgyaljuk hogy végül milyen lesz a hangzás nálad/nálam........érdekel majd a véleményed a marantzról.
-
Egyszer már nekifutottam ennek az MPC-BE témának, mert tök jó lenne jó minőségben megnézni újra a kedvenc filmjeim, de nem jutottam sokra vele. Most, h ünnepek, lenne időm.
Az MPC-BE egy progi? Windowsos gépre lehet tenni? Mintha olvastam volna, h kell neki valami speckó vas. Igaz?Köszi!
-
BBéci
legenda
válasz
arcitec
üzenetére
Négy hozzászólással korábban kiírtam a teljes nevét: MPC-BE, ezért nem tartottam létszükségletnek megismételni, telefonról pötyögve spórolok a betűkkel. Szerintem a címzett értette, ráadásul te csak kötözködsz, de már megszoktam.
Valamint elárulom, hogy sokan, megelégedéssel használjuk a 2017-óta nem fejlesztett változatot, annak is kiváló a kép- és hangminősége. -
arcitec
addikt
Az MPC-HC 2017 óta nem áll fejlesztés alatt. Kérjük, váltson valami másra.

A "BE" meg 2 betű számomra semmi más, már bocsi .. -
olajbogyo
aktív tag
Nyugtassatok meg, hogy itt kizárólag "user error" van, mert most akarok Dune-t ilyet venni!
-
radar
tag
SMB. Windows 11 nem találja a dune hd 4k pro vision solo lejátszot.
A Windows 10 egyböl látta. -
sajazo
csendes tag
Sziasztok.
Sajnos nyitottam egy új topicot ugyanezzel, de elég lett volna feltenni a kérdést itt. Ezért elnézést, későn vettem észre.
Egy kis szakmai segítséget szeretnék kérni, ki hogyan látja ezt a kérdéskört.
Adott egy Philips Ambilight TV + egy Sony 3.1 soundbar, játékra pedig egy Series S.
A streaming appok tökéletesen mennek android TV-ről, viszont "házimozis" filmezésre szeretnék egy médiakütyüt.A kérdés, hogy multimédia célra egy Dune lejátszó vagy egy NUC mini PC a jobb választás?
FullHD és/vagy 4K filmek lejátszására használnám.
Én odáig jutottam, hogy a Dune +1 lépés, mert a filmet a HDD-re kell másoljam, ha meg mini PC, egy kattintás és indítható VLC-vel.Szerintetek?
-
Beni2360
félisten
válasz
igorguzmov
üzenetére
Igen , lejátszó> soundbar>TV. Igy meg lesz a DTS hang.
Zidoonál is ugyan ez a szitu. -
pch
senior tag
válasz
igorguzmov
üzenetére
Látom már, letöltöttem a spec. Szóval ha a tv simán továbbengedi és nem szól bele akkor lejátszó > tv > soundbar. Ha beleszól (Nekem a philips igen) akkor lejátszó > soundbar > tv.
Teszteld ki. Nekem a DTS az erősítőn úgy jön csak ki, ha lejátszó > erősítő > tv a felállás. -
igorguzmov
tag
-
pch
senior tag
válasz
igorguzmov
üzenetére
Elvileg lejátszó>tv>soundbar. Bár én úgy látom nem tudja a DTS-t. "ATMOS Music,ATMOS,Dolby 5.1ch,Dolby Digital Plus,Dolby True HD"
-
igorguzmov
tag
Sziasztok
Megpróbálom rövidre fogni.
Tv: [Samsung 77 s90D] Nincs Dovi, nincs DTS.
Soundbar: [Samsung Q930D] Elvileg a sounbar tudja a DTS-t.
Namost ha vennék egy [Pro Vision 4K] medialejátszót akkor a DTS hangsávot tudnám hallgatni hiába nem tudja a tv? Illetve ha igen akkor hogyan kellene összekötnöm a három eszközt? Nyilván a Dovi az felejtős.
Illetve ezzel a lejátszóval jobb lenne-e a képminőség mint a tv gyári lejátszójával illetve ezzel asoundbarral érzékelek valamit is a DTS-ből? (Streamingek és a virágbolti verzió hangja között (mindkettő dd5.1) én nagy különbséget érzékelek.)
Bocsi a láma kérdésekért próbáltam itt és a Zidoo topikban is utánaolvasni, de nem találtam meg ezeket.
Köszönöm a segítséget. -
olajbogyo
aktív tag
Sziasztok!
Az LG tv men nincs eARC csatlakozó, ezért tervezek venni egy valamilyen dune lejátszót. Ő küldené, reményeim szerint dolby atmos, vagy dtsx hangsávot az ezt tudó hangrendszeremre, netflix, hbomax hasonlók..... Persze a NAS omról is akkor már a dunet etetném a médiafájlokkal.
Azt szeretném tőletek hozzáértőktől kérdezni, hogy melyik lenne a megfelelőbb erre a célra?
[link] [link]
Én, magam eszétől megvenném a drágábbat, de azért érdekelne a véleményetek, hogy az olcsóbb is megfelelő ezen feladatok végrehajtására?
Vagy van szerintetek, más értelmesebb választás ezeken kívül?
Köszöntem..... -
Tuto
aktív tag
"Sziasztok!
Az Amlogic procis 8K-s Dune lejátszók (Amlogic S928X-K/) jobbak/vagy rosszabbak a Realtekes 4K-s (pld Dune vision 4k) RTD1619DR?
Ilyen váltásban gondolkodom, de nem tudom érdemes e, vannak e bosszantó dolgok, pld tekerés hiba, hang elcsúszása a képhez képest. vagy más....
Köszönöm a tapasztalatokat!" -
huhogo53
csendes tag
válasz
oroszlan12
üzenetére
Nekem se jött, kb 2 hete kértem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tarr Béla A Curson Collection Blu-ray díszdoboz eladó! Új
- BONTATLAN! Samsung Q800F 5.1.2 ( HW-Q800F/EN 5.1.2) hangprojektor/soundbar/hangszóró
- Razer Kraken X (Nem light) Bolti ár:20k INGYEN FOXPOST
- NAD C700 all in one erősítő és streamer
- Feliks Audio Echo csöves fejhallgató-erősítő / előerősítő több fajta prémium NOS csővel
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (utolsó DARAB!)
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 512GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ezt az Amlogic S905X4-K SOC-ra mondod amúgy vagy maga a komplett lejátszó kapott egy új revizíót?

Sírjak vagy nevessek....